|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() A swoją drogą chrzciny planujemy też małe. Tylko najbliższa rodzina więc około 15 osób i o ile będzie to możliwe to chrzciny planujemy na koniec maja. A co do mojego terminu ... skurcze mam już teraz ... No-spa średnio pomaga i jutro mam znowu wizytę kontrolną. Na razie gin kazał kategorycznie krzyżować nogi i tłumaczyć dziecku,że to troszkę za wcześnie ale dzielnie łykam no-spę na zmianę z magnezem,żeby jeszcze Tymonka trochę przetrzymać ![]() Dzisiaj uzupełniłam swoją torbę do szpitala o kapcie jeszcze tylko te apteczne bzdety do których kupna nie mogę się zabrać i chyba będzie wszystko.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
mnie się strasznie ten żółty podobał ale szybko by się brudził a myślę że co do awaryjności to przeciez nie każdy klient idzie oglądac lareta a poza tym mamy gwarancje także nie martw się najwyzej obie bedziemy się denerwowac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Aga ,ale super relacja zdjeciowa Dominik jest cudowny i chyba nawet usmieszek na ostatnim zdjeciu![]() Gosia rowerek super sama bym takim nie pogardziła i jeszcze corcia sama na niego zaoszczedzila, fajnie Dziewczyny ja mam wizyte 15 marca to bedzie 37-38 tydzien, nie wspomne ze za wizyte plus ktg plus badania place ponad 250 zl, posiewu nie mam jeszcze zrobionego i chyba juz nie zdazy mi zrobic, bo ja mysle ze to ebdzie moje ostatnie spotkanie z lekarzem, 250 zl to dla mnie w tej chwili spory wydatek i jezeli by sie cos dzialo przez ten tydzien ,dwa to chyba odrazu pojade do szpitala, chyba zebym sobie na wlasna reke zrobila gdzies ten posiew, zaraz zadzwonie do laboratorium... zapytam. Istnieje tez opcja ze on mi pobierze wymaz , a ja tylko zadzwonie i zapytam o wyniki. Kumkura nie strasz )) ja miewalam w tamtym roku bardzo bolesne miesiaczki, wyłam z bólu, dosłownie traciłam świadomosc ze światem, tak mnie bolalo, zawsze mialam do tego biegunke i wymioty, jesli porod bedzie mnie bolal bardziej( a pewnie bedzie) to nie wiem czy nie bede potrzebowala wizyty u psychologa albo psychiatry.Ja ruchy malucha czuje praktycznie w kazdej godzinie, jest godzina ze tylko dwa czy 3 , ale jest i taka ze daje mi niezle popalic, zazwyczaj jak go lekko pukne i zrobie kilka glebokich oddechow to sie odzywa ![]() Mniej ruchów czuje jak mi brzuch twardnieje czesto. W 32t6 dni mój synek wazyl 2500. Ja sie wczoraj doprowadzalam do porzadku depilacja pełna pazurki, masaż rękawica, balsamowanie, odzywkowanie, nie bylo łatwo,ale jestem cacyMeg gratulacje )) my w sierpniu bedziemy obchodzic 4 rocznice, mam nadzieje ze uda nam sie gdzies wyskoczyc i jakos fajnie to uczcic![]() Musze isc do sklepu po czekolade !
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chyba po kościele zrobimy kawa i ciasto i potem jakaś kolacja... ale w sumie jeszcze nie myślelismy na ten temat |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
Meg, gratulacje
![]() Co do chrzcin: dla mnei optymalnie byłoby rodzice plus chrzestni z osobami towarzyszącymi, ale to nierealne: mieszkamy z tesciami, wiec siostra męża się pewnie pojawi, pewnie z chłopakiem. Mieszka też babka, więc zlezie. W takim wypadku moja strona nie będzie chciała być gorsza, więc moi dziadkowie, obydwie siostry z os. towarzyszącymi i chrzestny z żoną. w sumie: 15 osób wszystkiego. Nie wiem, gdzie to pomieszczę... Myślę, że obiad i ciasto z kawą powinno być ok, żadnych sal itp nie będę wynajmować. |
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się nic nie zadzieje to przez weekend siedzę w domu a w poniedziałek o 9 mam dzwonić do gina i ustalimy co dalej
Mam nadzieję że do tego czasu coś sie ruszy
|
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudowny!
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- cottonpuma.. Współczuję, kurcze, że też to wszystko musi Cię doświadczyc zdrówka życzę, oby wszystko się ułożyło!trzymam kciuki za Asikę i Agabi! ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- o ja tez podpinam się do pytania ![]() o wadze mojego dziecięcia dowiem się we wtorek. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Meg MakeUp gratuluję ślubu! ![]() Dziewczyny wiadomośc od Cytrynki: była dziś na wizycie - 3 cm rozwarcia i nieregularne skurcze, jedzie na IP niedługo! Trzymamy kciuki!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-01 o 13:44 |
||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na chwile
tak jak pisalam Lenie bylam dzis u gina na wizycie i mam rozwarcie na 3cm z ip odeslali mnie do domu ale zaraz z powrotem jade na kontrole i mam juz zostac :O wody mi sie nie sacza dziecko glowka na dol ulozone, krew sie ze mnie leje po badaniu szyjki :/ i krzyz mnie boli ![]() trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka
|
|
|
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytrynka za Ciebie, będzie dobrze![]() Rybka zapraszam
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki z całej siły! ![]() czekamy na wieści!
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
kciuki Cytrynka!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynko trzymam kciuki mocno
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moze nie dlugo urodzisz... skoro wody sie sacza. Pisz na biezaco co z Toba A lena chyba sie nie podzielila informacjami... ![]() O prosze... na raz zescie napisaly
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-03-01 o 13:51 |
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj wyjątkowo wcześnie spać poszłam gdzieś ok 23 oczywiście w nocy z 5 razy musiałam wstać do toalety TŻ przyjechał po 6 siedzieliśmy do 9 było miło i zasnęłam razem z nim jak się obudziłam ok 10 nie było prądu masakra, włączyli dopiero ok 12 a ja na śniadanie chciałam tosty, a jak tu zjeść tosty bez prądu więc musiała być buła z dżemem :Pjutro mam odebrać te wyniki z paciorkowca ewentualnie w poniedziałek i teraz cholercia nie wiem czy mam je od razu zawieźć do swojego lekarza czy czekać do 14marca na wizytę i wtedy mu dać ![]() No i moja koleżanka jest w ciąży będziemy miały dzieciaczki z tego samego rocznika - tak samo jak my obie Widziałam, że pisałyście o niedzielnych leniwych dzieciach - a to brednie. Bo ja z poniedziałku i co pracuś powinnam być ?? - a wręcz przeciwnie bo leń ze mnie nie z tej ziemi ![]() aaggga Dominik jest cudowny !! a ja dziś miałam sen - śniło mi się jak karmiłam maluszka jak odciągałam laktatorem, jak mi mleko wyciekło no i dziś przyszły mi zamówione staniki do karmienia z allegro - JESTEM NIE ZADOWOLONA MegMakeUp gratuluję ślubu A co do ślubu cywilnego u mnie też był nagle pewnego wieczoru wracając z nad morza siedzimy wieczorkiem i tak rozmawiamy i doszliśmy w chwile, że chcemy cywilny jak najszybciej to jeszcze tego samego wieczoru dowiedziało się o tym kilka osób, reszta na dniach, na dniach załatwialiśmy termin i w zasadzie wszystko na szybko Na ślub zdecydowaliśmy się jakoś pod koniec sierpnia, a 1października się odbył Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytrynka trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynka
! Malenstwo się już pcha na świat! ;-) powodzenia!
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!
![]() asika, cytrynka powodzenia - trzymam kciuki ![]() ![]() kurcze, wiecie co, ja jestem w 40 tc, mam nisko brzuch, w dzień co chwila do kibelka biegam, a w nocy ani razu nie wstaje - tzn. dopiero koło 5:30 się budzę, ale później i tak nie mogę zasnąć, więc nie liczę tego jako budzenie na siku natomiast spać i tak nie mogę, zasypiam o 2-3, budzę się, jak wspominałam, o 5:30. Później jeszcze trochę śpię jak M. wyjdzie do pracy...Wczoraj byłam na KTG - wszystko ok, mam się stawić w poniedziałek, czyli w dzień terminu. A dziś wizyta - trzymajcie kciuki żeby było ok, najlepiej żeby się okazało, że mam rozwarcie i mam jechać na IP cos mi się wydaje, że moja córunia nie będzie chciała wcześniej wychodzić |
|
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
Hm... chodzi za mną fasolka szparagowa więc chyba ugotuję na parze bo mam zamrożoną do tego troszkę masełka i otręby z przyprawami,a dla TŻ jeszcze jakieś mięsko
![]() Ja ostatnio nie mam apetytu na nic...nawet na słodkie. W sumie mogłoby tak zostać bo przez te ostatnie miesiące to czasem sobie pozwalałam na szaleństwa
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
ale się spłakałam
polecam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo poki co to jestesmy najblizej terminu, no jeszcze przed nami Mag i Joanaros, ale dosc sporo dziewczyn po nas spieszy sie na porodowke a w poniedzialek to masz sie juz do szpitala stawic, czy tylko na jakas kontrole?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-03-01 o 14:09 |
||
|
|
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj coś obficie nam się ten marzec zaczyna
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla koleżanki
|
|
#1740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaciśnięte. czy to już dziś? omsknęłoby się z 29.02 o włos!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

ale dzielnie łykam no-spę na zmianę z magnezem,żeby jeszcze Tymonka trochę przetrzymać 

zdrówka życzę, oby wszystko się ułożyło!