|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
to zalezy jak bede sie czula po porodzie, jesesmy w tej komfortowej sytuacji lub nie, ze nie mamy tu za duzo sosob, ktore moglyby mnie odwiedzic w szpitalu.. chyba ze duzo mi sie termin przesunie, to moze bedzie mama
... no i mama tz...wiec mam nadzieje ze urodze w terminie wtedy bedzie tylko TZ
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie maluje się praktycznie wcale.
Idę do kąpieli
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj juz widzialam jak u nas na trawnikach jest pelno rozwiniętych żonkili, cudnie to wygląda
niedlugo wiosna pełną parą
|
#694 | |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny! odmeldowuję się w nowej części !
![]() jestem po kilkudniowym wypadzie z mężulem na wycieczkę tylko we dwoje...a raczej troje ;-P @Mandragorka-dzięki za adres apteki-na pewno skorzystam! U mnie w aptece kosztują 50zł więc przy większej ilości bardziej się oplaca online! ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może nie wyczułam subtelnych aluzji... ![]() W czasach między końcówką gimnazjum a początkiem liceum, też malowałam się codziennie, ale zamiast podkreślić urodę, to ją maskowałam. Tona tapety, krechy dookoła oczu, grudki na rzęsach i obowiązkowy różowy błyszczyk U mnie to już tak jest, że często wpadam ze skrajności w skrajność |
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja Was witam z chusteczkami w jednej ręce, a z kubkiem soku malinowego z cytryną w drugiej. Wczoraj mnie pobolewało gardło, a wieczorem mnie tak rozłożyło, nie wspomnę już o tragicznej przekaszlanej nocy. Teraz czekają mnie pewnie parę dni kuracji i siedzenia w domu. Co do świnki, to mój mąż za nic nie chciał dwóch, ani nic innego. Poza tym ja miałam świnkę morską kiedyś, była sama i myślę, że jakaś wielka krzywda jej się nie działa Zaraz poczytam, co tam sobie popisałyście jeszcze wczoraj i spadam zjeść śniadanie, bo czekam aż jajka mi się ugotują |
|
|
|
#698 | |||
|
Zadomowienie
|
Więc chyba Twoja chusteczka okazała się lepsza
Może ten biolipidowy nie będzie zły, na noc lubie takie tłuściejsze kremy, np.ten jest fajny. Też lubię testować nowości, ale strasznie się wkurzam jak coś okazuje się niewypałem ![]() Cytat:
Nie mam pojęcia, przecież sól nie jest zdrowa, ja teraz solę nawet kanapki z fetą. Poza tym po tym wczorajszym gadaniu o frytkach śniły mi się w nocy że jadłam wielką porcję![]() Cytat:
Nieźle ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to też zależy od dnia. Czasami mam ochotę się pomalować, to wtedy oprócz podkładu i pudru używam tuszu do rzęs, czasem czarnej kredki i troche różu i to wszystko. Nie umiem malować się cieniami, chociaż czasami widzę jak dziewczyny chodzą ładnie pomalowane, ale mi by się nie chciało chyba codziennie takiego pełnego makijażu robić. Nawet na imprezy nie maluję jakoś specjalnie oka. |
|
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to dlatego to imię - jak umarła to postanowiłam, że jak będę mieć córeczkę, to będzie Basia...Miałam dziś koszmarną noc, myślałam że zejdę z tego świata... obudziłam się o 2:07 i nie wiedziałam co się dzieje - nie bardzo wiedziałam kim jestem i ledwo kontaktowałam... miałam niedocukrzenie - 36 i to było straszne - nawet nie macie pojęcia jak się bałam... mąż do rana nie spał tylko co chwilę sprawdzał czy żyję - masakra. Na szczęście dziś jadę do diabetologa i może się wyjaśni co się stało... Po śniadaniu też mi cukier spadł Aha i moi teściowie też mieszkają nad morzem i całkiem możliwe, że w wakacje zamieszkamy z nimi - chyba, że nie wytrzymam nerwowo z teściową ![]() pozdrawiam Iza
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie jest podobna sytuacja, jak się okaze ze bede miala syna to w głebi serca mysle o imieniu po moim tacie, ktory tez juz nie zyje ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- znikam do miasta na jakies zakupy... moze dla mnie tez znajdzie sie cos ciekawego
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Hello w ten piękny dzień, który zdarza się raz na 4 lata
![]() Takie "uroki" emigracji, że tłumów w szpitalu mieć nie będę Jak z dzieckiem będzie wszystko dobrze, to może nawet doby tam nie spędzę Moja mama przyleci pod koniec lipca, także na szpital też się nie załapie Ale już zapowiedziałam mężowi, że nie chcę żadnych odwiedzin, szczególnie jego siostry. Wystarczy mi jak tż będzie u mnie i mam nadzieję, że Dorotkę wpuszczą
|
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
Też nie znoszę, jak mi mąż brzęczy nad uchem w drogerii, więc zwykle chodzę tam sama a jak jest ze mną to go wysyłam do innego sklepu albo czeka w samochodzie i mam spokój
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewuszki
dzisiaj melduję się lekko przeziębiona, od wczoraj coś mnie trzyma, lekko zatkana jestem , troszkę pobolewa gardełko i zatkane zatoki nie za fajnie...wczoraj przespałam popołudnie, co mi się normalnie nie zdarza...nie wiem gdzie mnie złapało, może mnie lekko przewiało, a po południu jeszcze zjadłam loda-ale w domu i małego-więc nie wiem czy to może być to....oby tylko mi się nie pogorszyło![]() ale Dzidziolek wczoraj po lodzie mnie obkopał, także chyba mu smakowało ![]() Moja Mamuśka wczoraj z Sisterką napadły na SH i obkupiły moje Dziecię-rzeczy dla chłopca i dziewczynki, prawie nowe, wszystko podobno piękne, słodkie, trudno było się oprzeć wiem coś o tym...wczoraj zaszłam do sklepu i zakupiłam rękawiczki zimowe, wełniane-jedne dziewczęce, jedne chłopięce- tylko po 1euro![]() Wszystkie Nasze Ciążowe Brzuszki są PIĘKNE ![]() : oklaski:Miłego Dnia!!
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak się zwalą to i tak nie chcę nikogo przyjmować, najwyżej będzie obraza![]() Nie lubisz siostry tż? |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię
Ale denerwuje mnie jej zachowanie i apodyktyczność. Jest ode mnie kilka lat starsza, nie ma ani faceta, ani dzieci ale za to lubi się wtrącać w wychowanie naszego Jest dla nas ogromną pomocą, bo jak potrzebujemy to zawsze zajmie się małą i jestem jej za to wdzięczna. Ale tak mnie wkurza jak mówi o niej "MOJA niunia", że szok Także w szpitalu nie chcę widzieć nikogo poza mężem i córką, potem odwiedziny mile widziane ale też nie tak od razu. Na szczęście mąż ma na ten temat takie samo zdanie jak ja
|
|
|
|
#709 | |||||||
|
Branzoletka
|
Witam się z wami w ten śliczny ciepły i słoneczny dzionek
Cytat:
No ale posmarowałam pare dni maścią i chyba już jest gites. ![]() Cytat:
Ja przeszłam taką traumę przy pierwszym nawale pokarmu, ze teraz choćbym miała się zapożyczyć kupię porządny laktator, nie chce więcej przechodzić ręcznego odciągania betonowych namiotów( ) przez położna z łyżeczką w zębach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podpis kochana masz nieaktualny Nie no pogoda dodaje skrzydeł
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- ja się wzruszyłam może namówię kumpelę żeby mnie coś takiego zrobiła. A ja bym chętnie zrobiła szwagierce
|
|
#711 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello, mamuśki!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Tak więc na pamiątki z porodówki liczyć chyba nie mogę, szkoda..nic nie myślę, bo wiem, że nie uniknę . Teściowie jajko by znieśli, jakby mieli czekać kilka dni. Z kolei nikogo ze znajomych nie podejrzewam o taką niecierpliwość - ci pewnie wpadną na wyraźne zaproszenie, po kilku tygodniach.Cytat:
). Te wszystkie filmy czy wiersze, na które większość tu reaguje wzruszeniem, też na mnie nie działają.Za to nie mogę czytać o takich sprawach, jak sas wczoraj pisała (że ktoś się znęcał nad zwierzęciem) - ale to mam od kiedy posiadam kota. Zaraz gula w gardle, szczękościsk i nóż w kieszeni |
|||
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej spędzałam w pracy średnio po 10 godzin. nawet więcej plus spotkania towarzyskie, imprezy, zakupy ciuchowe.. A teraz - kura domowa. Ale dobrze mi z tym. Najdziwniejsze że w ogóle nie brakuje mi ludzi i kontaktu z nimi. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Filmy czy wiersze tez mnie nie wzruszają. Nawet nie jestem w stanie ich czytać ![]() Ale za to dzieci na ulicy widzę wszystkie a wcześniej ich nie dostrzegałam. No i niemowlaki mnie rozczulają. |
||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne to wszystko. to całe zaangażowanie Rutkowskiego też.
nawet się w to nie będę bardziej zagłębiać - nie ma sensu. Wała z nas robili tyle czasu
|
#714 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad. 2 a ja się wybieram na spacer, tu też jest w końcu ładnie ![]() Aż mi się komentować tego nie chce, Bóg ich osądzi |
|||
|
|
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego strasznie łatwo się wzruszam....mam wrażenie, że niedługo oglądając prognozę pogody będę ryczeć
|
|
|
#716 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko się nie denerwuj bo wszystko napewno będzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ponoć w góry wyjechali. Pozbyli się "problemu" i mogą znowu żyć pełnią życia.. No właśnie, kto zapłaci za całą akcję? Jej napewno nie obciążą kosztami bo przecież jest biedna i najbardziej pokrzywdzona przez los... ![]() Czytałam gdzieś, że jest przygotowywana petycja do prokuratury żeby ją skazano i traktowano tak jak sobie na to zasłużyła.
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to u mnie szaro, ale posprzątam trochę, bo czuję się wreszcie dobrze. I myślę co na obiad Jakieś natchnienie by się przydało... No dziewczyny, co gotujecie?Nie dałam rady doczytać do końca. Naprawdę miałam łzy w oczach, jak sobie o tej małej pomyślałam. No kur... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ja w szpitalu chcę widzieć tż, mamę i brata. Teściów nie, ale po cichu liczę, że przyjdą - wtedy będę wiedziała, że choć trochę ich to obeszło - ale szczerze wątpię. |
||
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie szaro i mróz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

... no i mama tz...

A może nie wyczułam subtelnych aluzji... 

i to dlatego to imię - jak umarła to postanowiłam, że jak będę mieć córeczkę, to będzie Basia...

) przez położna z łyżeczką w zębach

. Tak więc na pamiątki z porodówki liczyć chyba nie mogę, szkoda..![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale czas rozgonić złe myśli żeby dziecko nie poczuło że mamuśce jakieś głupoty do głowy przychodzą.
Tylko się nie denerwuj bo wszystko napewno będzie ok