|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() Cotton kciuki, zeby zajeli sie Toba odpowiednio i zeby dzidzia nic nie ucierpiala. Na pewno wszystko bedzie dobrze. W razie czego juz mozesz rodzic, wiec nie stresuj sie za bardzo Cziqua fajna narzuta bedzie, ale ile to pracy lo matko Powodzenia w realizacji
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
aaaga Dominik
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Posprzątałam kuchnię, wstawiłam obiadek ogarnęłam łazienkę i ubikację i muszę złapać oddech
|
|
|
|
#1653 |
|
Raczkowanie
|
na maila wrzuciłam fotki z porodu (nie drastyczne) i kilka jeszcze Dominisia
coś za dużo sie udzielam jak na mamusię "po", więc idę się ogarnąć i zająć sie moimi mężczyznami
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
aaagga
![]() kciuki za agabi
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zaraz będę nadrabiała Wasze wczorajsze posty,ale chciałabym Was o coś zapytać.
Wczoraj na wizycie położna dała mi plan porodu do wypełnienia i tak się zastanawiam nad dwoma podpunktami chodzi o znieczulenie i nacinanie krocza. Znieczulenie mam do wyboru opcję: tak chcę znieczulenie zewnątrzoponowe lub proszę podać mi znieczulenie dopiero jak sama o nie poproszę. Chyba ta druga opcja wydaje się być lepsza w razie gdyby coś... A jeśli chodzi o krocze to: nie chcę mieć nacinanego krocza, chyba, że będzie to konieczne lub tak chcę mieć nacięte krocze i nie chcę ryzykowac pęknięcia. I tutaj mam dylemta bo jak zaznaczę,że chcę mieć nacięte krocze to się boję,że natną mnie rutynowo, a zkolei jeżeli zaznaczę,że nie chcę to może być tak,że najpierw pęknę,a później dotną resztę - tak jak u mojej kumpeli i tak naprawdę obie te odpowiedzi nie do końca mi pasują ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski!
Ja w trakcie przeprowadzki, ale wpadłam szybko, żeby Wam napisać wiadomość od ASIKI: Jest w szpitalu, miała bóle w nocy od 22 do 2 i potem od 4 do 6. Szyjka się skróciła i ma 1,5 cm rozwarcia. Chcą jej zrobić dziś badania (chyba zostanie też na noc) i jak będzie wszystko ok to najprawdopodobniej odeślą do domu, ale teraz czeka na swojego lekarza, bo on ma zadecydować co działać. Więc trzymamy kciuki, może Zuzia zdecyduje się na wyjście
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaagga cudowny Twój maluszek
i miło, że podzieliłaś się z nami fotkami ze szpitala
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Aga suoer zdjecia
|
|
|
#1662 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie że tuż przed porodem udało Ci się jeszcze pstryknąć zdjęcie Cytat:
Cytat:
![]() Oj aaagga pewnie żartowała sobie tylko :P |
|||
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
aaagaa cudowne fotki
asika to trzymamy kciuki
|
#1664 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dominik to młody przystojniak. Nieźle się zapowiada ![]() Cytat:
też tak sądzę. w domu różne rzeczy mi łażą po głowie, a tam mieliby pod okiem... Cytat:
Cytat:
co do nacinania krocza... no rozumiem dylemat.dużo się słyszy, że nacinają, bo to przyspiesza akcję, i położne nie muszą się aż tak napracować, że to dla wygody lekarza, bo łatwiej się szyje niż pęknięte, a niby goi tak samo... Ja ogólnie jestem przeciwniczką nacinania, bo już wiele razy słyszałam, że nacięto ważny mięsień w kroczu i potem były problemy.a wydaje mi się, na chłopską logikę, że pęknięcie jak piorun-idzie najdogodniejszą ścieżką. na nacinanie zgodziłabym się tylko w obecności zaufanej położnej, która mi obiektywnie powie, że to dla dobra dziecka, bo główka duża, ramionka, bioderka... dałabym, że nie chcę nacinania bez wyraźnych wskazań. dlaczego? tysiące lat kobiety rodziły bez nacinania i jakoś to szło, więc niezbędne nie jest. Pytanie spoza tematu. Ile ważyły wasze dzieci w 33/34 tc? |
|||||
|
|
|
#1665 | |
|
Gang Iren
|
No nie da sie ukryc
![]() I jeszcze im ciagle zle ![]() Cytat:
No niech juz sie Zuzia zdecyduje i nie kaze mamie jezdzic w kolko.
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
aaaga super fotki, synus przeslodki jest i taki malutki...
Ja tez juz chce takiego usmiechnietego skarbeczkaaaaa...
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-03-01 o 10:44 |
|
|
|
#1667 |
|
Gang Iren
|
Aga zdjecia super.
Dominis jest kochany,a ty mimo szczegolnej sytuacji wygladalas ladnie. Przyjemnie sie na was patrzy
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam to moja w 33tc 1700g, w 35tc 2300g no i teraz ostatnio w 37tc 2950g chyba
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Laski a powiedzcie mi jak wy odczuwacie ruchy dziecka. Czujecie je co godzinę czy może się parę godzin nie rusza?
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Moje około 2900 |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy panikuje jak ma spokojniejszy dzien.Ja czuje jak przesuwa mi raczkami, nozkami lub pupa po brzuchu. Wypychanie nozki z lewej strony to standard
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Cottonpuma, moja w 35 tc wazyla ok 2250 g. W 37 tc 2900
|
|
|
#1672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aby Zuzia się zdecydowała jednak ujawnić na tym świecie ![]() Cytat:
ale generalnie często czuję taki wypychanie czy to nóżka czy pupa
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-01 o 10:54 |
|||
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
u nas bywa ze nie czuje malej kilka godzin ... zalezy czy cos robie czy siedze czy co. Najczesciej jak duz chodze to jej nie czuje, ale jak odpoczywam to raczej czuje jak sie przesuwa, wypycha, itp
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie USG miałam robione w 31 tc i wtedy ważył 1960 (+/-) lekarz powiedział że może być trochę mniej bo sprzęt mają kiepski ....:/
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mówiłam Wam wczoraj się dowiedziałam że moja koleżanka która ma 43 lata jest w ciąży
ma już dwójkę dzieci jedno ma 23 lata a drugie 18
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Uspokoiłyście mnie trochę bo dzwoniłam do gina, że jutro mam termin i co dalej robić. On się mnie pyta o ruchy czy są co godzinę a u mnie czasem parę godzin jest właśnie przestój i zaczęłam sie martwić
|
|
|
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odsunęłam oparcie a przysunęłam o jedno oczko siedzenie, bo rękoma do kierownicy nie sięgałam a było mi niewygodnie w zupełnie prostej pozycji ![]() Mam tylko problem aby szybko obrócić głowę do tyłu ![]() śliczny ![]() jak dobrze pamiętam to w okolicy tych tygodni 1900 g a w 37/38 tc 2700 g Cytat:
Te bolące nerwy w rękach doprowadzą mnie do szału chyba Jeszcze takiego bólu nie miałam po nocy. W dłoniach mam takie mrówki, jakby mi ktoś lał wrzątek. A ból zaczyna się w łokciach, jakby ktoś cały czas naciskał mi na nerwy. Nie wiem już w jakiej pozycji trzymać ręce aby było dobrze
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj jak poległam w łóżku tak juz nie wstałam. A jeszcze mi sie przypomnialo cos z wczoraj. Musielismy na wizyte zabrac Filipa, wiec mu powiedzialam, ze jedziemy do doktora, ktory bedzie badal dzidziusia w brzuszku, to on w aucie pozniej mowi do mnie: "Jedziemy urodzic dzidziusia" hihi ![]() Asika trzymam kciuki zebys sie niemeczyla bidulko, moze rozkreci sie akcja i dzis ujrzysz Maleńka ![]() lenka mnie sie wydawalo, ze ja po Asparginie czuje sie zle, ze po nim kołacze mi serce, ale lekarz mnie zapewnil, ze Aspargin dziala w druga strone, ze raczej uspakaja serce. karo_z mysle, ze tez szybciutko urodzisz po wyjeciu pessara ![]() aaagga piekne zdjecia! bardzo wzruszajace! Bedziesz do nich czesto wracala bo mimo ciezkich wspomnien jednak to piekna chwila, Dominis jest cudny, slicznie sie usmiecha ![]() monika_krk mysle, ze dostane na dzien dobry antybiotyk. Ale napisz mimo wszystko, co Ci polozna powie ![]() Zia super, ze jeszcze Ci zostalo tylko 2 tygodnie w pracy! Jestes dzielna ze tyle czasu dalas rade! ![]() gosiu corcia to cała Ty Sliczna dziewczynka no i super rower!rybka kciuki za wizyte! ![]() cottonpuma wspolczuje, ze jeszcze cholestaza Ci sie przypaletala! aalegna no wlasnie ja tez o tym myslalam, ze trzeba rachunki poplacic na marzec bo w kazdej chwili moze cos sie podziac, a jesli u mnie do srody sie nie podzieje, to potem nie bedzie czasu na robienie przelewow. Tylko ja mam ten problem, ze 7marca mam sie stawic na oddziale a 10 mam wyplate dopiero heh ![]() Madziara ja biore 10 sztuk majtek. W domu mam jeszcze 5 sztuk. Nikii a wiesz, ze ostatnio chyba 2 dni temu tez mi sie snilo, ze mnie pare wilkow gonilo Mialy takie czerwone oczy i byly bardzo zle...gosica powodzenia na egzaminie! MegMakeUp co do ankiety, wydajemi sie, ze lepiej zaznaczyc: nie chcę mieć nacinanego krocza, chyba, że będzie to konieczne. Jeszcze przeciez mozesz poloznej przy porodzie powiedziec, ze jezeli ma to pomoc szybszemu wyjsciu dzidziusia czy uchronieniu krocza przed czyms gorszym niz naciecie to zeby robila jak uwaza, mysle ze trzeba troche sie zdac na doswiadczenie poloznej
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to jej sie przytrafilo... |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a teraz ma po jabłuszku czkawkę. A o wagę pytam, bo jakoś w 30-31 mała ważyła 1850, i tak zakładając 20 deko na tydzień, powinna mieć teraz 2200-2400. Nie tak źle, ale 3000 podniosłoby mnie na duchu ![]() Widzę jednak, że to chyba nierealne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

za wizyty dzisiejsze i zbliżające się porody
zaczął się marzec więc teraz się nieźle rozkręci rozpakowywanie 
Powodzenia w realizacji