Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 11:34   #421
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

ach... cytrynóweczka z lodem i od razu lepiej
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:35   #422
anotherdreams7
Przyczajenie

ee nie bawie sie tak jedne moje wpisy sa a innych juz nie ma i jak tu sie dogadac , no nic musze cierpliwie czekac az wszystkie moje wpisy beda pokazywane to wtedy zaczne gawede na calego haha
Stary 2012-02-29, 11:43   #423
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Jednogłośnie wygrała Pani ten konkurs
Moni padłam ale fakt, parcie na pęcherz było

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:47   #424
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
Wy tak gadu gadu o remontach i mi się zachciało... 2 lata temu kupiliśmy mieszkanie 2 pokojowe (niestety na większe kredytu już nie mogliśmy dostać) i teraz zastanawiamy sie jak to wszystko zagospodarować... przydałoby się kuchnię zrobić (bo na razie zostały nam stare meble z poprzednich właścicieli), przedpokój i meble w sypialni ale coś mi się wydaje, że w tym roku finansowo nie damy rady... tak sobie myślę, że trudno jest młodym małżeństwom o dobry start (bez pomocy rodziców, a my niestety na pomoc finansową nie mogliśmy liczyć)

maggie zgodzę się z Tobą że młodym jest bardzo ciężko na starcie .. ja pamiętam jak kupiliśmy nasze mieszkanko, teściowa dziwiła się i fochała - TAKIE DUŻE ? ja nie chciałam słyszeć o mniejszym a mąż stał za mną murem i daliśmy radę, było ciężko bo w mieszkaniu mieliśmy jedynie w sypialni łóżko w gościnnym ławę i poduchy na których się siedziało a i stary TV stał na podłodze a w kuchni mieliśmy stół i dwa taborety nie mieliśmy nic więcej ale pomału się udało i teraz wiem że dobrze zrobiliśmy bo kwestia mieszkania jest stabilna

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Konczita, mnie zgaga w ciąży dopada ABSOLUTNIE po wszystkim. Wczoraj kupiłam tabletki na zgagę, chciałam takie dla ciężarnych, żeby mogły brać i masakra Po prostu strasznie obrzydliwe są. Jakbyś sodę miętową w ustach trzymała. Bleeee
Mam w domku przy łóżku takie mleczko gelatum alumini fosforici się chyba nazywa i jest rewelacyjne, działa bardzo szybko, ale wymyśliłam sobie, że do torebki z butelką będzie niewygodnie i kupiłam te tabletki. A najgorsze, że aż dwa opakowania
mnie dopadło pierwszy raz ale już minęło ...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

a tak w ogóle to siedzę w domu i czekam na kuriera miał być do 12 ... i co ... i nie ma gościa a ja nigdzie nie poszłam a taka piękna pogoda ... chyba się wkurzę jak mi zadzwoni że do 14
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:49   #425
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

skoro o remontach mowa... właśnie jestem w trakcie przeprowadzki. już ze dwa miesiące próbuję przewieźć rzeczy z dawnego mieszkania ale końca nie widać. aż dziwne, że tyle rzeczy pomieściło się w tak małej kawalerce

zamieniliśmy mieszkanie w bloku na własny domek z prawie 0,5 hektarową działką. wkoło lasy, sarny za płotem, zające, ptaszki i inne atrakcje nawet własny staw sobie wykopaliśmy (choć teraz zachodzę w głowę, jak go ogrodzić by maluch tam nie wpadł
i dopiero teraz zrozumiałam, że w tym betonowym bloku się dusiłam. coś w tym musi być bo tyle czasu staraliśmy się o dziecko i nic nie wychodziło a tu pierwsza noc w nowym domku i od razu zaskoczyło
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:01   #426
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

skoro o remontach mowa... właśnie jestem w trakcie przeprowadzki. już ze dwa miesiące próbuję przewieźć rzeczy z dawnego mieszkania ale końca nie widać. aż dziwne, że tyle rzeczy pomieściło się w tak małej kawalerce

zamieniliśmy mieszkanie w bloku na własny domek z prawie 0,5 hektarową działką. wkoło lasy, sarny za płotem, zające, ptaszki i inne atrakcje nawet własny staw sobie wykopaliśmy (choć teraz zachodzę w głowę, jak go ogrodzić by maluch tam nie wpadł
i dopiero teraz zrozumiałam, że w tym betonowym bloku się dusiłam. coś w tym musi być bo tyle czasu staraliśmy się o dziecko i nic nie wychodziło a tu pierwsza noc w nowym domku i od razu zaskoczyło

