Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 20:28   #511
Iwoncia81
Zakorzenienie

[QUOTE=Konczita;32635997]

Iwoncia kochana leż i odpoczywaj no przestań się wydurniać ze sprzątaniem, we wrześniu posprzątają za Ciebie

Ja nic nie sprzątałam tylko pierwszy raz od wieków obiad robiłam bo mój małżonek pichci sprawnie, umyłam głowe i sie wziełam kurna ogoliłam bo a nogach by szło warkocze pleść :P
No i po tym znowuuu coś tam sie wzięło i poplamiło
Wrrrrrrrrrrr

Mala mysz, ja biore na to luteine dopochwowo 2x dziennie no ale czasem mi sie to wraca po jakimś lekkim wysiłku.
A te leżenie mnie dobija już
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:30   #512
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A wiecie,że też byłam w biedronce..i patrzyłam na te truskawkiale jak sobie przypomniałam o tej biegunce to mi się odechciało.
Ale za to kupiłam sobie samą zdrową żywność,czekolade,chipsy, kinder jajka dla małego,serek i mężowi paczke słoneczniku bo rzuca palenie.
Mąż usmażył mi fryty,poprawiłam chipsami i od jutra już nie jem tak nie zdrowo.
A gdzie Lukrecja??? Bo albo przeoczyłam albo jej nie było??
Witam nowe mamusie
Lukrecja miała wolne dziś a dostęp do neta ma tylko w pracy. Jak się te zielone napisy nie pojawiają na forum to jakoś tak jak nie u nas

Oczywiście też poszłam do biedronki. Jak wszystkie były to i ja musiałam. Truskawki powąchałam, ale to nie było to. Kupiłam czerwone pomarańcze. Są boskie. Cały dzień miałam na coś smaka-okazało się że na ser żółty. Zjadłam już bardzo dużo. Teraz grzeje zapiekanke w piekarniku. Co mi się z tym jedzeniem porobiło to już nie wiem Od jutra muszę tą frywolkę jedzeniową ograniczyć, bo co za dużo to... w tyłek pójdzie

Zaglądajcie do Nas mamusie września/października 2011. Dużo wiecie i napewno nie raz pomożecie

Witam nowe mamusie. Myszko czy to aby napewno dobry pomysł, żeby do pracy wracać???
Stary 2012-02-29, 20:39   #513
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:40   #514
Pstynia
Raczkowanie

Tamlin111 - maluszek planowany i wyczekany, fakt faktem może trochę za wcześnie bo do planowanego ślubu kilka miesięcy
Napewno ani ja ani narzeczony nie żałujemy.

W tej chwili sama nie wiem co lepsze, czy iść do ślubu z brzuszkiem czy jednak zaczekac aż maleństwo przyjdzie na świat. A może wziąć narazie sam cywilny...
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:41   #515
mala mysz
Raczkowanie

Nie wiem sama, ale kurcze ciężko tak nagle w domu siedzieć. Mąż cały czas na delegacjach a ja sama siedze. Dobrze że teść mi obiadki przyosi - zawsze to jakas rozrywka, bo w tych tłustych włosach to nikomu poza najbliższą rodziną nie chce się pokazywać.
Jeśli lekarz pozwoli wrócić do pracy to wróce, ale oczywiście jeśli tylko miałoby tfu tfu być coś nie tak to dalej będę plackiem leżeć.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 20:43   #516
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Ja nic nie sprzątałam tylko pierwszy raz od wieków obiad robiłam bo mój małżonek pichci sprawnie, umyłam głowe i sie wziełam kurna ogoliłam bo a nogach by szło warkocze pleść :P
No i po tym znowuuu coś tam sie wzięło i poplamiło
Wrrrrrrrrrrr

Mala mysz, ja biore na to luteine dopochwowo 2x dziennie no ale czasem mi sie to wraca po jakimś lekkim wysiłku.
A te leżenie mnie dobija już
yhh no cóż nie masz wyjścia połóż poduchę pod krzyże i odpoczywaj

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32636425]A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście[/QUOTE]

cudne wieści a coś więcej ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:12   #517
Almariel
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32636425]A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście[/QUOTE]

Super Moja wizyta zbliża się wielkimi krokami, w poniedziałek mam. I mam nadzieję, że takie same wieści przyniosę.

A tak poza tym to mnie dzisiaj okropna zgaga męczy, aż się wszystkiego odechciewa...
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:31   #518
Konto usunięte

Ten incydent niedzielnym po przytulankach to jakieś pęknięte naczynko było i gin powiedział żebym się nie zrażała ale jak powiedziałam ze się za bardzo boje to kazał się przytulac przed wizyta żebym mogła od razu przyjsc i sprawdzić czy jest ok W ogóle jak mi położna ćiśnienie mierzyłą przed wizyta to tak się zestresowałam że mi do 160 skoczyło ale to dlatego że się po tej nieszczęsnej niedzieli stresowałam
Dzidek jest super śmieszny,machał czym popadnie i kręcił się strasznie i gin miał problemy żebym go zmierzyć.W ogóle nie mogłam tam na tej leżance ze śmiechu wytrzymac bo gin mnie dodatkowo rozśmieszał i obgadywaliśmy tego doktorka z tego szpitala co byłam w niedziele co Wam pisałam że taki był oschły i nieprzyjemny
W ogóle taka fajna dziś była pogoda i poszłam później na zakupy do h&m i tak mi się zamarzyło już chodzić z dużym brzuszkiem

Ale dużo naskrobałyście lasencje.Nie wiem co komu pisac.Musze najpierw się połapać co,kto jak i gdzie a tymczasem witam nowe mamuśki

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-02-29 o 21:32
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:44   #519
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
przyłaczyc się chciałam bo chyba grupy wspacia potrzebuje
termin mam na 15 października,
a od poltora tygodnia leże i wstawać mogę tylko do łazienki i to też tylko jak już bardzo musze.
dzisiaj byłam na kontroli, jest juz lepiej ale kolejne półtora tygodnia lezenia przede mną... ech... ale najważniejsze żeby Tyciek zdrowo rósł.
Myszko, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. A do pracy to Ty się raczej nie szykuj... Ja już 2 miesiące spędzam w domu. Całe szczęście już na tyle się ustabilizowało, że nie muszę non stop leżeć, ale gin zapowiedział, żebym o powrocie do pracy zapomniała. Fakt siedząc samej można zgłupieć, ale dla dziecka wszystko...

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!
Ja rok temu miałam taką jazdę z jednym bankiem. Mój TŻ miał wtedy bardzo dobrą pracę w uk i chcieliśmy wziąć kredyt hipoteczny na domek tu w Polsce (rodzice przepisali na mnie działkę w lesie i marzyliśmy o domku w tym miejscu). Oczywiście bank zapewniał że jak najbardziej akceptuje zarobki za granicą i w niczym to nie przeszkadza. TŻ był w uk, a ja tu na miejscu wszystko załatwiałam. Latałam jak durna po tych urzedach, tłumaczach, bankach itd. Kupiliśmy projekt, wszystkie pozwolenia sama woziłam aby było szybciej, wydaliśmy kuuuupę kasy. Ogółem 4 miesiące ciągłych nerwów, płaczu i znikających w tempie ekspresowym pieniędzy. Aż w końcu przeszczęśliwi, z kompletem dokumentów zjawiamy sie w banku, a tu miła pani która zajmowała się nami od początku przyjeła teczkę i stwierdza, że fajnie ze wsio mamy ale czarno to widzi bo bank niechętnie patrzy na zarobki zza granicy....
Normalnie jakbym dostała młotem w łeb! Łzy mi poleciały jak groch i nie byłam w stanie wymówić już ani słowa, a jak odzyskałam mowę i zaczęłam coś burczeć o podłożeniu bomby pod bank to TŻ mnie wziął za rękę, wyprowadził i tyle z tego było. Parę dni później oczywiście odmowa. Byłam u tej flądry wiele razy i zawsze było cacy, mogła od razu uprzedzić ze może być cieżko to nie robiłabym sobie takiej nadziei i nie wydawałabym tyle kasy. Za te pieniądze miałabym ogrodzenie działki (pół hektara więc troche na to pójdzie) i zaczęłabym wykopy na fundamenty. Ech... wybaczcie, jak przeczytałam o bankach to musiałam sie wyżalić
No i teraz z TŻ mieszkamy w moim domu rodzinnym i chyba bedziemy próbować na wiosnę bez kredytu budować. Najwyżej zajmie to 10 lat
Coco moi przyjaciele mieli ten sam problem. Chłop jest marynarzem i raz pływa na polskich statkach,innym razem na zagranicznych kontraktach i też nie dostali kredytu... Idiotyzm...
Choco, bardzo się cieszę, że wszystko z maluszkiem w porządku nasz też taki był zwiercony i nie dał się zmierzyć... pomysł z przytulankami przed wizytą ciekawy, tylko często na te wizyty będziesz musiała się umawiać

wróciłam od koleżanki (wreszcie na 2 godzinki odważnie wyrwałam się z domu) i już mi się humor poprawia. Co to znaczy wyjść do ludzi, przewieść szanowne dupsko samochodem czuję się jak nowo narodzona

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:48   #520
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
yhh no cóż nie masz wyjścia połóż poduchę pod krzyże i odpoczywaj
I tak zrobie do poniedziałku, przy okazji na badaniach dopytam tamtego lekarza w czym ta przyczyna plamień, czy wysiłek czy co... Eeeh oby z maluchem bylo wszystko jak najlepiej.
A teraz sie żegnam bo coś oka sie kleją troche. A jak znam życie i ostatnie bezsenne noce to znowu za kilka godzin bede miała patrzałki jak ping-pongi.
Coś spać w nocy nie moge
Buziaki dla wszystkich
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 21:48   #521
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Tak przejrzałam wasze posty dzisiejsze i stwierdzam że zazdroszcze nie będę cytować dokładnie którym itd. ale dodam szczegół- zazdroszcze poznania płci strasznie chciałabym już wiedzieć- nie ważne czy będzie "pędzelek" (śliczne określenie) czy dziurka- chciałabym już wiedzieć kim jest mój Bąbelek!

Jutro idę na badania krwi brrrrrr!! Dla mnie to straszne przeżycie, ale cóż jak trzeba to trzeba. Do lekarza w przyszłym tygodniu...może już usłysze serduszko? Kiedy pierwszy raz słyszałyście/widziałyście serducho fasolek?? Ostatnio nic nie było
Moja mamka się śmiała, że TŻ za dużo nie pchał, bo dziury nie zrobił .

My serduszko, a raczej zawiązkę serduszka, widzieliśmy w 7tyg., następnie już ładne serducho - w 8tygodniu

essence - to przyzwoita cena

axxxa - nie ma co panikować! Trzeba jak najwięcej myśleć pozytywnie!

anotherdreams7 - Witam I cieszę się, że kolejna wielkopolanka do kolekcji

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
[/B]

Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz nie masz dzieci źle, masz więcej jak dwoje jeszcze gorzej... taka natura ludzka u nas też były ciągłe pytania i komentarze w stylu pokazać wam jak to się robi ? ręce i nogi opadają...
później zaczęłam mówić prawdę (choć nie miałam żadnego obowiązku spowiadać się przed innymi ), że dzieci nie mamy i mieć nie będziemy, bo zwyczajnie nie możemy. to jaka była reakcja? milczenie... ani słowa, że im przykro, że współczują, dosłownie nic, jakbym nie nie mówiła...
a za jakiś czas znowu pytania Czyja to wina, jakby tu chodziło o czyjąś winę...

teraz też nie lepiej. co niektórzy wiedzą już o ciąży i też snują domysły, jak to możliwe, skoro teoretycznie dzieci mieć nie powinnyśmy. może in vitro, skok w bok i inne bzdury... ale co zrobić, głupota nie zna granic

a tak w ogóle to też jestem z trójeczki, najmłodsza z rodzeństwa. brat jest starszy o 16 lat a siostra o 10. pewnie któreś z ich dzieci wezmę na chrzestnych bo najstarsze niedługo skończą 18 lat
Przepraszam za wtrącenie, ale kurczę. Jak czytam coś takiego to nóż mi się w kieszeni otwiera!!! Ludzie, którzy wtrącają się w czyjeś życie najwidoczniej nie mają swojego.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Co do rodzenstwa to tez jest nas Trojca (samych babek) i dlatego wszyscy maja takie parcie i modla sie o chlopca dla mnie, a w szczegolnosci moj tata. Jest niepocieszony, bo nigdy nie doczekal sie syna ani wnuka (moja siostra niedawno urodzila coreczke...)
Jak tak dalej pojdzie to nasz rod nie przetrwa za dlugo

Po za tym, to musze wam sie przyznac,ze czuje sie wspaniale! Mdlosci juz nie ma, nawiedzaja mnie tylko jak jestem glodna i ogolnie czuje sie bardzo dobrze. Jedyne na co moglabym ponarzekac to czeste siusianie, szczegolnie w nocy no i coraz wiekszy bebzolek. W sobote wybiore sie do H&M, bo maja tam fajne serie ciazowkowa, wiec mam nadzieje,ze sie troche zaopatrze.
Wszystkim zycze milego i cieplutkiego dzionka!
My, szczerze mówiąc, czekamy na 10tego . I też mamy zamiar wybrać się do galerii na małe zakupki .
A jeżeli już mowa o ciuszkach ciążowych to dzisiaj byłam w Pepco i fajne koszule były - 39zł Mogłyby posłużyć jako ciążowe

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
przyłaczyc się chciałam bo chyba grupy wspacia potrzebuje
termin mam na 15 października,
a od poltora tygodnia leże i wstawać mogę tylko do łazienki i to też tylko jak już bardzo musze.
dzisiaj byłam na kontroli, jest juz lepiej ale kolejne półtora tygodnia lezenia przede mną... ech... ale najważniejsze żeby Tyciek zdrowo rósł.
Witam kolejną mamuśkę I życzę dużooooo zdrówka dla Tyćka

Ale naskrobałyście Babuchy!!!
Jednak nadrobiłam Dzielnie .

Właśnie zjadłam kolacyjkę zrobioną przez TŻa I dostałam zgagi
Stary 2012-02-29, 21:52   #522
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

nie no ilez mozna czekac az pojawia sie moje posty ( chce juz z wami pisac mamuski;-)
colds a skad jestes? pewnie Poznan co:P?

ps. pewnie juz mnie nie pamietacie co?

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-02-29 o 21:55
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:08   #523
Konto usunięte

maggie mysle że chodziło mu o te comiesięczne wizyty ale to znowu by za mało tych przytulanek było
Jak teraz na dobre wiosna przyjdzie to zobaczysz że dobry humor już nieodpusci

niegrzeczna ja Ciebie pamiętam

Ide lulać dziewczęta bo to był dzień pełen wrażeń i jestem wykończona.Dobrej nocy Wam życzę
Stary 2012-02-29, 22:15   #524
anotherdreams7
Przyczajenie

a

Edytowane przez anotherdreams7
Czas edycji: 2012-02-29 o 22:17
anotherdreams7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:16   #525
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A mnie naszła ochota na koktajl truskawkowyale bym sobie wypiła. My oglądamy meczamąż kibicuje
Witam nowe mamusiemiłego wieczorku,ja na dzisiaj sie żegnam. Do jutra kochane

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:17   #526
anotherdreams7
Przyczajenie

czy ja wkoncu sie do was dobije?
jest udalo sie;-) pewnie wszystkie mamy ogladaja mecz co?

Edytowane przez anotherdreams7
Czas edycji: 2012-02-29 o 22:19
anotherdreams7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 22:19   #527
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
nie no ilez mozna czekac az pojawia sie moje posty ( chce juz z wami pisac mamuski;-)

Nie, nie. My okolice Poznania. Konkretniej to mamy do niego 50km.

anotherdreams7 - my dzielnie oglądamy meczyk . Oczęta się zamykają, ale oglądamy .
A z tym terminem porodu to my też tak dziwnie mamy. Według OM mamy na 5wrzesnia, a wg USG na 12. .
Ale liczę, póki co, na tego 5tego. Najwyżej będę prosić o zmianę na liście
Stary 2012-03-01, 05:18   #528
Konczita
Zakorzenienie

dzień doberek ... My już po śniadanku i wyprawieniu męża do pracy ....

Cytat:

ja pamiętam Cię ...
widzę, że tu więcej osób ma problemik z postami a ja mądrzyłam się że się pokazują ... hmmm obyście szybko mogły z nami gawędzić
Stary 2012-03-01, 06:14   #529
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Bry
Konczita dzisiaj punktualnie widze. Ja bym sama z siebie tak nie wstała ale cóż jak synek nie lubi spać.
Zaraz sobie jakies śniadanko zrobiebo już głodna jestem.
Śpijcie dziewczynki póki możecie,później nie jest tak łatwo.
Miłego poranku

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-01, 07:38   #530
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Witam was i ja! Życzę szcześliwych miesięcy bez żadnych bóli, mdłosci i tylko samej radości
ajjj co to były za czasy, spania ile się chciało, jadło co się chciało

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
u nas królował bób
Kochana- ja gadałam z porcelaną do końca maja... jedyne co mi przez gardło przechodziło to bułki pszenne z masłem- i to nie z każdej piekarni i nie z każdym masłem Potem lody
Bardzo długo nie jadłam ciepłych posiłków - moja gineska mówiła, że rzeczywiście od ciepłego bardziej zbiera na wyniki miałam ciągle dobre, witamin nie łykałam - tylko jod i DHA.

Będzie dobrze

edit- nawet pamiętam jak miałam etap,że na własny avek nie mogłam patrzeć bo taki kolorowy był i cukierkowo słodki
Archi bułki nie z każdej piekarni

Jedzcie na co macie ochotę nie dajcie się zwariować! Będzie dobrze
Oprócz bobu królował jeszcze arbuz i chyba pomarańcze

Jak miło jest wrócić do tych czasów!

Trzymajcie się ciepło dziewczyny

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:40   #531
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzien dobry kochane ja właśnie kończe szamać śniadanko, zauważyłam, że zwłaszcza teraz za nic nie mogę mieć pustego żołądka. Więc grzecznie pochłonęłam trzy kromki chleba - mniam

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:41   #532
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita
ja pamiętam Cię ...

ciesze sie
dzien dobry kobitki
spac juz nie moge od godziny
juz nie wiem co mam ze soba zrobic mialo byc ladnie na dworze juz a u mnie mgla taka za oknem ze nic nie widac i cos mi kapie za oknem takze nie wroze nic dobrego z tej dzisiejszej pogody eh

IGA

Maja

Stary 2012-03-01, 08:04   #533
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32638110]Ten incydent niedzielnym po przytulankach to jakieś pęknięte naczynko było i gin powiedział żebym się nie zrażała ale jak powiedziałam ze się za bardzo boje to kazał się przytulac przed wizyta żebym mogła od razu przyjsc i sprawdzić czy jest ok W ogóle jak mi położna ćiśnienie mierzyłą przed wizyta to tak się zestresowałam że mi do 160 skoczyło ale to dlatego że się po tej nieszczęsnej niedzieli stresowałam
Dzidek jest super śmieszny,machał czym popadnie i kręcił się strasznie i gin miał problemy żebym go zmierzyć.W ogóle nie mogłam tam na tej leżance ze śmiechu wytrzymac bo gin mnie dodatkowo rozśmieszał i obgadywaliśmy tego doktorka z tego szpitala co byłam w niedziele co Wam pisałam że taki był oschły i nieprzyjemny
W ogóle taka fajna dziś była pogoda i poszłam później na zakupy do h&m i tak mi się zamarzyło już chodzić z dużym brzuszkiem

Ale dużo naskrobałyście lasencje.Nie wiem co komu pisac.Musze najpierw się połapać co,kto jak i gdzie a tymczasem witam nowe mamuśki[/QUOTE]

Cieszę się że u Was wszysto ok. Natępną wizytę mamy 16 marca na 19:15. Strasznie późno. A jutro zaczynamy 13 tydzień - 4 miesiąc. Chyba tak to się liczy Nic się nie martw ciśnieniem - u mnie to samo. Jak tylko zakłada mi te poduszki na rękę to słysze swoje serce jak dudni i robi mi się automatycznie tak goroco, że hej. Myślę intensywnie nad tym, czy nie zacząć się tak delikatnie przytulać, bo już mnie normalnie skręca.

Jutro idę do dentysty na 10. Jakoś mi się nie chce. Ostatni raz plombe zakładali mi z 8 lat temu. Od tej pory jak szłam na sprawdzenie to tylko kamień usuwali. Zobaczymy co tym razem Coś czuje, że nie obejdzie się bez borowania.

Cytat:

Pamiętam Cie, gdzie byłaś jak Cię nie było

Cytat:
Napisane przez anotherdreams7 Pokaż wiadomość
czy ja wkoncu sie do was dobije?
jest udalo sie;-) pewnie wszystkie mamy ogladaja mecz co?
No oglądałam wczoraj ale usnęłam, bardzo nudny był. Mąż też usnął bo z niego taki sportowiec jak z koziej dupy trąba. Stadion chciał zobaczyć.

Ide do pracy, dziś niestety na cały dzień... Miłego dnia
Stary 2012-03-01, 08:14   #534
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Pamiętam Cie, gdzie byłaś jak Cię nie było
wiem, przepraszam zachowalam sie jak gowniarz nie bij
a tak serio to podczytywalam was caly czas ale zastanawialam sie czy cokolwiek tu pisac bo nawet w internecie nie mozna byc anonimowym, jestem sledzona i kazdy moj post czyta ktos kto aa zreszta szkoda sobie nerwow szarpac poprostu niecierpie takich szpiegow!!

milego dnia anusia w pracy

IGA

Maja

Stary 2012-03-01, 08:48   #535
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry mamuśki.

Ja się witam i to tyle na dzisiaj bo idę do pracy na cały dzień, tak mi się nie chce.

A jutro na badania do laboratorium i w przyszłym tygodniu wizyta i prenatalne.

Miłego dzionka.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:27   #536
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Bry
Konczita dzisiaj punktualnie widze. Ja bym sama z siebie tak nie wstała ale cóż jak synek nie lubi spać.
Zaraz sobie jakies śniadanko zrobiebo już głodna jestem.
Śpijcie dziewczynki póki możecie,później nie jest tak łatwo.
Miłego poranku
Jeszcze powędrowałam do sypialni i zasnęłam nad książką ...

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane ja właśnie kończe szamać śniadanko, zauważyłam, że zwłaszcza teraz za nic nie mogę mieć pustego żołądka. Więc grzecznie pochłonęłam trzy kromki chleba - mniam

Bafi ja mam tak samo nie mogę dopuścić do poczucia głodu bo koniec ... więc się pilnuję .... mój głód potrafi obudzić mnie w środku nocy

Cytat:
[/COLOR]
ciesze sie
[/COLOR]dzien dobry kobitki
spac juz nie moge od godziny
juz nie wiem co mam ze soba zrobic mialo byc ladnie na dworze juz a u mnie mgla taka za oknem ze nic nie widac i cos mi kapie za oknem takze nie wroze nic dobrego z tej dzisiejszej pogody eh
U mnie też mglisto a wczoraj nie nasyciłam się słoneczkiem ... może to się jeszcze rozpogodzi coś?

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Jutro idę do dentysty na 10. Jakoś mi się nie chce. Ostatni raz plombe zakładali mi z 8 lat temu. Od tej pory jak szłam na sprawdzenie to tylko kamień usuwali. Zobaczymy co tym razem Coś czuje, że nie obejdzie się bez borowania.

Anusia koniecznie załatw tego dentystę , powinnyśmy to przed ciążą załatwić ale skoro wyszło jak wyszło to teraz musowo .. zresztą każda musi się udać na kontrolę więc od razu sobie w kartę wbijesz i po sprawie

Ja dzisiaj się jakoś dziwnie czuję masakra humory jak baba w ciąży
Stary 2012-03-01, 09:40   #537
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Konczita u mnie sie na rozpogodzenie nie zanosi kompletnie jest szaro buro i ponuro
a wlasnie kobitki apropo dentysty.. jak bylam na ostatniej wizycie to babka w rejestracji mowila mi ze z karta ciazy udac sie do stomatologa tzn dentysta tam cos podbije w tej karcie ze bylam na kontroli czy co? ogolnie mam zdrowe zeby tylko UWAGA jednego mleczaka( nie wiem jak sie tam uchowal) i na zdjeciu wyszlo ze mam do gory juz nowego zabka tylko ze ten mleczny ani drgnal , wiec nie mam zamiaru go ruszac..poki nic nie boli ani nic z tych rzeczy:P

IGA

Maja

Stary 2012-03-01, 09:47   #538
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U mnie też ponuro,mglisto i paskudnienie cierpie takiej pogody,bo nic mi się nie chce. A musze się wybrać do sklepu.
Dzisiaj na obiad serwuje kopytkatylko kto je za mnie zrobi hehehe.

Bafi no niestety teraz tak musimy się odżywiaćja jak rano wstaje to po chwili robie cherbate i kanapke bo później bym już nie wcisnęła jej w siebie tak byłoby mi nie dobrze jak ostatnio.
Do dentysty ja też muszę się wybrac ale jakoś staram sie nie śpieszyć,choć wiem,że mnie to nie ominie,bo ostatnio odpadło mi bez przyczyny pół zębai to tego samego po dwóch stronach.
Ja juz odliczam dni do wizyty u ginmam iść 12 ale musze wcześniej zrobić te wszystkie badania,to chyba badania zrobie rano 12 i wieczorkiem do lekarza,żeby się wyrobić w ten sam dzieńpo co mam czekać z wizytą do dnia następnego hehe

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-03-01 o 09:49
Stary 2012-03-01, 09:48   #539
Konto usunięte

Anusia nie martw sie kochana,dasz rade u dentysty
pomyśl sobie że to dla Twojego potomstwa
A następną wizyte to też mam strasznie późno bo dopiero na początku kwietnia a w przyszłym tygodniu idziemy na oglądanie dokładne i mierzenie bobasa.Zabieram Tżeta żeby się już poczuł w roli ojca troche bo widze że dla niego to na razie jakiś kosmos

Konczita mnie siuśki na razie budza w środku nocy

niegrzeczna jak Ty się z mleczakiem uchowałaś agentko?
Stary 2012-03-01, 09:53   #540
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32644386]

niegrzeczna jak Ty się z mleczakiem uchowałaś agentko?[/QUOTE]
dobra jestem cojak bylam dzieckiem poszlam do dentysty wyleczyc zeby i wtedy powiedzialam ze to moj ostatni raz .. :d potem poszlam dopiero jak mialam 20 lat i pani mowi a tu mleczny zabek mamy a ja w takim szoku haha no i sobie jest moze bedzie ze mna juz do konca zycia kto wie bo niby na zdjeciu wyszedl ze mam juz nowego zeba w dziasle a ze go nie widze i nie czuje takze nie jest zle.. jakby byl widoczny wiem ze musialabym usunac go i nosic aparat a od tego bronie sie jak holera

IGA

Maja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości