Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 14:44   #3841
libretka
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wiem, czytałam. I podstawowe pytanie: Twój lekarz wie ile masz lat? Podejrzewam, że wie równie dobrze jak mój.
Drugie podstawowe pytanie: czy kiedykolwiek wspomniał Ci o możliwości przeprowadzenia cc ze względu na to, że po 30stce skurcze są słabsze?
Mi nic na ten temat nie mówił.
Co więcej jeżeli gdziekolwiek jest napisane o wskazaniu cc ze względu na wiek rodzącej, dotyczy to raczej kobiet w okolicach 40 lat.
Vide: nie liczyłabym na cc zasugerowane wiekiem 32 lat...
Ja jestem w tym wieku, rozmawiałam ze swoim ginekologiem i nie tylko z nim, to usłyszałam że wiek nie jest wskazaniem do cc!!!
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:46   #3842
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Ja jestem w tym wieku, rozmawiałam ze swoim ginekologiem i nie tylko z nim, to usłyszałam że wiek nie jest wskazaniem do cc!!!
Co lekarz to opinia, moja koleżanka rodziła 1,5 roku temu w wieku 40 lat i ze względu na wiek miała cc.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:51   #3843
moniczka1302
Wtajemniczenie

ide sprzatac i cos zjesc bo glod mnie chwyta
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:53   #3844
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Co lekarz to opinia, moja koleżanka rodziła 1,5 roku temu w wieku 40 lat i ze względu na wiek miała cc.
Ale 32 a 40 to jest różnica
Ja też mam ponad 30 i gin o tym wie i nic mi nie wspominał, że to może być wskazanie do CC.
Wydaje mi się, że to tak samo jak niby po 30-tce spadają szanse na dziecko
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:57   #3845
Dasti80
Zakorzenienie

Ehhhh...... dla mnie temat porodu jest ciężkim tematem bo już kilka razy w trakcie tej ciąży zmieniałam decyzję, a im bliżej tp tym bardziej panikuję.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ale 32 a 40 to jest różnica
Ja też mam ponad 30 i gin o tym wie i nic mi nie wspominał, że to może być wskazanie do CC.
Wydaje mi się, że to tak samo jak niby po 30-tce spadają szanse na dziecko
Ale ja nie pisałam że to moje zdanie tylko że przeczytałam to w linku od diablicy!!!!!

Stary 2012-02-29, 15:02   #3846
libretka
Raczkowanie

Od początku ciąży jestem nastawiona bardzo pozytywnie na poród sn, nawet mój ginekolog mówi, że jestem jedną z niewielu pacjentek które nie chcą cc, ale im dalej w las i bliżej rozwiązania to strach coraz większy i bardzo często myślę o cc. Moja siostra 9 lat ode mnie młodsza, 2,5 roku temu urodziła przez cc syna, zanim wykonali cc 12 godzin się męczyła, do dzisiaj mówiąc o porodzie jest smutna że nie urodziła sn, mówi że nie czuje się do końca "porodowo spełniona". Rozmawiając ze znajomymi, które rodziły przez CC i SN wszystkie jednoznacznie stwierdzają że lepiej sn, ból jest straszny, ale po porodzie szybciej się staje na nogi i można więcej i szybciej robić przy dziecku, no i karmienie cycem, po sn pokarm pojawia się praktycznie natychmiast, po cc nie zawsze, czasami dopiero po 2 dniach. Tak samo jeśli chodzi o uczucia miłości i radości wobec nowo narodzonego dziecka, po sn od razu jest duży przypływ miłości, po cc nie zawsze.
To co wyżej napisałam to opinie doświadczonych mam, a jak jest naprawdę to nie wiem.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:07   #3847
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

Raz mialam przyjemnosc byc "gwiazda" na oddziale
Jak wracalam z uczelni to zostalam napadnieta przez 2 dresow (ok 17:00, ale byla szarowa) chcieli mi wyrwac torebke,ale tak mna zarzucili,ze wrzucili mnie na ulice z trzema pasami. Potrącil mnie samochod, tata mnie nie poznal w szpitalu.
I teraz moje gwiazdorzenie: byla u mnie telewizja
Zgodzilam sie na nagranie,ale z zaslonieta twarza (dzien wczesniej tak wrzucono chlopaka,ale nie przezyl:/ ) przez pol godziny sie smialam, bo nie umiem byc powazna. Oprocz tego,ze nie mialam jedynki to reszta zebow latala mi jak klawisze-wyrwalam wycieraczke zebami, to mialam zszyta cala warge od srodka, jak przychodzili do mnie ludzie,to tak mnie rozsmieszali ze szwy na wardze mi pekaly Jakos udalo sie nagrac reportaz,a w szpitalu bylam vipem
No ale teraz znowu szarak
Ania jeszcze nie widzialam zeby ktos o takich przejsciach opowiadal z takim humorem rozbawilas mnie na maksa ale oczywiscie wspolczuje przezyc.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Może jednak Ci przedłużą zwolenienie i nie będziesz musiała wracać?

Jeszcze niecałe 2 godziny i WOLNOŚĆ!!!!!!!!!!
mam taka cicha nadzieje ale jesli mi przedluza to pewnie max na tydzien wiec powrot do pracy nieunikniony
Ty ciesz sie wolnoscia, masz jeszcze sporo czasu na szczescie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
u mnie 3 godzinki a jutro czeka mnie powtórka...i coś czuję, że jednak do 10 kwietnia popracuję o ile dam radę
dziewczyny, dam?
no jasne ze tak! jesli tylko czujesz sie na silach to dasz rade
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:09   #3848
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja nie pisałam że to moje zdanie tylko że przeczytałam to w linku od diablicy!!!!!
No wiem, chodziło mi o to, że w takich artykułach lubią strasznie uogólniać wiek, jakby to, że ktoś przekroczył 30-tkę miało jakieś wielkie znaczenie. To jest raczej dłutrwały proces, a nie, że jak ktoś ma 29 lat to ma rodzić SN, a jak 31 to już CC, bo przekroczył trzydziestkę Między 29 a 31 różnica jest niewielka, ale jak kobieta ma już ok. 40 lat to inna sprawa

A w ogóle to nie czytałam tego artykułu, więc w sumie nie powinnam się wypowiadać

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-02-29 o 15:12
Stary 2012-02-29, 15:17   #3849
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Od początku ciąży jestem nastawiona bardzo pozytywnie na poród sn, nawet mój ginekolog mówi, że jestem jedną z niewielu pacjentek które nie chcą cc, ale im dalej w las i bliżej rozwiązania to strach coraz większy i bardzo często myślę o cc. Moja siostra 9 lat ode mnie młodsza, 2,5 roku temu urodziła przez cc syna, zanim wykonali cc 12 godzin się męczyła, do dzisiaj mówiąc o porodzie jest smutna że nie urodziła sn, mówi że nie czuje się do końca "porodowo spełniona". Rozmawiając ze znajomymi, które rodziły przez CC i SN wszystkie jednoznacznie stwierdzają że lepiej sn, ból jest straszny, ale po porodzie szybciej się staje na nogi i można więcej i szybciej robić przy dziecku, no i karmienie cycem, po sn pokarm pojawia się praktycznie natychmiast, po cc nie zawsze, czasami dopiero po 2 dniach. Tak samo jeśli chodzi o uczucia miłości i radości wobec nowo narodzonego dziecka, po sn od razu jest duży przypływ miłości, po cc nie zawsze.
To co wyżej napisałam to opinie doświadczonych mam, a jak jest naprawdę to nie wiem.
Ja właśnie mam mętlik w głowie przez kobiety z mojego otoczenia, więcej jest po cc nawet dwukrotnej i bardzo sobie chwalą, 2 koleżanki są po psn i też sobie chwalą i do tego dochodzi jeszcze moja mama która przeżyła traumę podczas porodu sn i boi się o mnie, a jak czytam w necie o możliwych wielu powikłaniach po psn to aż mnie ciarki przechodzą, czasami mam wrażenie że po cc jest mniejsza ilość możliwych powikłań.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

W rozmowach w toku będzie dzisiaj o zmienionym ciele po ciąży

Stary 2012-02-29, 15:21   #3850
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja idę się położyć. Słabo się czuję

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:22   #3851
Tacca
Zakorzenienie

Moim zdaniem ten artykuł jest bardzo jednostronny. A zarzuca się w nim zwolennikom SN właśnie to jednostronne spojrzenie. Nie wnosi on nic nowego, nie rozprasza obaw, nie ma w nim mowy o powikłaniach po CC a przecież i takie bywają, jest tylko podkreślanie jakie męki przechodzi się przy SN, a przecież nie zawsze SN=koszmar...
Nie sugerowałabym się nim podejmując decyzję wyboru tej tzw. cesarki na życzenie czy porodu naturalnego.
Stary 2012-02-29, 15:24   #3852
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nawet nie strasz, że teraz będzie nawał Hani Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu W moim otoczeniu sami chłopcy się rodzą, a jak już dziewczynka się trafi, to nie Hania.
Właśnie nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Pierwszy zamysł był, żeby rodzić w Bytomiu na Batorego. Teraz zastanawiam się nad Sosnowcem na Zegadłowicza. A Ty gdzie masz zamiar rodzić?

Jestem jak najbardziej ZA Znamy się już troszkę, a na tym etapie ciąży może być już różnie

Wiecie co, przeglądam właśnie listę ze szpitala w Bytomiu, co trzeba przynieść do szpitala:
  • 2 koszule
  • termometr
  • podkłady flizelinowe
  • pieluchy jednorazowe Bella
  • Venflon różowy lub zielony + plasterek
  • maszynka do golenia
  • woda mineralna
dla dziecka mam m.in. oliwka bambino.
U Was też każą przynosić kosmetyki jakiś konkretnych firm??? Venflon??? Aż taka bida na oddziale
Gaabbi... brak mi słów

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:24   #3853
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dasti, nie stresuj się Ta koleżanka, co wczoraj urodziła ma 33 lata i rodziła sn
Pogadaj o tym ze swoim lekarzem i podejmijcie razem najbardziej optymalną dla Ciebie decyzję. Najważniejsze, żeby dzidziol był zdrowy

Wróciłam właśnie ze spaceru. Ale jest super na dworze Chciałabym bardzo, żeby wiosna zagościła już u nas na dobre
Pranie suszy się na balkonie, będzie pięknie pachniało wiatrem- uwielbiam ten zapach
Biorę się za obiad. Zachciało mi się zupy ogórkowej
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:25   #3854
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadza się, wiek nie jest wskazaniem.

Stary 2012-02-29, 15:32   #3855
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem ten artykuł jest bardzo jednostronny. A zarzuca się w nim zwolennikom SN właśnie to jednostronne spojrzenie. Nie wnosi on nic nowego, nie rozprasza obaw, nie ma w nim mowy o powikłaniach po CC a przecież i takie bywają, jest tylko podkreślanie jakie męki przechodzi się przy SN, a przecież nie zawsze SN=koszmar...
Nie sugerowałabym się nim podejmując decyzję wyboru tej tzw. cesarki na życzenie czy porodu naturalnego.
Zgadzam się że jest jednostronny, wcześniej czytałam dużo jednostronnych artykułów na temat porodu sn w których nie pisano o możliwych powikłaniach podczas porodu sn, za to pisano dużo o powikłaniach po cc.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Dasti, nie stresuj się Ta koleżanka, co wczoraj urodziła ma 33 lata i rodziła sn
Pogadaj o tym ze swoim lekarzem i podejmijcie razem najbardziej optymalną dla Ciebie decyzję. Najważniejsze, żeby dzidziol był zdrowy
Na następnej wizycie powiem mu o swoich obawach i zobaczę co powie

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-29 o 15:34
Stary 2012-02-29, 15:35   #3856
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się że jest jednostronny, wcześniej czytałam dużo jednostronnych artykułów na temat porodu sn w których nie pisano o możliwych powikłaniach podczas porodu sn, za to pisano dużo o powikłaniach po cc.
Być może wypowiadał się lub podpisywał pod tym artykułem lekarz który liczył, że pacjentki skuszą się taką opinią i zapłacą mu gruba kasę za cięcie na życzenie
Dziewczyny, dziwię się jak tam u was w szpitalach jest, że trzeba płacić za salę porodową rodzinną,czy lepszą... u nas wszystkie sale przede wszystkim mają tak sam, wysoki standard i wszystkie są bezpłatne. tak samo jak znieczulenie zewnątrzoponowe, gaz i inne metody znieczulenia. I mówię tu o wszystkich szpitalach w swoim mieście

Stary 2012-02-29, 15:38   #3857
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Być może wypowiadał się lub podpisywał pod tym artykułem lekarz który liczył, że pacjentki skuszą się taką opinią i zapłacą mu gruba kasę za cięcie na życzenie
Dziewczyny, dziwię się jak tam u was w szpitalach jest, że trzeba płacić za salę porodową rodzinną,czy lepszą... u nas wszystkie sale przede wszystkim mają tak sam, wysoki standard i wszystkie są bezpłatne. tak samo jak znieczulenie zewnątrzoponowe, gaz i inne metody znieczulenia. I mówię tu o wszystkich szpitalach w swoim mieście
Jesteś położną??

Stary 2012-02-29, 15:38   #3858
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie odnośnie SR. Czy Wy chodzicie z partnerami?
Za pierwszym razem chodziłam z tż, bo go o to poprosiłam, żeby tak raźniej mi było. Nie miał nic przeciwko, chyba że musiał zostać dłużej w pracy, to szłam sama, ale na ćwiczenia chodził, bo one tak na ogół są prowadzone, żeby ta druga osoba była "przydatna" Teraz też będę chodzić dla ćwiczeń przede wszystkim, a na wykłady z ciekawości, bo mam czas, może czegoś nowego się dowiem, a tż zabieram tylko na ćwiczenia.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
film faktycznie dolujacy, lepiej w ciazy nie ogladac...
fajnie ze mozesz rodzic w Krakowie! oby wszystko poszlo zgodnie z planem
Wiem, wiem... ale już go raz oglądałam, więc wiedziałam jak się kończy i nie mogłam się od niego oderwać...
Dzięki

Cytat:
  • 2 koszule
  • termometr
  • podkłady flizelinowe
  • pieluchy jednorazowe Bella
  • Venflon różowy lub zielony + plasterek
  • maszynka do golenia
  • woda mineralna
dla dziecka mam m.in. oliwka bambino.
U Was też każą przynosić kosmetyki jakiś konkretnych firm??? Venflon??? Aż taka bida na oddziale
Przegięcie... No musi być bida straszna... Pewnie też jakby (tfu, tfu!) jakiś antybiotyk był potrzebny, to każą komuś z rodziny pójść kupić Ale jeśli wiesz, że opieka tam jest dobra, to może warto i tak tam rodzić... Najważniejsi są ludzie.

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
kism
co do tego czy TŻ bedzie obok nas to nie mam zielonego pojęcia bo jak awaria wyskoczy w szczecinie czy w gdansku to nie będzie go przez przynajmniej 3-4 dni w tyg a jeśli bedzie miał robotę bliżej to powinien byc chocby wieczorami co do urlopu dla niego to nie wiem dokaldnie czy będzie brał i kiedy dokładnie bo nie wiem kiedy dokładnie urodzę ale chcę żeby był przy mnie ,chociaż na porodowkę zawiózł bo zazwyczaj jestem samodzielna ale w tym wypadku chyba sobie sama nie poradzę
co do Sr będę raczej sama chodzic bo tż ma taką a nie inną pracę więc go razcej nie złapie w tych dniach i godzinach
Ok Ja tylko miałam na myśli, czy tak w ogóle będzie mieszkać z Tobą u teściowej (bo może np. na Was troje byłoby za ciasno...), bo napisałaś "będę z dzieckiem u teściowej" tak jakby bez tż...

Cytat:
Wlaśnie spojrzalam na moje L4 i mam B2, a musze lezec ehhh. Musze Wam sie wyzalic i od razu przepraszam za wyrazenie.
Leze od 6 pazdziernika, czasem jak wstane patrze przez okno jak pies (niedlugo i zaczne wyc i szczekac jak taki pod nami). Jak maz nie zabierze mi neta,to mam dostep do swiata, mam 3 programy w tv- to co leci jest odmozdzajace, przez miesiac nie mialam obrazu bo tv sie zwalil, wiec tylko od czasu do czasu sluchalam odmozdzajace programy. Jak zaczynam czytac to zasypiam,bo wiadomo melisa i relanium robi swoje. Nie moge nigdzie wyjsc,czasem wyjde na chwile,ale to baaaardzo rzadko, zero seksu, nie moge za bardzo sprzatac i gotowac. Tesknie za tanczeniem, silownia, wychodzeniem do ludzi, nawet za robieniem zakupow, jak cos sie nie zmieni to umre na kur...wice i bede pierwsza, ktora na to umrze. Masakra mam juz dosyc
no to sie wygadalam
Wygaduj się śmiało! Jeśli Ci tylko to pomoga, to dawaj Wysłuchamy i odpowiemy, a widzę po kolejnych postach i poczuciu humoru, że chyba pomaga...

Cytat:
Bardzo tendencyjny ten artykuł... Jakoś taki sposób omawiania tematu jest dla mnie mało wiarygodny I np. stwierdzenie "wszystkie koleżanki po sn miały baby bluesa" jest bez sensu... Ja mogę np. powiedzieć, że wszystkie moje koleżanki po sn, nie miały baby bluesa, a po cc niektóre tak... I dalej nic z tego nie wynika
Nie ma reguły Ja z tych co dobrowolnie pod nóż nie pójdą Zawsze czytałam i słyszałam, że statystycznie po cc jest więcej powikłań niż po sn.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Moje tytuły

Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami - mamy V/VI 2012

Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy - mamy V/VI 2012

Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy - mamuśki V/VI 2012

Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami - mamuśki V/VI 2012
Hehe, fajne
Tobie to tylko rzucić temat i zaraz coś jest!

Cytat:
Chyba, że zapłacimy za godne traktowanie albo cesarkę. Widziałam jak się traktuje szarych ludzi w szpitalach. Totalna olewka i lekceważenie. Na wszystkich oddziałach tak jest, czemu na położnictwie miało by być lepiej?
Mam przyjemność stwierdzić, że wcale nie zawsze tak jest. Jak już pisałam wg mnie to zależy wszystko od ludzi pracujących na oddziale, a to znowu pewnie od podejścia ordynatora czy dyrektora szpitala... Nie dałam ani złotówki za poród, a byłam traktowana z szacunkiem, godnie i pomagano mi z uśmiechem przy porodzie i potem przy dziecku z karmieniem i przewijaniem, dlatego chcę jechać do tego samego szpitala... Obym się nie zawiodła Ale jak czytam aktualne opinie o tym szpitalu, to dalej są bardzo pozytywne. Oczywiście wśród sztabu super położnych były dwie, które z łaską wykonywały swoją pracę, ale już na to przymykam oko, bo wszędzie się takie mogą znaleźć...

Cytat:
Raz mialam przyjemnosc byc "gwiazda" na oddziale
Jak wracalam z uczelni to zostalam napadnieta przez 2 dresow (ok 17:00, ale byla szarowa) chcieli mi wyrwac torebke,ale tak mna zarzucili,ze wrzucili mnie na ulice z trzema pasami. Potrącil mnie samochod, tata mnie nie poznal w szpitalu.
I teraz moje gwiazdorzenie: byla u mnie telewizja
Zgodzilam sie na nagranie,ale z zaslonieta twarza (dzien wczesniej tak wrzucono chlopaka,ale nie przezyl:/ ) przez pol godziny sie smialam, bo nie umiem byc powazna. Oprocz tego,ze nie mialam jedynki to reszta zebow latala mi jak klawisze-wyrwalam wycieraczke zebami, to mialam zszyta cala warge od srodka, jak przychodzili do mnie ludzie,to tak mnie rozsmieszali ze szwy na wardze mi pekaly Jakos udalo sie nagrac reportaz,a w szpitalu bylam vipem
No ale teraz znowu szarak
Cytat:
Najsmieszniejsze jest to,ze nie dali rady wyrwac mi torebki i oddalam ja dopiero na rentgenie Tzn wszystko dzialo sie tak szybko i gdybym wiedziala,to od razu bym oddala,ale to byl szok i nagle lezalam juz na ulicy. Uratowala mnie kurtka zimowa,za ktora dalam z 500zl i bylam zla,ze taka droga,ale byla na prawde mocna-mam jedno zszycie na rekawie i teraz podczas ciazy ja nosze
aniu, jesteś jedyna w swoim rodzaju Jak można tak ludzi rozśmieszać takimi poważnymi sprawami

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja tez cos sklecilam na szybko:

Wyprawke powoli kompletujemy, w maju/czerwcu powijemy

najpóźniej za 3 miesiace powitamy nasze brzdące - mamy V-VI

brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują - mamy V-VI
Super! Może uda Ci się przełamać hegemonię agaty O ile się nie mylę, to dotychczas jej tytuły wygrywały.

Cytat:
Idę z psiakiem na spacer Później biorę się za obiad i bułki drożdżowe Zapraszam na degustacje
Ale mam dzisiaj dobry humor. Mam nadzieję, że nic i nikt mi go nie popsuje
To ja wpadam
Super, że masz lepszy humor. Ostatnio Ci go brakowało, z tego co kojarzę...

Cytat:
Rozmawiając ze znajomymi, które rodziły przez CC i SN wszystkie jednoznacznie stwierdzają że lepiej sn
I takie opinie są dla mnie najbardziej wiarygodne - kobiet, które przeżyły jedno i drugie...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:42   #3859
diablica071086
Zadomowienie

przepraszam za ten artykuł nie chciałam nikogo straszyc

dziś idę jeszcze do gina na macanko ciekawe co powie mi na moje wyniki badań i te paskudne bakterie:brzydal :

KISM
co do mieszkania pewnie zamieszka z nami bo miejsca jest na tyle, bo w weekendy jeszcze na studiach bez problemu tam nocowałam ale wtedy TŻ miał jeszcze swój pokój u rodziców ( w wieku 28 lat) a taraz siostry grzecznie podzieliły się zajeły jego pokój, myślalam ze pokój po jego babci będzie wolny ale tam zamieszkała sobie kolejna siostra więc 3 siostry w ciągu 2 lat z 1 pokoju przeniosły sie na trzy i każda ma już swoj
więc nam zostaje przejęcie jakiegoś na okres 2-3 miesięcy najlepiej by było w pokoju po babci bo tam jest osobna kuchnia i malutka łazienka

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-02-29 o 15:48
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:44   #3860
Dasti80
Zakorzenienie

Kism moja mama przeżyła poród sn (ze mną) i cc (z siostrą) i jest jak najbardziej za cc.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-29 o 15:47
Stary 2012-02-29, 15:46   #3861
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Mam przyjemność stwierdzić, że wcale nie zawsze tak jest. Jak już pisałam wg mnie to zależy wszystko od ludzi pracujących na oddziale, a to znowu pewnie od podejścia ordynatora czy dyrektora szpitala... Nie dałam ani złotówki za poród, a byłam traktowana z szacunkiem, godnie i pomagano mi z uśmiechem przy porodzie i potem przy dziecku z karmieniem i przewijaniem, dlatego chcę jechać do tego samego szpitala... Obym się nie zawiodła Ale jak czytam aktualne opinie o tym szpitalu, to dalej są bardzo pozytywne. Oczywiście wśród sztabu super położnych były dwie, które z łaską wykonywały swoją pracę, ale już na to przymykam oko, bo wszędzie się takie mogą znaleźć...
Chciałabym i ja trafić na ludzi z powołaniem, nie wyobrażam sobie jak ktoś zwraca się do mnie w formie dajmy na to bezosobowej albo w ogóle mnie olewa a niestety na chwilę obecną mam taką wizję porodu...
Nie wiem, może dlatego, że chora jestem to dziś wszystko ewidentnie czarno widzę.

Wrzuciłam telefon i zdjątko na maila.
Stary 2012-02-29, 15:48   #3862
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
A o jakim super mieście to piszesz?
Stary 2012-02-29, 15:50   #3863
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Kism moja mama przeżyła poród sn (ze mną) i cc (z siostrą) i jest jak najbardziej za cc.
Dasti, no sama powiedz ile lat temu... Zupełnie inne czasy, nie ma co porównywać... Moja mam przeżyła zatrucie ciążowe i cc tyle samo lat temu, więcej się z ojcem na dzieci nie zdecydowali.
Stary 2012-02-29, 15:51   #3864
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio gadałam o tym z bratową. Bo opowiadała jak to jedna znajoma, która chodziła do tego samego lekarza co ona i rodziła w tym samym szpitalu, pytała się jej jaki prezent dalej lekarzowi po prodzie a jaki położnym Bratowa powiedziała, że nic nie daje, bo już wystarczająco dużo dała za wizyty w trakcie ciąży. Ostatecznie okazało się, że ta znajoma kupiła położnym jakiś komplet filiżanek do kawy i lekarzowi też coś, ale już nie pamiętam co (w każdym razie nie były to czekoladki czy kawa). Dla mnie to chore. Też nie zamierzam nikomu płacić za poród i liczę na dobrą opiekę Mi w pracy też nikt nie dogadza, a jakoś staram się pracować najlepiej jak potrafię.
Stary 2012-02-29, 15:52   #3865
Dasti80
Zakorzenienie

Ehhh..... my możemy sobie gdybać i planować, a na koniec czerwca okaże się że porody sn i cc rozłożyły się pół na pół, tak jak na innych wątkach ciążowych

Stary 2012-02-29, 15:52   #3866
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam za ten artykuł nie chciałam nikogo straszyc
Spokojnie, zawsze możemy kulturalnie wymienić się opiniami

Cytat:
OK Przecież nie twierdzę, że wszystkie kobiety są za sn. Przecież napisałam, że różnie bywa... Ja już swoje na ten temat w poprzedniej ciąży wysłuchałam i wyczytałam, i po prostu mam takie zdanie, że dobrowolnie pod nóż nie pójdę
Stary 2012-02-29, 15:57   #3867
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Dasti, no sama powiedz ile lat temu... Zupełnie inne czasy, nie ma co porównywać... Moja mam przeżyła zatrucie ciążowe i cc tyle samo lat temu, więcej się z ojcem na dzieci nie zdecydowali.
To było kupę lat temu, cc wtedy też wyglądało inaczej, a jednak mama namawia mnie na cc dla mojego bezpieczeństwa oczywiście

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ja nikogo nie namawiam na cc, poprostu zastanawiam się co ja mam wybrać

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Ooo... zaczynają się RwT

Stary 2012-02-29, 16:02   #3868
kism
Wtajemniczenie

Dziewczynki!
Mam jeszcze taką sugestię, jeśli mogę...
Myślę, że lepiej, bardziej czytelnie będzie, jeśli wszystkie nasze numery będą w takim jednym "wątku" na poczcie, dlatego zatytułowałam mail'a drukowanymi literami "NUMERY TEL". Jak piszecie osobne maile, to potem bałagan taki będzie i trudniej je znaleźć. Może by dopisać jeszcze te osobne numery w tym wspólnym wątku?

U mnie dziś także wiosennie, choć wiatr dość mocno wieje, ale jak tylko wyskakiwałam z auto do przedszkola i z powrotem, to już mi było tak gorąco, że bez kurtki poszłam Może już niedługo będzie się dało na jakieś lżejsze wdzianka przerzucić
Za to mojego Maksia dziś boli głowa tak, że po przedszkolu poszedł spać Chyba pierwszy raz tak mu się zdarza Cóż, ból głowy nie jest zarezerwowany tylko dla dorosłych
Ja Was znowu zaraz opuszczam, jakoś ostatnio ciężko mi być na bieżąco, ale dobrze mi jak nie siedzę na pupie bez przerwy Idę zrobić obiad, a wieczorkiem wychodzimy z tż do znajomych (do Maksa szwagierka przyjdzie), szalejemy ostatnio
Stary 2012-02-29, 16:09   #3869
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Co stosujesz na gardło? Bolało mnie jak wstałam, ale przeszło samo. A na katar coś stosujesz?? Bo ja jedynie piję herbatę z miodem i cytryną, bo czuję się ogólnie grypowo. Na katar nie mam nic

syrop z cebuli na gardło - najlepszy, jeszcze mleko z czosnkiem jeśli dasz radę wypić a na katar - majeranek zalać wrzątkiem i głowę pod ręcznik

Cytat:
Ja dzisiaj obudziłam się z płaczem Śniło mi się, że mój P poszedł do pokoju obok zdradzić mnie z moją koleżanką, która zaproponowała mu "miłą gimnastykę".
Mam chyba wyrzuty sumienia, że pościmy...
W ogóle jakaś taka zazdrosna bardzo się zrobiłam w ciąży. Wcześniej ufałam P w 100% i nawet nie myślałam o jakiś głupotach. Teraz też mu ufam, ale czasami sobie myślę, jakbym bardzo cierpiała, gdyby zostawił mnie dla jakiejś innej dziewczyny To chyba dlatego, że tak się moje ciało zmienia i życie, i nie czuję się już tak pewna swego jak wcześniej

ee tam - ciało się zmienia ale jesteśmy atrakcyjne bo nosimy potomków zjedz coś słodkiego i od razu przejdzie

Cytat:
ania 85 - teraz imprezy z okazji chrztu to sie w restaurantach robi i to kilkudaniowe imprezy, mini wesela od popoludnia do poznego wieczora
to prawda, jak ja usłyszałam co się dzieje w mojej rodzinie, ten w restauracji, ta w restauracji - chrzciny na 50 osób albo na więcej....litości

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam
Nie miałam już wczoraj wieczorem siły na komputer także dziś nadrabiam

Kapukat no u mnie niestety z tą wyprawką to też kwestia finansów, nie dość, że ten wyjazd do sanatorium nieźle nas szarpnął to jeszcze przez te ostatnie mrozy mąż nie pracował (jest operatorem koparki) i zostaliśmy z jedną wypłatą
Także chyba przyjdzie mi poczekać na zwrot podatku i dopiero wtedy zakupię wyprawkę mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę
no to tak jak ja się dzisiaj załatwiłam - Pan ze sklepu zadzwonił zapytać czy towar wysyłać - ja oczywiście tylko potrzebuję konta i sumy, a potem sobie zdałam sprawę że w tym tygodniu to ja mam tylko 1/5 tego co muszę zapłacić, bo dom trzeba najpierw i rachunki...ale co tam coś wymyślę

Cytat:
Wlaśnie spojrzalam na moje L4 i mam B2, a musze lezec ehhh. Musze Wam sie wyzalic i od razu przepraszam za wyrazenie.
Leze od 6 pazdziernika, czasem jak wstane patrze przez okno jak pies (niedlugo i zaczne wyc i szczekac jak taki pod nami). Jak maz nie zabierze mi neta,to mam dostep do swiata, mam 3 programy w tv- to co leci jest odmozdzajace, przez miesiac nie mialam obrazu bo tv sie zwalil, wiec tylko od czasu do czasu sluchalam odmozdzajace programy. Jak zaczynam czytac to zasypiam,bo wiadomo melisa i relanium robi swoje. Nie moge nigdzie wyjsc,czasem wyjde na chwile,ale to baaaardzo rzadko, zero seksu, nie moge za bardzo sprzatac i gotowac. Tesknie za tanczeniem, silownia, wychodzeniem do ludzi, nawet za robieniem zakupow, jak cos sie nie zmieni to umre na kur...wice i bede pierwsza, ktora na to umrze. Masakra mam juz dosyc
no to sie wygadalam
nie zazdroszczę i podziwiam że umiesz usiedzieć w domu - ja nie mam telewizji i nie odczuwam jej braku, ale jak pada - a u nas dużo pada to mnie ponosi, bo co ciągle w domu robić?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Moje tytuły

Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami - mamy V/VI 2012

Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy - mamy V/VI 2012

Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy - mamuśki V/VI 2012

Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami - mamuśki V/VI 2012
Cytat:
ja tez cos sklecilam na szybko:

Wyprawke powoli kompletujemy, w maju/czerwcu powijemy

najpóźniej za 3 miesiace powitamy nasze brzdące - mamy V-VI

brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują - mamy V-VI
dziewczyny Boskie!

Cytat:
W tym artykule jest poruszony temat wieku, pisze tam że u 30 latki skurcze macicy są słabsze niż u 20 latki przez co poród może być cięższy i obarczony większymi komplikacjami :/
a ja tam się nie boję i nie nastawiam na cc, wręcz przeciwnie, chociaż jestem stara to wolałabym urodzić SN i czekam do maja

Cytat:

moja mama rodziła - 4600, 4200 i 5500 - wszystko naturalnie, nic jej się nie stało, przeżyła i ma się dobrze a my wyrośliśmy na ludzi nie wszyscy tak tragicznie przechodzą porody naturalne i dziecko wcale nie musi być maleńkie żeby szybko poszło
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:11   #3870
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

co nie? wczoraj szpetnie dzisiaj pięknie
też się wybieram na spacer - do sklepu
a ja jednak nie byłam w Realu ale zaraz się zbieram i idę po męża do pracy, przynajmniej przejdę się pół godz w jedną stronę

Cytat:
Słyszałam, że zazwyczaj te nauki są dzień przed chrztem, właśnie ze względu na przyjezdnych chrzestnych.
Ja też byłam na takich naukach gdy pierwszy raz zostawałam chrzestną właśnie dzień przed chrztem, a drugi raz ( chrzest był u mnie na wsi na wschodzie a ja mieszkałam na w Tychach) niby miałam mieć zaświadczenie, że byłam u spowiedzi ale i bez tego się obyło, tylko na słowo ksiądz mi uwierzył

Cytat:
wczoraj tesciowa opowiadala mi o blizniakach, ktore przyszly na swiat - chlopczyk byl duzo wiekszy od swojej siostrzyczki, bo zabieral jej jedzenie i ona w odwecie drapala go w brzuchu i urodzil sie caly podrapany po buzi
ja nie mooogędobre

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
u nas w jeden dzień by pewnie zeszło opakowanie.

ja mrożę pieczywo. z reguły kupujemy chleb na cały tydzień i część zawsze ląduje w zamrażarce.
U nas tak samo, my bardzo lubimy oboje czekoladki i jak przysiądziemy do czegoś to znika w mgnieniu oka, szczególnie mój P. jest takim łasuchem na czekoladki, cukierki...

Też kupujemy pieczywo na cały tydzień i mrozimy

Ale się dziewczynki rozpisałyście od rana no cóż teraz nie zdążę doczytać, może później , lecę po mężusia

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości