Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 18:03   #3901
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Jestem po kolejnej wizycie u mojej nowej gin znowu bardzo zadowolona Tż był ze mną na usg, tłumaczyła mu wszystko i pokazywała powoli. Pamiętała nawet, co jej o Maksiu ostatnio opowiadałam, więc wiem, że mnie lekarka faktycznie kojarzy, bo ten mój poprzedni gin jakiś taki typ z głową w chmurach trochę był, choć też niby taki super polecany specjalista
Z Kajkiem wszystko dobrze Waży 1300g i jest odpowiedniej wielkości do wieku ciąży, leży główką w dół. Ucieszyłam się najpierw bardzo, bo bałam się, że będzie większy tak jak Maksiu... Potem jak wróciłam do domu, to sprawdziłam w papierach, jaki duży był Maks w tym czasie. Okazało się, że robiłam usg dokładnie tego samego dnia ciąży co dziś mam (29t5d) i Maksiu ważył 1250g... czyli jeszcze wszystko przede mną Jeszcze zdąży Kaj urosnąć do tych 4kg
A następna dobra wiadomość jest taka, że w końcu pamiętałam, żeby zapytać gin, co myśli o jechaniu do porodu do Krakowa i generalnie nie widzi problemu Pytała mnie, jak wyglądał poprzedni poród i powiedziała, że ok, nawet dyskutowała ze mną, która droga o jakiej porze dnia będzie najlepsza Więc myślę, że klamka zapadła - jeśli tylko nie nastąpią żadne nieprzewidziane wypadki, to rodzę w Krakowie
super ze wszystko wporzadku

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie do Was - czy ktoras decyduje sie na cesarke na zyczenie? Przyznam sie szczerze, ze ja sie nad tym zastanawiam nad cesarka. Moj maz oczywiscie uwaza, ze to moja fanaberia i ze mam rodzic naturalnie. Przyznam, ze sie potwornie boje, zreszta wiekszosc z Was tez ma lęk przed niuchronnym W naszym kraju kobiety za takie pomysly sa linczowane niestety, bo kobieta ma sie nacierpiec i juz!
Ja jestem nastwiona na porod sn ale wiadomo wszystko wyjdzie w praniu. Mam znajoma ktora rodzila pierwsze dziecko naturalnie drugie cc i mowia ze masakra. Woli sie pomeczyc i pozniej normalnie funkcjonowac takze przy trzecim bedzie chciala rodzic naturalnie.

Czesc mamuski

Ja w sobote bylam na tym Baby Boot Camp i dowiedzialam sie ze u nas w szpitalu dzieciakom daja szujniki takze nikt nie moze wyniesc malenstwa ze szpitala bo od razu wlacza sie alarm i wszystko w szpitalu sie blokuje Nie powiem bylam mile zaskoczona

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:36   #3902
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mam takie pyt. odebrałam wyniki moczu i co oznacza skrót vc? bo nigdy tego nie miałam w moczu, a teraz mam vc +2 2,8 mmol/L.
kurczliwosc wypieracza (?!?!?) ale nie wiem co to oznacza w praktyce

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Super! Może uda Ci się przełamać hegemonię agaty O ile się nie mylę, to dotychczas jej tytuły wygrywały.
o jejku, zaczynam sie pocic z nerwow ...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Wrzuciłam telefon i zdjątko na maila.
niezly busz masz w domu
pisalas, ze masz ponad 300kwiatow w domu, jak to jest w nocy, bo kwiaty zabieraja tlen ... z ciekawosci pytam

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Szkoda że tego nie mówią, moja koleżanka przytyła 30 kg w ciąży i wygląda dobrze, nie ma takiej obwisłej skóry i rozstępów.
moja tesciowa w dniu slubu wazyla niespelna 40kg, po pierwszej ciazy miala 13kg, a po drugiej - 35kg na plusie i tak jej zostalo

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Kurcze, co tam u Perse Normalnie chyba się przejadę do szpitala, w którym leży. Tylko w którym leży?
hmmm, z tego co pamietam to ktos dysponowal nymerem do Perse.... ale nie pamietam kto
moze ja tez bym sie przejechala?

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
To prawie trafiłaś, bo ja prawie zawsze mam długie włosy... Teraz zapuszczam.
a ja chcialabym sie obciac na boba, ale nie wiem czy to bedzie praktyczna fryzura przy malenstwie, a tak to tylko zwiazac wlochy w kite i gotowe

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Jak trafilam do szpitala to przeplakalam cala noc,bo...
W poniedzialek mialam wypadek, a w poprzedni piątek zdjeto mi gips....Bylam cala w gipsie (w sumie nie raz ). Na początku studiow (pazdziernik) wybil mi sie bark, wiec ownieta cala ciezkim gipsem lazilam na uczelnie przez 6 tygodni, w bluzie, taki niechluj To byla prawa reka, wiec mialam tyly,bo niektore kolokwia mialam zaliczyc po zdjeciu gipsu. Pacha jak zwykle mi sie zaparzała i walilo,cycki spłaszczone, nie malowalam sie, a jadac na studia chcialam poznac kolege Bylo takich paru fajnych u mnie na roku,ale kazdy traktowal mnie jak ofiare losu. Jaka ja bylam szczesliwa jak zdjeli mi ten gips. W poniedzialek po zajeciach juz mialam wypadek,wiec nawet nie dalam rady dojsc do siebie i nagle co najwazniejsze stracilam zeba-jedynke, a reszte mialam zdrutowane, znowu nie moglam nic zaliczyc,bo bylam w szpitalu, a jak wyszlam,to znowu wygladalam jak ofiara losu
No i jak juz sie wyplakalam, to zaczelam sie z tego wszystkiego smiac, mam czarny humor i zawsze jak cos mi sie wali,to zaczynam sie smiac jestem dziwna

A najlepsze jest to,ze moj maz studiowal razem ze mna i ja z tego wszystkiego nie patrzylam juz na facetow,a on mnie kojarzyl i mowil,ze ladna bylam i jak usmiechalam sie bez zeba,to wygladalam jak słodziak Ogolnie zeba nie mialam przez rok- taki akurat powazniejszy uraz mi sie trafil (bo wyrwal mi sie zab, z korzeniem i z koscia od nosa)

Minelo pare miesiecy i lekarze zaczeli naprawiac mi bark,zeby juz wiecej mi nie wyskoczyl. Zrobili mi zabieg zeby zobaczyc co i jak. Okazalo sie,ze przez pierwsze wybicie barku-inny wypadek, bo to na studiach byl juz 3 raz, nie mialam kawalka kosci i zaproponowali mi implant. "Ale musi Pani zaplacic i tylko dwa implanty dadza rade utrzymac bark" Zgodzilam sie i zaplacilam. Po operacji wladowali mnie w gips, tym razem taki twardy ale z materiału- jak na nogi ortezy. A ja mowie,ze o tym nie zostalam poinformowana,ze ja mam sesje letnia (maj) i lekarz do mnie "musi Pani, na 6 tyg" i poszedl. Spotkalam na korytarzu znajomego lekarza i powiedzial do mnie "nie martw sie tym, jak bark wyskoczy to wstawimy drugi implant" Zatkalo mnie, bo przeciez mialam miec dwa implanty. Okazalo sie,ze zamowili dwa,ale facet z firmy Jonhson@Johnson zobaczyl ze jest tylko jeden implant, to wyslal jeden nie mowiac nic....One sa jałowe i zapakowane w czarnym opakowaniu i nie widac ile jest sztuk,a wklada sie je w cialo podczas zabiegu jak sie jest rozcietym. I lekarze nic mi nie powiedzieli!!!!Masakra!!! Wiec chodzilam nastepne 6 tyg w gipsie i bez zeba Nadal bylam sierota.........
Poznalam meza na tydzien przed wstawieniem zeba (koniec pazdziernika), poszedl ze mna, a lekarz, ktory byl ze mna od poczatku, powiedzial "prosze sie dobrze opiekowac" i tak jest do dzis. Boze ale ladna bajka mi wyszla

Co do tego incydentu w szpitalu, to wyparli sie, bo chcialam ich pozwac. Powiedzieli ze czy z jednym czy z dwoma, nie mam gwarancji czy bark mi nie wyskoczy,wiec odpuscilam.

Moj maz przestraszyl sie,ze umre na kur...wice i zabiera mnie do kina
Ale jestem podniecona, ide sie szykowac

Milego wieczorku
ale jestes aparatka!!! fajnie, ze masz takie podejscie do tego po tym wszystkim
skoro bol porodowy jest podobny do lamania kosci, to Ty po prostu nic nie poczujesz bo juz masz wprawe
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:38   #3903
zaaaabcia
Zakorzenienie

Jak fajnie ze mam termin na rozpoczecie Euro co chwile przypominaja mi w tv ile jeszcze dni mi zostalo do porodu Dzisiaj rowna 100weczka

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-29, 18:50   #3904
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Jak fajnie ze mam termin na rozpoczecie Euro co chwile przypominaja mi w tv ile jeszcze dni mi zostalo do porodu Dzisiaj rowna 100weczka
fajnie
mam nadzieje, ze nie masz meza zagorzalego kibica i Ci pomoze z maluszkem

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

cisza... wszystkie zwiały....

Stary 2012-02-29, 18:52   #3905
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Na szczescie nie chociaz u nas pewnie nie beda pokazywac zadnych meczy.

No wlasnie gdzie sie wszystkie podzialy

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-29, 18:54   #3906
anulka4771
Wtajemniczenie

jestem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:01   #3907
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
niezly busz masz w domu
pisalas, ze masz ponad 300kwiatow w domu, jak to jest w nocy, bo kwiaty zabieraja tlen ... z ciekawosci pytam

a ja chcialabym sie obciac na boba, ale nie wiem czy to bedzie praktyczna fryzura przy malenstwie, a tak to tylko zwiazac wlochy w kite i gotowe

Hm... Dzięki, lubię dżunglę.

Jeśli chodzi o tlen... A raczej o jego zabieranie przez rośliny... Słyszałaś o czymś takim jak fotosynteza? Jak słyszę takie rzeczy to mi się zwyczajnie wesoło robi.

Po porodzie wiele dziewczyn jest zmuszonych obciąć włosy... Podobno zaczynają strasznie wypadać, także z tą kitką to różnie bywa.
Stary 2012-02-29, 19:10   #3908
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
no no - gratulacje a co do wiadomości - to nieźle, chociaż się nie będziesz stresować że ktoś je sobie podbierze

Cytat:
fajnie

ja mam R - kibic pierwsza klasa, dobrze że dziecko rodzi się w maju, to jeszcze jego mózg będzie przy nas

co do zwiania - aktualnie maluję pokój, a raczej pilnuję malowania i do tego miałam obiad więc zniknęłam na moment

Cytat:
Po porodzie wiele dziewczyn jest zmuszonych obciąć włosy... Podobno zaczynają strasznie wypadać, także z tą kitką to różnie bywa.
o tak podobno przez pierwsze miesiące włosy garściami wychodzą, to jeśli mi w ciąży wychodziły garściami to może od razu na łyso się obetnę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:10   #3909
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
U nóg też mi przestały rosnąć a na łydkach prawie nie mam włosówZa to na głowie rosną szybko i o dziwo w ogóle się nie przetłuszczają a ja zawsze miałam z tym problem.Kiedyś myłam głowe co dwa dni a teraz raz na tydzień i nie sa wcale przetłuszczone tylko takie juz oklapnięte
Mnie rosną włosy na głowie szybciej i też przestały się przetłuszczać Na nogach i na cytrynce rosną bez zmian
Muszę iść podciąć końcówki, bo mi się rozdwajają

Oglądacie dzisiaj mecz? P zrobił sobie już zapas piwka, będzie pił grzane, bo go gardło boli A ja muszę się znowu obejść smakiem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:12   #3910
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
o tak podobno przez pierwsze miesiące włosy garściami wychodzą, to jeśli mi w ciąży wychodziły garściami to może od razu na łyso się obetnę
Może Tobie nie będą wypadać, mi może też nie... Na to jak na wszystko, pewnie nie ma reguły...
Stary 2012-02-29, 19:15   #3911
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
no no - gratulacje a co do wiadomości - to nieźle, chociaż się nie będziesz stresować że ktoś je sobie podbierze

ja mam R - kibic pierwsza klasa, dobrze że dziecko rodzi się w maju, to jeszcze jego mózg będzie przy nas

co do zwiania - aktualnie maluję pokój, a raczej pilnuję malowania i do tego miałam obiad więc zniknęłam na moment
dziekuje

a na jaki kolor malujecie?

Cytat:

Oglądacie dzisiaj mecz? P zrobił sobie już zapas piwka, będzie pił grzane, bo go gardło boli A ja muszę się znowu obejść smakiem
U nas nie leci Chociaz watpie zeby sie PL udalo wygrac

Mi o wiele szybciej rosna paznokcie i sa mocniejsze niz przed ciaza

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-29, 19:16   #3912
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Mnie rosną włosy na głowie szybciej i też przestały się przetłuszczać Na nogach i na cytrynce rosną bez zmian

Mecz obiecałam, że będziemy razem oglądać, ale czarno to widzę

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:22   #3913
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi o wiele szybciej rosna paznokcie i sa mocniejsze niz przed ciaza
paznokcie mialam piekne na poczatku ciazy, potemze zgryzoty obgyzlam i tak mi zostalo do dzis a wlosy strasznie mi sie zaczely lamac i musze isc podciac
Stary 2012-02-29, 19:22   #3914
andzya
Zakorzenienie

ja oglądam dzisiaj mecz Mam nawet dla siebie piwko 0,0% jakieś czeskie, forman czy coś w tym stylu.
Kupiliśmy z mężem również popcorn i mamy paluszki W sumie ani ja ani tym bardziej on wielkimi entuzjastami piłki nożnej nie jesteśmy, ale taki meczyk mogę sobie obejrzeć
Stary 2012-02-29, 19:23   #3915
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Jesteś położną??
Dasti,jeszcze nie,ale za 3 miesiące będę właśnie kończę studia położnicze

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:26   #3916
niunia32
Zakorzenienie

jeeee zamówiliśmy meble do kuchni
cieszę się

dzisiaj miałam gotować ogórkową, ale mąż napisał, że zjadł by kotleta i żona zrobiła. także ogórkowa jutro. Czasem się zastanawiam kto tu jest w ciąży

ugotowałam budyń czekoladowy :P

postanowiłam zrobić herbatę. w naszej "kuchni" do listwy na 3 gniazkda mamy podłączoną mikrofalówkę, piekarnik i na zmianę płytę 2palnikową i czajnik.
no to odłączyłam płytę, nalałam wody do czajnika, włączyłam i poszłam.
wróciłam zalać herbatę i dziwię się, czemu nie zmienia koloru. a tu zimna woda... osioł nie podłączył czajnika do prądu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:26   #3917
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Sama nie lubię oglądać meczów Jakby M był to bysmy razem oglądali a tak...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:28   #3918
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cieszę się
fajnie, gratulacje
a jaka bedziecie mieli? klasyczna czy nowoczesna?
Stary 2012-02-29, 19:31   #3919
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
a na jaki kolor malujecie?
jedna i pół ściany jest w kolorze błękitnym - na tym będą fluorescencyjne gwiazdki i jak znajdę to kolorowe też będą druga część będzie na oliwkowy, albo bardzo jasny zielony, zobaczymy jaki kolor nam wyjdzie ale zapowiada się ciekawie z tego co widzę

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mecz obiecałam, że będziemy razem oglądać, ale czarno to widzę
hahah...nikt by mnie nie zmusił do oglądania meczu - no może jak będą mistrzostwa w czerwcu to z ciekawości zajrzę zobaczyć jak Polsce idzie

Cytat:
paznokcie mialam piekne na poczatku ciazy, potemze zgryzoty obgyzlam i tak mi zostalo do dzis a wlosy strasznie mi sie zaczely lamac i musze isc podciac

wiem że to głupie co teraz napiszę ale ostanio przeczytałam taki przesąd że w ciąży włosów nie powinno się ścinać bo wtedy dziecko traci inteligencje
Stary 2012-02-29, 19:32   #3920
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

wiem że to głupie co teraz napiszę ale ostanio przeczytałam taki przesąd że w ciąży włosów nie powinno się ścinać bo wtedy dziecko traci inteligencje
obcinalam juz ze 2 razy
ale nie farbowalam i mam teraz taki efekt jak ombre hair - pomyslec, ze rok temu chcialam za taki efekt dac 200zl
Stary 2012-02-29, 19:36   #3921
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się

dzisiaj miałam gotować ogórkową, ale mąż napisał, że zjadł by kotleta i żona zrobiła. także ogórkowa jutro. Czasem się zastanawiam kto tu jest w ciąży

postanowiłam zrobić herbatę. w naszej "kuchni" do listwy na 3 gniazkda mamy podłączoną mikrofalówkę, piekarnik i na zmianę płytę 2palnikową i czajnik.
wróciłam zalać herbatę i dziwię się, czemu nie zmienia koloru. a tu zimna woda... osioł nie podłączył czajnika do prądu

kuchni gratuluję a co do czajnika...no cóż my tak w ciąży mamy
Stary 2012-02-29, 19:42   #3922
moniczka1302
Wtajemniczenie

a co sie dzieje z Freya_85 ????? tez juz jej nie widze jakis czas....
Stary 2012-02-29, 19:51   #3923
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ja narazie nie narzekam sa naprawde super

Cytat:
jedna i pół ściany jest w kolorze błękitnym - na tym będą fluorescencyjne gwiazdki i jak znajdę to kolorowe też będą druga część będzie na oliwkowy, albo bardzo jasny zielony, zobaczymy jaki kolor nam wyjdzie ale zapowiada się ciekawie z tego co widzę
Mam nadzieje ze wrzucisz zdjecia pokoju jak juz bedzie gotowy
Napewno bedzie sie super prezentowal

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-29, 19:51   #3924
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
hehe to dzisiaj Studniówka, aż mi się przypomniała moja najlepsza impreza na jakiej byłam (nie licząc wesela naszego )
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja oglądam dzisiaj mecz Mam nawet dla siebie piwko 0,0% jakieś czeskie, forman czy coś w tym stylu.
Kupiliśmy z mężem również popcorn i mamy paluszki W sumie ani ja ani tym bardziej on wielkimi entuzjastami piłki nożnej nie jesteśmy, ale taki meczyk mogę sobie obejrzeć
Ojj meczyk, piwko, jeszcze jakby do tego grill był mój K. dzisiaj w pracy, a sama pewnie coś innego będę oglądać i tylko zerkać na wynik. Kiedyś byłam zapalonym kibicem, później jakoś mi przeszło. No i muszę przyznać, że kibicowałam raczej włoskim drużynom niż polskim
Cytat:
cieszę się

Ja już się nawet nie dziwię głupotom jakie mi się przytrafiają i ciążowej sklerozie.
Cytat:
obcinalam juz ze 2 razy
ale nie farbowalam i mam teraz taki efekt jak ombre hair - pomyslec, ze rok temu chcialam za taki efekt dac 200zl
Nie ma tego złego... ja na swoje odrosty już nie mogę patrzeć, w przyszłym tygodniu mam nadzieję spotkać się z moją fryzjerką i wyczarować piękny kolorek

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:52   #3925
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
hehe to dzisiaj Studniówka, aż mi się przypomniała moja najlepsza impreza na jakiej byłam (nie licząc wesela naszego )
Ja studniowki nie mialam wiec chociaz mam 100 dni do porodu

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-29, 19:53   #3926
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje ze wrzucisz zdjecia pokoju jak juz bedzie gotowy
Napewno bedzie sie super prezentowal

jak go wreszcie dokończymy - to znaczy pokój będzie zrobiony, drzewo pomalowane i na swoim miejscu pewnie że tak czemu nie w końcu to ten wyczekany prawda?
Stary 2012-02-29, 20:07   #3927
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi ciekawie!
Stary 2012-02-29, 20:09   #3928
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
jak go wreszcie dokończymy - to znaczy pokój będzie zrobiony, drzewo pomalowane i na swoim miejscu pewnie że tak czemu nie w końcu to ten wyczekany prawda?
super

A jakie drzewko chcesz namlowac? Tez wlasnie jedno mi wpadlo w oku tylko nie wiem czy uda mi sie go tak ladnie zrobic jak na zdjeciu

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-29, 20:13   #3929
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
super

A jakie drzewko chcesz namlowac? Tez wlasnie jedno mi wpadlo w oku tylko nie wiem czy uda mi sie go tak ladnie zrobic jak na zdjeciu

my nie malujemy drzewka - chociaż mieliśmy taki plan, my POMALUJEMY - dostaliśmy od znajomego stolarza drzewopółkę tak zwaną, zrobił specjalnie dla Adasia, na zabawki, książeczki - półeczkę stojącą w formie drzewa - musimy ją tylko sobie pomalować i doczepić liście, które też trzeba pomalować - dlatego jestem bardzo ciekawa końca tych robót
Stary 2012-02-29, 20:14   #3930
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Z drugiej strony nigdzie nie wychodzic z dzieckiem przez pierwsze miesiace a pozniej na jeden raz wyjsc to chyba tez nie za dobrze ...

Ale kto mówi, że nigdzie? Tylko że dziecko nie złapie Ci nic na zwykłym spacerze, na otwartym powietrzu czy jak się umówisz z przyjaciółką na kawę w kawiarnianym ogródku a w zamkniętym pomieszczeniu to już naprawdę jest to bardzo realne zagrożenie. Dla takiego miesięcznego czy dwumiesięcznego dziecka to nawet katar jest bardzo dużym zagrożeniem, bo nigdy nie wiadomo, co się dalej z tego wykluje, a niestety, ale takiego malucha absolutnie nie wolno leczyć domowymi sposobami. Nie daj Boże szpital od takiego maleńkiego to naprawdę niefajnie. Nasza pediatra akurat pracuje na OIOM-ie dla noworodków i niemowląt, więc pewnie dlatego jest taka ostrożna. Na pewno chrzcić już z dwojga złego lepiej w lecie niż jesienią, jak wszyscy kichają, ale powiem szczerze, że nigdy nie zrozumiem tego pędu do chrzcin...byle szybko, nieważne, jakim kosztem, byle ochrzcić, bo rodzina, bo co ludzie powiedzą itd. Ja uważam, że lepiej niech dziecko będzie po jakichś szczepieniach, niech nabierze przez kilka miesięcy życia odporności, nawet jak się pochoruje, to lepiej później, niż wcześniej. Ale to tylko moja opinia
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości