|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
Cytat:
![]() na Twój opis i przebieg a może wcześniej urodzisz ?!
|
||
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Aguśka Ale czad!!!
Szok, że mały już tuż tuż... no i chyba kochana nie urodzimy razem! cieszę się, że wszystko OK! idę Was nadrobić...bo znowu udało mi się kompa włączyć! U mnie KTG OK! jak nie urodzę to w poniedziałek kolejne! aha no i fenoterol mam brać do poniedziałku...bo lekarz się obawia, że w weekend już urodzę bez leków!!! cóż ok więc nadal czekam....
|
#1533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis jestescie rozgadane gaduleczki jedne
Nadrobilam, ale tak duzo napisalyscie ze mam nadzieje ze nic nie przeoczylam ![]() claudia ciekawe czy to dzis? ![]() Cytat:
Cytat:
) A małego wzielismy do lekarza (tzn maz z małym czekali na mnie na zewnatrz) bo nie mielismy z kim go zostawic (moja mama z babcia byly na pogrzebie). I mialam gory przenosic i kino mielismy zaliczyc. Ale nie mam sily;/ tak mnie boli kregoslup ze nie moge;/ledwo wstalam z leżanki u lekarza ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze ma racje i pojdzie szybciutko![]() tak, coś ponad 30 zł. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana zycze sprawnej przeprowadzki! ![]() Cytat:
Ale ten tydzien bedzie mi sie dluzyl...Tez mi nogi puchna (a dokladniej stopy i dlonie ) Co do wanienki, my tez malutkowi kupilismy nowa, to oczywiscie Filipek musial rowniez zaliczyc w niej kapiel ![]() Tak ja Aspargin na skurcze a Cyclo3 fort na zylaki (w pochwie i na wargach sromowych) ![]() lenka wiesz jak ciezko Ci sie chodzi przy tym twardnieniu brzuszka, to moze rzeczywiscie to skurcz przepowiadajacy? No ale to juz ten czas, macica musi cwiczyc Ciesze sie, ze mocz i hemoglobina sie poprawily A to parcie na pecherz mam juz od dobrych kilku tygodni W dzien juz siusiam co godzine, w nocy budze sie z 5 razy Oby mała sie juz nie przemieszczala zbytnio w brzuszku ![]() Jolka super ze po wizycie wszystko ok! A co do wagi, jestes chyba teraz w czasie kiedy najwiecej sie tyje, potem to przystopuje zobaczysz ![]() Karo89 ciesze sie, ze dobrze Ci poszlo na egzaminie! NO i super ze po wizycie tez ok! Super warunki w szpitaluagness super ze Ktg dobre! gucia czyli pomalutku mała szykuje sie do wyjscia ![]() monika_krk wiesz nie zapytalam o tego paciorkowca bo z wrazenia zapomnialam Mam nadzieje, ze polozna Ci powie wszystko co trzeba ![]() balbinko czyli jak u Ciebie wyszedl czop to juz mozesz byc w pelnej gotowosci ![]() joanaros to ja juz wlasnie takie obrecze czuje od jakiegos czasu i do tego boli mnie w krzyzu jak nie wiem co oddychac sie wtedy wlasnie nie da za bardzo![]() karo_z, gosia nie pytalam o czopa bo bylam w takim szoku jak mi powiedzial ze za tydzien juz, ze zapomnialam ![]() natkulec super ze juz w niedziele bedziesz tuliła Madzie Mała super ze Ktg ok!
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że albo urodzę za tydzień albo nastawiłam się na 19 marca.
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz uciekam poleżeć bo tak mnie łupie w kregoslupie jakby mnie kto młotem walił
|
#1536 |
|
Rozeznanie
|
Aspargin brałam na skurcze w łydkach, ale po asparginie myślałam, że mi wyskoczy serducho. A Cyclo3fort biorę na hemoroidy, żeby poprawić krążenie w tej okolicy ale biorę to od niedawna i trochę dziwny posmak mam po tej kapsułce że troszkę mnie mdli.
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wszamałam kolacje
bułka z ziarnami z serkiem i na to papryka a do tego twarożek ale było dobre
|
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
O,kolejna mamusia nam się szykuje
Mamy takie tempo,że do połowy kwietnia się wszystkie rozpakujemy![]() Ech strasznie zazdroszczę rozpakowanym mamom... Też bym chciała już dzieciątko mieć przy sobie... Ale niestety obiecałam Tomkowi,że wstrzymam się do 7,bo na tyle do przodu ma ustawione overtime. Więc rewolucji w domu nie robię.A świerzbi mnie przeokrutnie,żeby wykładzinę w korytarzu i na schodach wyprać ![]() Uświadomiłam sobie właśnie,że moje dziecię nie będzie miało w czym spać w ciągu dnia. bo z kuchni nie za bardzo słychać co się dzieje do góry. A miałam cholera okazję kupić kosz mojżesza za grosze to się jak ta głupia uparłam,że nie będzie mi potrzebny a co do mojej siostry i jej faceta to oni teraz wrócili do Pl bo mają maturę.Ale wracają pod koniec maja jak tylko ustne im się skończą. I jeszcze się chwilkę temu dowiedziałam,że ich koleżanka z klasy chce z facetem przyjechać bo chcą na wesele sobie uzbierać się ciekawie zapowiada....
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli mogę doradzić to droższy nie znaczy lepszy... z tego co pamiętam to oprócz mnie któraś tu już tez pisała ze xa mają bardzo twarde zawieszenie, my prawdopodobnie tez kupujemy Tako Captive, wogole tako maja duzy wybor modeli i kolorów i do tego bardziej miękkie zawieszenie i dużą spacerówke i gondole, a nasze maluszki za rok zimą będą się musiały zmieścic w spacerówce, bo raczej chodzic jeszcze nie beda ;p ale każdy zwraqca uwage na cos innego, życzę abyś była zadowolona z wyboru
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie mimo, że termin tak blisko to jakoś świadomość że będę miała dziecko wydaje mi się jakąs abstrakcją. Czasem mam wrażenie jakby mnie to nie dotyczyło Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-02-29 o 19:32 |
|
|
|
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czekam w poczekalni.. Jeszcze jedna babka przede mną i wchodzę =p co ma być to będzie
na raz chciałabym już urodzić a na dwa jakoś jeszcze z brzuszkiem pochodzić. Dam znać jak tylko wyjde z gabinetu
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
a mój maluszek szaleje w brzuszku po kolacji
on często po jedzeniu lubi sobie szaleć
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy na wiadomość od Ciebieja też już chcę i rodzić Zawsze mi się wydawało że urodzę wcześniej ale teraz już myślę że mogę się przeterminować..
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki, cieszę się że już wiem, mam nadzieję tylko że Madzia się nie pospieszy
![]() Cytat:
rodzimy w niedzielę i już
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki żeby się jutro rozkręciło, poszło szybko i sprawnie
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() joana, dla mnie to też cały czas abstrakcja Mam dziecko tak blisko siebie, codziennie daje o sobie znać... ale to takie "dziwne" jest. I zapewne większosć z nas to czuje
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mi dzisiaj to uświadomiła Niby jest w brzuchu, kopie, wiem że jest, wiem że zbliza się termin ale jakos wydaje mi się takie nierealne
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tymi skurczami to sama nie wiem, ginka twierdzi że to dzidzia raczej sie wypina, mnie to aż tak nie przeszkadza. Zastanawiam sie tylko wciąz jak to jest z tymi skurczami przepowiadającymi - jak je czuć żebym potem wiedziała jak odróżnić od tych porodowych![]() Też się bardzo cieszę,że wyniki wyszły prawidłowe, teraz tylko na USG czekam ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
dzięki za info![]() Aguśka Tobie też
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-29 o 20:08 |
||
|
|
|
#1553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ładny kolorek i wygląda na wypasiony ma córka gust ale jest podobna do Ciebie Cytat:
dobrze, że nic złego się nie dzieje Ja również chociaż jeszcze ja czas niby mam, bo dopiero jutro kończę 35tc. Jeszcze sporo rzeczy mi brakuje dla małej... ![]() Pakowanie trwa, a ja już mam dość
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O nie,wieczor i znowu zaczyna sie o jedzeniu ![]() Smaka mi narobilas,chyba tez kolacja bedzie paprykowa,mam papryke i serek paprykowy ![]() Cytat:
Pewnie w najmniej oczekiwanym momencie
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zmykam do kąpieli i chyba pójdę lulu ![]() A co do papryki ostatnio często ją dodaje do kanapek. Dziś chciałam kupić szczypiorek, ale w tym sklepie co byłam nie mieli a po innych już nie chciało mi się latać i szukać. |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny co raz bardziej realne się to wszystko staje!! myślę że troszkę się Nas rozpakuje przez najbliższe 10 dni... trzymam mocno
![]() Ja wczoraj od 22-24 miałam regularne skurcze co 7...5...4...min i powiem, że czasami tak mnie złapał do tego ból pachwin i podbrzusza że aż łzy mi ciekły...mąż tylko pytał: Rodzisz dzisiaj??? rodzisz???... ale czułam, że to nie to! Dziś widzę że zanosi się na powtórkę...i chyba lepiej już nie będzie... lekarz uważa, że może się zacząć w każdej chwili i żebym była czujna, nie badał mi szyjki aby nic nie pobudzić więc nie wiem na czym stoję?, w poniedziałek mam znowu Ktg... i wtedy też mam już odstawić leki... myślałam, że dziś ale nie będę się z nim kłócić jak mam urodzić to urodzę nawet na lekach... *kupiliśmy dziś ciepły śliczny kocyk...i smoczki w razie W... torba gotowa...mama i dzidziuś też ( teoretycznie ) więc czekamy... a no i kupiłam sobie sernik PYCHA!!!i dużą Nutellę i jem ją cały dzień
|
#1558 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lepiej się składa od warriora i w ogóle jakiś taki ładniejszy ![]() I co najlepsze to też kupiliśmy go w tym sklepie Viki w Zabrzu ![]() Za xa musielibyśmy dużo więcej zapłacić, a nie jest aż tak dużo lżejszy od tako ( to był główny powód dla którego myślałam nad xa) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wizualnie podobał mi się najbardziej
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
karo_z ładny wózek
Właśnie się mecz POLSKA - PORTUGALIA zaczął ciekawe ile przegramy ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

na KTG wyszły jakieś skurcze, ale jakoś nie specjalnie je czułam, gin powiedziała że jakby się coś zaczęło dziać to mamy przyjechać, dała nr do siebie, a jak nie to jesteśmy umówione na cc i RODZIMY W NIEDZIELĘ 4.03
na Twój opis i przebieg a może wcześniej urodzisz ?!

oddychac sie wtedy wlasnie nie da za bardzo

bułka z ziarnami z serkiem i na to papryka a do tego twarożek 

się ciekawie zapowiada....

niby trzeba ćwiczyć mięśnie kegla, żeby były mocne...ale jak są za mocne to też niedobrze? 
Czekamy na wiadomość od Ciebie