|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58261 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
jak sa mokre to naprawdę widać te fale i to takie porządne ale po wysuszeniu już gorzej ale spokojnie popracuję nad tym
|
|
|
#58262 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, ale przypomniała mi się moja 94 letnia ciotka która tak zawsze mówi ![]() Niedawno tam dołączyłam, dzisiaj czeka mnie 3 kubek ![]() A u mnie dzisiaj niezbyt ciekawie. Co prawda jeszcze nie odgniotłam, ale już widzę, że nie będzie tak fajnie jak wczoraj. I jeszcze ta dzisiejsza mgła.. Muszę kupić olej kokosowy. Mam wrażenie, że on na mnie podziała bardzo pozytywnie
|
#58263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#58264 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście zeżarło mi wszystkie cytaty
Myszko - Kubuś śliczny ![]() Ewcia - pięknie jak zawsze :PVidia - prześliczne włoski, piękna fryzura ![]() ![]() dokładnie takie chcem! będzie trwała |
|
|
|
#58265 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Właśnie wyczytałam na offtopowym o tym podczytywaniu, nie wiem czy chodziło o mnie, ale jeśli tak, to melduję, że bywam tam Ale postanowiłam przywitać się tutaj, bo zdecydowanie częściej odwiedzam ten wątek.Cg jestem gdzieś od grudnia 2009/stycznia 2010. Szmat czasu, wiem, a moje włosy i tak nie wyglądają tak jak Wasze Nie wiem czy jest sens opisywać moją pielęgnację, bo jest różna, ale zazwyczaj przyjazna składowo, bo już wiem, że moje włosy kochają bezsilikonowe i bezslsowe życie. W najlepszej kondycji są przy myciu odżywką, i skalp też, bo jest dosyć wybredny. Ale aktualnie stosuję kubeczkowo babydream lub ziaję ulgę. Mam też dulgona i bardzo dobrze mi się nim myje. D/s mam alterre morelkę i garniera z masłem karite. Obie uwielbiam i będę im wierna już zawsze Maski to używałam biowaxa, ale to nie to, glorię i takiego waxa z Beauty Formulas, ale to też nie to Przez ostatni rok bardzo zaniedbałam olejowanie i dogłębne nawilżanie, niestety. Może dlatego nie wyglądają tak jak bym chciała, ale ratuję, intensywnie ![]() Chciałabym wstawić jakieś fotki, ale nie mam aparatu, a takie robione telefonem to nie ma sensu. Zresztą nie zrobiłam zdjęć przed Cg i żałuję bardzo, bo przynajmniej miałabym co porównywać... Mam teraz intensywny czas, maturalny, więc będę rzadziej, ale obiecuję pisać!
|
#58266 |
|
Zakorzenienie
|
Klarnecistka - witaj
![]() moze jednak dasz zdjęcia? ![]() Dziewczynki mam problem ;] trza mi odżywki bardzo humektantowej na skalp, np do mycia. Sklepowce oczywiście odpadają. Co ja bym zrobiła jakbym nie miała zaćmienia? ![]() Poza tym po wczorajszym dziwnym zestawie (patrz codziennik) włosy lekko spuszone, błyszczące i bardzo sypkie. Skręt nie mam pojęcia bo się odkształciły w nocy ![]() Aaa i po namyśle radzę ostrożne podejście do CP - o ile głowa porasta tak znowu musiałam depilować łydki, po laserowej pach nie ma śladu, zgrubiały mi brwi! dobrze że nie wąsy brr
|
|
|
|
#58267 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#58268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58269 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja go jeszcze nie używałam, o nie ![]() Ej no ej no, pierwsze piwo musi wypić z mamusią Cytat:
Są idealne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś na noc olejowanie i jutro się pokażę Dziękujemy Wam Lokaski wszystkim za kochane słowa |
||||||
|
|
|
#58270 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny dzwoniłam dziś do tej całej ekostrefy
i pytam co z moim zamówieniem. To zmieszany właściciel tego całego cyrku zaczął coś mi mówić,że mieli problemy z dostawą itp. i że akurat wczoraj dostali dostawę z bingo( a ja słyszałam jakieś informacje,że niby wcześniej już była) i,że wyślą mi to jeszcze dziś i nawet dadzą gratisy w postaci dwóch kolejnych odżywek bingo oraz zniżki na kolejne zakupy....taaa jasne już nigdy tam nie zamówie nic, nawet jeśli dawaliby coś za darmo . Zobaczymy co to będzie, jak co to jutro znów do nich zadzwonie. a i facet mówił,że mieli problem z internetem dlatego na maile nie odpisywali |
|
|
|
#58271 |
|
Rozeznanie
|
co oznacza skrót CP? capivit? który? czy ten balsami capitavit?
|
|
|
|
#58272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() calcium pantothenicum - witaminki za 6 zł, blogowe odkrycie roku 2011 |
|
|
|
|
#58273 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#58274 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny podczytuję Was, zbieram informacje no i w końcu się za te włochy moje zabrałam. Na codzienniku wrzuciłam fotkę po odgnieceniu żelu lnianego.
W sumie jak na te dwa tygodnie (dopiero wtedy kupiłam kosmetyki) to i tak efekty są fajne. Włosy mięciutkie Gorzej z regeneracją po nocy bo zaczynają się puszyć Ale już widzę, że coś nie jest dobrze, bo włoski trochę klapnięte (kręcą się tak od połowy) choć z drugiej strony jak mam wybierać klapnięte i gładkie a "potargane" ale z objętością to wolę gładkie no nic, uczę się ciągle, testuję i podczytuję dalej. Aaa...wrzucę te moje nieszczęsne wczorajsze też tutaj. Choć wczoraj nie były takie złe, nawet mi je dwóch panów kiboli pochwaliło
|
|
|
|
#58275 |
|
Zakorzenienie
|
Madia
kolejna maruda ;P są śliczne ![]() ![]() i zdrowiutkie ![]() A tak se pośmiejem bo mi się przypomniało Cechą fal jest przyleganie przy głowie, prawda? Bo mi nie przylegają :P A loków to ja ni mam :P Specjalnie dla mnie powinien zostać uświęcony trzeci gatunek - pierdzielnik właśnie, czyli wszystko co nie spełnia wymagań ani na loki ani na fale :P |
|
|
|
#58276 |
|
Zakorzenienie
|
No jak? No jak? Aureolka jest
Nie cierpię aureolki
|
|
|
|
#58277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie odpisali, właśnie robię im smród na fanpage'u. Ze mną się nie zadzieraJadę do Tesco, ciekawe co przywiozę do włosów
|
|
#58278 |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy któraś z Was kupowała kofeinę? Powoli szykuję się do złożenia zamówienia na mazidłach, myślałam też o więziu kofeiny. Z chęcią zrobiłabym sobie jakąś odżywkę/wcierkę przyspieszającą porost włosów... Ale sama nie wiem co i jak
W razie czegoś ktoś by mi pomógł? Coś poza kofeiną powinnam zamówić?
|
#58279 |
|
Zakorzenienie
|
to nie pacz
teraz to nawet ja mam aureolke ;p a ja nie miewam ;p |
|
|
|
#58280 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58281 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#58282 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
|
|
#58283 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ciekawy ten liposomowy ekstrakt, który podałaś. Wieczorkiem jak będę miała czas to sprawdzę, czy wszystkie jego składniki są wegetariańskie ![]() A co myślisz o owsie hydrolizowanym? http://mazidla.com/index.php?page=shop.produ ct_details&flypage=flypag e_new.tpl&product_id=97&c ategory_id=17&vmcchk=1&op tion=com_virtuemart&Itemi d=27
|
|
#58284 |
|
Kazar Lady
|
bardziej miaąłm na mysli zebys podpatrzyła skład i zamówiła na mazidłach składniki
![]() Eloe sie znalazła |
|
|
|
#58285 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak to śladu po laserowej? W sensie rosną jak przed czy śladu włosa??? Cytat:
Cytat:
|
|
#58286 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
widze, ze Wasze loczki i fale coraz piekniejsze sa z moimi mam przeprawe, ale cos probuje i sie nie poddaje ![]() Mam jedno pytanko- kupilam Loton, ten taki "zraszacz" ale wysusza mi wlosy. A potrzebuje rano kropic sobie czyms wlosy bo wtedy ladniej sie ukladaja. Na wakacjach w Egipcie kupilam perfumy, konsystencja oleista bez grama alkoholu. Myslalam, zeby wylac tego Lotona i wlac do butelki troche tych perfum (z racji tego ze sa oleiste) zmieszanych z woda. Jak myslicie? One pieknie pachna a ja zawsze rano psikalam sobie troche perfum na wlosy, a teraz przestalam, bo alkohol je wysusza... I chcialabym jakis zamiennik
|
#58287 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Można, ale musisz pamiętać, że i tak nie dajesz jej za dużo - średnio 5%, więc sama dla porostu zrobi niewiele - pobudzi głównie mikrokrażenie.
Cytat:
choć bardziej jako o proteinie wielkoczasteczkowej niż małocząsteczkowej.Opis na mazidłach sugeruje, że obecne są i takie i takie, ale nie masz nigdy pewności, ile jest których. Tak będzie z każda proteiną poza keratyną. Nawet jedwab ma właśnie wielkie i małe cząsteczki i brak dokładnych danych, co do konkretnej ilości. Z kolei w opisie obecne jest też prawdopodobne działanie, które moim zdaniem opisuje działanie protein wielkocząsteczkowych, a nie małocząsteczkowych. Ergo: jako proteina bardziej wielkocząsteczkowa podziała antystatycznie i będzie wymagała od czasu do czasu szamponu z siarczanem. Jako proteina zawierająca nieco małych cząsteczek daje szansę na regenerację włosa od wewnątrz, ale w trudnym do przewidzenia co do swej długości czasie. Tyle moje zdanie ![]() Znalazłam się ale znów mieszkanko mnie angażuje. Wkrótce jednak będę częściej
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-03-01 o 15:18 |
|
|
|
|
#58288 | |
|
Zakorzenienie
|
Będę kombinować
Mam łupież po czymś Cytat:
![]() ------------- Klarnecistka - zdjecia w dzienniku ![]()
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-01 o 15:25 |
|
|
|
|
#58289 |
|
Przyczajenie
|
Więc 'dodałam się'
Proszę o jakieś uwagi, sugestie. Nie dopisałam tam, ze włosy myję 2 razy w tygodniu, częściej nie potrzebuję, ale na trzeci dzień spinam, bo nie da rady do ludzi wyjść ![]() Nie obiecuję częstego odzywania się na forum, ale podczytuję AjriszMarta
|
#58290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miauuuu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

ale spokojnie popracuję nad tym

Ale postanowiłam przywitać się tutaj, bo zdecydowanie częściej odwiedzam ten wątek.

i pytam co z moim zamówieniem. To zmieszany właściciel tego całego cyrku zaczął coś mi mówić,że mieli problemy z dostawą itp. i że akurat wczoraj dostali dostawę z bingo( a ja słyszałam jakieś informacje,że niby wcześniej już była) i,że wyślą mi to jeszcze dziś i nawet dadzą gratisy w postaci dwóch kolejnych odżywek bingo oraz zniżki na kolejne zakupy....taaa jasne już nigdy tam nie zamówie nic, nawet jeśli dawaliby coś za darmo