|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=aga_ton;32610496]cześć dziewczyny
![]() jeśli chodzi o seks, to my mamy celibat odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście. oboje tak zdecydowaliśmy. nie wybaczyłabym sobie, gdyby przez nasze wygibasy coś stało się z maleństwem. za długo na nie czekaliśmy, prawie 6 lat. ale skłamałabym gdybym napisała, że nie mam ochoty, mam jak cholera ostatnio nawet miałam jakiś erotyczny sen(chyba erotyczny, bo szczegółów nie pamiętam). zerwałam się w środku nocy, całą spocona, małżonek też się obudził a ja nie wiele myśląc wypaliłam do niego "chyba miałam orgazm". gdybyście zobaczyły jego minęaga_ton ale mnie rozbawiłaś ![]() PS. Proszę o dopisanie mnie do mamuś wrześniowych(Kasia,27l.)p rawdopodobnie 20.września
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-02-28 o 20:20 |
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku ale dzisiaj mam lenia .. dopadły mnie mdłości a bardziej oznaka głodu .. już się posiliłam na całe szczęście
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Ja po niedzielnym pierwszym wymiotowaniu czuję się już teraz lepiej, tzn. do tej pory też nie czułam się źle, ale wydaje mi się, że mdłości ustępują i mogę myśleć już o większej ilości pokarmów chociaż w dalszym ciągu najlepiej wchodzą mi owoce i jogurty
![]() Co do brzuszka to wydaje mi się, że u mnie jeszcze nic się nie dzieje, ale podejrzewam, że przyjdzie taki dzień, że w momencie zacznie być widać. Zastanawiałam się czy coś takiego byłoby później przydatne: http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-s...158514413.html Zaczęłam myśleć o wózku, ale to raczej luźne rozmyślania bo kompletnie na tym temacie się nie znam. Chciałabym dużo spacerować więc musi być wygodny. Dzisiaj widziałam aż trzy kobitki z wózkami, podziwiam, że nawet w deszcz chcę im się wychodzić, wózki oczywiście były "ofoliowane" ![]() Najbliższe badania dopiero 12 marca więc na chwilę obecną nie będę miała niusów
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Tak przejrzałam wasze posty dzisiejsze i stwierdzam że zazdroszcze
nie będę cytować dokładnie którym itd. ale dodam szczegół- zazdroszcze poznania płci strasznie chciałabym już wiedzieć- nie ważne czy będzie "pędzelek" (śliczne określenie) czy dziurka- chciałabym już wiedzieć kim jest mój Bąbelek! ![]() Jutro idę na badania krwi brrrrrr!! Dla mnie to straszne przeżycie, ale cóż jak trzeba to trzeba. Do lekarza w przyszłym tygodniu...może już usłysze serduszko? Kiedy pierwszy raz słyszałyście/widziałyście serducho fasolek?? Ostatnio nic nie było ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/anatomiczny-wiskoz...159458658.html pomocny będzie np. w razie za krótkich koszulek gdy brzuszek urośnie, do tego spodnie na gumce. ale to tylko moje zdanie
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też gina mam dopiero 16.03, teraz sobie pojechał na urlop
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy gaduły jesteście:P
|
|
|
|
#368 | |||
|
Raczkowanie
|
Konczita niezła pora na PIT'y
![]() Colds w sklepie 1200 zł gondola + spacerówka + torba + śpiwór na nogi, online pewnie taniej, ale to akurat prezent od mojej mamy Enigmama - równo 2 lata różnicy .... coś bzykanie w lutym nam sprzyja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
juz zaczynam sie bac jak dam radę ale jestem dobrej myśli. Ja rodziłam naturalnie od 19ej do 6 ej rano i tez o maly wlos nie skonczyło się cesarką - moja Ala postanowiła wyjść najpier nie głowką a rączką na tzw. supermena Teraz czeka mnie cesarka na pewno, bo po totalnym przytyciu padło mi biodro i czekam na operację Twój syn śpi 3 godziny w ciagu dnia?! ale masz raj ![]() Ja tez gratuluje wszystkim pieknych zdjęć i poznania płci ! ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Macie tempo zabójcze!! Ja tylko wieczorem czasem moge usiasc , bo w dzień moja córa mi nie daje mi wytchnienia
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
ale niespodzianka- 2 czesc watku! a ja wchodze na stara a tam zamkniete.
dawno nie pisalam i nie poczytywalam was bo za duzo mi to w glowie miesza. jak dobrze sie u was dzieje to ok ale jka czytam o jakis komplikacjach to za duzo o tym rozmyslam i panikuje. dlatego przestalam. ale mylsle ze powroce do watkowania z wami bo duzo mozna sie od was dowiedziec. ja dzisiaj weszlam w 10tc i rano plamienie!!! spanikowalam! jutro wizyta na 11. staram sie myslec pozytywnie choc to nie latwe. dlatego ja nie szukam nic po necie zadnych wozkow, ubranek w sklepach bo caly czas mam stracha. i dopoki nie bedzie bardziej pewne to nie zamierzam nic patrzec, czytac ani kupowac. panikara ze mnie na maxa!! podziwiam was za wasze dobre mysli !
|
#370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim przypadku jest to o tyle zabawniejsze, że ja 27 września obchodzę swoje urodziny Prezent jak nie wiem co ![]() Cytat:
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u mnie słoneczko, wstałam otworzyłam okna i piękne mroźne powietrze a ja liczyłam na wiosenne ciepełko dzisiaj pobudka o 4 ale mąż też się obudził to sobie poleżeliśmy i ja usnęłam ![]() Cytat:
Ja mam taki pas niby świetnie maskuje podciągające bluzeczki no zobaczymy jak to będzie w praktyce ![]() Cytat:
essence30 u mnie w nocy największa mobilizacja do wszystkiego, swoją pracę licencjacką napisałam przez noc i czuję ze z mgr tez tak właśnie się zaczyna
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() A co Wy jeszcze śpicie??Wstawać pobudka ![]() Konczita a Ty gdzie??Nie możliwe żebyś spała U Nas dzisiaj znowu pada i pochmurno okropnie . Co do tego pasa maskującego to ja osobiście mimo wszystko nie chciałabym chodzić w rozpiętych spodniach,dziwnie by to wyglądało moim zdaniem ale co kto lubi .Ale ten drugo pas podtrzymujący brzuszek to chyba sobie fundne,świetnie musi wyglądać na brzuszku
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anusia nie zawiodłam Cię dzisiaj hahaha co do pasa podtrzymującego to on świetnie zamaskuje bluzeczki troszkę przykrótkie i warto sobie w kilku kolorach zapodać )
|
|
#374 |
|
Przyczajenie
|
hej
mam nadzieje ze mnie przyjmiecie Podczytuje Was juz od dłuzszego czasu ( najpierw 1 czesc , teraz tą) ale dopiero pare dni temu postanowilam ze i ja sie zarejestruje i ujawnie na wizazu ![]() ![]() Fajnie jest pogadac z dziewczynami, ktore tez sa w tym odmiennym stanie hehe ![]() Aktualnie to zaczyna mi sie 11 tydzien i termin porodu na 21 wrzesnia to moja pierwsza ciąza takze mam stracha wielkiego:Pogolnie to od paru dni dopiero czuje ze zyje bo caly luty prawie i nie mialam na nic sily..a jakos teraz nawet i energie mam moze czuje w ten sposob zblizajaca sie wiosne? oby oby![]() no nic lece Was jeszcze podczytac, bo jakos juz spac nie moge wiec zajecie bede miec
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...html?source=oo Ja mam w czerwcu wesele u brata mojego męża i zastanawiam się już co przyodziać. Mam sukienkę ze swojego drugiego dnia, która by się nadała na brzuszek, ale już wszyscy mnie w niej widzieli. Ta mi się bardzo podoba: http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Rose
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie kupie sobie te pasy
muszą świetnie prezentować brzuszek . No nie zawiodłaś mnie ale masz odnotowane spóźnienie |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi - mrozne powietrze - tos mnei zaskoczyla. Rano o 6:20 jak wychodzilam do pracy bylo u nas 5 stopni zaskoczylo mnie to ciepelko ze hej
![]() A tak w ogole dzien doberek, rano jak jechalam, byly chmurska a teraz piekne sloneczko, pytanie jak dlugo wytrzyma no i klucze powracajacych ptakow dzisiaj obserwowalismy - mile to uczucie - Spring is in the air
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-02-29 o 08:20 |
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że te pasu z podobnych materiałów są bo mają domieszkę elastyny każde (chyba) mój troszkę się naciąga ... a ta sukieneczka ładniutka Cytat:
ups ... nie bądź taka kobieta w ciąży jestem nie ![]() Cytat:
ciepło? jejku jak otworzyłam okno to nie wiedziałam czy mam pod kołdrę uciekać czy mam jednak je zamykać hehehe ale jednak pięknie przewietrzyło się w mieszkanku ![]() chcę by taka pogoda słoneczna była przez cały dzień
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Oj też chce nie mogę się doczekać wyjścia na cały dzień na ogród i porobienia małych porządków na moich skalniakach
ale już zauważyłam, że pierwsze wczesnowiosenne roślinki kiełkują. Przebiśniegi mają już jakiś cm wysokości i hiacynty też ładnie wschodzą uwielbiam ten czas
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u mnie wczoraj śnieg, potem deszcz a dziś piękne słońce - nie nadążam za tą pogodą ![]() pas ciążowy - miałam takie dwa w poprzedniej ciąży - sprawdzały się tak jak Konczi napisała, jak bluzeczki były za krótkie no i w chłodniejsze dni, żeby opatulić brzuszek
|
|
#382 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musiałam mieć głupią minę przed monitorem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rewelka! aż chce się żyć i wychodzić na dwór ![]() A wogóle to dzień dobry ciężarówki kochane!! Chciałam się dziś pochwalić- byłam na badaniu krwi i...nie zemdlałam, nie uciekłam i się nie popłakałam dostałam za to pączka od TŻ P.S. Zamierzam kupić ten pas ciążowy. Jak myślicie kiedy? Jeszcze mam chyba dużo czasu. Kupiłyście już? Wogóle to mam pewne obawy przed kupowaniem ciążowych ubrań i akcesorii dla maluszka...
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
a u nas nie ma słoneczka
((( i wygląda na to że jest zimno bo ludzie tacy opatuleni maszerują po chodnikach
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobnie że mało sie udzielam, ale czytam wszystkie posty ![]() Dziewczyny które mają problemy w ciąży i to nie małe to bardzo im współczuje i nigdy nie wiem co w takiej sytuacji powiedzieć bo zawsze sie popłacze jak bóbr bo wyobrażam sobie co mogą przeżywać. Jak miałam plamienia to też panicznie sie bałam, więc wiadomości Wasze, że z dzidzią coś nie tak strasznie mnie przytłaczają. Oglądałam wszystkie Wasze zdjęcia z usg i są prześliczne, no i cieszę się razem z Wami ![]() Ja zobacze swoje maleństwo w poniedziałek z każdej strony, myśle że będzie ładnie widać bo dzisiaj zaczynamy 12 tydzień !!!!! No i kurde bele chce już znać płeć !!! Jakoś czuje że to bedzie chłopczyk ![]() Co do wyprawki dla malca to zaczne cokolwiek kupować gdzieś w połowie ciąży bo teraz troche to za wcześnie a za cholerke nie mam miejsca w ani jednej szafie. Musze coś powywalać bo chomikuje tylko a w niektóre ciuchy w życiu sie nie wcisne :P No i sie rozpisałam ![]() Buziole dla Was
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też byłam na badaniach z tym że ja sie nie boję ani nic. Zawsze musze patrzeć jak leci ta krew A juz samemu kłuć kogoś - uwielbiam ![]() Wydałam za badania 126zł. Bałam się że bedzie więcej. Nie chce mi się pracować |
|
|
|
|
#386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do sukieneczki - śliczna ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Opaska my tez idziemy na wesele pod koniec sierpnia
przegladalam juz allegro i naprawde boskie kiecki mzona kupic! ciesze sie tez ![]() Wczoraj zapadla decyzja ze musimy wyremontowac sypialnie, jest w strasznym stanie od 6 lat nie remontowana, nie chce tego zostawiac na ostatni moment ciazy, a nawet chcialabym to zrobic jak najpredzej za tydzień chyba wybierzemy sie do ikei nie moge sie doczekac, energii mi to dodaje, wiem ze sie pewnie anrobie (przekladanie rzeczy) ale reszte juz spada na mezulka
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() Ja dziś znów w domu siedzę. Muszę poodbierać nadgodziny za które i tak nikt mi nie zapłaci. Wczoraj miałam kolejną zachciankę. Czekolada na gorąco. Taka prawdziwa. W mleku rozpuszczałam tabliczki czekolady gorzkiej, mlecznej i białej. O 22 leciałam do TESCO bo mąż już wykąpany, nie chciałam, żeby się przeziębił Nawet nie wiedział, że wyszłam, bo oczywiście by mi nie pozwolił. Ale miałam taką potrzebę wypić tą czekoladę, że nie mogłam wytrzymać ![]() Ja kupię chyba spodnie ciążowe, przydadzą się, jak znów będzie takie brzydkie lato jak w ubiegłym roku. A o tym pasie napewno pomyśle koło kwietnia/maja Narazie chodzę w płaszczyku zimowym o rozmiarze XS Obcisły już jest strasznie, ale jeszcze daje radę
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-02-29 o 09:36 |
|
|
|
#389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miła niespodzianka. Zawsze to jakiś grosz w kieszeni- fajnie się tak miło rozczarować. Cytat:
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry kochane!
ja odprawilam męża do pracy,synka do przedszkola i leze sobie pod kocykiem pogada okropna,ale cieplo.wlasnie zjadlam trzecia gruszke i pekne chyba zaraz![]() ja tez sie musze po spodnie wybrac bo ciezko mi sie dopiac,a jak mi sie uda to strasznie gnieciie,uciska i wogole niewygodnie.dobrze,ze teraz leginsy w modzie musze jeszcze jakies dresiki kupic co by do lasku sobie smigac na spacerki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

z tego co wiem to każda ciaza jest inna no i ze u wysokich i szczupłych kobiet brzuszek pojawia się pózniej

strasznie chciałabym już wiedzieć- nie ważne czy będzie "pędzelek" (śliczne określenie) czy dziurka- chciałabym już wiedzieć kim jest mój Bąbelek! 

[/COLOR]

i nie mialam na nic sily..a jakos teraz nawet i energie mam