|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
no to lepiej zbieraj się na IP niech Cię przebadają czy to to! powodzenia za łatwy poród!
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Claudia
jeśli to faktycznie już i też bym na Twoim miejscu podjechała na IP, żeby sprawdzić czy to faktycznie wody
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Gang Iren
|
Karolca nie mysl czasem,ze pisalam to personalnie do ciebie.Bo bylo to w odpowiedzi na twoj post.Ale ogolnie chodzilo mi o to,ze wiele ciezarnych jednak wykorzystuje swoj stan.Bo dla mnie jest niemozliwe,ze 80% ciezarnych z jakimi sie zetknelam tak zle przechodzily ciaze,ze nie byly zdolne robic nic.A mialam tez kolezanke,ktora miala sily latac po sklepach przez kilka godz,ja bylam z nia i juz mialam dosc chodzenia,chociaz w ciazy nie bylam.No a przy kasie nagle sily tracila,po przyjsciu do domu byla do niczego,maz wracajac z pracy musial obiad ugotowac,bo ona musi odpoczywac(oczywiscie do rajdu po sklepach sie nie przyznala).
Oczywiscie moja kolezanka juz nie jest-bo uslyszala kilka slow prawdy. Albo przed moim odejsciem z pracy,kolezanka w 13 tyg ciazy.Jak ja zapytalam to niby nie ma negatywnych objawow,ale tak jej brzuch zaczyna ciazyc i ciezko buty ubrac ![]() Cytat:
Obserwuj co bedzie sie dalej dzialo.
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
wody plodowe z tego co pamietam sa bezzapachowe ale jesli sie myle prosze mnie sprostowac
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Claudia trzymam mocno kciuki.
Na spokojnie sprawdź czy to napewno wody i jeśli tak to mykaj do szpitala I znów podekscytowana jestem Może uda się dziś przywitać kolejnego bobaska
|
|
|
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
Od 16 jadę na wrocław bo mój ginekolog przyjmuje. Kazał mi przyjechać i wziąć torbę
jestem ciekawa.. Narazie żadnych boli nie mam
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a gdzie będziesz rodzić we Wrocławiu?
|
|
|
|
|
#1330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaagga pisała, że miały zapach wydzieliny. Cytat:
Trzymam kciuki za jakąkolwiek wersję
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
claudia poloz sie i zobacz czy dalej ci leci, powodzenia zycze
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Sa oczywiscie osoby wykorzystujace swoj stan ... ja nigdy sie nie domagalam zeby mnie ktos przepuscil w kolejce, czy ustapil miejsca w autobusie, bo zwyczajnie naleze do osob ktorym glupio o to poprosic, wlasnie z tego wzgledu ze wiem ze wiele osob mysli sobie ''zrobila sobie dziecko i sie domaga przywilejow'' ... ale rozumiem np Karolci sytuacje bo ona poczatki ciazy miala naprawde ciezkie, wiec moglo byc jej wyjatkowo ciezko wystac wiec nauczyla sie ''walczyc'' o swoje
To tak samo jak z ustepowaniem miejsca starszym ludziom ... niby nie ma takiego obowiazku a jednak kultura osobista wymaga ... i po prostu wypada przepuscic, tak samo jak mezczyzna powinien puszczac kobiete przodem, otwierac drzwi i tym podobne super wiesci z wizyty co do psa.. nie mowilam, ze Ty go bijesz ale napisalas sama najpierw ze ''tyle razy wpiernicz dostal i sie nie nauczyl'' i tylko do tego sie odnioslam ... prosze ciesze sie ze takie pozytywne wrazenia z obchodu porodowki masz ![]() Cytat:
daj nam jakos znac co gin powiedzial i czy to naprawde JUZ moze bedzie rodzynek z roku przystepnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bylam u polaka, kupilam tyyyle slodkosci akurat trafila mi sie resztka izaury kupilam cukierki michaszki, mezowi ptasie mleczko i princesse kokosowa, sobie grzeski no i jakies tam konfitury, soczek bananowy, twarog, pasztet i ser zolty
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
aaggga byłaś dzielna !
dziękuję ![]() a ja właśnie umówiłam się już do fryzjera miał być to 13marzec, ale jednak idę 6marca
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem ja bym się bała... w sumie nigdy nie wiemy ile tych wód tak naprawdę jest... a dziecko bez wód też jakoś za długo nie może przebywać... a poza tym przejazd przez Wrocław o godzinie 16 to dodatkowe 30-60 minut...
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martwię się już tak jak wcześniej tymi kg tylko się troszkę dziwie ![]() Cytat:
dziękuję a to ja nie wiedziałam, że nie muszę puchnąć - ostatnio byłam napuchnięta non stop, a teraz to zeszło ciekawe na jak długo ![]() bo dostał ale nie ode mnie, mama mi sama mówiła że dostał albo z pokoju słyszałam jak dostaje klapsa głównie za brojenie. Ale nie mój pies nie mój interes. - nie znoszę go choć nic mi nie zrobił. po prostu drażni mnie brud, sierść itp. i wiem, że nie chce psa. |
||
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak czytałam to tak jakby u mnie... mam podobną sytuację ![]() Cytat:
Ale osobiście co do tych pieniędzy za zwolnienie to wydaje mi się że to zależy czy ma się prawo do zasiłku czy nie... oczywiście mogę się mylić. Cytat:
tak jak dziewczyny pisały odpoczywaj i obserwuj co dalej się dzieje może jednak będzie jakaś dzidzia u Nas z datą 29 luty
|
||||
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się wczoraj goliłam na ślepo ogólnie teraz robie to co tydzień i zastanawiam się czy nie golić częściej bo nigdy nie wiadomo kiedy urodzę
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja puchne ale nie na potege a wody mam mnostwo i wiem to po prostu jesli nabiera sie jej stopniowo (czyli po troche sie zatrzymuje) to mozna miec wrazenie ze po prostu sie przytylo, a pozna sie to po tym jak juz sie zacznie chudnac - tluszczyk schodzi bardzo dlugo, woda bardzo szybko
|
|
|
|
#1343 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj przyszła paczuszka-śpiworek dla dzidzi i elle tens. Spiworek ladny, kolorowy w zyrafy i inne zwierzatka, ale jakis taki duzy mi sie kurcze wydaje-choc producent podaje ze to rozmiar od 0-6. Czy mam podwijać ta dolna czesc, bo boje sie ze dzidzia moze tam wpasc podczas snu i juz nie wiem czy kolderka nie bylaby lepsza... Zas tens bardzo fajny, taka opinia z ust meza. Testowalismy na nim, ja nie mialam odwagi, choc juz teoretycznie po 37 tc mozna. Spodobaly mu sie ustawienia i wibracje, mowil ze tak silne, ze nawet nie doszedl do polowy! Mam nadzieje, ze sprawdzi sie w porodzie a po porodzie bede uzywac takze, bo przy okresie zawsze mam bole z krzyza
|
||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o kulturę osobistą, to opowiem Wam coś. Miałam jakieś 13 lat, może więcej, może mniej, nie pamiętam. Miałam okazję jechać z rodzicami do Kijowa (brat miał zabiegi na oczy, a że były wakacje, to rodzice nas wzięli). Z dziewczyną, u rodziny której mieliśmy nocleg zwiedzaliśmy miasto. W komunikacji miejskiej (autobus, tramwaj, metro) jest zasada ustępowania miejsca osobom starszym kobietom w ciąży i matkom z małymi dziećmi. Jeśli sama nie poderwiesz się z miejsca, to już inni pomogą ci się podnieść. Byłam w szoku jak kazali mi wstać mimo iż dwa miejsca dalej siedziała również młoda nastolatka. Ale ja byłam bliżej i to należało do mnie. Nieważne, że kobieta miała na oko 50 lat. Była starsza ode mnie. Podobnie też panowie ustępowali miejsc kobietom. Nie wiem jak sytuacja wyglądała w kolejkach do kas, bo nie robiliśmy zakupów w domach towarowych a w osiedlowym sklepiku lub na targu, a marketów wtedy nie było.
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za kciuki
![]() i o ile się nie mylę również masz wizytę więc ![]() Cytat:
i również kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
Powiedział że mam odczekać a jak coś się będzie działo to nie czekać na dalszą część wydarzeń tylko jechać do niego i on oceni sytuację. Coś czuje że dzisiaj mnie zostawi będę na bierzaco pisać a teraz idę się zdrzemnac...
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-02-29 o 14:05 |
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, muszę przyznać Ci częściową rację w kwestii przywilejów ciążowych, chodzi mi głównie o sprawę kolejek, szczególnie , jeśli dotyczy to marketów. Powiem szczerze,że nie uważam ,że ktoś musi mi ustępować miejsca skoro jestem na zakupach z zupełnie zdrowym tż,przecież mogę pójść do samochodu , wyjść z kolejki , usiąść na ławce , a tż niech stoi,przecież przy płaceniu być nie muszę .Skoro czuję się na siłach latać pomiędzy półkami to raczej czuję się ok.U nas nocka super, pobudka o 2 i o 6,Desia metoda taka zastosowana,że daję Małej przed spaniem i w nocy tego samego cyca, nie zmieniam, wtedy nie leci Jej mleko jak szalone i więcej wypije , dłużej jest najedzona, a jak leciało szybko to się biedna nałykała powietrza i jadła mniej.A no i więcej zje tego tłustego mleka, które leci w drugiej fazie.Poza tym po piciu i zmianie pieluszki , jak już Jej się porządnie odbije to dostaje cyca jeszcze na chwile, żeby była maksymalnie najedzona. Kolejny dzień Kaja grzeczniuisia, puszcza bączki aż miło, cieszę się , bo brzuszek Jej nie dokucza. Dziewczyny dzisiaj 29 która się wybiera rodzić ? aaaa doczytałam Claudia powodzenia ![]() Aaagga poród jednak nie był z tych bajecznych, ale jesteś dzielna Babka i dałaś radę a dla tż Jeśli chodzi o krwawienie po cc to krwawiłam tak jak koleżanki po porodach sn.W kwestii kondycji to pionizacja jest dość traumatyczna, u nas w pokoju wyglądało jakby kręcili jakiś dramat, bo wszystkie trzy próbowałyśmy wstać, ale szło nam jak po grudzie. Opiszę w porodowym raporcie . Teraz to mi się nawet śmieszne wydaje, ale wyglądało to nieciekawie.Lena, Aguśka za wizyty kciukasy , za pozostałe Dziewczyny też trzymam kciuki , wszystkie trzy możemy trzymać, Ja i Moje Baby
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-29 o 13:56 |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem, mówiłam jej że musi się przejść i zapytać.
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a komentarze o wadze dziecka .... ech. Ja mam spory brzuch ale nie uwazam zeby byl jakos nadzwyczajnie duzy a ludzie mi wmawiaja ze urodze wielkie dziecko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

za łatwy poród!

i też bym na Twoim miejscu podjechała na IP, żeby sprawdzić czy to faktycznie wody 

akurat trafila mi sie resztka izaury 

a dla tż