Aga po prostu dzidziuś dał znać gdzie mu będzie dobrze, jak to się mówi dzieci planują się same

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:02   #427
aga_ton
Wtajemniczenie

a tak w ogóle to siedzę w domu i czekam na kuriera miał być do 12 ... i co ... i nie ma gościa a ja nigdzie nie poszłam a taka piękna pogoda ... chyba się wkurzę jak mi zadzwoni że do 14 [/QUOTE]

konczita, to może czekamy na tego samego mi też obiecał przed 12 ale ani widu ani słychu...

a psiak tak czeka na swoją karmę przy misce biedak stoi... karma, jak karma, bardziej czeka na suszone mięsko, uszy królicze i inne śmierdziuchy
a właśnie , przypomniałam sobie że muszę jakoś mojego kudłacza przygotować na pojawienie się dzidziusia. mam rocznego shih tzu, straszny z niego pieszczoch do tego zaborczy więc muszę nad nim trochę popracować.
Stary 2012-02-29, 12:02   #428
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mnie marzy się trójeczka dzieciaczków. Między mną a moim bratem jest 6 lat różnicy, moim zdaniem za dużo. Chciałabym drugie za 2 - 3 lata no i normalne, że nie zmieścimy się.
Właśnie, my też planujemy trójeczkę. Drugie najlepiej niedługo po pierwszym. Trzecie będzie musiało trochę poczekać co by mamusia doprowadziła się do porządku
Stary 2012-02-29, 12:02   #429
Kalpana
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Dawno się nie udzielałam, więc nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta....

Wczoraj byliśmy na usg i wg lekarza wszystko jest tak jak należy, słyszeliśmy cichutkie bicie serduszka naszego maleństwa, więc trochę sie uspokoiłam. Morfologia wyszła mi bardzo dobrze.
Trochę przychorowałam ostatnio i trzymało mnie cały tydzień :/ Jeszcze do tej pory mnie kaszle, ale gin. kazał mi kupić syrop brzozowy, bo jest lepszy od tego, który teraz używam. Ostatni raz takie przeziębienie z gorączką miałam w styczniu tamtego roku

Termin porodu mam wg obliczeń pielęgniarki na 16.10, a wg usg na 14.10. Fajnie by było, jakby maleństwo urodziło się 14, bo to jest data urodzenia mojego ojca i brata i obaj urodzili się w niedzielę i co ciekawe, w tym roku też 14 wypada w niedzielę

Dziewczyny możecie polecić jakiś krem/balsam na piersi? Moje rosną jak szalone i wolałabym je czymś zabezpieczyć, ale nie wiem na co się zdecydować....

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-02-29 o 12:05
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:04   #430
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

konczita, to może czekamy na tego samego mi też obiecał przed 12 ale ani widu ani słychu...

a psiak tak czeka na swoją karmę przy misce biedak stoi... karma, jak karma, bardziej czeka na suszone mięsko, uszy królicze i inne śmierdziuchy
a właśnie , przypomniałam sobie że muszę jakoś mojego kudłacza przygotować na pojawienie się dzidziusia. mam rocznego shih tzu, straszny z niego pieszczoch do tego zaborczy więc muszę nad nim trochę popracować.

aga mój zadzwonił o 11:48 do drzwi i mam już swój zlewozmywak trochę hmm dziwny myślałam, że będzie inny ale skoro sama sobie wybrałam to nie będę wybrzydzać
Stary 2012-02-29, 12:19   #431
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Właśnie, my też planujemy trójeczkę. Drugie najlepiej niedługo po pierwszym. Trzecie będzie musiało trochę poczekać co by mamusia doprowadziła się do porządku
Też tak planuje, ale nie wiem jak to wyjdzie Mam nadzieję że będzie Nas stać i że nie będę miała traumy po porodzie

Dziś takie słoneczko, zaraz coś porobię...tylko nie wiem co. Gotuje zupkę fasolową, jakoś mnie tak naszło. Dziś mam dzień małego głoda, jadłabym i jadła. Końca nie widać. Mam ochotę coś zjeść ale nie wiem co.
Stary 2012-02-29, 12:23   #432
sylwia-0071
Raczkowanie

Dziękuję
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:27   #433
Konczita
Zakorzenienie

ja jestem z takiej trójeczki i fajnie było ... chociaż nie zawsze miałam oryginalne ciuszki to dzisiaj wspominam dzieciństwo cudnie ... my chcielibyśmy dwójeczkę ale jak później będą bliźniaki to będzie taka nasza trójeczka
Stary 2012-02-29, 12:36   #434
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Nie mogę nadążyć za wami strasznie zazdroszczę tym które już znają płeć dzidziusiów, ja poznam najwcześniej na następnej wizycie, czyli 19 marca, bo ostatnio w piątek nie było jeszcze nic widać chociaż ja mam takie ogromne przeczucie że to będzie chłopczyk że naprawdę będę mocno zdziwiona jak moje przeczucia się nie sprawdzą
Wy tu gadu- gadu o mieszkaniach, a my na razie mieszkamy o rodziców, ale za rok ruszamy z budową naszego domku już się nie mogę doczekać, w sumie dobrze że to jeszcze nie teraz bo ciężko by mi było w takim stanie załatwiać wszystko czy biegać na budowę
Nisia4 my idziemy w maju na wesele, moja mama mi zapowiedziała że uszyje mi taką kieckę (jest krawcową) że będę najpiękniejszą ciężarówką
A ja z samego rana pojechałam na duże zakupy, bo otwieram lodówkę a tam poza światłem praktycznie nic nie ma
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:44   #435
pszczolka87
Zadomowienie

hej! dzień dobry ja dzis tylko na chwilkę bo mąż dziś w domku więc korzystamy bo rzadko to się zdarza

ja jestem w czwóreczki i było ekstra! zazwyczaj nie przelewało się, nie mialam super zabawek ani cichów, ale nie zamieniłabym mojej rodzinki na żadna inną.. a teraz jak jest super kiedy już wszystkie jesteśmy dorosłe i mamy swoje rodziny? znajomi przychodzą i odchodzą a rodzina zostaje.. zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, przynajmniej dwoje dzieci.. no i niedługo urodzi mi się drugie a dalej zobaczymy.. jestem jeszcze młoda.. może po 30-stce jak dwójka już odchowana będzie i samodzielna zachce mi się znów wrócić do pieluch
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:47   #436
sylwia-0071
Raczkowanie

u mnie za oknem piekne słonce swieci, ptaszki cwierkaja zachecaja do spaceru, termometr wskazuje 12 stopni a ja jestem uziemiona w domu
czekam na panow od wymiany okien, mieli byc tu od 2 godzin
robimy maly remoncik w pokoju fasolki, zmiana okna, malowanie.
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:49   #437
karolluki
Raczkowanie

Nas jest trójca (nieświęta jak mówi mama), a w domu obok była czwórka kuzynostwa w podobnym wieku, więc była niezła banda ale było zawsze fajnie i wesoło

Pszczółka korzystaj jak masz mężusia w domu
Stary 2012-02-29, 12:50   #438
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hej! dzień dobry ja dzis tylko na chwilkę bo mąż dziś w domku więc korzystamy bo rzadko to się zdarza

ja jestem w czwóreczki i było ekstra! zazwyczaj nie przelewało się, nie mialam super zabawek ani cichów, ale nie zamieniłabym mojej rodzinki na żadna inną.. a teraz jak jest super kiedy już wszystkie jesteśmy dorosłe i mamy swoje rodziny? znajomi przychodzą i odchodzą a rodzina zostaje.. zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, przynajmniej dwoje dzieci.. no i niedługo urodzi mi się drugie a dalej zobaczymy.. jestem jeszcze młoda.. może po 30-stce jak dwójka już odchowana będzie i samodzielna zachce mi się znów wrócić do pieluch
Podpisuje się dokładnie pod tymi słowa było extra ... a teraz każde już na swoim i gdyby nie oni pewnie wiele chwil byłoby trudniejszych a tak są na wyciągnięcie ręki i zawsze dostępni bez względu na porę dnia czy nocy

dobrze, Wy tu gadu gadu a ja lecę do biedronki ... zrobię malusie zakupy i zabieram się za spaghetti
Stary 2012-02-29, 13:05   #439
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość

My pomalowaliśmy pokój malucha w zeszłym roku przy okazji remontu całego mieszkania. Podczas tej zimy od komina nam zalało tamtą ściąnę i farba zlazła trzeba malować jeszcze raz...więc też mnie czeka remont. Ale ja się nie cieszę bo miało już być zrobione...
Wspołczuje najgorzej jak sie czlowiek napracuje i to idzie na marne.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a mnie w polowie kwietnia czeka przeprowadzka jak sobie pomysle o tym pakowaniu to mi sie slabo robi...
Spokojnie, bedize cieplej, lżejsze ubrania, wieksza energia jak sobie dobrze rozłożysz na kilka dni to dasz rade tylko nie przesadzaj , a mzoe poproś przyjaciolke o pomoc??

Cytat:
Napisane przez anotherdreams7 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny pisze juz 2 raz bo czekalam az moderator "zaakceptuje" to co napisalam ale jakos dlugo to trwa a ja bym juz chciala do Was dołaczyc mozna? a noz sie uda hehe
Witamy

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Co do dziewczyn które będą się przeprowadzać, tak miałam 6 lat temu, kupiliśmy dom dosłownie na 7 dni przed rozwiązaniem a przeprowadziliśmy na 2 dni przed rozwiązaniem - to dopiero był czad
wiec nasze remonty i remonciki to pikuś

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja jestem z takiej trójeczki i fajnie było ... chociaż nie zawsze miałam oryginalne ciuszki to dzisiaj wspominam dzieciństwo cudnie ... my chcielibyśmy dwójeczkę ale jak później będą bliźniaki to będzie taka nasza trójeczka
Ja teraz jak mówie komus ze jestem w ciazy po raz trzeci to widze rózne reakcje, w dodatku młodo wygladam, ludzie teraz uwazaja rodzinke 2+3 za wielodzietną, dziwią się, zadają pytania. Nawet w najblizszje rodzidzie sie znalazła taka jedna co sie zapytala nie bezposrednio ale jednak czy nie wie moj maz jak sie zabezpieczac. Co prawda to byla niespodzianka, nie spimy na kasie ale jakos dajemy rady, mamy spore mieszkanie (m4) i kto mnei zna wie ze zawsze chcialam miec 3 dzieci. Jestem jakas wrażliwa i denerwuja mnie takie reakcje ludzi.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:25   #440
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość

Ja teraz jak mówie komus ze jestem w ciazy po raz trzeci to widze rózne reakcje, w dodatku młodo wygladam, ludzie teraz uwazaja rodzinke 2+3 za wielodzietną, dziwią się, zadają pytania. Nawet w najblizszje rodzidzie sie znalazła taka jedna co sie zapytala nie bezposrednio ale jednak czy nie wie moj maz jak sie zabezpieczac. Co prawda to byla niespodzianka, nie spimy na kasie ale jakos dajemy rady, mamy spore mieszkanie (m4) i kto mnei zna wie ze zawsze chcialam miec 3 dzieci. Jestem jakas wrażliwa i denerwuja mnie takie reakcje ludzi.
ludzie to już się teraz dziwią jak się na drugie decydujesz, a co dopiero na trzecie.
nas też parę osób zapytało czy planowane czy wpadka, bo przecież jedno dziecko już mamy .... nosz kurde....
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:41   #441
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Wspołczuje najgorzej jak sie czlowiek napracuje i to idzie na marne.

Spokojnie, bedize cieplej, lżejsze ubrania, wieksza energia jak sobie dobrze rozłożysz na kilka dni to dasz rade tylko nie przesadzaj , a mzoe poproś przyjaciolke o pomoc??

Witamy

wiec nasze remonty i remonciki to pikuś

Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz nie masz dzieci źle, masz więcej jak dwoje jeszcze gorzej... taka natura ludzka u nas też były ciągłe pytania i komentarze w stylu pokazać wam jak to się robi ? ręce i nogi opadają...
później zaczęłam mówić prawdę (choć nie miałam żadnego obowiązku spowiadać się przed innymi ), że dzieci nie mamy i mieć nie będziemy, bo zwyczajnie nie możemy. to jaka była reakcja? milczenie... ani słowa, że im przykro, że współczują, dosłownie nic, jakbym nie nie mówiła...
a za jakiś czas znowu pytania Czyja to wina, jakby tu chodziło o czyjąś winę...

teraz też nie lepiej. co niektórzy wiedzą już o ciąży i też snują domysły, jak to możliwe, skoro teoretycznie dzieci mieć nie powinnyśmy. może in vitro, skok w bok i inne bzdury... ale co zrobić, głupota nie zna granic

a tak w ogóle to też jestem z trójeczki, najmłodsza z rodzeństwa. brat jest starszy o 16 lat a siostra o 10. pewnie któreś z ich dzieci wezmę na chrzestnych bo najstarsze niedługo skończą 18 lat
Stary 2012-02-29, 13:45   #442
lilka00
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj byłam u ginekologa i widziałam pierwszy raz swoje dziecko i biło mu serduszko już . . Ciąża jak na razie przebiega idealnie, oby tak dalej. Termin mam na 20.10 .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:49   #443
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
[/B]

Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz nie masz dzieci źle, masz więcej jak dwoje jeszcze gorzej... taka natura ludzka u nas też były ciągłe pytania i komentarze w stylu pokazać wam jak to się robi ? ręce i nogi opadają...
później zaczęłam mówić prawdę (choć nie miałam żadnego obowiązku spowiadać się przed innymi ), że dzieci nie mamy i mieć nie będziemy, bo zwyczajnie nie możemy. to jaka była reakcja? milczenie... ani słowa, że im przykro, że współczują, dosłownie nic, jakbym nie nie mówiła...
a za jakiś czas znowu pytania Czyja to wina, jakby tu chodziło o czyjąś winę...

teraz też nie lepiej. co niektórzy wiedzą już o ciąży i też snują domysły, jak to możliwe, skoro teoretycznie dzieci mieć nie powinnyśmy. może in vitro, skok w bok i inne bzdury... ale co zrobić, głupota nie zna granic

a tak w ogóle to też jestem z trójeczki, najmłodsza z rodzeństwa. brat jest starszy o 16 lat a siostra o 10. pewnie któreś z ich dzieci wezmę na chrzestnych bo najstarsze niedługo skończą 18 lat
Bosz co za ludze! wina? skok w bok wspolczuje, ludzie nie znają granic, są podli nieczuli i nie wychowani chyba ? Przeciez to tak delikatna sprawa.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam u ginekologa i widziałam pierwszy raz swoje dziecko i biło mu serduszko już . . Ciąża jak na razie przebiega idealnie, oby tak dalej. Termin mam na 20.10 .
ciesze się razem z Tobą

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:53   #444
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama;32626981
[/COLOR

ciesze się razem z Tobą
Nie spodziewałam się po sobie takiej radości, bo ciąża kompletnie nieplanowana, ale teraz się cieszę, a poza tym mój TŻ zachowuje się cudownie, co bardzo dużo mi daje.
P.S. kiedy się zaczynają mdłości? Ja jestem w 7 tc i jak na razie czuje się dobrze.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:57   #445
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Nie spodziewałam się po sobie takiej radości, bo ciąża kompletnie nieplanowana, ale teraz się cieszę, a poza tym mój TŻ zachowuje się cudownie, co bardzo dużo mi daje.
P.S. kiedy się zaczynają mdłości? Ja jestem w 7 tc i jak na razie czuje się dobrze.
Może Cie ominą. Oby...
Stary 2012-02-29, 13:59   #446
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja mam w czerwcu wesele u brata mojego męża i zastanawiam się już co przyodziać. Mam sukienkę ze swojego drugiego dnia, która by się nadała na brzuszek, ale już wszyscy mnie w niej widzieli.
Ta mi się bardzo podoba:
http://www.asos.com/ASOS-Maternity/A...rt=-1&clr=Rose
No ja mam za to siostry wesele, tez w czerwcu i na dodatek jestem swiadkowa... i nie mam zielonego pojecia co do kiecki
Troche boje sie kupowac przez internet, bo nie zawsze sa takie, jak na obrazku...ale zobaczymy , mam nadzieje,ze cos znajde.
A po weselu , na drugi dzien ide na chrzciny, wiec mam podwojny klopot

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:59   #447
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Serdeczne gratulacje
A co do mdłości to nie ma na to reguły, ja jestem w 13 tygodniu i nie miałam wcale, ale każda ciąża jest inna i każdy organizm inaczej przechodzi
Może ciebie też ominą te nieprzyjemne dolegliwości, a póki co ciesz się i dbaj o siebie
Stary 2012-02-29, 14:01   #448
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a mnie w polowie kwietnia czeka przeprowadzka jak sobie pomysle o tym pakowaniu to mi sie slabo robi...
Witaj w klubie! Ja tez w polowie kwietnia.Wole o tym nie myslec

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2012-02-29, 14:02   #449
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Śliczne te fototapety .

My mamy jasne meble i tam gdzie są one ustawione daliśmy górski krokus, a tam gdzie sofa, bo ją mamy brązową - daliśmy jasną farbę. Mianowicie pieczarkową jesień .

Z tymi meblami do fototapety.. Hm.. Nie znam się , ale myślę, ze reszta ścian też na jakąś zieleń? I narożnik z pufami jasne
te zdjęcie to Wasz pokój? bardzo mi się podoba dla mnie te fototapety są takie hmmm... inne
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
bardzo ładna ale trochę za odważana jak dla mnie mi szybko by się znudziła...
Wolałabym chyba jakąś bardziej klasyczną i elegancką na jedna ścianę
A jak już jakiś wyraźny dekor to raczej z szablonów http://1.bp.blogspot.com/_ZhSEqzR9o0..._tapety_10.jpg

jak już zrobicie to pochwal się jak wyszło
no odważna i też się zastanawiam czy po ciąży dalej mi się to będzie podobać bo to teraz wpadam na takie dziwne pomysły
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
nynka a co to jest za pokój? salon? ja bym dała albo fiolet do takich mebli albo white chocolate+ jedna ściana cappuccino. za fototapetą zdecydowanie nie jestem
to nie jest salon, bardziej taki pokój dzienny gdzie będzie stało biurko z kompem, do tego narożnik ława żeby można było wypić piwko ze znajomymi czy przy kawie poplotkować z koleżankami do salonu w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła tam mamy jedną ścianę strukturalną pomalowaną na ciemny fiolet a reszta to taki delikatny wrzosowy, no i wiadomo duży stół i krzesła, witryna i komoda, w sumie bardziej taka jadalnia niż salon
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Co do dziewczyn które będą się przeprowadzać, tak miałam 6 lat temu, kupiliśmy dom dosłownie na 7 dni przed rozwiązaniem a przeprowadziliśmy na 2 dni przed rozwiązaniem - to dopiero był czad
to był hardcore, ja sobie tego nie wyobrażam ale później wiadomo byłoby jeszcze gorzej...
Cytat:
cześć dziewczyny

no to nieźle, gratulacje widać ten dom był Wam przeznaczony
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Podpisuje się dokładnie pod tymi słowa było extra ... a teraz każde już na swoim i gdyby nie oni pewnie wiele chwil byłoby trudniejszych a tak są na wyciągnięcie ręki i zawsze dostępni bez względu na porę dnia czy nocy

dobrze, Wy tu gadu gadu a ja lecę do biedronki ... zrobię malusie zakupy i zabieram się za spaghetti
ja też jestem z dużej rodziny i nie wyobrażam sobie żeby mogło być nas mniej
a co do biedronki - kupiłam dziś opakowanie truskawek, zjadłam i dostałam biegunki i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic
Stary 2012-02-29, 14:18   #450
spioszka
Raczkowanie

Co do rodzenstwa to tez jest nas Trojca (samych babek) i dlatego wszyscy maja takie parcie i modla sie o chlopca dla mnie, a w szczegolnosci moj tata. Jest niepocieszony, bo nigdy nie doczekal sie syna ani wnuka (moja siostra niedawno urodzila coreczke...)
Jak tak dalej pojdzie to nasz rod nie przetrwa za dlugo

Po za tym, to musze wam sie przyznac,ze czuje sie wspaniale! Mdlosci juz nie ma, nawiedzaja mnie tylko jak jestem glodna i ogolnie czuje sie bardzo dobrze. Jedyne na co moglabym ponarzekac to czeste siusianie, szczegolnie w nocy no i coraz wiekszy bebzolek. W sobote wybiore sie do H&M, bo maja tam fajne serie ciazowkowa, wiec mam nadzieje,ze sie troche zaopatrze.
Wszystkim zycze milego i cieplutkiego dzionka!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości