|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
u nas na obiadek łosoś sloiczkowy
zapach podgrzanej papki zwala z nóg ![]() no ale grunt ze dziecko je ze smakiem
|
#2102 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzielnego męża.. a tekst teściowej - Cytat:
brrr mam ciarki na samą myśl.. chyba będę przez tą godzinę krążyć wkoło żłobka![]() Jeśli jutro będzie znośna pogoda (nie tak jak dzisiaj) to postaramy się przyjść.. chyba, że jakby padało a brat miał wolne to jego wyciągnę i wtedy autkiem przyjedziemy bez względu na pogodę.. A to na 12 jest tak? W browarze czy jednak któraś idzie do malty? Cytat:
Cytat:
jeszcze w sobotę powtarzają jak co![]() Cytat:
Hania drzemie.. wkurzam się, bo od rana znowu remonty jakieś w bloku i idzie oszaleć z dźwiękiem wiertary od 8 rano Nie dałam dzisiaj w nocy Hani mleka.. muszę ja od tego odzwyczaić.. dostała o 22 a potem o 7 rano.. jak będzie szła do żłobka to fajnie jakby o tej godz mi jadła.. W ogóle zauważyłam jedną rzecz i się martwię Hania ma czasami coś takiego, że zaczyna gwałtownie kręcić główką na boki.. trwa to kilka minut.. jak jakieś tiki.. co to może oznaczać, bo ja już sobie wkręcam |
|||||||
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam zielonego pojęcia ![]() Cytat:
I tak samo sprawdzałam to jak Ty kilka razy.Moja dama na noc wypija max 150ml mleka, w dzień 120ml ![]() Cytat:
![]() Ugotowałam warzywa, potraktowałam je widelcem i damie nie odpowiadała taka "papka" rwała ręce do tych całych kawałków... A Ja sie tego tak cholernie boję ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2105 | |||||
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedź w sprawie blizny
no właśnie mi lekarz też nie mowił zeby czyms smarować... może spróbuje a nóz coś pomoże ![]() Cytat:
mialam już o to wcześniej pytać dziewczyny po jakim czasie po cc mozna cwiczyć juz tak "na całego" bo przez pierwsze 3 miesiące to mi lekarz pozwolił basen a teraz juz aero i wszystko ok? bo jednak jest tam troche rozciągania blizna juz nie jest przeszkodą? bo tez pragne już wyskoczyc na zumbe ale tam to się jednak ostro mozna zamachać, mogę zumbe??? ![]() Cytat:
do 10 miesiąca aż hm a jak u innych? moja peditra kazala przez 2 tygodnie co drugi dzień a potem już cale, albo mniej codziennie zołtko podobno najmniej uczula tylko wlasnie ja zapominam ![]() a myslicie że można podać same jako taką przekąske w rączce bo jak mowie zapominam cżesto gęsto w zupkach ![]() Cytat:
![]() no to może ty mi podpowiesz mamy teraz duzy problem z zasypianiem, na początku Jasiek zasypial przy wieczornym mm a teraz całkiem mu się odmieniło, problem zacząl sie odkąd zaczął wstawać, bo tak to go odkładałm coś tam się wiercił i usypial a teraz nie ma mowy, ile razy go nie odkladam to w sekunde jest na baczność i rozpacza, a Lila usypia w łózeczku bez problemu? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
i dla meeeeeeeeeeeega smiechu http://www.youtube.com/watch?feature...&v=ZwJfXgTO7J4
|
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie? gdzie? Gdzie był Brumek widziany? Czego ja nie wiem?![]() Cytat:
I czy śluzu nie ma. Bo jak pamiętam to przy kupach jakie robią teraz nasze pociechy to i śluz jest inny. Że niby taki biały nalot/osad na bobkach jest. Nie jestem pewna. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Moje też jeszcze nie dostaje. Gdzieś czytałam, że po skończonym siódmym miesiącu wprowadzać. |
||
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta moje dziecko orbi tylko zielone kupy. Mogą być od żelaza (mięska np.)
|
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba chce przejść całkowicie na MM Tylko nie wiem jak się za to zabrać Dlaczego to jest takie trudne? ![]() Dopiero proponowałam małemu UU i nie chciał, uderzał w pierś rączką, odpychał się... A dałam mu 100 ml wody w butelce i wypił duszkiem Może moje dziecko samo chce się odstawić od UU
|
|
#2110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wierzyć mi się nie chce, że w dzisiejszych czasach ludzie mogą umierać z głodu Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- adrji u mnie blizna cienka i różowiutka. Rzadko swędzi, skóa dookoła martwa- tzn dziwna w dotyku. Nic nigdy z nią nie robiłam, niczym nie smarowałam i nadal tego nie robię. zanetaa88 widzę, żeś podminowana Zrobiłam dzisiaj fileta w rosołkach. Super, tż zachwycony. Dzięki Naataaszkaa agadus co się dzieje z tż? Lepiej już? |
||||
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
wodaqua, youyou, pieleszka, kolina, żanetaa, Nataszka, LiLi, dziękuję dziewczyny, jesteście nie zastapione, moje samopoczucie troszkę lepiej, ale dalej się nie odzywamy z tż, jem sobie teraz ta nutellę co wczoraj robiłam, jest przepyszna, a miałam nie jeść, no i doopa rośnie, dziewczyny jak bym ze stresu nie mogła jeść, była bym przezroczysta, normalnie było by " nasza szkapa", oj, ale dobrze że mam Was
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Beznadziejnie
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzę
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
mam kilka pytań odnośnie basenu:
czy z maluszkami chodzicie na takie "normalne" pływalnie? czy z jakąś specjalną wodą? czyli cieplejszą, nie chlorowaną etc? czy jakoś zabezpieczacie skórę malca? jakiś kremik bardziej tlusty? jakie pieluszki są wymagane? a może coś jeszcze o co nie zapytałam? z góry dziękuję ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
a to niespodzianka ![]() a ja mam dziś 38dc
|
|
#2117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jasiu, Antosiu, wszystkiego najlepszego!!!
Kolina, madzia1k1, Shira, brumek, Naataaszkaa, Madziulka, brunetka, Oliweczka1985, zanetaa88, youyou, pieleszka, Dziubasku, dziękuję kochana!!! ![]() No to jesteśmy. Dziękujemy jeszcze raz za kciuki! ![]() Pojechaliśmy wczesniej, zrobić jeszcze raz morfologię, na wszelki wypadek. Adaś już się robił śpiący i płaczliwy więc do szpitala dojeżdżaliśmy z syreną. Za to w szpitalu zajął się zabawkami w poczekalni i się rozbawił, chichotał, piszczał, wzbudzając powszechną wesołość Przyszła po nas anestezjolog, poszliśmy na blok, potem przyszedł lekarz, wyjaśnili nam wszystko, potem poszłam z małym na salę, no i go trzymałam jak był usypiany. Sama operacja pół godziny, po tym czasie najpierw słychać było płacz a potem nas zawołali. To było chyba najtrudniejsze - mały płakał - a w zasadzie się darł jeszcze na wpół obudzony, a ja nie mogłam zrobić nic poza trzymaniem na rękach. Z pól godziny ostrego ryku, potem zaczęło być lepiej, po godzinie lekarz pozwolił go nakarmić no i zaraz po tym mały sobie zasnął. Nawet przy ubieraniu się nie obudził. Generalnie lekarz powiedział że zabieg był bezoroblemowy, co oczywiście nie oznacza że nie będzie powikłań, ale to się okaże w przeciągu 2 miesięcy. Teraz Adaś już się normalnie bawi, śmieje, rozrabia, tylko przy próbie odpięcia pieluszki płakał Chyba kojarzył że tam coś robili i nie chce żeby dotykać, bo nosimy go normalnie...ciekawe co będzie w nocy ![]() Cytat:
jednak na szczęście nie były takie złe, płytki zawyżone i limfocyty, ale jednak nie miało to wpływu. Inna sprawa że wyniki wynikami, a normy podane na wydruku dla dorosłych. Cytat:
Na pewno będzie dobrze ![]() no właśnie też się dziwię ![]() a widzisz, tak to jak się na szybko czyta ![]() Cytat:
Kolina, my chodzimy na zwykły basen, ze "zwykłą wodą", normalny krem pielęgnacyjny, a pieluszki do pływania ja kupiłam w Rossmanie, lub najpopularniejsze chyba - Huggies Little Swimmers.
|
|
|
#2118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuper moja na razie zasysa nasze policzki czy brodę i tak się "całujemy" ![]() Cytat:
ale na szczęście rzadko się to zdarza bo mocno pilnuję aby po południu za późno nie poszła spać , śpi ok 15 minut między 16 a 17. PRzestrzegam też bardzo wieczornych rytuałów, kąpanie itd, jak ją ubiorę w piżamkę, to gaszę światło, zostaje tylko taka przyciemniona lampka i tak pije MM. Przy butli już przeważnie odpływa, oczka jej lecą, jak się na chwilę oderwie to ją odbijam wkładam do łóżeczka i daję resztę butli, przeważnie przy niej już zaśnie, nawet smoczek niepotrzebny ![]() Jak mniej śpiąca to daję smoka, głaszczę , włączam konika FP i wychodzę. Czasem muszę parę razy do niej wejść, położyć ją z powrotem ale nie trwa to długo, zasypia w max 15min. Cytat:
bo z piersi to sie trzeba napracowac trocheCytat:
Ja nie mam @ od prawie 3 lat nawet nie mam w domu żadnych podpasek czy tamponów w razie W...ale cos mnie ostatnio ćmi w podbrzuszu, mam nadzieje ze to @ a nie ciaza
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-28 o 18:49 |
||||
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a banana można dawać tak skrobiąc na łyżeczce? Czy też za ciężki?
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Ania uff i po strachu
You chyba żartujesz z tą ciążą? ![]() Kolina my się wybieramy na basen jak sójki za morze, i od 3 tygodni dojechać nie możemy
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja najczęściej rozgniatam po prostu widelcem w miseczce chciałabym... biorę tabsy ale ostatnio przyszło mi do głowy że może byłabym w tym 1%? ![]() Teraz ciąża byłaby dla nas tragedią.... Wlasnie zostało mi ostatnie opakowanie cerazette i mam zamiar czegoś innego używać, tylko czego? Co polecicie?
|
|
#2122 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zumba to faktycznie ogrooomny wysiłek.. niby nic ale jednak przez godzinę idzie się nieźle naskakać.. ja wracam mokra jak szczur do domu.. ale kocham to nad życieA wcześniej są wklejone piękne brumkowe oczyska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam z Hanią u lekarza.. dostałyśmy zaświadczenie, że może iść do żłobka.. Pytałam o to energiczne kręcenie główką i pociąganie za uszy i powiedziała, że to od zębów może tak robić.. Kluska waży 8530 i ma 70cm oczywiście nie obyło się bez płaczu straaaasznie wymuszonego No i wychodzi nam górna jedynka
|
||||
|
|
|
#2123 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=piwnooka77;32602877]Witam, ja ostatnio bardziej zza krzaków obserwuję... /QUOTE] nie no nie wierzę zza czegoooooooo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Aniu dobrze, że już po wszystkim. na pewno nie będzie żadnych powikłań, Adaś to dzielny chłopczyk!!
U mnie mega beznadziejny dzień! Na rehabilitacji mega ryk, na usg główki mega ryk ( lekarz nie miał zastrzeżeń, badanie wyszło ok). Miałam wrażenie, że niepotrzebnie narażam małą na stres, bo jest zdrowym dzieckiem....ale to chyba normalne, że chciałam się upewnić, że wszystko ok. Rehabilitantka w tym całym ryku, pokazała jakieś dwa ćwiczenia na te nóżki....ale bardziej byłam przejęta histerią małej, niż tym co ona do mnie mówi...... Poza tym miałam dwie kolizje, jedna na parkingu, gość przytarł mi bok, druga już wracając do domu. Koleś wjechał mi w tył, nie wyhamował....nic się nie stało poważnego....ale co się strachu najadłam!!!! Jestem wykończona..... |
|
|
|
#2125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona widzi tylko aparat to od razu go chce i już nic nie robi, jak np poproszę aby zrobiła kosi kosi albo brawo,aparat najważniejszy ![]() Muszę nagrać damę, jak będzie mąż. Cytat:
, bo zamknęła na koniec buzie i koniec nie chciała mleka,ale dałam jej nupla a potem znowu mleka to dopiła jakoś.Dla mnie też to było trudne,ale jak widziałam że w nocy lepiej śpi, że nie szuka UU i nie protestuje przy butelce a wcześniej robiła to nagminnie to pomyślałam, chyba nadeszła pora... I tak od jakiegoś czasu w dzień UU zupełnie zamieniłam na MM, a od niedawna w nocy dostaje MM raz UU,choć te jedzenie z UU to bardziej jako gryzak służy i ululanie niż jedzenie, bo słyszę że nie wiele tego połyka... i wstaje ponownie na jedzenie za 2h. No i mąż jest bardzo dumny, jak dama wypija mu całe mleko które przygotowałam chodzi jak PAW a jak Emi jeszcze mówi "tata tata chata " to w ogóle,ale w nocy nie wstaje do karmienia damy, bo ma taki sen mocny, że nie wie kiedy co gdzie i jak![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż ją zrobił już 2 razy. Mam wielką nadzieję, że pierwszy wyciągnie rękę i przeprosi ładnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze,że macie już to za sobą ! strasznie stresujące to musiało być ![]() JA wzięłam i rozmymlałam go widelcem i podałam łyżeczką, właśnie dzisiaj pierwszy raz tak zrobiłam...korciło mnie podać jej banana tak o, ale się boję |
||||||
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira ja też coś dziś w krzaczorach
Bij ile wlezie, ale nie mam siły z nich wyjść Dziubek u Nas po staremu
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie!
Nie bylo mnie, bo bylam na odwyku od kompa A tak na serio, to pojechalismy do Ustronia po dziewczynki, a tam jak juz wiecie brak internetu. Wrocilismy wczoraj, ale musialam sie przestawic na inne tory, no i dopiero dzis jestem, bo:Moj chlopczyk skonczyl dzis pol roczku! A razem z nim Jas Telika, wiec wszystkiego najlepszego! ![]() Antek zadebiutowal dzis z dynia z ziemniakami. Nawet mu to jakos poszlo, wprawdzie nie mial ochoty na wszystko co mu przygotowalam, ale troche zjadl. Jutro ciag dalszy. Nie odniose sie do Waszych postow, bo mam okropne tyly, ide wiec troche poczytac. |
|
|
|
#2128 | |||||||
|
Raczkowanie
|
No więc pisze od rana, ale w końcu mi się udało:
Doczytałam właśnie, że Adaś jest już po zabiegu. Dobrze, że macie to już za sobą..Adaś na pewno dzielny był A powiedz mi czy Adaś musiał mieć założony cewnik? za spokojną nockęJasiu i Antoś wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiem, że nie chciałaś zaczynać z marchewką ale może jednak warto spróbować. W jakimś poradniku czytałam, że marchewkę dzieci chętnie jedzą, bo ma słodkawy smak. Ja też na początku broniłam się przed marchewką, bo bałam się zatwardzeń, ale jak już jabłuszko potem wprowadziłam, to się wyrównało. i kupki ładnie szły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zębola!!!Cytat:
Ale ja to tak jakoś nie podchodzę to tego poważnie, trochę nawet dziwny mi się wydaje ten zwyczaj
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() nie bylo mnie..bo ostatnie kilka dni wolalabym wymazac zupelnie z pamieci nie mialam glowy do wizazu i w ogole niczego:/narazie nie odniose sie do postow, musze doczytac. you ja bralam kiedys i yasmin i yasminelle. bylam b.zadowolona, bo zadnych skutkow ubocznych |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaa trzymam
za spokojną noc YouYou ja testuję regular-1 miesiąc, na razie ok Adrij z tego co wiem to po pół roku spokojnie każdy wysiłek jest wskazany, no chyba,że coś się dzieje z blizną i są boleści. Kalinka co to się dzieje ?? Agadus no co za chłop, przejdzie mu, nie martw się |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

)

A przycinania to się jakoś boję
Nie będą potem strasznie grube i jeszcze bardziej niesforne?
, na psa będzie psioczył znowu, że musi z nim chodzic na spacerki itd. ale ogólnie nie ma na co narzekać
dla dzielnego męża.. a tekst teściowej - 
wczoraj sie pokłuciłam z mężem, tzn. ja tylko wysłuychałam jaka to ja nie jestem
Hania ma czasami coś takiego, że zaczyna gwałtownie kręcić główką na boki.. trwa to kilka minut.. jak jakieś tiki.. co to może oznaczać, bo ja już sobie wkręcam

poleciłabym Ci delikatną hennę żelową w kolorze brązowym, żeby wyrównać ich koloryt i troszkę tylko z dołu wyrównać kształt i minimalnie przyciąć te niesforne włoski.. poza tym jest naprawdę dobrze
gdzie? gdzie? Gdzie był Brumek widziany? Czego ja nie wiem?

ale nie narzekam-fajnie jest wrócic na stare śmieci, ale żal jednak dziecko zostawic