|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Konczita;32635997]
Iwoncia kochana leż i odpoczywaj no przestań się wydurniać ze sprzątaniem, we wrześniu posprzątają za Ciebie Ja nic nie sprzątałam tylko pierwszy raz od wieków obiad robiłam bo mój małżonek pichci sprawnie, umyłam głowe i sie wziełam kurna ogoliłam bo a nogach by szło warkocze pleść :P No i po tym znowuuu coś tam sie wzięło i poplamiło Wrrrrrrrrrrr Mala mysz, ja biore na to luteine dopochwowo 2x dziennie no ale czasem mi sie to wraca po jakimś lekkim wysiłku. A te leżenie mnie dobija już
|
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
![]() Oczywiście też poszłam do biedronki. Jak wszystkie były to i ja musiałam. Truskawki powąchałam, ale to nie było to. Kupiłam czerwone pomarańcze. Są boskie. Cały dzień miałam na coś smaka-okazało się że na ser żółty. Zjadłam już bardzo dużo. Teraz grzeje zapiekanke w piekarniku. Co mi się z tym jedzeniem porobiło to już nie wiem ![]() Zaglądajcie do Nas mamusie września/października 2011. Dużo wiecie i napewno nie raz pomożecie Witam nowe mamusie. Myszko czy to aby napewno dobry pomysł, żeby do pracy wracać???
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Tamlin111 - maluszek planowany i wyczekany, fakt faktem może trochę za wcześnie bo do planowanego ślubu kilka miesięcy
![]() Napewno ani ja ani narzeczony nie żałujemy. W tej chwili sama nie wiem co lepsze, czy iść do ślubu z brzuszkiem czy jednak zaczekac aż maleństwo przyjdzie na świat. A może wziąć narazie sam cywilny...
|
|
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem sama, ale kurcze ciężko tak nagle w domu siedzieć. Mąż cały czas na delegacjach a ja sama siedze. Dobrze że teść mi obiadki przyosi - zawsze to jakas rozrywka, bo w tych tłustych włosach to nikomu poza najbliższą rodziną nie chce się pokazywać.
Jeśli lekarz pozwoli wrócić do pracy to wróce, ale oczywiście jeśli tylko miałoby tfu tfu być coś nie tak to dalej będę plackiem leżeć. |
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32636425]A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście[/QUOTE] cudne wieści a coś więcej ?
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32636425]A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście[/QUOTE]
Super Moja wizyta zbliża się wielkimi krokami, w poniedziałek mam. I mam nadzieję, że takie same wieści przyniosę. ![]() A tak poza tym to mnie dzisiaj okropna zgaga męczy, aż się wszystkiego odechciewa...
|
|
|
|
#518 |
|
Konto usunięte
|
Ten incydent niedzielnym po przytulankach to jakieś pęknięte naczynko było i gin powiedział żebym się nie zrażała ale jak powiedziałam ze się za bardzo boje to kazał się przytulac przed wizyta żebym mogła od razu przyjsc i sprawdzić czy jest ok
Dzidek jest super śmieszny,machał czym popadnie i kręcił się strasznie i gin miał problemy żebym go zmierzyć.W ogóle nie mogłam tam na tej leżance ze śmiechu wytrzymac bo gin mnie dodatkowo rozśmieszał i obgadywaliśmy tego doktorka z tego szpitala co byłam w niedziele co Wam pisałam że taki był oschły i nieprzyjemny ![]() W ogóle taka fajna dziś była pogoda i poszłam później na zakupy do h&m i tak mi się zamarzyło już chodzić z dużym brzuszkiem Ale dużo naskrobałyście lasencje.Nie wiem co komu pisac.Musze najpierw się połapać co,kto jak i gdzie a tymczasem witam nowe mamuśki
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-02-29 o 21:32 |
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32636425]A ja dziś byłam na wizycie.Z dzidzia wszystko ok,jest śliczne i bardzo się wierciło.Ide czytać co dziś naskrobałyście[/QUOTE] Choco, bardzo się cieszę, że wszystko z maluszkiem w porządku nasz też taki był zwiercony i nie dał się zmierzyć... pomysł z przytulankami przed wizytą ciekawy, tylko często na te wizyty będziesz musiała się umawiaćwróciłam od koleżanki (wreszcie na 2 godzinki odważnie wyrwałam się z domu) i już mi się humor poprawia. Co to znaczy wyjść do ludzi, przewieść szanowne dupsko samochodem czuję się jak nowo narodzona
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
I tak zrobie do poniedziałku, przy okazji na badaniach dopytam tamtego lekarza w czym ta przyczyna plamień, czy wysiłek czy co... Eeeh oby z maluchem bylo wszystko jak najlepiej.
A teraz sie żegnam bo coś oka sie kleją troche. A jak znam życie i ostatnie bezsenne noce to znowu za kilka godzin bede miała patrzałki jak ping-pongi. Coś spać w nocy nie moge ![]() Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. My serduszko, a raczej zawiązkę serduszka, widzieliśmy w 7tyg., następnie już ładne serducho - w 8tygodniu ![]() essence - to przyzwoita cena axxxa - nie ma co panikować! Trzeba jak najwięcej myśleć pozytywnie! anotherdreams7 - Witam ![]() Cytat:
Cytat:
. I też mamy zamiar wybrać się do galerii na małe zakupki . A jeżeli już mowa o ciuszkach ciążowych to dzisiaj byłam w Pepco i fajne koszule były - 39zł Mogłyby posłużyć jako ciążowe ![]() Cytat:
![]() Ale naskrobałyście Babuchy!!! ![]() Jednak nadrobiłam Dzielnie . Właśnie zjadłam kolacyjkę zrobioną przez TŻa I dostałam zgagi
|
||||
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no ilez mozna czekac az pojawia sie moje posty
( chce juz z wami pisac mamuski;-) colds a skad jestes? pewnie Poznan co:P?ps. pewnie juz mnie nie pamietacie co? Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-02-29 o 21:55 |
|
|
|
#523 |
|
Konto usunięte
|
maggie mysle że chodziło mu o te comiesięczne wizyty ale to znowu by za mało tych przytulanek było
Jak teraz na dobre wiosna przyjdzie to zobaczysz że dobry humor już nieodpusci ![]() niegrzeczna ja Ciebie pamiętam ![]() Ide lulać dziewczęta bo to był dzień pełen wrażeń i jestem wykończona.Dobrej nocy Wam życzę |
|
|
|
#524 |
|
Przyczajenie
|
a
Zostanę Mamą Edytowane przez anotherdreams7 Czas edycji: 2012-02-29 o 22:17 |
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie naszła ochota na koktajl truskawkowy
. My oglądamy mecza mąż kibicuje![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#526 |
|
Przyczajenie
|
czy ja wkoncu sie do was dobije?
![]() jest udalo sie;-) pewnie wszystkie mamy ogladaja mecz co? ![]()
Zostanę Mamą Edytowane przez anotherdreams7 Czas edycji: 2012-02-29 o 22:19 |
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anotherdreams7 - my dzielnie oglądamy meczyk . Oczęta się zamykają, ale oglądamy . A z tym terminem porodu to my też tak dziwnie mamy. Według OM mamy na 5wrzesnia, a wg USG na 12. .Ale liczę, póki co, na tego 5tego. Najwyżej będę prosić o zmianę na liście
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek ... My już po śniadanku i wyprawieniu męża do pracy ....
Cytat:
widzę, że tu więcej osób ma problemik z postami a ja mądrzyłam się że się pokazują ... hmmm obyście szybko mogły z nami gawędzić
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Konczita dzisiaj punktualnie widze . Ja bym sama z siebie tak nie wstała ale cóż jak synek nie lubi spać .Zaraz sobie jakies śniadanko zrobie bo już głodna jestem .Śpijcie dziewczynki póki możecie,później nie jest tak łatwo Miłego poranku |
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam was i ja!
ajjj co to były za czasy, spania ile się chciało, jadło co się chciało ![]() Cytat:
Jedzcie na co macie ochotę nie dajcie się zwariować! Będzie dobrze ![]() Oprócz bobu królował jeszcze arbuz i chyba pomarańcze ![]() Jak miło jest wrócić do tych czasów! Trzymajcie się ciepło dziewczyny
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane
ja właśnie kończe szamać śniadanko, zauważyłam, że zwłaszcza teraz za nic nie mogę mieć pustego żołądka. Więc grzecznie pochłonęłam trzy kromki chleba - mniam
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciesze sie dzien dobry kobitki spac juz nie moge od godziny juz nie wiem co mam ze soba zrobic mialo byc ladnie na dworze juz a u mnie mgla taka za oknem ze nic nie widac
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32638110]Ten incydent niedzielnym po przytulankach to jakieś pęknięte naczynko było i gin powiedział żebym się nie zrażała ale jak powiedziałam ze się za bardzo boje to kazał się przytulac przed wizyta żebym mogła od razu przyjsc i sprawdzić czy jest ok
Dzidek jest super śmieszny,machał czym popadnie i kręcił się strasznie i gin miał problemy żebym go zmierzyć.W ogóle nie mogłam tam na tej leżance ze śmiechu wytrzymac bo gin mnie dodatkowo rozśmieszał i obgadywaliśmy tego doktorka z tego szpitala co byłam w niedziele co Wam pisałam że taki był oschły i nieprzyjemny ![]() W ogóle taka fajna dziś była pogoda i poszłam później na zakupy do h&m i tak mi się zamarzyło już chodzić z dużym brzuszkiem Ale dużo naskrobałyście lasencje.Nie wiem co komu pisac.Musze najpierw się połapać co,kto jak i gdzie a tymczasem witam nowe mamuśki [/QUOTE]Cieszę się że u Was wszysto ok. Natępną wizytę mamy 16 marca na 19:15. Strasznie późno. A jutro zaczynamy 13 tydzień - 4 miesiąc Jutro idę do dentysty na 10. Jakoś mi się nie chce. Ostatni raz plombe zakładali mi z 8 lat temu. Od tej pory jak szłam na sprawdzenie to tylko kamień usuwali. Zobaczymy co tym razem Cytat:
![]() Cytat:
bo z niego taki sportowiec jak z koziej dupy trąba. Stadion chciał zobaczyć.Ide do pracy, dziś niestety na cały dzień... Miłego dnia
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, przepraszam zachowalam sie jak gowniarz
nie bija tak serio to podczytywalam was caly czas ale zastanawialam sie czy cokolwiek tu pisac bo nawet w internecie nie mozna byc anonimowym, jestem sledzona i kazdy moj post czyta ktos kto aa zreszta szkoda sobie nerwow szarpac poprostu niecierpie takich szpiegow!!milego dnia anusia w pracy |
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry mamuśki.
Ja się witam i to tyle na dzisiaj bo idę do pracy na cały dzień , tak mi się nie chce.A jutro na badania do laboratorium i w przyszłym tygodniu wizyta i prenatalne. Miłego dzionka.
|
#536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bafi ja mam tak samo nie mogę dopuścić do poczucia głodu bo koniec ... więc się pilnuję .... mój głód potrafi obudzić mnie w środku nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anusia koniecznie załatw tego dentystę , powinnyśmy to przed ciążą załatwić ale skoro wyszło jak wyszło to teraz musowo .. zresztą każda musi się udać na kontrolę więc od razu sobie w kartę wbijesz i po sprawie Ja dzisiaj się jakoś dziwnie czuję masakra humory jak baba w ciąży
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczita u mnie sie na rozpogodzenie nie zanosi kompletnie jest szaro buro i ponuro
![]() a wlasnie kobitki apropo dentysty.. jak bylam na ostatniej wizycie to babka w rejestracji mowila mi ze z karta ciazy udac sie do stomatologa tzn dentysta tam cos podbije w tej karcie ze bylam na kontroli czy co? ogolnie mam zdrowe zeby tylko UWAGA jednego mleczaka( nie wiem jak sie tam uchowal ) i na zdjeciu wyszlo ze mam do gory juz nowego zabka tylko ze ten mleczny ani drgnal , wiec nie mam zamiaru go ruszac..poki nic nie boli ani nic z tych rzeczy:P
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ponuro,mglisto i paskudnie
. Dzisiaj na obiad serwuje kopytka Bafi no niestety teraz tak musimy się odżywiać ja jak rano wstaje to po chwili robie cherbate i kanapke bo później bym już nie wcisnęła jej w siebie tak byłoby mi nie dobrze jak ostatnioDo dentysty ja też muszę się wybrac ale jakoś staram sie nie śpieszyć,choć wiem,że mnie to nie ominie ,bo ostatnio odpadło mi bez przyczyny pół zębaJa juz odliczam dni do wizyty u gin mam iść 12 ale musze wcześniej zrobić te wszystkie badania,to chyba badania zrobie rano 12 i wieczorkiem do lekarza,żeby się wyrobić w ten sam dzień po co mam czekać z wizytą do dnia następnego hehe
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-01 o 09:49 |
|
|
|
#539 |
|
Konto usunięte
|
Anusia nie martw sie kochana,dasz rade u dentysty
pomyśl sobie że to dla Twojego potomstwa ![]() A następną wizyte to też mam strasznie późno bo dopiero na początku kwietnia a w przyszłym tygodniu idziemy na oglądanie dokładne i mierzenie bobasa.Zabieram Tżeta żeby się już poczuł w roli ojca troche bo widze że dla niego to na razie jakiś kosmos Konczita mnie siuśki na razie budza w środku nocy niegrzeczna jak Ty się z mleczakiem uchowałaś agentko?
|
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32644386]
niegrzeczna jak Ty się z mleczakiem uchowałaś agentko? [/QUOTE]dobra jestem co
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

ale jak sobie przypomniałam o tej biegunce to mi się odechciało
.
??
cudne wieści a coś więcej ?

nie będę cytować dokładnie którym itd. ale dodam szczegół- zazdroszcze poznania płci 

wyniki miałam ciągle dobre, witamin nie łykałam - tylko jod i DHA.
poprostu niecierpie takich szpiegow!!