Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 13:16   #1321
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Chyba coś się zaczyna u mnie.. I chyba wody mi się sącza. To możliwe żeby się sączyły i żeby nie poprzedzal tego czop który nie wypadł ? Bo majtki mam całe mokre..czułam że coś mi leci ale boli żadnych nie mam.
czop może Ci wypaść dopiero przy porodzie.... a może po prostu go nie zauważyłaś - czasami też tak jest, z resztą niektóre nasze wątkowe mamusie same mówiły, że do końca to nie wiedzą jak wygląda czop np. Aguśka

no to lepiej zbieraj się na IP niech Cię przebadają czy to to!
powodzenia za łatwy poród!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:21   #1322
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Claudia jeśli to faktycznie już i też bym na Twoim miejscu podjechała na IP, żeby sprawdzić czy to faktycznie wody

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:22   #1323
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba coś się zaczyna u mnie.. I chyba wody mi się sącza. To możliwe żeby się sączyły i żeby nie poprzedzal tego czop który nie wypadł ? Bo majtki mam całe mokre..czułam że coś mi leci ale boli żadnych nie mam.
Mozliwe u mojej koleżanki tak było
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:24   #1324
gosia261282
Gang Iren

Karolca nie mysl czasem,ze pisalam to personalnie do ciebie.Bo bylo to w odpowiedzi na twoj post.Ale ogolnie chodzilo mi o to,ze wiele ciezarnych jednak wykorzystuje swoj stan.Bo dla mnie jest niemozliwe,ze 80% ciezarnych z jakimi sie zetknelam tak zle przechodzily ciaze,ze nie byly zdolne robic nic.A mialam tez kolezanke,ktora miala sily latac po sklepach przez kilka godz,ja bylam z nia i juz mialam dosc chodzenia,chociaz w ciazy nie bylam.No a przy kasie nagle sily tracila,po przyjsciu do domu byla do niczego,maz wracajac z pracy musial obiad ugotowac,bo ona musi odpoczywac(oczywiscie do rajdu po sklepach sie nie przyznala).
Oczywiscie moja kolezanka juz nie jest-bo uslyszala kilka slow prawdy.
Albo przed moim odejsciem z pracy,kolezanka w 13 tyg ciazy.Jak ja zapytalam to niby nie ma negatywnych objawow,ale tak jej brzuch zaczyna ciazyc i ciezko buty ubrac

Cytat:
Czop moze odejsc podobno na 2 godz przed porodem.
Obserwuj co bedzie sie dalej dzialo.
Stary 2012-02-29, 13:25   #1325
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wody plodowe z tego co pamietam sa bezzapachowe ale jesli sie myle prosze mnie sprostowac
Stary 2012-02-29, 13:27   #1326
Asika21
Rozeznanie

Claudia trzymam mocno kciuki. Na spokojnie sprawdź czy to napewno wody i jeśli tak to mykaj do szpitala I znów podekscytowana jestem Może uda się dziś przywitać kolejnego bobaska

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:28   #1327
19claudia91
Rozeznanie

Od 16 jadę na wrocław bo mój ginekolog przyjmuje. Kazał mi przyjechać i wziąć torbę jestem ciekawa.. Narazie żadnych boli nie mam

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:31   #1328
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Od 16 jadę na wrocław bo mój ginekolog przyjmuje. Kazał mi przyjechać i wziąć torbę jestem ciekawa.. Narazie żadnych boli nie mam
to trzymamy kciuki!!! lepiej dmuchac na zimne
Stary 2012-02-29, 13:31   #1329
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
jak o 16? jeżeli to wody to chyba powinnaś wcześniej a gdzie będziesz rodzić we Wrocławiu?

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-29, 13:32   #1330
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
tak, to mogą być sączące się wody

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wody plodowe z tego co pamietam sa bezzapachowe ale jesli sie myle prosze mnie sprostowac
są albo bezzapachowe lub jak gdzieś czytałam mogą mieć "słodkawy" zapach.
aaagga pisała, że miały zapach wydzieliny.

Cytat:
Nie musi boleć. Zwłaszcza, jeśli nie ma skurczów (skurczy?)
Trzymam kciuki za jakąkolwiek wersję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:33   #1331
tynka88
Zadomowienie

claudia poloz sie i zobacz czy dalej ci leci, powodzenia zycze

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:38   #1332
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam troche inne zdanie.
Sa oczywiscie osoby wykorzystujace swoj stan ... ja nigdy sie nie domagalam zeby mnie ktos przepuscil w kolejce, czy ustapil miejsca w autobusie, bo zwyczajnie naleze do osob ktorym glupio o to poprosic, wlasnie z tego wzgledu ze wiem ze wiele osob mysli sobie ''zrobila sobie dziecko i sie domaga przywilejow'' ... ale rozumiem np Karolci sytuacje bo ona poczatki ciazy miala naprawde ciezkie, wiec moglo byc jej wyjatkowo ciezko wystac wiec nauczyla sie ''walczyc'' o swoje

To tak samo jak z ustepowaniem miejsca starszym ludziom ... niby nie ma takiego obowiazku a jednak kultura osobista wymaga ... i po prostu wypada przepuscic, tak samo jak mezczyzna powinien puszczac kobiete przodem, otwierac drzwi i tym podobne

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Byłam rano na wizycie
super wiesci z wizyty a waga to na bank woda, nie przejmuj sie - nie musisz czuc opuchlizny, a woda moze i tak zalegac!

co do psa.. nie mowilam, ze Ty go bijesz ale napisalas sama najpierw ze ''tyle razy wpiernicz dostal i sie nie nauczyl'' i tylko do tego sie odnioslam ...
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

uff jak któraś dobiła do końca to dziękuję za uwagę
prosze

ciesze sie ze takie pozytywne wrazenia z obchodu porodowki masz ja tez czulam sie spokojniejsza
Cytat:
ojej to trzymam kciuki daj nam jakos znac co gin powiedzial i czy to naprawde JUZ

moze bedzie rodzynek z roku przystepnego

bylam u polaka, kupilam tyyyle slodkosci akurat trafila mi sie resztka izaury kupilam cukierki michaszki, mezowi ptasie mleczko i princesse kokosowa, sobie grzeski no i jakies tam konfitury, soczek bananowy, twarog, pasztet i ser zolty
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:38   #1333
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

aaggga byłaś dzielna !

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Jolka kciuki za wizyte

dziękuję

a ja właśnie umówiłam się już do fryzjera miał być to 13marzec, ale jednak idę 6marca a potem to już po porodzie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:39   #1334
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
jak o 16? jeżeli to wody to chyba powinnaś wcześniej a gdzie będziesz rodzić we Wrocławiu?
mysle ze co innego jak wody odejda czyli chlupna z kobiety a co innego jak sie sacza tylko, pewnie dlatego nie ma pospiechu
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-29, 13:42   #1335
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
mysle ze co innego jak wody odejda czyli chlupna z kobiety a co innego jak sie sacza tylko, pewnie dlatego nie ma pospiechu
nie wiem ja bym się bała... w sumie nigdy nie wiemy ile tych wód tak naprawdę jest... a dziecko bez wód też jakoś za długo nie może przebywać... a poza tym przejazd przez Wrocław o godzinie 16 to dodatkowe 30-60 minut...

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-29, 13:46   #1336
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ja bym się bała... w sumie nigdy nie wiemy ile tych wód tak naprawdę jest... a dziecko bez wód też jakoś za długo nie może przebywać... a poza tym przejazd przez Wrocław o godzinie 16 to dodatkowe 30-60 minut...
no nie wiem ... w kocnu tak kazal lekarz to chyba wie co robi? przynajmniej mam taka nadzieje
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-29, 13:46   #1337
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka super, że wizyta przyniosła dobre wieści!
Wagą się nie martw - ja też tyję, a jem ostatnio dużo mniej - myślę że to woda!
dziękuję
Nie martwię się już tak jak wcześniej tymi kg tylko się troszkę dziwie

Cytat:
super wiesci z wizyty a waga to na bank woda, nie przejmuj sie - nie musisz czuc opuchlizny, a woda moze i tak zalegac!

co do psa.. nie mowilam, ze Ty go bijesz ale napisalas sama najpierw ze ''tyle razy wpiernicz dostal i sie nie nauczyl'' i tylko do tego sie odnioslam ...

dziękuję
a to ja nie wiedziałam, że nie muszę puchnąć - ostatnio byłam napuchnięta non stop, a teraz to zeszło ciekawe na jak długo

bo dostał ale nie ode mnie, mama mi sama mówiła że dostał albo z pokoju słyszałam jak dostaje klapsa głównie za brojenie.

Ale nie mój pies nie mój interes. - nie znoszę go choć nic mi nie zrobił.
po prostu drażni mnie brud, sierść itp. i wiem, że nie chce psa.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 13:46   #1338
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
a dodatkowo brak skurczy
Stary 2012-02-29, 13:48   #1339
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja ostatnio robiłam morfologię. Czekałam sobie grzecznie w kolejce do rejestracji jak wszyscy a potem do pobrania. A tu pani z rejestracji wypatrzyła jakąś swoją znajomą i mówi do niej "czemu ty czekasz przecież jesteś ze służby zdrowia to wchodź bez kolejki" i bach ją zarejestrowała. Miałam już wchodzić na pobranie ale pani oczywiście weszła przede mną. A najlepsze siedziała tam z 15 minut blokując kolejkę bo musiała sobie pogadać ze znajomymi koleżankami
No i to mnie wkurza że osoba z służby zdrowia która spokojnie może postać dłużej bo dobrze się czuje ma pierwszeństwo, a ciężarna niech stoi i czeka dopiero ją puszczą pierwszą jak zemdleje... ahhh ta Polska

Cytat:
Dopiero co wyszłam. jadę już do domu.. A co ja mam powiedzieć na teściowa aguska :p mieszkam z nią i chociaż się nie wtrąca to kobieta kamień i nie chce mi się z nią nawet rozmawiać. Ciągle by tylko doradzała. Teściu ok mogę z nim rozmawiać o wszystkim ale jak mam zostać z nią sama to szlag mnie trafia. O matko widzę właśnie matkę niosąca dziecko w chuście to dziecko źle włożone bo aż wisi biedne do kolan.. :-(
Chyba mamy jedną teściową jak czytałam to tak jakby u mnie... mam podobną sytuację

Cytat:

Byłam rano na wizycie No i wszystko jest ok, zrobił mi posiew na paciorkowca, z którym musiałam jechać do innej przychodni koszt 30zł - wyniki w piątek.
Poza tym istny szok przytyłam 4kg w ciągu 3tygodni i tym sposobem mam już 13,5kg na plusie nie wiem jakim cudem tyle przytyłam i pewnie tak jak mówiłam jak tak dalej pójdzie to do końca dobija z 18-20kg
a te tycie mnie dziwi bo nie jem słodyczy itp - a jak już to tyle co nic.
No i nie obżeram się - to ja już sobie wyobrażam jak bym wyglądała jak bym niczego sobie nie odmawiała

ale cóż chyba tak ma być.

Następną wizyte tym razem mam za 2tygodnie a zwolnienie już mi wypisał do 28marca

Po wizycie u lekarza wstąpiłam do ZUSu i do Biedronki a potem na herbatkę do koleżanki

I mam takie pytanko do dziewczyn, które są zarejestrowane jako bezrobotne w urzędzie pracy - czy dostajecie jakieś pieniądze z ZUSu jak jesteście na zwolnieniu lekarskim ?
Koleżanka pyta jak to jest z tym.

Idę Was nadrabiać

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Ale ja nie bije psa - dostaje czasem klapsa za pogryzionego buta czy kapcia ale lekkiego i nie ode mnie tylko od mamy.
Ja z tym psem nie mam i nie chce mieć nic wspólnego.
Jedynie co to jak nikogo nie ma w domu dam mu jeść, wody i wypuszczę na dwór i tyle.
Ja jestem zarejestrowana jako bezrobotna zwolnienie dopiero dostanę za tydzień od lekarza do urzędu bo chcą mi dać oferty pracy więc muszę mieć.
Ale osobiście co do tych pieniędzy za zwolnienie to wydaje mi się że to zależy czy ma się prawo do zasiłku czy nie... oczywiście mogę się mylić.

Cytat:
tak jak dziewczyny pisały odpoczywaj i obserwuj co dalej się dzieje może jednak będzie jakaś dzidzia u Nas z datą 29 luty
Stary 2012-02-29, 13:48   #1340
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej koleżance odeszły wody to trzymali ja na patologii jeszcze 2 doby bez wód
Stary 2012-02-29, 13:49   #1341
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

w tamten czwartek udalo mi sie nawet samodzielnie ogolic a wczesniej sie zapieralam, ze meza zagonie, ale jakos nie umiem sie przemoc i sama sie mecze a jaka potem dumna jestem dzisiaj lub jutro tez mnie czeka golonko, bo w piatek wizyta u gina, no i pozniej juz chyba do porodu sobie odpuszcze...

ja się wczoraj goliłam na ślepo
ogólnie teraz robie to co tydzień i zastanawiam się czy nie golić częściej bo nigdy nie wiadomo kiedy urodzę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 13:49   #1342
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Nie martwię się już tak jak wcześniej tymi kg tylko się troszkę dziwie

dziękuję
a to ja nie wiedziałam, że nie muszę puchnąć - ostatnio byłam napuchnięta non stop, a teraz to zeszło ciekawe na jak długo

bo dostał ale nie ode mnie, mama mi sama mówiła że dostał albo z pokoju słyszałam jak dostaje klapsa głównie za brojenie.

Ale nie mój pies nie mój interes. - nie znoszę go choć nic mi nie zrobił.
po prostu drażni mnie brud, sierść itp. i wiem, że nie chce psa.
no wlasnie tu jest paradoks ze nie trzeba byc widocznie opuchnietym ja puchne ale nie na potege a wody mam mnostwo i wiem to po prostu jesli nabiera sie jej stopniowo (czyli po troche sie zatrzymuje) to mozna miec wrazenie ze po prostu sie przytylo, a pozna sie to po tym jak juz sie zacznie chudnac - tluszczyk schodzi bardzo dlugo, woda bardzo szybko
3270g, 47 cm
Stary 2012-02-29, 13:50   #1343
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Nosz kurna zaczęło się Telefony i smsy: "jak się czujesz" "urodziłaś już?"
Nie wiem dlaczego, ale mi to nie przeszkadza. Mile, że znajomi i rodzina sie interesuja, o ile nie czynia tego w sposob nachalny i z glupimi komentarzami, bo wtedy sie od razu irytuje. Jak wczoraj np powiedzialam, ze malutka z usg wazy ok 3100g to padly uwagi ze o matko, juz taka duza, pewnei bedzie duzym dzieckiem! A przeciez to waga normalna jak na ten tydzien ciazy...

Cytat:
Tez mi sie tak wydaje. Zreszta gin chyba wie, co mówi, nie doradzilby czekania gdyby mogło to zagrazac dziecku.

Wczoraj przyszła paczuszka-śpiworek dla dzidzi i elle tens. Spiworek ladny, kolorowy w zyrafy i inne zwierzatka, ale jakis taki duzy mi sie kurcze wydaje-choc producent podaje ze to rozmiar od 0-6. Czy mam podwijać ta dolna czesc, bo boje sie ze dzidzia moze tam wpasc podczas snu i juz nie wiem czy kolderka nie bylaby lepsza...

Zas tens bardzo fajny, taka opinia z ust meza. Testowalismy na nim, ja nie mialam odwagi, choc juz teoretycznie po 37 tc mozna. Spodobaly mu sie ustawienia i wibracje, mowil ze tak silne, ze nawet nie doszedl do polowy! Mam nadzieje, ze sprawdzi sie w porodzie a po porodzie bede uzywac takze, bo przy okresie zawsze mam bole z krzyza
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:50   #1344
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Sa oczywiscie osoby wykorzystujace swoj stan ... ja nigdy sie nie domagalam zeby mnie ktos przepuscil w kolejce, czy ustapil miejsca w autobusie, bo zwyczajnie naleze do osob ktorym glupio o to poprosic, wlasnie z tego wzgledu ze wiem ze wiele osob mysli sobie ''zrobila sobie dziecko i sie domaga przywilejow'' ... ale rozumiem np Karolci sytuacje bo ona poczatki ciazy miala naprawde ciezkie, wiec moglo byc jej wyjatkowo ciezko wystac wiec nauczyla sie ''walczyc'' o swoje

To tak samo jak z ustepowaniem miejsca starszym ludziom ... niby nie ma takiego obowiazku a jednak kultura osobista wymaga ... i po prostu wypada przepuscic, tak samo jak mezczyzna powinien puszczac kobiete przodem, otwierac drzwi i tym podobne

bylam u polaka, kupilam tyyyle slodkosci akurat trafila mi sie resztka izaury kupilam cukierki michaszki, mezowi ptasie mleczko i princesse kokosowa, sobie grzeski no i jakies tam konfitury, soczek bananowy, twarog, pasztet i ser zolty
Wiesz... nauczyłam się grzecznie pytać (ale to już potrafiłam wcześniej), jednak spotkało mnie z tego powodu tyle przykrości, że to i tak nie ma sensu. Ludzi kultury i empatii nie nauczę sama

A jeśli chodzi o kulturę osobistą, to opowiem Wam coś.
Miałam jakieś 13 lat, może więcej, może mniej, nie pamiętam. Miałam okazję jechać z rodzicami do Kijowa (brat miał zabiegi na oczy, a że były wakacje, to rodzice nas wzięli). Z dziewczyną, u rodziny której mieliśmy nocleg zwiedzaliśmy miasto. W komunikacji miejskiej (autobus, tramwaj, metro) jest zasada ustępowania miejsca osobom starszym kobietom w ciąży i matkom z małymi dziećmi. Jeśli sama nie poderwiesz się z miejsca, to już inni pomogą ci się podnieść. Byłam w szoku jak kazali mi wstać mimo iż dwa miejsca dalej siedziała również młoda nastolatka. Ale ja byłam bliżej i to należało do mnie. Nieważne, że kobieta miała na oko 50 lat. Była starsza ode mnie. Podobnie też panowie ustępowali miejsc kobietom.
Nie wiem jak sytuacja wyglądała w kolejkach do kas, bo nie robiliśmy zakupów w domach towarowych a w osiedlowym sklepiku lub na targu, a marketów wtedy nie było.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:51   #1345
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Jolkaaa kciuki za wizyte!
dziękuję za kciuki
i o ile się nie mylę również masz wizytę więc

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Aguśka, Jolka trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Dziś zaczynam 33 tydzień... Jeszcze 2 miesiące, a ja już ledwo żyję
dziękuję i również kciuki za wizytę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 13:51   #1346
19claudia91
Rozeznanie

Powiedział że mam odczekać a jak coś się będzie działo to nie czekać na dalszą część wydarzeń tylko jechać do niego i on oceni sytuację. Coś czuje że dzisiaj mnie zostawi będę na bierzaco pisać a teraz idę się zdrzemnac...

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2012-02-29 o 14:05
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:51   #1347
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam troche inne zdanie.Zreszta juz pisalam kiedys na ten temat.Ciaza to nie jest choroba.No wiadomo czasem jest ciaza zagrozona,trzeba lezec itd.A jednak wiele ciezarnych wykorzystuje swoj stan.Juz sam fakt,ze w Polsce ciezarne sa tego nauczone,bo dostaja L4 na ciaze.Tak jakby faktycznie byly chore,a nie sa.Widywalam wiele kobiet w ciazy,mam duzo dzieciatych kolezanek.Znalam takie,ktore w 3-4 miesiacu ciazy juz dyszaly i stekaly przy chociazby szybszym chodzeniu.I tak jak kiedys konia chyba pisala:ciezarna ma sily przyz godz wybierac tusz,a potem w kolejce larmo podnosi,ze pierwszenstwo jej sie nalezy.No ale ciezarna nie pomysli ile osob w tej kolejce moze stac z prawdziwymi problemami zdrowotnymi.Bo brzuch widac,ale ze kogos cos boli-nie koniecznie.
Ja sie nie uwazam za nie w pelni sprawna,moge chodzic,stac w kolejce,sprzatac,isc po zakupy.
Kiedys kobiety mialy po 8-10 dzieci,gospodarstwo na glowie,dom.Nie mialy szansy na odpoczynek-zreszta o tym tez juz bylo.
A teraz nagle wszystkim ciezko czekac pol godziny w kolejce.

Hej,

muszę przyznać Ci częściową rację w kwestii przywilejów ciążowych, chodzi mi głównie o sprawę kolejek, szczególnie , jeśli dotyczy to marketów. Powiem szczerze,że nie uważam ,że ktoś musi mi ustępować miejsca skoro jestem na zakupach z zupełnie zdrowym tż,przecież mogę pójść do samochodu , wyjść z kolejki , usiąść na ławce , a tż niech stoi,przecież przy płaceniu być nie muszę .Skoro czuję się na siłach latać pomiędzy półkami to raczej czuję się ok.

U nas nocka super, pobudka o 2 i o 6,Desia metoda taka zastosowana,że daję Małej przed spaniem i w nocy tego samego cyca, nie zmieniam, wtedy nie leci Jej mleko jak szalone i więcej wypije , dłużej jest najedzona, a jak leciało szybko to się biedna nałykała powietrza i jadła mniej.A no i więcej zje tego tłustego mleka, które leci w drugiej fazie.Poza tym po piciu i zmianie pieluszki , jak już Jej się porządnie odbije to dostaje cyca jeszcze na chwile, żeby była maksymalnie najedzona.
Kolejny dzień Kaja grzeczniuisia, puszcza bączki aż miło, cieszę się , bo brzuszek Jej nie dokucza.

Dziewczyny dzisiaj 29 która się wybiera rodzić ? aaaa doczytałam Claudia powodzenia

Aaagga poród jednak nie był z tych bajecznych, ale jesteś dzielna Babka i dałaś radę a dla tż

Jeśli chodzi o krwawienie po cc to krwawiłam tak jak koleżanki po porodach sn.W kwestii kondycji to pionizacja jest dość traumatyczna, u nas w pokoju wyglądało jakby kręcili jakiś dramat, bo wszystkie trzy próbowałyśmy wstać, ale szło nam jak po grudzie. Opiszę w porodowym raporcie . Teraz to mi się nawet śmieszne wydaje, ale wyglądało to nieciekawie.

Lena, Aguśka za wizyty kciukasy , za pozostałe Dziewczyny też trzymam kciuki , wszystkie trzy możemy trzymać, Ja i Moje Baby

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-02-29 o 13:56
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:53   #1348
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja jestem zarejestrowana jako bezrobotna zwolnienie dopiero dostanę za tydzień od lekarza do urzędu bo chcą mi dać oferty pracy więc muszę mieć.
Ale osobiście co do tych pieniędzy za zwolnienie to wydaje mi się że to zależy czy ma się prawo do zasiłku czy nie... oczywiście mogę się mylić.
Mi się wydaję, że chyba nie dostaje się pieniędzy z ZUSu na zwolnieniu jako bezrobotna ale nie wiem, mówiłam jej że musi się przejść i zapytać.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 13:54   #1349
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego, ale mi to nie przeszkadza. Mile, że znajomi i rodzina sie interesuja, o ile nie czynia tego w sposob nachalny i z glupimi komentarzami, bo wtedy sie od razu irytuje. Jak wczoraj np powiedzialam, ze malutka z usg wazy ok 3100g to padly uwagi ze o matko, juz taka duza, pewnei bedzie duzym dzieckiem! A przeciez to waga normalna jak na ten tydzien ciazy...
Mnie irytuje bo mam 2 dni do terminu. Wcześniej jakoś nikt sie nie interesował za bardzo a teraz to pogrom.
Stary 2012-02-29, 13:54   #1350
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Tez mi sie tak wydaje. Zreszta gin chyba wie, co mówi, nie doradzilby czekania gdyby mogło to zagrazac dziecku.

Wczoraj przyszła paczuszka-śpiworek dla dzidzi i elle tens. Spiworek ladny, kolorowy w zyrafy i inne zwierzatka, ale jakis taki duzy mi sie kurcze wydaje-choc producent podaje ze to rozmiar od 0-6. Czy mam podwijać ta dolna czesc, bo boje sie ze dzidzia moze tam wpasc podczas snu i juz nie wiem czy kolderka nie bylaby lepsza...

Zas tens bardzo fajny, taka opinia z ust meza. Testowalismy na nim, ja nie mialam odwagi, choc juz teoretycznie po 37 tc mozna. Spodobaly mu sie ustawienia i wibracje, mowil ze tak silne, ze nawet nie doszedl do polowy! Mam nadzieje, ze sprawdzi sie w porodzie a po porodzie bede uzywac takze, bo przy okresie zawsze mam bole z krzyza
Ja tez nie mam nic przeciwko pytaniom jak sie czuje i czy urodzilam czy nie ... ale u moich znajomych dochodzi niestety ten gratis ze glupio co poniektorzy komentuja a to mnie wprowadza w bojowy nastroj

a komentarze o wadze dziecka .... ech. Ja mam spory brzuch ale nie uwazam zeby byl jakos nadzwyczajnie duzy a ludzie mi wmawiaja ze urodze wielkie dziecko i oni wiedza lepiej i koniec. a tu Julka wazy ok 3 kilo na dzien dzisiejszy i nawet jak urodzi sie w terminie to dojdzie do moze 3400 .... wiec waga idealna praktycznie.
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości