|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
yyy moje dizecko wlasnie przebudzilo sie w lozeczku przeciagnelo przewrocilo na brzuszek dopelzlo na druga strone lozeczka i zaczelo sie bawic swoimi zabawkami
![]() powiedzcie ze to jakis zart ![]() ide bo chyab zapowiada sie dluuuuuga noc
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ja bym się zastrzeliła
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Mamad - czemu Cie dziś nie ma? Jak nastrój?
|
#2283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tymka nie oszukasz banan to nie mleko i już może potrzebuje facet czasu u mnie ziemniak z dynią ze słoiczk ajutro a pojutrze ugotuje szpinak z ziemniaczkiem na parze aha mam pytanie czy moge dać mu odrobine makaronu do samego szpinaczku(zmiksuje oczywiście wszystko)? Cytat:
|
|
#2284 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo
Dominik- wszystkiego dobrego przystojniaku! Cytat:
Waga faktycznie imponująca, ale wcale jej po Marysi nie widać. Na zdjęciu wystrojona panna prezentuje się bosko. Cytat:
![]() Cytat:
i takiej Pani doktor tylko pozazdrościć.Trzymam kciuki za bezbolesny powrót do pracy. Cytat:
Z tą mamą to mnie nie strasz Cytat:
Z tym rozpoznaniem to tak nie do końca, bo ja o mały włos bym do dwóch mam podeszła, myśląc że to Ty i Nataszka. Za Helenkę nie masz się co wstydzić- pogodna , spokojna z niej dziewczynka i jaka dłuuugaśna. (to sobie posłodziłyśmy ![]() Nataszka, a wiesz że Tobie się lanie należy? Piwnooka pisała, że na sali jest przewijak z pełnym wyposażeniem, więc nas tu kupą nie czaruj.Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-29 o 23:02 |
|||||
|
|
|
#2285 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zakupu, widzę że jesteś tak samo zadowolona jak ja. Musisz koniecznie wstawić zdjęcie Domka w nowej bryce.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
I chyba faktycznie najlepiej jednym uchem wpuścić drugim wypuścić, bo wdawanie się w dyskusje nie ma sensu, bo druga strona nie ustąpi i dalej zawzięcie będzie twierdziła, że "jej racja jest bardziej mojsza niż twojsza". (pamięta ktoś Dzień świra? Dzisiaj zrobiłam kolejną porcję słoików dla Hani- trochę było pracy, ale teraz przynajmniej mam świadomość, że to zje więc jest sens je robić. ![]() Dzisiaj moje dziecko nauczyło się robić "groźną minę"
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-29 o 23:04 |
|||||
|
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi Teliczku, co Twoje szczęście najbardziej lubi jeść jak dotąd? Tak naj, naj, naj? Cytat:
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
a wiecie co ja teraz robię?..... siedzę i lepię pierogi. Babica męża narobiła farszu na ruskie, a ja podobno najlepsze ciasto
robię i co i lepię lepię.. już 2 godziny... pierogi dla całej rodziny...
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
No mówię Wam, tak nahajcowali w piecu, że termometr pokazywał 29 stopni
Dominik był cały spocony, zaczął marudzić i wypił duszkiem 120 ml wody :/Niby im strasznie głupio było, ale co z tego. Jak można tyle napalić, pozamykać okna, jak na dworze 12 stopni Taka byłam wściekła, że hej.Pootwierałam okna i siedziałam z nim w pokoju z uchylonym oknem i zamkniętymi drzwiami od tego gorąca. Mąż też ich tak ochrzanił, że chyba już nigdy tego nie zrobią. Jeszcze przy wyjściu teściowa chciała nakryć Dominikowi twarz pieluchą, żeby go nie przewiało (na dworze 12 stopni na plusie ![]() A oto nowa miłość mojego syna
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ale dostałaś wiele cennych rad
|
|
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko!!! on sie trzęsie ze szcęścia jak widzi łyżeczkę ale tak pod względem ilościowym o najwięcej(100ml) zjadł gotowanej przeze mnie papki ziemniak-marchewka(troszkę wiecej ziemniaczka niż marchewki) z drobnymi grudkami
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piwnookoa - szalona kobieto!!!
Podeślij trochę ![]() Cytat:
Dla mnie to jakaś paranoja, co z starsze pokolenie wyprawia z przegrzewaniem dzieci No chyba zacznę... ![]() Cytat:
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a domek ja też tak che huśtać już jasia, ale on jeszce nie siedzi (hmm chyba kupie mu chodzik żeby lepiej się rozwijał )
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie zaczynasz rozumować, jak dobra matka!
|
#2294 | |||
|
Zadomowienie
|
Gdyby wszystkim podobało się to samo, to by nudno na tym świecie było.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to już wiem gdzie się jutro na obiad kierować.![]() Cytat:
![]() 2. A gdzie filmik z szarmanckim pełzającym Jasiem? ![]() Mały gangster z niego. |
|||
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Mało tego, jak go rozebrałam do samej pieluchy, bo nie mogłam patrzeć jak się męczy, to już leciała po koc bo "przecież mu zimno"
Nigdy, przenigdy nie widzia łam tak zgrzanego Domka, nawet w lato jeździł w gondoli w samym pampersie i takich rzeczy nie było. Miał włoski mokre, plecy, kark no wszystkoCytat:
2. Domek tak samo robi! To jednak musi być przeznaczenie Jak się złości to marszczy nosek i pociąga nim i jak się cieszy to też marszczy nosek i zaczyna tak się śmiać pociągając tym noskiem, a my mamy z niego ubaw po pachyBrumku może Tymcio się wdał w tatusia? ![]() Teliczku niebawem siądzie, zobaczysz ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ale wiecie co, Domek też się zrobił wybredny, kiedyś tak ładnie mi jadł, zdarzało mu się nawet zjeść cały słoiczek. A teraz? Ledwo wcisnę pół słoiczka... I to obojętnie czy ja ugotuję czy kupię gotowy. Najlepiej jak daję mu go rączki to wtedy ładnie wcina ![]() Youyou jak gotujesz Lilce rosołek? |
|
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Jestem, żyje ale Cos nie moge sie ogarnąć. Nadrobilam i moge chwile popisac.
A wiec: Najwazniejsze DOMINIK wszystkiego naj naj z okazji 7 miesięcy JustPi dziękujemy za zyczonka. Eveewe Marys jest taka urocza co do wagi. Moja Wiki jest tylko 2 tygodnie młodsza i w tej chwili waży pewnie Troche ponad 9 kg. Wiec gabarytami podobnie. Ubranka na 75 są akurat. I wcale nie uważam ze jest gruba czy kluskowata. Zdrowa i silna dziewczynka. Do tego strasznie ruchliwa. Nie ulezy spokojnie dłużej jak 2 minuty. I tak było od urodzenia. Natka Domek swietnie wyglada w tej hustawce. Widać ze sprawia mu to przyjemnosc. No i news dnia. Moja mama przylatuje do mnie na 10 dni. Dzis zalatwialysmy bilety i wszystko dogrywalysmy. Ale sie Ciesze Moj maz mniej
|
|
|
|
#2297 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nieobecność została wielokrotnie zauważona a Ty wywoływana Tylko nie na długo Cytat:
Cytat:
![]() A dom faktycznie jak pałac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-02-29 o 23:43 |
|||||
|
|
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Tylko nie to! ![]() Cytat:
A co do pogrubionego, to
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua
za jutroCytat:
![]() 2.
|
|
|
|
|
#2300 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To niestety strategie wychowawcze sprzed 30 lat i też codziennie się z nimi konfrontuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dla pewności wyłączyłam wibracje w leżaczku ![]() Cytat:
Jacieee - cały dzień pamiętam i wstyd mi, że dopiero teraz piszę: Sto lat dla Dominika! ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Natka, ale Wam super Dzisiaj właśnie wyjełam Filipa z wózka i oglądaliśmy jak dzieci się huśtają. Biedak z wrażenia usnął dopiero po spacerze
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-03-01 o 00:24 |
||||||
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama Bedzie 8 marca. Za tydzien
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzień kobiet Szok, że to już ![]() I gdzie, do diabła, podziewa się Babonik To już chyba ponad tydzień jak jej nie ma![]() Babonik - gdzie się chowasz? Jak Nadia, jak ąż? Odezwij się!!! .
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybko ten czas leci... Dopiero co były swieta a tu juz dzien kobiet za pasem.
Zauwazylam ze ta nowa MonikaZ z Londynu zniknęła. Czyżby następna co była i sie znudziło? Lece spać. Spokojnej nocy |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Też dzisiaj o niej myślałam.
|
#2305 | ||||
|
Raczkowanie
|
pierogi ulepione - chyba ich z milion wyszło... teraz niech wystygną, wyschną i będę je mrozić
![]() Cytat:
Cytat:
i ja też mam nadzieję, na częstsze spotkania (oprócz seansów dla rodziców z dziećmi są jeszcze knajpy specjalnie przygotowane dla rodziców z małymi dziećmi - może trzeba by było to zbadać? )Cytat:
![]() zapraszam ![]() chociaż jutro u nas nie będzie tych pierogów, tylko tarta (odgrzewana z dzisiaj) A my jutro jedziemy na 4 dni do Karpacza . Mąż miał się uczyć na nartach jeździć ale nie wiem jak będzie ze śniegiem w taką pogodę. Najwyżej pochodzimy sobie na spacerki![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Uff, to nie jesteśmy z Tymciem sami ![]() 3. Karpacz to moje absolutnie najukochańsze miejsce na Ziemi!!!
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Dziś my zapalamy światło. Nie śpimy od piątej... Mała budziła się co godzinę:-/ jestem psychicznie zmęczona już tym jej nedzym spaniem:-(
|
|
|
|
#2308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
chce mi sie. Nie znosze pozniej zaschnietego czegos i myje od razu - zboczenie. Zreszta co do butelki lubie miec pozniej czysciutka jak wstane. Cytat:
![]() Cytat:
)A to ze ktos mowi ze jest gruba, tlusciutka czy "przy kosci" mnie smieszy.Cytat:
masakra z ta temp. Troszke bezmyslni. Mojego TZ babcia tez ostatnio tak napalila w piecu jak mielismy przyjsc, ze Marys tez wyrozbieralam i mowie, zeby przestala tak palic. A jak Marys zaczela marudzic, poszlismy do siebie i odzyla.A synus korzystaj korzystaj ![]() Cytat:
ale jakie slodkie i ruchliwe. Super ze mama cie odwiedzaMoja wlasnie ładuje nozki pod pupke - chyba sie szykuje do raczkowania, ale nie wie co z raczkami ma zrobic i tak smiesznie to wyglada pupa w gorze, a raczki w buzi. Marys w zwiazku z tym, ze nie obudzila sie na nocne karmienie a poszla spac o 20 obudzila mnie o 6 rano i tak od 6 sobie siedzimy. |
||||
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
My jeszcze dogorywamy w lozku. ![]() Milego dnia! Szkoda, ze nie ma slonca jak wczoraj. |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
co do wozkow NUNA ja tez jestem inna, bo mnie one nie pasuja i nie podobaja sie. Jedyny plus to to ze waga jego jest lekka - bo widze ze model 2012 ma 7,90 kg.
I tez uwazam, ze regulowany podnozek podstawa, bo dziecko jak spi to mu te nozki nie zwisaja. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

)

Waga faktycznie imponująca, ale wcale jej po Marysi nie widać. Na zdjęciu wystrojona panna prezentuje się bosko. 

Piwnooka pisała, że na sali jest przewijak z pełnym wyposażeniem, więc nas tu kupą nie czaruj.

Taka byłam wściekła, że hej.

to już wiem gdzie się jutro na obiad kierować.

za jutro