|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Podkład dla murzynki ?
Na wstępie zaznaczam że nie jestem murzynką ale ostatnio zastanawiałam się z kumpelą czy istnieją takie podkłady? Ani ja, ani znajoma nigdy się z nimi nie spotkałyśmy... ale przecież muszą istnieć, tak... czy nie?
![]() Czy wy się z takowymi spotkałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Podkład dla murzynki ?
Pewnie, ze istnieja podklady dla ciemniejszej skory.
Widzialam takie przy okazji ogladania pracy makijazystek np. na FTV. Gama kolorow podkladow, pudrow dobrych firm produkujacych kolorowke jest zazwyczaj na tyle bogata, ze kazdy powinien znalezc podklad dla siebie. http://magazines.ivillage.com/mariec...7767-7,00.html
Edytowane przez BERRY21 Czas edycji: 2006-12-15 o 00:11 Powód: uzupelnienie o link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli mieszkacie w warszawie to nie jest to zaden problem bo kryolan sysponuje kilkoma rodzajami i kolorami podkładu,pudru i korektorów dla ciemnej skóry.
http://www.kryolancitywarszawa.com.p...ltrafoundation Przejrzyjcie karty kolorów.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja szczerze mówiąc ani w moim niewielkim mieście nie spotkałam się z kolorówką dla ciemnoskórych pań, ani np w Poznaniu
![]() btw mam kumpele na studiach miłośniczkę solarium, które musi sobie sprowadzać podkłady z Zachodu, gdyż w Polsce nie może dostać tak ciemnego. ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam koleżankę która ma z tym wieki problem. Swoją drogą to niejest sprawiedliwe. W końcu w Polsce też jest coraz wiecej ludzi ciemnoskórych a nie każdego stać od razu na sprowadzanie cudów z zachodu. Skoro takie podkłady produkują marki ogólnodostępne to powinny być chociażby w sklepach sieciowych ... nawet mogliby sprowadzać po kilka sztuk skoro nie przewiduje się jakiegoś wielkiego popytu na takie kosmetyki.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a co powiesz dla tych białych jak ściana?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jakos przy okazji szukania odcienia z Avonu weszlam na zagraniczna strone Avonu i mieli duzo wieksza oferte odcieni podkładów niz u nas, wlasnie tego nie rozumiem, bo przecież u nas tez sa obcokrajowcy i jak ktos wpsomnial wyzej, firmy ogólnodostepne nie powinny dyskryminowac skrajnosci(murzyni-bardzo bladzi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
I takie, i takie
![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
w drogeriach to się nie spotykam z takimi ciemnymi odcieniami - tzn. w polsce bo patrząc po vblogach dziewczyn na youtube to azjatki i murzynki w stanach nie mają problemu z kupnem podkładów w swoich odcieniach firm typowo średniopółkowych
ale np. na allegro sporo tego - no i tanio bo rzadko się sprzedają - często rozważam je dla samej siebie jako produkty do konturowania buźki ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Co do podkładów dla murzynek, to najłatwiej znaleść je wśród kosmetyków profesjonalnych; np. Make Up Store, Kryolan. W swojej ofercie brąz widziałam też w Smashbox-ie, Make Up For Ever oraz u Armaniego.
Edytowane przez quench Czas edycji: 2010-11-13 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.