Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 16:40   #4651
Fari
Rozeznanie

Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16

Rajuśku, Gaja co za ludziska tam pracują? Ona księżniczka i nie mogła sama umyć jak jej nie pasuje? a ta od maila to jakaś nawiedzona widocznie
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 17:50   #4652
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Gaja i dobrze, ze naskarżyłaś! Tak trzeba czasem

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:06   #4653
sylvi_86
Zakorzenienie

laski jak myslicie jak mam wypowiedzenie umowy o prace bez obowiazku pracy to moge zapisac sie do PUP? wlasnie pojawily sie dwie oferty stazu w administracji i baaaaaaaaaaaaaaardzo by mi to odpowiadalo
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:02   #4654
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
kawa to nie będzie ślubu w 2013?
Nie planowaliśmy w ogóle 2013
Ja wtedy studia dopiero skończę, a tu zarobić jeszcze i zaoszczędzić trzeba.
Poza tym nie wiadomo co z magisterką TŻ.
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Zabiję, zabiję!

Idę sobie do pracy. Wchodzę. Na dzień dobry dostaję maila z wyzwiskami od jednej z animatorek (dziewczyna w bazę mailową wpisała adres mailwy swój i swojego chłopaka prosząc bym info o nowych urodzinkach słała na oba adresy. A czemu? Żeby zgarnąć więcej. napisałam, że już słac nie będę, bo to nia fair, to mnie zjechała do 10 pokolenia). Chwilę później zaczyna się na mnie drzeć animatorka od zajęć, że podłoga brudna. heloł, myłam ją wczoraj, to raz, a dwa - jak myła ją ona w weekend to w poniedziałek po moich zajęciach indywidualnych z białej bluzki dziecka zrobiła się szara. W ogóle ta dziewczyna ma jakiś przerost ego; zrób to to to, czemu nie zrobiłaś tamtego? Masz przecież tyle czasu! - i wrzeszczy przy klientach.

[COLOR=white]Napisałam dziś więc do szefowej, że jesli się da przyśpieszyć moje odejście to ja bardzo chętnie - i podałam powody. tak. perfidnie skarżąc. Mam dośc tego pomiatania, bo tak jest odkąd postanowiłam odejśc - wszyscy poczuli powiew wolności, kurna
Co za głupie babsko
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:02   #4655
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
laski jak myslicie jak mam wypowiedzenie umowy o prace bez obowiazku pracy to moge zapisac sie do PUP? wlasnie pojawily sie dwie oferty stazu w administracji i baaaaaaaaaaaaaaardzo by mi to odpowiadalo
Oj chyba nie, wydaje mi się że dopiero po zakończeniu okresu wypowiedzenia możesz się zarejestrować bo póki co umowa dalej jest aktualna, ale lepiej zapytaj w PUPie
Stary 2012-02-28, 19:18   #4656
jlys
Zakorzenienie

kamea w wawie to na porządku dziennym takaie akcje są niestety , dzis juz paraliż wieczorem bo z 1 cm śniegu spadł.. na szczęście udało mi sie wrócić w miare szybko...
kinia będzie dobrze kochana szybko zleci ani sie objerzysz a tz wróci i za chwile ślubik
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:27   #4657
adela50
Wtajemniczenie

wystarczy,że mnie tu trochę nie ma a tu proszę kolejna w gronie kółek...jaz bardzo lubię takie zaskoczenia...ten zamek-no widzisz postarał się a ja walcze zr skierowaniem, już swój urlop za półtorej miesiąca przyklepałam,ale nie wiem co będę robić podczas tego urlopu,. tak zachwyciłam się teraz wyspami kanaryjskimi, a tż zachwycił się ibizą...ach te moje pasje-zwariuje

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

kinia polecam forum lotnictwa-tam też dobrze ci doradzą www.lotnictwo.net
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:20   #4658
Clood
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny. Z wujkiem okej, dziękuję za wsparcie bardzo bardzo... teraz pobędzie w szpitalu, ale ja mam uraz po tym wszystkim.

Gaja - a to podła glizda dobrze że naskarżyłaś, bardzo dobrze, świętym krowom czasem też trzeba utrzeć nosa, no bo ileż można.

Sylvi - musisz zachować okres wypowiedzenia raczej

Kamea - Kochana na razie nic nie wpisuj, bo dzisiaj mnie TŻ fajnie zaskoczył, bo powiedział że chce tego ślubu i chce ze mną mieszkać już zaraz, jak najszybciej. Także dopóki nie będę czegoś pewna na 100% to nie będę o tym pisać, ale generalnie naprawdę jestem pod wrażeniem dzisiejszego dnia. A co do 1% zawsze całą rodziną przekazujemy go jakiemuś choremu dziecku.

A tak poza tym schodzą ze mnie wszystkie nagromadzone emocje, do tego przesilenie wiosenne mnie dobija, do tego ta badziewna pogoda, plucha za oknem brrrrrr...

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:08   #4659
kinia860
Zakorzenienie

hej

asiaczek moim zdaniem to stanowczo za wczesnie,domyslam sie ,ze bedziecie chcieli slub latem ,wiec to by bylo 3,5 roku wczesniej ,my zaczelismy zalatwiac sale 2 lata wczesniej i juz mi te przygotowania zbrzydly i czas i mi sie dluzy,takze spokojnie poczekajcie chociaz rok z tym.

gaja co za dziewuszysko ,szczescie ,ze neidlugo tam cie juz nie bedzie,mam nadzieje ,ze w nowym miejscu trafisz na fajna i zgrana ekipe.

sylvi tak odnosnie tych grahamek to przypomniala mi sie stytuacja sprzed lat jak pracowalam w pizzerii i wchodzi para taka po 60 i sie pyta czy tu mozna kupic pizze,to nic ,ze w nazwie pizzerii jest slowo pizza i caly lokal byl oblepiony plakatami z pizzami ,zawsze moze byc suprise i zamiast w pizzy w pizzerii mozna serwowac schabowe

adela dzieki za link ,a twoj tz to gdzie wlasciwie jezdzi do tej pracy i teraz na jak dlugo wyjechal?

Buu z tz zobacze sie dopiero we czwartek,bo robi domek i pozno wraca ,a w czwartek mamy tance ,wiec musi sie wyrobic na 20.30 .w ogole szkoda nam tancow ,bo zaczelo byc naprawde fajnie i szybsze tempo nauki,no i na dodatek nam karnet pzepadnie, chyba ,ze poprosze kuzyna tz ,zeby ze mna wykorzystal ten karnet ,bo on tez w tej szkole tanczy tylko turniejowo.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-02-28 o 21:10
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:15   #4660
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej ho;D

dzien pelen wrazen ale wrzucam co nieco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0184.jpg (99,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0186.jpg (52,4 KB, 26 załadowań)

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:17   #4661
adela50
Wtajemniczenie

kinia tż wyjechał na 6tyg do Norwegii,miasta cie nie powiem,bo on sam chba za dobrze nie wie.Wszędzie ma stamtąd daleko.Ładna fryzura santom..i ten żywy kolor włosów...mmm a mój fryzjer będzie oferował również usługi spa dla włosów...ciekawe

Edytowane przez adela50
Czas edycji: 2012-02-28 o 21:19
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:18   #4662
sylvi_86
Zakorzenienie

ładnie

ja jednak wole rozpuszczone wlosy :P
Stary 2012-02-28, 21:23   #4663
santom
Zakorzenienie

ja nie chcialam rozpuszczonych, bo za duzo by bylo a ponadto nie wygodnie mi w ropuszczonych przy tancu wiadomo, czlowiek bardziej sie grzeje niz jak sa upiete do gory

w kazdym razie dziekuje mi tez sie podobaja szczegolnie grzywka, ktora zaslania moje wieeeelkie czolo

adela szkoda, ze nie wiesz gdzie jest a nuz bys sie wybrala na wakacje do norwegii i bylabys blisko

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-28, 21:29   #4664
kinia860
Zakorzenienie

santom ekstra fryzurka ,kurde ja bym sie troche bala ,ze mi sie ona rozleci.
A teraz wrzucaj ze swoim pyszczkiem na fb

Adela a to 6 tyg.zleci szybko ,moj leci na 6-7 miesiecy
Stary 2012-02-28, 21:33   #4665
santom
Zakorzenienie

kinia, juz jest w przygotowaniach;D a co do kwestii rozlatywania sie: przetrwala dzisiaj zumbe dalej jest cala

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-28, 21:47   #4666
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej ho;D

Piękna fryzurka rozumiem, że na ślubie też będziesz chciała storczyka?

Ja nie wiem czy bym chciała rozpuszczone czy upięte
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:13   #4667
kinia860
Zakorzenienie

A wiecie wlasnie zdrapalam dwie zdrapki za 1 zl. dzis kupilam ,bo pani nie miala wydac i w jednej i drugiej mialam wygrane 1 zl. ,czyli mi sie zwrocilo:P ,a ostatnio jak gralam w lotto przy tej kumulacji wysokiej 35 milionow to trafilam trojke ,wiec moze powinnam czesciej grac:P,trojek juz mialam w sumie z 5 ,w zeszlym roku cztery i teraz jedna,a puszczam, tylko jak sa bardzo wysokie kumulacje powyzej 20 milionow.
Stary 2012-02-28, 23:32   #4668
Fari
Rozeznanie

Cytat:
hej ho;D

Oooo to jest to co mi się podoba

Tylko co te Wasze fryzjerki robią że wsuwki zostawiają na widoku?? Mnie jak czesała moja fryzjerka na wesele siostry to nie dość że na blond włosach ani jednej czarnej wsuwki nie było widać to później jak się kładłam spać i chciałam rozpiąć to nie mogłam rękami ich wyczuć - tak były pochowane
Stary 2012-02-28, 23:43   #4669
santom
Zakorzenienie

no widzisz Fari kiepskie te nasze fryzjerki a tak serio, to fryzura przezyla kaptur na glowie, bo szlam w deszczu a siagajac go potarmosilam wlosy troche, bo mam zawiazanego dziada tym sposobem pare wsuwek sie wysunelo ale jakos mi to tam nie przeszkadza wiadomo, ze ta wlasciwa fryzurka bedzie staranniejsza

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-29, 00:10   #4670
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
(...) Ruda, dziękować. Teraz faktycznie widzę. Powiem fryzjerce, żeby schowała wsuwkę

Oooo, komoda, szafa - zazdroszczę zakupów. Koniecznie się chwal jak tylko dojadę -nawet jeśli to Wielkanoc będzie (...)
a proszę
na pewno pochwalę się
Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
(...) Ooo podaj, miałam wpłacić na "TVN nie jesteś sam", ale lepiej jak trafią w łapki jakiegoś konkretnego potrzebującego
U mnie dużo tego nie będzie, ale zawsze coś
u mnie też niedużo wyszło, ale każdy gorsz się liczy dziękuję
numer KRS (do wpisania w pozycję 122): 0000037904
cel szczegółowy (do wpisania w pozycję 124): ADAM KONIECZNY 13482

natomiast w pozycję 123 wpisujemy 1% wyliczony z pozycji 118 (zauważcie, iż grosze powinny być zaokrąglone do pełnych dziesiątych groszy w dół np. 4,58zł zaokrąglone do 4,50zł)
w załączniku mała instrukcja w jakich miejscach wypełnić PIT-37
jeszcze raz dziękuję Tobie Fari i wszystkim, którzy zechcieliby przekazać swój 1%
może powiem coś o Adasiu, ma 10 lat i jest niepełnosprawny umysłowo w stopniu umiarkowanym, jak wiecie ta niepełnosprawność jest nieuleczalna... przekazane pieniążki będą przeznaczone na rehabilitację, by mógł prowadzić w miarę samodzielne życie Jego mama to moja imienniczka, Monika, niedużo starsza ode mnie
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
bez obowiązku pracy to znaczy, że w okresie wypowiedzenia nie musisz pracować, ale nie możesz się zarejestrować w PUP, bo pracodawca płaci za Ciebie cały czas składki przez ten czas możesz się gdzieś załapać np. na umowę zlecenie a kiedy masz ostatni dzień pracy?
Cytat:
(...) dzien pelen wrazen ale wrzucam co nieco
fryzurka całkiem sympatyczna i czy wydaje mi się czy na boku masz niby warkocz? uwielbiam warkocze we fryzurach ślubnych

osobiście myślę nad fryzurą pół podpiętą na ślub, częściowo z boku spięte, tył opuszczony... co wyjdzie sama nie wiem

Gajaa
dobrze że zakablowałaś, popieram!
kinia uuu, masz szczęście, faktycznie powinnaś grać

jestem z siebie dumna przeżyłam woskowanie połowy łydek w kolejnych dniach będę posuwać się coraz dalej aż skończę całość dziś nie dałam rady więcej z bólu i cały czas myslę nad tymi pachami, bo Ala polecała hmmm... ale to zapuszczanie fuj ;P wystaczy że mam małpowate nogi

a, przypomniało mi się, w weekend Tata wyganiał Nas na targi ślubne... taaa super jak Tata zaczyna przebąkiwać na ten temat robi się niebezpiecznie... naciska rzadko, ale dosadnie na szczęście uciekliśmy w inny temat

w końcu zamówiłam sobie farbę do włosów, w weekend farbuję
a TŻ rozłożył się na maksa i choruje
dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pit 37.jpg (116,1 KB, 5 załadowań)

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2012-02-29 o 00:12
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 07:36   #4671
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
hej ho;D

suuper fryzura
dzień dobry

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 08:02   #4672
santom
Zakorzenienie

moniq iestety nie ma warkocza, ale wlosy sa zwiniete w taki rulonik... wiesz, z przodu sie zaczyna a z tylu przechodzi w ten koszyczek
gratuluje woskowania ja na studiach mialam, ale pech chcial, ze mielismy kiepsko ogarnieta babke od zajec i nie powiadomila nas wczesniej o tym, ze bedzie woskowanie i tym sposobem dziewczyna depilowala mi... skore bo wlosow nie mialam. ale i tak wspominam to lepiej niz prace z depilatorem

promyk dziekuje btw dzis znow jestesmy sasiadkami

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-29, 08:04   #4673
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
promyk dziekuje btw dzis znow jestesmy sasiadkami

oo widzisz

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:10   #4674
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
jestem z siebie dumna przeżyłam woskowanie połowy łydek w kolejnych dniach będę posuwać się coraz dalej aż skończę całość dziś nie dałam rady więcej z bólu i cały czas myslę nad tymi pachami, bo Ala polecała hmmm... ale to zapuszczanie fuj ;P wystaczy że mam małpowate nogi
Wcale nie jest takie odrażajace za kazdym razem wlosy rosna slabsze i rzadsze wiec nie czujesz, ze masz wlosy pod pachami.

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:33   #4675
Fari
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz Fari kiepskie te nasze fryzjerki:brzydal: a tak serio, to fryzura przezyla kaptur na glowie, bo szlam w deszczu a siagajac go potarmosilam wlosy troche, bo mam zawiazanego dziada tym sposobem pare wsuwek sie wysunelo ale jakos mi to tam nie przeszkadza wiadomo, ze ta wlasciwa fryzurka bedzie staranniejsza
Nie o to mi chodziło bo fryzurka śliczna i widać że dziewczyna wie co robi, tylko właśnie że mało starannie to robią, ale może faktycznie ze względu na to że to próbne, a właściwe będą już bez widocznych wsuwek Poza rym na ciemnych włosach to aż tak nie widać - a aparat z tak bliska każdy detal wychwyci i jeszcze podkreśli
Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
a proszę
na pewno pochwalę się

u mnie też niedużo wyszło, ale każdy gorsz się liczy dziękuję
numer KRS (do wpisania w pozycję 122): 0000037904
cel szczegółowy (do wpisania w pozycję 124): ADAM KONIECZNY 13482

natomiast w pozycję 123 wpisujemy 1% wyliczony z pozycji 118 (zauważcie, iż grosze powinny być zaokrąglone do pełnych dziesiątych groszy w dół np. 4,58zł zaokrąglone do 4,50zł)
w załączniku mała instrukcja w jakich miejscach wypełnić PIT-37
jeszcze raz dziękuję Tobie Fari i wszystkim, którzy zechcieliby przekazać swój 1%
może powiem coś o Adasiu, ma 10 lat i jest niepełnosprawny umysłowo w stopniu umiarkowanym, jak wiecie ta niepełnosprawność jest nieuleczalna... przekazane pieniążki będą przeznaczone na rehabilitację, by mógł prowadzić w miarę samodzielne życie Jego mama to moja imienniczka, Monika, niedużo starsza ode mnie

Zapisałam dane i jak odbiorę PITa za tydzień to wpiszę co trzeba

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Wcale nie jest takie odrażajace za kazdym razem wlosy rosna slabsze i rzadsze wiec nie czujesz, ze masz wlosy pod pachami.
Kurcze, kusi mnie to woskowanie pach (całkiem inaczej wyglądają pachy ogolone a inaczej wywoskowane) i w dodatku jeszcze brazylijska bo maszynka i kremy mnie tak podrażniają że nie mogę się depilować
Stary 2012-02-29, 11:58   #4676
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
Żga mnie drucik w policzek lekka dziurka w poliku żeby na wylot nie wyszło buahaha

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:07   #4677
Clood
Zadomowienie

Heloł, ja znów w pracy, już 3h za mną, jeszcze tylko...8

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:04   #4678
201606201204
Konto usunięte

Asiaczek gratuluję zaręczyn.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:08   #4679
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Asiaczek gratuluję zaręczyn.
Dziękuję

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:13   #4680
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Witajcie
Żga mnie drucik w policzek lekka dziurka w poliku żeby na wylot nie wyszło buahaha
woskiem zaklej:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości