Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 10:57   #691
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a co myślicie o odwiedzinach w szpitalu? Ja mam mieszane uczucia.
to zalezy jak bede sie czula po porodzie, jesesmy w tej komfortowej sytuacji lub nie, ze nie mamy tu za duzo sosob, ktore moglyby mnie odwiedzic w szpitalu.. chyba ze duzo mi sie termin przesunie, to moze bedzie mama... no i mama tz...
wiec mam nadzieje ze urodze w terminie wtedy bedzie tylko TZ

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:58   #692
blueberry88
Zakorzenienie

Ja nie maluje się praktycznie wcale.
Idę do kąpieli
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:59   #693
ewka5891
Zakorzenienie

wczoraj juz widzialam jak u nas na trawnikach jest pelno rozwiniętych żonkili, cudnie to wygląda niedlugo wiosna pełną parą

Synek

Stary 2012-02-29, 11:03   #694
anna99302
Zadomowienie

Cześc dziewczyny! odmeldowuję się w nowej części !
jestem po kilkudniowym wypadzie z mężulem na wycieczkę tylko we dwoje...a raczej troje ;-P
@Mandragorka-dzięki za adres apteki-na pewno skorzystam! U mnie w aptece kosztują 50zł więc przy większej ilości bardziej się oplaca online!

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś w hotelu w którym pracuje odbywa się "gypsy" wedding, gypsy to są pewnego rodzaju cyganie w Anglii, którzy nie płacą podatków, mieszkają w przyczepach kępingowych, a ich wesela są jedną wielką szopką, dziś tort miał prawie 2 metry i był z zywych kwiatów...
wklejam link jak to mniej więcej wygląda.... http://www.youtube.com/watch?v=gGy4v...feature=fvwrel
ooo a widziałas suknię panny młodej?? zawsze mają niesamowite
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:04   #695
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tzt mi przyniosl sniadanko :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:06   #696
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez sie malo maluje, kiedys nie wyszlabym bez makijazu na podworko a etraz jakos mnei to nie obchodzi :P
Ach! Ulżyło mi że nie jestem sama Tym bardziej że zrobiłam sobie w głowie przegląd dziewczyn z najbliższego otoczenia i uświadomiłam sobie że prawie wszystkie z nich się malują. Nie wszystkie tak na full wypas, ale podkład i tusz obowiązkowo u każdej jest. Dziwię się, że jeszcze nie zwróciły mi uwagi, że mogłabym więcej "dbać" o siebie A może nie wyczułam subtelnych aluzji...

W czasach między końcówką gimnazjum a początkiem liceum, też malowałam się codziennie, ale zamiast podkreślić urodę, to ją maskowałam. Tona tapety, krechy dookoła oczu, grudki na rzęsach i obowiązkowy różowy błyszczyk U mnie to już tak jest, że często wpadam ze skrajności w skrajność

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:08   #697
ajka89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja Was witam z chusteczkami w jednej ręce, a z kubkiem soku malinowego z cytryną w drugiej. Wczoraj mnie pobolewało gardło, a wieczorem mnie tak rozłożyło, nie wspomnę już o tragicznej przekaszlanej nocy. Teraz czekają mnie pewnie parę dni kuracji i siedzenia w domu.

Co do świnki, to mój mąż za nic nie chciał dwóch, ani nic innego. Poza tym ja miałam świnkę morską kiedyś, była sama i myślę, że jakaś wielka krzywda jej się nie działa

Zaraz poczytam, co tam sobie popisałyście jeszcze wczoraj i spadam zjeść śniadanie, bo czekam aż jajka mi się ugotują
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:09   #698
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Więc chyba Twoja chusteczka okazała się lepsza
Może ten biolipidowy nie będzie zły, na noc lubie takie tłuściejsze kremy, np.ten jest fajny.
Też lubię testować nowości, ale strasznie się wkurzam jak coś okazuje się niewypałem
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ze zwierzętami mam tak samo.
No pani K-Z, a teraz jeszcze Rutkowski. To jest taka paranoja!
O co właśnie chodzi z tą solą? Może faktycznie jej potrzebujemy, ale aż tyle?
Zgadzam się paranoja do kwadratu
Nie mam pojęcia, przecież sól nie jest zdrowa, ja teraz solę nawet kanapki z fetą.
Poza tym po tym wczorajszym gadaniu o frytkach śniły mi się w nocyże jadłam wielką porcję
Cytat:
dziewczyny polecam Wam nalesniki z pieczarkami szpinakiem cebulka i zoltym serem pychota !
Znam i lubię smakuję tak pizzowo, pyszota!!!
Cytat:
Treść usunięta
Nieźle Mój mąż pokochał szpinak przy mnie, wcześniej nie lubił
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam o tych podkładach, tuszach itd i dochodzę do wniosku że chyba jakimś niechlujem jestem Nie mam żadnych oporów, żeby wyjść na zakupy albo do pracy totalnie nieumalowana i zazwyczaj właśnie tak chodzę. Makijaż robię tylko na większe wyjścia, lub kiedy złapie mnie wena, ewentualnie jeden z tych dni, kiedy czuję się bardzo brzydka. Hmm... Chyba trzeba troszkę zainwestować w siebie, bo czuję się przy Was mało "kobieco"
Mało kobieco? przestań, ze zdjęcia pamiętam, że masz ładną cerę i wyrazistą urodę, więc nawet bez makijażu wyglądasz świeżo i ładnie. Dla mnie podkład jest koniecznością, bo mam bardzo brzydką cerę, nawet jak chwilowo jest bez pryszczy, to ma bardzo nierówny koloryt, przebarwienia i blizny potrądzikowe, naczynka, bez podkładu wyglądam jakbym była chora, ale nakładam tylko na wyjścia, na domowo się nie maluję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:11   #699
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
to raczej sniadanie z kafejki obok :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:13   #700
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ach! Ulżyło mi że nie jestem sama Tym bardziej że zrobiłam sobie w głowie przegląd dziewczyn z najbliższego otoczenia i uświadomiłam sobie że prawie wszystkie z nich się malują. Nie wszystkie tak na full wypas, ale podkład i tusz obowiązkowo u każdej jest. Dziwię się, że jeszcze nie zwróciły mi uwagi, że mogłabym więcej "dbać" o siebie A może nie wyczułam subtelnych aluzji...

W czasach między końcówką gimnazjum a początkiem liceum, też malowałam się codziennie, ale zamiast podkreślić urodę, to ją maskowałam. Tona tapety, krechy dookoła oczu, grudki na rzęsach i obowiązkowy różowy błyszczyk U mnie to już tak jest, że często wpadam ze skrajności w skrajność
Ja, gdyby nie moja trądzikowa cera, też bym się w ogóle nie malowała. Tak bez makijażu też czasem wychodzę, ale zazwyczaj nakładam chociaż pokład, by ukryć te czerwone plamy i to wszystko.
U mnie to też zależy od dnia. Czasami mam ochotę się pomalować, to wtedy oprócz podkładu i pudru używam tuszu do rzęs, czasem czarnej kredki i troche różu i to wszystko. Nie umiem malować się cieniami, chociaż czasami widzę jak dziewczyny chodzą ładnie pomalowane, ale mi by się nie chciało chyba codziennie takiego pełnego makijażu robić. Nawet na imprezy nie maluję jakoś specjalnie oka.
Stary 2012-02-29, 11:20   #701
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
kuruj sie kochana
co do imienia to niezle to wymyslilas, za jednym razem zapunktujesz az 3 osobom
niestety - tylko dwóm - moja mam nie doczekała tego szczęśliwego momentu, nawet do ślubu nie doczekała... nie ma jej już z nami prawie 8 lat i to dlatego to imię - jak umarła to postanowiłam, że jak będę mieć córeczkę, to będzie Basia...

