|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
agacia_cz ja też nie mogę patrzec na siebie,nie miałam pojecia,że brzuch po ciaży może tak wyglądac
Narazie tylko smaruję i zakładam pas poporodowy,od dzaisiaj czaczynam też zakładac pas wibrujący - ale czy to coś pomoże?? Planuję też robic brzuszki i udac się na siłownię ,myślę też o wizycie u dietetyka żeby przepisała mi jakąs dietkę no i czytałam o zabiegach u kosmetyczki ---ale kiedy ja na to znjadę czas i chęci???? pearpearl oby Wam krople ss pomogły bo nam niestety nic nie dały.Stosujemy tez niemieckie Lefax i te dają radę .Dzisiaj byłam na masażu u rehabilitanta bo już nie mogłam uchodzic bolał mnie krzyż i biodra.Rozmasował super - rwa i rozciagnięte więzadła - bolał ten masaz jak cholera .Byliśmy godzinkę na spacerku,słoneczka nie było ale 10 stopni.,wiec fajnie!!! |
|
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
hejka
głosuję na 1 tytuł ![]() kasik, zdrówka rano ładnie słonko było i zaczęłam... biegać przy okazji psa wyprowadzam, chyba się u nas zadomowił :Plecę do klubu ;p
|
#4533 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadł krótko, uspokajał się i po jakimś czasie znów. miałam wtedy go karmić tyle ile zechcea samo ssanie mu nie wystarczało, bo smoka szybko wypluwał jak tylko się skapnął, że nie leci ![]() Cytat:
![]() ja opowiadam mu różne historyjki wymyślane i różne rzeczy o rodzicach itp. Ponoć nie chodzi o treść, ale o same dźwięki, intonację itp. Cytat:
![]() Ale oczu nie miał badanych, chyba, że jeszcze na oddziale noworodkowym przed wypisem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
muszę zacząć akcję maseczkową, a do fryzjera idę przed chrzcinami i znów będę mieć krótkie włosy _________________________ ____ Bry ![]() Po kolei: wczoraj byliśmy na szczepieniach - T. oczywiście wrzeszczał, ale analogicznie do oczyszczania nosa, więc luz ![]() waży....4,800 kg, czyli przez 5 tygodni od wyjścia ze szpitala przytył 1,700 kg lekarka mówiła, że jak na jego długość to bardzo ładnie, ale nadal jest bardzo szczupły![]() a dzisiaj byłam u gina - wszystko OK, więc oficjalnie zakończyłam czas połogu ![]() a poza tym, to i lekarka i gin powiedzieli, że moje dokarmianie małego mm nie jest jakieś niewłaściwe i super, że mimo wszystko daję swoje. Mam wytrzymać jeszcze przynajmniej miesiąc, żeby na początek wiosny się mały załapał na przeciwciała ![]() No więc teraz po każdym karmieniu odciągam resztę laktatorem (nazbieram 60-80 ml) no i mam nadzieję, że rozkręcę trochę laktację dzisiaj T, dostał tylko jedną porcję mm, ale to tylko dlatego, że u lekarza zeszło mi o 2 godz. za długo
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... będę szukać laktatora elektrycznego... mogłabym prosić o polecenie jakiegoś (poza Medelą, bo za drogie to to
)![]() ![]() ![]() No i karuzelkę nad łóżko ![]() :prosi : ale koszt do 100 zł![]()
|
#4535 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za usg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() klas ki:
|
|||||||
|
|
|
#4536 |
|
Raczkowanie
|
ja tak tylko na chwilkę z informacją, że
26.02.2012 o 16.45 przyszła na świat Hania poród sn waga 3700g 56cm jak odsapne wstawię opis pozdrowionka
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Tymusia i za wizyte u gina.
|
|
|
|
|
#4539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie! Bioderka Kingi są rewelacyjne!!!
a ja z nią ćwiczę często roweryki itp, żeby rozruszać też jelitka ![]() Pisałam do NESKI, z najnowszych info: "U nas już dobrze. Igulec dostaje już należną porcje jedzonka i jest z tego powodu bardzo szczęśliwy bo wczoraj cały dzień płakał z głodu bo dostawał co 3 godziny mleko ale 10 ml potem 20 itd więc był bardzo głodny. Bierzemy udział w badaniach klinicznych nad tą chorobą którą miał Iguś dlatego wychodzimy jutro chyba." Haniula ![]() bambusek nie polecę w takim razie nic, ja z medeli byłam niezadowolona- może dlatego, że z początku jak jeszcze nie miałam nawału miałam mało mleka i tak nie leciało? u mnie ręczny laktator- gruszka, zwykły z apteki świetnie się sprawdził Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie pękaj! ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- a ile kosztują i jak je stosujesz??? też 30 ml?????
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
ania_1988 gratulacje
My dzis po 1 spacerku bo u nas na plusie 15 stopni,maly spal. Czy dziecko robi normalne kupki jak ma kolki? bo ja do konca nie wiem czy ona ma kolki czy marude zwykla. Steka ale jak sie przylozy go do cyca to w mig mu wszystko przechodzi i zaraz uderza w kime a jak tylko dam go do lozka to ryk i prezenie. Karmie go w pionie glownie. |
|
|
|
#4542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bioderka Kini, dzieki Tobie sa rewelacyjneE tam tabletki, juz nie badz taka skromna i przyznaj sie ze jestes supermama Dobrze, że u Neski i Igorka wszystko ok
|
|
|
|
|
#4543 | |||||
|
Zadomowienie
|
My dziś miałyśmy z Asieńką pierwszy spacerek
GŁOSUJĘ NA 1 1. Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia. Mamusie I-II 2012 Cytat:
Mówiła, ze jak dziecko jest na mm to picie jest konieczne, najlepiej podawać przegotowaną wodę mineralną. Jak dziecko ma skończony 1 miesiąc to można zacząć podawać herbatkę z melisy lub koperku, ale nie granulowaną, tylko zaparzyć najzwyklejszą herbatkę z torebki ekspresowej. Takie granulowane herbatki mają dużo cukru, a cukier powoduje wzdęcia bo w brzuszku zaczyna się fermentacja. Cytat:
Masakra jak zobaczyłam swoje dziecko z igłą w głowie to mi się słabo zrobiło ![]() Cytat:
Ja mam napisane że kontrola okulistyczna w 3 tyg. życia, wiesz chodzi o to, ze te lampy są szkodliwe dla oczu. Mojej małej trzeba było pilnować bo się wierciła i zsuwała okularki. Cytat:
Cytat:
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-02-29 o 17:34 |
|||||
|
|
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nafaszerowałam się tabletek i jestem na haju... nie czuję takiej więzi do niej jak np. do męża, że poszłabym za nim w ogień, że dałabym się za niego zabić... nie wiem sama do końca, czy ta szaleńcza miłość przyjdzie sama, czy nie, mimo szczerych chęci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!!!!!!
![]()
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
agacia ja dopajam moją małą herbatka rumiankowa z hipp. Poczatkowo była przegotowana woda, ale jak zaczelam dawac jej herbatki to juz sie skrzywiła na wode i pluje
bo herbatka słodka A itak musze jej dawac na głodnego przed mlekiem, bo inaczej nie chce pic w ogole, jakies 100ml dziennie wypije, ale to nic nie zmienia w sprawie kupek ![]() My tez mielismy naswietlania w szpitalu, ale ani w zaleceniach nic nie wspomniano, ani nam pediatra nic nie mowił A to trzeba isc do jakiegos specjalnego okulisty dzieciencego czy normalnego?![]() Ale czuje sie wymeczona dzis juz Najpeiwr bylam z mała na spacerku, ponad godzine łaziłysmy, i w lumpie sie obłowiłysmy a ja 2 bluzeczki ![]() A potem szybko do domu na papu, chwila odpoczynku i poszlismy z tz i mała do restauracji w ktorej bedziemy miec ipreze po chrzcie, na obiad- aby sprawdic czy dobre ![]() Bałam sie jak mała sie bedzie zachowywać, ale była grzeczna
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-02-29 o 17:40 |
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ponoć elektryczne lepsze do utrzymania i rozkręcenia laktacji...dobra... zmykam, bo małżonek się irytuje, a potem jedziemy na bioderka. Papa
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia jak mogły Ci pomóc kropelki Lafex lepiej od Sab Simplex, skoro Lafex zawiera mniej mg Simeticonu??
SS jest mocniejszy...
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kosztują 70 zł za 100ml ,podaję 2 pompnięcia do buzi do każdego jedzenia Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-29 o 17:56 |
|
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Mam jeszcze pytanko dotyczącePipki od kilku dni pobolewa i piecze i teraz nie wiem czy to normalny proces gojenia czy znów coś się do mnie przykleilo? Na wszelki wypadek podmywam die tantum rosa ale to przynosi ulgę tylko na chwile :/
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po ilu dniach zadziałały?? bo ss nam pomógł po 3 dniach...
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4552 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące piersią, czy jadacie zupę ogórkowa?? MIli ma już 8 tyg, moze mogła bym już wprowadzić??
Cytat:
dla Bartusia.Cytat:
Cytat:
Ja zamierzam, a na razie śpiewam piosenki i tańczymy ![]() woda niegazowana, herbaty w tym laktacyjna raz dziennie, okazjonalnie sok żurawinowy i jabłkowy, sok kubuś marchwiowy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Agatek za bioderka Kini.i dzieki za dobre wiesci od Neski
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Kasikzaki ja jadłam ogórkowa w zeszłym tyg i nic nowego się nie dzialo
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie wiem co robic
Mała caly dzien placze, doslowanie caly dzien.Zaraz zadzwonie do poloznej srodowiskowej zapytac co robic. Wpierw zrobie Lilce gorącą kąpiel może to cos pomoże. Albo ja coś zjadłam i małej zaszkodziło? Kombinuje juz caly dzien zeby jej pomóc. Normalnie płaczę aż razem z nia |
|
|
|
#4555 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak spotkam to kupię coś grubszego co by młodemu wynagrodzić ![]() Cytat:
Krzyś tez mi podobny numer wywinął. Leżał w łóżeczku - dosłownie chwilę wcześniej go uśpiłam. Poszłam więc ściągnąć pranie z suszarki w kuchni (tylko tam jest na nią miejsce). Ściągam to pranie i sobie składam w kostkę segregując do prasowania. Słyszę, że się mały odzywa raz. Pomyślałam, ze pewnie przez sen bąka sadzi lub mu się coś nie bardzo śni. Wracam do pokoju z tym praniem, jestem w korytarzu a on drugi raz tak sobie płaknął krótko. Kładę ubranka w miejsce do prasowania i podchodze tak z głupa do łóżeczka, żeby zobaczyć czemu sobie tak dwa razy płaknął, a ten co???? Zaniósł się!!!! Patrzę na niego i widzę, że cały czerwony, buzia na maksa otworzona i oddechu nie może złapać Capnęłam go - dosłownie capnęłam - do góry i dawaj po plecach tłukę, żeby oddech złapał. Mój syn mnie wykończy. Od tamtej pory nawet do łazienki z nim idę, bo się po prostu boję zostawić go na minutę samego Oilatum jest jak dla nas wspaniałe. Używamy od samego poczatku i Krzyś ma super skórkę GRATULACJE ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]()
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie umiem powiedziec po ilu dniach zadziałał,w ss dawałam tylko 2 dni ,bo myślałam,że to odrazu ma działac,a Ty mówisz,że Wam po 3 dniach pomogło. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Mój Bartek też wkłada piąstki do buzi ,probuje ssac paluszki,ale najpierw wyplówa smoka i wklada rączki i podobno to nie musi oznaczac głodu - bo on robi tak nawet po jedzonku - dzieci w tym wieku tak poprostu robia bo maja taki odruch ssania . |
||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisali na forach, że pomaga od razu, albo po kilku dniach... po tygodniu zastosowałam ss i dopiero zadziałał po 3 dniach- złagodził, kolek wieczorami albo w ogóle nie ma, albo są, ale krótkie, no bo 1,5h-2 h max... też myślałam, że zadziała od razu zobaczę, na razie mam w zapasie jeszcze 2 butelki+ jedną otwartą ss i po tym spróbuję lafex - chociaż sama do końca nie wiem, skoro zawiera mniejszą dawkę... ![]() a to co? takie tanie?? lefax niby za niecałe 19 zł... coś podejrzane?
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-29 o 20:11 |
|
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, znowu łajza ze mnie i nie cytuje,ale wpadam tylko na momencik i lece sprobowac sie przespac, zeby miec chociaz troszke wiecej sil na akcje kolka.
Wiecie co? Tak siedzialam i analizowalam,czy cos nowego wprowadzilam wczoraj do menu, czego nie jadlam wczesniej i w koncu mi zaswitalo, ze wczoraj pierwszy raz dostal wit.K. Zaczelam troche czytac i na wielu forach znalazlam, ze sporo rodzicow opisywalo, ze ich maluchy po podaniu tej wit mialy bole brzuszka i nie spaly po nocach. Kurde, moze to to? Bo do tej pory kolki trwaly 3 do 4 godzin, od 23-polnocy do trzeciej czwartej nad ranem, a wczoraj,a raczej dzisiaj byl wrzask do 7:30. Dzisiaj mu nie podam tej witaminy i zobaczymy. Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie ss. Kropeczko, trzymaj sie. Jak widac, nie jestesmy same... Musimy to jakos przetrwac! Agatku, a co to ten lefax? Na innych forach wlasnie sporo osob pisalo, ze im pomogl... Zuzia, a jak pijesz karmi, to odgazowujesz je wczesniej? Zoska, trzymam kciuki za Ciebie. Bidula, wiem, przez co przechodzisz Nawojka, dziekuje pieknie za slowa otuchy. Kasikzaki, a o co chodzi z tymi uszkami??? Dobra, ide sporbowac sie kimnac Trzymajcie kciuki, zeby dzisiejsza noc byla lzejsza od wczorajszej
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

.

)

klas ki:

Najpeiwr bylam z mała na spacerku, ponad godzine łaziłysmy, i w lumpie sie obłowiłysmy