Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 13:54   #1351
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
no wlasnie tu jest paradoks ze nie trzeba byc widocznie opuchnietym ja puchne ale nie na potege a wody mam mnostwo i wiem to po prostu jesli nabiera sie jej stopniowo (czyli po troche sie zatrzymuje) to mozna miec wrazenie ze po prostu sie przytylo, a pozna sie to po tym jak juz sie zacznie chudnac - tluszczyk schodzi bardzo dlugo, woda bardzo szybko
a to zobaczymy jak będzie po porodzie bo tłuszczu to mi się trochę nazbierało głównie w tyłku i udach - nogach.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:55   #1352
natkulec
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Dziewczynki my jemy obiad i jedziemy na KTG, będę informować na bieżąco jak sytuacja się rozwija i czy mnie dziś zostawią buziaczki
Stary 2012-02-29, 13:57   #1353
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
no nie wiem ... w kocnu tak kazal lekarz to chyba wie co robi? przynajmniej mam taka nadzieje
no to mea culpa ja nie przeczytałam, że to tak lekarz kazał tylko myślałam, że claudia sama zadecydowała, że do 16 będzie czekać... jest to wynikiem tego, że czytam na szybko bo myję okna ciekawe czy coś pomogą

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mojej koleżance odeszły wody to trzymali ja na patologii jeszcze 2 doby bez wód
no ale kontrolowali na pewno tętno płodu i jakby coś było nie tak to byłaby szybko cesarka

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:57   #1354
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,

muszę przyznać Ci częściową rację w kwestii przywilejów ciążowych, chodzi mi głównie o sprawę kolejek, szczególnie , jeśli dotyczy to marketów. Powiem szczerze,że nie uważam ,że ktoś musi mi ustępować miejsca skoro jestem na zakupach z zupełnie zdrowym tż,przecież mogę pójść do samochodu , wyjść z kolejki , usiąść na ławce , a tż niech stoi,przecież przy płaceniu być nie muszę .Skoro czuję się na siłach latać pomiędzy półkami to raczej czuję się ok.

U nas nocka super, pobudka o 2 i o 6,Desia metoda taka zastosowana,że daję Małej przed spaniem i w nocy tego samego cyca, nie zmieniam, wtedy nie leci Jej mleko jak szalone i więcej wypije , dłużej jest najedzona, a jak leciało szybko to się biedna nałykała powietrza i jadła mniej.A no i więcej zje tego tłustego mleka, które leci w drugiej fazie.Poza tym po piciu i zmianie pieluszki , jak już Jej się porządnie odbije to dostaje cyca jeszcze na chwile, żeby była maksymalnie najedzona.
Kolejny dzień Kaja grzeczniuisia, puszcza bączki aż miło, cieszę się , bo brzuszek Jej nie dokucza.

Dziewczyny dzisiaj 29 która się wybiera rodzić ? aaaa doczytałam Claudia powodzenia

Aaagga poród jednak nie był z tych bajecznych, ale jesteś dzielna Babka i dałaś radę a dla tż

Jeśli chodzi o krwawienie po cc to krwawiłam tak jak koleżanki po porodach sn.W kwestii kondycji to pionizacja jest dość traumatyczna, u nas w pokoju wyglądało jakby kręcili jakiś dramat, bo wszystkie trzy próbowałyśmy wstać, ale szło nam jak po grudzie. Opiszę w porodowym raporcie . Teraz to mi się nawet śmieszne wydaje, ale wyglądało to nieciekawie.

Lena, Aguśka za wizyty kciukasy , za pozostałe Dziewczyny też trzymam kciuki , wszystkie trzy możemy trzymać, Ja i Moje Baby
czyli radzisz uzywac jednego cysia na karmienie?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:59   #1355
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

no ale kontrolowali na pewno tętno płodu i jakby coś było nie tak to byłaby szybko cesarka
Dokładnie nie wiem ale wiem, że wypisała się na własne życzenie i odpowiedzialność i pojechała 120km do innego miasta i szpitala. Tam zrobili jej cesarkę od razu
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:02   #1356
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka Lena i Aguśka trzymam kciuki za wizyty
dziękuję za kciuki

ale coś mnie brzuch zaczął dziwnie boleć

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 14:02   #1357
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Mi się wydaję, że chyba nie dostaje się pieniędzy z ZUSu na zwolnieniu jako bezrobotna ale nie wiem, mówiłam jej że musi się przejść i zapytać.
Ja wiem tylko tyle że mi nie należy się NIC bo jestem zarejestrowana jako bezrobotna bez prawa do zasiłku.. mam tylko tyle że urząd ubezpiecza mnie.
Nie wiem jak to jest z osobami które mają prawo do zasiłku i taki dostają, może jak są na zwolnieniu to dostają jakieś dodatkowe pieniądze od ZUS do tego zasiłku , ale szczerze to nie mam pojęcia. Najlepiej jak faktycznie się przejdzie i zapyta.

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Dziewczynki my jemy obiad i jedziemy na KTG, będę informować na bieżąco jak sytuacja się rozwija i czy mnie dziś zostawią buziaczki
Stary 2012-02-29, 14:04   #1358
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

muszę przyznać Ci częściową rację w kwestii przywilejów ciążowych, chodzi mi głównie o sprawę kolejek, szczególnie , jeśli dotyczy to marketów. Powiem szczerze,że nie uważam ,że ktoś musi mi ustępować miejsca skoro jestem na zakupach z zupełnie zdrowym tż,przecież mogę pójść do samochodu , wyjść z kolejki , usiąść na ławce , a tż niech stoi,przecież przy płaceniu być nie muszę .Skoro czuję się na siłach latać pomiędzy półkami to raczej czuję się ok.
Ja często zakupy muszę zrobić sama, bo jak mąż wraca z pracy to są inne rzeczy do roboty a w wolny dzień wolę zagonić go do roboty niż na zakupy
Więc nie mam siły na zakupy, ale zrobić je muszę. I chciałabym w tym przypadku mieć pewność, że jak podejdę do kasy dla kobiet w ciąży, to albo będzie kolejka ciężarnych albo nie będzie nikogo. Zazwyczaj są tam zdrowi ludzie bez ciąży robiący zakupy hurtowe albo kasa jest nieczynna
Więc wybieram kasę, gdzie ludzi jest najmniej, zasapana i spocona stękam sobie pod nosem z krzywą miną i narzekam na bolący kręgosłup. Cóż mi pozostało. Nawet do wózka cięzko mi się schylić aby wszystko wyciągnąć
Jak wyschną mi włosy to właśnie jadę na zakupy bo skończył się proszek a muszę wyprać kołdrę i poduszki.

Cytat:
Ja tez nie mam nic przeciwko pytaniom jak sie czuje i czy urodzilam czy nie ... ale u moich znajomych dochodzi niestety ten gratis ze glupio co poniektorzy komentuja a to mnie wprowadza w bojowy nastroj

a komentarze o wadze dziecka .... ech. Ja mam spory brzuch ale nie uwazam zeby byl jakos nadzwyczajnie duzy a ludzie mi wmawiaja ze urodze wielkie dziecko i oni wiedza lepiej i koniec. a tu Julka wazy ok 3 kilo na dzien dzisiejszy i nawet jak urodzi sie w terminie to dojdzie do moze 3400 .... wiec waga idealna praktycznie.
Mnie denerwują już pytania "urodziłaś już?" i mówienie, że ta data lepsza, że mogłabym urodzić wtedy i wtedy, że na pewno urodzę terminem albo po terminie...
A jak mówię, że jeszcze nie urodziłam to kolejne pytanie "na kiedy masz termin?"
I to pytanie słyszę od jednej osoby przynajmniej raz na miesiąc. Czy naprawdę tak ciężko zapamiętać?
Dlaczego ja potrafię zapamiętać taki "szczegół" rozmawiając z koleżanką a ona nie może przyswoic tej informacji...
w pracy to samo. Jestem średnio co 2-4 tygodnie i za każdym razem "a na kiedy masz termin?"

Właśnie... dziś śnił mi się mój szef, i też pytał kiedy rodzę i może byłabym zainteresowana dorabianiem w domu dzwoniąc po urzędach i namawiając ich na jakieś zamówienia materiałów do druku

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:07   #1359
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

bylam u polaka, kupilam tyyyle slodkosci akurat trafila mi sie resztka izaury kupilam cukierki michaszki, mezowi ptasie mleczko i princesse kokosowa, sobie grzeski no i jakies tam konfitury, soczek bananowy, twarog, pasztet i ser zolty
No to pysznosci nakupilas.A co to sa izaury?

Cytat:

U nas nocka super, pobudka o 2 i o 6,Desia metoda taka zastosowana,że daję Małej przed spaniem i w nocy tego samego cyca, nie zmieniam, wtedy nie leci Jej mleko jak szalone i więcej wypije , dłużej jest najedzona, a jak leciało szybko to się biedna nałykała powietrza i jadła mniej.A no i więcej zje tego tłustego mleka, które leci w drugiej fazie.Poza tym po piciu i zmianie pieluszki , jak już Jej się porządnie odbije to dostaje cyca jeszcze na chwile, żeby była maksymalnie najedzona.
Kolejny dzień Kaja grzeczniuisia, puszcza bączki aż miło, cieszę się , bo brzuszek Jej nie dokucza.
Fajnie,ze znalazlas sposob,zeby malutka lepiej w nocy spala.A z drugiej piersi sciagasz wtedy pokarm?
Super,ze wszystko dobrze.A ty jak jesz,delikatnie czy jakies z "zakazanych" produktow probowalas juz?
Stary 2012-02-29, 14:07   #1360
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja się wczoraj goliłam na ślepo
ogólnie teraz robie to co tydzień i zastanawiam się czy nie golić częściej bo nigdy nie wiadomo kiedy urodzę
ja sie dzis ogolilam po omacku
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
czekamy na wiesci i
Stary 2012-02-29, 14:09   #1361
mag_99
Rozeznanie

19claudia91 to w którym szpitalu będziesz rodzić, bo jakby mi te okna coś pomogły to może byśmy się spotkały

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-29, 14:13   #1362
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja wiem tylko tyle że mi nie należy się NIC bo jestem zarejestrowana jako bezrobotna bez prawa do zasiłku.. mam tylko tyle że urząd ubezpiecza mnie.
Nie wiem jak to jest z osobami które mają prawo do zasiłku i taki dostają, może jak są na zwolnieniu to dostają jakieś dodatkowe pieniądze od ZUS do tego zasiłku , ale szczerze to nie mam pojęcia. Najlepiej jak faktycznie się przejdzie i zapyta.
a to pewnie nic nie dostanie bo raczej nie ma praw do zasiłku.
Ale tak faktycznie lepiej niech sama zapyta.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja sie dzis ogolilam po omacku
ja wczoraj i wyszło dobrze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 14:14   #1363
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
19claudia91 to w którym szpitalu będziesz rodzić, bo jakby mi te okna coś pomogły to może byśmy się spotkały
jak byście we dwie rodziły jednego dnia dopiero by było
Stary 2012-02-29, 14:26   #1364
rybka13
Zakorzenienie

Aaaga ale opis porodu, ja standardowo sie wzruszylam. Bardzo dzielnie znioslas wszystkie bole No i brawa dla TZ, ze tak czynnie uczestniczyl w narodzinach waszego dzidziusia

Konia a Ty nam przestan dozowac te informacje z porodu, tylko wolna chwila pisz cala prawde My jestesmy GOTOWE NA WSZYSTKO

Dziewczynki i dajcie nam zdjecia swoich skarbow

claudia cos sie kroi? To trzymam kciukasy Moze zapoczatkujesz fale porodow, bo ostatnio zastoj sie zrobil

A pamietacie, ze jutro Agabi ma cesarke? Ale nic nam nie pisze, ciekawe co u niej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:30   #1365
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Rybka jak nastroj przed jutrzejsza wizyta?
Stary 2012-02-29, 14:30   #1366
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
jak byście we dwie rodziły jednego dnia dopiero by było
hehehe - no zobaczymy
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A pamietacie, ze jutro Agabi ma cesarke? Ale nic nam nie pisze, ciekawe co u niej
no właśnie ktoś miał mieć 1 marca, ale ja myślałam, że to natkulec czyli jutro przybędzie nam na pewno wątkowe dziecko

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-29, 14:31   #1367
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No to pysznosci nakupilas.A co to sa izaury?

Fajnie,ze znalazlas sposob,zeby malutka lepiej w nocy spala.A z drugiej piersi sciagasz wtedy pokarm?
Super,ze wszystko dobrze.A ty jak jesz,delikatnie czy jakies z "zakazanych" produktow probowalas juz?
izaura to rodzaj sernika z ciastem kakaowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sernik-izaura_1409_300x500.jpg (20,9 KB, 6 załadowań)
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:36   #1368
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka jak nastroj przed jutrzejsza wizyta?
Cytrynka zastanawiam sie o co pytac, bo juz moze nie byc okazji
A z drugiej strony mam wrazenie, ze dopoki beda mi ustalac wizyty to nigdy nie urodze i tak bede chodzic do tej przychodni bez konca...
Ja zyje w niewiadomej, bo ani KTG nie robia ani nie badaja, wiec nie mam pojecia co sie dzieje z moja szyjka...

A Ty jak?
Stary 2012-02-29, 14:37   #1369
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
No-wyglada pysznie Dzieki za wyjasnienie
Stary 2012-02-29, 14:38   #1370
agnes99
Zakorzenienie

ja już po ktg - wypadło dobrze, nie zatrzymali mnie na patologii, ale z takim podejściem dzisiejszego lekarza z izby przyjęć to chyba nikogo dzisiaj nie przyjmą

właśnie przeczytałam Waszą dyskusję na temat przywilejów ciężarnych i z dzisiejszym własnych obserwacji mogę stwierdzić, że żadna, nawet najlepiej trzymająca się ciężarówka nie ma szans w starciu z emerytką wybierającą się do szpitala (szpital w którym chce rodzić na większość oddziałów)
nagle w te schorowane, ledwo ruszające się kobiety wstępuje taki demon prędkości i siły w łokciach i ich pomocnikach - laskach/kulach, że naprawdę na brzuch trzeba uważać
w tramwaju miejsca nie uświadczysz, bo przecież one są tak schorowane i maja tak ciężkie torby, że ledwo je do tego szpitala taszczą, a przecież muszą obiadek domowy zawieźć
nawet pierwszeństwo na tramwaju na przejściu dla pieszych laskami wymuszą

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-02-29 o 14:40
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:39   #1371
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
No naprawde to byl cios poniej pasa
Czy wy nie skonczycie gadac o tym serniku
Stary 2012-02-29, 14:39   #1372
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
czyli radzisz uzywac jednego cysia na karmienie?
wiesz to zależy ile ma się mleka, ale ja na serio mam cyce większe od głowy ( dużej) ludzkiej , a leje się z nich jak sikawki strażackiej, więc u mnie taka opcja się sprawdziła, ale niestety muszę odciągnąć wtedy z drugiego

jak tak w szpitalu patrzyłam na dziewczyny jak z karmieniem sobie radzą to jednak każdy musi sobie sam wyczuć metodę najlepszą dla niego , dla mnie żadne standardowe rady nie są dobre, bo ja np.kładę dzieci na kolanach i tak karmię, bo cyce mam przy lekkim nachyleniu do kolan
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:41   #1373
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
na chałubińskiego ;-)

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:43   #1374
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja często zakupy muszę zrobić sama, bo jak mąż wraca z pracy to są inne rzeczy do roboty a w wolny dzień wolę zagonić go do roboty niż na zakupy
Więc nie mam siły na zakupy, ale zrobić je muszę. I chciałabym w tym przypadku mieć pewność, że jak podejdę do kasy dla kobiet w ciąży, to albo będzie kolejka ciężarnych albo nie będzie nikogo. Zazwyczaj są tam zdrowi ludzie bez ciąży robiący zakupy hurtowe albo kasa jest nieczynna
Więc wybieram kasę, gdzie ludzi jest najmniej, zasapana i spocona stękam sobie pod nosem z krzywą miną i narzekam na bolący kręgosłup. Cóż mi pozostało. Nawet do wózka cięzko mi się schylić aby wszystko wyciągnąć
Jak wyschną mi włosy to właśnie jadę na zakupy bo skończył się proszek a muszę wyprać kołdrę i poduszki.

Mnie denerwują już pytania "urodziłaś już?" i mówienie, że ta data lepsza, że mogłabym urodzić wtedy i wtedy, że na pewno urodzę terminem albo po terminie...
A jak mówię, że jeszcze nie urodziłam to kolejne pytanie "na kiedy masz termin?"
I to pytanie słyszę od jednej osoby przynajmniej raz na miesiąc. Czy naprawdę tak ciężko zapamiętać?
Dlaczego ja potrafię zapamiętać taki "szczegół" rozmawiając z koleżanką a ona nie może przyswoic tej informacji...
w pracy to samo. Jestem średnio co 2-4 tygodnie i za każdym razem "a na kiedy masz termin?"

Właśnie... dziś śnił mi się mój szef, i też pytał kiedy rodzę i może byłabym zainteresowana dorabianiem w domu dzwoniąc po urzędach i namawiając ich na jakieś zamówienia materiałów do druku
Ja właśnie piszę o sytuacji jak ktoś idzie z męską obstawą na zakupy, ja tylko tak chodziłam , a właściwie jeździłam, bo pewnie jakbym doszła z laczka to bym już nie za bardzo dała radę wrócić ;0
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:43   #1375
Asika21
Rozeznanie

A ja znów mam ból brzuszka i biegunkę

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:44   #1376
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Aaaga ale opis porodu, ja standardowo sie wzruszylam. Bardzo dzielnie znioslas wszystkie bole No i brawa dla TZ, ze tak czynnie uczestniczyl w narodzinach waszego dzidziusia

Konia a Ty nam przestan dozowac te informacje z porodu, tylko wolna chwila pisz cala prawde My jestesmy GOTOWE NA WSZYSTKO

Dziewczynki i dajcie nam zdjecia swoich skarbow

claudia cos sie kroi? To trzymam kciukasy Moze zapoczatkujesz fale porodow, bo ostatnio zastoj sie zrobil

tak kciuki za Agabi

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:45   #1377
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ale kusicie tym ciastem też bym wszamała jakieś czy to sernik czy izaura czy jabłecznik

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-29, 14:46   #1378
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja już po ktg - wypadło dobrze, nie zatrzymali mnie na patologii, ale z takim podejściem dzisiejszego lekarza z izby przyjęć to chyba nikogo dzisiaj nie przyjmą

właśnie przeczytałam Waszą dyskusję na temat przywilejów ciężarnych i z dzisiejszym własnych obserwacji mogę stwierdzić, że żadna, nawet najlepiej trzymająca się ciężarówka nie ma szans w starciu z emerytką wybierającą się do szpitala (szpital w którym chce rodzić na większość oddziałów)
nagle w te schorowane, ledwo ruszające się kobiety wstępuje taki demon prędkości i siły w łokciach i ich pomocnikach - laskach/kulach, że naprawdę na brzuch trzeba uważać
w tramwaju miejsca nie uświadczysz, bo przecież one są tak schorowane i maja tak ciężkie torby, że ledwo je do tego szpitala taszczą, a przecież muszą obiadek domowy zawieźć
nawet pierwszeństwo na tramwaju na przejściu dla pieszych laskami wymuszą
Dobrze ze KTG wyszlo ok, reszte trzeba jakos zdzierzyc, juz niewiele zostalo

Ja sie zastanawiam tylko czy to nie jest takie bledne kolo... Mi nikt nie ustapil, to ja tez nie ustapie...Ja czekalam to i ty czekaj... i tak sie chamstwo szerzy... Bo nie wiem jak inaczej to tlumaczyc
Stary 2012-02-29, 14:49   #1379
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
na chałubińskiego ;-)
eeee to nie da rady bo ja się na Brochów wybieram no ale mocno trzymam!

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-02-29, 14:51   #1380
joanaros
Zakorzenienie

Mnie słodkie nie ciągnie

Za to głodna jestem ale nie wiem co bym zjadła
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości