Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 18:37   #481
Coco_Blanco
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Widzę, że dla nas dziś dzień banków. My też dzisiaj złożyliśmy skargę na pracownika banku. Nie robimy takich rzeczy, ale ten facet naprawdę już przegiął pałę. O dwa miesiące wydłużył wyłącznie przez swoje niedopatrzenie sprawę z załatwieniem kredytu. Jego strata, bank stracił klienta. Gościu ma szczęście, bo jak byśmy nie sprzedali tak wcześnie naszego mieszkania i rzeczywiście zależałoby nam bardzo na czasie, to bym go chyba zabiła!!
Hej mamuśki!
Ja rok temu miałam taką jazdę z jednym bankiem. Mój TŻ miał wtedy bardzo dobrą pracę w uk i chcieliśmy wziąć kredyt hipoteczny na domek tu w Polsce (rodzice przepisali na mnie działkę w lesie i marzyliśmy o domku w tym miejscu). Oczywiście bank zapewniał że jak najbardziej akceptuje zarobki za granicą i w niczym to nie przeszkadza. TŻ był w uk, a ja tu na miejscu wszystko załatwiałam. Latałam jak durna po tych urzedach, tłumaczach, bankach itd. Kupiliśmy projekt, wszystkie pozwolenia sama woziłam aby było szybciej, wydaliśmy kuuuupę kasy. Ogółem 4 miesiące ciągłych nerwów, płaczu i znikających w tempie ekspresowym pieniędzy. Aż w końcu przeszczęśliwi, z kompletem dokumentów zjawiamy sie w banku, a tu miła pani która zajmowała się nami od początku przyjeła teczkę i stwierdza, że fajnie ze wsio mamy ale czarno to widzi bo bank niechętnie patrzy na zarobki zza granicy....
Normalnie jakbym dostała młotem w łeb! Łzy mi poleciały jak groch i nie byłam w stanie wymówić już ani słowa, a jak odzyskałam mowę i zaczęłam coś burczeć o podłożeniu bomby pod bank to TŻ mnie wziął za rękę, wyprowadził i tyle z tego było. Parę dni później oczywiście odmowa. Byłam u tej flądry wiele razy i zawsze było cacy, mogła od razu uprzedzić ze może być cieżko to nie robiłabym sobie takiej nadziei i nie wydawałabym tyle kasy. Za te pieniądze miałabym ogrodzenie działki (pół hektara więc troche na to pójdzie) i zaczęłabym wykopy na fundamenty. Ech... wybaczcie, jak przeczytałam o bankach to musiałam sie wyżalić
No i teraz z TŻ mieszkamy w moim domu rodzinnym i chyba bedziemy próbować na wiosnę bez kredytu budować. Najwyżej zajmie to 10 lat
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:45   #482
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
przyłaczyc się chciałam bo chyba grupy wspacia potrzebuje
termin mam na 15 października,
a od poltora tygodnia leże i wstawać mogę tylko do łazienki i to też tylko jak już bardzo musze.
dzisiaj byłam na kontroli, jest juz lepiej ale kolejne półtora tygodnia lezenia przede mną... ech... ale najważniejsze żeby Tyciek zdrowo rósł.
Witamy nową mamcie
A co sie stało że musisz leżeć??
Widze że nie sama jestem z tym leżeniem.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:47   #483
sylwia-0071
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny!
a od poltora tygodnia leże i wstawać mogę tylko do łazienki i to też tylko jak już bardzo musze.
dzisiaj byłam na kontroli, jest juz lepiej ale kolejne półtora tygodnia lezenia przede mną... ech... ale najważniejsze żeby Tyciek zdrowo rósł.

witaj
wim ze latwo powiedziedziec " wszystko bedzie dobrze" trzymam kciki za malenstwo ja tez leze
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:48   #484
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
witam ponownie

zniknęłam na chwilę bo poleciałam do przychodni odebrać wyniki. i tak morfologia w miarę, nawet lepsza niż przed zajściem w ciążę, cukier w porządku, siuśki też, żadnych bakterii, leukocytów, książkowo wręcz

za to nastraszyła mnie porządnie tarczyca. dwa tygodnie temu robiłam tsh i było w normie, blisko granicy ale w normie.
wczoraj powtórzyłam badanie, bo dodatkowo chciałam oznaczenie ft3 i tf4 i...masakra jakaś. tsh spadło na łep na szyję 0,049 przy normie 0,35 - 5,0 ale ft3 i ft4 jest w normie. może któraś z dziewczyny zna się na tym, bo zaczynam się martwić a wizytę mam dopiero we wtorek. czy powinnam może umówić się do endokrynologa?
Znać się nie znam, ale też jestem pod opieką endokrynologa. Właśnie dziś miałam wizytę. Z tego co słyszałam badanie TSH w ciąży nie zawsze daje wiarygodny wynik, dlatego częściej lekarz karze regularnie kontrolować FT3 i FT4.

Ja po wizycie u endokrynologa dzisiaj dostałam lek na niedoczynność tarczycy. FT4 spadło przez 5 tyg z 1,33 na 0,94 przy normie min 0,89 czyli jest na dolnej granicy normy. Do tej pory brałam encorton na stan zapalny tarczycy bo wyszło mi przekroczone ATPO (przeciwciała przeciwtarczycowe norma 60 ja miałam 106). TSH w styczniu było lekko poniżej normy, przed tą dzisiejszą wizytą nie kazała sprawdzać, tylko FT4. Kolejną wizytę mam na 11 kwietnia i wtedy już mam przed wizytą zrobić FT4 i TSH.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:48   #485
archinta
Zakorzenienie

Hej sexi - mamusie

Koleżanka wkleiła link do Waszego wątku u nas na Odchowalni - taka nostalgia nas chwyta bo my mamuśki IX-X 2011
Normalnie łezka w oku się kręci- te pierwsze usg, oczekiwanie na rozpoznanie płci i uzupełnianie listy

Życzę Wam spokojnych następnych miesięcy i jak najmniej rozmów z porcelaną
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:49   #486
aga_ton
Wtajemniczenie

a co do biedronki - kupiłam dziś opakowanie truskawek, zjadłam i dostałam biegunki i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic [/QUOTE]

ja również byłam dzisiaj w biedronce (zresztą to mój pierwszy wypad do sklepu od miesiąca ) i też zastanawiałam się nad tymi truskawkami. a tak mnie kusiły, tak pachniały że kręciłam się wokół nich chyba z pół godziny. wreszcie wzięłam 10 bananów i śliwki w czekoladzie, 4 czekoladowe zające, czekolady, ogórki korniszone, paluszki rybne i kilkanaście innych rzeczy... a miałam wpaść tylko po bułki i ser żółty
małżonek się śmiał, że to bardzo nierozsądne ( i nieoszczędne ) puszczać głodną ciężarną do sklepu.

w dodatku jem dzisiaj nie za dwoje a chyba za całe wojsko polskie pierwszy dzień, gdy mdłości są mniejsze to nadrabiam stracone kg.

tak się zmartwiłam dzisiejszymi wynikami tarczycy (dodatkowo naczytałam się w internecie, a tam co jedna informacja straszniejsza od drugiej...), że na sobotę zapisałam się do endokrynologa. akurat dobrze się składa, bo we wtorek mam wizytę u ginekologa to skonsultuję to co powiedział endo.
buziaki

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-02-29 o 19:01
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:05   #487
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Hej sexi - mamusie

Koleżanka wkleiła link do Waszego wątku u nas na Odchowalni - taka nostalgia nas chwyta bo my mamuśki IX-X 2011
Normalnie łezka w oku się kręci- te pierwsze usg, oczekiwanie na rozpoznanie płci i uzupełnianie listy

Jeju, tez się prawie poryczałam. Rok temu ... ah!
Dziewczyny musicie nam wybaczyć to wkroczenie do waszego wątku, ale jakiś czas wspomnień się nam zebrał.

Donoszenia, bezproblemowego przebiegu, brak zgagi, mdłości i łatwego, szybkiego porodu!
Cudowny czas

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:07   #488
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A wiecie,że też byłam w biedronce..i patrzyłam na te truskawkiale jak sobie przypomniałam o tej biegunce to mi się odechciało.
Ale za to kupiłam sobie samą zdrową żywność,czekolade,chipsy, kinder jajka dla małego,serek i mężowi paczke słoneczniku bo rzuca palenie.
Mąż usmażył mi fryty,poprawiłam chipsami i od jutra już nie jem tak nie zdrowo.
A gdzie Lukrecja??? Bo albo przeoczyłam albo jej nie było??
Witam nowe mamusie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:08   #489
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!
Ja rok temu miałam taką jazdę z jednym bankiem. Mój TŻ miał wtedy bardzo dobrą pracę w uk i chcieliśmy wziąć kredyt hipoteczny na domek tu w Polsce (rodzice przepisali na mnie działkę w lesie i marzyliśmy o domku w tym miejscu). Oczywiście bank zapewniał że jak najbardziej akceptuje zarobki za granicą i w niczym to nie przeszkadza. TŻ był w uk, a ja tu na miejscu wszystko załatwiałam. Latałam jak durna po tych urzedach, tłumaczach, bankach itd. Kupiliśmy projekt, wszystkie pozwolenia sama woziłam aby było szybciej, wydaliśmy kuuuupę kasy. Ogółem 4 miesiące ciągłych nerwów, płaczu i znikających w tempie ekspresowym pieniędzy. Aż w końcu przeszczęśliwi, z kompletem dokumentów zjawiamy sie w banku, a tu miła pani która zajmowała się nami od początku przyjeła teczkę i stwierdza, że fajnie ze wsio mamy ale czarno to widzi bo bank niechętnie patrzy na zarobki zza granicy....
Normalnie jakbym dostała młotem w łeb! Łzy mi poleciały jak groch i nie byłam w stanie wymówić już ani słowa, a jak odzyskałam mowę i zaczęłam coś burczeć o podłożeniu bomby pod bank to TŻ mnie wziął za rękę, wyprowadził i tyle z tego było. Parę dni później oczywiście odmowa. Byłam u tej flądry wiele razy i zawsze było cacy, mogła od razu uprzedzić ze może być cieżko to nie robiłabym sobie takiej nadziei i nie wydawałabym tyle kasy. Za te pieniądze miałabym ogrodzenie działki (pół hektara więc troche na to pójdzie) i zaczęłabym wykopy na fundamenty. Ech... wybaczcie, jak przeczytałam o bankach to musiałam sie wyżalić
No i teraz z TŻ mieszkamy w moim domu rodzinnym i chyba bedziemy próbować na wiosnę bez kredytu budować. Najwyżej zajmie to 10 lat
Kochana po 4 miesiącach to bym strzelała z karabinu maszynowego A tak na poważnie, to wysłałam Ci wiad. na priva, bo by mnie tu z wątku usunęli ja chcę klubik aaaa
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:13   #490
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny musicie nam wybaczyć to wkroczenie do waszego wątku, ale jakiś czas wspomnień się nam zebrał.

Donoszenia, bezproblemowego przebiegu, brak zgagi, mdłości i łatwego, szybkiego porodu!
Cudowny czas
Ależ my się wcale nie gniewamy że podczytywane jesteśmy

a mnie naleciało właśnie na kluski z serem i słoninką mniamiii
Stary 2012-02-29, 19:16   #491
m_moni
Zadomowienie

To mamuśki 2011 prosimy tutaj o zestaw rad na ten czas dla nas. I pocieszcie mnie, że jak się nie je przez pierwsze 8 tyg. to nic to nie szkodzi Dzisiaj jak przeczytałam co powinnam jeść, to się załamałam. Może 1/4 z tego mi wchodzi
Stary 2012-02-29, 19:19   #492
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ależ my się wcale nie gniewamy że podczytywane jesteśmy

a mnie naleciało właśnie na kluski z serem i słoninką mniamiii
u nas królował bób

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
To mamuśki 2011 prosimy tutaj o zestaw rad na ten czas dla nas. I pocieszcie mnie, że jak się nie je przez pierwsze 8 tyg. to nic to nie szkodzi Dzisiaj jak przeczytałam co powinnam jeść, to się załamałam. Może 1/4 z tego mi wchodzi
Kochana- ja gadałam z porcelaną do końca maja... jedyne co mi przez gardło przechodziło to bułki pszenne z masłem- i to nie z każdej piekarni i nie z każdym masłem Potem lody
Bardzo długo nie jadłam ciepłych posiłków - moja gineska mówiła, że rzeczywiście od ciepłego bardziej zbiera na wyniki miałam ciągle dobre, witamin nie łykałam - tylko jod i DHA.

Będzie dobrze

edit- nawet pamiętam jak miałam etap,że na własny avek nie mogłam patrzeć bo taki kolorowy był i cukierkowo słodki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:20   #493
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej sexi - mamusie

dziękujemy bardzo za życzenia. mnie niestety porcelana często przyzywa, ale dam radę. kiedyś musi to minąć, w najgorszym wypadku za 6,5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Znać się nie znam, ale też jestem pod opieką endokrynologa. Właśnie dziś miałam wizytę. Z tego co słyszałam badanie TSH w ciąży nie zawsze daje wiarygodny wynik, dlatego częściej lekarz karze regularnie kontrolować FT3 i FT4.

Ja po wizycie u endokrynologa dzisiaj dostałam lek na niedoczynność tarczycy. FT4 spadło przez 5 tyg z 1,33 na 0,94 przy normie min 0,89 czyli jest na dolnej granicy normy. Do tej pory brałam encorton na stan zapalny tarczycy bo wyszło mi przekroczone ATPO (przeciwciała przeciwtarczycowe norma 60 ja miałam 106). TSH w styczniu było lekko poniżej normy, przed tą dzisiejszą wizytą nie kazała sprawdzać, tylko FT4. Kolejną wizytę mam na 11 kwietnia i wtedy już mam przed wizytą zrobić FT4 i TSH.
alfabia, dzięki za jakiekolwiek info. zmartwiłam się bardzo bo mi tsh spadło w ciągu 2 tygodni. poza tym kilka lat temu miałam problemy z nadczynnością, ale zanim wykryli co mi dolega, leczyli chyba na wszystko, od żołądka po nerwicę włącznie. nawet leki na depresję chcieli mi wcisnąć

w ciągu kilku miesięcy schudłam prawie 20 kg,bardzo niemiło wspominam tamten okres a najśmieszniejsze jest to, że przez przypadek wyszło, że to wina tarczycy. miałam usg szyi, bo od wyżynającej się ósemki powiększyły mi się węzły chłonne i lekarz zwrócił uwagę na powiększoną tarczyce i wspomniał, że warto się nią zainteresować. poczytałam w necie co i jak, zrobiłam odpowiednie badania i... bingo... nadczynność jak cholera. tsh prawie 0,005.
od razu endokrynolog i odpowiednie działanie.
później przez dłuższy czas miałam spokój, leków nie brałam, wyniki w normie kontrolowane co parę miesięcy a teraz w ciąży zaczyna mi znów skakać na szczęście ft3 i ft4 są w normie, więc może nie będzie tak źle. przynajmniej tego się trzymam
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:25   #494
Pstynia
Raczkowanie

Cześć Kochane!
Jestem nowa, i chętnie podziele się najnowszą informacją z dnia dzisiejszego. Mianowicie odebrałam wyniki bhcg - mam 856,6mlU/ml
co doprawiło mnie o dodatkowe 100% hormonu szczęścia, mam nadzieję że moje przypuszczenia są trafne.. Teraz tylko muszę się wybrać do lekarza

PS. wczoraj jadłam te truskawki z biedronki, i byłam miło zaskoczona gdyż były baaaardzo słodkie!

Pozdrowionka
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:28   #495
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Hej sexi - mamusie

Cytat:

Cudowny czas
i ja się podpisuje pod słowami koleżanek z Naszego wątku mam 09/10 .2011 ... achh....pewnie teraz ciężko Wam...ale naprawdę-cieszcie się każdą chwilą ciąży.. bo potem nawet wymioty i inne takie różne bolączki,skurcze itd.. wspomina się ze łzami w oczach patrząc na swoje maleństwo..

Cytat:
ja akurat dowiedziałam się o ciąży w 7 tyg.. to był mój początek atrakcji porannych i nie tylko..
rano przed wstaniem z łóżka zjadałam ciasto imbirowe, piłam wodę z lodem, jadłam migdały, kurcze..nie pamiętam już
ale ogólnie..chwytałam się wszystkiego o czym usłyszałam.

nie martw się nie jedzeniem,napewno będzie wszystko ok i w swoim czasie nadrobisz.

ogólnie -co do jedzenia- nie dajcie się zwariować.. można wszystko- ale z umiarem
(chociaż ja całą ciąże piłam litrami gazowane...do obiadu sprite, też coca colę bo mi pomagała na nudności. i nie potrafiłam ominąć mc donalda)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:28   #496
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
u nas królował bób

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Kochana- ja gadałam z porcelaną do końca maja... jedyne co mi przez gardło przechodziło to bułki pszenne z masłem- i to nie z każdej piekarni i nie z każdym masłem Potem lody
Bardzo długo nie jadłam ciepłych posiłków - moja gineska mówiła, że rzeczywiście od ciepłego bardziej zbiera na wyniki miałam ciągle dobre, witamin nie łykałam - tylko jod i DHA.

Będzie dobrze

edit- nawet pamiętam jak miałam etap,że na własny avek nie mogłam patrzeć bo taki kolorowy był i cukierkowo słodki
I takich wiadomości mi trzeba Od razu mi lepiej. Widzicie jak dobrze, że tu wpadłyście
Stary 2012-02-29, 19:31   #497
alfabia
Raczkowanie

Cytat:

Cudowny czas

Amen!
Dziękuję!
Stary 2012-02-29, 19:32   #498
mala mysz
Raczkowanie

leżeć musze bo miałam krwawienia i plamienia i inne takie.
ale juz jest lepiej, nadal wystepuje plamienie ale juz jasniejsze.
mam nadzieje że za półtoratygodnia wrocę już normalnie do pracy.
plecy mnie juz bolą od leżenia
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:35   #499
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pstynia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Jestem nowa, i chętnie podziele się najnowszą informacją z dnia dzisiejszego. Mianowicie odebrałam wyniki bhcg - mam 856,6mlU/ml
co doprawiło mnie o dodatkowe 100% hormonu szczęścia, mam nadzieję że moje przypuszczenia są trafne.. Teraz tylko muszę się wybrać do lekarza

PS. wczoraj jadłam te truskawki z biedronki, i byłam miło zaskoczona gdyż były baaaardzo słodkie!

Pozdrowionka
Witaj Pstynia! I gratuluję!

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
leżeć musze bo miałam krwawienia i plamienia i inne takie.
ale juz jest lepiej, nadal wystepuje plamienie ale juz jasniejsze.
mam nadzieje że za półtoratygodnia wrocę już normalnie do pracy.
A ta już do pracy by chciała. Leżeć i odpoczywać
Trzymaj się kochana. I zaglądaj tu często. Jak masz laptop to nie problem można na leżaka
Stary 2012-02-29, 19:40   #500
Pstynia
Raczkowanie

Dziękuje ślicznie przynajmniej tu mogę liczyć na zrozumienie wśród kobiet.
Stary 2012-02-29, 19:48   #501
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwia-0071 Pokaż wiadomość
witaj
wim ze latwo powiedziedziec " wszystko bedzie dobrze" trzymam kciki za malenstwo ja tez leze
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Witaj Pstynia! I gratuluję!

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

A ta już do pracy by chciała. Leżeć i odpoczywać
Trzymaj się kochana. I zaglądaj tu często. Jak masz laptop to nie problem można na leżaka
Dzięki Kochane,
laptopka mam to będę pisać
Stary 2012-02-29, 19:49   #502
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny!
Gratuluję A dlaczego leżysz? Co się dzieje?
I skąd jesteś? Bo ja też zachodniopomorskie

Cytat:
małżonek się śmiał, że to bardzo nierozsądne ( i nieoszczędne ) puszczać głodną ciężarną do sklepu.

w dodatku jem dzisiaj nie za dwoje a chyba za całe wojsko polskie pierwszy dzień, gdy mdłości są mniejsze to nadrabiam stracone kg.
Trzeba chyba mężowi przyznać rację.
Ja też dziś jem jak dzika. Aż mi ciężko Ale nie mogę się pohamować.

Cytat:
Cześć Kochane!
Pozdrowionka
Gratuluję Maluszek planowany? Wyczekany? Czy niespodzianka?

Idę się myć i spać. Ten dzień do dupy jakiś. Smutno mi i niektóre przykre i bolące rzeczy do mnie wróciły za sprawą jednej piosenki i wspomnień.
Do jutra mamuśki
Stary 2012-02-29, 19:53   #503
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Archinta, Stokrotka, Cotynato - jak ja was doskonale rozumiem - ja jesienna mamusia z 2006 roku łezka się w oku kręci na samo wspomnienie, a tu drugi jesienny bajtel w drodze

Witam wszystkie nowe mamusie, leżcie dbajcie o siebie i kruszynki, dużo siły życzę

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-02-29 o 19:54
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:57   #504
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

buziaki
mój mąż dzisiaj się bardzo ucieszył, bo zaoszczedził dzięki mnie w tym miesiącu dużo pieniążka nic nie jadłam, ubrań żadnych też nie kupowałam
Stary 2012-02-29, 19:57   #505
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
leżeć musze bo miałam krwawienia i plamienia i inne takie.<br />
ale juz jest lepiej, nadal wystepuje plamienie ale juz jasniejsze.<br />
mam nadzieje że za półtoratygodnia wrocę już normalnie do pracy.<br />
Do pracy po krwawieniach??
Dziewczyno zapomnij, po takich przejściach to trza sie oszczędzać a nie szaleć. Ja już 2,5 miesiąca przeleżałam i mój kręgosłup nie wyrabia.
A czuje że sie to chyba nie skończy przez reszte ciąży bo co porobie troche typu obiad czy mycie włosów tak jak dzisiaj to znowu plamienie
A co bierzesz na to i jaki powód tych plamień masz??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 19:59   #506
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Gratuluję A dlaczego leżysz? Co się dzieje?
I skąd jesteś? Bo ja też zachodniopomorskie

Trzeba chyba mężowi przyznać rację.
Ja też dziś jem jak dzika. Aż mi ciężko Ale nie mogę się pohamować.

Idę się myć i spać. Ten dzień do dupy jakiś. Smutno mi i niektóre przykre i bolące rzeczy do mnie wróciły za sprawą jednej piosenki i wspomnień.
Do jutra mamuśki
ja z Koszalina a Ty?
Stary 2012-02-29, 20:05   #507
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż dzisiaj się bardzo ucieszył, bo zaoszczedził dzięki mnie w tym miesiącu dużo pieniążka nic nie jadłam, ubrań żadnych też nie kupowałam

Jesteś bardzo ekonomiczna

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

Cudowny czas

Dziękujemy

Też uważam że ciąża to najpiękniejszy stan pomimo różnych czasem niezbyt przyjemnych dolegliwości

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:19   #508
Pstynia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Do jutra mamuśki

Maleństwo planowane i wyczekiwane a dla narzeczonego niezwykle miła niespodzianka.
Powiedzcie mi, jak myślicie czy zaczekac ze ślubem i zrezygnowac chwilowo z tych planów dla oszczędzenia sobie nerwów. Czy iść z brzuszkiem ?
Stary 2012-02-29, 20:22   #509
Konczita
Zakorzenienie

... to nadrobiłam Was ...
Widzę, że wiele historii z bankami .. dziady to są ale co poradzić jak czasami trzeba do nich w łaski ehhh

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Eh chyba guzik ze spacerku bedzie bo troche znowu dzisiaj porobiłam i zaś plamie!!!!
Już mam wrażenie że całą ciąże chyba przeleże. Już mi sie znowu wszystkiego odechciało
Niech już będzie ten poniedziałek bo wtedy mam badania prenatalne i wreszcie znowu zobacze malucha.
Szlag jasny z tymi plamieniami mnie trafia!!
Iwoncia kochana leż i odpoczywaj no przestań się wydurniać ze sprzątaniem, we wrześniu posprzątają za Ciebie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
U mnie byla lepsza akcja, Panie z laboratorium nie wiedzialy co to jest Beta Hcg> Przysiegam.
żarcik ??? a to gdzie to badanie wykonywałaś?

Cytat:
hej dziewczyny!
witamy wśród nas ... i życzę Wam spokojnych kolejnych tygodni

Cytat:
Hej sexi - mamusie

Cytat:

Cudowny czas

wybaczamy doskonale rozumiemy Wasze wzruszenie ... teraz otwarcie będziemy do Was "walić" z wątpliwościami ciążowymi jak nas takie nawiodą
dla Waszych serduszek i dużo zdrówka i uśmiechu

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A wiecie,że też byłam w biedronce..i patrzyłam na te truskawkiale jak sobie przypomniałam o tej biegunce to mi się odechciało.
Ale za to kupiłam sobie samą zdrową żywność,czekolade,chipsy, kinder jajka dla małego,serek i mężowi paczke słoneczniku bo rzuca palenie.
Mąż usmażył mi fryty,poprawiłam chipsami i od jutra już nie jem tak nie zdrowo.
A gdzie Lukrecja??? Bo albo przeoczyłam albo jej nie było??
Witam nowe mamusie

bardzo zdrowo nie ma co ..
Lućka ma dzisiaj urlop jutro bydzie

Cytat:
Cześć Kochane!

Pozdrowionka

witam kolejną mamcię ... zdrówka i spokojnych kolejnych miesięcy życzę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:26   #510
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Do pracy po krwawieniach??
Dziewczyno zapomnij, po takich przejściach to trza sie oszczędzać a nie szaleć. Ja już 2,5 miesiąca przeleżałam i mój kręgosłup nie wyrabia.
A czuje że sie to chyba nie skończy przez reszte ciąży bo co porobie troche typu obiad czy mycie włosów tak jak dzisiaj to znowu plamienie
A co bierzesz na to i jaki powód tych plamień masz??
a wiesz że mi lekarz nie powiedział, biore 4 razy dziennie duphaston i teraz po poltora tygodnia juz nie krwawie, więc to może niedobór progesteronu był po prostu.
mój kręgosłup już dawno nie wyrabia a Tobie po 2,5 miesiąca to już strasznie współczuje - pewnie jest Ci bardzo cięzko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości