|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
![]() Ja rok temu miałam taką jazdę z jednym bankiem. Mój TŻ miał wtedy bardzo dobrą pracę w uk i chcieliśmy wziąć kredyt hipoteczny na domek tu w Polsce (rodzice przepisali na mnie działkę w lesie i marzyliśmy o domku w tym miejscu). Oczywiście bank zapewniał że jak najbardziej akceptuje zarobki za granicą i w niczym to nie przeszkadza. TŻ był w uk, a ja tu na miejscu wszystko załatwiałam. Latałam jak durna po tych urzedach, tłumaczach, bankach itd. Kupiliśmy projekt, wszystkie pozwolenia sama woziłam aby było szybciej, wydaliśmy kuuuupę kasy. Ogółem 4 miesiące ciągłych nerwów, płaczu i znikających w tempie ekspresowym pieniędzy. Aż w końcu przeszczęśliwi, z kompletem dokumentów zjawiamy sie w banku, a tu miła pani która zajmowała się nami od początku przyjeła teczkę i stwierdza, że fajnie ze wsio mamy ale czarno to widzi bo bank niechętnie patrzy na zarobki zza granicy.... Normalnie jakbym dostała młotem w łeb! Łzy mi poleciały jak groch i nie byłam w stanie wymówić już ani słowa, a jak odzyskałam mowę i zaczęłam coś burczeć o podłożeniu bomby pod bank to TŻ mnie wziął za rękę, wyprowadził i tyle z tego było. Parę dni później oczywiście odmowa. Byłam u tej flądry wiele razy i zawsze było cacy, mogła od razu uprzedzić ze może być cieżko to nie robiłabym sobie takiej nadziei i nie wydawałabym tyle kasy. Za te pieniądze miałabym ogrodzenie działki (pół hektara więc troche na to pójdzie) i zaczęłabym wykopy na fundamenty. Ech... wybaczcie, jak przeczytałam o bankach to musiałam sie wyżalić ![]() No i teraz z TŻ mieszkamy w moim domu rodzinnym i chyba bedziemy próbować na wiosnę bez kredytu budować. Najwyżej zajmie to 10 lat |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co sie stało że musisz leżeć?? Widze że nie sama jestem z tym leżeniem. |
|
|
|
|
#483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj wim ze latwo powiedziedziec " wszystko bedzie dobrze" trzymam kciki za malenstwo ja tez leze
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wizycie u endokrynologa dzisiaj dostałam lek na niedoczynność tarczycy. FT4 spadło przez 5 tyg z 1,33 na 0,94 przy normie min 0,89 czyli jest na dolnej granicy normy. Do tej pory brałam encorton na stan zapalny tarczycy bo wyszło mi przekroczone ATPO (przeciwciała przeciwtarczycowe norma 60 ja miałam 106). TSH w styczniu było lekko poniżej normy, przed tą dzisiejszą wizytą nie kazała sprawdzać, tylko FT4. Kolejną wizytę mam na 11 kwietnia i wtedy już mam przed wizytą zrobić FT4 i TSH. |
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Hej sexi - mamusie
Koleżanka wkleiła link do Waszego wątku u nas na Odchowalni - taka nostalgia nas chwyta bo my mamuśki IX-X 2011 ![]() Normalnie łezka w oku się kręci- te pierwsze usg, oczekiwanie na rozpoznanie płci i uzupełnianie listy ![]() Życzę Wam spokojnych następnych miesięcy i jak najmniej rozmów z porcelaną |
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do biedronki - kupiłam dziś opakowanie truskawek, zjadłam i dostałam biegunki
i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic ja również byłam dzisiaj w biedronce (zresztą to mój pierwszy wypad do sklepu od miesiąca ) i też zastanawiałam się nad tymi truskawkami. a tak mnie kusiły, tak pachniały że kręciłam się wokół nich chyba z pół godziny. wreszcie wzięłam 10 bananów![]() małżonek się śmiał, że to bardzo nierozsądne ( i nieoszczędne ) puszczać głodną ciężarną do sklepu. w dodatku jem dzisiaj nie za dwoje a chyba za całe wojsko polskie tak się zmartwiłam dzisiejszymi wynikami tarczycy (dodatkowo naczytałam się w internecie, a tam co jedna informacja straszniejsza od drugiej...), że na sobotę zapisałam się do endokrynologa. akurat dobrze się składa, bo we wtorek mam wizytę u ginekologa to skonsultuję to co powiedział endo. buziaki Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-02-29 o 19:01 |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny musicie nam wybaczyć to wkroczenie do waszego wątku, ale jakiś czas wspomnień się nam zebrał. Donoszenia, bezproblemowego przebiegu, brak zgagi, mdłości i łatwego, szybkiego porodu! Cudowny czas
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie,że też byłam w biedronce..i patrzyłam na te truskawki
ale jak sobie przypomniałam o tej biegunce to mi się odechciało .Ale za to kupiłam sobie samą zdrową żywność,czekolade,chipsy, kinder jajka dla małego,serek i mężowi paczke słoneczniku bo rzuca palenie .Mąż usmażył mi fryty,poprawiłam chipsami i od jutra już nie jem tak nie zdrowo A gdzie Lukrecja??? Bo albo przeoczyłam albo jej nie było ??Witam nowe mamusie ![]() |
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chcę klubik aaaa
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mnie naleciało właśnie na kluski z serem i słoninką mniamiii
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
To mamuśki 2011 prosimy tutaj o zestaw rad na ten czas dla nas. I pocieszcie mnie, że jak się nie je przez pierwsze 8 tyg. to nic to nie szkodzi
Dzisiaj jak przeczytałam co powinnam jeść, to się załamałam. Może 1/4 z tego mi wchodzi
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Potem lody Bardzo długo nie jadłam ciepłych posiłków - moja gineska mówiła, że rzeczywiście od ciepłego bardziej zbiera na wyniki miałam ciągle dobre, witamin nie łykałam - tylko jod i DHA.Będzie dobrze edit- nawet pamiętam jak miałam etap,że na własny avek nie mogłam patrzeć bo taki kolorowy był i cukierkowo słodki
|
||
|
|
|
#493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękujemy bardzo za życzenia. mnie niestety porcelana często przyzywa, ale dam radę. kiedyś musi to minąć, w najgorszym wypadku za 6,5 miesiąca ![]() Cytat:
w ciągu kilku miesięcy schudłam prawie 20 kg,bardzo niemiło wspominam tamten okres od razu endokrynolog i odpowiednie działanie. później przez dłuższy czas miałam spokój, leków nie brałam, wyniki w normie kontrolowane co parę miesięcy a teraz w ciąży zaczyna mi znów skakać
|
||
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane!
![]() Jestem nowa, i chętnie podziele się najnowszą informacją z dnia dzisiejszego. Mianowicie odebrałam wyniki bhcg - mam 856,6mlU/ml co doprawiło mnie o dodatkowe 100% hormonu szczęścia, mam nadzieję że moje przypuszczenia są trafne.. Teraz tylko muszę się wybrać do lekarza PS. wczoraj jadłam te truskawki z biedronki, i byłam miło zaskoczona gdyż były baaaardzo słodkie! Pozdrowionka |
|
|
|
#495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
rano przed wstaniem z łóżka zjadałam ciasto imbirowe, piłam wodę z lodem, jadłam migdały, kurcze..nie pamiętam już ![]() ale ogólnie..chwytałam się wszystkiego o czym usłyszałam. nie martw się nie jedzeniem,napewno będzie wszystko ok i w swoim czasie nadrobisz. ogólnie -co do jedzenia- nie dajcie się zwariować.. można wszystko- ale z umiarem (chociaż ja całą ciąże piłam litrami gazowane...do obiadu sprite, też coca colę bo mi pomagała na nudności. i nie potrafiłam ominąć mc donalda)
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu mi lepiej. Widzicie jak dobrze, że tu wpadłyście
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amen! Dziękuję!
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
leżeć musze bo miałam krwawienia i plamienia i inne takie.
ale juz jest lepiej, nadal wystepuje plamienie ale juz jasniejsze. mam nadzieje że za półtoratygodnia wrocę już normalnie do pracy. plecy mnie juz bolą od leżenia
|
|
|
|
#499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() Trzymaj się kochana. I zaglądaj tu często. Jak masz laptop to nie problem można na leżaka
|
||
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje ślicznie
przynajmniej tu mogę liczyć na zrozumienie wśród kobiet.
|
|
|
|
#501 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
laptopka mam to będę pisać |
||
|
|
|
#502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I skąd jesteś? Bo ja też zachodniopomorskie Cytat:
Ja też dziś jem jak dzika. Aż mi ciężko Ale nie mogę się pohamować.Cytat:
Idę się myć i spać. Ten dzień do dupy jakiś. Smutno mi i niektóre przykre i bolące rzeczy do mnie wróciły za sprawą jednej piosenki i wspomnień. Do jutra mamuśki |
|||
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Archinta, Stokrotka, Cotynato - jak ja was doskonale rozumiem - ja jesienna mamusia z 2006 roku
łezka się w oku kręci na samo wspomnienie, a tu drugi jesienny bajtel w drodze ![]() Witam wszystkie nowe mamusie, leżcie dbajcie o siebie i kruszynki, dużo siły życzę
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-02-29 o 19:54 |
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic nie jadłam, ubrań żadnych też nie kupowałam
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno zapomnij, po takich przejściach to trza sie oszczędzać a nie szaleć. Ja już 2,5 miesiąca przeleżałam i mój kręgosłup nie wyrabia. A czuje że sie to chyba nie skończy przez reszte ciąży bo co porobie troche typu obiad czy mycie włosów tak jak dzisiaj to znowu plamienie ![]() A co bierzesz na to i jaki powód tych plamień masz?? |
|
|
|
|
#506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty?
|
|
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś bardzo ekonomiczna ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Dziękujemy Też uważam że ciąża to najpiękniejszy stan pomimo różnych czasem niezbyt przyjemnych dolegliwości
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maleństwo planowane i wyczekiwane a dla narzeczonego niezwykle miła niespodzianka. Powiedzcie mi, jak myślicie czy zaczekac ze ślubem i zrezygnowac chwilowo z tych planów dla oszczędzenia sobie nerwów. Czy iść z brzuszkiem ?
|
|
|
|
|
#509 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
... to nadrobiłam Was ...Widzę, że wiele historii z bankami .. dziady to są ale co poradzić jak czasami trzeba do nich w łaski ehhh Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
doskonale rozumiemy Wasze wzruszenie ... teraz otwarcie będziemy do Was "walić" z wątpliwościami ciążowymi jak nas takie nawiodą dla Waszych serduszek Cytat:
bardzo zdrowo nie ma co ..Lućka ma dzisiaj urlop jutro bydzie Cytat:
|
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój kręgosłup już dawno nie wyrabia a Tobie po 2,5 miesiąca to już strasznie współczuje - pewnie jest Ci bardzo cięzko. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic 

wyniki miałam ciągle dobre, witamin nie łykałam - tylko jod i DHA.

Ale nie mogę się pohamować.