|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Co lekarz to opinia, moja koleżanka rodziła 1,5 roku temu w wieku 40 lat i ze względu na wiek miała cc.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
ide sprzatac i cos zjesc bo glod mnie chwyta
|
|
|
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też mam ponad 30 i gin o tym wie i nic mi nie wspominał, że to może być wskazanie do CC. Wydaje mi się, że to tak samo jak niby po 30-tce spadają szanse na dziecko
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh...... dla mnie temat porodu jest ciężkim tematem bo już kilka razy w trakcie tej ciąży zmieniałam decyzję, a im bliżej tp tym bardziej panikuję.
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ale ja nie pisałam że to moje zdanie tylko że przeczytałam to w linku od diablicy!!!!!
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Od początku ciąży jestem nastawiona bardzo pozytywnie na poród sn, nawet mój ginekolog mówi, że jestem jedną z niewielu pacjentek które nie chcą cc, ale im dalej w las i bliżej rozwiązania to strach coraz większy i bardzo często myślę o cc. Moja siostra 9 lat ode mnie młodsza, 2,5 roku temu urodziła przez cc syna, zanim wykonali cc 12 godzin się męczyła, do dzisiaj mówiąc o porodzie jest smutna że nie urodziła sn, mówi że nie czuje się do końca "porodowo spełniona". Rozmawiając ze znajomymi, które rodziły przez CC i SN wszystkie jednoznacznie stwierdzają że lepiej sn, ból jest straszny, ale po porodzie szybciej się staje na nogi i można więcej i szybciej robić przy dziecku, no i karmienie cycem, po sn pokarm pojawia się praktycznie natychmiast, po cc nie zawsze, czasami dopiero po 2 dniach. Tak samo jeśli chodzi o uczucia miłości i radości wobec nowo narodzonego dziecka, po sn od razu jest duży przypływ miłości, po cc nie zawsze.
To co wyżej napisałam to opinie doświadczonych mam, a jak jest naprawdę to nie wiem. |
|
|
|
#3847 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale oczywiscie wspolczuje przezyc. Cytat:
![]() Ty ciesz sie wolnoscia, masz jeszcze sporo czasu na szczescie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Między 29 a 31 różnica jest niewielka, ale jak kobieta ma już ok. 40 lat to inna sprawa ![]() A w ogóle to nie czytałam tego artykułu, więc w sumie nie powinnam się wypowiadać
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-02-29 o 15:12 |
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- W rozmowach w toku będzie dzisiaj o zmienionym ciele po ciąży
|
|
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja idę się położyć. Słabo się czuję
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem ten artykuł jest bardzo jednostronny. A zarzuca się w nim zwolennikom SN właśnie to jednostronne spojrzenie. Nie wnosi on nic nowego, nie rozprasza obaw, nie ma w nim mowy o powikłaniach po CC a przecież i takie bywają, jest tylko podkreślanie jakie męki przechodzi się przy SN, a przecież nie zawsze SN=koszmar...
Nie sugerowałabym się nim podejmując decyzję wyboru tej tzw. cesarki na życzenie czy porodu naturalnego. |
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
Dasti, nie stresuj się
Pogadaj o tym ze swoim lekarzem i podejmijcie razem najbardziej optymalną dla Ciebie decyzję. Najważniejsze, żeby dzidziol był zdrowy ![]() Wróciłam właśnie ze spaceru. Ale jest super na dworze Pranie suszy się na balkonie, będzie pięknie pachniało wiatrem- uwielbiam ten zapach ![]() Biorę się za obiad. Zachciało mi się zupy ogórkowej
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadza się, wiek nie jest wskazaniem.
|
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-29 o 15:34 |
||
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziwię się jak tam u was w szpitalach jest, że trzeba płacić za salę porodową rodzinną,czy lepszą... u nas wszystkie sale przede wszystkim mają tak sam, wysoki standard i wszystkie są bezpłatne. tak samo jak znieczulenie zewnątrzoponowe, gaz i inne metody znieczulenia. I mówię tu o wszystkich szpitalach w swoim mieście
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3858 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Za pierwszym razem chodziłam z tż, bo go o to poprosiłam, żeby tak raźniej mi było. Nie miał nic przeciwko, chyba że musiał zostać dłużej w pracy, to szłam sama, ale na ćwiczenia chodził, bo one tak na ogół są prowadzone, żeby ta druga osoba była "przydatna"
Teraz też będę chodzić dla ćwiczeń przede wszystkim, a na wykłady z ciekawości, bo mam czas, może czegoś nowego się dowiem, a tż zabieram tylko na ćwiczenia.Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Ale jeśli wiesz, że opieka tam jest dobra, to może warto i tak tam rodzić... Najważniejsi są ludzie.Cytat:
Ja tylko miałam na myśli, czy tak w ogóle będzie mieszkać z Tobą u teściowej (bo może np. na Was troje byłoby za ciasno...), bo napisałaś "będę z dzieckiem u teściowej" tak jakby bez tż...Cytat:
Wysłuchamy i odpowiemy, a widzę po kolejnych postach i poczuciu humoru, że chyba pomaga... ![]() Cytat:
I np. stwierdzenie "wszystkie koleżanki po sn miały baby bluesa" jest bez sensu... Ja mogę np. powiedzieć, że wszystkie moje koleżanki po sn, nie miały baby bluesa, a po cc niektóre tak... I dalej nic z tego nie wynika ![]() Nie ma reguły Ja z tych co dobrowolnie pod nóż nie pójdą Cytat:
![]() Tobie to tylko rzucić temat i zaraz coś jest! Cytat:
Obym się nie zawiodła Ale jak czytam aktualne opinie o tym szpitalu, to dalej są bardzo pozytywne. Oczywiście wśród sztabu super położnych były dwie, które z łaską wykonywały swoją pracę, ale już na to przymykam oko, bo wszędzie się takie mogą znaleźć...Cytat:
Cytat:
Jak można tak ludzi rozśmieszać takimi poważnymi sprawami ![]() Cytat:
O ile się nie mylę, to dotychczas jej tytuły wygrywały.Cytat:
![]() Super, że masz lepszy humor. Ostatnio Ci go brakowało, z tego co kojarzę... I takie opinie są dla mnie najbardziej wiarygodne - kobiet, które przeżyły jedno i drugie... |
|||||||||||
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
przepraszam za ten artykuł nie chciałam nikogo straszyc
![]() dziś idę jeszcze do gina na macanko ciekawe co powie mi na moje wyniki badań i te paskudne bakterie :brzydal :KISM co do mieszkania pewnie zamieszka z nami bo miejsca jest na tyle, bo w weekendy jeszcze na studiach bez problemu tam nocowałam ale wtedy TŻ miał jeszcze swój pokój u rodziców ( w wieku 28 lat) a taraz siostry grzecznie podzieliły się zajeły jego pokój, myślalam ze pokój po jego babci będzie wolny ale tam zamieszkała sobie kolejna siostra więc 3 siostry w ciągu 2 lat z 1 pokoju przeniosły sie na trzy i każda ma już swoj więc nam zostaje przejęcie jakiegoś na okres 2-3 miesięcy najlepiej by było w pokoju po babci bo tam jest osobna kuchnia i malutka łazienka Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-02-29 o 15:48 |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Kism moja mama przeżyła poród sn (ze mną) i cc (z siostrą) i jest jak najbardziej za cc.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-29 o 15:47 |
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może dlatego, że chora jestem to dziś wszystko ewidentnie czarno widzę. Wrzuciłam telefon i zdjątko na maila.
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Dasti, no sama powiedz ile lat temu... Zupełnie inne czasy, nie ma co porównywać... Moja mam przeżyła zatrucie ciążowe i cc tyle samo lat temu, więcej się z ojcem na dzieci nie zdecydowali.
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bratowa powiedziała, że nic nie daje, bo już wystarczająco dużo dała za wizyty w trakcie ciąży. Ostatecznie okazało się, że ta znajoma kupiła położnym jakiś komplet filiżanek do kawy i lekarzowi też coś, ale już nie pamiętam co (w każdym razie nie były to czekoladki czy kawa). Dla mnie to chore. Też nie zamierzam nikomu płacić za poród i liczę na dobrą opiekę Mi w pracy też nikt nie dogadza, a jakoś staram się pracować najlepiej jak potrafię.
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh..... my możemy sobie gdybać i planować, a na koniec czerwca okaże się że porody sn i cc rozłożyły się pół na pół, tak jak na innych wątkach ciążowych
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie, zawsze możemy kulturalnie wymienić się opiniami
![]() Cytat:
Przecież nie twierdzę, że wszystkie kobiety są za sn. Przecież napisałam, że różnie bywa... Ja już swoje na ten temat w poprzedniej ciąży wysłuchałam i wyczytałam, i po prostu mam takie zdanie, że dobrowolnie pod nóż nie pójdę
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Ja nikogo nie namawiam na cc, poprostu zastanawiam się co ja mam wybrać ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Ooo... zaczynają się RwT
|
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki!
Mam jeszcze taką sugestię, jeśli mogę... ![]() Myślę, że lepiej, bardziej czytelnie będzie, jeśli wszystkie nasze numery będą w takim jednym "wątku" na poczcie, dlatego zatytułowałam mail'a drukowanymi literami "NUMERY TEL". Jak piszecie osobne maile, to potem bałagan taki będzie i trudniej je znaleźć. Może by dopisać jeszcze te osobne numery w tym wspólnym wątku? ![]() U mnie dziś także wiosennie, choć wiatr dość mocno wieje, ale jak tylko wyskakiwałam z auto do przedszkola i z powrotem, to już mi było tak gorąco, że bez kurtki poszłam Może już niedługo będzie się dało na jakieś lżejsze wdzianka przerzucić ![]() Za to mojego Maksia dziś boli głowa tak, że po przedszkolu poszedł spać Chyba pierwszy raz tak mu się zdarza Cóż, ból głowy nie jest zarezerwowany tylko dla dorosłych ![]() Ja Was znowu zaraz opuszczam, jakoś ostatnio ciężko mi być na bieżąco, ale dobrze mi jak nie siedzę na pupie bez przerwy Idę zrobić obiad, a wieczorkiem wychodzimy z tż do znajomych (do Maksa szwagierka przyjdzie), szalejemy ostatnio
|
|
|
|
#3869 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syrop z cebuli na gardło - najlepszy, jeszcze mleko z czosnkiem jeśli dasz radę wypić a na katar - majeranek zalać wrzątkiem i głowę pod ręcznik ![]() Cytat:
ee tam - ciało się zmienia ale jesteśmy atrakcyjne bo nosimy potomków zjedz coś słodkiego i od razu przejdzieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to wolałabym urodzić SN i czekam do maja![]() Cytat:
moja mama rodziła - 4600, 4200 i 5500 - wszystko naturalnie, nic jej się nie stało, przeżyła i ma się dobrze a my wyrośliśmy na ludzi nie wszyscy tak tragicznie przechodzą porody naturalne i dziecko wcale nie musi być maleńkie żeby szybko poszło
|
|||||||||
|
|
|
#3870 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pół godz w jedną stronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też kupujemy pieczywo na cały tydzień i mrozimy ![]() Ale się dziewczynki rozpisałyście od rana no cóż teraz nie zdążę doczytać, może później , lecę po mężusia
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu 

Ale jeśli wiesz, że opieka tam jest dobra, to może warto i tak tam rodzić... Najważniejsi są ludzie.
Wysłuchamy i odpowiemy, a widzę po kolejnych postach i poczuciu humoru, że chyba pomaga...
I np. stwierdzenie "wszystkie koleżanki po sn miały baby bluesa" jest bez sensu... Ja mogę np. powiedzieć, że wszystkie moje koleżanki po sn, nie miały baby bluesa, a po cc niektóre tak... I dalej nic z tego nie wynika
Ja z tych co dobrowolnie pod nóż nie pójdą
Ale jak czytam aktualne opinie o tym szpitalu, to dalej są bardzo pozytywne. Oczywiście wśród sztabu super położnych były dwie, które z łaską wykonywały swoją pracę, ale już na to przymykam oko, bo wszędzie się takie mogą znaleźć...
Bratowa powiedziała, że nic nie daje, bo już wystarczająco dużo dała za wizyty w trakcie ciąży. Ostatecznie okazało się, że ta znajoma kupiła położnym jakiś komplet filiżanek do kawy i lekarzowi też coś, ale już nie pamiętam co (w każdym razie nie były to czekoladki czy kawa). Dla mnie to chore. Też nie zamierzam nikomu płacić za poród i liczę na dobrą opiekę