Miałam dziś koszmarną noc, myślałam że zejdę z tego świata... obudziłam się o 2:07 i nie wiedziałam co się dzieje - nie bardzo wiedziałam kim jestem i ledwo kontaktowałam... miałam niedocukrzenie - 36 i to było straszne - nawet nie macie pojęcia jak się bałam... mąż do rana nie spał tylko co chwilę sprawdzał czy żyję - masakra. Na szczęście dziś jadę do diabetologa i może się wyjaśni co się stało... Po śniadaniu też mi cukier spadł nie wiem co się dzieje...

Aha i moi teściowie też mieszkają nad morzem i całkiem możliwe, że w wakacje zamieszkamy z nimi - chyba, że nie wytrzymam nerwowo z teściową
pozdrawiam
Iza

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:32   #702
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja, gdyby nie moja trądzikowa cera, też bym się w ogóle nie malowała. Tak bez makijażu też czasem wychodzę, ale zazwyczaj nakładam chociaż pokład, by ukryć te czerwone plamy i to wszystko.
U mnie to też zależy od dnia. Czasami mam ochotę się pomalować, to wtedy oprócz podkładu i pudru używam tuszu do rzęs, czasem czarnej kredki i troche różu i to wszystko. Nie umiem malować się cieniami, chociaż czasami widzę jak dziewczyny chodzą ładnie pomalowane, ale mi by się nie chciało chyba codziennie takiego pełnego makijażu robić. Nawet na imprezy nie maluję jakoś specjalnie oka.
tez nie należę do osób, ktore sie specjanie malują. Tusz i od swieta czarna kredka to max....

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
niestety - tylko dwóm - moja mam nie doczekała tego szczęśliwego momentu, nawet do ślubu nie doczekała... nie ma jej już z nami prawie 8 lat i to dlatego to imię - jak umarła to postanowiłam, że jak będę mieć córeczkę, to będzie Basia...
sorki, nie wiedziałam....

u mnie jest podobna sytuacja, jak się okaze ze bede miala syna to w głebi serca mysle o imieniu po moim tacie, ktory tez juz nie zyje

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

znikam do miasta na jakies zakupy...
moze dla mnie tez znajdzie sie cos ciekawego

Synek

Stary 2012-02-29, 11:33   #703
hanjah
Zakorzenienie

Hello w ten piękny dzień, który zdarza się raz na 4 lata

Cytat:
Takie "uroki" emigracji, że tłumów w szpitalu mieć nie będę Jak z dzieckiem będzie wszystko dobrze, to może nawet doby tam nie spędzę Moja mama przyleci pod koniec lipca, także na szpital też się nie załapie Ale już zapowiedziałam mężowi, że nie chcę żadnych odwiedzin, szczególnie jego siostry. Wystarczy mi jak tż będzie u mnie i mam nadzieję, że Dorotkę wpuszczą
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:35   #704
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Też nie znoszę, jak mi mąż brzęczy nad uchem w drogerii, więc zwykle chodzę tam sama a jak jest ze mną to go wysyłam do innego sklepu albo czeka w samochodzie i mam spokój
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-02-29, 11:38   #705
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewuszki
dzisiaj melduję się lekko przeziębiona, od wczoraj coś mnie trzyma, lekko zatkana jestem , troszkę pobolewa gardełko i zatkane zatokinie za fajnie...wczoraj przespałam popołudnie, co mi się normalnie nie zdarza...nie wiem gdzie mnie złapało, może mnie lekko przewiało, a po południu jeszcze zjadłam loda-ale w domu i małego-więc nie wiem czy to może być to....oby tylko mi się nie pogorszyło
ale Dzidziolek wczoraj po lodzie mnie obkopał, także chyba mu smakowało
Moja Mamuśka wczoraj z Sisterką napadły na SH i obkupiły moje Dziecię-rzeczy dla chłopca i dziewczynki, prawie nowe, wszystko podobno piękne, słodkie, trudno było się oprzećwiem coś o tym...wczoraj zaszłam do sklepu i zakupiłam rękawiczki zimowe, wełniane-jedne dziewczęce, jedne chłopięce- tylko po 1euro
Wszystkie Nasze Ciążowe Brzuszki są PIĘKNE: oklaski:
Miłego Dnia!!
Stary 2012-02-29, 11:39   #706
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ja też zawsze chciałam dać córeczce imię po mojej mamie, która nie ma z nami już prawie 15 lat, ale niestety moja macocha nosi to samo imię i już nie kojarzy mi się dobrze

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:40   #707
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Takie "uroki" emigracji, że tłumów w szpitalu mieć nie będę Jak z dzieckiem będzie wszystko dobrze, to może nawet doby tam nie spędzę Moja mama przyleci pod koniec lipca, także na szpital też się nie załapie Ale już zapowiedziałam mężowi, że nie chcę żadnych odwiedzin, szczególnie jego siostry. Wystarczy mi jak tż będzie u mnie i mam nadzieję, że Dorotkę wpuszczą
My też tak troszkę na emigracji bo rodzina mieszka daleko, więc jak się zdecyduję rodzić tutaj, to mam nadzieję, że nie będzie tłumów a jak się zwalą to i tak nie chcę nikogo przyjmować, najwyżej będzie obraza
Nie lubisz siostry tż?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-02-29, 11:45   #708
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Nie lubisz siostry tż?
Lubię Ale denerwuje mnie jej zachowanie i apodyktyczność. Jest ode mnie kilka lat starsza, nie ma ani faceta, ani dzieci ale za to lubi się wtrącać w wychowanie naszego Jest dla nas ogromną pomocą, bo jak potrzebujemy to zawsze zajmie się małą i jestem jej za to wdzięczna. Ale tak mnie wkurza jak mówi o niej "MOJA niunia", że szok Także w szpitalu nie chcę widzieć nikogo poza mężem i córką, potem odwiedziny mile widziane ale też nie tak od razu. Na szczęście mąż ma na ten temat takie samo zdanie jak ja
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:48   #709
branzoletka
Branzoletka

Witam się z wami w ten śliczny ciepły i słoneczny dzionek

Cytat:
I chyba zlapalam jakas infekcje bo pipeczka mnie tak swedzi ze o matko!
Musze sobie posmarowac mascia.
Mi się pierwszy raz w życiu zdażyło złapać taka infekcję, żeby tylko na zewnątrz swędziało No ale posmarowałam pare dni maścią i chyba już jest gites.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ah no i co ? Rzekomo 6 miesiąc leci ;-)
No i już bliżej jak dalej

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
(...)jedna babka chce sprzedać taki laktator i nie wiem czy brac
jak mówicie ?
http://allegro.pl/laktator-medela-la...163635697.html
50 zł chce za niego
Ja bym bardziej chciała elektryczny, bo czytałam juz o ręcznych, ze trzeba się nieźle napompować żeby coś wycisnąć
Ja przeszłam taką traumę przy pierwszym nawale pokarmu, ze teraz choćbym miała się zapożyczyć kupię porządny laktator, nie chce więcej przechodzić ręcznego odciągania betonowych namiotów() przez położna z łyżeczką w zębach

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś wizytę na 17 i mam nadzieję że dzidzia rozkraczy nóżki i pokaże co tam ma
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Macie trzymać kciuki żeby ten mój szkrab rozkrczył ładnie nóżki, i żeby wszystko było ok-chociaż w to nie wątpie,bo przecież musi być OK.
Ja zaciskam i odprawiam czary coby maluszki ładnie się obnażyły i za zdrowie oczywiście

Cytat:
Ja mam dziś wizytę na 17 i mam nadzieję że dzidzia rozkraczy nóżki i pokaże co tam ma
Cytat:
http://moda.allegro.pl/koszulka-do-k...161023699.html co myślicie o takim rozwiązaniu po porodzie do karmienia
No nie wiem jeszcze nie na tym etapie moja głowa

Cytat:
Przez cały fim miałam ciaryy

Cytat:
ale mi sie chce spaaaaaaaaaaaaaac.......
Podpis kochana masz nieaktualny

Nie no pogoda dodaje skrzydeł Może jeszcze jakieś okno umyję?

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:54   #710
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie chce bo zapewne nie będę się czuła zbyt dobrze - zwłaszcza psychicznie (będę czuła się skrępowana, tak mi się zdaje na dzień dzisiejszy) poza tym wiem na 70% że teściu przyjdzie wypity. Co do siostry małża to nie wiem bo ona rodzi 2 miesiące przede mną więc może się nie zjawić. Poza tym mam takie głupie myśli że wszyscy odwiedzający będę obserwować każdy mój ruch przy dziecku a ja będę się jeszcze bardziej stresowac.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Przez cały fim miałam ciaryy

ja się wzruszyłam
może namówię kumpelę żeby mnie coś takiego zrobiła.
A ja bym chętnie zrobiła szwagierce

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:01   #711
depoison
Zadomowienie

Hello, mamuśki!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Podobno można do 5 kg, ale na wszelki wypadek ja nie ponoszę w ogóle cięższych rzeczy, nie noszę zakupów, nic.
tjaaa, zakupów ja też nie noszę, ale kota chyba trzeba będzie odchudzić
Cytat:
córcia mojej znajomej ma zdjęcie tuż po wyjściu na świat - lekarz uniósł ją wysoko tak że nie było widać mamy, pępowina jeszcze je łączyła, zdjęcie cudowne! Szkoda że nie mogę go znaleźć na necie.....
super! u mnie niestety jeśli ja zdjęcia nie zrobię - to będzie niezrobione . Tak więc na pamiątki z porodówki liczyć chyba nie mogę, szkoda..
Cytat:
nic nie myślę, bo wiem, że nie uniknę . Teściowie jajko by znieśli, jakby mieli czekać kilka dni. Z kolei nikogo ze znajomych nie podejrzewam o taką niecierpliwość - ci pewnie wpadną na wyraźne zaproszenie, po kilku tygodniach.
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Wklejałam tutaj niedawno link o tym, jak zmienia się mózg i myślenie kobiety w ciąży. Dostrzegacie różnice w swoim zachowaniu, podejściu do ludzi, życia od kąd wiecie, że będziecie mamami?
, żadnych zmian, najmniejszych (ale mój mąż wciąż nadrabia za nas dwoje ). Te wszystkie filmy czy wiersze, na które większość tu reaguje wzruszeniem, też na mnie nie działają.
Za to nie mogę czytać o takich sprawach, jak sas wczoraj pisała (że ktoś się znęcał nad zwierzęciem) - ale to mam od kiedy posiadam kota. Zaraz gula w gardle, szczękościsk i nóż w kieszeni

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:04   #712
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Wklejałam tutaj niedawno link o tym, jak zmienia się mózg i myślenie kobiety w ciąży. Dostrzegacie różnice w swoim zachowaniu, podejściu do ludzi, życia od kąd wiecie, że będziecie mamami?
U mnie już się dużo zmieniło. Po pierwsze praca, która pół roku temu była dla mnie najważniejsza (no poza zdrowiem i rodziną) teraz przestała dla mnie istnieć.
Wcześniej spędzałam w pracy średnio po 10 godzin. nawet więcej plus spotkania towarzyskie, imprezy, zakupy ciuchowe.. A teraz - kura domowa. Ale dobrze mi z tym.
Najdziwniejsze że w ogóle nie brakuje mi ludzi i kontaktu z nimi.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

, żadnych zmian, najmniejszych (ale mój mąż wciąż nadrabia za nas dwoje ). Te wszystkie filmy czy wiersze, na które większość tu reaguje wzruszeniem, też na mnie nie działają.
Za to nie mogę czytać o takich sprawach, jak sas wczoraj pisała (że ktoś się znęcał nad zwierzęciem) - ale to mam od kiedy posiadam kota. Zaraz gula w gardle, szczękościsk i nóż w kieszeni

Filmy czy wiersze tez mnie nie wzruszają. Nawet nie jestem w stanie ich czytać

Ale za to dzieci na ulicy widzę wszystkie a wcześniej ich nie dostrzegałam. No i niemowlaki mnie rozczulają.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:05   #713
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
dziwne to wszystko. to całe zaangażowanie Rutkowskiego też.
nawet się w to nie będę bardziej zagłębiać - nie ma sensu.
Wała z nas robili tyle czasu

Stary 2012-02-29, 12:16   #714
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Lubię Ale denerwuje mnie jej zachowanie i apodyktyczność. Jest ode mnie kilka lat starsza, nie ma ani faceta, ani dzieci ale za to lubi się wtrącać w wychowanie naszego Jest dla nas ogromną pomocą, bo jak potrzebujemy to zawsze zajmie się małą i jestem jej za to wdzięczna. Ale tak mnie wkurza jak mówi o niej "MOJA niunia", że szok Także w szpitalu nie chcę widzieć nikogo poza mężem i córką, potem odwiedziny mile widziane ale też nie tak od razu. Na szczęście mąż ma na ten temat takie samo zdanie jak ja
To jest najgorsze, kiedy ktoś nie mając swojego żyje życiem innych i się w nie wtrąca. Może trzeba ją z kimś poznać, wyswatać, nie będzie miała wtedy czasu ingerować w Wasze życie i będzie miała "swoją niunię"
Cytat:
Częściej płaczę i się wzruszam, mam mniej cierpliwości, ale to moim zdaniem hormony a nie zmiany w mózgu

Cytat:
Ja bym bardziej chciała elektryczny, bo czytałam juz o ręcznych, ze trzeba się nieźle napompować żeby coś wycisnąć
Ja przeszłam taką traumę przy pierwszym nawale pokarmu, ze teraz choćbym miała się zapożyczyć kupię porządny laktator, nie chce więcej przechodzić ręcznego odciągania betonowych namiotów() przez położna z łyżeczką w zębach

Ad.1 nie rozumiem o co chodzi
Ad. 2 a ja się wybieram na spacer, tu też jest w końcu ładnie
Cytat:
Treść usunięta
Aż mi się komentować tego nie chce, Bóg ich osądzi
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-02-29, 12:23   #715
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie już się dużo zmieniło. Po pierwsze praca, która pół roku temu była dla mnie najważniejsza (no poza zdrowiem i rodziną) teraz przestała dla mnie istnieć.
Wcześniej spędzałam w pracy średnio po 10 godzin. nawet więcej plus spotkania towarzyskie, imprezy, zakupy ciuchowe.. A teraz - kura domowa. Ale dobrze mi z tym.
Najdziwniejsze że w ogóle nie brakuje mi ludzi i kontaktu z nimi.
Ja mam to samo. Mieszkam w Krakowie właśnie dlatego, że zawsze lubiłam życie w biegu. Jeszcze niedawno studia dzienne, praca na etat a do tego bujne życie towarzyskie- to mi odpowiadało. Teraz wszystko się pozmieniało, przewartościowało. Co prawda dalej studiuję i pracuję, ale znacznie zwolniłam tempo, rzadziej spotykam się ze znajomymi, lubię myśleć o przyszłości i dostosowywać swoje życie pod macierzyństwo. Wszystko to bez wyrzeczeń...naturalnie jakoś ciągnie mnie teraz do wyciszenia i "wicia gniazdka"
Do tego strasznie łatwo się wzruszam....mam wrażenie, że niedługo oglądając prognozę pogody będę ryczeć

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:24   #716
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj na 16:30 mam wizytę. Ale już 15:25 wyjeżdżam. Zanim dojade,to będzie już 16:00, później ważenie,mierzenie ciśnienia. Wole być wcześniej,może wejde o przyzwoitej porze,a nie z min. godzinnym opóźnieniem.

Macie trzymać kciuki żeby ten mój szkrab rozkrczył ładnie nóżki, i żeby wszystko było ok-chociaż w to nie wątpie,bo przecież musi być OK. Ale no przyznać się muszę,że zgodnie z moją tradycją. . . boje się wizyty,tzn wiecie że coś tam usłysze co nie będzie miłe. Ale czas rozgonić złe myśli żeby dziecko nie poczuło że mamuśce jakieś głupoty do głowy przychodzą.
Kurcze wiem,że któraś z dziewczyn ma dzisiaj też wizytę,ale zabijcie nie pamiętam.
Co nie zmienia faktu,że trzymam kciuki
Tylko się nie denerwuj bo wszystko napewno będzie ok

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
zgadzam sie w 100 %.
Dla mnie to jest smieszne!! Wystarczy 'nieumyslnie zabic dziecko', oszukac policjantow, całą Polske i mozna zyc sobiwe spokojnie???
a kto zapłaci ta kasę za poszukiwania niezyjącego dziecka?? przeciez to były ogromne pieniądze a ona wmawiala, ze ktos jej dziecko porwał, jak tak mozna??
Znaleźli sobie sposób na życie Ponoć w góry wyjechali. Pozbyli się "problemu" i mogą znowu żyć pełnią życia..
No właśnie, kto zapłaci za całą akcję? Jej napewno nie obciążą kosztami bo przecież jest biedna i najbardziej pokrzywdzona przez los...
Czytałam gdzieś, że jest przygotowywana petycja do prokuratury żeby ją skazano i traktowano tak jak sobie na to zasłużyła.
Stary 2012-02-29, 12:29   #717
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Co do świnki, to mój mąż za nic nie chciał dwóch, ani nic innego. Poza tym ja miałam świnkę morską kiedyś, była sama i myślę, że jakaś wielka krzywda jej się nie działa
Warto trochę poczytać o świnkach, zanim zrobi się coś takiego, naprawdę. Ile żyło to zwierzę? Są inne zwierzęta, które dobrze czują się same.

Cytat:

U nas nie wpuszczają dzieci.

Cytat:

Za to u mnie szaro, ale posprzątam trochę, bo czuję się wreszcie dobrze. I myślę co na obiad Jakieś natchnienie by się przydało... No dziewczyny, co gotujecie?

Cytat:
Treść usunięta
Nie dałam rady doczytać do końca. Naprawdę miałam łzy w oczach, jak sobie o tej małej pomyślałam. No kur...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja w szpitalu chcę widzieć tż, mamę i brata. Teściów nie, ale po cichu liczę, że przyjdą - wtedy będę wiedziała, że choć trochę ich to obeszło - ale szczerze wątpię.
Stary 2012-02-29, 12:35   #718
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam to samo. Mieszkam w Krakowie właśnie dlatego, że zawsze lubiłam życie w biegu. Jeszcze niedawno studia dzienne, praca na etat a do tego bujne życie towarzyskie- to mi odpowiadało. Teraz wszystko się pozmieniało, przewartościowało. Co prawda dalej studiuję i pracuję, ale znacznie zwolniłam tempo, rzadziej spotykam się ze znajomymi, lubię myśleć o przyszłości i dostosowywać swoje życie pod macierzyństwo. Wszystko to bez wyrzeczeń...naturalnie jakoś ciągnie mnie teraz do wyciszenia i "wicia gniazdka"
Do tego strasznie łatwo się wzruszam....mam wrażenie, że niedługo oglądając prognozę pogody będę ryczeć
Stary 2012-02-29, 12:35   #719
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
u mnie też pięknie świeci
aż chce się żyć

Stary 2012-02-29, 12:36   #720
blueberry88
Zakorzenienie

Tylko u mnie szaro i mróz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości