Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 08:10   #4441
Agis88
Raczkowanie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Witam wszystkie ranne ptaszki!!!!!
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ależ oczywiście zaraz tyłek przetrzepię za takie myślenie jak będziesz niedaleko to zapraszam dziewczyny wszystkie i ze śląska i z pomorza :P tylko nie oszukujmy się kto przygna z tak daleka :P dlatego te co mają blisko zapraszam :P albo nie nakładam obowiązek przybycia na nasz ślub a co tam :P

a dziewczyny pytałam księdza jak z ubieraniem kościoła no i u nas siostry ubierają kościół z jednej strony to dobrze bo przed własnym ślubem raczej nie ogarnęła bym sali i kościoła. Najwyżej kilka swoich elementów dodam aha i odnalazłam dziewczynę na FB która ma ślub godzinkę przede mną i napisałam do niej w końcu musimy ustalić jakie kwiaty kolorystykę
Ale Ci dobrze też bym chciała żeby ktoś mnie w tym wyręczył no ale coż... W ogóle to mam tak brzydki kościół że masakra, stary, szary i zimny ale nie mialam za duzego wboru bo obydwoje z Tż jesteśmy z tej samej parafii... Szkoda że biorę ślub w rodzinnych stronach bo w innym przypadku zwróciłabym się o pomoc do Ciebie...
Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Proszę zdjęcia zaproszeń tak na szybko, oczywiście jak każde ładniej wyglądają na żywo, tu niestety zdjęcia z lampą i kolory wyszły nie takie jak powinny. Papier na żywo jest ładny kremowy.

Nie sądziłam, że tak tanie (1zł) i proste zaproszenia mogą być tak fajne

Oczywiście zdarzały się kokardki nie do końca dobrze zawiązane, albo trochę krzywo przygniecione przy pakowaniu, ale to już będziemy poprawiać przy wkładaniu do kopert, które jeszcze trzeba wypisać jakoś a ja mam paskudne pismo..
Bardzo ładne i bardzo tanie takie jak lubię
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Moja propozycja:

Już trzy z Nas mężów mają, a kolejne PMki niecierpliwie czekają- PM 2012
jestem za!
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
No ja też mam do was wszystkich daleko z moich okolic chyba są ze 3 Pmki i najbliżej mam chyba do Wawy
A skąd jestes?
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Tablice robi się naprawdę prościutko Wchodzisz np. do painta (bo najprościej), wklejasz zdjęcia wszystkiego co tam już masz do ślubu albo co planujesz mieć i tablica gotowa

a mam takie pytanko - masz ślub 9 czerwca? Bo ja też miałam dziś 102 dni do ślubu więc chyba na to wychodzi, że mamy w ten sam dzień

Ah kobitki, podpisałam dziś umowę z fotografem na sesję plenerową. Ależ pozytywnie wrażenie na mnie zrobił... Planuje zrobić nam (o ile warunki pogodowe na to pozwolą) sesję podzieloną na dwa dni: w jednym dniu tak żeby była w miarę ładna pogoda to plan jest na taką klasyczną, romantyczną sesję ślubną a w inny dzień sesje ślubną w deszczu... ah, jakbym chciała żeby pogoda wtedy dopisała i dało się coś takiego wykonać, bo lubimy z Tż czasami zrobić coś szalonego a zdjęcia kocham miłością wielką
WOW brawo za foto widziałam ostatnio zdjęcia w deszczu i były po prostu boskie!
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Zaintrygowałaś mnie tym szyciem zaproszeń Opowiedz jak będą one wyglądały
No właśnie o co kaman?
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:17   #4442
marylka80
Zadomowienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Uwaga!!!
W sobotę 3 marca w samo południe w Katowicach odbędzie się Nasze spotkanie.
Niuto, zbiera numery telefonów, by się zgadać.

Zapraszamy wszystkich chętnych
Buuu...a mnie nie bedzie lece do Pl dopiero 28 marca...
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:26   #4443
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej

przyszła nowa dziunia do naszego działu trzymajcie mnie bo oszaleje

nie wiem gdzie TŻ widziała moją halkę ale jak zanurkuję pod kieckę w noc poślubną to może być ciekawie
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:42   #4444
justyna_g4
Zakorzenienie

witajcie z rana!

