Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 10:34   #3691
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie do Was - czy ktoras decyduje sie na cesarke na zyczenie? Przyznam sie szczerze, ze ja sie nad tym zastanawiam nad cesarka. Moj maz oczywiscie uwaza, ze to moja fanaberia i ze mam rodzic naturalnie. Przyznam, ze sie potwornie boje, zreszta wiekszosc z Was tez ma lęk przed niuchronnym W naszym kraju kobiety za takie pomysly sa linczowane niestety, bo kobieta ma sie nacierpiec i juz!
rozumiem Cie naprawde dobrze i tak mysle, ze jesli mialabym wybor cc czy pn to wlasnie nie wiem co wybralabym..... kazdy inaczej przechodzi okres po cesarce czy porodzie naturalnym, opinie sa naprawde rozne.
U mnie ten minus w szpitalu, ze do porodu naturalnego nie ma znieczulen zadnych, dlatego tez sie o to boje ze jak pierwszy porod bedzie trudny bede miala pozniej traume przy nast dziecku.
Moja mama nie mogla mnie urodzic choc wazylam tylko 3.5 kilo i miala 3 cc a mama tz- urodzila 3 dzieci naturalnie- najmniejsze wazylo 4 a najwieksze ponad 5 kilo i dala rade.... Eh nie ma reguly.
\Moze to okrutne i glupie, ale wole urodzic mniejsze dziecko ok 3-3.5 kilo niz sie meczyc z takim 5cio kilowym ;[
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:35   #3692
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
dziewczyny mam pytanie do Was - czy ktoras decyduje sie na cesarke na zyczenie? Przyznam sie szczerze, ze ja sie nad tym zastanawiam nad cesarka. Moj maz oczywiscie uwaza, ze to moja fanaberia i ze mam rodzic naturalnie. Przyznam, ze sie potwornie boje, zreszta wiekszosc z Was tez ma lęk przed niuchronnym W naszym kraju kobiety za takie pomysly sa linczowane niestety, bo kobieta ma sie nacierpiec i juz!
Ja bardziej boje sie cesarki, poniewaz cwicze na silowni i boje sie,ze jak nie dam rady naturalnie i mnie potna (bo nie bede miala wplywu na wybranie lekarza), to bede mogla zapomniec o "kaloryferku",poniewa z miesnie juz tak ladnie sie nie zrastaja. Poza tym,moja znajoma przytyla 15-20kg i po cesarce brzuch nierownomiernie jej sie wciagnal i zaluje,ze zaplacila za nia 2000zl,jak nie wiecej,bo nie chciala sie przyznac, bo na żądanie. Innej kolezance- cesarka na żądanie- przecieli jej jelito i bylo z nia naprawde ciezko, bo juz tego nie potrafili uratowac, jakis czas chodzila z jakims workiem
Ale za to inna kolezanka po cesarce czula sie bardzo dobrze i bardzo ladnie ja zszyli. Wiec ile cesarek tyle przypadkow tak jak z naturalnymi.
Jak chcesz zaplacic,znajdz lekarza, ktory ma dodatkowa spec. z plastyki macicy (czy pochwy)- inna kolezanka przez takiego byla cieta i tak ja zszyl,ze nic nie bylo widac. Byla zachwycona
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:36   #3693
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Monika, a w którym szpitalu jest w ogóle możliwość cesarki na życzenie?
Stary 2012-02-29, 10:37   #3694
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Te podawane wagi to algorytmy wyliczane na podstawie innych wymiarów, więc nie do końca można im wierzyć Jest to pewna orientacja, ale pewności ile dziecko będzie ważyło, nie mamy aż do czasu jak pojawi się po tej stronie brzucha
Wiem przed porodem ponoć może być odchylenie +/- 0.5 kg od wagi podanej przez usg

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-29 o 10:41
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:38   #3695
Tacca
Zakorzenienie

W ogóle to witam!

Już wiem czemu wczoraj tak źle się czułam... Dziś wstałam z bolącym gardłem i zatkanym nosem...
Stary 2012-02-29, 10:38   #3696
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, ze 27 cm to obwód główki
tak, chodzilo o obwod glowki, a nie tak napisalam ? jak nie to sorki za wprowadznei w blad
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:40   #3697
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Wiem przed porodem ponoć może być odchylenie +/- 0.5 kg od wagi podanej wg. usg
jak lezalam pare dni temu w szpitalu przyszedl moj lekarz i powiedzial, ze wlanie odbieral porod i te wsyztkie usg to sa do dupy bo kobiecie wyliczylo, ze dziecie bedzie wazylo 4.5- ona sie srala i bala- dziecko urodzilo sie lekko ponad 3 kilo.
Takze nie sadze, ze sciemnial, neiktore szpitale maja kiepskie usg, no albo lekarze zle mierza .... no ale 1.5 kg roznicy to
Stary 2012-02-29, 10:40   #3698
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
czytałaś artykuł na interii?

Cytat:
Mój w poniedziałek ważył 1637g czyli bardzo podobnie jak spytałam się czy dobrze to mi powiedziała że jest w środku normy jak na ten tc, ja się bardzo cieszę bo nie uśmiecha mi się rodzić 4- kilowego dziecka

Super że wszystko ok
mój mały w 28t 1d ważył 1300g, a po 2 tygodniach 1637g myślałam że to dosyć mało i się cieszyłam że nie będę rodzić dużego dziecka a patrząc na wagę Twoich dzieci i to że Maksiu ważył tyle w 30tc a urodził się z wagą 4 kg to jestem przerażona
koleżanka miała urodzić dziecko 2900 a urodziła 3900 więc trzeba brać poprawkę też na wagę z usg

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:42   #3699
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
W ogóle to witam!

Już wiem czemu wczoraj tak źle się czułam... Dziś wstałam z bolącym gardłem i zatkanym nosem...
uuuuu teraz jest sezon na chorobska! siedz w domciu i wez witaminke C, apapek , herbatka zx cytrynka, miodzik i do wyra

ja od ponad tygodnia kaszle, nic mi nie pomaga, wczoraj doktor polecil mi syrop dla ciezarnych Prenalen,
myslalam, ze to na kaszel ale tak naprawde nie wiadomo, na co tak naprawde ten syrop jest, informacji jak na lekarstwo
ale musze przyznac, ze jest dobry w smaku

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
czytałaś artykuł na interii?

oj i to nie jeden i na necie i w gazetach wszelakiej masci
zrylam sobie mozg tymi artykulami
Stary 2012-02-29, 10:43   #3700
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Dziewczyny, które mają blisko Real- są koszule dla karmiących za 25 zł i bardzo fajne.

U mnie też chrzciny przeważnie robi si ę miesiąc po narodzinach, ale ja nie wiem kiedy będę chrzciła małego, tym bardziej, że w ogóle nie mam koncepcji na chrzestną. I to jest dla mnie chore, że muszę mieć kogoś, bez względu na to czy mam kogoś odpowiedniego. I teraz takie szukanie na siłę, dla mnie porażka.

Karkówka, grill, tzatziki Już się nie mogę doczekać i mały będzie na świeżym powietrzu, a mamusia będzie się zajadać A dziś gulasz.

Wiecie, że nigdy nie spojrzałam co mam wypisane na l4 i teraz jak tak temat ruszył to widzę, że mam B1, ale dla mnie to bez znaczenia. Tylko ciekawi mnie czym lekarz się sugeruje wypisując 1 lub 2, bo ja żadnych przeciwwskazań nie mam do wychodzenia z domu.

Witam !

Jeśli chodzi o chrzestnych to dobrze Cię rozumiem bo swego czasu też byłam w kropce. U mnie sprawa wyglądała tak że w mojej rodzinie to same
kobitki a mąż ma też siostrę wiec brak chrzestnego a nie chcieliśmy brać kogokolwiek byle by byłby facet skoro chrzestne są, więc będą dwie chrzestne może to trochę nie standardowo ale przynajmniej wiem ze będą uczestniczyć w jego życiu a nie jak dobrze pójdzie to zobaczy je na komunie i może na ślub. Pytałam księdza i tak można zrobić a coś mi się obiło że może być jeden chrzestny ale to najlepiej jak spytasz księdza.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:43   #3701
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Moja mama nie mogla mnie urodzic choc wazylam tylko 3.5 kilo i miala 3 cc a mama tz- urodzila 3 dzieci naturalnie- najmniejsze wazylo 4 a najwieksze ponad 5 kilo i dala rade.... Eh nie ma reguly.
\Moze to okrutne i glupie, ale wole urodzic mniejsze dziecko ok 3-3.5 kilo niz sie meczyc z takim 5cio kilowym ;[
Masz racje,kazdy porod jest inny. Moja mama najpierw urodzila mojego brata 3600- bez problemu, a po paru latach mnie 2400 i nie mogla mnie urodzic, co prawda meczyli ja 12 godzin,bo bylam ulozona posladkowo i nie cieli jej, a mnie wyjeli kleszczami, prawie zeszla im na stole i miala wielka traume, bo nie dosc ze bol, to ja jak juz wczesniej pisalam bylam przenoszona 44 dni (lekarze nie chcieli jej wywolac na prosby i powiedzieli,jak bedzie chciala to wyjdzie) i wygladalam jak zwloki rozpadajacego sie niemowlaka. Moja kolezanka ostatnio lezala w tym szpitalu z zagrozona ciaza, gdzie mnie mama rodzila i nadal jest tam taka chamówa,ehhhh:/

A i jak sie urodzilam to mialam "czepek" na glowie,ale szczescia to ja nie mam:/
Stary 2012-02-29, 10:43   #3702
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
jak lezalam pare dni temu w szpitalu przyszedl moj lekarz i powiedzial, ze wlanie odbieral porod i te wsyztkie usg to sa do dupy bo kobiecie wyliczylo, ze dziecie bedzie wazylo 4.5- ona sie srala i bala- dziecko urodzilo sie lekko ponad 3 kilo.
Takze nie sadze, ze sciemnial, neiktore szpitale maja kiepskie usg, no albo lekarze zle mierza .... no ale 1.5 kg roznicy to
Bardzo duża pomyłka masakra

Stary 2012-02-29, 10:47   #3703
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Monika, a w którym szpitalu jest w ogóle możliwość cesarki na życzenie?
są szpitale, w moim np. jest, ale jak sobie zewrknelam na cene to prawie zemdlalam moj samochod jest mniej wart
Stary 2012-02-29, 10:47   #3704
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Masz racje,kazdy porod jest inny. Moja mama najpierw urodzila mojego brata 3600- bez problemu, a po paru latach mnie 2400 i nie mogla mnie urodzic, co prawda meczyli ja 12 godzin,bo bylam ulozona posladkowo i nie cieli jej, a mnie wyjeli kleszczami, prawie zeszla im na stole i miala wielka traume, bo nie dosc ze bol, to ja jak juz wczesniej pisalam bylam przenoszona 44 dni (lekarze nie chcieli jej wywolac na prosby i powiedzieli,jak bedzie chciala to wyjdzie) i wygladalam jak zwloki rozpadajacego sie niemowlaka. Moja kolezanka ostatnio lezala w tym szpitalu z zagrozona ciaza, gdzie mnie mama rodzila i nadal jest tam taka chamówa,ehhhh:/

A i jak sie urodzilam to mialam "czepek" na glowie,ale szczescia to ja nie mam:/
Moja mama też nie mogła mnie urodzić, wyciągali mnie kleszczami, ważyłam 3kg. Drugi poród odbył się przez cc i dlatego mama delikatnie namawia mnie na cc bo boi się że poród sn u mnie potoczy się podobnie.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-29 o 10:52
Stary 2012-02-29, 10:48   #3705
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Na dwa dni jeszcze rozumiem, bo też tak czasem robię, ale na trzy?? I potem przez trzy dni jecie to samo? przez kolejne dni, czy robisz przerwy na coś innego?
nie, zawsze jest jakas modyfikacja, albo np. mroze jedzenie na kiedy indziej, ale generalnie gotuje hurtowo, bo albo mam bardzo male garnki albo typowo gatsronomiczne
Stary 2012-02-29, 10:50   #3706
Dasti80
Zakorzenienie

Ja mam możliwość cesarki na życzenie za darmo, mój gin jest ordynatorem i sam to robi bo zwykłych porodów nie odbiera, moje koleżanki rodziły u niego przez cc i są bardzo zadowolone. Nie ukrywam że czasami myślę o cc na życzenie

Stary 2012-02-29, 10:52   #3707
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:

jeju;/ okropne to co piszesz. Ale masz racje, moze w jakis wiekszytch miastach ejst inaczej, w mniejszych dalej jest zacofanie i tego sie boje. A nie bede jechala ponad 200 km do krakowa.... trzeba bedzie tu jakos dac rade...
Woglole teraz o takie rzeczy pytamy naszych mam i zdajemy sobie sprawe jak bardzo one sie meczyly, zbliza nas to do nich, wczesniej jakos nie dopytywalam sie o trudnosci w porodzie i tp. Ale teraz keidy jestem w ciazy wszytsko sie zmienilo. Twoja mama tez musiala sie mega omeczyc, traume pewnie miala niemala ... dzielna babka
Mojej wyciagneli nas, no ale dostala zapalenia po cc, rozeszly jej sie szwy, ropa sie lala, czyscili jej to.... mamuska laska, ale brzuch zrypany na maxa, ciecie jeszcze to takie od pepka w dol i ma poprostu falbanke.
takze juz nie wiem co lepsze czy cc czy naturalny.
Stary 2012-02-29, 10:54   #3708
rinco
Wtajemniczenie

O ja pierdziu, Młody chyba właśnie ćwiczy karate na moich wnętrznościach, zaraz się przekręcę, co kopniak to aż podskakuję na krześle
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:55   #3709
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam możliwość cesarki na życzenie za darmo, mój gin jest ordynatorem i sam to robi bo zwykłych porodów nie odbiera, moje koleżanki rodziły u niego przez cc i są bardzo zadowolone. Nie ukrywam że czasami myślę o cc na życzenie
u mnie - 7000 zl jak pomysle, jaka kuchnie mialabym za to ....

ze stronki - cena za porod naturalny 5000zl - nie wiem skad oni te ceny wytrzasneli, skoro kogokolwiek by tam nie przyjeli, to i tak rodzi za darmo , bo maja kontrakt z nfz
niewazne czy chodzi do lekarza tam pracujacego czy nie
Stary 2012-02-29, 10:57   #3710
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
są szpitale, w moim np. jest, ale jak sobie zewrknelam na cene to prawie zemdlalam moj samochod jest mniej wart
Przyznaję się, że czasem myślę nad cesarką, ale jeśli miałabym zapłacić taką kwotę to dziękuję bardzo. U mnie w szpitalu tak czy inaczej nie ma takiej możliwości.
Stary 2012-02-29, 10:58   #3711
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
O ja pierdziu, Młody chyba właśnie ćwiczy karate na moich wnętrznościach, zaraz się przekręcę, co kopniak to aż podskakuję na krześle
czytalam gdzies, ze jak jest takie miarowe podksakiwanie brzucha to jest to czkawka
wczoraj tesciowa opowiadala mi o blizniakach, ktore przyszly na swiat - chlopczyk byl duzo wiekszy od swojej siostrzyczki, bo zabieral jej jedzenie i ona w odwecie drapala go w brzuchu i urodzil sie caly podrapany po buzi
Stary 2012-02-29, 11:00   #3712
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem Cie naprawde dobrze i tak mysle, ze jesli mialabym wybor cc czy pn to wlasnie nie wiem co wybralabym..... kazdy inaczej przechodzi okres po cesarce czy porodzie naturalnym, opinie sa naprawde rozne.
U mnie ten minus w szpitalu, ze do porodu naturalnego nie ma znieczulen zadnych, dlatego tez sie o to boje ze jak pierwszy porod bedzie trudny bede miala pozniej traume przy nast dziecku.
to prawda - moja bratowa dwa razy miała cesarkę obie z powodów medycznych, tydzień po już była na chodzie i szczęśliwa.... zależy pewnie kto robi jak organizm to znosi i tak dalej

Cytat:
Ja bardziej boje sie cesarki, poniewaz cwicze na silowni i boje sie,ze jak nie dam rady naturalnie i mnie potna (bo nie bede miala wplywu na wybranie lekarza), to bede mogla zapomniec o "kaloryferku",poniewa z miesnie juz tak ladnie sie nie zrastaja. Poza tym,moja znajoma przytyla 15-20kg i po cesarce brzuch nierownomiernie jej sie wciagnal i zaluje,ze zaplacila za nia 2000zl,jak nie wiecej,bo nie chciala sie przyznac, bo na żądanie. Innej kolezance- cesarka na żądanie- przecieli jej jelito i bylo z nia naprawde ciezko, bo juz tego nie potrafili uratowac, jakis czas chodzila z jakims workiem
Ale za to inna kolezanka po cesarce czula sie bardzo dobrze i bardzo ladnie ja zszyli. Wiec ile cesarek tyle przypadkow tak jak z naturalnymi.
Jak chcesz zaplacic,znajdz lekarza, ktory ma dodatkowa spec. z plastyki macicy (czy pochwy)- inna kolezanka przez takiego byla cieta i tak ja zszyl,ze nic nie bylo widac. Byla zachwycona
matko - to jakieś opowieści z horroru

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
karate kid
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:01   #3713
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
mi tez czesto sni sie porod. Wczoraj zreszta lekarz mi zapowiedzial, ze moge nawet w kwietniu urodzic
A na kiedy masz termin?
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Dziewczyny, które mają blisko Real- są koszule dla karmiących za 25 zł i bardzo fajne.

U mnie też chrzciny przeważnie robi si ę miesiąc po narodzinach, ale ja nie wiem kiedy będę chrzciła małego, tym bardziej, że w ogóle nie mam koncepcji na chrzestną. I to jest dla mnie chore, że muszę mieć kogoś, bez względu na to czy mam kogoś odpowiedniego. I teraz takie szukanie na siłę, dla mnie porażka.
U nas jest tak samo, chrzciny robi się jakiś miesiąc po narodzinach. Koleżanka chrzciła 3tyg po!! a miała cesarkę

Karkówka, grill, tzatziki Już się nie mogę doczekać i mały będzie na świeżym powietrzu, a mamusia będzie się zajadać A dziś gulasz.
Ja na szczęście nie mam problemu z chrzestnymi.☠
A nas też dziś gulasz, ale na placku ziemniaczanym
Cytat:
W ogóle to witam!

Witaj w klubie KATARKOWATYCH
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam !

Jeśli chodzi o chrzestnych to dobrze Cię rozumiem bo swego czasu też byłam w kropce. U mnie sprawa wyglądała tak że w mojej rodzinie to same
kobitki a mąż ma też siostrę wiec brak chrzestnego a nie chcieliśmy brać kogokolwiek byle by byłby facet skoro chrzestne są, więc będą dwie chrzestne może to trochę nie standardowo ale przynajmniej wiem ze będą uczestniczyć w jego życiu a nie jak dobrze pójdzie to zobaczy je na komunie i może na ślub. Pytałam księdza i tak można zrobić a coś mi się obiło że może być jeden chrzestny ale to najlepiej jak spytasz księdza.
Moja koleżanka też miała problem z chrzestnym i mały ma dwie chrzestne, trochę to dziwne, ale lepiej dwie normalne babeczki, niż jedna babeczka i jeden nieodpowiedzialny facet.
Cytat:
Oj, mój też jest mniej wart
Cytat:
nie, zawsze jest jakas modyfikacja, albo np. mroze jedzenie na kiedy indziej, ale generalnie gotuje hurtowo, bo albo mam bardzo male garnki albo typowo gatsronomiczne
A to co innego

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-29 o 11:02
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:01   #3714
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Na dwa dni jeszcze rozumiem, bo też tak czasem robię, ale na trzy?? I potem przez trzy dni jecie to samo? przez kolejne dni, czy robisz przerwy na coś innego?
Chleb sobie upiecz!

Ja jedzenie mrożę, później tylko wyciągam i mam obiad w kilka minut

Cytat:
Mnie nieco uspokaja znieczulenie, o które mogę poprosić.
Myślę, że żadna z nas nie chce rodzić takiego 5-kilogramowego kloca

Cytat:
W ogóle to witam!

Ja mam nos zatkany od tygodnia, już przywykłam

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:02   #3715
ania_85
Rozeznanie

Jezeli chodzi o chrzestnych....
Zy..gac mi sie chce,jak mysle o tym,ze utarlo sie cos takiego, ze chrzestni musza dawac nie wiadomo jakie prezenty. Chrzest to uroczystosc koscielna i zadaniem chrzestnych kiedys bylo przede wszystkim to,ze zaopiekowaliby sie dzieckiem,kiedy rodzice by zmarli. A poza tym chrzestni to tacy swiadkowie jak u nas na ślubach. Czy swiadkowie daja nam prezenty na kazda rocznice slubu?
Moja kumpela od razu mi powiedziala,ze nie ma nikogo na chrzestna i czy zgodzilabym sie dla samej formalnosci. Powiedziala,ze niczego od nas nie oczekuje i nawet zle by sie czula,gdybysmy jakies prezenty ich dziecku sprawiali. I ja mam to samo, teraz wybierajac chrzestnych dla naszego synka, od razu informujemy,ze nic nie oczekujemy. Wychowamy dzieci w przekonaniu,ze chrzestni nie maja obowiazku dawania drogich prezentow. Mnie rodzice tak wychowali, ze nie czekalam na prezenty, a na moja komunie nie dostalam ani grosza i bylam szczesliwa.
Lubie dzieci i kazde bede traktowac tak samo, czy dziecko mojego brata, szwagierki,szwagra, kolezankek, moich rodziców (taki zart- pare lat temu mi i mamie spoznial sie okres i myslalysmy ze jestesmy obie w ciazy) itd. Wazniejszy jest czesto poswiecony czas, raz na jakis czas na zabawe niz prezenty. Ja bardziej pamietam jak np ciocia w wakacje zaprosila mnie na pare dni i bawilam sie z kuzynostwem w innym miescie.I jej dzieci byly szczesliwe i ja,tez tak bedziemy robic
A listy prezentow na komunie czy chrzest to juz w ogole nie rozumiem:/ My sie tak wybombiemy na wyprawke,ze na chrzest zaprosimy tylko chrzesntych, rodzicow i rodzenstwo do kosciola,a potem moze pojdziemy na lody. I nic nie chcemy w zamian, szkoda kasy na jakies lancuszki i inne g..wna.
Stary 2012-02-29, 11:02   #3716
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
czytalam gdzies, ze jak jest takie miarowe podksakiwanie brzucha to jest to czkawka
wczoraj tesciowa opowiadala mi o blizniakach, ktore przyszly na swiat - chlopczyk byl duzo wiekszy od swojej siostrzyczki, bo zabieral jej jedzenie i ona w odwecie drapala go w brzuchu i urodzil sie caly podrapany po buzi

dobre - dziewczyna od razu walczyła o swoje
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:03   #3717
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to prawda - moja bratowa dwa razy miała cesarkę obie z powodów medycznych, tydzień po już była na chodzie i szczęśliwa.... zależy pewnie kto robi jak organizm to znosi i tak dalej
Tydzień po?
Po porodzie naturalnym zazwyczaj zdecydowanie szybciej dochodzi się do siebie.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:06   #3718
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Chleb sobie upiecz!

Ja jedzenie mrożę, później tylko wyciągam i mam obiad w kilka minut

Mnie nieco uspokaja znieczulenie, o które mogę poprosić.
Myślę, że żadna z nas nie chce rodzić takiego 5-kilogramowego kloca

Ja mam nos zatkany od tygodnia, już przywykłam
Wiesz co? jak raz piekłam bułki, to można było nimi wybić okno więc chyba szkoda prądu

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:06   #3719
Efijy
Rozeznanie

Wczoraj miałam pierwsze zajęcia w SR i powiem Wam że miłe wrażenia odniosłam i w sumie fajnie że ta szkoła jest praktycznie w szpitalu i pierwsze zajęcia to pewnie jak większość o czym będą te zajęcia a potem to oprowadziła nas po salach porodowych i innych. Położna wydaje się ok. poza tym fajnie widzieć miejsce gdzie się będzie rodzić nie jest to takie obce miejsce.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:07   #3720
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
A na kiedy masz termin?
8 maj
tzn tylko dal mi do zrozumienia, zebym sie juz naszykowala wczesniej, jezeli chodzi o nastawienie psychiczne i w kwestii wyprawki do szpitala

a co do gotowania - to mam 2 szuflady z zamrazarki zajete wlasnie z obiadami na kiedys tam
wogole to bardzo dobry jest chleb z zamrazarki, dlugo nie moglam sie przekonac do tego (moja znajoma tak robi czesto) az w koncu zamrozilam i powiem, ze rozmrozony jest bardzo dobry

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Chleb sobie upiecz!
Agata mrozisz chleb?

PS. od niedzieli zeżarlam (nie zjadlam - bo to nie jest dobre okreslenie) prawie cale opakowanie ptasiego mleczka z milki ktore mi zostalo z urodzin

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-02-29 o 11:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości