|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
właśnie zaczynam od odchodzenia od drugiej długiej drzemki popoludniu, zeby go przetrzymac. 15 min u nas trwało do pół roku a teraz przy tym wstawaniu ale obstawiam ze jak będzie starszy gdzieś w wieku Filipa to już sie skonczą takie wieczorne usypiane występki Cytat:
czyli probuje gryźć większe kawałki wtedy skrobie na łyżeczke Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze zrobić to systematycznie, żebyś i ty i Szymek nie odczuli za drastycznie i uu w dzień łatwo bo w sumie kaszka obiadek deserek jakaś przekąska chrupek pewnie z jedno mleko i jakoś dzień zlatuje tyle, a w nocy to jak podasz z raz mm to już na dlużej uu będą miały przerwa bo może dłużej pośpi wypadnie jeden posiłek później przy nastepnym itd będzie dobrze!
|
||||
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ja sie wyszalałam na aerobicu. Uzależniłam się od tych wieczornych wyjść.
Gadus dla dzielnego małego mężczyzny Adasia. Więcej nie pamiętam.
|
|
|
|
#2133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najbardziej interesujący jest sznureczek co zwisa przy aparacie a bo bym zapomniala iustyna Zuzia super! taka "dorosła" na tych zdjęciach i te włoski ja mam jakis kiepski fotelik bo moj mając przy nim przymontowaną ta tackę dosięga do niej ledwo co brodą wrr ![]() Adasiu dobrej nocki |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że już po i wszystko łądnie i sprawnie poszło, ale co przeżył, to jego ![]() Mam nadzieję że szybciutko zapomni i żadnych powikłań nie będzie ![]() Dzielni jesteście oboje
|
|
#2135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla dzielnego Adasia
dobrze że macie to już za sobą i Adaś niedługo zapomni... Cytat:
![]() ale przynajmniej dobrze że jesteś już upewniona że mała zdrowa ![]() Sto lat! Sto lat dla Antka Cytat:
Cytat:
ale teraz chciałabym chyba zacząć używać innej metody antykoncepcji... żebym nie musiała pamiętać codziennie o wzięciu. W najbliższych paru latach dzieci nie planujemy więc chciałabym coś takiego jak np krążek, tylko nei wiem jak z jego skutecznością ![]() Cytat:
![]() w końcu jakoś padła jak tż do niej poszedł
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za chwilę pierwszy odcinek polskiej wersji Perfekcyjnej pani domu.. ciekawa jestem czy będzie tylko troszkę sztuczno czy baaardzo sztuczno
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaś półroczniak dziękuje wszystkim ciociom za życzenia Aniu dobrze że już po wszystkim, tylko mogę się domyślać jak to przeżyłaś. Mam nadzieje, że noc będzie spokojna Agadusmam nadzieje, że jednak się dogadacie żanetkagratuluje dawanie buziaków przez Emi sweet wooow Igor ma słuszną wagę gratuluje Scioale Ty jesteś ambitna powiedz ćwiczysz po położeniu Agaty spać czy zostawaisz z Tztem bo też bym sie chciała na zumbe wybrać ale nie umiem się zoorganizować Brida ja daje banana z łyżeczki alibany kalinka co się stało? Brumeczku gdzie jestes ![]() uff uporałam się z porządkiem w kuchni mieliśmy gości na półroczku ![]() piekłam torcika i gotowałam zupę jedną ręką bo drugą zajmował Janek który "pomagał mi gotować"
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku mam fitness na 18, wychodze tak koło 17.30 i M. zostaje z Agatą, wracam koło 20 kąpiemy, M. karmi i dopiero idzie spać. Agata je deserek o 17 i o 20 mleczko.
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
oj tak, jednak w domu dużo lepiej reaguje
![]() Cytat:
dzięki ![]() współczuję dzisiejszych przeżyć! Cytat:
1- to tak jak mój ![]() 2 - właściwie stres czułam przed samym zabiegiem, po wejściu do szpitala. Ale jak już nas lekarz zawołał to jakoś poszło. Cytat:
tak, ma założony cewnik, doktor powiedział że będziemy starali się go utrzymać minimum 3 doby, ale może być tak że trzeba będzie dłużej. No i uprzedził też że mały będzie się wkurzał przy siusianiu, i to niestety się potwierdza, w ułamku sekundy z uśmiechu robi się ryk niemiłosierny...W piątek mamy wizytę, zmiana opatrunku i być może wyjęcie cewnika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj, oby... ![]() Brida, ja daję banana albo rozgniecionego widelcem, albo do łapki i odgryza ile chce. Przepraszam że ja dziś tak o sobie tylko, nie miałam czasu na więcej niestety. Zmykam, dobranoc!
|
|
|
#2141 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2142 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale by było ![]() Brawo ![]() Cytat:
Współczuję, bo wyobrażam sobie, że jesteś teraz wykończona A że chciałaś się upewnić, to oczywiście że ok! Milion razy lepiej tak, niż gdybyś kiedyś miała sobie wyrzucać, że coś zaniedbałaś. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to przyjmij najszczersze gratulacje ![]() ![]() Cytat:
... jak znajdę chwilę WOLNEGO czasu ![]() Cytat:
![]() A z brewkami powalczę, obiecuję ![]() Cytat:
Ty rzadko w ogóle piszesz o mężu... A ja jakieś takie przeświadczenie mam w głowie, że on musi być w Tobie po uszy zakochany ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
aania_20 emocjonujący dzień, wypocznijcie
AgaGuernsey, za debiut słoiczkowy ![]() dziękuję za wszystkie sugestie basenowe uciekam spać dobranoc
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
aania wspolczuje przezyc
dobrze ze juz po wszystkim, ucaluj dzielnego AdaśkaAgaG, Telik sto lat dla Waszych chłopców! ![]() iustyna napatrzec sie nie moge na Twoją Zuzie! dziubek z Szymonka to taki słodki łobuz chyba co ![]() stopniowo będę czytać ![]() ![]() z wiadomych względów nie będę tu pisać..napisze w K. Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Dziękuję Wam kochane, jesteście wspaniałe, ale to pewnie już wiecie ![]() Niestety ja też myślałam, że się uporałam z alergią, ale nie. Uczulenie mam na roztocza, ostre przyprawy, niektóre cytrusy, jajko, kiszone... Wszystko ograniczam jak mogę, ale jak widać bez skutku, roztocza najbardziej mnie alergizują a ich przecież się pozbyć jest trudno. Pościel zmieniam co drugi dzień, ręczniki itp. Już byłam u 4 alergologów. Umówiłam się jeszcze do innego, do Zabrza, może on mi pomoże. owoli tracę nadzieję, ale na wiosnę będzie lepiej, najgorszy jest okres grzewczy. Wczoraj podałam pierwszy raz Domkowi Zyrtec i więcej tego nie zrobię. Dzisiaj był taaaki marudny, niewyraźny. Tak jak opisywała lekarka, że może być i wtedy należy odstawić. Biedulek mój mały. Alibany ale miałas dzień...Adasiu byłeś dzielny! żeby nie było powikłań ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla półrocznego Jaśkai dla Antosia również ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak dzieci już siądą to polecam takie coś do kąpieli, rewelacja!
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Raczkowanie
|
W browarze.
Cytat:
oj oj, nie bij tak główka w mur bo Cie jeszcze rozboli ![]() A tak a propos krzaków - jak byłam w listopadzie u rodziców to pewnego dnia wyskoczyłam sobie do sklepu (rodzice mieszkają na osiedlu domków jednorodzinnych i sklep też jest w takim domu), naprzeciwko którego jest zachaszczone pole. Wychodzę z tego sklepu i słyszę nagle - "Hej ty!" rozglądam się a naprzeciwko tego sklepu, zza krzakiem stoi jakiś facet i się gapi na mnie i dalej wola "chciałbym się z tobą kochać, Ty taka czarna, ja czarny, byłoby nam dobrze ze sobą, co?" Cytat:
![]() Aniu Adaś to dzielny chłopczyk!
|
||
|
|
|
#2148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej też tak miałaś? W sensie aż tak silne dolegliwości, czy to pierwszy raz w życiu?A Domeczek też biedny. Dobrze że szybko podjęłaś decyzję, żeby mu nie podawać tego leku. A Claritiny nie ma dla takich maluchów? Może ona byłaby łagodniejsza dla organizmu... Cytat:
![]() Ja Tymek podrośnie i skończy się czas kąpieli z mamusią, to nabędziemy takie cudo ![]() Gdzie je kupiłaś? Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też polecam taką nakładkę do kąpieli, mamy innej firmy i Lila kąpie się razem z Filipem
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że kilka rozstań z UU nastąpiło. Najważniejsze, że czułyście, że już jest na to odpowiednia pora.
Aania, dobrze, że zabieg się odbył i macie to już za sobą. Zarówno Adaś, jak i Ty byliście bardzo dzielni! Agadus, niech Twój tż lepiej przemyśli sprawę i przeprosi, bo inaczej dopadnie go banda wściekłych wizażanek i przemówi do rozsądku. ![]() Nataszka, takie kręcenie "na nie" jest jak najbardziej normalne u maluchów. Piwnooka, i co pewnie ciężko było się oprzeć takiemu "czarnemu"? Będziemy Was jutro wypatrywać. Nasze znaki rozpoznawcze to różowy wózek, brązowy kombinezon, żółty kocyk i dziecko sporych gabarytów.![]() Natka, mój kochany zięciu. ![]() Dzisiaj jak tż wchodził do mieszkania, Hania się na niego spojrzała, uśmiechnęła i powiedziała TATA. |
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to jest coś okropnego Zawsze pomagała claritina a teraz tylko te silne sterydy, ale ile można się tym truć. Nienajlepiej się po nich czuję, jestem słaba po nich.2. Właśnie czytałam na internecie, że lepiej taką claritine w syropku niż zyrtec. Nie wiem czemu Pani doktor akurat przepisała je. Niestety claritine są na receptę, więc sama nie zmienię, ale zyrtecu mu nie podam, bo się okropnie męczył. Ten zyrtec miał być też na te rwanie uszu, bo to też podobno objaw tej całej skazy, w którą mimo wszystko ciężko mi uwierzyć... Mam dziwne przeczucie, że to nie to ![]() 3. Domek akurat dostał je w prezencie od chrzestnego. Przedwczoraj wygrzebałam je z szafy i u nas robi furorę ![]() Tutaj znalazłam na allegro http://allegro.pl/listing.php/search...o+k%C4%85pieli Cytat:
|
||
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No ale po starszym bracie i nowego kupować nie będę.Aniu cieszę się, że już po jesteście. Ucałuj dzielnego Adasia Piwnooka no nie wierzę, że nie skorzystałaś z propozycji Taki amant Ci się trafił .
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S wróciłam dzisiaj z nuną do domu ![]() 2.Naprawdę polecam 3. Suuper, mądra Haneczka Domek też co chwile krzyczy tata, ale tak do końca nie wiem czy łączy go z tatą ![]() Agadus :przytul: Piwnooka ale propozycja Ci się trafiła fiu fiu |
|
|
|
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Może pójdźcie do drugiego lekarza skonsultować to jeszcze Bo faktycznie trochę to dziwne Ja bym poszła.3. Dziękuję Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Znowu bym przegapiła Twojego posta ![]() Pokaż torcik Mam ochotę się chociaż wirtualnie poślinić do czegoś dobrego ![]() A czy Jasio ładnie gości zabawiał?
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Chciałabym pójść jeszcze do innego, bo nie daje mi to spokoju. Mąż buczy na mnie, że ciągam dziecko niepotrzebnie po lekarzach a potem Domek choruje (ospą zaraził się w przychodni). Tylko, że go prawie w ogóle nie ma w domu i nie widzi połowy rzeczy które mnie niepokoją... |
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Co Wy tak wcześnie spać poszłyście wszystkie?![]() Kajool, Kolina, kalinkap, Natka, piwnooka, marzenas, iustyna Adaś wstał 5:20 a teraz przesyła uśmiechy wizażowym cioteczkom! ![]() Noc nie taka zła, nastawiłam się że będę mieć spanie z głowy, a tymczasem Adaś obudził sie o północy i teraz po 5.00 Ale za to niestety pobudki z rykiem, musiało go znów boleć...podaję syropy, płacz trwał po kilka minut tylko, jakoś musimy dać radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na serio to pewnie i wystraszyłaś się trochę? Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-29 o 06:15 |
|||
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Witam z nad kubka kawy. Nie spimy od 5tej, Ala teraz dosypia.
Samopoczucie nadal do duszy, jakoś tak trzyma mnie od wczoraj, bolą mnie wszystkie mięśnie, jakbym co najmniej maraton przebiegła. Wyładowałam się przez tel. na tż i teraz mi jeszcze gorzej, bo się finalnie pokłóciliśmy. No nic nie smęcę, miłego dzionka życzę!!! A i dla Antosia i Jasia spóźnione życzonka |
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Przedwczoraj zabrałam Dominikowi jedną drzemkę i wstał o 6tej. Wczoraj położyłam go później spać i dziś też wstał o 6tej ![]() Taki typ widocznie ![]() Natka super Domek wygląda w kąpieli Aania dobrze, że noc w miarę w porządku A ja zastanawiając się komu dziś złożyć życzenia, przypomniałam sobie, że Dominik kończy dziś 7 miesięcy Idę nakładać "materiał maskujący" na twarz i "do pracy rodacy". Dziś do 15
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
pisałam od wczoraj posta i mi zeżarło, wrrrrr wczoraj jakoś nie mogłam się ogarnąć, Hania nie chciała spać, w związku z czym zero czasu dla siebie dziś oczywiście skowroneczki już na nogach/brzuszkach i świergolą ![]() młoda w końcu dała w nocy pospać, bo pamiętam tylko jedno karmienie ok.1 albo byłam tak nieprzytomna co nie zmienia faktu, że jestem niewyspanaz tegp co pamiętam wodaqua za zębuszka i bardzo się cieszę, że mały Kuba już jest w domu po operacjiNatka współczuję alergii za szybkie pozwolenie na budowę. Zima się kończy to najlepszy czas na wykopy i fundamenty i błotko ![]() Aania wszystkiego najlepszego dla świętujących miesięcznice w ostatnich dniach: Jasia, Lenki i Lilki, Jasia, Antosia, Szymona, Hani, Igorka, Wiktorii i dzisiejszego Dominika |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

)

właśnie zaczynam od odchodzenia od drugiej długiej drzemki popoludniu, zeby go przetrzymac. 15 min u nas trwało do pół roku a teraz przy tym wstawaniu
ale obstawiam ze jak będzie starszy gdzieś w wieku Filipa to już sie skonczą takie wieczorne usypiane występki

Tylko nie wiem jak się za to zabrać
w dzień łatwo bo w sumie kaszka obiadek deserek jakaś przekąska chrupek pewnie z jedno mleko i jakoś dzień zlatuje tyle, a w nocy to jak podasz z raz mm to już na dlużej uu będą miały przerwa bo może dłużej pośpi wypadnie jeden posiłek później przy nastepnym itd będzie dobrze!

dla dzielnego małego mężczyzny Adasia. Więcej nie pamiętam.

Ale by było
piwo:
Wcześniej też tak miałaś? W sensie aż tak silne dolegliwości, czy to pierwszy raz w życiu?