Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 23:48   #1021
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

widze, ze przybyło nam jednego chłopca i jedną dziewczynke gratuluje Asiu i Modnisio

rozmawialiscie sporo o figurze po ciazy, ja sie zaczynam serio bac o moją, bo jak teraz siedze w domu to normalnie czuje jak rosne

tez bym sobie pocwiczyla cos w domu, nie wiecie, czy mozna coś ściągnąć z neta, jakies cwiczenia dla ciezarnych? jutro wezme sie za szukanie czegos takiego, ale na razie znalazlam tylko cwiczenia 'po ciąży' skupiajace sie na brzuchu, wiec teraz chyba nie wskazane

dobranoc mamusie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 23:51   #1022
hanjah
Zakorzenienie

Dziewczyny-gratulacje za wizyty
Asia, Modnisia-dopisałam Wam płeć dzieciaczków

Wybyliśmy do znajomych i dopiero godzinę temu wróciliśmy. Dziecko nam po drodze padło i nie obudziło się nawet jak je tż rozbierał i do łóżeczka wkładał

Do jutra, dobranoc

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-02-29 o 23:54
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 00:04   #1023
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej jestem po pracy!
Chyba dzisiaj nie zasne jestem tak podekscytowana jutrzejszym usg ze masakra!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 00:09   #1024
natee
Zakorzenienie

to bede trzymac kciuki!

ja sie kłade, TŻ juz śpi

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 01:09   #1025
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzieki

Amelcia
Stary 2012-03-01, 07:39   #1026
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Gratulacje
To w nawiasie przy wymiarach to oznacza tydzień odpowiadajacy danym wymiarom?
Tak. Na tym wydruku od gina mam podane jakiemu t.c. odpowiadają te wymiary

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

tak a propos sutków to czy którąś bolą? Mnie od czasu do czasu bolą i to tak jak by ktoś z całej siły ścisnął mnie za sutka. Dzisiaj mnie chwycił właśnie taki ból i trzymał dobre pół godziny. Dosłownie zwijałam się z bólu...
Mnie to całe piersi bolą

WSTAWAĆ

Jeszcze raz dziękuję wszystkim dziewczynom za gratulacje

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:56   #1027
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

WSTAWAĆ

Jeszcze raz dziękuję wszystkim dziewczynom za gratulacje
Mówisz i masz. Wstałam!

W ogóle to średnio mi się spało w nocy, ale nie dlatego, że mnie coś bolało, czy się źle czułam...nie, nie, nie...oczywiście się przejęłam adopcją psiaka i dopóki jej nie będę mieć w domu to pewnie każda moja noc tak będzie wyglądała. Ale nie narzekam na niewyspanie Najwyżej padnę w środku dnia

poza tym, Dzień dobry

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 07:57   #1028
agunia82
Zakorzenienie

Hej

Wybaczcie, ale znowu nie nadrabiam. Jesteśmy już na nowym mieszkanku, ja wracam do pracy po 3 dniowym urlopie, a małż ma jeszcze 2 dni wolnego to będzie rozpakowywał i ogarniał Tylko mi się po chałupie będzie kręcił i przeszkadzał, bo ja z domu pracuje. Więc pewnie nadal będę nie na bieżąco...

Ale rzuciło mi się w oczy, że Asia po wizycie i płeć poznała, więc gratuluję chłopczyka :brawo:

Mam nadzieję, że reszta wizyt też udana.

Buźki i miłego dzionka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:15   #1029
chmielinka
Zadomowienie

cześć Kochane

dzisiaj zaczynam 16 tydzień
mój mąż jedzie do gina dowiedzieć się co ze mną będzie, czy jestem skazana na leżenie na długo...
w ogóle na wypisie ze szpitala (wczoraj go przeanalizowałam od A do Z) mam napisane poronienie nieuchronne aż się przeraziłam
dobrze że maleństwo jest silne i nic mu nie jest... jeszcze i tak jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
oglądałam mecz z mężem ale nudy jak nie wiem i już mnie spanko złapałozgadzam się z Soleilką Ronaldo wygląda jak pedzio
mój mąż na niego woła Krystyna

chce_być_mama za wizytę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:24   #1030
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć Kochane

mój mąż jedzie do gina dowiedzieć się co ze mną będzie, czy jestem skazana na leżenie na długo...
w ogóle na wypisie ze szpitala (wczoraj go przeanalizowałam od A do Z) mam napisane poronienie nieuchronne aż się przeraziłam
dobrze że maleństwo jest silne i nic mu nie jest... jeszcze i tak jestem w szoku
Ojej...strasznie to brzmi. Leż i się nie ruszaj z łóżka. Musisz dbać o dzidziusia, a nabiegasz się po porodzie Gratuluję 16 tygodnia Ja za dwa dni będę świętować ten sam wiek ciąży

Mamuśka, trzymam kciuczki za wizytę

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:28   #1031
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Kochane

jej jak dobrze, że dzidzia zdrowa, ta diagnoza brzmi okropnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:31   #1032
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kochana ja chodzę na NFZ i aktualnie miałam robioną 2 razy morfologię, raz badanie moczu, wr, hbs, 2 razy usg i badany cukier. Dodatkowo w szpitalu miałam elektrolity badane i jedno usg, i standardowo morfologię
Soleilka a czy na NFZ robiłaś może HIV, toxo, cytomegalię, HCV, TSH?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Aha Ja robię wszystko - ale to głównie przez małża. Powiedział, że on na dziecku nie będzie oszczędzał i mam robić wszystko co zaleci gin. Znając siebie ja bym dokładnie wypytała, które badania są niezbędne, a tak... grzecznie chodzę na wszystko Koleżanka mogła zapytać lekarza, które badania są niezbędne. Zresztą pewnie niektóre badania się zlecane w razie potrzeb - np. w zależności od tego jakie były dotychczasowe wyniki.
Napiszę Ci co ja robiłam:
  1. morfologia + elektrolity
  2. mocz
  3. toxo IgG IgM
  4. HIV
  5. cytomegalia
  6. TSH
  7. gr. krwi plus przeciwciała
  8. Hbs
  9. Hcv
  10. vdrl
  11. glukoza
  12. beta HCG
do tego oczywiście cytologia i badania USG pierwsze w 7 tc. drugie w 12 tc, 3 będzie za tydzień połówkowe

co do pogrubionego, to oczywiście
nie miałam na przykład badania na różyczkę bo już przechodziłam w dzieciństwie plus szczepionka

badałyście sie na różyczkę?

myślę że muszę jeszcze zrobić wymaz z pochwy bo nie robiłam

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
widze, ze przybyło nam jednego chłopca i jedną dziewczynke gratuluje Asiu i Modnisio

rozmawialiscie sporo o figurze po ciazy, ja sie zaczynam serio bac o moją, bo jak teraz siedze w domu to normalnie czuje jak rosne

tez bym sobie pocwiczyla cos w domu, nie wiecie, czy mozna coś ściągnąć z neta, jakies cwiczenia dla ciezarnych? jutro wezme sie za szukanie czegos takiego, ale na razie znalazlam tylko cwiczenia 'po ciąży' skupiajace sie na brzuchu, wiec teraz chyba nie wskazane

dobranoc mamusie
jak coś znajdziesz, to dasz znać?

Cytat:
cześć Kochane

Boże, i nic Ci nie wytłumaczyli, nie objaśnili? Masakra!! Ja bym ostro opit... tego lekarza.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:43   #1033
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny jestem taka podekscytowana ze az czje jak mi sie wnetrznosci trzesa!

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Asia grtuluje synusia
Jezuuuuuuuuuuu ciekawe czy ja sie dzisiaj dowiem
i mnie tez cale cycki bola a jakis czas temu nie bolaly i znowu bola :P

Amelcia
Stary 2012-03-01, 08:43   #1034
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Boże, i nic Ci nie wytłumaczyli, nie objaśnili? Masakra!! Ja bym ostro opit... tego lekarza.
no właśnie ten ordynator to w ogóle unikał ze mną rozmowy... tak czułam że coś ukrywają. Mówili mi że mam krwiaka na macicy, no ale to wiedziałam że jest duże zagrożenie ale jest szansa żeby się wszystko dobrze skończyło.
Teraz po tym wypisie już wiem dlaczego ten ordynator nawet nie chciał mnie badać... tylko straszył mnie zabiegiem... masakra jakaś

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:46   #1035
prince_polo
Zakorzenienie

Hej
dzis nie miałam rano sily wstac mimoz e niespie od 5.30
no moze pozniej usnełam i jak wstaam po 7 to nie miałam siły wlaczyc kompa. Ogladnełam film i dopiero wstałam. Boli mnie brzuch, dziecko szaleje od rana ale brzuch mnie dalej boli
przez chwile czasem mam wrazenie ze jak na @

nie uwierzycie weszłam dzis na wage swoją. I co? wychodzi ze mam -1 kg od wtorku....(waga moja sie zgadzała z ta u lekarza zawsze)
i to bez wc....

krzyz tez mnie boli od rana juz. tzn nawet w nocy mnei bolał razem z brzuchem. Ale jak sie nie ruszam to nie boli. Czasem tak cmi jedynie.....
co o tym myslicie?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
To ja nie wiem Mnie nawet jak boli, to nie biorę (bo nic nie mam ). A w szpitalu profilaktycznie, mimo że mnie brzuch nie bolał, to zwykłą nospę dawali mi 3x dziennie

[/COLOR]Ciastek właśnie wyczytałam, że nospa przeciwdziała poronieniom. Sprawdź tam na ulotce normę do przyjmowania, może jeszcze się załapiesz? Bo przecież jak Cię boli, to dzidziuś też się tym w jakimś stopniu może denerwować, a to może mu szkodzić.

O właśnie wyczytałam, że niektóre babki brały forte 3x dziennie
nie doczytałam tego bo poszłam spac. Ale wstałam znwouz bólem miałam wrazenie rpzez chwile ze jak na @
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Boże, jakie fotki....Jestem wniebowzięta ! A to dopiero początek
Tż pojechał po aparat i kupił mi kartę mega szybką, która ja chciałam kupić sobie online, żeby zaoszczędzić. No i siedzimy w sypialni a on nagle mówi: kotku, przyniesiesz mi coś z kurtki ? Ja takie oczy że przecież on nigdy mnie nie prosi o przyniesienie czegokolwiek i pytam: czego i dlaczego? -krople mam w prawej kieszeni. Wkładam łapę, a tam karta do aparatu
super
Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oszalałam! Właśnie zdecydowałam się na adopcję pieska. Ktoś porzucił dwa szczeniaki na śmietniku. Jeden z nich to Bianco, która do mnie trafi

Nie wiem czy uda mi się załadować zdjęcie...
boski piesio ja swojego tez zaadoptowałam ae miała juz 3 lata

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
no właśnie ten ordynator to w ogóle unikał ze mną rozmowy... tak czułam że coś ukrywają. Mówili mi że mam krwiaka na macicy, no ale to wiedziałam że jest duże zagrożenie ale jest szansa żeby się wszystko dobrze skończyło.
Teraz po tym wypisie już wiem dlaczego ten ordynator nawet nie chciał mnie badać... tylko straszył mnie zabiegiem... masakra jakaś

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 08:49   #1036
amandi84
Zadomowienie

Aa dziewczyny jesden dzień nei zaglądnęłam i tyle postów.. naprawde płodny wątek

chmielinka - na pewno wszystko będzie dobrze, ale że taki brak informacji.. masakra
pumas pewnei zrezygnuję z basenu gdzieś w 7-8 miesiacu, bo wtedy już rzeczywiście jest większe ryzyko zakażenia

Teraz nei umiem drugi raz znaleźć postu, ale widziałam, że któras z Was nazwie swoją dziewczynkę moim imieniem
A ja z tż nadal nie umiem się zdecydować, nie chciałabym żadnego z imion najbardziej teraz popularnych, jakoś nic mnei jeszcze nie wzięło za serce ;p Nie mam potwierdzenia że dziewczynka, ale przy I prenatalnych powiedziała mi moja lekarka, że "ze wskazaniem na dziewczynkę", więc już się przyzwyczajamy. Za tydzień drugie, to może będzie nowina.

A co do tej mamy Magdy.. to ja jestem zła na tą sprawe jak cholera.. I ten Rutkowski jeszcze, moim zdaniem chce ich mieć na oku, bo przeciez matka Magdy może go pozwać na grubą kasę za upublicznienei tego nagrania. Ehh i jeszcze będzie sądził policję o nagrodę, nie dość , że i tak zapłacono za jej poszukiwania grubą kasę.. Fuj, wkurza mnie ta sparwa. Już mnei nawet nie obchodzi czy upuściła czy zabiła, a gdzie inne przestępstwa - wprowdzenei w błąd, bezczeszczenie zwłok itp.
Ok, ale to niemiły temat..

Ok, zjadłam lekkie śnaidanko i ide na aqua aerobik, potem do Was zajrzę Może jakieś gazetki sobie kupię. I chyba potem zamówię wreszcie krzesła do stołu (powoli się urządzamy) a popołudniu pojedziemy materace obejrzeć, jejku jak ja już chcę się porządnie wyspać na czymś wygodnym... ewentualnei może możecie jakiś polecić?
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2012-03-01 o 08:50
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:02   #1037
Linka25
Zakorzenienie

chmielinka
natknęłam się na Twoja wypowiedź o FAS i znajomej która ma dziecko z FAS i wypiła kilka lampek wina w bardzo wczesnej ciąży, zanim się o niej dowiedziała
Wszystko zależy kiedy to było, bo jesli rzeczywiście wcześnie (do powiedzmy 6 tc.), to nie chce mi sie w to wierzyć... O ciąży dowiadujemy się przeważnie do momentu spodziewanej miesiaczki lub chwilę po. I do tego czasu jeszcze jest bezpiecznie.
Rozmawiałam z ginekologiem o tym i oto czego się dowiedziałam:w 4-5 tygodniu ciąży kiedy zarodek dopiero się zagnieżdża lub został świeżo zagnieżdżony, nie ma jeszcze połączenia z organizmem matki, nie ma wykształconego łożyska, odżywiany jest przez ciałko żółte. Szkodliwe substancje przenikają właśnie przez łożysko, które jak wiadomo wykształcane jest później.
Nie wprowadzajmy ludzi w błąd..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:06   #1038
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
chmielinka
natknęłam się na Twoja wypowiedź o FAS i znajomej która ma dziecko z FAS i wypiła kilka lampek wina w bardzo wczesnej ciąży, zanim się o niej dowiedziała
Wszystko zależy kiedy to było, bo jesli rzeczywiście wcześnie (do powiedzmy 6 tc.), to nie chce mi sie w to wierzyć... O ciąży dowiadujemy się przeważnie do momentu spodziewanej miesiaczki lub chwilę po. I do tego czasu jeszcze jest bezpiecznie.
Rozmawiałam z ginekologiem o tym i oto czego się dowiedziałam:w 4-5 tygodniu ciąży kiedy zarodek dopiero się zagnieżdża lub został świeżo zagnieżdżony, nie ma jeszcze połączenia z organizmem matki, nie ma wykształconego łożyska, odżywiany jest przez ciałko żółte. Szkodliwe substancje przenikają właśnie przez łożysko, które jak wiadomo wykształcane jest później.
Nie wprowadzajmy ludzi w błąd
..
też to słyszałam
koleżanka też zawsze mi mówiła że do 6 tyg. nie ma niebezpieczeństwa.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:08   #1039
hanjah
Zakorzenienie

Hej
Ja to mam luksus z córą-nie wstaje wcześniej niż o 8. Z wyjątkiem dzisiaj... o 7 mi pobudkę zrobiła, a ja ledwo na oczy widzę bo noc kiepska-jakoś nie mogłam zasnąć, potem się wygodnie ułożyć... potem tż mnie obudził jak wychodził do pracy... Zaraz strzelę kawkę to może mi przejdzie

chce_byc_mama trzymam kciuki za wizytę O której idziesz?
Stary 2012-03-01, 09:10   #1040
prince_polo
Zakorzenienie

jem sniadanko tostyz dzemem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-01, 09:11   #1041
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
chce_byc_mama trzymam kciuki za wizytę O której idziesz?
Haniu o 13.15

Amelcia
Stary 2012-03-01, 09:14   #1042
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Haniu o 13.15
3mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-01, 09:16   #1043
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu o 13.15
To jeszcze tylko 5h
Stary 2012-03-01, 09:17   #1044
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
3mam
jestem taka podniecona ze masakra dobrze ze calego dnia nie musze czekac

Amelcia
Stary 2012-03-01, 09:19   #1045
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zmień sobie w podpisie, że zamiast 5 dni zostało 5 godzin
Stary 2012-03-01, 09:20   #1046
pumas
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
Wstałam dziś o 9, strasznie późno jak na mnie. Patrzę na komórkę, a tam 11 połączeń z mojej pracy, od różnych osób. Teraz nikt nie odbiera, ciekawe, co się stało. Chyba nie myśleli, że dziś przyjdę... Pogoda pod psem, ja dalej przeziębiona, pora chyba na tosta z czosnkiem, bleh.
Tż w nocy dotykał brzucha ;-)
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 09:26   #1047
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zmień sobie w podpisie, że zamiast 5 dni zostało 5 godzin
masakra pamietam jak od ostatniego usg mowilam ze tyle czasu a to juz dzisiaj

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny,
Wstałam dziś o 9, strasznie późno jak na mnie. Patrzę na komórkę, a tam 11 połączeń z mojej pracy, od różnych osób. Teraz nikt nie odbiera, ciekawe, co się stało. Chyba nie myśleli, że dziś przyjdę... Pogoda pod psem, ja dalej przeziębiona, pora chyba na tosta z czosnkiem, bleh.
nie daj sie!

Amelcia
Stary 2012-03-01, 09:27   #1048
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie dziwie sie ja jeszcze 14 dni musze czekac
Cytat:
Hej dziewczyny,
ja mojego tez czesto przyłapuje ze dotyka w nocy On ma tak z ejak sie przebudzi to wyznaje milosc całuje mnie w czoło a teraz wlasnie dotyka jeszcze brzuszka. Alb czasem z reką na nim próbuje zasnac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-01, 09:36   #1049
chce_byc_mama
Zakorzenienie

panowie przybili :P

Amelcia
Stary 2012-03-01, 09:37   #1050
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
panowie przybili :P
a Ty dzis do pracy idziesz? czy zdasz relacje po usg?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości