|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Co tu taki zastój ?????
|
#1082 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Brakuje mi środków higienicznych, pampersów, butelek ze smoczkami, wanienki, rożka, kapci do szpitala i takich tam dupereli (nie wiem jeszcze jak rozwiązać kwestię fotelika samochodowego). Nie wiem też w co się spakować, bo moja mała torba zmieściła tylko dwa ręczniki i szczoteczkę do zębów, a cała reszta waliz wydaje mi się przesadnie duża jak na 3-dniową wizytę w szpitalu
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez sie zastanawiam
![]() Pewnie wszystkie jedza
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za opinie na temat syneczka
![]() Lenka ja robiłam to usg, połówkowe i to w 12 tygodniu w Babka Medica i tam lekarz na chwilezawsze przełącza na 3/4 D bo twierdzi że niektóre rzeczy tak lepiej widać...a ja się nie kłócę bo moge go sobie tak podejrzec i jeszcze fotki i film mam z tego. ![]() Monia ja zamierzam kupić nosidełko lub chustę bo to zawsze wygodniej tak jak na szybko gdzieś blisko się chce wyjść. Cały czas się zastanawiam czy kupowac tą poduszkę do karmienia...czy nie wygodniej jest trzymając dzieciaczka na rękach poprostu karmić. Emigra ja też jestem od jakiegoś mieisąca maniaczką Tic Taców pomarańczowych...codzień paczka musi zejść.
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-02-28 o 18:01 |
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
desia888 dasz rade ja mam dwoje i calkiem spoko sobie radze z chorobami i innymi dolegliwosciami , teraz dojdzie 3 karolca ja mam to samo Wszyscy mysla ze mam termin na 11 marca , bo taki byl poczatkowy i malo kto wie o cesarce , ale nie ma to znaczenia codziennie dostaje smsy czy to juz. Te osoby co wiedza glupa rzna i pytaja czy juz urodzilam , czasem mam ochote wylaczyc telefon i nie wlaczac komputera![]() Moj maz zdecydowal ze chce byc przy cesarce i podpisal dzis dokumenty ,wiec bylam w szpitalu na badaniach i uswiadamianiu przez anastezjologa , Poznalam dziewczyne co ma termin na CC dzien po mnie , przy odrobinie szczescia trafimy na wspolna sale ![]() Jutro mam odwiedziny kolezanki ktora jest profesjonalnym fotografem i szuka niemowlat na swoja stronke ,wiec moze "po kosztach" mala bedzie miala sesje zdjeciowa po powrocie do domku. Dowiedzialam sie ze od stycznia kasa chorych refunduje u nas szczepienia na rotavirus i pneumokoki
|
|
|
|
|
#1086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstawilam zmywarke, rozwiesilam pranie, jedno zdjelam z suszarki, poscielilam lozko i przepakowalam troche walizke szpitalna a teraz jakos mi dziwnie w glowie, jakby mi sie krecilo?---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- ja nie jem ciutke sprzatnelam i teraz jednym okiem lookam na ''Julie'' ![]() zaraz zjem monte Cytat:
i wstadzioch po mamusi chyba ja tic taci to zwykle mietowe moge jesc i jesc Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego rozpakowałam jeszcze zmywarkę
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
Flower jaki słodki maluszek
I jak tam imię wybrane? ![]() Tynka ja to nie wiem jak to będzie z tymi maluchami naszymi ja bym wolała jak nabliżej terminu urodzić... Lena, musisz nam koniecznie jakąś swoją fotkę wrzucić! Zaniedbałaś nas Ja tak samo jak Ty i Flower tylko bym na słodyczach mogła żyć No i trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę! ![]() Emigra: "musze byc teraz wielka dla Juleczki a pozniej bedziemy sie razem odtluszczac" ja słyszę podobnie i uwaga na tic taki - moja koleżanka jadła je masowo i okazało się, że miały wpływ na pracę jej serca - nie wiem w jaki sposób, ale taka padła diagnoza. Serio.Karolca właśnie dlatego ja nie robię się dostępna na fejsie ani na gg ![]() Nic mi się nie chce... Popakowaliśmy trochę z TŻ moje rzeczy i leżakujemy pół dnia
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa jecie czy rodzicie
bo na pasku tyle zalogowanych a tu cisza w eterze że aż strach
|
|
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to też idę jeść
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak coś to na priv, dziękuję z góry!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-28 o 19:12 |
|
|
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze zrobić jakieś i wrzucę!Dzięki za kciuki
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow, jakie sliczne zdjecia Lenka, powodzenie jutro! A jak wogole samopoczucie bo ostatnio cos wspominalas ze niezbyt ? Kathi no pewnie dam rade, bo jak mus to mus ![]() Tez uwazam ze cos na goraczke warto miec bo znajac zycie to pierwsza goraczka zdazy sie noca jak wszystko zamkniete
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie techniczne
Jakiego rodzaju ręcznik dla maluszka do szpitala? Mam okrycie kąpielowe, ale tego do szpitala raczej nie biorę, a ręczniki mam frotte we wszystkich możliwych rozmiarach i gramaturach. taki średni może być?
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciala jedynie na świeta juz małego miec w domku, wiec dobrze by bylo jakby sie zdecydowal tak po 20 marca
![]() Tak dzis pojadłam słodkiego... ze az mi wstyd a mateusz chyba szału od tego dostał, a pozniej bede plakac ze waga jednak idzie do góry, na swoim koncie mam prawie cala czekolade, grzeska i pól torebki sevendaysów tych małych![]() ja mam przewijak taki na łóżeczko i takie niby blokady do niego, ale sama nie wiem jak to bedzie sie sprawowac jak wszystko poskładamy. u mnie recznika nie trzeba, bo kapia polozne, na wszelki wypadek zapkowalam kilka pieluszek tetrowych. a musze sie pochwalic ze dzis pozegnalam sie z moimi kalesonami,boje sie ze jakby mnie jakies mega bole zlapaly , nie dalabym rady sie przebrac i ktos obcy by mnie wnich zobaczył od dzis śmigam w eleganckich legginsach
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-28 o 19:21 |
|
|
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie boli kregoslup, ze musialam troszke polezec, bol nie wytrzymania ledwo chodze
![]() Flowerbombka jakie piekne zdjecia synka!!!!! Ja mam podusie rogal, jestem z niej bardzo zadowolona, a na razie sluzy mi do spania pod glowe i miedzy nogi I mysle ze bedzie bardzo przydatna po porodzie, bo reka dretwieje jak sie trzyma bobaska na reku przy karmieniu a tak to masz oparcie.Ja mam cos takiego: http://allegro.pl/fiki-miki-poduszka...119340568.html ale u innego sprzedajacego zamawialam. gucia ale masz juz spory brzus, piekny brzus ![]() desiu wspolczuje sytuacji z malym, bidoczek taki jest dzielny tyyyle krostek mu smarowalas a on taki grzeczny! No i tyle sie nacierpi z tymi wymiotami ;/ Wycaluj go od cioć wizazowych, powiedz ze jest bardzo bardzo dzielnym chlopczykiem ![]() Mała ja kupowalam taka jezdzaca poleczke w takim wiekszym sklepie jak auchan, ale na allegro tez kiedys byly. Teraz nie wiem, musialabys poszukac. Pozniej przydaje sie taka poleczka na zabawki ![]() ewelajna no wlasnie komoda to super sprawa, ale w naszej sypialni wlasnie sie nie zmiescila wiec musialo nam starczyc to co mielismy ale jakos dalismy rade ![]() Kathi mnie syrop p/goraczkowy przy Filipie przydal sie dopiero jak mial pol roczku bo wtedy pierwszy raz zachorowal, na szczescie nie musialam mu podawac jak byl noworodkiem. I szczerze mowiac, gdyby taki malutki mi zagoraczkowal to bez konsultacji z lekarzem bym nic na wlasna reke nie podawala. Bo teraz to wiadomo, ze sama mu podaje to pierwsza dawke przed lekarzem, a tak to jak cos sie dzieje takiemu maluszkowi to pedem do lekarza. Super ze maz Twoj bedzie przy cc
|
#1099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze przygotowana przyszła mama powinna zgłosić się do porodu z następującymi dokumentami:
Podczas pobytu w szpitalu przydatne mogą okazać się rzeczy, które może Pani wcześniej przygotować:
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken super
miejmy nadzieje ze u nas tez sie sprawdzi, tez biore pod uwage łazienke bo mam długi blat ,na ktory przewijak pasowalby idealnie.Co do poduszki to ja narazie nie kupilam.Mam w salonie dwa dosc wygodne fotele , chyba jeden przeniose sobie do sypialni i bede karmic na nim.
|
#1101 |
|
Rozeznanie
|
Piękne zdjęcia na mailu
Ja niestety dziś mam dzień do niczego, wymiotowałam jak nie wiem i teraz idę sobie odpocząć i napić się czegoś żeby się nie odwodnić. Czyżby mój organizm się oczyszczał przed porodem? A poza tym martwi mnie czy nie zarażę się jelitówką, bo niestety pół mojej rodzinki zachorowało i u męża w pracy chorzy, więc jeszcze mi tego brakowało.
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
coś mnie przeczyściło
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadal nie wiem czy tego mojego Morfika mi zarejestrują....okaze sie po porodzie...jak nie to na 99 % Aleksander zdrobniale Aluś nie Olek ![]() Cytat:
Desia i Aguska dziękuje za opinie na temat fotek synka
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-02-28 o 19:41 |
||
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucilam zdjecia na maila, ale to jeszcze nie ostatnie, bo ostatnie tak Ona wstawila musza byc przy lozeczku
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry brzuchacze
2 dni nie mialam neta i ledwo was nadrobilam ale widze ze zadna nie urodzila strasznie mnie pecherz boli non stop no lazienki latam,w czwartek ide do gina i cos zaradzi na to mam nadzieje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno do karmienia będzie tez super! desiu dziękuję, czuję się ok, tylko ten kręgosłup nieszczęsny no i puchnięcie okropne - teraz już codziennie i rano i wieczorem., ręce i nogi.. Ale nie mam prawa narzekać, bo wiem że wiele dziewczyn ma dużo gorsze dolegliwości, także staram się zacisnąć zęby
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Asika bidulko
Monia super brzuś i gdzie Ci sie te 18 kg schowalo
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyzby godzina W sie zblizala stopy mnie bola jak chodze, czyzby mi puchly
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Wszyscy mysla ze mam termin na 11 marca , bo taki byl poczatkowy i malo kto wie o cesarce , ale nie ma to znaczenia codziennie dostaje smsy czy to juz. Te osoby co wiedza glupa rzna i pytaja czy juz urodzilam , czasem mam ochote wylaczyc telefon i nie wlaczac komputera
ciutke sprzatnelam i teraz jednym okiem lookam na ''Julie''

Ja tak samo jak Ty i Flower tylko bym na słodyczach mogła żyć 

to też idę jeść 

ale widze ze zadna nie urodzila