|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Oliweczka moge Ci dac namiary na dobra endo z LBN na nfz, terminy w miare.
|
#2372 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzień dobry
![]() od jakiegoś czasu nadrabiam, ale znając życie czyt. dziecko, to zaraz się obudzi i znowu nic nie napiszę, więc piszę ![]() dzień zapowiadał się byle jak, ale udało się spacerek zaliczyć, mżawka nas nie przestraszyła ![]() wodaqua, eveewe, oliweczka za szczepieniawodaqua mam nadzieję, że dzień mija spokojnie i miło (o ile tak można powiedzieć o powrocie do pracy ) pewnie, że pamiętam, że mamy takie same wózki a widziałaś, że zupełnie zmienili kolorystykę na ten rok i naszego już nie ma? W zeszłym tygodniu było tak ładnie, że w niedzielę zainstalowałam spacerówkę i wybraliśmy się na spacer i ..... zaczął padać śnieg przez chwilkę żałowałam, że się przesiedliśmy, ale ciężko już mi było znosić ją z gondolą z drugiego piętra. Spacerówka jest super, na razie Hania jeździ zupełnie na płasko i w śpiworku, tym co był w komplecie, i chyba całkiem jej wygodnie, a na pewno więcej do oglądania i nie upycham jak śledzika ![]() Naataaszkaa jak opisywałaś przeżycia żłobkowe, to normalnie tak mi się smutno zrobiło jakby to mojej Hani dotyczyło, ale zobaczysz z każdym dniem będzie dużo lepiej Natka i tak trzymać z "nękaniem" projektantki kciuków oczywiście nie puszczam, za pozwolenie i dotrzymanie terminu, przyszły kwiecień to bardzo ambitna datapamiętam, że chyba Zanka, Marina i Youyou wspominałyście o tatuażach z okazji urodzenia dzieciaczków, imion? Wymyśliłyście coś? bo jedziemy na weekend do rodziny tż i się właśnie zastanawiam czy czegoś sobie nie zrobić (o ile będzie czas, znaczy baaaardzo chcę zrobić ) tylko właśnie nie mam do końca sprecyzowanego pomysłu... Bardzo mi się podobał Zanki na nadgarstku, tylko nie wiem czy mogę sobie pozwolić na taki bardzo na widoku - praca
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justi ja jeszcze nie wymysliłam nic, na razie myślę, czekam na jakiś może w przyszłości przypływ gotówki i wtedy pewnie zrobię spontan. Na razie stoję w punkcie wyjścia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-01 o 14:10 |
|
|
|
|
#2374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobny pogląd co do słoiczkowego jedzenia -byle do wiosny, wtedy też coś sama ruszę a swoją drogą wtedy będzie blisko do roczku i mam zamiar uczyc go już jeść z "naszych talerzy " Cytat:
![]() co do rozwoju to wiesz między naszymi dziećmi jest tylko 2 tygodnie różnicy więc też się zastanawiam co z mojego taki leń. Cytat:
a może właśnie te problemy z nocką wynikają z braku systematycznych drzemek w dzień?? tak mi sie nasuneło ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziubku nie przejmuj się, kazde dziecko jest inne i zobaczysz w załapie w lot o co chodzi... Moje nie długo zaczną chyba raczkować bo już podnoszą dupki i staja na czworaka, bujają sie i fik. A moja córa ewidentnie odmawia mleka... i już kombinuję. Druga na szczęście nie odmawia...
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku dwa tygodnie to jest bardzo dużo w przypadku takich maluszków, moja tak na prawde od 2-3 dni dopiero prezentuje nowe umiejętności, siadanie i wspinaczka.
Youyou ja zazdroszcze Tobie. Fajne miejsce. |
|
|
|
#2377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj paskudna pogoda Mokro, szaro, buro i ponuro... Na spacerek nie wyjdziemy, bo nie mam folii przeciwdeszczowej do żadnej spacerówki Do nuny mam zamówioną a do mury musze jeszcze kupić.Od kąd Domek siada sam, sam się przemiszcza, wstaje to mam tyyyyyle czasu dla siebie. Zostawiam go na puzlach rozłożę zabawki i on sie tak może bawić 1,5 h jak nie dłużej. Jak mu się jedna zabawka znudzi to idzie sobie do nastepnej i tak się bawi. Fakt, że nie raz się obije, upadnie, zapłacze jak się uderzy. Teraz mamy etap, że przy wszystkim wstaje i muszę uważać. Jak ma dzremkę w łożeczku, to pierwsze co robi to wstaje i wola "taaataaaa". Fajnie tak, już taki duzy brzdąc ![]() Sweet także się nie martw, bo mój też z tych większych dzieci a zaczął bardzo szybko sam siadać i wstawać I wcale mu nie przeszkadzają duże udzika, brzuch... Jest zwinny jak mało ktoCytat:
No właśnie już zaczyna dreptać, więc buty musi mieć Póki nie wstawał to na dworze był tylko w skarpetach. A buty kupił mu mój mąż, bo on to totalny dresiarz jest![]() Cytat:
Domek aż piszczal z radości.Cytat:
Moja mama to mi nie raz delikatnie powie, że za ciepło go ubieram, a teściowa ZAWSZE że biedakowi zimno będzie ![]() ![]() Patik no właśnie nigdy az tak nienagrzali, zasze maja ciepło i nieraz im mówiłam, że jak wiedza że przyjedzie Dominik to żeby dobrze wywietrzyli , żeby nie było duszno ![]() Ja wiem, że to wszystko z troski, ale jakbym nie mówiła... Ahh no nie dogadasz się. A ta promotorka to jakaś dziwna, przykre że tak olewa sprawę... A co się dzieje z Cookie? |
|||
|
|
|
#2379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
EMILIE I ZUZIU, gratulacje!
![]() ![]() patik, niefajnie Cie promotorka traktuje Cytat:
ehhh...uwielbiam takie "ciocie dobra rada" Cytat:
ja przyznaję że nie zawsze, przy takiej pogodzie jak teraz zdarza mi się nie ubierać, zwłaszcza jak mamy tylko kawałek z samochodu przejść Cytat:
![]() Cytat:
no własnie kurka nie wiem, cały się tak jakoś mocno zabarwił, takie pół drugiej kreseczki było.... ale kupiłam drugi i na nim nic nie wyszło dzisiaj. A w sumie szkoda..... Tylko dlaczego mnie mdli cały czas...... Cytat:
![]() gratulacje! Cytat:
bardzo fajna A ja muszę pochwalić mojego syna. Jestem z niego dumna Nastawiłam się na ogromny ryk przy zmianie opatrunku, zwłaszcza że pan doktor mu cewnik troszkę mocniej wcisnął. A ten nic! Patrzył na lekarza z zaciekawieniem, rozglądał się wokoło, a potem jeszcze panu doktorowi "pa pa" zrobił
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ja ubieram Domkowi rajstopy, body z długim rękawem, sweterek, kurtka zimowa, spodnie , czapka, pod szyję bandamkę i buty. W spacerówce nie nakrywam ani kocem ani nie wkładam w śpiwór.
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Natanowi drugi ząb wychodzi i czasem wytrzymać z nim nie mogę cholera, bo sam nie wie czego chce A ja jakaś słabizna taka jestem, nie mam siły na nic, bleee... Jeszcze mąż do mnie dzwoni i mówi, że musi dłużej w pracy zostać
|
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję!
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
ale ciężko ogarnąć mi te drzemki, bo jak wstanie, tak jak dziś o 5 to trzeba już ją położyć o 8 najpóźniej bo ledwo zipie. Jak wstanie o 6.30 to po 9 dopiero... Codziennie inaczej
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaje między 5-7 kładę go między 9-10 bo padnięty. Potem się bawimy, jemy obiad i znowu chwila zabawy i sen między 13-14. Potem juz sen wieczorny ok 19. Mały w dzień spi róznie, od 30 minut do 2h -choć rzadko ta ostatnia opcja występuje. I obojętnie ile pośpi trzymam się tych pór drzemki. Jeśli spi mniej to wiecej sie z nim bawię,żeby go zając i żeby wytrzymał do kolejnej drzemki. A na spacery wychodź może po drzemkach wtedy może nie będzie spać i jakoś sie wszystko unormuje. Scio GRATULUJĘ kolejnego kg !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/burz...wiadomosc.html niezle poglady....
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mimo wszystko dzięki Cytat:
Czasem odnoszę wrażenie, że Radek robi co chce
|
||
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Jestem i żyję W pracy fajnie, cieszyli się że kolejne ręce do roboty wróciły a ja nie zapomniałam jak się parcuje Zosia z tatusiem pieknie sobie poradzili, dziecko szczęśliwe, tatuś spełniony ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamy, taty i Zosi ![]() Kurde, tak czytam że Wasze dzieciaczki idą spać o 19, 20 a u nas to już dawno i nieprawda... Jak zaśnie o 20 to i tak za pół godzinki się obudzi i pójdzie spać 23-24 Nie da się go za cholerę przestawić, już mu próbowała jakoś drzemki w dzień poprzestawiać, pory jedzenia, no nic. Nie wiem gdzie robię błąd
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2393 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Moja też
. Tylko mi wcale nie jest z tego powodu wesoło .Cytat:
. Ale napiszę inaczej - z całego serca gratuluję Ci wytrwałości!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Aaa i ze za późno ją kąpałam. Kąpałam ją o 19.30, o 20.00 spała padnięta i wstawała rześka o 21.00. Do 23.00-24.00 szalała. Teraz u nas wygląda tak (może coś Ci pomoże): 8.30 (9.00) -wstaje 11-30(12.00)- 13.00 (13.30) - drzemka (czasami krócej) 16.30 (17.00) -18.00 - drzemka (i ani minuty dłużej niż 18.00) 19.00- kąpiel 21.00 - sen nocny Zuzina dziękuje wszystkim kochanym ciociom za życzenia!!!
|
|
|
#2394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziubku, dziękuję Ci za wszystkie rady ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
co sądzicie?
miala ktoras doczynienia? http://www.wozkifoteliki.pl/hauck-al...zka-p-720.html chyba kiedyś agni82 pisala, że dostala krzesełko stokke, zakochalam się w nim widząc w sklepie ![]() (ciekawe czy w rodzimej skandynawii sa tansze )to jest bardzo podobne, a szukam czegoś w miare zwyklego, to co mamy pożyczone plastikowe chcemy oddać zajmuje dużo miejsca i jakis kiepski model, a takie drewniane zwykle fajnie pasuje do kuchni do blatu i do takich zwyklych naszych krzeseł przy stole ![]() co sądzicie? jestem ciekawa waszych opinii licze się z nimi |
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś w tych porach musi być bo jak za późno położymy małego spać-po 20 to jest tak zmęczony,że często pada przy butelce i pije prawie na spaniu ale po pół godzinie sie budzi gotowy do zabawy. A jak go położymy o 19 to , owszem walczy często ze snem , wariuje w łózeczku, wierci się , turla i gada ale jak zaśnie sam to śpi do rana Cytat:
|
||
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam juz wrażenie ze tez będzie gadal podziwiał ![]() a własnie aż się wgłębiłam w temat nuny bo nie wiedziałam o co chodzi że nie ma tego pałąka jakos nie zajarzylam ale już wiem ![]() hm to dla mnie tez bez miłości wzajemniej Jaś dostał takie fajne Lamaze do spacerowki i kierownice do przyczepienia musi być oparcie na skarby a!! dzisiaj w sklepie pierwszy raz Jasia wiozlam w wózku sklepowym byly żale w gondoli nie mógł mi usnąc i własnie zacząl się podciągać do siedzenia, wyjełam go i był taki przezadowlony, oczka mu sie świeciły do tych wszytskich kolorowych półek
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Moze wtedy cos sie poprawi, a napewno rozklad dnia sie unormuje, bo nie bedziesz musiala wychodzic na spaniu.
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooo tak ale telik zaczela dopiero rozszerzac dietkę ![]() chce spaaaaac
|
|
|
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi Sara pada o 19 jak kawka i dłużej jej nie przetrzymam znowu żeby rano pospała do 8 chociaż.. Aniaa to musisz jeszcze 3 zrobić rano ![]() Promotorka jakby nie ta sama osoba. Pisałam u niej inżyniera i nie mogłam złego słowa powiedzieć. Wszystko miałam podane na tacy, spis treści napisany, kontakt mailowy i tel, literatura dana...a teraz? nic z tych rzeczy. Nie wiem co z nią...jestem zawiedziona. Byłyśmy 1,5 h na spacerku. Sąsiadka z małą Julką dołączyła. Miło tak z kimś tak spacerować.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

)

za szczepienia
) pewnie, że pamiętam, że mamy takie same wózki
przez chwilkę żałowałam, że się przesiedliśmy, ale ciężko już mi było znosić ją z gondolą z drugiego piętra. Spacerówka jest super, na razie Hania jeździ zupełnie na płasko i w śpiworku, tym co był w komplecie, i chyba całkiem jej wygodnie, a na pewno więcej do oglądania i nie upycham jak śledzika
jak opisywałaś przeżycia żłobkowe, to normalnie tak mi się smutno zrobiło jakby to mojej Hani dotyczyło, ale zobaczysz z każdym dniem będzie dużo lepiej 
nawet nie umialam go pocalowac jak ich odwiedzalam, bleeee

(nazwy nie panietam... plandeka?). jakby nie kombinezon to dostalaby własnie druge spodnie, skarpety i albo buty albo kocyk - tylko ze wgledu na stopy.

Mokro, szaro, buro i ponuro... Na spacerek nie wyjdziemy, bo nie mam folii przeciwdeszczowej do żadnej spacerówki
masakra z ta temp. Troszke bezmyslni. Mojego TZ babcia tez ostatnio tak napalila w piecu jak mielismy przyjsc, ze Marys tez wyrozbieralam i mowie, zeby przestala tak palic. A jak Marys zaczela marudzic, poszlismy do siebie i odzyla.
ale kupiłam drugi i na nim nic nie wyszło dzisiaj. A w sumie szkoda.....
zębole
klask i: