|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
widze, ze przybyło nam jednego chłopca i jedną dziewczynke
gratuluje Asiu i Modnisio ![]() rozmawialiscie sporo o figurze po ciazy, ja sie zaczynam serio bac o moją, bo jak teraz siedze w domu to normalnie czuje jak rosne ![]() tez bym sobie pocwiczyla cos w domu, nie wiecie, czy mozna coś ściągnąć z neta, jakies cwiczenia dla ciezarnych? jutro wezme sie za szukanie czegos takiego, ale na razie znalazlam tylko cwiczenia 'po ciąży' skupiajace sie na brzuchu, wiec teraz chyba nie wskazane ![]() dobranoc mamusie |
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-gratulacje za wizyty
Asia, Modnisia-dopisałam Wam płeć dzieciaczków ![]() Wybyliśmy do znajomych i dopiero godzinę temu wróciliśmy. Dziecko nam po drodze padło i nie obudziło się nawet jak je tż rozbierał i do łóżeczka wkładał ![]() Do jutra, dobranoc
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-02-29 o 23:54 |
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
hej jestem po pracy!
Chyba dzisiaj nie zasne jestem tak podekscytowana jutrzejszym usg ze masakra! |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
to bede trzymac kciuki!
![]() ja sie kłade, TŻ juz śpi
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() WSTAWAĆ ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję wszystkim dziewczynom za gratulacje
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Mówisz i masz. Wstałam!
W ogóle to średnio mi się spało w nocy, ale nie dlatego, że mnie coś bolało, czy się źle czułam...nie, nie, nie...oczywiście się przejęłam adopcją psiaka i dopóki jej nie będę mieć w domu to pewnie każda moja noc tak będzie wyglądała. Ale nie narzekam na niewyspanie ![]() poza tym, Dzień dobry
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wybaczcie, ale znowu nie nadrabiam. Jesteśmy już na nowym mieszkanku, ja wracam do pracy po 3 dniowym urlopie, a małż ma jeszcze 2 dni wolnego to będzie rozpakowywał i ogarniał Tylko mi się po chałupie będzie kręcił i przeszkadzał, bo ja z domu pracuje. Więc pewnie nadal będę nie na bieżąco...Ale rzuciło mi się w oczy, że Asia po wizycie i płeć poznała, więc gratuluję chłopczyka :brawo: Mam nadzieję, że reszta wizyt też udana. Buźki i miłego dzionka
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
cześć Kochane
dzisiaj zaczynam 16 tydzień mój mąż jedzie do gina dowiedzieć się co ze mną będzie, czy jestem skazana na leżenie na długo... w ogóle na wypisie ze szpitala (wczoraj go przeanalizowałam od A do Z) mam napisane poronienie nieuchronne aż się przeraziłamdobrze że maleństwo jest silne i nic mu nie jest... jeszcze i tak jestem w szoku Cytat:
chce_być_mama za wizytę
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za dwa dni będę świętować ten sam wiek ciąży ![]() Mamuśka, trzymam kciuczki za wizytę
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do pogrubionego, to oczywiście nie miałam na przykład badania na różyczkę bo już przechodziłam w dzieciństwie plus szczepionka badałyście sie na różyczkę? myślę że muszę jeszcze zrobić wymaz z pochwy bo nie robiłamCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem taka podekscytowana ze az czje jak mi sie wnetrznosci trzesa!
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Asia grtuluje synusia ![]() Jezuuuuuuuuuuu ciekawe czy ja sie dzisiaj dowiem ![]() i mnie tez cale cycki bola a jakis czas temu nie bolaly i znowu bola :P |
|
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz po tym wypisie już wiem dlaczego ten ordynator nawet nie chciał mnie badać... tylko straszył mnie zabiegiem... masakra jakaś |
|
|
|
|
#1035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzis nie miałam rano sily wstac mimoz e niespie od 5.30 no moze pozniej usnełam i jak wstaam po 7 to nie miałam siły wlaczyc kompa. Ogladnełam film i dopiero wstałam. Boli mnie brzuch, dziecko szaleje od rana ale brzuch mnie dalej boli ![]() przez chwile czasem mam wrazenie ze jak na @ nie uwierzycie weszłam dzis na wage swoją. I co? wychodzi ze mam -1 kg od wtorku....(waga moja sie zgadzała z ta u lekarza zawsze) i to bez wc.... krzyz tez mnie boli od rana juz. tzn nawet w nocy mnei bolał razem z brzuchem. Ale jak sie nie ruszam to nie boli. Czasem tak cmi jedynie..... co o tym myslicie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
Aa dziewczyny jesden dzień nei zaglądnęłam i tyle postów.. naprawde płodny wątek
![]() chmielinka - na pewno wszystko będzie dobrze, ale że taki brak informacji.. masakra pumas pewnei zrezygnuję z basenu gdzieś w 7-8 miesiacu, bo wtedy już rzeczywiście jest większe ryzyko zakażenia Teraz nei umiem drugi raz znaleźć postu, ale widziałam, że któras z Was nazwie swoją dziewczynkę moim imieniem ![]() A ja z tż nadal nie umiem się zdecydować, nie chciałabym żadnego z imion najbardziej teraz popularnych, jakoś nic mnei jeszcze nie wzięło za serce ;p Nie mam potwierdzenia że dziewczynka, ale przy I prenatalnych powiedziała mi moja lekarka, że "ze wskazaniem na dziewczynkę", więc już się przyzwyczajamy. Za tydzień drugie, to może będzie nowina. A co do tej mamy Magdy.. to ja jestem zła na tą sprawe jak cholera.. I ten Rutkowski jeszcze, moim zdaniem chce ich mieć na oku, bo przeciez matka Magdy może go pozwać na grubą kasę za upublicznienei tego nagrania. Ehh i jeszcze będzie sądził policję o nagrodę, nie dość , że i tak zapłacono za jej poszukiwania grubą kasę.. Fuj, wkurza mnie ta sparwa. Już mnei nawet nie obchodzi czy upuściła czy zabiła, a gdzie inne przestępstwa - wprowdzenei w błąd, bezczeszczenie zwłok itp. Ok, ale to niemiły temat.. Ok, zjadłam lekkie śnaidanko i ide na aqua aerobik, potem do Was zajrzę Może jakieś gazetki sobie kupię. I chyba potem zamówię wreszcie krzesła do stołu (powoli się urządzamy) a popołudniu pojedziemy materace obejrzeć, jejku jak ja już chcę się porządnie wyspać na czymś wygodnym... ewentualnei może możecie jakiś polecić?
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2012-03-01 o 08:50 |
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka
natknęłam się na Twoja wypowiedź o FAS i znajomej która ma dziecko z FAS i wypiła kilka lampek wina w bardzo wczesnej ciąży, zanim się o niej dowiedziała Wszystko zależy kiedy to było, bo jesli rzeczywiście wcześnie (do powiedzmy 6 tc.), to nie chce mi sie w to wierzyć... O ciąży dowiadujemy się przeważnie do momentu spodziewanej miesiaczki lub chwilę po. I do tego czasu jeszcze jest bezpiecznie. Rozmawiałam z ginekologiem o tym i oto czego się dowiedziałam:w 4-5 tygodniu ciąży kiedy zarodek dopiero się zagnieżdża lub został świeżo zagnieżdżony, nie ma jeszcze połączenia z organizmem matki, nie ma wykształconego łożyska, odżywiany jest przez ciałko żółte. Szkodliwe substancje przenikają właśnie przez łożysko, które jak wiadomo wykształcane jest później. Nie wprowadzajmy ludzi w błąd.. |
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka też zawsze mi mówiła że do 6 tyg. nie ma niebezpieczeństwa.
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja to mam luksus z córą-nie wstaje wcześniej niż o 8. Z wyjątkiem dzisiaj... o 7 mi pobudkę zrobiła, a ja ledwo na oczy widzę bo noc kiepska-jakoś nie mogłam zasnąć, potem się wygodnie ułożyć... potem tż mnie obudził jak wychodził do pracy... Zaraz strzelę kawkę to może mi przejdzie ![]() chce_byc_mama trzymam kciuki za wizytę |
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
jem sniadanko
tostyz dzemem
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
jestem taka podniecona ze masakra
dobrze ze calego dnia nie musze czekac
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Wstałam dziś o 9, strasznie późno jak na mnie. Patrzę na komórkę, a tam 11 połączeń z mojej pracy, od różnych osób. Teraz nikt nie odbiera, ciekawe, co się stało. Chyba nie myśleli, że dziś przyjdę... Pogoda pod psem, ja dalej przeziębiona, pora chyba na tosta z czosnkiem, bleh. Tż w nocy dotykał brzucha ;-) |
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
masakra pamietam jak od ostatniego usg mowilam ze tyle czasu a to juz dzisiaj
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze 14 dni musze czekac Cytat:
On ma tak z ejak sie przebudzi to wyznaje milosc
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty dzis do pracy idziesz? czy zdasz relacje po usg?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

gratuluje Asiu i Modnisio 

aż się przeraziłam
zgadzam się z Soleilką Ronaldo wygląda jak pedzio
za wizytę

Ja za dwa dni będę świętować ten sam wiek ciąży 

bo nie robiłam
Mnie nawet jak boli, to nie biorę (bo nic nie mam