Tak mi się nie chciało wstać, ale idziemy z Tż do księdza zarezerwować godzinę, a kancelaria jest do 10 wiec nie miałam wyjścia.

Miłego dnia wam życzę

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:20   #4445
malwus20
Wtajemniczenie

Witam was w ten smętny (przynajmniej u mnie) poranek

Jadę za godzinę do Tż pochodzic po kwiaciarniach popytać o ceny bukietów ślubnych bo trzeba się wreszcie na coś decydować

Was ten wizaż też tak wkurza?Nie mam nic do małego druczku ale wolałam ten poprzedni wizaż ( po raz kolejny wsadzili ten pasek z najnowszymi artykułami)
Stary 2012-02-29, 09:37   #4446
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
No i stało się, 199 ddś chyba mi się stres włączył

A tak w ogóle to witam z rana
I jeszcze raz o Lisę Ferrerę zapytam, mierzyła któraś ich suknie z kolekcji Colet? też ok. 4tys?

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Moja przyszła szwagierka kupowała suknię we wtorek, a ślub był w sobotę, ale nie poleca tego. Jeśli chciałabyś kieckę z zagranicy to zazwyczaj 4 miechy się na nią czeka, później dopasowywanie. W takich polskich salonach mówią zwykle 3-5 miesięcy, krawcowa też lubi mieć jakiś zapas. Chyba marzec to dla Ciebie ostatni dzwonek, żeby coś spokojnie znaleźć, no chyba, że masz manekinowe wymiary i możesz coś wziąć z salonu, to wtedy luz.
O mnie też to wkurza, w wakacje "oj ma pani czas", a teraz "no trzeba już coś wybrać", to kiedy miałam mierzyć?
znam to
wydrukował wczoraj zdjecia z załącznika i powiesiłam na szafie to moje motto na 90parę dni które mi zostały

A moja sukienka z zagranicy idzie 6 miesięcy chyba specjalnie ją później zamówiły, żeby zbyt długo u nich nie wisiała (kupowałam pod koniec września)

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Jadę za godzinę do Tż pochodzic po kwiaciarniach popytać o ceny bukietów ślubnych bo trzeba się wreszcie na coś decydować

Was ten wizaż też tak wkurza?Nie mam nic do małego druczku ale wolałam ten poprzedni wizaż ( po raz kolejny wsadzili ten pasek z najnowszymi artykułami)
ten pasek z artykułami można schować Jest tam taka strzałeczka

Ale źle mi się dzisiaj spało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg keep-calm-its-only-a-wedding.jpg (24,6 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez niut0
Czas edycji: 2012-02-29 o 09:40
niut0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:37   #4447
kilianna
Zakorzenienie

Witajcie z rana, właśnie zawitalam do redakcji i biorę się za artykuły. Jestem z nimi daleko w lesie, a nie chcę spędzić weekendu na pisaniu o remontach dróg powiatowych i psich kupach na chodniku, ktorych nikt nie sprząta.

Cały czas zastanawiam się, czy piosenkę na I taniec puścić z płyty, czy poprosić orkiestrę, żeby się nauczyla. Jak widzę, są różne zdania na ten temat. Niektórzy mówią, że orkiestra może śpiewać inaczej od oryginalu (co mi się wydaje bardzo prawdopodobne), a niektórzy, że z płyty to nie to samo.

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

ten paseczek możesz schowac, tam jest taka mała strzaleczka, żeby to zrobić
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:45   #4448
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ten paseczek możesz schowac, tam jest taka mała strzaleczka, żeby to zrobić
Wiem i jest u mnie cały czas schowany ale całość wizażu przenosi mi się na środek przez ten pasek i jest mniejsza niż poprzednio co mnie denerwuje Ale już udało mi sie to naprawić

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-02-29 o 09:46
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:49   #4449
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny, witam z rana...jeżeli chodzi o zaproszenia, to żadne zaproszenie mnie się nie podobało na tyle bym się mogła zdecydować na kupno. Są ładne zaproszenia ale nie mają tego czegoś co mi duszy w gra i co bym chciała żeby miały jeżeli chodzi o mój ślub. Tam gdzie byłam na ślubach i wszyscy z mojej rodziny jak też z TŻ rodziny wiedzą, że jestem hobbystką- papieroplastyka jest moim drugim światem, w którym się rozwijam z każdym dniem i dlatego zdecydowałam sama zrobić sobie własne zaproszenia. Uwielbiam wszystkie kartki i zaproszenia ręcznie wykonane, jednak zamówienie i koszt by mnie zrujnował, no bo ręczna robota jest droższa. Dlatego zainspirowałam się kilkoma zaproszeniami i zdecydowałam się zrobić swoje. Narysowałam Wam w paincie szkic zaproszenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rysunek.jpg (82,7 KB, 44 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:52   #4450
ladystar
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:
no względne wiem, dla mnie drogo to powyżej 3tys. od 5 tys. zaczyna się przegięcie (no chyba, że suknia jest wysadzana złotem)
ja przymierzalam jedna za 9 tys. wygladala jak zrobiona z koca i ten materiał był okropnie kłujący w ciało

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej

A u Nas w sprawach ślubnych dalej zastój Mama się śmieje, że ruszymy dopiero pod koniec czerwca.

Takie pytanie: jak długo Waszym zdaniem można się wstrzymać z suknią ślubną? Tzn do ilu miesięcy przed ślubem mogę poszukiwać tej wymarzonej, a kiedy już muszę kupić jakąkolwiek?
Cały czas mam nadzieje, że znajdę tą, w której czuje się idealnie i się wstrzymuje z zakupem.
Najbardziej mnie wkurza, że jak chodziła w lipcu w wakacje, to te babki z salonów, mówiły, że za wcześnie i niechętnie dawały coś zmierzyć, a teraz nie mam czasu i zostałam bez sukni.
Mam te sama date i jak szukalam czegos na przelomie stycznia i lutego to mowiono mi ze to juz ostateczny termin, ale jak znajdziesz cos co jest szyte na miejscu, nie sprowadzane z zagranicy lub będą mieli Twój rozmiar na miejscu to myślę, że nie bedzie problemu. Ale jednak najlepiej jak najwczesniej sie wybrac.
Moja sukienka juz jest zamowiona
Jak pierwszy raz poszlam do salonow, a bylo to w okolicach lipca ubieglego roku i pytalam czy to nie za wczesnie na szukanie sukienki to panie mi mowily ze maja zamowienia juz od pazdziernikowych PM 2012

Pewnie zauwazylyscie dziewczyny ze nie wrzucilam moich pieknych, zrobionych przeze mnie zaproszen a to czemu? bo o czywiscie nie zrobilam, bo nie mialam czasu Chyba jednak musze zaczac szukac na all ehhh. Nawet mi sie snily, ze je zrobilam ale niestety wstalam rano i nigdzie ich nie ma

Chocolate
podaj linka do zaproszen prosze moze maja jakies, ktore mi sie spodobaja

Cytat:
Witajcie z rana, właśnie zawitalam do redakcji i biorę się za artykuły. Jestem z nimi daleko w lesie, a nie chcę spędzić weekendu na pisaniu o remontach dróg powiatowych i psich kupach na chodniku, ktorych nikt nie sprząta.

Cały czas zastanawiam się, czy piosenkę na I taniec puścić z płyty, czy poprosić orkiestrę, żeby się nauczyla. Jak widzę, są różne zdania na ten temat. Niektórzy mówią, że orkiestra może śpiewać inaczej od oryginalu (co mi się wydaje bardzo prawdopodobne), a niektórzy, że z płyty to nie to samo.

Ja tez mam ten sam problem, boje sie ze orkiestra cos zmieni w piosence i nasz uklad taneczny nie zgra sie z tym co oni zagraja, ale z drugiej strony nie po to biore orkestre zeby grali z plyty, mam w planach ustalic to jeszcze z zespolem, zeby np. zagrali dokladnie tak jak jest w oryginale, jesli to nie bedzie problem to bedzie super

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 09:54   #4451
kilianna
Zakorzenienie

Ladystar, nie ma co się śmiać dostajemy mnóstwo tel. do redakcji odnośnie psich kup na chodnikach i dlaczego nikt ich nie sprząta a straż miejska nie wlepia mandatów. Ale temat sam w sobie paskudny, a jeszcze musze cyknąć fotę psiej kupy

Na dobry dzień, fotka z pleneru ślubnego. Chyba do końca nie przemyślano scenografii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesele.jpg (32,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-02-29, 09:56   #4452
Kabriela
Zadomowienie

Opisanie tego zaproszenia trochę zajmie :P
Na dużej bazie będzie wizytówkowa kartka taka elegancka którą przymocuję do bazy przeszyciem, później umieszczać będę 3 prostokąty które będą składały się z dwóch nałożonych na siebie kartek gładkiej i eleganckiej wizytówkowej i też muszę przeszyć, na dole to takie jasne fioletowe to taka śliczna koronka którą też będę musiała przymocować przeszyciem. Na trzecim prostokącie albo będzie stempel obrączek albo napis ZAPROSZENIE.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ktoś sobie kawał zrobił z tym bezdomnym ale świetny pomysł...
Stary 2012-02-29, 09:59   #4453
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dzień dobry Dziewczyny

Kili a piszesz do jakiejś lokalnej gazety?
Stary 2012-02-29, 10:04   #4454
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny

Kili a piszesz do jakiejś lokalnej gazety?
tak, jestem z wykształcenia i zawodu dziennikarką
Stary 2012-02-29, 10:14   #4455
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Na dużej bazie będzie wizytówkowa kartka taka elegancka którą przymocuję do bazy przeszyciem, później umieszczać będę 3 prostokąty które będą składały się z dwóch nałożonych na siebie kartek gładkiej i eleganckiej wizytówkowej i też muszę przeszyć, na dole to takie jasne fioletowe to taka śliczna koronka którą też będę musiała przymocować przeszyciem. Na trzecim prostokącie albo będzie stempel obrączek albo napis ZAPROSZENIE.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ktoś sobie kawał zrobił z tym bezdomnym ale świetny pomysł...
Wow! podziwiam za wytrwałość i zaparcie - no i przede wszystkim pomysłowość Koniecznie sie pochwal jak je zrobisz!

Cytat:
tak, jestem z wykształcenia i zawodu dziennikarką
Praca w zawodzie to w dzisiejszych czasach rzadkość - o ile sie nie jest lekarzem albo prawnikiem. Ja prace mam totalnie niezwiązaną z wykształceniem, więc jak tylko się obronię (oby w czerwcu!!!) to od razu podyplomówka...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:15   #4456
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość

Praca w zawodzie to w dzisiejszych czasach rzadkość - o ile sie nie jest lekarzem albo prawnikiem. Ja prace mam totalnie niezwiązaną z wykształceniem, więc jak tylko się obronię (oby w czerwcu!!!) to od razu podyplomówka...
oj tak, masz rację, a jeszcze w moim to już w ogóle cięzko o jakiś etat. Ja najpierw długi czas męczyłam się na umowę o dzieło, wierszówkę... po jakimś czasie jednak dostałam etat, co jest rzadkością w przypadku pracy dziennikarza, no chyba że jesteś Tomaszem Lisem
Stary 2012-02-29, 10:24   #4457
Jamee
Zakorzenienie

Dzień doberek Laptop mi się chrzani

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a nie spodziewasz się wizyty bociana?? jeśli nie, to moze to stres, przemęczenie
Cytat:
może jakieś małe Bobo?
Oj nie macie pojęcia jakbym chciała. żeby to był bobo ale niestety nie jest to możliwe

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Koraliki jakie użyłam do tej bizuterii to 4 i 6 mm.

Dzisiaj wybralismy obrączki wyslę Wam zdjęcie z internetu. Mamy takie same ale z żółtego złota. Bylismy w Kruku, Aparcie i Yes. W Aparcie nie było mozliwości dołożenia brylancika do modelu który chcieliśmy, w Yesie wyszło za moją obrączkę z jednym małym brylantem 2600zł . I w końcu zdecydowaliśmy, że kupimy w Kruku Za dwie wyszło równe 2000zł
Prześliczne

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Moje inspiracje

Rzeczy już załatwione:

Kościół parafia Matki Boskiej Częstochowskiej, g. 16.30
Sala Hotel Dedek Park (http://dedek.pl/dedekpark/)
Kapela Rewers Band (http://www.rewersband.pl/)
Obrączki Red Rubin
Suknia White One Toronto i krótka na przebranie z Allegro
Welon Młoda i Moda (z grubszą lamówką)
Buty ślubne butyk.pl (Blink nude)
Fotograf Robert Krzyżewski (http://www.wesela.krzyzewski.pl/)
Kamerzyści LiraArt (http://liraart.pl/)
Fryzjerka pani Wiola (GD Studio)
Wizażystka Anna Krzyżewska (http://www.aniakrzyzanowska.pl/)
Zaproszenia Allegro (Kalia Art)
Alkohol Żołądkowa Gorzka DeLuxe, czerwone wino Valle D'oro Montepulciano D'Abruzzo i białe Canaletto Pinot Grigi
Motyw przewodni JABŁKA

Do załatwienia:
Bukiet bordowe peonie + róźe
Biżuteria sztuczne perły?
Okrycie tiulowa etola
Garnitur Sunset Suits - czarny
Dekoracje na auto Allegro (tylko czerwone)
Skrzypce i wokal do kościoła
Dekoracje na salę
(wazony na jabłka i bukiet na stół Młodych)

Galeria moich inspiracji: http://mims.pobieramysie.pl./index.p...a&cur_gal=3699
Nasza strona ślubna: http://marta-mateusz-2012.pl/
Idealne zestawienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ktoś mi podmienił TŻ

wiecie co dzisiaj zrobił - zapisał nas na kurs tańca i w ogóle ruszył ze wszystkim z kopyta jest lepszy ode mnie
No to big dla TŻta

Cytat:
o tak, absolutnie cudowna piosenka w ogóle ja uwielbiam wszystkie ze ścieżki dzwiękowej do DD

a powiedzcie dziewczyny, czy jak macie zagraniczne piosenki, to Wasz zespół nauczy się ich śpiewać, czy puszczacie je z płyty?Chodzi mi o te piosenki na pierwszy taniec
Puszczamy z płyty, nie ujmując zdolnościom wokalnym naszego zespołu, nikt nie będzie potrafił zaśpiewać "I don't want miss a thing" tak jak Steve Tyler

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:31   #4458
Kabriela
Zadomowienie

Akurat pomysłowość w tym wypadku nie jest tak do końca moja bo jak wcześniej powiedziałam bardzo mocno się inspirowałam na pracach innych zdolniejszych ode mnie, jednak w swoim projekcie trochę zmienię, żeby nie zostać posądzoną o plagiat.
Ja ze swoim wykształceniem pracuję w zawodzie na szczęście, gdyż nie wyobrażałam sobie inaczej mojego życia. Jednak podziwiam ludzi, którzy po mgr lecą na podyplomówkę gdyż ja osobiście nie jestem w stanie męczyć się dalej w szkole.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

W tej chwili właśnie jestem w trakcie wycinania kwiatów i decydowania się które będzie fajniej wyglądać. Zobaczymy...wiem jedno dałam sobie trochę roboty, ale dzisiaj powinnam dostać maszynę do szycia, więc powinno się szybko obrabiać.
Stary 2012-02-29, 10:31   #4459
MARGIDA
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:34   #4460
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
A gdzie ziew?

Stary 2012-02-29, 10:37   #4461
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Wow! podziwiam za wytrwałość i zaparcie - no i przede wszystkim pomysłowość Koniecznie sie pochwal jak je zrobisz!

Oj uwierz, ze nawet bedac prawnikiem jest ciezko o prace w zawodzie jesli sie nie ma znajomosci, badz nie pojdzie sie na aplikacje, chociaz nawet wtedy ciezko...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:47   #4462
justyna_g4
Zakorzenienie

Mamy godzinę!!!! Udało nam się załatwić 15.00
Jak weszliśmy do tej kancelarii i ksiądz otworzył nasz dzień to się przestraszyłam bo była już jedna para. Na szczęście okazało się, że na 14.00. Ksiądz mnie lekko wkurzył swoim tekstem. Stwierdził : "Dobrze, że go przycisnęłaś teraz już będzie wiedział, że ma być odpowiedzialny". Ciśnienie mi się podniosło bo on nas wogole nie zna. Taki niby żart ale dla mnie jakoś mało śmieszny.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:49   #4463
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jak weszliśmy do tej kancelarii i ksiądz otworzył nasz dzień to się przestraszyłam bo była już jedna para. Na szczęście okazało się, że na 14.00. Ksiądz mnie lekko wkurzył swoim tekstem. Stwierdził : "Dobrze, że go przycisnęłaś teraz już będzie wiedział, że ma być odpowiedzialny". Ciśnienie mi się podniosło bo on nas wogole nie zna. Taki niby żart ale dla mnie jakoś mało śmieszny.
za zaklepanie godziny
a co do tekstu księdza-pozostawię bez komentarza

Stary 2012-02-29, 10:54   #4464
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam Was Kochane! Nie nadrobię, bo za dużo tych postów... Opuścić Was na chwilę i człowiek już nie jest na bieżąco!! Opiszcie mi proszę co było ważnego...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:56   #4465
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej
Takie pytanie: jak długo Waszym zdaniem można się wstrzymać z suknią ślubną? Tzn do ilu miesięcy przed ślubem mogę poszukiwać tej wymarzonej, a kiedy już muszę kupić jakąkolwiek?
Cały czas mam nadzieje, że znajdę tą, w której czuje się idealnie i się wstrzymuje z zakupem.
Najbardziej mnie wkurza, że jak chodziła w lipcu w wakacje, to te babki z salonów, mówiły, że za wcześnie i niechętnie dawały coś zmierzyć, a teraz nie mam czasu i zostałam bez sukni.
Wiesz z tymi sukniami to różnie jest ja się spotkałam że nawet 8 miesięcy wcześniej trzeba zamawiać, gdzie indziej 6 miesięcy to chyba te za granicy natomiast są też salony gdzie 3 lub 4 miesiące, a jak będziesz brała z manekina i będzie idealnie leżała to i nawet miesiąc wcześniej można, ale ja na twoim miejscu bym już teraz zaczęła czegoś szukać żeby potem się nie stresować że jeszcze nie mam sukni

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzisiaj koniecznie musiałam wejść, bo przyszły moje buty i wiecie co? Jestem bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo zadowolona. Wyglądają identycznie jak na zdjęciu z allegro. Pomimo tego, że są używane nie zauważyłam ani jednego śladu użytkowania
Super że buciki okazały się być dobre

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
A skąd jestes?
Nie podam Ci miejscowości ale mieszkam około 100 km od Warszawy w kierunku na Białystok

Cytat:
Dziewczyny, witam z rana...jeżeli chodzi o zaproszenia, to żadne zaproszenie mnie się nie podobało na tyle bym się mogła zdecydować na kupno. Są ładne zaproszenia ale nie mają tego czegoś co mi duszy w gra i co bym chciała żeby miały jeżeli chodzi o mój ślub. Tam gdzie byłam na ślubach i wszyscy z mojej rodziny jak też z TŻ rodziny wiedzą, że jestem hobbystką- papieroplastyka jest moim drugim światem, w którym się rozwijam z każdym dniem i dlatego zdecydowałam sama zrobić sobie własne zaproszenia. Uwielbiam wszystkie kartki i zaproszenia ręcznie wykonane, jednak zamówienie i koszt by mnie zrujnował, no bo ręczna robota jest droższa. Dlatego zainspirowałam się kilkoma zaproszeniami i zdecydowałam się zrobić swoje. Narysowałam Wam w paincie szkic zaproszenia.
Ciekawy ten projekt będą bardzo oryginalne jak je zrobisz to się pochwal

Cytat:
Ladystar, nie ma co się śmiać dostajemy mnóstwo tel. do redakcji odnośnie psich kup na chodnikach i dlaczego nikt ich nie sprząta a straż miejska nie wlepia mandatów. Ale temat sam w sobie paskudny, a jeszcze musze cyknąć fotę psiej kupy

Na dobry dzień, fotka z pleneru ślubnego. Chyba do końca nie przemyślano scenografii
Stary 2012-02-29, 10:57   #4466
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:58   #4467
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2012-02-29, 11:13   #4468
niusia_87
Zakorzenienie

Witam (chciałam powiedzieć poniedziałkowo, a przecież jest środa )
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Ah kobitki, podpisałam dziś umowę z fotografem na sesję plenerową. Ależ pozytywnie wrażenie na mnie zrobił... Planuje zrobić nam (o ile warunki pogodowe na to pozwolą) sesję podzieloną na dwa dni: w jednym dniu tak żeby była w miarę ładna pogoda to plan jest na taką klasyczną, romantyczną sesję ślubną a w inny dzień sesje ślubną w deszczu... ah, jakbym chciała żeby pogoda wtedy dopisała i dało się coś takiego wykonać, bo lubimy z Tż czasami zrobić coś szalonego a zdjęcia kocham miłością wielką

kindzia
, wolisz tego "podmienionego" TŻ? Noc poślubna nie może, ale na pewno będzie ciekawa... Kiedy to masz ten ślub? W maju i to nawet 19-nastego

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Witam porannie... Miałam mieć dziś wolne i jechać pozałatwiać sprawy, a tu leżę już wczoraj w łóżku i dzwoni do mnie koleżanka co miała mieć dzisiaj zmianę, że jej tata miał zawał... I takim sposobem w tym tygodniu mam zupełny hardcore. Bo pracuję co drugi dzień. Przypominam, że po 24 godziny a do tego w dni wolne jeżdzę od rana do małej

Cytat:
O mnie też to wkurza, w wakacje "oj ma pani czas", a teraz "no trzeba już coś wybrać", to kiedy miałam mierzyć?
To pytanie trzeba było zadać panią z salonu, jak takie mądre..
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Buuu...a mnie nie bedzie lece do Pl dopiero 28 marca...
coś z tym trzeba zrobić... skąd jesteś?
Cytat:
Ciężko znaleść jej nie będzie, możesz wpisać w google "psia kupa"
Cytat:
Jak zrobisz, to wklej fotki, z góry dziękuję
Cytat:
oj tak, masz rację, a jeszcze w moim to już w ogóle cięzko o jakiś etat. Ja najpierw długi czas męczyłam się na umowę o dzieło, wierszówkę... po jakimś czasie jednak dostałam etat, co jest rzadkością w przypadku pracy dziennikarza, no chyba że jesteś Tomaszem Lisem
Niestety wiem
Cytat:

"Popisał" się ksiądz
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:21   #4469
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat pomysłowość w tym wypadku nie jest tak do końca moja bo jak wcześniej powiedziałam bardzo mocno się inspirowałam na pracach innych zdolniejszych ode mnie, jednak w swoim projekcie trochę zmienię, żeby nie zostać posądzoną o plagiat.
Ja ze swoim wykształceniem pracuję w zawodzie na szczęście, gdyż nie wyobrażałam sobie inaczej mojego życia. Jednak podziwiam ludzi, którzy po mgr lecą na podyplomówkę gdyż ja osobiście nie jestem w stanie męczyć się dalej w szkole.
ja ciagle mysle o doktoracie , ale to moze dopiero wtedy, gdy juz tak na maxa zatesknie za nauka, na razie jeszcze trwa czas odpoczynku po obronie, no i uprawnienia musze zrobic , a do nich jednak nauki bedzie sporo, na szczescie osoby praktykujace moj zawod maja latwiej na egzaminie, bo niektore rzeczy sa dla nich oczywiste wiec licze na to ze tragedii nie bedzie

Dzis jest piekny dzien
Swieci piekne slonko jest cieplo... i dostalismy kolejne pozwolenia na budowe uwielbiam takie dni

Moze jednak w nagrode dam sobie ostatnia szanse na zrobienie zaproszen...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość

Ciężko znaleść jej nie będzie, możesz wpisać w google "psia kupa"
toz to kradziez cudzych zdjec!!

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:24   #4470
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
toz to kradziez cudzych zdjec!!
w którym miejscu napisałam, żeby skopiować?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości