Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 19:54   #361
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
No i obiecane zdjęcie Bejbusia.
Niestety zrobione telefonem, bo na wizytę u teściów chyba się nie doczekam..

Drugie foto to fujarka, jak to określił Doktorek

Okręciłam zdjęcia, a i tak tutaj wstawiły się do góry girkami
Ale fajneee

Cytat:
Napisane przez Malwinaina Pokaż wiadomość
z tego co wiem to każda ciaza jest inna no i ze u wysokich i szczupłych kobiet brzuszek pojawia się pózniej ja jestem szczupła ale nie taka wysoka , jak widzę brzuszek ze się powiększa to jakoś tak lepiej się czuje
Ja jestem wysoka i szczupła i brzuszek powoli się uwypukla. Oczywiście dla osób trzecich nie jest to widoczne, ale my z mężem zauważamy że coś tam się uwypukliło.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:10   #362
Katee27
Zadomowienie

[QUOTE=aga_ton;32610496]cześć dziewczyny

jeśli chodzi o seks, to my mamy celibat odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście. oboje tak zdecydowaliśmy. nie wybaczyłabym sobie, gdyby przez nasze wygibasy coś stało się z maleństwem. za długo na nie czekaliśmy, prawie 6 lat.
ale skłamałabym gdybym napisała, że nie mam ochoty, mam jak cholera ostatnio nawet miałam jakiś erotyczny sen(chyba erotyczny, bo szczegółów nie pamiętam). zerwałam się w środku nocy, całą spocona, małżonek też się obudził a ja nie wiele myśląc wypaliłam do niego "chyba miałam orgazm". gdybyście zobaczyły jego minę teraz mi się co jakiś czas bacznie przygląda czy znowu nie szczytuję

aga_ton ale mnie rozbawiłaśdobra jesteś

PS. Proszę o dopisanie mnie do mamuś wrześniowych(Kasia,27l.)p rawdopodobnie 20.września

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:20
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:16   #363
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No i obiecane zdjęcie Bejbusia.
Niestety zrobione telefonem, bo na wizytę u teściów chyba się nie doczekam..

Drugie foto to fujarka, jak to określił Doktorek

Okręciłam zdjęcia, a i tak tutaj wstawiły się do góry girkami
śliczności ... i gratuluję poznania niespodzianeczki ....

jejku ale dzisiaj mam lenia .. dopadły mnie mdłości a bardziej oznaka głodu .. już się posiliłam na całe szczęście
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:35   #364
Nisia4
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Ja po niedzielnym pierwszym wymiotowaniu czuję się już teraz lepiej, tzn. do tej pory też nie czułam się źle, ale wydaje mi się, że mdłości ustępują i mogę myśleć już o większej ilości pokarmów chociaż w dalszym ciągu najlepiej wchodzą mi owoce i jogurty
Co do brzuszka to wydaje mi się, że u mnie jeszcze nic się nie dzieje, ale podejrzewam, że przyjdzie taki dzień, że w momencie zacznie być widać. Zastanawiałam się czy coś takiego byłoby później przydatne:
http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-s...158514413.html
Zaczęłam myśleć o wózku, ale to raczej luźne rozmyślania bo kompletnie na tym temacie się nie znam. Chciałabym dużo spacerować więc musi być wygodny. Dzisiaj widziałam aż trzy kobitki z wózkami, podziwiam, że nawet w deszcz chcę im się wychodzić, wózki oczywiście były "ofoliowane"
Najbliższe badania dopiero 12 marca więc na chwilę obecną nie będę miała niusów
Stary 2012-02-28, 21:42   #365
Opaska
Raczkowanie

Tak przejrzałam wasze posty dzisiejsze i stwierdzam że zazdroszcze nie będę cytować dokładnie którym itd. ale dodam szczegół- zazdroszcze poznania płci strasznie chciałabym już wiedzieć- nie ważne czy będzie "pędzelek" (śliczne określenie) czy dziurka- chciałabym już wiedzieć kim jest mój Bąbelek!

Jutro idę na badania krwi brrrrrr!! Dla mnie to straszne przeżycie, ale cóż jak trzeba to trzeba. Do lekarza w przyszłym tygodniu...może już usłysze serduszko? Kiedy pierwszy raz słyszałyście/widziałyście serducho fasolek?? Ostatnio nic nie było

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja po niedzielnym pierwszym wymiotowaniu czuję się już teraz lepiej, tzn. do tej pory też nie czułam się źle, ale wydaje mi się, że mdłości ustępują i mogę myśleć już o większej ilości pokarmów chociaż w dalszym ciągu najlepiej wchodzą mi owoce i jogurty
Co do brzuszka to wydaje mi się, że u mnie jeszcze nic się nie dzieje, ale podejrzewam, że przyjdzie taki dzień, że w momencie zacznie być widać. Zastanawiałam się czy coś takiego byłoby później przydatne:
Zaczęłam myśleć o wózku, ale to raczej luźne rozmyślania bo kompletnie na tym temacie się nie znam. Chciałabym dużo spacerować więc musi być wygodny. Dzisiaj widziałam aż trzy kobitki z wózkami, podziwiam, że nawet w deszcz chcę im się wychodzić, wózki oczywiście były "ofoliowane"
Nisia a nie lepiej zaopatrzeć się w spodnie na gumce albo leginsy? Rozpięte spodnie to zawsze będą rozpięte spodnie...według mnie zbyt dobrze to nie będzie wyglądać, nie każdy będzie się zastanawiać czy widać pas czy majtki. Ja mam plan kupić pózniej pas ciążowy podtrzymujący brzuszek
http://allegro.pl/anatomiczny-wiskoz...159458658.html
pomocny będzie np. w razie za krótkich koszulek gdy brzuszek urośnie, do tego spodnie na gumce.
ale to tylko moje zdanie
Stary 2012-02-28, 22:05   #366
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Nisia ale jaja, mamy taką samą datę porodu Ja też gina mam dopiero 16.03, teraz sobie pojechał na urlop
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:09   #367
anesh_
Zakorzenienie

Ale Wy gaduły jesteście:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:14   #368
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

no to zabieram się za PITy .... [/COLOR]
Konczita niezła pora na PIT'y

Cytat:

A jak cena tego wózka?
Colds w sklepie 1200 zł gondola + spacerówka + torba + śpiwór na nogi, online pewnie taniej, ale to akurat prezent od mojej mamy

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

Witamy jaka bedzie różnica miedzy dzieciaczkami?
Enigmama - równo 2 lata różnicy .... coś bzykanie w lutym nam sprzyja
Cytat:
Napisane przez sylwia-0071 Pokaż wiadomość
na pierwsza rocznice slubu lepszego prezentu nie moglismy sobie wymarzyc.
Sylwia gratulacje! Faktycznie piękny prezent!

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ja ostatnio dużo czytam książek i płacze płaczę płaczę....hihihi
Łatwo się wzruszam [COLOR="Silver"]
Alfabia... łatwe wzruszanie się to efekt uboczny mojej pierwszej ciąży, myślałam , że przejdzie, ale nestety .... jak juz płacze na reklamie whiskasa ... to naprawde nie jest dobrze ...

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

ooo.. widzę, że nasze dzieci są w podobnym wieku, Twoje nawet troszkę młodsze
Pszczolka juz zaczynam sie bac jak dam radę ale jestem dobrej myśli. Ja rodziłam naturalnie od 19ej do 6 ej rano i tez o maly wlos nie skonczyło się cesarką - moja Ala postanowiła wyjść najpier nie głowką a rączką na tzw. supermena Teraz czeka mnie cesarka na pewno, bo po totalnym przytyciu padło mi biodro i czekam na operację

Twój syn śpi 3 godziny w ciagu dnia?! ale masz raj

Ja tez gratuluje wszystkim pieknych zdjęć i poznania płci !

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Macie tempo zabójcze!! Ja tylko wieczorem czasem moge usiasc , bo w dzień moja córa mi nie daje mi wytchnienia

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:47   #369
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

ale niespodzianka- 2 czesc watku! a ja wchodze na stara a tam zamkniete.

dawno nie pisalam i nie poczytywalam was bo za duzo mi to w glowie miesza. jak dobrze sie u was dzieje to ok ale jka czytam o jakis komplikacjach to za duzo o tym rozmyslam i panikuje. dlatego przestalam. ale mylsle ze powroce do watkowania z wami bo duzo mozna sie od was dowiedziec.

ja dzisiaj weszlam w 10tc i rano plamienie!!! spanikowalam! jutro wizyta na 11. staram sie myslec pozytywnie choc to nie latwe.

dlatego ja nie szukam nic po necie zadnych wozkow, ubranek w sklepach bo caly czas mam stracha. i dopoki nie bedzie bardziej pewne to nie zamierzam nic patrzec, czytac ani kupowac. panikara ze mnie na maxa!!

podziwiam was za wasze dobre mysli !

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 07:09   #370
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Nisia ale jaja, mamy taką samą datę porodu Ja też gina mam dopiero 16.03, teraz sobie pojechał na urlop
Widziałam właśnie W moim przypadku jest to o tyle zabawniejsze, że ja 27 września obchodzę swoje urodziny Prezent jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Nisia a nie lepiej zaopatrzeć się w spodnie na gumce albo leginsy? Rozpięte spodnie to zawsze będą rozpięte spodnie...według mnie zbyt dobrze to nie będzie wyglądać, nie każdy będzie się zastanawiać czy widać pas czy majtki. Ja mam plan kupić pózniej pas ciążowy podtrzymujący brzuszek
pomocny będzie np. w razie za krótkich koszulek gdy brzuszek urośnie, do tego spodnie na gumce.
ale to tylko moje zdanie
Na pewno kupię też dżinsy ciążowe, właściwie już je oglądałam, ale pomyślałam, że to też byłoby fajne i do tego właśnie ten pas ciążowy, który właściwie zakryłby te rozpięte spodnie. Koszt tego nie jest wielki więc można zaryzykować.
Stary 2012-02-29, 07:52   #371
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry
u mnie słoneczko, wstałam otworzyłam okna i piękne mroźne powietrze a ja liczyłam na wiosenne ciepełko szybko się obudziłam
dzisiaj pobudka o 4 ale mąż też się obudził to sobie poleżeliśmy i ja usnęłam i wstałam po 7

Cytat:
Tak przejrzałam wasze posty dzisiejsze i stwierdzam że zazdroszcze nie będę cytować dokładnie którym itd. ale dodam szczegół- zazdroszcze poznania płci strasznie chciałabym już wiedzieć- nie ważne czy będzie "pędzelek" (śliczne określenie) czy dziurka- chciałabym już wiedzieć kim jest mój Bąbelek!

Jutro idę na badania krwi brrrrrr!! Dla mnie to straszne przeżycie, ale cóż jak trzeba to trzeba. Do lekarza w przyszłym tygodniu...może już usłysze serduszko? Kiedy pierwszy raz słyszałyście/widziałyście serducho fasolek?? Ostatnio nic nie było

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

ale to tylko moje zdanie

Ja mam taki pas niby świetnie maskuje podciągające bluzeczki no zobaczymy jak to będzie w praktyce

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
dawno nie pisalam i nie poczytywalam was bo za duzo mi to w glowie miesza. jak dobrze sie u was dzieje to ok ale jka czytam o jakis komplikacjach to za duzo o tym rozmyslam i panikuje. dlatego przestalam. ale mylsle ze powroce do watkowania z wami bo duzo mozna sie od was dowiedziec.

ja dzisiaj weszlam w 10tc i rano plamienie!!! spanikowalam! jutro wizyta na 11. staram sie myslec pozytywnie choc to nie latwe.

dlatego ja nie szukam nic po necie zadnych wozkow, ubranek w sklepach bo caly czas mam stracha. i dopoki nie bedzie bardziej pewne to nie zamierzam nic patrzec, czytac ani kupowac. panikara ze mnie na maxa!!

axxxa nie czytaj, ja mam podobnie staram się myśleć tylko optymistycznie. Plamienia się zdarzają i nie muszą świadczyć o niczym groźnym ale konsultacja wskazana

essence30 u mnie w nocy największa mobilizacja do wszystkiego, swoją pracę licencjacką napisałam przez noc i czuję ze z mgr tez tak właśnie się zaczyna
Stary 2012-02-29, 07:58   #372
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
A co Wy jeszcze śpicie??Wstawać pobudka.
Konczita a Ty gdzie??Nie możliwe żebyś spała
U Nas dzisiaj znowu pada i pochmurno okropnie,nie cierpie tej pogody.
Co do tego pasa maskującego to ja osobiście mimo wszystko nie chciałabym chodzić w rozpiętych spodniach,dziwnie by to wyglądało moim zdaniemale co kto lubi.
Ale ten drugo pas podtrzymujący brzuszek to chyba sobie fundne,świetnie musi wyglądać na brzuszku

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 07:59   #373
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry
A co Wy jeszcze śpicie??Wstawać pobudka.
Konczita a Ty gdzie??Nie możliwe żebyś spała
U Nas dzisiaj znowu pada i pochmurno okropnie,nie cierpie tej pogody.
Co do tego pasa maskującego to ja osobiście mimo wszystko nie chciałabym chodzić w rozpiętych spodniach,dziwnie by to wyglądało moim zdaniemale co kto lubi.
Ale ten drugo pas podtrzymujący brzuszek to chyba sobie fundne,świetnie musi wyglądać na brzuszku
Anusia nie zawiodłam Cię dzisiaj hahaha
co do pasa podtrzymującego to on świetnie zamaskuje bluzeczki troszkę przykrótkie i warto sobie w kilku kolorach zapodać )
Stary 2012-02-29, 08:01   #374
anotherdreams7
Przyczajenie

hej czy mozna sie do Was dołaczyc? mam nadzieje ze mnie przyjmiecie
Podczytuje Was juz od dłuzszego czasu ( najpierw 1 czesc , teraz tą) ale dopiero pare dni temu postanowilam ze i ja sie zarejestruje i ujawnie na wizazu
Fajnie jest pogadac z dziewczynami, ktore tez sa w tym odmiennym stanie hehe
Aktualnie to zaczyna mi sie 11 tydzien i termin porodu na 21 wrzesniato moja pierwsza ciąza takze mam stracha wielkiego:P
ogolnie to od paru dni dopiero czuje ze zyje bo caly luty prawie i nie mialam na nic sily..a jakos teraz nawet i energie mam moze czuje w ten sposob zblizajaca sie wiosne? oby oby
no nic lece Was jeszcze podczytac, bo jakos juz spac nie moge wiec zajecie bede miec
Stary 2012-02-29, 08:12   #375
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
co do pasa podtrzymującego to on świetnie zamaskuje bluzeczki troszkę przykrótkie i warto sobie w kilku kolorach zapodać )
Mnie się szczególnie u tego Sprzedającego podobają, są w ładnych kolorach, ciekawe jak z jakością.
http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...html?source=oo
Ja mam w czerwcu wesele u brata mojego męża i zastanawiam się już co przyodziać. Mam sukienkę ze swojego drugiego dnia, która by się nadała na brzuszek, ale już wszyscy mnie w niej widzieli.
Ta mi się bardzo podoba:
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Rose
Stary 2012-02-29, 08:14   #376
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No właśnie kupie sobie te pasymuszą świetnie prezentować brzuszek. No nie zawiodłaś mnie ale masz odnotowane spóźnienie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:15   #377
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Konczi - mrozne powietrze - tos mnei zaskoczyla. Rano o 6:20 jak wychodzilam do pracy bylo u nas 5 stopni zaskoczylo mnie to ciepelko ze hej

A tak w ogole dzien doberek, rano jak jechalam, byly chmurska a teraz piekne sloneczko, pytanie jak dlugo wytrzyma no i klucze powracajacych ptakow dzisiaj obserwowalismy - mile to uczucie - Spring is in the air

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-02-29 o 08:20
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:27   #378
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się szczególnie u tego Sprzedającego podobają, są w ładnych kolorach, ciekawe jak z jakością.
Ja mam w czerwcu wesele u brata mojego męża i zastanawiam się już co przyodziać. Mam sukienkę ze swojego drugiego dnia, która by się nadała na brzuszek, ale już wszyscy mnie w niej widzieli.
Ta mi się bardzo podoba:

Myślę, że te pasu z podobnych materiałów są bo mają domieszkę elastyny każde (chyba) mój troszkę się naciąga ...
a ta sukieneczka ładniutka

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No właśnie kupie sobie te pasymuszą świetnie prezentować brzuszek. No nie zawiodłaś mnie ale masz odnotowane spóźnienie
ups ... nie bądź taka kobieta w ciąży jestem nie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi - mrozne powietrze - tos mnei zaskoczyla. Rano o 6:20 jak wychodzilam do pracy bylo u nas 5 stopni zaskoczylo mnie to ciepelko ze hej

A tak w ogole dzien doberek, rano jak jechalam, byly chmurska a teraz piekne sloneczko, pytanie jak dlugo wytrzyma no i klucze powracajacych ptakow dzisiaj obserwowalismy - mile to uczucie - Spring is in the air

ciepło? jejku jak otworzyłam okno to nie wiedziałam czy mam pod kołdrę uciekać czy mam jednak je zamykać hehehe ale jednak pięknie przewietrzyło się w mieszkanku

chcę by taka pogoda słoneczna była przez cały dzień
Stary 2012-02-29, 08:30   #379
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Oj też chce nie mogę się doczekać wyjścia na cały dzień na ogród i porobienia małych porządków na moich skalniakach ale już zauważyłam, że pierwsze wczesnowiosenne roślinki kiełkują. Przebiśniegi mają już jakiś cm wysokości i hiacynty też ładnie wschodzą uwielbiam ten czas

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:36   #380
Konczita
Zakorzenienie

ja też lubię będę z moją sis biegać na ogródeczek i jej dopingować huśtając się na huśtawce
Stary 2012-02-29, 08:45   #381
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie

u mnie wczoraj śnieg, potem deszcz a dziś piękne słońce - nie nadążam za tą pogodą

pas ciążowy - miałam takie dwa w poprzedniej ciąży - sprawdzały się tak jak Konczi napisała, jak bluzeczki były za krótkie no i w chłodniejsze dni, żeby opatulić brzuszek
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:53   #382
Opaska
Raczkowanie

Cytat:
Też się tak zdziwiłam musiałam mieć głupią minę przed monitorem

Cytat:
Widziałam właśnie W moim przypadku jest to o tyle zabawniejsze, że ja 27 września obchodzę swoje urodziny Prezent jak nie wiem co

Na pewno kupię też dżinsy ciążowe, właściwie już je oglądałam, ale pomyślałam, że to też byłoby fajne i do tego właśnie ten pas ciążowy, który właściwie zakryłby te rozpięte spodnie. Koszt tego nie jest wielki więc można zaryzykować.
Jeśli masz w planie maskować czymś rozpięte spodnie to uważam to za super pomysł

Cytat:
Ta mi się bardzo podoba:
Ja mam w sierpniu wesele naszych przyjaciół- wtedy brzuchol już będzie pewnie wielki...ale nic tylko się cieszyć, że można pochwalić się brzuszkiem przy takiej wesołej okazji, prawda? A niektóre sukienki ciążowe są takie śliczne, że nawet w bardzo zaawansowanej ciąży możemy wyglądać modnie i pięknie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

u mnie też było na plusie 5 stopni jak wychodziłam na badania. Teraz już jest tak z 8-10. Słoneczko świeci, ciepły lekki wietrzyk sobie powiewa rewelka! aż chce się żyć i wychodzić na dwór

A wogóle to dzień dobry ciężarówki kochane!!
Chciałam się dziś pochwalić- byłam na badaniu krwi i...nie zemdlałam, nie uciekłam i się nie popłakałam jak na mnie to osiągnięcie i nie lada wyczyn! dostałam za to pączka od TŻ

P.S. Zamierzam kupić ten pas ciążowy. Jak myślicie kiedy? Jeszcze mam chyba dużo czasu. Kupiłyście już? Wogóle to mam pewne obawy przed kupowaniem ciążowych ubrań i akcesorii dla maluszka...
Stary 2012-02-29, 09:17   #383
Sojka1990
Zadomowienie

a u nas nie ma słoneczka ((( i wygląda na to że jest zimno bo ludzie tacy opatuleni maszerują po chodnikach
Stary 2012-02-29, 09:19   #384
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć dziewczynki
Ja mam podobnie że mało sie udzielam, ale czytam wszystkie posty
Dziewczyny które mają problemy w ciąży i to nie małe to bardzo im współczuje i nigdy nie wiem co w takiej sytuacji powiedzieć bo zawsze sie popłacze jak bóbr bo wyobrażam sobie co mogą przeżywać.
Jak miałam plamienia to też panicznie sie bałam, więc wiadomości Wasze, że z dzidzią coś nie tak strasznie mnie przytłaczają.

Oglądałam wszystkie Wasze zdjęcia z usg i są prześliczne, no i cieszę się razem z Wami
Ja zobacze swoje maleństwo w poniedziałek z każdej strony, myśle że będzie ładnie widać bo dzisiaj zaczynamy 12 tydzień !!!!!
No i kurde bele chce już znać płeć !!!
Jakoś czuje że to bedzie chłopczyk

Co do wyprawki dla malca to zaczne cokolwiek kupować gdzieś w połowie ciąży bo teraz troche to za wcześnie a za cholerke nie mam miejsca w ani jednej szafie.
Musze coś powywalać bo chomikuje tylko a w niektóre ciuchy w życiu sie nie wcisne :P

No i sie rozpisałam
Buziole dla Was
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:23   #385
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też było na plusie 5 stopni jak wychodziłam na badania. Teraz już jest tak z 8-10. Słoneczko świeci, ciepły lekki wietrzyk sobie powiewa rewelka! aż chce się żyć i wychodzić na dwór

Chciałam się dziś pochwalić- byłam na badaniu krwi i...nie zemdlałam, nie uciekłam i się nie popłakałam jak na mnie to osiągnięcie i nie lada wyczyn! dostałam za to pączka od TŻ
U mnir też 5 stopni było jak wstałam. Cieplutko, fajnie, ale słoneczka brak niestety. Ale może się przebije przez chmury.
Ja też byłam na badaniach z tym że ja sie nie boję ani nic. Zawsze musze patrzeć jak leci ta krew A juz samemu kłuć kogoś - uwielbiam
Wydałam za badania 126zł. Bałam się że bedzie więcej.

Nie chce mi się pracować Chyba jak przyjdzie mama to ja się zmyję do domku. No chyba że zapała do pracy wróci...
Stary 2012-02-29, 09:26   #386
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Ta mi się bardzo podoba:
hehe, moja przyjaciółka ma urodziny 27.09 i powiedziała, że dzidziuś już wie kiedy ma się urodzić i zrobi jej prezent na urodziny
Co do sukieneczki - śliczna

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

Gratuluję
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:27   #387
Enigmama
Raczkowanie

Opaska my tez idziemy na wesele pod koniec sierpnia przegladalam juz allegro i naprawde boskie kiecki mzona kupic! ciesze sie tez
Wczoraj zapadla decyzja ze musimy wyremontowac sypialnie, jest w strasznym stanie od 6 lat nie remontowana, nie chce tego zostawiac na ostatni moment ciazy, a nawet chcialabym to zrobic jak najpredzej za tydzień chyba wybierzemy sie do ikei nie moge sie doczekac, energii mi to dodaje, wiem ze sie pewnie anrobie (przekladanie rzeczy) ale reszte juz spada na mezulka

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:32   #388
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej mamusie
Ja dziś znów w domu siedzę. Muszę poodbierać nadgodziny za które i tak nikt mi nie zapłaci.
Wczoraj miałam kolejną zachciankę. Czekolada na gorąco. Taka prawdziwa. W mleku rozpuszczałam tabliczki czekolady gorzkiej, mlecznej i białej. O 22 leciałam do TESCO bo mąż już wykąpany, nie chciałam, żeby się przeziębił Nawet nie wiedział, że wyszłam, bo oczywiście by mi nie pozwolił. Ale miałam taką potrzebę wypić tą czekoladę, że nie mogłam wytrzymać
Ja kupię chyba spodnie ciążowe, przydadzą się, jak znów będzie takie brzydkie lato jak w ubiegłym roku. A o tym pasie napewno pomyśle koło kwietnia/maja Narazie chodzę w płaszczyku zimowym o rozmiarze XS Obcisły już jest strasznie, ale jeszcze daje radę Wygląda jakby miał zaraz pęknąć na szwach

Edytowane przez anusiaaniaanusia
Czas edycji: 2012-02-29 o 09:36
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:34   #389
Opaska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
U mnir też 5 stopni było jak wstałam. Cieplutko, fajnie, ale słoneczka brak niestety. Ale może się przebije przez chmury.
Ja też byłam na badaniach z tym że ja sie nie boję ani nic. Zawsze musze patrzeć jak leci ta krew A juz samemu kłuć kogoś - uwielbiam
Wydałam za badania 126zł. Bałam się że bedzie więcej.

Nie chce mi się pracować Chyba jak przyjdzie mama to ja się zmyję do domku. No chyba że zapała do pracy wróci...
Wydaliśmy tyle samo z tym że TŻ robił jeszcze grupe krwi i RH. Byliśmy przygotowani na ok 200zł bo tyle wyliczyliśmy z cennika a na miejscu okazało się, że mają "ciążowy pakiet" i jest dzięki temu taniej miła niespodzianka. Zawsze to jakiś grosz w kieszeni- fajnie się tak miło rozczarować.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Opaska my tez idziemy na wesele pod koniec sierpnia przegladalam juz allegro i naprawde boskie kiecki mzona kupic! ciesze sie tez
Wczoraj zapadla decyzja ze musimy wyremontowac sypialnie, jest w strasznym stanie od 6 lat nie remontowana, nie chce tego zostawiac na ostatni moment ciazy, a nawet chcialabym to zrobic jak najpredzej za tydzień chyba wybierzemy sie do ikei nie moge sie doczekac, energii mi to dodaje, wiem ze sie pewnie anrobie (przekladanie rzeczy) ale reszte juz spada na mezulka
My pomalowaliśmy pokój malucha w zeszłym roku przy okazji remontu całego mieszkania. Podczas tej zimy od komina nam zalało tamtą ściąnę i farba zlazła trzeba malować jeszcze raz...więc też mnie czeka remont. Ale ja się nie cieszę bo miało już być zrobione...
Stary 2012-02-29, 09:50   #390
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry kochane!
ja odprawilam męża do pracy,synka do przedszkola i leze sobie pod kocykiempogada okropna,ale cieplo.wlasnie zjadlam trzecia gruszke i pekne chyba zaraz
ja tez sie musze po spodnie wybrac bo ciezko mi sie dopiac,a jak mi sie uda to strasznie gnieciie,uciska i wogole niewygodnie.dobrze,ze teraz leginsy w modziemusze jeszcze jakies dresiki kupic co by do lasku sobie smigac na spacerki.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości