Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 14:36   #4561
megan713
Wtajemniczenie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Tenebrosko Właśnie Twoje mikrodermabrazje mnie (znaczy TŻa) zainspirowały... smęciłam mu że mi by sie też przydały i wogóle i wczoraj znalazł i powiedział czy by mi takie odpowiadały

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ide se loczki zrobic
bye
Koko loki??

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
my

my bedziemy miec tak jak madzia. prosba o potwierdzenie do dnia XX na meila albo kom

Osobiście nie spotkalam sie z zaproszeniem BEZ takiej prosby o potwierdzenie.
Ja też nie, my zamówiliśmy więcej zaproszeń, a w miejsce daty do której chcemy potwierdzenie wstawilismy kropeczki, jak nam pierwszy "rzut" gości odmówi, to popędzimy z następnymi i tam wstawimy już późniejszą datę

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dziewczyny namowiłam mojego mega nietanczącego Narzuta na kurs tanca uzytkowego , nie żaddne pierwsze tance etc. ttylko po prostu zeby poczul rytm i sie poruszal:jupi : jestem mega szczesliwa
klask i: To super sprawa, mi nasze tany-tany spędzało sen z powiek... TŻ tańczył swoje, a ja prowadziłam (wiem wiem - baty!) po swojemu... w dodatku on ma 195 cm, a ja 160 cm. Flip i Flap na parkiecie. Poszlismy na taki wstępny kurs tańca towarzyskiego, odbyliśmy chyba 6 zajęć i jak poszliśmy na wesele, to mimo, że nie wykorzystywaliśmy kroków walca czy tanga to wspólne pląsy wychodziły nam super stańczyliśmy się fest!

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:36   #4562
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
j

u nas podobnie - też chodziliśmy i koniec był po II stopniu - niestety seria niefortunnych zarżeń nam przeszkodziła.
zamierzamy jeszcze iść i sobie przypomnieć ale pewnie kolo kwietnia dopiero..
My pewnie wybierzemy sie jak znajdziemy piosenkę na I taniec ale jest ciezko z tym

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja ostatnimi czasy też się nie sponurzałam bo wiadomo jak się ma katering czy na sali się płaci od osoby to są koszty, ale moja dziwna rodzina uważa, że nie musi nic potwierdzać i raczej nie dzwonią. A ja przy tak dużej liczbie osób chciałabym uniknąć pustych miejsc przy stolikach bo wiadomo, że później to kłopot ale oni najwyraźniej tego nie rozumieją.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Rewelacyjne!!!
Pisz smialo.. serio w dzisiejszych czasach to zaden nietakt poprosić o potwierdzenie.. Nawet ze wzgledu na to ze jak odmowi Ci 10 osob to juz jestes prawie 1,5 tys w plecy.. a roznie moze byc
No i wlasnie te miejsca przy stole ustalic.

Chyba ze wolicie osobno dawac karteczke przy zapraszaniu z taka informacja jesli nie chcecie na zaproszeniach wypisywac. Ale to juz jak wolicie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:40   #4563
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:

Rewelacyjne!!!
dziękuje
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:44   #4564
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

ja sie bardzo ciesze z tego kursu

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ooooo a ile taki kurs kosztuje??
www.studioverso.pl na happyday mozna bylo kupic 60 zl od osby za 2 meisiace w sumie 8 godzin czyli za pare 120 wiec mega taniocha

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:46   #4565
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
tutaj chodzi zwłaszcza o bezpieczeństwo lotu. Doskonale rozumiem, że dla lotniska każde ciało obce na niebie może stanowić zagrożenie. Pomyślcie sobie, że taki jeden lampion zabłąka się w okolicach lotniska w momencie kiedy będzie startował samolot. Nie musi on wyrządzić jakiś strat w samolocie, ale wystarczy, że opóźni start. No i samolot wtedy nie wystartuje 5 minut później, ale mogą wycofać i sam lot opóźni się np. o 2 godziny.
Kolejna sprawa - blisko drogi, niech taki jeden się nie wzniesie a będzie leciał nisko i niech wleci nagle na pas drogowy i wywoła panikę wśród kierowców.
Zgadzam się, że takie rzeczy powinny być zgłoszone i jeśli komuś tak bardzo zależy na lampionach, to niech stara się o te decyzje.
Nie powiem, ale lampiony mi się podobają, ale ze względu na bliskość linii kolejowej, lasku to się na nie decydowac nie będziemy.

dokładnie
nawet kiedyś rozmawiałyśmy o tym, że któreś lotnisko miało problem bo właśnie takie lampiony pojawiły się w jego pobliżu
Stary 2012-02-29, 14:56   #4566
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
dokładnie
nawet kiedyś rozmawiałyśmy o tym, że któreś lotnisko miało problem bo właśnie takie lampiony pojawiły się w jego pobliżu
chyba chodzi o Okęcie

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Tenebrosko Właśnie Twoje mikrodermabrazje mnie (znaczy TŻa) zainspirowały... smęciłam mu że mi by sie też przydały i wogóle i wczoraj znalazł i powiedział czy by mi takie odpowiadały

Koko loki??

ja kokoloków nie robię robię loczki

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:11   #4567
jagodzia133
Zakorzenienie

coś dla dziewczyn z Lublina http://www.groupon.pl/oferty/lublin/...xperta/3714316 zniżka na rzęski metodą 1:1
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:16   #4568
patollek
Raczkowanie

[QUOTE=niut0;32626610]myślę, że tak bo nigdzie ich nie ma, u niego są za 39zł + 14 zł na wysyłkę pobraniową priorytetową, bierzesz też?

tak bardzo mi się spodobały jak nie wykorzystamy ich na ślub to na sesje będą extra
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:19   #4569
melod_y
Zakorzenienie

Dziewczyny- mozecie mi powiedziec jak zamawia, placi sie na gruponie? tak od A do Z ? bo znalazlam fajna oferte i ciagle slysze jak cos kupujecie tanio i zamawiacie a ja ciemna jestem jesli chodzi o te stronke..

Stary 2012-02-29, 15:34   #4570
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny- mozecie mi powiedziec jak zamawia, placi sie na gruponie? tak od A do Z ? bo znalazlam fajna oferte i ciagle slysze jak cos kupujecie tanio i zamawiacie a ja ciemna jestem jesli chodzi o te stronke..
sprawdź skrzyneczkę

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:50   #4571
madzia2306
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=6_azSvtFtgk normalnie leję z tych tłumaczeń

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-29, 16:17   #4572
Blacky
Zadomowienie

Hej ho

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Blacky
widziałam, że poszukujesz nauk weekendowych w Wawie. Ja jutro zwalniam się rano z pracy i biegnę zapisać nas do św Anny. Kurs jest 23-24 bodajże, co najmniej sob i niedz. Zapisujesz się w kancelarii "od" 1 dnia miesiąca niby, ale drugiego już nie ma po co iść.
Do Pallotynów się z pół roku próbuje zapisać i nie trafiłam jeszcze na wolne miejsca, bo onie dziwnie uruchamiają te zapisy:P
To może ja też się kopnę jutro? Najwyżej jak u tych pallotynów się uda, to odwołam.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
No i stało się, 199 ddś chyba mi się stres włączył
Super! To już z górki.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzisiaj koniecznie musiałam wejść, bo przyszły moje buty i wiecie co? Jestem bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo zadowolona. Wyglądają identycznie jak na zdjęciu z allegro. Pomimo tego, że są używane nie zauważyłam ani jednego śladu użytkowania
Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ladystar, nie ma co się śmiać dostajemy mnóstwo tel. do redakcji odnośnie psich kup na chodnikach i dlaczego nikt ich nie sprząta a straż miejska nie wlepia mandatów. Ale temat sam w sobie paskudny, a jeszcze musze cyknąć fotę psiej kupy

Na dobry dzień, fotka z pleneru ślubnego. Chyba do końca nie przemyślano scenografii
Fotomontaż. Ja jestem stanowczą przeciwniczką psich kup - też zwalczam jak mogę. Przecież to jest masakra! Chce si,ę mieć psa? Ok, to trzeba po nim sprzątać. W mieście NIE MA ŻADNEGO miejsca, w którym można z czystym umieniem zostawić kupę ni nikomu nie będzie przeszkadzać.

W Finlandii w parkach są specjalne wydzielone siatką ogródki do wyprowadzania psów - i w nich też się zbiera kupy.

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Nie dam rady nic podczytać, skrobnę tylko szybko co u mnie ^^
Przedwczoraj zamówiliśmy obrączki Jestem taka podekscytowana! Pod koniec marca idziemy je przymierzyć, będą jeszcze bez graweru tak żeby ewentualnie zmienić rozmiar, potem do mojej zostaną wprowadzone brylanciki
[...]
Tej sukienki do pokazu tańca nie będę mieć.
[...]
Ale za to TŻ wybrał sobie spinki do mankietów Szukałam już od roku, aż w końcu Słodziak sam usiadł i sobie wybrał, kochany jest Wrzucam je w nowej, poprawionej tablicy inspiracji na miejscu feralnej kiecki z all :p
Fajnie, że są obrączki i spinki. Szkoda, że sukienką nie wyszło, ale pewnie jeszcze coś znajdziesz.

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
zauważyłam na Twojej tablicy lampiony, tzn że masz je w planie?? jaką ilość ?? bo jest taka kwestia ze wczoraj przez przypadek ogladając TVN i wypowiedzi premiera poruszono kwestię tych lampionów podobno potrzebne są na to zezwolenia i to kilka!!!!!!!!! wiedziałaś o tym bo ja się teraz zestresowałam i zastanawiam się na nimi a tak je chciałam

http://www.tvn24.pl/28377,1736509,0,...wiadomosc.html

ok 02:05 minuty filmu
Trzeba trzeba - inaczej grozi spory mandat, to samo z wypuszczaniem balonów. Lotnisko kiedyś zamknęli, bo ktoś balonów nawypuszczał. Ten dopiero koszty ponosił - maszyny uziemione, loty opóźnione.

W okolicy lasów, łąk, lotnisk, baz wojskowych nie ma szans na wypuszczanie czegokolwiek.

Cytat:
Hej
A mnie naszło, że jeszcze kwestia ZAIKSu zostaje....muszę pamiętać by zapytać się własciciela sali czy to opłaca, czy nie. Bo jak nie to musimy na własną rękę to załatwiać....
I w filmach ślubnych trzeba tego pilnować, bo często nie płacą wykonawcy.

Cytat:
Myślę że jak najbardziej może być tak jak napisałaś:
pary - Annę i Jana Kowalskich
a znajomych Jana Kowalskiego z osobą towarzyszącą/ Jana Kowalskiego z Anną Nowak
Zawsze kobietę wpisujemy najpierw, jeśli znamy jej imię i nazwisko.
Nawet, jeśli bliższy nam jest mężczyzna. Albo piszemy Jana Kowlaskiego z osobą towrzyszącą albo Mariannę Iksińską i Jana Kowalskiego.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:19   #4573
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
chyba chodzi o Okęcie

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

ja kokoloków nie robię robię loczki
no jak to, nie chcesz kokoloka? No wiesz Ty co...

a taki jak w załączniku to co, nie łaska? p.s. jak szukałam fryzur to natknęłam się na tą fryzurę i laska ją opisała w następujący sposób:
Moja jest piękna wszyscy się zachwycali, a mój mąż był wniebowzięty, móił że nigdy takiej pięnej fryzury ślubnej nie widział..... Ale teraz już nie jest tak pięknie.

Zauważyłam, że każda PMka, która chce sprzedać suknię, czy pochwalić się fryzurą, mówi, że wszyscy się tym, czy tamtym zachwycali i prawili komplementy, zauważyliscie? No ale kurcze, co mają robić, wiadomo, że PMce mówi się, że ładnie wygląda.
tak poza tym to zapisaliśmy się na kurs tańca towarzyskiego, jutro pierwsza lekcja . Chcemy podłapać trochę kroków i nauczyć się tańczyć tak w miarę po ludzku
no i idziemy na kurs przedmałżeński, a mój przyszły małż uaktywnił się i wydzwania po hurtowniach pytając o wódki, ceny itd.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kok.jpg (22,5 KB, 49 załadowań)
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:22   #4574
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Hej ho

Fotomontaż. Ja jestem stanowczą przeciwniczką psich kup - też zwalczam jak mogę. Przecież to jest masakra! Chce si,ę mieć psa? Ok, to trzeba po nim sprzątać. W mieście NIE MA ŻADNEGO miejsca, w którym można z czystym umieniem zostawić kupę ni nikomu nie będzie przeszkadzać.

W Finlandii w parkach są specjalne wydzielone siatką ogródki do wyprowadzania psów - i w nich też się zbiera kupy.

.
Fotomontaż mówisz? Możliwe, ja się nie znam na fotografii Masz rację co do psich kup, dla mnie też to jest szczyt chamstwa, jak idzie paniusia z pieseczkiem i ten sra za przeproszeniem w najlepsze, a ona głowę odwraca i idzie z nim w drugą stronę. Ja tez mam psa, ale po nim ZAWSZE sprzątam, nie wyobrażam sobie nie sprzatać. Mój pies, moje gówno.

Ostatnio u nas pomontowali psie pakiety. Są to takie kosze na psie kupy, gdzie można za darmo pobrać specjalną torebkę usztywnianą, w którą się ładuje tą kupę i wywala w kosz. Ale niestety, wandale juz zdązyli zdemontować kilka koszy, a w pozostałych walają się butelki. Torebki oczywiście nigdy nie uświadczysz, bo kradną je na potęgę
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:26   #4575
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=6_azSvtFtgk normalnie leję z tych tłumaczeń

Ahahahah juz nic nie bedzie takie jak dawniej! Siadlo mi na psychice jak nic hehehehe

Stary 2012-02-29, 16:27   #4576
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ahahahah juz nic nie bedzie takie jak dawniej! Siadlo mi na psychice jak nic hehehehe
uwielbiam wprost te nasze tłumaczenia

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-29, 16:30   #4577
nena1984
Zakorzenienie

hej, padam nie mam siły na nic
chcę wiosny

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:30   #4578
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Hej ho
Zawsze kobietę wpisujemy najpierw, jeśli znamy jej imię i nazwisko.
Nawet, jeśli bliższy nam jest mężczyzna. Albo piszemy Jana Kowlaskiego z osobą towrzyszącą albo Mariannę Iksińską i Jana Kowalskiego.
dokładnie ja robiłam tak samo skoro już chcemy wpisać ją z imienia i nazwiska to powinna być wpisana jako pierwsza. Mój tżcik był świadkiem w pażdzierniku i na zaproszeniu najpierw wpisana byłam ja.
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-29, 16:32   #4579
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
chcę wiosny
ja też chcem wiosnę chociaż u mnie dzisiaj piękna wiosenna pogoda, aż zaczęłam na allegro oglądac balerinki eh kiedy ja założę balerinki, moje letnie ulubione pumki ja chcem wiosneeeeeeeeeeee

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2012-02-29, 16:33   #4580
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam wprost te nasze tłumaczenia
czlowiek tyle razy to slyszal a nawet przez mysl mu nie przeszedl taki tekst
Cytat:
chcę wiosny
wiosna idzie idzie
Niebawem wszystkie dostaniemy wiosennego powera

Stary 2012-02-29, 16:45   #4581
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy godzinę!!!! Udało nam się załatwić 15.00
Jak weszliśmy do tej kancelarii i ksiądz otworzył nasz dzień to się przestraszyłam bo była już jedna para. Na szczęście okazało się, że na 14.00. Ksiądz mnie lekko wkurzył swoim tekstem. Stwierdził : "Dobrze, że go przycisnęłaś teraz już będzie wiedział, że ma być odpowiedzialny". Ciśnienie mi się podniosło bo on nas wogole nie zna. Taki niby żart ale dla mnie jakoś mało śmieszny.
dla was:P dla księdza nie:P

Cytat:
Cześć laseczki!

Przedwczoraj zamówiliśmy obrączki Jestem taka podekscytowana! Pod koniec marca idziemy je przymierzyć, będą jeszcze bez graweru tak żeby ewentualnie zmienić rozmiar, potem do mojej zostaną wprowadzone brylanciki Dodatkowo zostawiłam mój pierścionek do renowacji Na pewno niektóre z Was pamiętają mój "problem" hehe okazało się że DA SIĘ pogrubić sam dół pierścionka (bo miałam bardzo chudy i brzydko wyglądał jak się obracał na palcu) no a Pan mi wyglancował górę, pokrył rodem zawijaski wokół brylancika które są z białego złota a tę szynę wokół palca (z żółtego złota) całą wyciął i wstawił grubszą i szerszą Zaraz przed pracą go odbieram i super, bo wczoraj przez cały dzień patrzyłam: "gdzie ja mam pierścionek! "
Tej sukienki do pokazu tańca nie będę mieć. Allegrowicz okazał się niepoważny, kłócił się że w biuście ma obwód 88cm a tymczasem może ma 80cm - poważnie :/ No i po kilku kwaśnych mailach z mojej strony postanowił, że może lepiej będzie jak w ogóle mu ją odeślę a on mi zwróci pieniądze bo nie ma sensu się kłócić... No i klops - będę szukać białej, krótkiej sukienusi po sklepach, już nie zaryzykuję przez all, mam nadzieję że do lipca zdążę...
Ale za to TŻ wybrał sobie spinki do mankietów Szukałam już od roku, aż w końcu Słodziak sam usiadł i sobie wybrał, kochany jest Wrzucam je w nowej, poprawionej tablicy inspiracji na miejscu feralnej kiecki z all :p

Lecę się ogarniać bo za pół godzinki muszę biec na pocztę i wysłać tę kieckę :/ no a potem po odnowiony pierścionek

Kocham Was moje drogie Jak będę miała chwilkę późnym wieczorem to przysiądę
Brawo za obrączki i za spinki

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja pracuję jako nauczycielka, bardzo świadomie wybrałam zawód, już jako dziecko wiedziałam, że będę nauczycielką, jak chodziłam do szkoły prowadziłam swój własny dziennik, udzielałam się w świetlicy później jako wolontariuszka i później studia pedagogiczne...i szczerze nie umiałabym się odnaleźć w żadnym innym zawodzie...
nie ma to jak satysfakcjonująca i zaplanowana kariera zawodowa

Cytat:
Nie pamiętam czy wam pisałam o Pani krawcowej, która odpowiedziała na moje ogłoszenie na Tablicy, o kupnie sukni. W skrócie zaproponowała mi, że uszyje suknie na moje wymiary i z moim wyborem koronki ( bo identyczną ciężko znaleźć ) i jeśli będę chciała ją kupić to kupię,a jeśli nie to nie bo ona chce ten model mieć w swoim salonie na przymiarki. Napisałam jej, że jak będzie potrzeba to przyjadę jej przymierzyć. Ona bardzo się ucieszyła bo powiedziała, że lepiej zwężać, dopasować jak koronka jest jeszcze nie przyszyta bo później może być problem. I przed wczoraj do mnie napisała, że już ma coś uszyte i chciałabym, żebym przyjechała wiec w poniedziałek pakuję przyjaciółkę do auta i jedziemy. Zobaczymy co to z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że będziecie trzymać kciuki, żeby w końcu się udało. Na szczecie nic nie tracę na jej propozycji.
no to łap kciukasy

Cytat:
Aha i mam do was jeszcze pytanie.

Próbuję się uporać z odmianą nazwisk do zaproszeń. Na szczecie mam kuzynkę polonistkę i mi sprawdzi. Ale nie o to chciałam pytać.
W internecie wyczytałam, że w zaproszeniu pierwsze wypisuje się kobietę, a później mężczyznę ( jak najbardziej jestem za), ale nie wiem jak mam zrobić w sytuacji kiedy zapraszamy kolegę z jego dziewczyną imiennie bo długo już są razem. Kto wtedy powinien być pierwszy wypisany?? Bo przecież zapraszamy np. Jana Nowaka z Anną Kowalską bo Jan to nasz znajomy,a nie odwrotnie.

Jak wy pisałyście??
Ja bym mimo wszystko napisała najpierw kolegę

Cytat:
A widziała może, któraś z was taką prośbę o potwierdzenie przybycia albo nie przybycia?? spotkałam się z czymś takim ostatnio ale nie mogę znaleźć, a dla mojej rodziny nie przyzwyczajonej do potwierdzania czegokolwiek wskazane by było tak napisać.
ja jestem przyzwyczajona do potwierdzeń. Natomiast jak rok temu w styczniu było wesele po wielu latach w rodzinie TŻ i pojawiła sie na zaproszeniu prośba powtierdzenia to mama TŻ była przeokropnie zbulwersowana. Dotarło do niej o co kaman jak zaczęliśmy się zajmować naszym weselem
Stary 2012-02-29, 16:49   #4582
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Nie, babeczka z zespołu powiedziała, że oni nie płaca ZAIKSU. Płaci go organizator imprezy, więc albo my albo właściciel sali.
U nas też tak jest, właścicielka sali powiedziała nam ze ona nie placi tego i w razie problemu my bedziemy ponosic odpowiedzialnosc wiec jak chcemy to mozemy zaplacic ale mowila ze przez rok jak lokal funkcjonuje nikt tego nie placil, sama nie wiem co o tym sadzić...
Cytat:
Aha i mam do was jeszcze pytanie.

Próbuję się uporać z odmianą nazwisk do zaproszeń. Na szczecie mam kuzynkę polonistkę i mi sprawdzi. Ale nie o to chciałam pytać.
W internecie wyczytałam, że w zaproszeniu pierwsze wypisuje się kobietę, a później mężczyznę ( jak najbardziej jestem za), ale nie wiem jak mam zrobić w sytuacji kiedy zapraszamy kolegę z jego dziewczyną imiennie bo długo już są razem. Kto wtedy powinien być pierwszy wypisany?? Bo przecież zapraszamy np. Jana Nowaka z Anną Kowalską bo Jan to nasz znajomy,a nie odwrotnie.

Jak wy pisałyście??
Wg savoir vivre jest tak jak pisała blacky ale ja w takich sytuacjach zawsze sie spotykalam że facet był pierwszy więc sama bym tak napisała...
Cytat:
za zł?? bardzo ładne
ja do swojej parafii 3 spotkania (ok.1h) pani była bardzo miła (parafia św.Antoniego w Lublinie na ul.Kasztanowej 1)
Jagodziu jesteś kofffana!!!!!
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Jesli ktos jeszcze nie ma bucikow to podsylam inspiracje
http://www.snobka.pl/artykul/porada-...#photo-gallery
O przyda sie
Cytat:
A widziała może, któraś z was taką prośbę o potwierdzenie przybycia albo nie przybycia?? spotkałam się z czymś takim ostatnio ale nie mogę znaleźć, a dla mojej rodziny nie przyzwyczajonej do potwierdzania czegokolwiek wskazane by było tak napisać.
Ja też spotykałam się z takimi prośbami o potwierdzenie jak pisały dziewczyny, u nas też to jest już standard i myślę że bardzo bym się zdziwiła gdyby zabrakło tego dopisku na zapro więc pisz śmiało i nic się nie krepuj
Cytat:
ja jeszcze nie wydrukowałam moich zaproszeń - dopiero je przygotowuje ale wyglądać będzie to podobnie jak na załączonym zdjęciu - tylko że wszystkie zaproszenia i ono będą w kieszonkach a nie przyklejone - nie robię standardowego zaproszenia bo mam zbyt wiele do przekazania światu hehe i by miejsca nie starczyło
Piękne!!!!! bardzo podoba mi sie kolor i ogólnie cała forma za pomysł. Ogólnie masz bardzo ładną i oryginalną koncepcję na swój look na prawdę jestem pod wrażeniem
Cytat:
dziewczyny namowiłam mojego mega nietanczącego Narzuta na kurs tanca uzytkowego , nie żaddne pierwsze tance etc. ttylko po prostu zeby poczul rytm i sie poruszal:jupi : jestem mega szczesliwa
Ale Ci fajnie!!!!! Ja z moim wybieramy sie od stycznia...
Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
To super sprawa, mi nasze tany-tany spędzało sen z powiek... TŻ tańczył swoje, a ja prowadziłam (wiem wiem - baty!) po swojemu... w dodatku on ma 195 cm, a ja 160 cm. Flip i Flap na parkiecie. Poszlismy na taki wstępny kurs tańca towarzyskiego, odbyliśmy chyba 6 zajęć i jak poszliśmy na wesele, to mimo, że nie wykorzystywaliśmy kroków walca czy tanga to wspólne pląsy wychodziły nam super stańczyliśmy się fest!
No u mnie wygląda to podobnie - ja prowadzę szkołę tańca mam pod nosem a nie mogę sie zmobilizować....
Cytat:
coś dla dziewczyn z Lublina http://www.groupon.pl/oferty/lublin/...xperta/3714316 zniżka na rzęski metodą 1:1
O super muszę zobaczyć do kiedy ważny bo chcialam sobie zrobić przed ślubem
Cytat:
a taki jak w załączniku to co, nie łaska? p.s. jak szukałam fryzur to natknęłam się na tą fryzurę i laska ją opisała w następujący sposób:
Moja jest piękna wszyscy się zachwycali, a mój mąż był wniebowzięty, móił że nigdy takiej pięnej fryzury ślubnej nie widział..... Ale teraz już nie jest tak pięknie.
Opis PM - : cojest:
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:53   #4583
(kicia)
Zakorzenienie

Hej laseczki

nitku a mi napisał tydzień temu że będą na allegro to już zgłupiałam

Ja właśnie wracam z uczelni i nic mi się nie chce. Nawet do TŻ wieczorem iść mi się nie chce. Nienormalne
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:54   #4584
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki!

Przedwczoraj zamówiliśmy obrączki Jestem taka podekscytowana! Pod koniec marca idziemy je przymierzyć, będą jeszcze bez graweru tak żeby ewentualnie zmienić rozmiar, potem do mojej zostaną wprowadzone brylanciki Dodatkowo zostawiłam mój pierścionek do renowacji Na pewno niektóre z Was pamiętają mój "problem" hehe okazało się że DA SIĘ pogrubić sam dół pierścionka (bo miałam bardzo chudy i brzydko wyglądał jak się obracał na palcu) no a Pan mi wyglancował górę, pokrył rodem zawijaski wokół brylancika które są z białego złota a tę szynę wokół palca (z żółtego złota) całą wyciął i wstawił grubszą i szerszą Zaraz przed pracą go odbieram i super, bo wczoraj przez cały dzień patrzyłam: "gdzie ja mam pierścionek! "
Tej sukienki do pokazu tańca nie będę mieć. Allegrowicz okazał się niepoważny, kłócił się że w biuście ma obwód 88cm a tymczasem może ma 80cm - poważnie :/ No i po kilku kwaśnych mailach z mojej strony postanowił, że może lepiej będzie jak w ogóle mu ją odeślę a on mi zwróci pieniądze bo nie ma sensu się kłócić... No i klops - będę szukać białej, krótkiej sukienusi po sklepach, już nie zaryzykuję przez all, mam nadzieję że do lipca zdążę...

oryginalne spinki. A z pierścionkiem fajnie wyszło

Cytat:
Mamy godzinę!!!! Udało nam się załatwić 15.00

Cytat:
oj tak, masz rację, a jeszcze w moim to już w ogóle cięzko o jakiś etat. Ja najpierw długi czas męczyłam się na umowę o dzieło, wierszówkę... po jakimś czasie jednak dostałam etat, co jest rzadkością w przypadku pracy dziennikarza, no chyba że jesteś Tomaszem Lisem
Mnie sie udało znaleźć prace w zawodzie, ale przed pracowało sie nawet w sklepie internetowym

Cytat:
A ja właśnie zrobiłam pierwszy kwiatek, muszę powiedzieć, że efekt bardzo powoli się wyłania, dzisiaj przyszła maszyna więc na wieczór powinnam mieć zrobione pierwsze zaproszenie.
Ja pracuję jako nauczycielka, bardzo świadomie wybrałam zawód, już jako dziecko wiedziałam, że będę nauczycielką, jak chodziłam do szkoły prowadziłam swój własny dziennik, udzielałam się w świetlicy później jako wolontariuszka i później studia pedagogiczne...i szczerze nie umiałabym się odnaleźć w żadnym innym zawodzie...
Skąd ja to znam Prosze o pochwalenie sie potem, bo jestem bardzo ciekawa efektu

Cytat:
ja jeszcze nie wydrukowałam moich zaproszeń - dopiero je przygotowuje ale wyglądać będzie to podobnie jak na załączonym zdjęciu - tylko że wszystkie zaproszenia i ono będą w kieszonkach a nie przyklejone

- nie robię standardowego zaproszenia bo mam zbyt wiele do przekazania światu hehe i by miejsca nie starczyło
i beda tez zielone?

Cytat:
ja sie bardzo ciesze z tego kursu

www.studioverso.pl na happyday mozna bylo kupic 60 zl od osby za 2 meisiace w sumie 8 godzin czyli za pare 120 wiec mega taniocha
szkoda, że u mnie w mieście nie ma żadnych kursów

Cytat:
My mamy napisane :prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia....... i nr tel mój i Tż. Jesli nie potwierdza, to będziemy sami dzwonic

Cytat:
Nie pamiętam czy wam pisałam o Pani krawcowej, która odpowiedziała na moje ogłoszenie na Tablicy, o kupnie sukni. W skrócie zaproponowała mi, że uszyje suknie na moje wymiary i z moim wyborem koronki ( bo identyczną ciężko znaleźć ) i jeśli będę chciała ją kupić to kupię,a jeśli nie to nie bo ona chce ten model mieć w swoim salonie na przymiarki. Napisałam jej, że jak będzie potrzeba to przyjadę jej przymierzyć. Ona bardzo się ucieszyła bo powiedziała, że lepiej zwężać, dopasować jak koronka jest jeszcze nie przyszyta bo później może być problem. I przed wczoraj do mnie napisała, że już ma coś uszyte i chciałabym, żebym przyjechała wiec w poniedziałek pakuję przyjaciółkę do auta i jedziemy. Zobaczymy co to z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że będziecie trzymać kciuki, żeby w końcu się udało. Na szczecie nic nie tracę na jej propozycji.
Oby tym razem odbyło sie bez zbednych niespodziankę

Cytat:
chcę wiosny
U mnie juz prawie prawie, dzis piekne słonko i nawet ciepło było

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:13   #4585
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Ja tez mam ten sam problem, boje sie ze orkiestra cos zmieni w piosence i nasz uklad taneczny nie zgra sie z tym co oni zagraja, ale z drugiej strony nie po to biore orkestre zeby grali z plyty, mam w planach ustalic to jeszcze z zespolem, zeby np. zagrali dokladnie tak jak jest w oryginale, jesli to nie bedzie problem to bedzie super
Ja zupełnie nie widzę problemu. Przecież orkiestra nie zmieni brzmienia piosenki o 180 stopni. W razie wątpliwości można przecież się z nimi spotkać przed weselem i zrobić próbę generalną pierwszego tańca.

Cytat:
Ja ze swoim wykształceniem pracuję w zawodzie na szczęście, gdyż nie wyobrażałam sobie inaczej mojego życia. Jednak podziwiam ludzi, którzy po mgr lecą na podyplomówkę gdyż ja osobiście nie jestem w stanie męczyć się dalej w szkole.
Ja też (można powiedzieć) pracuję w swoim zawodzie. Po mgr od razu poszłam na podyplomówkę i chociaż ogólnie miło wspominam to studiowanie i wyjazdy na weekendy do innego miasta, to jak sobie pomyślę, że stoimy z Tż przed wyborem "wyprowadzić się za granicę, czy nie ?" i w razie czego odnowieniem mojej edukacji (i to jeszcze po angielsku), to słabo mi się robiCzuję się taka stara

Cytat:
nie wiem jak mam zrobić w sytuacji kiedy zapraszamy kolegę z jego dziewczyną imiennie bo długo już są razem. Kto wtedy powinien być pierwszy wypisany?? Bo przecież zapraszamy np. Jana Nowaka z Anną Kowalską bo Jan to nasz znajomy,a nie odwrotnie.

Jak wy pisałyście??
Najpierw kobieta, potem mężczyzna. Wyjątkiem jest sytuacja kiedy to nie znamy imienia i nazwiska kobiety

Zapisałam się dziś do fryzjerki Jeszcze tylko wizażysta... właśnie z nim rozmawiam i nie wiem jak to rozwiązać. Do fryzjera zapisałam się na 9:00 lub 9:30 (muszę się zdecydować). Fryzjer twierdzi, że 1,5 h starczy mu na czesanie panny młodej (w ogóle to zdziwiłam się, bo ogólnie widzę, że dziewczyny same będą welony wpinały, a ta fryzjerka mi powiedziała, że to ona wolałaby zrobić, bo PM może mieć problem z tym ), wizażysta na malowanie chce 45 minut do 1 godziny + musi umalować moją mamę, to kolejne 30 - max. 45 minut. Myślicie, że jak fryzjera wezmę na 9:30, a wizażystę na 12:00, to będzie o.k. ? Ślubujemy o 17:00... biorąc pod uwagę to, że muszę czekać aż skończy malować mamę, to wychodzi mi, że w domu będę ok. 14:00, może trochę po. Nie za mało czasu na zjedzenie czegoś, ubranie się (+foty) i błogosławieństwo ? Nie znoszę takiego planowania

Dziewczyny z 28 lipca - mamy 150 dni do ślubu

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2012-02-29 o 17:18
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:17   #4586
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja mam @ i jestem strasznie drapieżna przyszedł do mnie na chwilę tżciki wkurzył mnie i dostał taką wiązankę że hej i wyszedł a jak zamykał to krzyknęłam za nim że jest p...... masakra jakaś tego się nie da kontrolować. Powinni na czas @ zamykać w psychiatryku żeby ludziom przykrości nie sprawiać.
Lili & Gabryś

Stary 2012-02-29, 17:18   #4587
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ja też zaiks musze zapłacić. Pan z zespołu powiedział, że może być równie dobrze tak, ze w razie kontoli, można powiedzieć, że miało się zamiar opłacić to po weselu. Równie dobrze wesele wcale mogłoby sie nie odbyć.
Stary 2012-02-29, 17:27   #4588
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Oby tym razem odbyło sie bez zbednych niespodziankę
Jakoś szczególnie się nie nastawiam. Zobaczę co jej wyjdzie, a jak nic ciekawego to zawsze będę miała jeszcze trochę czasu, żeby coś znaleźć.

Swoją drogą opowiem wam jak to było z moją kuzynką. Jest niziutką blondynką tak w wieku 28 lat chyba. Zamówiła sobie księżniczkę bo taka jej się podobała. Wpłaciła 1000zł zaliczki, była na jednej przymiarce, na drugiej i nic nie mówiła, że jej się nie podoba. We wtorek przed ślubem jak miała jechać ją odebrać mówi swojej siostrze, że ona po żadną sukienkę nie jedzie, że w życiu w takiej wielkiej ( w sensie szerokiej nie pójdzie) i że już się jej nie podoba, ze za stara jest na takie sukienki... W efekcie musiały 4 dni przed ślubem jechać do jakiejś wypożyczeni tam coś znaleźć i w końcu wypożyczyła. To była jakaś masakra!!

Dziękuję wam za wszystkie rady jeśli chodzi o zaproszenia. Zauważyłam, że ja to jestem krok za wami z przygotowaniami.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:47   #4589
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam @ i jestem strasznie drapieżna przyszedł do mnie na chwilę tżciki wkurzył mnie i dostał taką wiązankę że hej i wyszedł a jak zamykał to krzyknęłam za nim że jest p...... masakra jakaś tego się nie da kontrolować. Powinni na czas @ zamykać w psychiatryku żeby ludziom przykrości nie sprawiać.
oj oj oj... no zdarza sie ale Twoj TZ wie ze to nie specjalnie wiec sie nie martw
A tak wogole ja sama nienawidzę takich wahań nastroju i na prawde bardzo sie staram aby byc mila dla TZ w te dni.. I odziwo bardzo czesto mi sie udaje
Ale czasami tez wybucham.. i to na calego wyrzywajac sie na biedaku.

Cytat:
Jakoś szczególnie się nie nastawiam. Zobaczę co jej wyjdzie, a jak nic ciekawego to zawsze będę miała jeszcze trochę czasu, żeby coś znaleźć.

Swoją drogą opowiem wam jak to było z moją kuzynką. Jest niziutką blondynką tak w wieku 28 lat chyba. Zamówiła sobie księżniczkę bo taka jej się podobała. Wpłaciła 1000zł zaliczki, była na jednej przymiarce, na drugiej i nic nie mówiła, że jej się nie podoba. We wtorek przed ślubem jak miała jechać ją odebrać mówi swojej siostrze, że ona po żadną sukienkę nie jedzie, że w życiu w takiej wielkiej ( w sensie szerokiej nie pójdzie) i że już się jej nie podoba, ze za stara jest na takie sukienki... W efekcie musiały 4 dni przed ślubem jechać do jakiejś wypożyczeni tam coś znaleźć i w końcu wypożyczyła. To była jakaś masakra!!

Dziękuję wam za wszystkie rady jeśli chodzi o zaproszenia. Zauważyłam, że ja to jestem krok za wami z przygotowaniami.
wcale nie jestes jakos do tylu.. slubujecie w pazdzierniku wiec masz czas
Ja slubuje we wrzesniu i tez nie mam jeszcze wielu rzeczy zalatwionych ( aczkolwiek spac przez to nie moge)
jakos damy rade

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Kobietki czy 1000 zl za dekoracje sali to duzo czy malo?
w usluge wchdza kwadratowe wazoniki otoczone wstazka na ktorych baaaaardzo mi zalezy, inne szklane kule w ktorych beda plywac swiece z kwiatami, ogolnie kwiaty na sali, plus wystroj za nami ze stelazu z lamkami plus wiszacymi szklanymi kulami z kwiatami w srodku?
mysle ze sama wyrobilabym sie nawet kupujac samodzielnie takie flakony w 500zl, ale wiem ze nie bede miala czasu na takie rzeczy przed slubem.. A potrzebuje kogos kto by to ogarnal od A do Z... no i sie zastanawiam tylko nie wiem ile takie uslugi kosztuja.

Stary 2012-02-29, 17:47   #4590
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Przyczołgałam się z pracki do domku, wszamałam obiadek i chyba zacznę ogarniać PITu, PITu

Cytat:
chcę wiosny
Ja tak mam od co najmniej 2 tygodni. Czuję się jakby mnie rozjechał walec. Nic mi się nie chce, wszystko mnie wkurza Ta pogoda mnie rozwala.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości