Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 11:29   #2341
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień doberek

Sto lat dla Emi i Zuzki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
i jak Ty reagowalaś na takie gadanie? przytakujesz czy tłumaczysz jak jest teraz?
całkowite przeciwieństwa dzisiejszych czasów

Jak ubieracie dzieci na spacer jak za oknem 5 st, trochę wietrznie ale słońca nie ma?
Wczoraj Sara miała rajstopy i spodnie i 2 pary skarpetek ( nie ma butów) i przykryłam kocykiem- nie za dużo? na górę body, cienką bluzę i kurtkę..
Ja ubieram tak: body z długim, na to polarowa kurteczka (o której wczoraj usłyszałam, że to nie kurteczka ) i rajstopki. Butów ani skarpet nie mamy. Na to gruby kocyk. I czapeczka na głowę, ale dość cienka, nie żadna wełniana. Rękawiczek niet

A na ich gadanie reagowałam tak, że mówiłam że teraz inne "mody" są. Żeby nie stawiać się za mocno, co by ich nie zdenerwować, ale pokazać co o tym myślę

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Zaprowadziłam Hanię do żłobka poryczałam się jak głupia.. w ogóle jest mi na maksa źle.. moja biedna mała kruszynka.. idę po nią po 11.. dzieciaki tam ryczały a Hania wystraszona troszkę.. mam nadzieję, że nie płacze ale miła "ciocia" ją wzięła.. ajjj będę ryczeć

Na dodatek jakbym miała mało wrażeń.. wracając do domu, już blisko jest ulica.. 3 razy światła do przejścia.. jedne przeszłam na migającym zielonym i na dodatek nie po pasach żeby zdążyć.. drugie na czerownym bo to szyny tramwajowe.. na 3 się zatrzymałam.. patrzę przed siebie a tam policja nic się nie dali udobruchać chłopy wredne.. 1 był śmieszny i pewnie jakby był sam to by puścił, a drugi wrrrr.. i 100zł w plecy
Matko, ale pech Już tego żłobka straszliwie współczuję, a tu jeszcze mandat A nie próbowałasś się tłumaczyć, że jesteś zrozpaczoną matką, bo pierwsze rozstanie z dzieckiem itp, itd i na oczy Ci sie rzuciło?

Cytat:
Napisane przez aania_20;32643476[COLOR=DarkGreen
]mój tak samo robi ze wszystkim Po czym jak już połknie to dochodzi do wniosku że nie takie złe i buzię otwiera [/COLOR]
To może i dla nas jest nadzieja

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek koniecznie muszę wprowadzić te "cudowne" rady w życie swoją drogą usłyszałam nie dawno, że Emi jest już duża i może jest wywar mięsny razem z warzywami, kiedy odpowiedziałam że wywar mięsny jest jeszcze ciężkostrawny dla damy to usłyszałam "przesadzasz".Ja generalnie bardzo mało zup jem na wywarze mięsnym,więc wiem że wywar warzywny jest o wiele lepszy dla mnie i zdrowszy. Ta rada tak samo była powiedziana od ciotki która po kryjomu dodawała cukru do wody bo jej synowa tego nie chciała robić i uważała że sama woda jest nie dobra, że musi dostać koniecznie cukier albo soczki...Jak karmiłam piersią to usłyszałam : " dziecko ma już zęby a jeszcze cyca dostaje..." ach.
Za to bym zamordowała Bo to nie jest zwykłe gadanie czy bezmyślność, tylko świadome, perfidne i wyrachowane stawanie przeciwko matce tego dziecka

Emi - sto lat

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Choroba rozkłada mnie na dobre. Poleccie coś na gardło i kaszel

Nam na ból gardła najlepiej pomagało zawsze Tantum Verde. I to do ssania, i w psikaczu

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wczoraj rano u nas we wsi powiesiła się kobieta. Wyobraźcie sobie, że jej dwie córki są w ciąży właśnie. Koszmar.
Matko
Stary 2012-03-01, 11:32   #2342
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze stronka fajna dziekuję ,ale wg niej moje dziecko z rozwojem ruchowym jest gdzieś na 5 miesiącu... a jutro kończy 8...[COLOR="Silver"]
Ja nie czytam już nic na temat rozwoju.
Kieruję się tym, że każde dziecko ma swoje tempo i już.
Chociaż przyznam, że jak widzę/czytam o dzieciach młodszych od Radka a posiadających większe umiejętności od niego to mi tak jakoś dziwnie- przykro i lęk się odzywa.

Na kolanach sobie Radka sadzam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:35   #2343
agadus
Wtajemniczenie

dziubek co do siedzenia, to Nati siedzi prawie cały czas, jedynie jak spi to na leżąco, a jak się jej znudzi siedzenie to sie poloży na plecki lub brzuszek, a jak i to się znudzi to z powrotem siada, i sie bawi, nie musze żadnymi poduszkami obstawiac bo siedzi samodzielnie, a czasem to i w łóżeczku się podciągnie i wstanie

LiLi to okropne co napisałaś o tej kobiecie, co jej do łba strzeliło, i jeszcze corki w ciąży, szok

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

dziewczyny a co to za stronka, bo chyba nie doczytałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:36   #2344
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej
Dla Solenizantów dzisiejszych i wczorajszych

Dziewczyny
ile razy Wasze dzieci na dobę jedzą mleko? Bo Lilka chce tylko trzy razy, a w dzień chce to co wszyscy....
rano UU, w zlobie raz moje z butli, potem z 2-3 razy przed snem i 1-2 w nocy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:38   #2345
meszsares
Zadomowienie

Nataaszkaa - ale koszmarny poranek pierwszy dzien w zlobku i do tego mandat
pamietam pierwszy dzien w zlobku mojej Klary jak miala 6.5 mies. - ten niepokoj, wyrzuty sumienia, ech...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam. Dziś my zapalamy światło. Nie śpimy od piątej... Mała budziła się co godzinę:-/ jestem psychicznie zmęczona już tym jej nedzym spaniem:-(
my dzis tez nie spimy od 5tej

Cytat:
Fajnie u góry na wizażu zrobili...
Nie jesteś zadowolona
ze swojej sylwetki?
a obok 100 sposobów na naleśniki

dziubek, moja Blana (podobnie jak jej siostra) tez nalezy do rodzaju "odkurzaczy" - je wszystko co sie jej poda pod nosek, nie marudzi nie wydziwia, nie zostawia resztek, nawet nie brudzi buzi - je tak szysciutko ze az milo (na przekor blw ja nie lubie umorusanych dzieci, jedzenia calym soba itp. starszej pozwalam, ale takie maluchy nie musza sie moim zdaniem packac)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:48   #2346
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż przyznam, że jak widzę/czytam o dzieciach młodszych od Radka a posiadających większe umiejętności od niego to mi tak jakoś dziwnie- przykro i lęk się odzywa.

co do pogrubionego -znam ten ból, strasznie to frustrujące i niepokojące ...

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziubek co do siedzenia, to Nati siedzi prawie cały czas, jedynie jak spi to na leżąco, a jak się jej znudzi siedzenie to sie poloży na plecki lub brzuszek, a jak i to się znudzi to z powrotem siada, i sie bawi, nie musze żadnymi poduszkami obstawiac bo siedzi samodzielnie, a czasem to i w łóżeczku się podciągnie i wstanie

LiLi to okropne co napisałaś o tej kobiecie, co jej do łba strzeliło, i jeszcze corki w ciąży, szok

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

dziewczyny a co to za stronka, bo chyba nie doczytałam
http://dziecisawazne.pl/rozwoj-dziec...iesiacu-zycia/

no tak ale Twoja panna juz sama usiądzie a mnie chodzi o te przypadki kiedy dzieci jeszcze same nie potrafia

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Nataaszkaa - ale koszmarny poranek pierwszy dzien w zlobku i do tego mandat
pamietam pierwszy dzien w zlobku mojej Klary jak miala 6.5 mies. - ten niepokoj, wyrzuty sumienia, ech...

my dzis tez nie spimy od 5tej

dziubek, moja Blana (podobnie jak jej siostra) tez nalezy do rodzaju "odkurzaczy" - je wszystko co sie jej poda pod nosek, nie marudzi nie wydziwia, nie zostawia resztek, nawet nie brudzi buzi - je tak szysciutko ze az milo (na przekor blw ja nie lubie umorusanych dzieci, jedzenia calym soba itp. starszej pozwalam, ale takie maluchy nie musza sie moim zdaniem packac)
oooo widzisz a ja się martwiłam ,że ze mną coś nie tak dobrze ,że napisałaś. Ja też jakoś nie mam parcia na pozwalanie sie upaćkać Szymkowi , no nie przełamię sie i już . BArdziej mnie cieszy,że zje i się nie wybrudzi niz że miałby się świetnie bawić sam jedzeniem ale nie pojeść
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:53   #2347
agadus
Wtajemniczenie

dzubek to musisałam źle zrozumiec,a ta stronkę co mi podałaś to kilikam a tam " ups, niestety nie mamy takiej strony"

Stary 2012-03-01, 11:54   #2348
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Zastanwiam sie czego moje dziekco tyle wazy tzn 10 kg to dla mnie strasznie duzo jak na 6 mc
Je normalnie :

8-9 kaszka
13 obiadek
15-16 deserk + jeden chrupek kukurydziany
20 mleko

Czasem jak bardzo marudzi ze glodny to daje mu buttle o 17 ale praktycznie jej juz nie chce

Ah tylko ze duzo pije nawet 2-3 butle dziennie takie po 150 ml ale to woda bo herbatke robie tylko na noc w razie W i to tez ziolowa bez cukru.
Kaszki tez bezcukrowe daje
wiec nie wiem glupieje co tu zrobic zeby tak nie tył ???

Chociaz kazdy mowi ze po nim nie wiedac bo jest bardzo zbity i nie ma faldek ale jednak 10kg to 10 kg

HELP!!!!!
spoko, tak uroda. a duzy jest? jesli jest centylowo na podobnym miejscu wzrostem i waga to nie ma co sie przejmowac - slowa mojej pediatry jak widzi mojego syna (4 latek ktory nosi ciuchy 5-6latków!).

moja ma 8 kg i same fałki pocieszna kluska z niej!

Stary 2012-03-01, 11:58   #2349
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dzubek to musisałam źle zrozumiec,a ta stronkę co mi podałaś to kilikam a tam " ups, niestety nie mamy takiej strony"
ale dziwne ??!!

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
http://dziecisawazne.pl/rozwoj-dziec...iesiacu-zycia/
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:58   #2350
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Mamad - czemu Cie dziś nie ma? Jak nastrój?
Byłam chwilkę Post 2265 Byliśmy u moich rodziców. Podładowałam trochę akumulatory
Dziękuję za pamięć
Tymek z jedzeniem bije na razie nawet Patryka Uważaj, bo jeszcze faktycznie do osiemnastki będziesz go karmić
A cennych rad nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No mówię Wam, tak nahajcowali w piecu, że termometr pokazywał 29 stopni

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a wiecie co ja teraz robię?..... siedzę i lepię pierogi. Babica męża narobiła farszu na ruskie, a ja podobno najlepsze ciasto robię i co i lepię lepię.. już 2 godziny... pierogi dla całej rodziny...
O tej porze? Ale skoro to mają być najlepsze pierogi, to każda pora dobra
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 11:59   #2351
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze że też tak piszesz, ja już myślałam że jestem inna
Czasami Sara ma dni że mi zabiera łyżeczkę i wtedy jej pozwalam ( ale jestem nie zadowolona) ale wszystko jest do prania , przebrania, podłoga do mycia i pominę fakt że problem z odpraniem plam.

Cytat:

też tak czuję...

Adrij mozesz kupić takie zwykłe herbatki, nie-dzieciowe, nawet lepiej...

Diubek, adrij dzięki za rady. Cosik pokombinuję, może uda się dłużej pospać bez butli i pobudek z głodu
Stary 2012-03-01, 12:02   #2352
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
.

Mysle ze i ja sie na SB przerzuce - 15 kg musze schudnac
Eveewe zaczynamy razem? Ja dzis zdecydowalam ze od jutra ruszam. Caly ranek studiowalam w necie przepisy.

Cytat:
Czeeeść..

Co za dzień!!

Zaprowadziłam Hanię do żłobka poryczałam się jak głupia.. w ogóle jest mi na maksa źle.. moja biedna mała kruszynka.. idę po nią po 11.. dzieciaki tam ryczały a Hania wystraszona troszkę.. mam nadzieję, że nie płacze ale miła "ciocia" ją wzięła.. ajjj będę ryczeć
Bedzie dobrze...

Cytat:

Zuzia, Emilie za miesięcznice
To i ja sie podpinam standardowo po zyczonka. Dziewczynki

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić. Jedziemy w lipcu do Jastarni juz mamy zarezerwowane

Dzien dobry.
U nas nocka dzis jako - tako. Pobudka o 1.15 i koniec spania. Wariowala przez rowno godzine po czym padla u nas w lozku. Przelozylam do lozeczka i pospala do 4.30. Obrocilam na boczek, dalam smoka i pospala do 7. Teraz tez ma wlasnie drzemke, ale juz niedlugo powinna wstac. pozniej idziemy na spacerek i male zakupki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 12:04   #2353
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Witam. Dziś my zapalamy światło. Nie śpimy od piątej... Mała budziła się co godzinę:-/ jestem psychicznie zmęczona już tym jej nedzym spaniem:-(

A w dzień też kiepsko śpi?

No i na razie tyle, bo Mały marudzi. Będziemy na spacer się brać.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 12:18   #2354
agadus
Wtajemniczenie

dziubek weszła stronka, może poprostu trzeba było ja odświeżyć

Stary 2012-03-01, 12:39   #2355
83monia
Zakorzenienie

kinga dzis niesmialo pmachala raczka tacie na dowidzenia jak szedl do pracy

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Jak ubieracie dzieci na spacer jak za oknem 5 st, trochę wietrznie ale słońca nie ma?
Wczoraj Sara miała rajstopy i spodnie i 2 pary skarpetek ( nie ma butów) i przykryłam kocykiem- nie za dużo? na górę body, cienką bluzę i kurtkę..
A no i był spacer po błocie- aż zamówiłam wczoraj kalosze na all dla siebie ( w motylki)
w sumie jakbym spacerowala to pewnie tak by byla . my mamy na ciuchy zlobkowe (spodnie cienkie, rajstopki - bo gubi skarpety namietnie, bodziak z krotkim i jakas bluzka) kombinezon i nim jezdzi. na spacerze przykrywam tylko nóżki tym czyms od wozka do nóg (nazwy nie panietam... plandeka?). jakby nie kombinezon to dostalaby własnie druge spodnie, skarpety i albo buty albo kocyk - tylko ze wgledu na stopy.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
na makaron chyba za wczesnie bo makaron ma gluten
ja dodaje w ramach ekspozycji na gluten

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:

mam pytanie do mam dzieci siędzących a nie siadających -pozwalacie siedzieć ?? sadzacie ?? na ile jesli tak ??
tak, pozwalam. siedzi aż padnie albo az wezme spowrotem na rece nawet 30 minut. zwykle jak ma dosy to sie kladzie, niestety rzutem w tył dlatego z tyłu musi lezec jakas poduszka. czasem rzuci sie do przodu na zabawke lezaca za daleko i robi taka rozjechana żabę z siebie

Stary 2012-03-01, 12:43   #2356
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

A w dzień też kiepsko śpi?
Różnie. Dziś np. rano 40 minut, później godzinę... Pewnie jeszcze z pół godziny będzie spała ok. 15... Ale wczoraj np. rano 30 minut, a po spacerze tak się rozespała, że spała 2,5h

Cytat:
dobrze że też tak piszesz, ja już myślałam że jestem inna
Czasami Sara ma dni że mi zabiera łyżeczkę i wtedy jej pozwalam ( ale jestem nie zadowolona) ale wszystko jest do prania , przebrania, podłoga do mycia i pominę fakt że problem z odpraniem plam.
Podpinam się pod to, co napisałaś czasami nawet i ja jestem do przebrania... wolę jak zje ładnie i niczego nie ubrudzi, ale ona jeszcze tak nie umie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 12:45   #2357
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
bo masz nie blw (bobas lubi wybor) tylko blj (bobas lubi jeść)

moj ma wybór - je albo nie je to co podam

Stary 2012-03-01, 13:05   #2358
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Byłam chwilkę Post 2265 Byliśmy u moich rodziców. Podładowałam trochę akumulatory
Dziękuję za pamięć
Tymek z jedzeniem bije na razie nawet Patryka Uważaj, bo jeszcze faktycznie do osiemnastki będziesz go karmić
A widzisz, przeprowadziłam śledztwo i doszłam, że jak napisać posta, to jak akurat odpowiadałam na te, które nadrabiałam z całego dnia. I byłam pewna że to już wszystko, a tymczasem...

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bo masz nie blw (bobas lubi wybor) tylko blj (bobas lubi jeść)

moj ma wybór - je albo nie je to co podam
To mój póki co wybiera NIE JEŚĆ

Dziś zdołałam przekonać go do 3-4 łyżeczek (przy czym łyżeczka to za dużo powiedziane, bo to były małe części łyżeczki ). Potem zeskrobałam odrobinę jabłka i to samo. Tzn. może i nieco chętniej brał je do buzi, ale potem krzywił się na maxa. I doszłam do czegoś - on po prostu nie umie łykać niczego poza płynem. Nie wiem bidulek co z tym fantem robić

Powoli zbieramy się z Tymciem na zakupy Nakupimy pełno nowych smaków
Stary 2012-03-01, 13:10   #2359
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubku moja tez nie jest rakieta rozwojowa. Jedna z najstarzych na wątku, a siadać i wspinać dopiero się uczy. Poza tym Szymek jest chłopcem i ma prawo do wolniejszego rozwoju. A poza tym ciesz się niemobilnością dziecka póki możesz, bo jak ruszy to oczy w dupie trzeba mieć.

Zważylam się. Kolejny kg mniej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-03-01 o 14:17
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:13   #2360
meszsares
Zadomowienie

dziubek, patik - moja kumpela wlasnie zawsze uwazala, ze dziecko nie jest dzieckiem jak sie nie ubabra i jej synek chodzil caly czas usmarowany na buzi i do tego jeszcze obsliniony - no myslalam, ze sie po... nawet nie umialam go pocalowac jak ich odwiedzalam, bleeee
no ale to ekstremalny przyklad
wiem,z e w blw chodzi o co innego, ale nie praktykuje i nie bede

sadzanie - ja sadzam- przyznaje sie otwarcie i bez wyrzutow sadzam sobie Blane na kolanach i duzo tak czasu spedzamy. Nosze ja tez na siedzaco na rekach (na lezaco tylko do spania). Natomiast nie sadzam miedzy poduszkami na kanapie- jakos mi sie to niewygodne wydaje
stawiam tez na nozki, bo ona baardzo tego chce - juz stoi stabilnie z lekka asekuracja.
oczywiscie najwiecej czasu spedza na podlodze zeby nie bylo

gotowanie / dawanie sloiczkow - daje tylko sloiczki i mam zamiar jeszcze 2-3 miesiece je dawac. Gotowac nie mam narazie zamiaru. Uwazam, ze sloiczki sa bardziej eko. Jak ide do sklepu i kupuje warzywa to mnie krew zalewa, bo wszystko pastewne dla trzody chlewnej brrr (te wielkie marchewy, ziemniaki gatunku "ziemniak - w kraju kartofla nikt nie wie, ze istnieje 500 odmian ziemniakow, ech..)
No i z lenistwa ofkorrs. Ale latem bedzie juz jesc tylko moje specjaly
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:22   #2361
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

u nas dziś super nocka, zasneła po 20, spała bardzo dobrze, jedyna pobudka o 2 (180ml) i spokojne spanie do 7
Chyba więc strategia z dodatkowym mlekiem się sprawdza.

patik, dziubek
- ja właśnie zastosowałam ten patent.
Lila też wczesniej jadła obiadek o 14, potem deserek i mleko (zwykłe, nie z kaszka czy innym zagęszczaczem) o 20.
ok 16:30 dodałam jej butle mleka i spanie jest o wiele lepsze.
Myślę żeby owoce (które były ok 17-18) przesunąc na rano, będę je dodawać do porannej kaszki.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

No i spotkały się dwie mamy na "M" z dwoma córkami na "H". Z tym rozpoznaniem to tak nie do końca, bo ja o mały włos bym do dwóch mam podeszła, myśląc że to Ty i Nataszka. Za Helenkę nie masz się co wstydzić- pogodna , spokojna z niej dziewczynka i jaka dłuuugaśna. Tż był w szoku, że jest młodsza od Hani, bo jest zdecydowanie bardziej mobilna. Mama Helenki przesympatyczna i bardzo zgrabna(to sobie posłodziłyśmy ). Mam nadzieję, że będzie okazja do częstszych spotkań. Film faktycznie nudnawy.
Nataszka, a wiesz że Tobie się lanie należy? Piwnooka pisała, że na sali jest przewijak z pełnym wyposażeniem, więc nas tu kupą nie czaruj.

Cytat:
Czeeeść..

Co za dzień!!

Na dodatek jakbym miała mało wrażeń.. wracając do domu, już blisko jest ulica.. 3 razy światła do przejścia.. jedne przeszłam na migającym zielonym i na dodatek nie po pasach żeby zdążyć.. drugie na czerownym bo to szyny tramwajowe.. na 3 się zatrzymałam.. patrzę przed siebie a tam policja nic się nie dali udobruchać chłopy wredne.. 1 był śmieszny i pewnie jakby był sam to by puścił, a drugi wrrrr.. i 100zł w plecy

Pięknie mi się dzień zapowiada..

To się nasmęciłam.. idę posprzątać póki jestem sama i żeby nie siedzieć i nie myśleć bo ryczeć mi się chce..

Później Was nadrobię
współczuję...

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić. Jedziemy w lipcu do Jastarni juz mamy zarezerwowane
juz Wam zazdroszczę

Ale też się pochwalę że i my jedziemy niedługo na krótkie wakacje

Pisałam Wam ostatnio że mamy plan jechac do Zakopca z parą znajomych z dziećmi. Termin jednak to koniec marca (koleżanka ma tak urlop) i stwierdziliśmy że może być słaba pogoda w Zakopcu, myśleliśmy też o Słowacji ale to już nieco daleko samochodem od nas i też z pogodą może być różnie.
Wczoraj doszliśmy więc do wniosku że taki dłuższy wyjazd przesuniemy sobie na jakiś czerwiec czy lipiec a teraz wyskoczymy gdzieś na krótki wypad z dzieciakami.

no i dziś zakupiłam taką fajną ofertę na Grouponie
http://www.groupon.pl/deals/groupon-..._0_0_61&a=2041

Hotel wygląda fajnie, przyjazny dzieciom, jedziemy na 4 dni i atrakcji w cenie parę jest Już się nie mogę doczekać.

Cytat:
Ja w ogóle nie czytam teraz o tym jak się rozwijają dzieci, co "powinno" umieć w którym miesiącu. ..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-03-01 o 13:24
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:25   #2362
Lili 83
Zakorzenienie

Telik piekę granolę
Tylko nie pamiętam jak długo ma być w piekarniku
Niech mnie kto poratuje
Stary 2012-03-01, 13:34   #2363
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo widzisz a ja się martwiłam ,że ze mną coś nie tak dobrze ,że napisałaś. Ja też jakoś nie mam parcia na pozwalanie sie upaćkać Szymkowi , no nie przełamię sie i już . BArdziej mnie cieszy,że zje i się nie wybrudzi niz że miałby się świetnie bawić sam jedzeniem ale nie pojeść
Ja mam identycznie. Nie lubię jak Szymon jest umorusany podczas jedzenia. Nawet na bieżąco przecieram mu buzię wilgotnymi chusteczkami

Właśnie jesteśmy po obiadku: squash, słodki ziemniak i pierś z kurczaka

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:

Telik
piekę granolę
Tylko nie pamiętam jak długo ma być w piekarniku
Niech mnie kto poratuje
Jak dobrze pamiętam to 30 min.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:34   #2364
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

To mój póki co wybiera NIE JEŚĆ
czyli blnj lub blmj (malo jesc )
nie martw sie, polubi

Stary 2012-03-01, 13:35   #2365
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Jak dobrze pamiętam to 30 min.
dzięki.
Znalazłam już, byłam na blogu Telika.

Co to jest squash?
Stary 2012-03-01, 13:35   #2366
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co ja teraz robię?..... siedzę i lepię pierogi. Babica męża narobiła farszu na ruskie, a ja podobno najlepsze ciasto robię i co i lepię lepię.. już 2 godziny... pierogi dla całej rodziny...
Szalona Kobita
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No mówię Wam, tak nahajcowali w piecu, że termometr pokazywał 29 stopni Dominik był cały spocony,
no nieźle-powiariowali
Cytat:
Wreszcie zaczynasz rozumować, jak dobra matka!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzis zalatwialysmy bilety i wszystko dogrywalysmy. Ale sie Ciesze Moj maz mniej
jak to mąż

Cytat:
A my jutro jedziemy na 4 dni do Karpacza. Mąż miał się uczyć na nartach jeździć ale nie wiem jak będzie ze śniegiem w taką pogodę. Najwyżej pochodzimy sobie na spacerki

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Ale fajnie-miłego wyjazdu
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
u nas na szczescie (tfu tfu) nocki od jakiegos czasu fajne. Fifcio zasypia ok 20.30,od razu po kapieli, i budzi sie ok 6/6.30 na jedzonko (UU) i spimy do 7.30 czasem do 8 wiec poki co nie narzekam. oby mu tak zostalo
no to pogratulować
Julka TROSZKĘ gorzej sypia od Twojego fifcia, ale nie jest źle

Dzień Dobry. Czytam Was od rana na raty-i tak jest codziennie zaraz jadę do domku, dzisiaj mam wizytę u endo i znowu 80,- w plecy

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:37   #2367
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Hotel wygląda fajnie, przyjazny dzieciom, jedziemy na 4 dni i atrakcji w cenie parę jest Już się nie mogę doczekać.
Olsztyn

Stary 2012-03-01, 13:38   #2368
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest squash?
http://www.squash.rzeszow.pl/aktualn...o-jest-.htmlki.

trochę podobne do tenisa

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 13:46   #2369
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to jest squash?
Z rodziny dyniowatych

http://money4thisnot4that.com/2010/1...ternut-squash/

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Stary 2012-03-01, 13:46   #2370
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie czytam teraz o tym jak się rozwijają dzieci, co "powinno" umieć w którym miesiącu. ..
ja tez nie, bo wystarczy ze czytam was i wiem co niedlugo powinno moje umiec

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości