|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
już niebawem sezon grillowy się zacznie to będziemy szaleć
nie wiem jak u was ale u mnie buro szaro i nijak, a muszę zwlec się z łóżka i iść na pocztę - a tak mi się nie chce
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
![]() I wlaśnie dzisiaj na fali tych wiadomości śniło mi się, że urodziłam dzidziusia w 33 tc. Był taki malutki na moją dłoń. Porod miałam bardzo lagodny, ale nie potrafiłam się zajać dzidziusiem. I nie umiałam go karmić, ani przebierać.
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nawet nie myślę co mi się śni.... wczoraj miałam jakiegoś doła strasznego na wieczór, chyba przestraszyłam się tego że zaraz dziecko będzie na świecie, a ja totalnie na to psychicznie nie jestem gotowa. Czekoladki i czekolada poszły w ruch - no i dzisiaj jestem na siebie zła, że na deprechy i załamki reaguje jedząc słodyczne
|
|
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
aga bre no ja nie wiem jak oni to naliczaja, zobaczymy czy poieniazki przyjda w terminie
przydaloby sie ....Moniczka w ktorym tyg i dniu ejstes, ze malutka wazy 1.6? ciekawe ile moj chlopak wazy .... chc isc na usg i sie nie mnige dodzwonic wr ;/ Najwyzej we wt pojde na kase chorych bo mam termin ustalonyedit- ok moniczka doczytalam masz termin w sumie tak jak ja ) czyli Leon tez powinien wazyc cos kolo wagi Twojej Hani )
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-29 o 09:16 |
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie jak nie trzeba się z tamtąd ruszać gorzej jak musisz gdzieś pojechać, albo pójść
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Dziewczyny, które mają blisko Real- są koszule dla karmiących za 25 zł i bardzo fajne. U mnie też chrzciny przeważnie robi si ę miesiąc po narodzinach, ale ja nie wiem kiedy będę chrzciła małego, tym bardziej, że w ogóle nie mam koncepcji na chrzestną. I to jest dla mnie chore, że muszę mieć kogoś, bez względu na to czy mam kogoś odpowiedniego. I teraz takie szukanie na siłę, dla mnie porażka. Karkówka , grill, tzatziki Już się nie mogę doczekać i mały będzie na świeżym powietrzu, a mamusia będzie się zajadać A dziś gulasz.Wiecie, że nigdy nie spojrzałam co mam wypisane na l4 i teraz jak tak temat ruszył to widzę, że mam B1, ale dla mnie to bez znaczenia. Tylko ciekawi mnie czym lekarz się sugeruje wypisując 1 lub 2, bo ja żadnych przeciwwskazań nie mam do wychodzenia z domu.
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem mają czas od 30dni od skończenia
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
31 tydzien tak jak Ty
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj było strasznie - deszcz ze śniegiem. muszę się wybrać do sklepu po kotleta |
|
|
|
|
#3673 |
|
Wtajemniczenie
|
Hoho, widzę, że po weekendzie już wróciłyście do formy
Jeden dzionek Wam odpuściłam i już mam co czytać Ja wczoraj nie pisałam, jakoś mi cały dzień zleciał, sprzątałam sobie, byłam u teściowej z Maksiem i wieczorem na wizycie i jeszcze oglądałam "Plac Zbawiciela", oj mocny film... ![]() Jestem po kolejnej wizycie u mojej nowej gin znowu bardzo zadowolona ![]() Z Kajkiem wszystko dobrze Jeszcze zdąży Kaj urosnąć do tych 4kg ![]() A następna dobra wiadomość jest taka, że w końcu pamiętałam, żeby zapytać gin, co myśli o jechaniu do porodu do Krakowa i generalnie nie widzi problemu claudik, rinco, dzwoniłam wczoraj do tej położnej, żeby się zapisać, ale ona prowadzi grupę czwartkową, która zaczyna 25.03... Ta p. Synowiec, która prowadzi wtorkową będzie jutro Jak znowu sobie zapomnę zadzwonić, to się zastrzelę A Wy też mam nadzieję, w końcu na tą wtorkową grupę idziecie? ![]() Idę zrobić sobie śniadanko i powoli Was doczytać
|
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Przeoczyłaś
Z Wodzisławia![]() Dasti zdjęcia świetne, ja bardzo żałuję, że na naszym badaniu mały poszedł spać i mało co go widać. |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie do Was - czy ktoras decyduje sie na cesarke na zyczenie? Przyznam sie szczerze, ze ja sie nad tym zastanawiam nad cesarka. Moj maz oczywiscie uwaza, ze to moja fanaberia i ze mam rodzic naturalnie. Przyznam, ze sie potwornie boje, zreszta wiekszosc z Was tez ma lęk przed niuchronnym
W naszym kraju kobiety za takie pomysly sa linczowane niestety, bo kobieta ma sie nacierpiec i juz!
|
|
|
|
#3676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na grupę wtorkową, Claudik chyba też
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czemu zmienialas ginekologa? cos bylo nie tak z poprzednim? nie wiem, moze przeoczylam jakies posty...ojej, to moja Hania ma 300gram wiecej, a rodzimy prawie tak samo
|
|
|
|
|
#3678 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek!
![]() Ależ u nas dzisiaj wspaniała pogoda! Słoneczko pięknie świeci, aż chce się żyć chce się coś porobić chyba pójdę an spacerek nie do wiary, że wczoraj waliło śniegiem a dzisiaj tak przyjemnie! W sumie jutro już marzec a w marcu jak w garncu![]() My zamierzamy chrzcić małą w lipcu lub w sierpniu, na pewno w czasie wakacji, tak, żeby moi rodzice mogli przyjechać. U nas w parafii chrzty są podobno w każdą sobotę. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
czytam Was regularnie, ale nie mam siły pisać, źle się czuję, brzuch twardnieje czasami boleśnie, biorę no spę i magnez, ale nie wiele pomaga, poza tym mam ciągły ucisk na pęcherz i odbyt. Najlepiej się czuję jak leżę, ale jak mam wstać na siusiu to już masakra. Za tydzień mam planowaną wizytę u gina, mam nadzieję że dotrwam do tej wizyty.
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cięcie cesarskie to najzwyklejsza operacja, ze wszystkimi tego konsekwencjami. Daleka jestem od potępiania cc na życzenie, ale jeśli nie ma wskazań, to IMO nie powinno się robić. kism, to Kaj niespecjalnie duży jest ![]() Koleżanka miała USG w 31. tygodniu, więc kilka dni później niż Ty, a jej mały ważył ponad 2 kg. To jest kloc.Ja jutro mam USG, zobaczymy co wyjdzie
|
|
|
#3681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() też się wybieram na spacer - do sklepu ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytalam sporo opinii i artykulow nt. cesarki i porodu naturalnego (z doswiadczen kobiet) i widze, ze sporo osob decyduje sie na cesarke wlasnie po przezyciach np. z pierwszego porodu. Wiadomo, to jest operacja, ale nwet wg opinii lekarzy mniej komplikacji niesie za soba cesarka niz porod naturalny. Ja bron boze nikogo nie namawiam czy proboje przekonac do swoich racji, jestem tylko ciekawa czy ktos sie nad tym tez zastanawia. Szczerze - ja sie zastanawiam i to powaznie. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- no wlasnie jestem w 31 tygodniu
|
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no no - super wieści - czyli wszystko przed Tobą, miło słuchać o tak pomocnych lekarzach - dobrze, że na takowego trafiłaś ![]() I zadzwoń jutro! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój w poniedziałek ważył 1637g czyli bardzo podobnie
jak spytałam się czy dobrze to mi powiedziała że jest w środku normy jak na ten tc, ja się bardzo cieszę bo nie uśmiecha mi się rodzić 4- kilowego dziecka ![]() Cytat:
mój mały w 28t 1d ważył 1300g, a po 2 tygodniach 1637g myślałam że to dosyć mało i się cieszyłam że nie będę rodzić dużego dziecka a patrząc na wagę Twoich dzieci i to że Maksiu ważył tyle w 30tc a urodził się z wagą 4 kg to jestem przerażona
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-29 o 10:31 |
|
|
|
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrowolnie się nie zdecyduję.Pierwsze słyszę żeby cesarka niosła mniej komplikacji niż poród siłami natury... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Jest to pewna orientacja, ale pewności ile dziecko będzie ważyło, nie mamy aż do czasu jak pojawi się po tej stronie brzucha
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba że tak
![]() nie chce mi się nic... |
|
|
|
#3689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witam się z zatkanym noskiem kiedy mi ten katar przejdzie!! Muszę na zakupy iść, bo lodówka pusta...no prawie... na dwa dni jeszcze zdołam coś wykombinować na obiad, bo mam zamrożone mięsko, ale dalej to będziemy jeść suchy chleb...a gdzie tam, właśnie, chleb mi się kończy Cytat:
Cytat:
Na trzy parcia powiadasz?? ![]() Na dwa dni jeszcze rozumiem, bo też tak czasem robię, ale na trzy?? I potem przez trzy dni jecie to samo? przez kolejne dni, czy robisz przerwy na coś innego?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-02-29 o 10:35 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

.... chc isc na usg i sie nie mnige dodzwonic wr ;/ Najwyzej we wt pojde na kase chorych bo mam termin ustalony

, grill, tzatziki
A dziś gulasz.
i teraz jak tak temat ruszył to widzę, że mam B1, ale dla mnie to bez znaczenia. Tylko ciekawi mnie czym lekarz się sugeruje wypisując 1 lub 2, bo ja żadnych przeciwwskazań nie mam do wychodzenia z domu.