Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklamy - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 21:36   #3181
Szotta
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Smerf- A ja właśnie miałam pytać Kocurzycy czy mogę wrzucić sobie w podpis

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:36   #3182
n0emi
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Bardzo mądrze mówisz.
Jeśli tak żyjesz to podziwiam Cię - respect
Ja niestety chyba jestem na to jeszcze zbyt mało dojrzała. Tzn. chodzi o to,że wciąż się "biczuję" za przeszłość.
Myślę,że związek z tamtym chłopakiem,o którym wspominałam (nie chodzi o mojego exTŻ,z którym się rozstałam w grudniu - żeby było jasne, on był bardzo ok)też się trochę do tego przyczynił. Oczywiscie nie mówię,że sama byłam bez winy, no ale tamten ex zawsze mówił "przeszłość mojej dziewczyny jest dla mnie bardzo ważna".Minął już jakiś czas,a ja wciąż pamiętam, jak się wtedy dręczyłam - jezu, płakałam,wyrywałam włosy z głowy. A to dlatego,że wiadomo-przeszłości nie zmienimy. I jak mu się coś nie podobało w tym,co ja kiedyś robiłam to czułam się strasznie winna i niesamowicie bezsilna,że nie mam na to wpływu. I ta złość na siebie za to,jaka byłam/co robiłam.Straszne uczucie. Coś okropnego

Ula przepraszam, ale musialam. CO ZA POPIEPRZONY FACET!!! za taki szantaż emocjonalny to zdzieliłabym go pare razy po mordzie.
Strasznie mnie to poruszyło bo to samo przeżywała moja koleżanka. Wypominał jej cała przeszłość przy kłótni, a jak na takie zarzuty można się bronić?? Dziewczyna przestała udzielać się towarzysko, żeby szanowny misiu nie miał powodów do wypominania, na dodatek jej samoocena spadła do minusowej. Dosłownie myślała o sobie jako o najgorszej dziewczynie tak ją zniszczył psychicznie.
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:45   #3183
kocurzyca
Zakorzenienie

Czyli to był klasyczny, toksyczny związek. Tamten gość w ten sposób podkreślał swoją przewagę i kontrolę.
Koszmar. Współczuję strasznie.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:49   #3184
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A nie masz co czuć się winna, bo życie jest pełne niespodzianek i nie jesteś w stanie przewidzieć takich sytuacji.
Włąśnie tu jest problem: ojczym od zawsze ma astmę alergiczną, więc wtedy też o tym wiedziałam. Chodzi o to,że wtedy jeszcze nie było na tyle źle, żeby zwierzęta wyprowadzać z domu.
Dlatego mam to poczucie winy. czuję się jak potwór wobec kota. Wobec psów trochę też, bo jednak mieszkały w domu,a teraz poszły do bud
Mogłam go wtedy nie brać. Albo innaczej: nie zostawiać. Bo ja go wzięłam z ulicy, jak była śnieżyca i minus 20,więc pewnie by nie przeżył (był kociakiem), ale mogłam wtedy znaleźć mu dom!!!

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
kochana smęcenie w tej sytuacji nic ci nie pomoże. To nie rozwąże problemu. Pamiętaj po pierwsze zdrowie jest najważniejsze.
Musisz znaleźć rozwiązanie. Jednym z nich jest hotelik dla zwięrząt, tylko że tu już chodzi o kase wiadomo. Po drugie warto popytać rodzine, nawet daleką ciotkę, może któraś ma już kota. Zmienianie żwirku i karmienie to nie jest duży problem. I na prawdę nie sądze, że ktoś byłby zdolny do nieoodania zwierzaka. A nawet jakby próbował to sama bez pytania bym zabrała hmm a masz może babcie, dziadka?? starci ludzie i tak często nudzą się w domu, więc mieliby zajęcie, a ty mogłabyś ich często odwiedzać.
Nie wiem,jaki warunki panuja w takich hotelikach? Nie chcę,żeby wylądował w jakimś schronisku.
A co do rodziny - nie mam nikogo oprócz Mamy i cioci. Rodzina ojczyma jest spora, tam może popytamy. Boże, ciężko mi to pisać, bo bym chciała,żeby z nami został

Wiesz, no może ktoś i by go oddał z powrotem - ale pytanie: czy to nie zaszkodzi kotu?
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:03   #3185
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Włąśnie tu jest problem: ojczym od zawsze ma astmę alergiczną, więc wtedy też o tym wiedziałam. Chodzi o to,że wtedy jeszcze nie było na tyle źle, żeby zwierzęta wyprowadzać z domu.
Dlatego mam to poczucie winy. czuję się jak potwór wobec kota. Wobec psów trochę też, bo jednak mieszkały w domu,a teraz poszły do bud
Mogłam go wtedy nie brać. Albo innaczej: nie zostawiać. Bo ja go wzięłam z ulicy, jak była śnieżyca i minus 20,więc pewnie by nie przeżył (był kociakiem), ale mogłam wtedy znaleźć mu dom!!!

Nie wiem,jaki warunki panuja w takich hotelikach? Nie chcę,żeby wylądował w jakimś schronisku.
A co do rodziny - nie mam nikogo oprócz Mamy i cioci. Rodzina ojczyma jest spora, tam może popytamy. Boże, ciężko mi to pisać, bo bym chciała,żeby z nami został

Wiesz, no może ktoś i by go oddał z powrotem - ale pytanie: czy to nie zaszkodzi kotu?
Żeby babcia miała wąsy to by dziadkiem była Każdy chciałby mieć umiejętność przepowiadania przyszłości. Niestety tak nie jest. Życie kopie nas po dupie w mniejszych i większych sprawach. Po exie pozostało ci obwinianie się za przeszłość, ale kochana przestań to robić!!!! Nic złego nie zrobiłaś. A wręcz przeciwnie, uratowałaś komuś życie. Na tą sytuację mogła też zwrócić uwage twoja mama czy nawet sam poszkodowany. Ale tak nie było bo każdy myślał, że wszystko będzie ok. I na prawde załamanie sie i obwinianie niczemu nie sprzyja.

Co do hoteliku, wielu zwięrzętom zastępuje dom tymczasowy. Pewnie są różne i te lepsze i te gorsze. Ale przecież można to osobiście sprawdzić. Rodziny nie masz hmmm to zaloguj się na jakimś forum, które ratują koty w potrzebie, może ktoś będzie chętny ci pomóc. Tacy ludzie są doświadczeni i zadbają o kotka. I na bank nie będzie problemu z odebraniem. Dla zachęty możesz przelewać im nieznaczną sumke na inne poszkodowane koty.
I z tego co mi się wydaje, to koty są bardziej zwierzętami niezależnymi, samotnikami, więc jak najbardziej poradzi sobie u kogoś innego przez te pare miesięcy,

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2012-02-28 o 22:05
Stary 2012-02-28, 22:04   #3186
Magdzia94
Zakorzenienie

Ula a nie może ktoś go przygarnąć do czasu kiedy sie przeprowadzisz do własnego mieszkania?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:19   #3187
pamfilia
Zakorzenienie

Ula, jeśli mogę - ciągle piszesz że się biczujesz za przeszłość, a w ogóle nie myślisz o teraźniejszości i przyszłości, i za kilka lat będziesz się biczować za to co robisz teraz i tak całe życie będziesz żyła w cieniu i żalach o przeszłości. Ciągle jesteś dwa kroki za samą sobą. Przeszłości nie zmienisz, ale możesz zacząć tworzyć swoją lepszą przyszłość.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:21   #3188
n0emi
Zakorzenienie

Madziu chyba nie nadrabiałaś forum. Jestem ciekawa jak twój piesek
Stary 2012-02-28, 22:22   #3189
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
cenią się

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Kiedyś nie wykluczam ale na razie nie chciałabym Siostrzenica ma 5 lat i taka mądrala się z niej zrobiła Trochę mnie to denerwuje bo na wszystko ma odpowiedź i to taką że mi kopara opada Stawia mi warunki "albo puszczasz szczura albo włączasz filmiki na youtube, co wybierasz?"
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:08   #3190
Ula_87
Wtajemniczenie

Właśnie byłam na dole i rozmawiałam z Mamą.
Znów trochę łez się polało.
Ostatecznie zadzwoniłyśmy do mojej przyjaciółki z pytaniem,czy mogłaby przyjąć kota na jakiś czas. Zgodziła się.
Tylko teraz pytanie:
Kot będzie u niej pewnie z 3 miesiące. Bo wcześniej ja nie mogę się wyprowadzić, a u nas w domu nie ma mowy o kocie. No i zastanawiam się, czy to nie zaszkodzi kotu? Że u mojej Ani będzie 3 miesiące, a potem znów u mnie? Taka zmiana terenu nie zaszkodzi?
Stary 2012-02-28, 23:09   #3191
Elewyn
Zakorzenienie

Dobranoc Zapuszczalskie niech Wam wlosy przez noc do pasa urosna i to bez kawy
Stary 2012-02-28, 23:20   #3192
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Ula przepraszam, ale musialam. CO ZA POPIEPRZONY FACET!!! za taki szantaż emocjonalny to zdzieliłabym go pare razy po mordzie.
Strasznie mnie to poruszyło bo to samo przeżywała moja koleżanka. Wypominał jej cała przeszłość przy kłótni, a jak na takie zarzuty można się bronić?? Dziewczyna przestała udzielać się towarzysko, żeby szanowny misiu nie miał powodów do wypominania, na dodatek jej samoocena spadła do minusowej. Dosłownie myślała o sobie jako o najgorszej dziewczynie tak ją zniszczył psychicznie.
Eh,wolałabym o tym nie pisać publicznie - to był bardzo hmm.. delikatnie mówiąc "burzliwy" związek. Ja też nie byłam bez winy. Często go okłamywałam owszem, robiłam to dlatego, bo bałam się,żeby mnie nie odrzucił i nie odtrącił,albo chciałam zataić coś z przeszłości,ale jednak nie powinnam była

Co do samooceny - ja zawsze miałam niską, ale prawdą jest,że wtedy bardzo mi spadła. Teraz jest na sporym minusie.

Co do odstawiania kontaktów - BARDZO tego żałuję, ale robiłam to samo. Będąc z nim (a były to prawie 3 lata) prawie całkowicie odstawiłam koleżanki. Spędzałam czas tylko z nim,ewentualnie z jego znajomymi.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Czyli to był klasyczny, toksyczny związek. Tamten gość w ten sposób podkreślał swoją przewagę i kontrolę.
Koszmar. Współczuję strasznie.
Nie róbmy ze mnie biedactwa

Chociaż z tym,że ten związek był toksyczny - po latach muszę przyznać rację.
Ale i ja zachowywałam się niezdrowo i to bardzo - błagałam go, ganiałam za nim. Np. pokłóciliśmy się, padły ostre słowa,wsciekł się, nie chciał ze mną rozmawiać, powiedział,że idzie do domu i mam dać mu spokój, a ja biegłam za nim. Pamiętam do dziś gdzie to było. Całkiem spory dystans. A ja biegła,z płaczem, prosząc go, żeby zaczekał. On się nawet nie odwracał. Boże, teraz jak o tym piszę to robi mi się zimno. To taka żenada.
Hm.. pamiętam, jak jeszcze byliśmy razem: rodzice podsuwali mi książkę "Wampiry emocjonalne". Wściekałam się na nich, nie chciałam tego czytać. Czułam się taka winna wobec niego,że to takie nielojalne,że w ogóle ktoś mi coś takiego na niego podsuwa. Chore, wiem

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
O, to ja mam ten sam problem. Nie mam tego wcięcia nad kostką.
Tylko dodatkowo mam łydki nieproporcjonalnie masywne w stosunku do reszty ciała.
Spodni rurek nie mogę sobie kupić, bo żadne nie wchodzą mi na łydki.
A też Ci puchną?
To jest masakra - bolesne
Szczególnie mi to doskwierało w pracy, jak np. byłam na 16 czy 24 godzinnym dyżurze. Dopiero na nocce mogłam potrzymać nogi w gorze. I to uczucie spływającej krwi - brr, dla mnie nie jest przyjemne - wręcz przeciwnie.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

MARYŚ - do jakiej kwoty szukacie tego lokum w W-wie?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Ula, jeśli mogę - ciągle piszesz że się biczujesz za przeszłość, a w ogóle nie myślisz o teraźniejszości i przyszłości, i za kilka lat będziesz się biczować za to co robisz teraz i tak całe życie będziesz żyła w cieniu i żalach o przeszłości. Ciągle jesteś dwa kroki za samą sobą. Przeszłości nie zmienisz, ale możesz zacząć tworzyć swoją lepszą przyszłość.
Pam - wiem,masz rację. Staram się nad tym pracować.

Edytowane przez Ula_87
Czas edycji: 2012-02-28 o 23:16
Stary 2012-02-28, 23:26   #3193
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość

Piękna!
A i co do spódniczki - super w niej wyglądasz
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Bałabym się w nich chodzić
Ja też Rajstopy za taką cenę, nie mogę tego pojąć

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3261365 2]ładna

Niezła cwaniara [/QUOTE]

Oj tak

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

To ja opowiem inną sytuację. Brat mojej znajomej idzie do komunii w tym roku. I spytałam go coś na temat spowiedzi. A jego mama zaczęła mówić ,że nie pójdzie do komunii dopóki mu nie wybaczy wszystkich grzechów. Powiedziała też ,że nie mówi pacierza. A on
-Mamo? A Ty mówisz? Też nie mówisz. Dajesz mi przykład złego chrześcijanina
Nieźle

Cytat:
ej
Dziękuję wszystkim za zbiorową terapię postaram się w końcu się zaakceptować(figure patyka). Ale tak to zawsze jest, że chce się tego, czego się nie ma.
Masz ładne kształty, odpowiedni krój spódnicy i na pewno będzie cudownie. Tż-owi też się spodoba

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:49   #3194
Ula_87
Wtajemniczenie

Mikuś, jak tam status na infopracy?
Stary 2012-02-29, 00:16   #3195
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Mikuś, jak tam status na infopracy?
Otrzymane i nie sądzę żeby się to zmieniło. Nie wiem czy oni poważnie podchodzą do tej zmiany statusu. Wysyłałam już kilka razy na tej stronie i zawsze jest otrzymane

Stary 2012-02-29, 00:40   #3196
Ula_87
Wtajemniczenie

Hm,ciekawa jestem,jak to będzie.
Ale z tym "otrzymane" to też prawda - ja w większości przypadków mam taki status, nawet przy starych ogłoszeniach.
Czasem też zmieniają na "rozpatrywane" i tak rozpatrują miesiącami
Bywa też,że jest "zaakceptowane"
Ale i "odrzucone"

Fajnie,jakby się odezwali

A może przejdź się tam osobiście?
Do tej galerii?
Stary 2012-02-29, 01:01   #3197
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Hm,ciekawa jestem,jak to będzie.
Ale z tym "otrzymane" to też prawda - ja w większości przypadków mam taki status, nawet przy starych ogłoszeniach.
Czasem też zmieniają na "rozpatrywane" i tak rozpatrują miesiącami
Bywa też,że jest "zaakceptowane"
Ale i "odrzucone"

Fajnie,jakby się odezwali

A może przejdź się tam osobiście?
Do tej galerii?
Tej nowej części galerii jeszcze nie ma Będą ją otwierać pod koniec marca, na pewno będę próbować osobiście. Mogłoby się w końcu udać

Stary 2012-02-29, 01:21   #3198
Ula_87
Wtajemniczenie

Aha, to w tej nowej.
No tak, to narazie nie ma po co tam iść

Ale jak tylko otworzą to rób nalot

A mi się nudziło i połączyłam dwa zdjęcia w jedno - z zapuszczania: jedno zdjęcie maj 2011, drugie luty 2012. Jak oceniacie ten porost? Dużo, mało,przeciętnie?

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=124820

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

O, już po 1 - nie zauważyłam

Idę się przebierać i spać.

Jutro się wykąpię, nałożę na twarz glinkę, na włosy miód i będę oglądać Ally

Dobranoc
Stary 2012-02-29, 01:42   #3199
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

A ja się dziś zawzięłam i w wielkich bólach zrobiłam prezentację, która wisiała nade mną jak topór od 13.02

A teraz lulu bo rano na zajęcia- dobranoc

PS. Nie dość, że nie idę na seminarkę z anatomii palpacyjnej to mam zamiar wcześniej wyjść z wykładu z marketingu
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 06:58   #3200
Elewyn
Zakorzenienie

Wstawac ! ja juz jede pociagiem :P
Stary 2012-02-29, 09:02   #3201
Asia19x
Zakorzenienie

Dzień dobry

nie wyspałam się Miałam dziwne sny i się budziłam co chwilę.

Już dugi raz z rzędu "spałam" z Alterrą na włosach
Nakładam olej na końce włosów szczególnie i mają się lepiej, czuć odrobinkę, że są mniej suche, jeszcze nie podcięłam, moja fryzjerka zadzwoniła, że jest chora i znowu muszę czekać

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2012-02-29 o 09:04
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:24   #3202
Szotta
Zakorzenienie

dzień dobry. Dzisiaj uczelnia do 18
Miałam rano umyć włosy, zaspałam

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:25   #3203
astra85
Zakorzenienie

hejka
Ostatnio jestem mega zajęta i nie mam czasu na wizaz
Kłaczków jeszcze nie podciełam,kupiłam to na moje przerzedy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:25   #3204
Czarna93
Zakorzenienie

Umówiłam się z koleżanką na 8:30 i mnie wystawiła, nawet telefonu nie odbierała Głupia pinda
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:29   #3205
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Umówiłam się z koleżanką na 8:30 i mnie wystawiła, nawet telefonu nie odbierała Głupia pinda
Może zaspała i nie słyszy.
Nie cierpię takich sytuacji.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:29   #3206
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Na 8:50 miała do szkoły, a teraz cały czas chodzi
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:37   #3207
Asia19x
Zakorzenienie

Astro, pięknie brzmi ten olej Bardzo mnie on zaciekawił. Powiedz, gdzie go kupiłaś?

Wiecie co, nie wiem czy u mnie chlorowali wodę, ale swędzi mnie łeb po każdym myciu od conajmniej tygodnia. Dostaję szału Myję Ziają Med i Joanną Jedwab na zmianę, bo chciałam wykończyć Joannę szybko. Nie wiem co się dzieje

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja też
Swoją drogą, jestem bardzo punktualna, może aż ZA. Idę na autobus, pociąg, jadę autem - zawsze conajmniej 30min wcześniej. Tz, koleżanki ze szkoły, zawsze się spóźniają Oszaleć idzie. Nienawidzę gdy ktoś się spóźnia i robi wszysto na ostatnią chwilę. Oni zawsze mówią, że jestem w gorącej wodzie kąpana, ale przez ich niepunktualność zawsze się gdzieś spóźnię, gdy jestem z nimi.

Przyszła Pani Magister
Stary 2012-02-29, 09:40   #3208
astra85
Zakorzenienie

Asiu zamawiałam na dozie. mam nadzieje,ze mi pomoze. Na olejek Khadi mi było szkoda pieniedzy:/
Mam strasznie oklapniete włosy co poteguje wrazenie przerzedzenia
Stary 2012-02-29, 09:48   #3209
Asia19x
Zakorzenienie

Astro, mam nadzieje, że Ci pomoże. Na zdj nigdy nie zauważyłam, byś miała je oklapnięte

Ale dzisiaj cisza... Zawsze gdy mam czas, na wątku nie ma nikogo

Przyszła Pani Magister
Stary 2012-02-29, 09:53   #3210
astra85
Zakorzenienie

Asiu tez przyklap meczy mnie dopiero od niedawna.Mnie tez swedział skalp,ale po intensywnym olejowaniu mineło mi to.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości