Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 14:19   #451
karolluki
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a co do biedronki - kupiłam dziś opakowanie truskawek, zjadłam i dostałam biegunki i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic
Też byłam dziś w Biedronce, widziałam truskawki, ale powstrzymałam się przed zakupem bo mam niemiłe wspomnienia z tymi owocami poza sezonem, jak widać dobrze że się nie skusiłam
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:29   #452
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Też byłam dziś w Biedronce, widziałam truskawki, ale powstrzymałam się przed zakupem bo mam niemiłe wspomnienia z tymi owocami poza sezonem, jak widać dobrze że się nie skusiłam
hehe, mąż mi właśnie zaproponował kompot truskawkowy, ale w takim układzie się powstrzymam

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nie spodziewałam się po sobie takiej radości, bo ciąża kompletnie nieplanowana, ale teraz się cieszę, a poza tym mój TŻ zachowuje się cudownie, co bardzo dużo mi daje.
P.S. kiedy się zaczynają mdłości? Ja jestem w 7 tc i jak na razie czuje się dobrze.
módl się żeby nigdy nie przyszły
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:38   #453
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj byłam u ginekologa i widziałam pierwszy raz swoje dziecko i biło mu serduszko już . . Ciąża jak na razie przebiega idealnie, oby tak dalej. Termin mam na 20.10 .

cudowne wieści.

Ja idę prasować.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:45   #454
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
a ja jeszcze nigdy nie jadłam poza sezonem a tak mi one pachniały no to się skusiłam i dostałam za swoje

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
hehe, mąż mi właśnie zaproponował kompot truskawkowy, ale w takim układzie się powstrzymam
a może to tylko mój żołądek taki wrażliwy? żeby potem nie było na mnie że Was zniechęciłam do truskawek
Stary 2012-02-29, 14:47   #455
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

módl się żeby nigdy nie przyszły
przeczytalam to i jak torpeda do kuchni wystrzelilam i wcinam kompot ze swojskimi brzoskwiniami mmmmmmmmmmmmmmmmm

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:50   #456
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

maggie zgodzę się z Tobą że młodym jest bardzo ciężko na starcie .. ja pamiętam jak kupiliśmy nasze mieszkanko, teściowa dziwiła się i fochała - TAKIE DUŻE ? ja nie chciałam słyszeć o mniejszym a mąż stał za mną murem i daliśmy radę, było ciężko bo w mieszkaniu mieliśmy jedynie w sypialni łóżko w gościnnym ławę i poduchy na których się siedziało a i stary TV stał na podłodze a w kuchni mieliśmy stół i dwa taborety nie mieliśmy nic więcej ale pomału się udało i teraz wiem że dobrze zrobiliśmy bo kwestia mieszkania jest stabilna
ależ bank mi dziś ciśnienie podniósł... podwyższył ratę kredytu (bez żadnej informacji dla nas). o niecałe 10 zł więc to już praktycznie grosze w porównaniu z całkowitą ratą i jeszcze naliczył nam odsetki (też jakieś grosze) ale za list powiadamiający dowalili aż 40 zł i co najlepsze! list przyszedł wczoraj. Sprawdzam konto, wszystko cacy, żadnych zaległości i niedopłat. Poszłam do banku sprawę wyjaśniać, a oni na to, że faktycznie była niedopłata (te niecałe 10 zł) i jak kolejną ratę zapłaciliśmy (zawsze wpłacamy więcej na to konto niż wysokość raty) to od razu sobie tamto ściągnęli i tu najlepsze - jeszcze przed terminem wystawienia samego pisma!! no się wkur*** maksymalnie.. Teraz siedzę i sprawdzam historię przelewów, czy wcześniej też nam przypadkiem nic bez naszej wiedzy z konta nie zniknęło. co za pier*** bank... za moment zabieram sie za pisanie reklamacji!!
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
zamieniliśmy mieszkanie w bloku na własny domek z prawie 0,5 hektarową działką. wkoło lasy, sarny za płotem, zające, ptaszki i inne atrakcje nawet własny staw sobie wykopaliśmy (choć teraz zachodzę w głowę, jak go ogrodzić by maluch tam nie wpadł
i dopiero teraz zrozumiałam, że w tym betonowym bloku się dusiłam. coś w tym musi być bo tyle czasu staraliśmy się o dziecko i nic nie wychodziło a tu pierwsza noc w nowym domku i od razu zaskoczyło
ech.. jak mi się marzy domek... taki niewielki przytulny z kominkiem... No ale marzenia się spełniają a w związku z tym w perspektywie najbliższych 10 lat mam nadzieję uda się to zrealizować

wreszcie słoneczko wyszło jak ja tęsknię za każdym jego promyczkiem...

Cytat:

a właśnie , przypomniałam sobie że muszę jakoś mojego kudłacza przygotować na pojawienie się dzidziusia. mam rocznego shih tzu, straszny z niego pieszczoch do tego zaborczy więc muszę nad nim trochę popracować.
też mam roczne shih tzu tylko czarno-białe. przekochany pieszczoch.. chodzi za mną krok w krok i zastanawiam sie, jak go od siebie troszkę uniezależnić, żeby później problemów nie było. Jak będziesz miała jakiś pomysł na pracę ze swoim pieszczochem, dawaj znać

Cytat:
A ja z samego rana pojechałam na duże zakupy, bo otwieram lodówkę a tam poza światłem praktycznie nic nie ma
ja się muszę zabrać za umycie lodówki, ale jak tylko ją otwieram, od razu mnie odrzuca. coś mi ewidentnie śmierdzi. Tż mówi, że zapach normalny. wszystko w lodówce świeże, więc nie ma co śmierdzieć, a ja nie mogę...
dziś pracowity dzień. obiad się gotuje - kapuśniaczek, fryteczki czekają na smażenie, kurczaczek w piekarniku, pranie nastawione.. wreszcie można odpocząć...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 14:54   #457
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

ja się muszę zabrać za umycie lodówki, ale jak tylko ją otwieram, od razu mnie odrzuca. coś mi ewidentnie śmierdzi. Tż mówi, że zapach normalny. wszystko w lodówce świeże, więc nie ma co śmierdzieć, a ja nie mogę...
dziś pracowity dzień. obiad się gotuje - kapuśniaczek, fryteczki czekają na smażenie, kurczaczek w piekarniku, pranie nastawione.. wreszcie można odpocząć...
Moja lodówka juz byla dwa razy czyszczona i uwierz mi to nie pomoze
Wstaw sobie do lodówki połówke wydrążonej cytrynki do której wsyp sodę oczyszczoną (pięknie pochlania zapachy i naprawde działa) moze to coś da.
Pracuś z ciebie mi się nie chce nawet kurczaka wstawić do piekarnika, Mężus ma mi dziś w końcu frytownice kupić bo do tej pory w głębokiem patelni robiłam a z tym bałagan i więcej zachodu niż jedzenia

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-02-29, 15:04   #458
sandra23s
Zadomowienie

[QUOTE=aga_ton;32626849][/B]

Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz

albo jak juz sie dzidzius urodzi to patrza i porownuja do kogo podobny..jak do tatusia nie podobny to juz mysla ze matka moze skok w bok miala.u mnie tak bylo ze wszyscy gadali,jak synek byl maly,ze po kim on jasne wlosy ma, jak ojciec i ja ciemne.ale nikt mnie nie widzial jak ja bylam mala i mialam wlosy jasniutkie.teraz mu juz sciemnialy....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:06   #459
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Karolluki, a masz już projekt domku kupiony? Bo jakbyś chciała projekt załatwić taniej to mogę pomóc. Dam ci dobrą cenę

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:06   #460
201804160904
Konto usunięte

Treść usunięta
201804160904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:17   #461
karolluki
Raczkowanie

[QUOTE=sandra23s;32628469]
Cytat:
[/B]

Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz

albo jak juz sie dzidzius urodzi to patrza i porownuja do kogo podobny..jak do tatusia nie podobny to juz mysla ze matka moze skok w bok miala.u mnie tak bylo ze wszyscy gadali,jak synek byl maly,ze po kim on jasne wlosy ma, jak ojciec i ja ciemne.ale nikt mnie nie widzial jak ja bylam mala i mialam wlosy jasniutkie.teraz mu juz sciemnialy....
Kurcze z tym porównywaniem to jakbym swoją teściową słyszała, ciekawe do kogo jej zdaniem będzie podobne nasze dziecko
Może do dziadka Władka albo innego szanownego seniora rodu
Najlepsza była akcja jak bratu mojego męża urodziła się córka a moja teściowa na chrzcinach stwierdziła że ona jest podobna do mojego męża

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Karolluki, a masz już projekt domku kupiony? Bo jakbyś chciała projekt załatwić taniej to mogę pomóc. Dam ci dobrą cenę
O kurcze fajna propozycja
Pracujesz w firmie projektowej??
Póki co na razie nie mamy wybranego jeszcze projektu, ale najbardziej przypadł nam do gustu Leo II
http://www.wybieramydom.pl/projekty_...33-leo_ii.html
Stary 2012-02-29, 15:25   #462
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A u mnie na obiadekbyła dzisiaj karkówka,ziemniaczki i surówki albo sos i ziemniaczki bo ja mięsa nie lubie,to sos zrobiłam,a mąż mięso miał. Synuś śpi to mam chwilke dla siebie.
Zazdroszcze Wam kochane tych własnych domków i mieszkań. Ja chciałabym mieć własne choć najmniejsze ale własne. Ale u Nas to chyba nie realne,bo mąż zdolności kredytowej nie ma i to nie ze względu na zarobki tylko spapraną za młodego historie kredytową i już Nam nikt nic nie da. A za swoje nie kupimy bo skąd ich tyle ehh,zawsze jak o tym mysle to mi smutno,ale staram sie o tym nie myślec. I tak sobie wynajmujemy niestety. Teraz mamy dwa pokoiki,ale szukamy trzech bo mąż stwierdził,że z dwójeczką będzie nie wygodnie,a ja nienawidze przeprowadzek,już ja w ciąży z synkiem chodziłam to akurat też sie wtedy przeprowadzalismy i to nie było fajne.
A co do rodzeństwa,to Nas w domu piatka była i bez luksusów,ale fajnie było i przynajmniej teraz jest ktoś bliski jak trzeba. Teraz będziemy mieli drugie dzieciątko czyli 2+2 i odstęp 2,5 roku także myśle,że dam rade. I jeśli Nam sie kiedyś poprawi sytuacja mieszkaniowa to ok 30 może zdecydujemy sie na trzecie. Bom ja młoda to mam czas.
Sąsiad u góry wierci wiertarą futryne jakąs akurat jak mały śpi,no i to są uroki mieszkania w bloku nie ma co. Tu w ogóle dziwni ludzie sa,jak nie młodzi co żygają na klatki to pijaczki smierdzące albo smród mysz na klatkachnie dziwie sie mężowi,że sie zdecydował wyprowadzić gdzies indziej.
Ale sie rozpisałam
My mmay frytkownice,ale szczerze jej nie uzywam bo mi z niej fryty nie smakują,wole takie z garczka własniebo frytkownica strasznie paruje a my nie mmay okapu w kuchni i smród niemiłosnierny,ale może to moja tylko taka,bo to prezent od szwagra może dlatego.
A co do podobieństwa to synek to cały tatus(ciągle to słysze)także nie mam z tym problemu,ciekawe jak będzie z córką(mam nadzieje,tak czuje) no i jak sie postronne osoby dowiedzą,że drugie będzie to dopiero będzie szok,bo drugie już w tych czasach hehehehheh

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

co do włosów,to mój brat jest blądynem,jego żona ciemną blodynką a pierwsze dziecko jest bląd,drugie ciemny bląd a trzecie rude jak miedźi to jest dopiero do myślenia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:33   #463
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ja teraz jak mówie komus ze jestem w ciazy po raz trzeci to widze rózne reakcje, w dodatku młodo wygladam, ludzie teraz uwazaja rodzinke 2+3 za wielodzietną, dziwią się, zadają pytania. Nawet w najblizszje rodzidzie sie znalazła taka jedna co sie zapytala nie bezposrednio ale jednak czy nie wie moj maz jak sie zabezpieczac. Co prawda to byla niespodzianka, nie spimy na kasie ale jakos dajemy rady, mamy spore mieszkanie (m4) i kto mnei zna wie ze zawsze chcialam miec 3 dzieci. Jestem jakas wrażliwa i denerwuja mnie takie reakcje ludzi.

To jest nieporozumienie jakieś .... gdzie człowiek ma napisane ile ma mieć dzieciaczków? Ja rozumiem, że kiedy się już ma 5 to faktycznie duża rodzina i finansowo trzeba pewnie stać ale trójka to fajna gromadka która w przyszłości zaowocuje

Cytat:
[/B]

Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz nie masz dzieci źle, masz więcej jak dwoje jeszcze gorzej... taka natura ludzka u nas też były ciągłe pytania i komentarze w stylu pokazać wam jak to się robi ? ręce i nogi opadają...
później zaczęłam mówić prawdę (choć nie miałam żadnego obowiązku spowiadać się przed innymi ), że dzieci nie mamy i mieć nie będziemy, bo zwyczajnie nie możemy. to jaka była reakcja? milczenie... ani słowa, że im przykro, że współczują, dosłownie nic, jakbym nie nie mówiła...
a za jakiś czas znowu pytania Czyja to wina, jakby tu chodziło o czyjąś winę...

teraz też nie lepiej. co niektórzy wiedzą już o ciąży i też snują domysły, jak to możliwe, skoro teoretycznie dzieci mieć nie powinnyśmy. może in vitro, skok w bok i inne bzdury... ale co zrobić, głupota nie zna granic
Jak ja Ciebie doskonale rozumiem, my po 3 latach mówiliśmy otwarcie - nie udaje się, wszystko jest dobrze tylko dzieciątka niema ... ja przycinałam wszystkich, nauczyłam się z tym żyć a jak zaszłam w ciąże to radość wścibskich też duża była ...

Cytat:
A ja dzisiaj byłam u ginekologa i widziałam pierwszy raz swoje dziecko i biło mu serduszko już . . Ciąża jak na razie przebiega idealnie, oby tak dalej. Termin mam na 20.10 .
gratuluję ... dbaj o Was

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

ja też jestem z dużej rodziny i nie wyobrażam sobie żeby mogło być nas mniej
a co do biedronki - kupiłam dziś opakowanie truskawek, zjadłam i dostałam biegunki i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic
u la laa... oby wybryk jednorazowy .... ja nie skusiłam się na nic konkretnego tylko kupiłam weczka i szyneczkę konserwową mniam !

Cytat:
ależ bank mi dziś ciśnienie podniósł... podwyższył ratę kredytu (bez żadnej informacji dla nas). o niecałe 10 zł więc to już praktycznie grosze w porównaniu z całkowitą ratą i jeszcze naliczył nam odsetki (też jakieś grosze) ale za list powiadamiający dowalili aż 40 zł i co najlepsze! list przyszedł wczoraj. Sprawdzam konto, wszystko cacy, żadnych zaległości i niedopłat. Poszłam do banku sprawę wyjaśniać, a oni na to, że faktycznie była niedopłata (te niecałe 10 zł) i jak kolejną ratę zapłaciliśmy (zawsze wpłacamy więcej na to konto niż wysokość raty) to od razu sobie tamto ściągnęli i tu najlepsze - jeszcze przed terminem wystawienia samego pisma!! no się wkur*** maksymalnie.. Teraz siedzę i sprawdzam historię przelewów, czy wcześniej też nam przypadkiem nic bez naszej wiedzy z konta nie zniknęło. co za pier*** bank... za moment zabieram sie za pisanie reklamacji!!

co za pierony .... no nie pierwszy raz o takim numerze słyszę ... dziady niemyte na biednych ludziach żerują .. tu 10 zł ... tu 15 .... i niech będzie takich 2000 klientów - no premia ładna będzie

Cytat:
Napisane przez 201804160904 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Andziu zrozumiałe....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:37   #464
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Iwonko właśnie zauważyłam, że idziemy terminowo prawie łeb w łeb my zaczęliśmy 12t wczoraj
No to Konczitko zachciało nam sie figli w podobnym czasie
Nie wiem czy liczysz od OM czy wg. USG bo ja wedlug OM mam termin na 17 września, a wg. USG na 19 września.
Lekarz mówił że on liczy z usg i najczesciej sie to sprawdza no to też sie tym sugeruje,ale to taki mały ten rozstaw

Kurde jak ja sie ciesze że żaden remont mnie nie czeka i żadna przeprowadzka. Ostatnio we wrześniu miałam ostatni remont w domu i mam spokój na dłuuugo
Mam po wszystkie dziurki przeprowadzek itp. Był moment że w ciągu roku 2x zmieniałam mieszkanie i remontowałam i już mi styka no chyba że wygram w totka w którego nie gram bo strzeliłam na niego focha.
Zawsze obstrzelam te liczby i dupa jaś.
No a tak ładnie słonko świeci a ja w domu Założe sie że jutro bedzie padać bo jutro mam w planach spacerek sobie strzelić więc deszcz zrobi na złość i zostane w domu.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:40   #465
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No to Konczitko zachciało nam sie figli w podobnym czasie
Nie wiem czy liczysz od OM czy wg. USG bo ja wedlug OM mam termin na 17 września, a wg. USG na 19 września.
Lekarz mówił że on liczy z usg i najczesciej sie to sprawdza no to też sie tym sugeruje,ale to taki mały ten rozstaw

Kurde jak ja sie ciesze że żaden remont mnie nie czeka i żadna przeprowadzka. Ostatnio we wrześniu miałam ostatni remont w domu i mam spokój na dłuuugo
Mam po wszystkie dziurki przeprowadzek itp. Był moment że w ciągu roku 2x zmieniałam mieszkanie i remontowałam i już mi styka no chyba że wygram w totka w którego nie gram bo strzeliłam na niego focha.
Zawsze obstrzelam te liczby i dupa jaś.
No a tak ładnie słonko świeci a ja w domu Założe sie że jutro bedzie padać bo jutro mam w planach spacerek sobie strzelić więc deszcz zrobi na złość i zostane w domu.

wg USG ... i tego się trzymam ale fajnie na porodówce się spotkamy no to co spacerek po zabrzu urządzasz? zapraszam na soczek
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 15:42   #466
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie denerwuj się kochana.
Mi za to rano w szpitalu podnieśli ciśnienie. W poniedziałek byłam oddać siury na posiew to pytałam o ceny innych badań które muszę zrobić. I dziś pojechałam je robić. Ja do kasy, a tam pani mnie informuje że na Hiv nie robią. Myślałam że wyjdę z siebie, bo w poniedziałek inna baba twierdziła że robią. Pojechałam do innego laboratorium. Ja to w ogóle nie przepadam za jazdą samochodem, no chyba że gdzieś w trasę ale tak po mieście, a już szczególnie moim to nie znoszę, a tu musiałam się kręcić jak smród po gaciach. Poza tym ten "parking", strach jechać że się czegoś nie urwie. A parkowanie masakra. Mało miejsca a ludzi tłum. To się wyżaliłam

[QUOTE=karolluki;32628654]
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

Kurcze z tym porównywaniem to jakbym swoją teściową słyszała, ciekawe do kogo jej zdaniem będzie podobne nasze dziecko
Najlepsza była akcja jak bratu mojego męża urodziła się córka a moja teściowa na chrzcinach stwierdziła że ona jest podobna do mojego męża

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

O kurcze fajna propozycja
Pracujesz w firmie projektowej??
Póki co na razie nie mamy wybranego jeszcze projektu, ale najbardziej przypadł nam do gustu Leo II
http://www.wybieramydom.pl/projekty_...33-leo_ii.html
Jakby mojej siostrze się urodziło dziecko podobne do mojego męża to bym się nie zdziwiła, bo to jest powód naszego rozwodu
A Leo - super

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam kochane tych własnych domków i mieszkań. Ja chciałabym mieć własne choć najmniejsze ale własne. Ale u Nas to chyba nie realne,bo mąż zdolności kredytowej nie ma i to nie ze względu na zarobki tylko spapraną za młodego historie kredytową i już Nam nikt nic nie da. A za swoje nie kupimy bo skąd ich tyle ehh,zawsze jak o tym mysle to mi smutno,ale staram sie o tym nie myślec. I tak sobie wynajmujemy niestety. Teraz mamy dwa pokoiki,ale szukamy trzech bo mąż stwierdził,że z dwójeczką będzie nie wygodnie,a ja nienawidze przeprowadzek,już ja w ciąży z synkiem chodziłam to akurat też sie wtedy przeprowadzalismy i to nie było fajne.
Ja też bym chciała domek, albo choć własne 3 pokoje.
Dziś przyszła do pracy taka znajoma i rodzice w zeszłym miesiącu kupili im nowego Passata, a na dniach mieszkanie dwupoziomowe za 350000zł. Niektórzy to mają dobrze...
Stary 2012-02-29, 15:55   #467
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Jakby mojej siostrze się urodziło dziecko podobne do mojego męża to bym się nie zdziwiła, bo to jest powód naszego rozwodu
A Leo - super

Dziś przyszła do pracy taka znajoma i rodzice w zeszłym miesiącu kupili im nowego Passata, a na dniach mieszkanie dwupoziomowe za 350000zł. Niektórzy to mają dobrze...
Mojemu mężowi ufam więc nie ma powodu do rozwodu, a poza tym nie znosi swojej bratowej, więc kamień z serca
A moja teściowa ma szczęście że ja nie jestem osobą która strasznie się przejmuje i puszczam jej słowa mimo uszu, bo inaczej już dawno byśmy darły koty

Też mam znajomych którym wszystko przychodzi z łatwością głównie przez bogatych rodziców, ale z drugiej strony my przynajmniej będziemy mieć tą satysfakcję że co prawda powoli ale wszystkiego dorobiliśmy się sami
Stary 2012-02-29, 16:06   #468
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam znajomych którym wszystko przychodzi z łatwością głównie przez bogatych rodziców, ale z drugiej strony my przynajmniej będziemy mieć tą satysfakcję że co prawda powoli ale wszystkiego dorobiliśmy się sami

Zgadzam się w 100%,przynajmniej mamy tą satysfakcję że wszystko zawdzięczamy sobie i swojej pracy.

My zaczynaliśmy od zera,nie zapomnę jak kupiliśmy mieszkanie naszymi meblami przez długi czas był materac do spania z biedronki za 15 zł,dwa leżaki i biurko i powoli małymi kroczkami urządziliśmy się.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-02-29, 16:08   #469
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[QUOTE=tamlin111;32629259]Nie denerwuj się kochana.
Mi za to rano w szpitalu podnieśli ciśnienie. W poniedziałek byłam oddać siury na posiew to pytałam o ceny innych badań które muszę zrobić. I dziś pojechałam je robić. Ja do kasy, a tam pani mnie informuje że na Hiv nie robią. Myślałam że wyjdę z siebie, bo w poniedziałek inna baba twierdziła że robią. Pojechałam do innego laboratorium. Ja to w ogóle nie przepadam za jazdą samochodem, no chyba że gdzieś w trasę ale tak po mieście, a już szczególnie moim to nie znoszę, a tu musiałam się kręcić jak smród po gaciach. Poza tym ten "parking", strach jechać że się czegoś nie urwie. A parkowanie masakra. Mało miejsca a ludzi tłum. To się wyżaliłam

Cytat:
A Leo - super

Z siostrą??? Co się dzieje na tym świecie, nie da się pojąć.

Ja z badaniami to też maskara. Panie w laboratorium nie mogły pojąć o co mam do nich pretensje, nie zrobiły mi atygenu żółtaczki, potem wyszukały mi w wynikach niby coś podobnego, poszłam do lekarza, ten się śmiał, oszukały mnie bo nie chciały przyznać się do błędu. Zmieniłam już przychodnie w której robie te badania.
Stary 2012-02-29, 16:11   #470
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu mężowi ufam więc nie ma powodu do rozwodu, a poza tym nie znosi swojej bratowej, więc kamień z serca

Mężu i siostra moja też się nie znosili, do czasu.
Co do dochodzenia samemu do wszystkiego, wiadomo fajnie zawdzięczać tylko sobie to co się ma, ale trochę zazdroszczę rodzinom, które mają tak ułatwiony start.
Stary 2012-02-29, 16:16   #471
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

wg USG ... i tego się trzymam ale fajnie na porodówce się spotkamy no to co spacerek po zabrzu urządzasz? zapraszam na soczek
Eh chyba guzik ze spacerku bedzie bo troche znowu dzisiaj porobiłam i zaś plamie!!!!
Już mam wrażenie że całą ciąże chyba przeleże. Już mi sie znowu wszystkiego odechciało
Niech już będzie ten poniedziałek bo wtedy mam badania prenatalne i wreszcie znowu zobacze malucha.
Szlag jasny z tymi plamieniami mnie trafia!!
Stary 2012-02-29, 16:28   #472
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anotherdreams7 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny pisze juz 2 raz bo czekalam az moderator "zaakceptuje" to co napisalam ale jakos dlugo to trwa a ja bym juz chciala do Was dołaczyc mozna? a noz sie uda hehe
Witajfajnie,że nas coraz więcej.Ja też mam podobny termin

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-02-29 o 17:01
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:59   #473
aga_ton
Wtajemniczenie

witam ponownie

zniknęłam na chwilę bo poleciałam do przychodni odebrać wyniki. i tak morfologia w miarę, nawet lepsza niż przed zajściem w ciążę, cukier w porządku, siuśki też, żadnych bakterii, leukocytów, książkowo wręcz

za to nastraszyła mnie porządnie tarczyca. dwa tygodnie temu robiłam tsh i było w normie, blisko granicy ale w normie.
wczoraj powtórzyłam badanie, bo dodatkowo chciałam oznaczenie ft3 i tf4 i...masakra jakaś. tsh spadło na łep na szyję 0,049 przy normie 0,35 - 5,0 ale ft3 i ft4 jest w normie. może któraś z dziewczyny zna się na tym, bo zaczynam się martwić a wizytę mam dopiero we wtorek. czy powinnam może umówić się do endokrynologa?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 16:59   #474
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Eh chyba guzik ze spacerku bedzie bo troche znowu dzisiaj porobiłam i zaś plamie!!!!
Już mam wrażenie że całą ciąże chyba przeleże. Już mi sie znowu wszystkiego odechciało
Niech już będzie ten poniedziałek bo wtedy mam badania prenatalne i wreszcie znowu zobacze malucha.
Wspołczuje Ci pewnie sie nastresujesz za wszystkie czasy...

Konczita no widzisz ludzie są rozni... jedni się ucieszą a inni dogryzą po swojemu kalkulując.

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-02-29, 17:07   #475
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Ja z badaniami to też maskara. Panie w laboratorium nie mogły pojąć o co mam do nich pretensje, nie zrobiły mi atygenu żółtaczki, potem wyszukały mi w wynikach niby coś podobnego, poszłam do lekarza, ten się śmiał, oszukały mnie bo nie chciały przyznać się do błędu. Zmieniłam już przychodnie w której robie te badania.
U mnie byla lepsza akcja, Panie z laboratorium nie wiedzialy co to jest Beta Hcg> Przysiegam.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:10   #476
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
U mnie byla lepsza akcja, Panie z laboratorium nie wiedzialy co to jest Beta Hcg> Przysiegam.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-02-29, 17:18   #477
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
dla naszej wykwalifikowanej i kompetentnej służby zdrowia
Stary 2012-02-29, 17:31   #478
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Wspołczuje Ci pewnie sie nastresujesz za wszystkie czasy...
Jakoś mniej sie stresuje bo ciągle mi sie to zdarza, chyba serio nic w domu nie będe mogła robić a o spacerach to już nie wspomne
Stary 2012-02-29, 17:50   #479
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że dla nas dziś dzień banków. My też dzisiaj złożyliśmy skargę na pracownika banku. Nie robimy takich rzeczy, ale ten facet naprawdę już przegiął pałę. O dwa miesiące wydłużył wyłącznie przez swoje niedopatrzenie sprawę z załatwieniem kredytu. Jego strata, bank stracił klienta. Gościu ma szczęście, bo jak byśmy nie sprzedali tak wcześnie naszego mieszkania i rzeczywiście zależałoby nam bardzo na czasie, to bym go chyba zabiła!!

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

[QUOTE=karolluki;32628654]
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

widzę, że mamusia za dużo myśli...

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
A ja naiwna myślałam, że skoro wczoraj trochę lepiej się czułam, to się dzisiaj ubiorę w dresik i pójdę poćwiczyć na orbitreku. Niestety nic z tego, nawet na balkon nie wyszłam,a tak ładnie było!!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:30   #480
mala mysz
Raczkowanie

hej dziewczyny!
przyłaczyc się chciałam bo chyba grupy wspacia potrzebuje
termin mam na 15 października,
a od poltora tygodnia leże i wstawać mogę tylko do łazienki i to też tylko jak już bardzo musze.
dzisiaj byłam na kontroli, jest juz lepiej ale kolejne półtora tygodnia lezenia przede mną... ech... ale najważniejsze żeby Tyciek zdrowo rósł.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości