|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Niestety jeszcze poprzedni system nauczył nas, że mamy oczekiwać wszelkiej pomocy od państwa. I to za darmo. Myślę, że przy obowiązkowym ubezpieczeniu, takim jak np. w Holandii, trzeba skorzystać również z wzoru odpowiedniego pomocy dla najuboższych. Nie znam szczegółów, ale na pewno Holandia, USA, Wielka Brytania mają wypracowane odpowiednie zabezpieczenia. I nie można mówić, że przy zastosowaniu takich systemów ktoś pozostaje zupełnie bez opieki. Fakt pozostaje faktem, żadna z nas nie jest prawdopodobnie specjalistką od systemów opieki zdrowotnej na świecie i możemy sobie tylko luźno o tym podyskutować. |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Co do przypadłości trzeciotrymestrowych, ja co rano mam zawroty głowy i jestem słaba - jakieś ciśnienie masakryczne pewnie mam. A dzisiaj mi doszło jakieś migotanie w oczach - nic nie mogłam przeczytać bo mi migały literki... |
|
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak moja szwagierka ![]() O oczkach "6 miesiąc ciąży, a więc czas od 23 do 27 tygodnia ciąży, to coraz szybszy wzrost maluszka w brzuchu mamy. Zaczyna otwierać oczy i, dzięki rozwiniętym uszom, słyszy swoje otoczenie.""W 27 tygodniu ciąży oczy dziecka się otwierają, lecz przez większość czasu (około 15 godzin) dziecko śpi."
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-01 o 15:06 |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały na ostatnim usg już czasami otwierał
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-01 o 15:18 |
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem za zniesieniem państwowej służby zdrowia.
Nadal istniałyby szpitale i opieka medyczna, ale finansowana przez prywatne fundusze ubezpieczeniowe. Teraz też jest tak, że nie każdy jest ubezpieczony. Dużo ludzi pracuje na czarno, jest bezrobotnych i niezarejestrowanych w UP itp. Sama osobiście znam dużo takich osób. Poza tym, leżąc w szpitalu i tak musisz ponosić dodatkowe "koszty". 6 lat temu mój Tata trafił do szpitala. Kwalifikował się do operacji kręgosłupa. Ucisk był na nogę (w skrócie), która powoli przestawała funkcjonować. Lekarz dopiero wyznaczył termin operacji po prezencie w postaci pełnej koperty. Stpa niestety do tej pory nie jest sprawna- operacja była za późno zrobiona. Na oddziale od początku krążyła informacja, że mniej niż 1000zł się nie daje ![]() Leżał na sali z Tatą taki starszy pan, który nie miał pieniędzy. To był kwiecień, a On już leżał od grudnia i niestety, nie doczekał operacji
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-01 o 15:16 |
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musiało być słodkie
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-01 o 15:19 |
|
|
|
|
#4059 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wychodzę z domu i mam kałuże w butach... normalnie już mnie tak to wkurza że najchętniej założyłabym klapki i chodziła tylko w klapach...ale przecież jeszcze za zimno ![]() Cytat:
i chyba nie zmieni się to do poroduCytat:
![]() powinna być pół na pół - zrobiłabym jakieś oc na wypadki i wylądowaniu w szpitalu, a reszta ubezpieczenia prywatne, płacisz i wymagasz a nie. A dla osób biednych karty medyczne i tyle... ile pieniędzy byśmy zaoszczędzili, ile byśmy odłożyli i nie byłoby wkurzania się na służbę zdrowia państwową. Ja jestem w kraju w którym za wszyschich lekarzy jeśli pracujesz płacisz z własnej kieszeni, jedynie masz ubezpieczenie w pracy i od wypadków - jeśli jesteś biedny dostajesz kartę medyczną i tyle - nikomu nie ucinają składek w wysokości 1/3 wypłaty - i wszyscy są zadowoleni |
|||||||
|
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj miałam kontrolę z ZUSu w domu.
Miała któraś z Was też? |
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niczego od nikogo za darmo nie oczekuję. Ale tak państwa są skonstruowane, że zapewniają opiekę. Jestesmy jeszcze daleko za państwami, które sprywatyzowały służbę zdrowia. I długo ich nie dogonimy. Cytat:
Resztę pozostawiam bez komentarza.
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Żartujesz?? A jak długo jesteś już na L4?? Ja jestem dopiero ...w niedzielę będzie 33dzień...za to jeszcze płaci mi pracodawca, to chyba jeszcze kontrola nie przyjdzie... Co mówili? O coś pytali??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
na zapytajpolozna napisali, że od 27 tyg sie otwierają powieki
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie nie wiem , czy jestem za pelna prywatyzacja opieki zdrowotnej - z jednej strony grom spoleczenstwa wykorzystuje to (przyklad: pewna starsza pani co 3 dni dzwoni do mojej tesciowej i che miec pobrana krew bo ona sie zle czuje, moja tesciowa szlag trafia juz
bo wie o ktorej ta kobieta dzwoni do domu), a z drugiej strony jest wiele biednych rodzin z malymi dziecmi i mi ich po prostu szkoda... nie czyjas wina ze sie zycie nie uklada... ![]() mialam lepic pierogi, oczywiscie nic z tego nie wyszlo, caly gar kapusty mi wyszedl, dodalam pieczary i grzyby suszone i cebulke - jak dla przedszkola. W koncu zrobilam lazanki z polowy, a reszte farszu zamrozilam, bedzie na kiedy indziej wlasnie wcinam
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, otworzyłam stronkę zapytajpolozna i jakiś wirus tak siedzi
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też byłam tego zdania i co mieliśmy zrobić??? Nie życzę nikomu takich sytuacji.Masz jakiś pomysł jak obejść tą niechlubną "praktykę" dawania? Chętnie poczytam. To tylko z nazwy mamy teraz państwową służbę zdrowia. I tak płacimy. Pomijając tzw. "łapówki", zus płacimy. Spokojnie moglibyśmy te pieniążki rozdysponować na służbę zdrowia wg własnego uznania. A dla biednych rodzin są inne rozwiązania. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-01 o 15:35 |
|
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
juz 4 razy to obejrzalam
jak zobaczylam te malenstwo przy cycu to tez chcialabym miec juz moja corcie czy wasze TZ beda przy porodach? moj zapowiedzial, ze chce byc, na poczatku nie chcial ale widze, ze coraz bardziej przezywa to ze zostanie tatą i powiedzial, ze chce byc i na pewno wezmie pol urlopu na ten pierwszy czas |
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stopniowo go przekonuję, a raczej zmuszam, żeby jednak przy mnie był. Mówię mu, że nie będzie mi w krok patrzeć, będzie za moją głową, że zawsze może na korytarz wyjść, ale chce żeby przyszedł od razu po przyjściu dziecka na świat.
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niech się wezmą za prawdziwych symulantów a nie, masz co wpisane w L4 1 czy 2?
|
|
#4074 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez mam taki przyklad w swojej rodzinie - jedna z najblizszych osob w mojej rodzinie choruje na depresje + nerwice - czesto mi sie wyplakuje, chce byc wysluchana, trzeba duzo pomagac, pocieszac itp. w koncu mnie to zaczelo nuzyc i meczyc... do czasu.... az w koncu sama zaczelam sie zmagac z takimi stanami i dopiero wtedy zrozumialam, jak takiej osobie jest ciezko, wiec staram sie juz nikogo nie oceniac latwo sie mowi, jak sie stoi z boku... . ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-03-01 o 15:41 |
||
|
|
|
#4075 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na zwolnieniu masz kod B1 czy B2? Chyba żadna z dziewczyn nie miała. A ja się teraz zastanawiam, bo wszędzie jako adres mam podany domowy rodziców, czyli tam gdzie mieszkałam jeszcze pół roku temu. Tutaj nie planujemy długo zabawić, więc nie zmienialiśmy adresu nawet do korespondencji. I co w takim wypadku? Bo w razie kontroli szukali by mnie w domu rodziców i zapewne nie zastali. Pewnie trzeba by się z tego pisemnie tłumaczyć...Cytat:
nic dodać nic ująć
|
|
#4076 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście przywitałam ich w piżamie i mój pies szczekaniem więc Panie nawet nie weszły tylko sprawdziły dowód, zapytały kiedy termin i powiedziały że nie będą niepotrzebnie niepokoić a kontrola zweryfikowana poprawnie tak więc mam odpoczywać Cytat:
|
||
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-01 o 15:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Jam jest Beata

A wydaje mi się, że to co najważniejsze w związku nam uciekło. Pozostała "tylko" miłość...

.

masakra...
niech się wezmą za prawdziwych symulantów a nie, masz co wpisane w L4 1 czy 2?
nic dodać nic ująć