Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 17:51   #1081
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Co tu taki zastój ?????

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:54   #1082
Capsta
Raczkowanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A moze niektore rzeczy z listy kupic uzywane,by ograniczyc koszty?
Czytalam ostatnio o ubrankach uzywanych,ze sa zdrowsze od nowych dla dziecka.No ogolnie dla kazdego.Raz,ze sa delikatniejsze jak po wielu praniach.Bawelna ponoc po 16 praniach traci sztuczne substancje.No i nie dosc,ze bedzie tanio to jeszcze zdrowo
Prawie wszystkie ciuszki, które mam to ciuszki używane i zgadzam się z tym, że z pewnością są zdrowsze (zwłaszcza, że od bliskiej rodziny, więc wiem co się z nimi działo na większości etapów ich istnienia).
Brakuje mi środków higienicznych, pampersów, butelek ze smoczkami, wanienki, rożka, kapci do szpitala i takich tam dupereli (nie wiem jeszcze jak rozwiązać kwestię fotelika samochodowego). Nie wiem też w co się spakować, bo moja mała torba zmieściła tylko dwa ręczniki i szczoteczkę do zębów, a cała reszta waliz wydaje mi się przesadnie duża jak na 3-dniową wizytę w szpitalu

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:58   #1083
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Co tu taki zastój ?????
Tez sie zastanawiam
Pewnie wszystkie jedza

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:59   #1084
Flowerbombka
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki za opinie na temat syneczka Lekarz stwierdził że nie często się zdarza żeby tak ładnie dziecko było ustawione do zdjęcia...a jeszcze dodatkowo mam potwierdzenie płci 4 d

Lenka ja robiłam to usg, połówkowe i to w 12 tygodniu w Babka Medica i tam lekarz na chwilezawsze przełącza na 3/4 D bo twierdzi że niektóre rzeczy tak lepiej widać...a ja się nie kłócę bo moge go sobie tak podejrzec i jeszcze fotki i film mam z tego.

Monia
ja zamierzam kupić nosidełko lub chustę bo to zawsze wygodniej tak jak na szybko gdzieś blisko się chce wyjść.

Cały czas się zastanawiam czy kupowac tą poduszkę do karmienia...czy nie wygodniej jest trzymając dzieciaczka na rękach poprostu karmić.

Emigra ja też jestem od jakiegoś mieisąca maniaczką Tic Taców pomarańczowych...codzień paczka musi zejść.

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-02-28 o 18:01
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:00   #1085
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Co do apteczki: spirytus 70% do przemywania pepka, badz jakis srodek dezynfekcyjny np. Octenisept, jałowe gaziki kilka opakowań, oraz gaziki niesterylne 1 oapkowanie, sól fizjologiczna w małych ampułkach po 5 ml i koniecznie termometr. Mysle, ze na razie tyle Ci wystarczy. Pozniej jak juz dzieciatko jest wieksze, to syrop p/goraczkowy (wg mnie najlepszy jest Nurofen lepszy od paracetamolu ktory dziala tylko p/bolowo i p/goraczkowo a Nurofen procz tego ma tez ma dzialanie p/zapalne). Dobrze jest tez miec zawsze cos na oparzenia, ukaszenia itd.
Ja proponuje cos na goraczke od poczatku miec , bo nie ma nic gorszego jak goraczkujacy niemowlak , ja zaopatrzylam sie tez w wode koperkowa , rewelacja przy kolkach no i masc do pupy na odparzenia

desia888 dasz rade ja mam dwoje i calkiem spoko sobie radze z chorobami i innymi dolegliwosciami , teraz dojdzie 3

karolca ja mam to samo Wszyscy mysla ze mam termin na 11 marca , bo taki byl poczatkowy i malo kto wie o cesarce , ale nie ma to znaczenia codziennie dostaje smsy czy to juz. Te osoby co wiedza glupa rzna i pytaja czy juz urodzilam , czasem mam ochote wylaczyc telefon i nie wlaczac komputera

Moj maz zdecydowal ze chce byc przy cesarce i podpisal dzis dokumenty ,wiec bylam w szpitalu na badaniach i uswiadamianiu przez anastezjologa ,
Poznalam dziewczyne co ma termin na CC dzien po mnie , przy odrobinie szczescia trafimy na wspolna sale

Jutro mam odwiedziny kolezanki ktora jest profesjonalnym fotografem i szuka niemowlat na swoja stronke ,wiec moze "po kosztach" mala bedzie miala sesje zdjeciowa po powrocie do domku.

Dowiedzialam sie ze od stycznia kasa chorych refunduje u nas szczepienia na rotavirus i pneumokoki a to dobre 300 euro w kieszeni

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:05   #1086
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja sie najadłam spagetii. Kurcze chciałam dalej prasować ale nie dam już rady 2 godziny prasowałam wiec dam sobie już dzisiaj looz
ja wcale nie zaczelam i chyba sobie dzisiaj odpuszcze

wstawilam zmywarke, rozwiesilam pranie, jedno zdjelam z suszarki, poscielilam lozko i przepakowalam troche walizke szpitalna a teraz jakos mi dziwnie w glowie, jakby mi sie krecilo?

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawiam
Pewnie wszystkie jedza
ja nie jem ciutke sprzatnelam i teraz jednym okiem lookam na ''Julie''

zaraz zjem monte
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za opinie na temat syneczka Lekarz stwierdził że nie często się zdarza żeby tak ładnie dziecko było ustawione do zdjęcia...a jeszcze dodatkowo mam potwierdzenie płci 4 d

Lenka ja robiłam to usg, połówkowe i to w 12 tygodniu w Babka Medica i tam lekarz na chwilezawsze przełącza na 3/4 D bo twierdzi że niektóre rzeczy tak lepiej widać...a ja się nie kłócę bo moge go sobie tak podejrzec i jeszcze fotki i film mam z tego.

Monia
ja zamierzam kupić nosidełko lub chustę bo to zawsze wygodniej tak jak na szybko gdzieś blisko się chce wyjść.

Cały czas się zastanawiam czy kupowac tą poduszkę do karmienia...czy nie wygodniej jest trzymając dzieciaczka na rękach poprostu karmić.

Emigra ja też jestem od jakiegoś mieisąca maniaczką Tic Taców pomarańczowych...codzień paczka musi zejść.
Moj niunka od dobrych kilku tygodni nie chce dac sie sfotografowac ... uparciuch jeden maly i wstadzioch po mamusi chyba

ja tic taci to zwykle mietowe moge jesc i jesc
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ja proponuje cos na goraczke od poczatku miec , bo nie ma nic gorszego jak goraczkujacy niemowlak , ja zaopatrzylam sie tez w wode koperkowa , rewelacja przy kolkach no i masc do pupy na odparzenia

desia888 dasz rade ja mam dwoje i calkiem spoko sobie radze z chorobami i innymi dolegliwosciami , teraz dojdzie 3

karolca ja mam to samo Wszyscy mysla ze mam termin na 11 marca , bo taki byl poczatkowy i malo kto wie o cesarce , ale nie ma to znaczenia codziennie dostaje smsy czy to juz. Te osoby co wiedza glupa rzna i pytaja czy juz urodzilam , czasem mam ochote wylaczyc telefon i nie wlaczac komputera

Moj maz zdecydowal ze chce byc przy cesarce i podpisal dzis dokumenty ,wiec bylam w szpitalu na badaniach i uswiadamianiu przez anastezjologa ,
Poznalam dziewczyne co ma termin na CC dzien po mnie , przy odrobinie szczescia trafimy na wspolna sale

Jutro mam odwiedziny kolezanki ktora jest profesjonalnym fotografem i szuka niemowlat na swoja stronke ,wiec moze "po kosztach" mala bedzie miala sesje zdjeciowa po powrocie do domku.

Dowiedzialam sie ze od stycznia kasa chorych refunduje u nas szczepienia na rotavirus i pneumokoki a to dobre 300 euro w kieszeni
a w jakies Krankenkasse jestes? bo ja w AOK i przyznam ze nawet sie nie orientowalam jeszcze co i jak ze szczepieniami
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:09   #1087
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja wcale nie zaczelam i chyba sobie dzisiaj odpuszcze

wstawilam zmywarke, rozwiesilam pranie, jedno zdjelam z suszarki, poscielilam lozko i przepakowalam troche walizke szpitalna a teraz jakos mi dziwnie w glowie, jakby mi sie krecilo?

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

ja nie jem ciutke sprzatnelam i teraz jednym okiem lookam na ''Julie''

zaraz zjem monte
A ja wyprałam dwie pralki ogarnęłam jeszcze kuchnię a teraz naprawdę nie chce mi się już a do tego rozpakowałam jeszcze zmywarkę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:22   #1088
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Flower jaki słodki maluszek I jak tam imię wybrane?

Tynka ja to nie wiem jak to będzie z tymi maluchami naszymi ja bym wolała jak nabliżej terminu urodzić...

Lena, musisz nam koniecznie jakąś swoją fotkę wrzucić! Zaniedbałaś nas Ja tak samo jak Ty i Flower tylko bym na słodyczach mogła żyć No i trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!

Emigra: "musze byc teraz wielka dla Juleczki a pozniej bedziemy sie razem odtluszczac" ja słyszę podobnie i uwaga na tic taki - moja koleżanka jadła je masowo i okazało się, że miały wpływ na pracę jej serca - nie wiem w jaki sposób, ale taka padła diagnoza. Serio.

Karolca właśnie dlatego ja nie robię się dostępna na fejsie ani na gg

Nic mi się nie chce... Popakowaliśmy trochę z TŻ moje rzeczy i leżakujemy pół dnia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:44   #1089
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Jestem ciekawa jecie czy rodzicie bo na pasku tyle zalogowanych a tu cisza w eterze że aż strach

Stary 2012-02-28, 19:04   #1090
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Jestem ciekawa jecie czy rodzicie bo na pasku tyle zalogowanych a tu cisza w eterze że aż strach
No właśnie, ja wchodzę i myślę: "pewnie już dwie strony nadrabiania", a tu cisza to też idę jeść

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:06   #1091
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Monia ja zamierzam kupić nosidełko lub chustę bo to zawsze wygodniej tak jak na szybko gdzieś blisko się chce wyjść.

Kochana, a mogłabyś mi napisać ile kosztuje takie usg w Babka Medica i jaki lekarz Ci je robił?
Jak coś to na priv, dziękuję z góry!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-28 o 19:12
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:07   #1092
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
ja się zaliczam do pierwszej grupy

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:10   #1093
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Lena, musisz nam koniecznie jakąś swoją fotkę wrzucić! Zaniedbałaś nas Ja tak samo jak Ty i Flower tylko bym na słodyczach mogła żyć No i trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!
wiem własnie musze zrobić jakieś i wrzucę!
Dzięki za kciuki
Stary 2012-02-28, 19:14   #1094
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Monia ja zamierzam kupić nosidełko lub chustę bo to zawsze wygodniej tak jak na szybko gdzieś blisko się chce wyjść.

Ja kupuje poduszke, przy adasiu nie mialam i karmilam tylko na lezaco bo tak mi bylo latwiej , teraz probowalam poduszke na sr i stwierdzam ze rewelacja
Wow, jakie sliczne zdjecia

Lenka, powodzenie jutro!
A jak wogole samopoczucie bo ostatnio cos wspominalas ze niezbyt ?

Kathi no pewnie dam rade, bo jak mus to mus
Tez uwazam ze cos na goraczke warto miec bo znajac zycie to pierwsza goraczka zdazy sie noca jak wszystko zamkniete

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:18   #1095
karolca
Zakorzenienie

Pytanie techniczne

Jakiego rodzaju ręcznik dla maluszka do szpitala?
Mam okrycie kąpielowe, ale tego do szpitala raczej nie biorę, a ręczniki mam frotte we wszystkich możliwych rozmiarach i gramaturach. taki średni może być?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:18   #1096
tynka88
Zadomowienie

Ja bym chciala jedynie na świeta juz małego miec w domku, wiec dobrze by bylo jakby sie zdecydowal tak po 20 marca

Tak dzis pojadłam słodkiego... ze az mi wstyd a mateusz chyba szału od tego dostał, a pozniej bede plakac ze waga jednak idzie do góry, na swoim koncie mam prawie cala czekolade, grzeska i pól torebki sevendaysów tych małych

ja mam przewijak taki na łóżeczko i takie niby blokady do niego, ale sama nie wiem jak to bedzie sie sprawowac jak wszystko poskładamy.

u mnie recznika nie trzeba, bo kapia polozne, na wszelki wypadek zapkowalam kilka pieluszek tetrowych.

a musze sie pochwalic ze dzis pozegnalam sie z moimi kalesonami,boje sie ze jakby mnie jakies mega bole zlapaly , nie dalabym rady sie przebrac i ktos obcy by mnie wnich zobaczył od dzis śmigam w eleganckich legginsach

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-02-28 o 19:21
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:23   #1097
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja kupuje poduszke, przy adasiu nie mialam i karmilam tylko na lezaco bo tak mi bylo latwiej , teraz probowalam poduszke na sr i stwierdzam ze rewelacja
Ja nie kupuję poduszki bo dostałam przy Antku bardzo wygodny fotel do karmienia tak więc sobie poduszkę podaruję

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Pytanie techniczne

Jakiego rodzaju ręcznik dla maluszka do szpitala?
Mam okrycie kąpielowe, ale tego do szpitala raczej nie biorę, a ręczniki mam frotte we wszystkich możliwych rozmiarach i gramaturach. taki średni może być?
Średni moim zdaniem Ci starczy. Ja natomiast nie muszę brać nic dla maleństwa do szpitala oprócz nawilżonych chusteczek

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Ja bym chciala jedynie na świeta juz małego miec w domku, wiec dobrze by bylo jakby sie zdecydowal tak po 20 marca

Tak dzis pojadłam słodkiego... ze az mi wstyd a mateusz chyba szału od tego dostał, a pozniej bede plakac ze waga jednak idzie do góry, na swoim koncie mam prawie cala czekolade, grzeska i pól torebki sevendaysów tych małych

ja mam przewijak taki na łóżeczko i takie niby blokady do niego, ale sama nie wiem jak to bedzie sie sprawowac jak wszystko poskładamy.
Ja miałam taki przewijak na łóżeczko i zdał egzamin w 100% a potem brałam go na pralkę

Stary 2012-02-28, 19:27   #1098
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Tak mnie boli kregoslup, ze musialam troszke polezec, bol nie wytrzymania ledwo chodze

Flowerbombka
jakie piekne zdjecia synka!!!!!:lo ve:
Ja mam podusie rogal, jestem z niej bardzo zadowolona, a na razie sluzy mi do spania pod glowe i miedzy nogi I mysle ze bedzie bardzo przydatna po porodzie, bo reka dretwieje jak sie trzyma bobaska na reku przy karmieniu a tak to masz oparcie.
Ja mam cos takiego: http://allegro.pl/fiki-miki-poduszka...119340568.html ale u innego sprzedajacego zamawialam.

gucia ale masz juz spory brzus, piekny brzus

desiu wspolczuje sytuacji z malym, bidoczek taki jest dzielny tyyyle krostek mu smarowalas a on taki grzeczny! No i tyle sie nacierpi z tymi wymiotami ;/ Wycaluj go od cioć wizazowych, powiedz ze jest bardzo bardzo dzielnym chlopczykiem

Mała ja kupowalam taka jezdzaca poleczke w takim wiekszym sklepie jak auchan, ale na allegro tez kiedys byly. Teraz nie wiem, musialabys poszukac. Pozniej przydaje sie taka poleczka na zabawki

ewelajna no wlasnie komoda to super sprawa, ale w naszej sypialni wlasnie sie nie zmiescila wiec musialo nam starczyc to co mielismy ale jakos dalismy rade

Kathi mnie syrop p/goraczkowy przy Filipie przydal sie dopiero jak mial pol roczku bo wtedy pierwszy raz zachorowal, na szczescie nie musialam mu podawac jak byl noworodkiem. I szczerze mowiac, gdyby taki malutki mi zagoraczkowal to bez konsultacji z lekarzem bym nic na wlasna reke nie podawala. Bo teraz to wiadomo, ze sama mu podaje to pierwsza dawke przed lekarzem, a tak to jak cos sie dzieje takiemu maluszkowi to pedem do lekarza. Super ze maz Twoj bedzie przy cc
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:28   #1099
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie kupuję poduszki bo dostałam przy Antku bardzo wygodny fotel do karmienia tak więc sobie poduszkę podaruję

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Średni moim zdaniem Ci starczy. Ja natomiast nie muszę brać nic dla maleństwa do szpitala oprócz nawilżonych chusteczek

Ja miałam taki przewijak na łóżeczko i zdał egzamin w 100% a potem brałam go na pralkę
No właśnie nowaken. Czy to co mam na liście z Polnej to wystarczy ?

Dobrze przygotowana przyszła mama powinna zgłosić się do porodu z następującymi dokumentami:
  • dowód osobisty
  • dokument ubezpieczenia
  • karta przebiegu ciąży
  • wyniki badań laboratoryjnych:
    - grupa krwi i Rh z przeciwciałami odpornościowymi,
    - morfologia i badanie moczu,
    - HBS Ag - wykonane w III trymestrze ciąży lub zaświadczenie o szczepieniu WZW B,
    - WR – wykonane w III trymestrze ciąży
  • wszystkie wyniki badań usg wykonane w obecnej ciąży
  • inne zaświadczenia o zdrowiu np.: konsultacja kardiologiczna, okulistyczna itd oraz karty informacyjne z pobytów szpitalnych

Podczas pobytu w szpitalu przydatne mogą okazać się rzeczy, które może Pani wcześniej przygotować:
  • przybory toaletowe
  • dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
  • pantofle
  • klapki pod prysznic
  • szlafrok
  • biustonosz ciążowy lub do karmienia (z otwieranymi miseczkami)
  • krem lub pomadka do zwilżania ust
  • 1 butelka wody mineralnej niegazowanej lub soku z owoców bezpestkowych (nie z cytrusowych)
  • karta do telefonu lub telefon komórkowy
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:33   #1100
tynka88
Zadomowienie

Nowaken super miejmy nadzieje ze u nas tez sie sprawdzi, tez biore pod uwage łazienke bo mam długi blat ,na ktory przewijak pasowalby idealnie.

Co do poduszki to ja narazie nie kupilam.Mam w salonie dwa dosc wygodne fotele , chyba jeden przeniose sobie do sypialni i bede karmic na nim.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:34   #1101
Asika21
Rozeznanie

Piękne zdjęcia na mailu Ja niestety dziś mam dzień do niczego, wymiotowałam jak nie wiem i teraz idę sobie odpocząć i napić się czegoś żeby się nie odwodnić. Czyżby mój organizm się oczyszczał przed porodem? A poza tym martwi mnie czy nie zarażę się jelitówką, bo niestety pół mojej rodzinki zachorowało i u męża w pracy chorzy, więc jeszcze mi tego brakowało.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:36   #1102
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
No właśnie nowaken. Czy to co mam na liście z Polnej to wystarczy ?

Dobrze przygotowana przyszła mama powinna zgłosić się do porodu z następującymi dokumentami:
  • dowód osobisty
  • dokument ubezpieczenia
  • karta przebiegu ciąży
  • wyniki badań laboratoryjnych:
    - grupa krwi i Rh z przeciwciałami odpornościowymi,
    - morfologia i badanie moczu,
    - HBS Ag - wykonane w III trymestrze ciąży lub zaświadczenie o szczepieniu WZW B,
    - WR – wykonane w III trymestrze ciąży
  • wszystkie wyniki badań usg wykonane w obecnej ciąży
  • inne zaświadczenia o zdrowiu np.: konsultacja kardiologiczna, okulistyczna itd oraz karty informacyjne z pobytów szpitalnych

Podczas pobytu w szpitalu przydatne mogą okazać się rzeczy, które może Pani wcześniej przygotować:
  • przybory toaletowe
  • dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
  • pantofle
  • klapki pod prysznic
  • szlafrok
  • biustonosz ciążowy lub do karmienia (z otwieranymi miseczkami)
  • krem lub pomadka do zwilżania ust
  • 1 butelka wody mineralnej niegazowanej lub soku z owoców bezpestkowych (nie z cytrusowych)
  • karta do telefonu lub telefon komórkowy
Dopisz sobie tylko chusteczki nawilżone i np niedrapki dla maluszka a tak moim zdaniem jest ok. I dobrze jest jak ręczniki są ciemne

Stary 2012-02-28, 19:38   #1103
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Dopisz sobie tylko chusteczki nawilżone i np niedrapki dla maluszka a tak moim zdaniem jest ok. I dobrze jest jak ręczniki są ciemne
OK, dzięki
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:39   #1104
joanaros
Zakorzenienie

coś mnie przeczyściło
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:39   #1105
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ale fajnie....zawsze to kupa kasy w kieszeni...do wydania na cos innego dla maluszka

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Flower jaki słodki maluszek I jak tam imię wybrane?

Nadal nie wiem czy tego mojego Morfika mi zarejestrują....okaze sie po porodzie...jak nie to na 99 % Aleksander zdrobniale Aluś nie Olek

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Kochana, a mogłabyś mi napisać ile kosztuje takie usg w Babka Medica i jaki lekarz Ci je robił?
Jak coś to na priv, dziękuję z góry!
Wiadomość wysłana

Desia i Aguska
dziękuje za opinie na temat fotek synka i poduszki do karmienia...to chyba rzeczywiście warto ją zakupić

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-02-28 o 19:41
Stary 2012-02-28, 19:40   #1106
MoniaHan
Wtajemniczenie

wrzucilam zdjecia na maila, ale to jeszcze nie ostatnie, bo ostatnie tak Ona wstawila musza byc przy lozeczku

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:41   #1107
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry brzuchacze
2 dni nie mialam neta i ledwo was nadrobilam ale widze ze zadna nie urodzila strasznie mnie pecherz boli non stop no lazienki latam,w czwartek ide do gina i cos zaradzi na to mam nadzieje

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
trzymajcie mnie

za chwilę wyłaczę telefon, nie będę wchodziła na Facebooka ani inne komunikatory.
Wszyscy "na kiedy masz termin" "nie urodziłaś jeszcze" "i tak urodzisz przed terminem" "przenosisz ciążę jak ja o dwa tygodnie" "fajnie by było, jakbyś urodziła 8 marca" "13 to fajna data" "jak czuje się dzidzia"

może ustawię sobie opis z odpowiedziami na powyższe pytania...
skad ja to znam
Stary 2012-02-28, 19:42   #1108
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Lenka, powodzenie jutro!
A jak wogole samopoczucie bo ostatnio cos wspominalas ze niezbyt ?

Kathi no pewnie dam rade, bo jak mus to mus
Tez uwazam ze cos na goraczke warto miec bo znajac zycie to pierwsza goraczka zdazy sie noca jak wszystko zamkniete
też mam taką poduszkę i jak na razie służy mi jako oparcie pod żebra lub kręgosłup, jest super
Na pewno do karmienia będzie tez super!

desiu dziękuję, czuję się ok, tylko ten kręgosłup nieszczęsny no i puchnięcie okropne - teraz już codziennie i rano i wieczorem., ręce i nogi.. Ale nie mam prawa narzekać, bo wiem że wiele dziewczyn ma dużo gorsze dolegliwości, także staram się zacisnąć zęby
Stary 2012-02-28, 19:44   #1109
Flowerbombka
Zadomowienie

Asika bidulko oby to nie ten wirus i żeby juz Cie nie męczyło...

Monia super brzuś i gdzie Ci sie te 18 kg schowalo
Stary 2012-02-28, 19:46   #1110
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wrzucilam zdjecia na maila, ale to jeszcze nie ostatnie, bo ostatnie tak Ona wstawila musza byc przy lozeczku
slicznie
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
coś mnie przeczyściło
czyzby godzina W sie zblizala

stopy mnie bola jak chodze, czyzby mi puchly

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości