Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 16:32   #91
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
witam w nowej części i z okazji 100 -dniówki moja tablica
mój kolorek
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:36   #92
niusia_87
Zakorzenienie

Na trzy godzinki Was zostawić i już nowy wątek i już 4 strony w nowym wątku.
Powiem Wam coś:

Straszne gaduły jesteście...
... i ja również :P
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:03   #93
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
widzę, że temat pracy się pojawia... ja już szukam bardzo długo pracy teraz mam stypendium, ale jak skonczę licencjat to już sie skonczy.... przeraża mnie myśl, że nie będę miała swoich dochodów i będę musiała prosić o kasę męża. on mowi ze to bedzie nasza wpsolna kasa, ale ja sie bede czuc niedowarttosciowana bo tylko ona zarabia... jak wy sobie z tym radzicie?
a najabrdziej boli mnie to, ze miesiac przed chcielismy juz zaczac sie starac o dziecko, ale boje sie ze jak zajde w ciaze to od razu beda propozycje pracy i znow bede zdolowana ze moze moglam poczekac i tak w kolko.
napisalam w poprzedniej czesci, ale juz jest zamknieta
ja bym sobie nie radziła w takiej sytuacji nigdy tak nie mieliśmy, to prędzej odwrotnie było, bo ja wcześniej zaczęłam pracować niż TŻ, ale jakby się coś stało i straciłabym pracę to nie wiem co bym zrobiła
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Jestem i ja! Hohoho, już 20 część, a jestem z Wami od pierwszej No to chyba najwyższy czas wyjść za mąż
ja też jestem od 1 części
ale w tej części nie wyjdziemy jeszcze za mąż, bo się skończy za 2 tygodnie pewnie
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
dziewczyny ja prosze o kciuki..poszerzam swoja działalność o zupełnie inny dział....o dodatkowy dział Musi sie udac a Wy dajecie czarodziejska moc!!!!

Cytat:

ale jesteście gaduły zostawić Was na chwilę a tu nowy wątek

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:04   #94
Blacky
Zadomowienie

Lecę na obiadek, bo znów się na za długo do komputera przyssałam.

Pewnie wpadnę wieczorkiem na chwilę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:08   #95
ona8686
Zakorzenienie

Nie zwróciłam uwagi i podpowiadam jeszcze na posty z poprzedniego watku, ale nie bede ich tu kopiować co by nie zaśmiecać.

Cytat:
Witam sie i ja.....

dziewczyny ja prosze o kciuki..poszerzam swoja działalność o zupełnie inny dział....o dodatkowy dział Musi sie udac a Wy dajecie czarodziejska moc!!!!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
widzę, że temat pracy się pojawia... ja już szukam bardzo długo pracy teraz mam stypendium, ale jak skonczę licencjat to już sie skonczy.... przeraża mnie myśl, że nie będę miała swoich dochodów i będę musiała prosić o kasę męża. on mowi ze to bedzie nasza wpsolna kasa, ale ja sie bede czuc niedowarttosciowana bo tylko ona zarabia... jak wy sobie z tym radzicie?
a najabrdziej boli mnie to, ze miesiac przed chcielismy juz zaczac sie starac o dziecko, ale boje sie ze jak zajde w ciaze to od razu beda propozycje pracy i znow bede zdolowana ze moze moglam poczekac i tak w kolko.
napisalam w poprzedniej czesci, ale juz jest zamknieta
Ciezka sprawa, nie bylam w takiej sytuacji, tuz po maturze załapałąm sie na staz, bo nie dostałam sie na studia dzinne, z czego jestem teraz zadowolona. A po stazu roznosilam cv w rozne miejsca aby tylko cos miec swojego, nawet za te marne grosze. A za Ciebie trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
tak, masz 100% racji. Jeśli już ktoś decyduje się na zabranie ze sobą dziecka, powinien go pilnować. Na weselu nosi się gorące dania, napoje. Można coś wylać na malucha, który niesfornie biega po sali. Kiedyś, kilka lat temu, zdarzyła się na jednym weselu u mojej rodziny sytuacja, gdzie dziecko zostało oblane przez kelnera gorącymi flaczkami. Po prostu wpadło na niego jak niósł tacę z zupą. Poparzyło sobie buzię, nie jakoś tragicznie, ale strasznie płakalo. Poza tym nie podoba mi się też jak np. jest pierwszy taniec a dziecko biega kolo Pary Młodej, szarpie za suknię itd. Nie bylam na takim weselu, ale oglądałam film z takiego wlasnie wesela. Nieładnie to wyglądało. Rodzice powinni mieć oko na swoje dzieci i już.

Mam doła, bo się pokłóciłam z moim TŻ ech a tu tańce dzisiaj i nie mam w ogóle ochoty z nim tańczyć
Co do pogubionego, to jest wychowanie rodziców. Dziecko jest dzieckiem, kazde jest inne. Tylko rodzic powinien go wychować i w takich sytuacjach zwracac uwage i tłumaczyć, a jesli tego nie robi to skad dziecko moze wiedzieć czy to dobre czy to złe? Ktoras z Was napisała, że dziecko a Dziecko to różnica.

Cytat:

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:11   #96
__Paulinka__
Zakorzenienie

dobra, doczytalam Was, a teraz spadamy na kurs... 2,5 godziny..:/ chyba tam zasne,bo dzisiaj wogole zdechla jestem:/
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:19   #97
fablous
Zakorzenienie

Przeglądałam sobie suknie z mojego regionu na we-dwoje.pl, do tej pory ograniczałam się tylko do allegro. I znalazłam dziewczynę, która sprzedaje San Patrick Calais w dodatku w moim rozmiarze. Strasznie się podjarałam, od razu napisałam maila a tu okazało się, że ogłoszenie już nieaktualne
Dlaczego ja nie zajrzałam tam wcześniej . Ale znalazłam ten sam model i też mój rozmiar w Krakowie a to w zasadzie tylko 120km. Może namówię TŻta żeby ze mną pojechał. Chociaż pewnie piętą się przeżegna jak usłyszy, że chcę jechać tylko przymierzyć :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-san-patrick-calais2.jpg (79,7 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2012-03-01 o 17:21
fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:23   #98
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cóż, nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc trudno mi coś radzić, ale może nie byłam właśnie dlatego, że po prostu poczekałam, aż skończę studia (mgr) i będziemy oboje pracować. Ja jestem taka, że lubię być niezależna, również pod względem finansowym i nie wyobrażam sobie, żeby tylko mąż nas utrzymywał. Przecież muszę mieć na swoje potrzeby, ciuszki, kosmetyki, utrzymanie auta itd. oraz na wspólne życie. A dzieci na razie nie planujemy, bo oboje czujemy, że to jeszcze nie czas (rocznikowo mamy 25 i 31 lat). Szczerze mówiąc to będąc po licencjacie, bez żadnego doświadczenia zawodowego i własnych dochodów nie zdecydowałabym się na dziecko, ale to już kwestia bardzo indywidualna - mnie instynkt jeszcze nie woła i jak byłam w Twoim wieku też nie wołał. Dla mnie priorytetem było wtedy skończenie studiów i rozwój zawodowy, bo pracowałam w zawodzie od 2 roku studiów.
w pełni popieram. Zwłaszcza dziewczyny, które mają 22-23 lata, po co się spieszyć z dzieckiem, jeśli nie ma dobrych ku temu warunków

Cytat:
no i super w końcu inny kolor niż fiolet

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu uwazasz, ze z dzieckiem na weselu nie mozna sie bawic Wierz mi - mozna !!! Nawet z bobasem
nie jestem matką, więc moje obecne przekonania jako bezdzietnej dziewczyny są takie, że nie można dobrze się bawić z dzieckiem na weselu. Można się dobrze bawić z dzieckiem w parku, na placu zabaw albo na urodzinach cioci Krysi, ale nie w miejscu gdzie jest 90% nietrzeźwch osób i głośna muzyka. chyba że dla kogoś szczytem zabawy jest siedzenie przy stole lub w ławeczce przed salą i bujanie malucha. Bo ani nie wypijesz, ani nie poszalejesz na parkiecie. Zależy też oczywiście co dla kogo jest zabawą

ladystar widziałam jeszcze w poprzednim wątku, że miałaś dylemat co do fryzury. Ja też chcę rozpuszczone, a żeby włosy nie skróciły szyi i odsłoniły kolczyki - z jednej strony założę włosy za ucho i puszczę na plecy, można też zebrać włosy asymetrycznie, na jedną stronę. Na sali koleżanka fryzjerka mi ewentualnie ładnie zwiąże w niski koński ogon i przewiąże kokardką.

a ja zamówiłam grzebyczki z Etsy

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:30   #99
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Przeglądałam sobie suknie z mojego regionu na we-dwoje.pl, do tej pory ograniczałam się tylko do allegro. I znalazłam dziewczynę, która sprzedaje San Patrick Calais w dodatku w moim rozmiarze. Strasznie się podjarałam, od razu napisałam maila a tu okazało się, że ogłoszenie już nieaktualne
Dlaczego ja nie zajrzałam tam wcześniej . Ale znalazłam ten sam model i też mój rozmiar w Krakowie a to w zasadzie tylko 120km. Może namówię TŻta żeby ze mną pojechał. Chociaż pewnie piętą się przeżegna jak usłyszy, że chcę jechać tylko przymierzyć :/
A nie mozesz znalezc salonu gdzies w bolizu z ta sukienka, albo chociaz w podobnym fasonie? Zobaczyłabyś jak wygladasz i czy Ci pasują takie. Z drugiej strony romantyczny wypad do Krakowa

Franuś
Stary 2012-03-01, 17:31   #100
nena1984
Zakorzenienie

fablous piękna ta suknia

Stary 2012-03-01, 17:36   #101
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
wiesz co, u mnie też była taka sytuacja, że w pracy połowa osób myślała, że ich zaproszę na wesele. Jeden ze wspólpracownikow, starszy pan fotograf, powiedzial mi wprost, że "no, na twoim weselu to sobie przynjamniej pojem, bo moja żona juz nie ma siły gotować" głupio mi się zrobiło, bo wcale nie zamierzałam go zapraszać.
Naturalne jest to, że oburza nas, gdy ktoś wprasza nam się na wesele ale ja np. mam taką sytuację, że babsko z mojej pracy (swoją drogą wredne, zakłamane i plotkujące) wprasza mi się na ślub. Ja wiem, że nie mogę nikomu zabronić pójść do kościoła, ale jednak jej telefon z pytaniem "Kiedy ślub ?" (przy czym nic jej nie mówiłam, że się zaręczyliśmy) i maglowanie mnie co, gdzie, kiedy i zapewnienie, że będzie na ślubie, bo sobie już zapisała delikatnie mówiąc irytuje mnie.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Tak jest w prawie kanonicznym. Ale z tego co wiem, to jest jeszcze jedna zasada (ale nie jestem pewna na 100%), że godzina 16.00 obowiązuje w czasie zimowym a w okresie letnim jest to godzina 17.00.

Chociaż mój brat zrobił w tej sprawie research i twierdzi, że w maju msza o 16 w sobotę będzie mszą niedzielną.
Wiem, że w kan. 1248 par. 1 kodeksu prawa kanonicznego jest: "Nakazowi uczestniczenia we Mszy świętej czyni zadość ten, kto bierze w niej udział, gdziekolwiek jest odprawiana w obrządku katolickim, bądź w sam dzień świąteczny, bądź też wieczorem dnia poprzedzającego.", nie wiem jednak skąd niektórzy biorą akurat 16:00 godzinę. Nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie.

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a propo dzis dostalam info od koleżnki gdzie dostali zaproszenie bez dziecka (1 rok dziecko bedzie dopiero miało) iiiiiii odpisała że zobaczą czy przyjda bo nie wie czy tyle godzin wytrzyma maluch z babcią i ze w tym miesiacu to maja jeszcze 3 wesela i nie znaja terminów - uznaję tą wypowiedź jako nie zaprosiłaś Nas z dzieckiem nie wiem czy przyjde - mam wykręt nie przyjdę - czy dobrze to odczytałam? Po za tym tak małe dziecko na weselu (?) troche głupio ale co mam zrobić ? dobrze zrobiłam ze nie zaprosiłam z dzieckiem? sama nie wiem już ale ta odp wydaje mi sie wykretna
Wg mnie ta wypowiedź jest bezczelna i tyle.
Jeśli chodzi o kwestię zapraszania z dziećmi czy bez - zgadzam się z Tobą. Wesele nie jest imprezą dla dzieci. Rodzinę, to rozumiem, że głupio zaprosić bez dzieci na ślub i wesele (bo jakby nie patrzeć to rodzina), ale znajomych ? Na Twoim miejscu olałabym focha koleżanki. Chce, to przyjdzie, nie to nie.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:42   #102
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
poniedzialek odpada idziemy na kurs tanca z narzutem
wtorek mam zumbe
czwartek pilates
mozemy isc w piatek kolo 17
i w niedziele rano
mieszkasz na stoku tak ?? a masz czym dojechac na stadion albo gdzies do lasu ??

poza tym chodzenie z kijkami daje niezle po dupie
mam czym dojechać na stadion:P 107 końcowy to al. na stadion ok, to będziemy sie ugadywać dokładniej bliżej piątku
Stary 2012-03-01, 17:42   #103
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A nie mozesz znalezc salonu gdzies w bolizu z ta sukienka, albo chociaz w podobnym fasonie? Zobaczyłabyś jak wygladasz i czy Ci pasują takie. Z drugiej strony romantyczny wypad do Krakowa
Właśnie raz już mieliśmy taki wypad do Krakowa, też podyktowany moją chęcią przymierzenia sukni . Mierzyłam wtedy Marisę ale ostatecznie się na nią nie zdecydowałam. Sęk w tym, że najbliższy salon w jakim mogłabym przymierzyć tą suknię to też Kraków. Jeśli się w niej nie odkocham to chyba wypad do Krakowa nieunikniony
Jest jeszcze jedna możliwość. Ta dziewczyna z moich okolic, która sprzedawała suknię ma mi przesłać kontakt do dziewczyny, która ją od niej kupiła, bo też jest z Kielc. Jeśli wychodzi za mąż wcześniej, np. w maju czy czerwcu może będzie chciała mi ją później sprzedać. Ale to też duże ryzyko, bo jeśli w trakcie wesela ją uszkodzi lub cokolwiek to ja zostanę z niczym. A nie chciałabym 2 miesiące przed szukać gorączkowo nowej sukni.. No i nie wiem sama.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
fablous piękna ta suknia
Wiem, niestety ja też jestem nią oczarowana... Szukam w necie zdjęć real na PMkach, im więcej oglądam tym bardziej się zakochuję . Jest jest tylko jeden problem, zastanawiam się czy w ogóle skrócenie tej sukni byłoby możliwe tak żeby zachować te dół z piórkami? Jak myślicie? Wtedy musiałaby chyba być skracana od góry ale nie wiem w jaki sposób.

Dziś byłam też przy okazji w jednym z salonów u mnie w mieście i mierzyłam tą suknię. Góra do mnie nie przemawia ale dół ma bardzo ładny. Mimo, że bardzo mi się spodobała to jednak nie było tego "wow".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hotan.jpg (114,5 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2012-03-01 o 17:44
Stary 2012-03-01, 17:55   #104
ewika19
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
Ale szalejecie z tymi postami ;D. Ciężko mi nadążyć za Wami.

Widzę, że pojawił się temat dzieci na weselu. I chciałam Wam powiedzieć, że ja jestem smutna, że będzie tak mało dzieci u mnie! Uwielbiam dzieci na weselach, one dają taką radość, widać ile mają energii i zapału. A najlepsze jest to gdy rodzice chcą już jechać do domu a dziecko mówi "za chwilkę" . Sami mamy zamiar zorganizować jakieś zabawy dla dzieci. I osobiście nie wyobrażam sobie nie zapraszać ich bo przecież to jest moja/TŻa rodzina.
No ale wiadomo, każdy ma inne odczucia co do tej sytuacji. I chcę by za parę lat np. Majeczka powiedziała: "u cioci i wujka było super na weselu" .
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:57   #105
niusia_87
Zakorzenienie

Dla wszystkich dziewczyn, które również mają dziś 100 ddś -->
_________________________ _______________________
Przechodziłam dzisiaj obok Vistuli i patrze, a tu promocja już się skończyła

Cytat:
Napisane przez AngelWhite Pokaż wiadomość
niusia_87
Wiesz może czy bez problemu udaje się zorganizować taką imprezę?
Lokale organizują wesela w tygodniu. Ksiądz też odprawi Mszę. Jedynie może być problem z ministrantami, bo do szkoły chodzą. Bez ministrantów też da radę, można kościelnego wprawić
Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
pamiętam, że jak przybyłam na wątek to dużo o tym było mowy, bo nie jestem sama w tej sytuacji - jest górnikiem nocki są jednak szczególnie ciężkie, bo trzeba wszystko robić samemu i dłużej się pracuje, tzn tak jest w przypadku jego stanowiska....

Dziewczyny, ech, wpadam tu na chwilę i już uciekam spać, jutro od rana kolejne buszowanie po sklepach, trzeba projektować kuchnię, łazienkę, salon, wszystko przemyśleć.....

a tak na marginesie........ jestem szaleńczo zakochana

Dobrej nocy!
Górnik z dziada pradziada

Bardzo dobrze zakochańcu jeden

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
maly_czlowieczek - słodkie to co napisałaś! Ja też ostatnio mam jakąś odnowę miłosną, czuje się jakbym się zakochała dopiero tydzień temu aż ślub mnie bardziej zaczął cieszyć! Oby ten stan szybko nie minął!
zakochańcu, myślę, że mamy więcej zakochańców, mam nadzieję, że wszystkie są zakochańcami
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się dzisiaj dwa razy.
Najpierw poodpryskiwał mi nowy żel z pazurów, który testuję, a po 2 wczoraj wysłałam kurierem 2 krzesła drewniane takie dość ciekawe, bo sprzedałam na allegro i co? Dziś mi babka pisze że dotarły połamane :/ brak słów.
Jak to rozwiązałaś?
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Gdzie się podziałyście?
śpiochy śpią o 8:00 rano. Wstawałam o 5:00, ale nie miałam czasu rano do Was zajrzeć, jeszcze pociag mi zwiał i gonić go musiałam, ale dogoniłam
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z TŻ o tym jak będzie po ślubie - stwierdził że pierwsze kłótnie na pewno zaczną się gdy rozpoczną się rozgrywki EURO.

Aż się tego boję, będziemy mieć dla siebie tylko jeden pokój (będziemy niestety mieszkać u teściów- zamierzamy się budować więc kilka lat trzeba będzie przetrwać) i do spięć na pewno dojdzie.

Osobiście piłki nożnej nie lubię a wiem że TŻ wtedy nie będzie w stanie nic odciągnąć od telewizora...
Dantego tez nie będziemy mieć telewizora. Ja nie miałam telewizora przez 3 lata i zyję
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
nie wiem jak Wy ale ja coraz bardziej "jaram" się tym naszym weselem i znowu mam jakieś ADHD jak wiewiórka z bajki "Skok przez płot"
już teraz rozumiem kod się wzięła wiewióra w Twoim awatarze
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Lachoniki, ja dzisiaj poproszę o pakiet magicznych kciuków. Jedziemy dzisiaj po pracy z TŻem do doradcy obgadywać kwestię kredytu na adaptację domku. Banki poki co dziwnie się na to patrzą. Tak więc proszę o kciukasy. A nóż się uda coś załatwić
<- - - wysyłam pakiet
zadziałał?

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Żeby nakarmić dziecko nie trzeba pomieszczenia Zaradna mama ma ze sobą kocyk i nawet na korytarzu jest w stanie sie lekko zasłonić i nakarmić. Byłam na weselu gdzie była para z takim maluchem i oprócz tego, że goście się nim zachwycali, to nikt nie zauważył ani karmienia, ani płaczu, nic. Jeśli chcą być z Wami w tym dniu poradzą sobie. Jak wesele jest blisko, to maluch może spać w domu pod nadzorem babci, a mama dojeżdzać na karmienie... Jak się chce to się wszystko da.

A co do starszych dzieci, czasem te potafią więcej zmalować, niż te które nie potrafią jeszcze chodzić
będzie tak z 5 km do nich do domu
w sumie, niech sobie radzą jak chcą i niech nikt do mnie nie ma ale, bo pogryzę
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
to dziewczyny jak na zaproszeniu napisac że zapraszamy też dziecko danej pary? tzn napisac że wraz z dzieckiem czy poprostu wpisac imię dziecka?
Do 2 dzieciaczków pisałam z imienia
np Mam zaszczyt zaprosić Annę i Karola Kowalskich z córkami Igą i Moniką
Cytat:
Wystarczy postawić w kącie krzesło i mały stoliczek, a nie przy stole.
Babcia może i mieć 40 lat i może tryskać zdrowiem, ale to nie jej dziecko i nie ma obowiązku z nim zostać.

https://picasaweb.google.com/1034521...CPr6kLrI8bHtVg teraz może zadziała.
Nie mamy takiej dużej sali jak w twojej galerii
Cytat:
Mi obecność dzieci nie przeszkadza w ogóle. Dzieci są szczere, zachowania ich są nie wymuszone, poza tym często na weselach robią śmieszne rzeczy, więc dla mnie to nie jest żaden problem.
Ale rozumiem że ktoś może ich sobie nie życzyć i szanuję to, ale oburzanie się że ktoś ma pretensję że nie zostało dziecko zaproszone nie uważam za bezzasadne, nie każdy to rozumie, mnie by np. było przykro gdyby mnie ktoś zaprosił na wesele bez dziecka MIMO ŻE I TAK BYM Z NIM NIE POSZŁA. Sam fakt tego że nie byłoby mile widziany zniechęciłby mnie do pójścia na taką imprezę.
Nie mam nic przeciw dzieciom, ale uważam, że takie małe, co tylko przy cycku, to jest bez sensu, wszyscy umęczeni
Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Problem może i jest - ale nie Twój. Przedstaw sytuację przy zapraszaniu a rodzice na pewno cos wykombinują. Na pewno jest gdzieś zaciszna ławeczka gdzie może nakarmic malucha. A jak ja byłam mała i robiłam sie marudna na weselach to moi rodzice mieli podusie i kocyk w samochodzie i kładli mnie na jakiś czas tam. Nikt nie słyszał wtedy o pokojach dla gości. Warunkiem jest żeby parking był na widoku i nie na ulicy nigdzie. Ale tak jak napisalam - to rodzice sa odpowiedzialni za dziecko na weselu a nie pańswto młodzi.
Nie zrozumiałaś. Zaproszenia już dawno rozdane, do dzisiaj czekam na potwierdzenia. Zaproszenia robiłam przed świętami Bożego Narodzenia. Mały był w brzuchu. Chcieliśmy dać zaproszenie przed urodzeniem, ale mały urodził się 3 tygodnie wcześniej.
Jak można zaprosić kogoś, kto jest w brzuchu mamy? A jakby się coś nie udało, to było by przykro. To oni sobie wymyślili, że wezmą małego
Cytat:
Kinder party by było gdyby to dzieci było więcej niż rodziców Ja absolutnie nie staram się Was przekonać do swojej racji, tylko chciałabym żebyście popatrzyły na to z perspektywy rodzica, dla którego dziecko jest wszystkim i może to być przykre i tyle. Moja koleżanka ma synka 4 lata, pytałam czy go bierze, odpowiedziała że nie, ale zaproszenie i tak dostają z nim.
A zakładanie z góry że dziecko zakłóci Ci przysięgę to tak jak zakładać zz góry że blondynka jest idiotką, ruda jest fałszywa, a francuskie auta się psują...
Na temat szkód się może nie będę wypowiadała- bo maleńkie dziecko w starciu z pijanym chłopem raczej blado wypada w konkursie na większe prawdopodobieństwo zrobienia szkód Takie argumenty są już troche szukaniem na siłe mam wrażenie.

Fakt faktem to Wasza decyzja- jeśli się nie podoba - nie musicie przychodzić, ale poruszacie tutaj ten temat tak jakbyście zapraszały obce sobie osoby. Gdybym ja rezygnowała z dzieci na weselu po prostu bym to powiedziała- Słuchaj, robimy impreze bez dzieci więc zabukujcie sobie kogoś do opieki dla młode, młodego, bo u Nas nie będzie żadnych dzieci.
Po raz kolejny na wątku czytam jakby się PMki bały swoich gości albo zapraszały prezydenta USA. Przecież to Wasi ZNAJOMI, RODZINA...
nie mówimy o 4 letnim dziecku, ale o 4 miesięcznym
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
własnie jak bym miała zapraszać wszystkich z dziećmi to by bylo kinder party
zaproszenie bez dziecka jest własnie takim zaproszeniem - rezygnacją z dzieci - jesli nie piszę z dzieckiem to dla mnie jasne jest ze ''Słuchaj, robimy impreze bez dzieci więc zabukujcie sobie kogoś do opieki dla młode, młodego (...)" lub babcię ale to wymaga czytania ze zrozumieniem - nie umieszczenie dziecka na zaproszeniu nie jest równe z dzieckiem na zaproszeniu - ja widzę różnicę w zaproszeniu z dzieckiem i bez - i uwazam ze dodatkowo nie musze dzwonic i tłumaczyć tekstu zaproszenia - prosze Cię...

a też zrozum i moje podejście chcę żeby dorośli sie bawili a nie niańczyli dzieci - wesele to celebrowanie zwiazku młodych a nie dzieci - i to ich dzień - ale każdy ma swoje podejście do tej sprawy - ja to rozumiem -

ja jestem po stronie wesel bez dzieci do lat 2 czy nawet 3 - dzieci tak ale starsze
dziękuję
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Pościmy i czekamy - bo kolejne śluby dopiero w kwietniu mamy. Proszę Goszu kochana dla Ciebie
Podoba mi się ten tytuł, szkoda, że inny powstał

Skończyłam odpowiadać na stary wątek, teraz nowy
Stary 2012-03-01, 18:10   #106
nena1984
Zakorzenienie

fablous, krawcową nie jestem, ale wydaje mi się że można by było skrócić tę suknię tak żeby zachować dekoracje na dole tylko poprzez odprucie gorsetu, przycięcie spódnicy u góry i przyszycie z powrotem. Suknia jest w tym miejscu drapowana, więc wyglądałoby to naturalnie. Pytanie jak jest zapinana suknia, jak po całej długości np. z tyłu na suwak to już może być problem. Poza tym jakby spódnica sukni przesunęła się do góry to w tym miejscu byłoby więcej materiału niż przedtem i mogłoby to poszerzać biodra. Najlepiej obczaić dokładnie suknię i pogadać z krawcową. Ale jak to moja stwierdziła, wszystko jest możliwe. Ja zmniejszałam swoją z rozmiaru 42 amerykańskiego na 36 polskie

Stary 2012-03-01, 18:21   #107
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

No luuuudzie Zostawić Was na 1 dzień a tu 10 stron starego i 4 nowego wątku! Toż to trzeba jakiegoś protokolanta zatrudnić co będzie streszczał dla tych, które nie mają czasu nadrabiać

Ech nie mam siły czytać wszystkiego... przepraszam
Tż ma dziś urodzinki, ja dopiero do domku weszłam i jestem wykończona. No ale zaprosiłam go na urodzinową kolację I nawet zjem coś kalorycznego z tej okazji a w przyszłym tygodniu jadę na siłownię i zacznie się ostra jazda!

A coś widziałam, że był temat zapraszania z dziećmi/ bez. My na zaproszeniu dzieci nie wpisywaliśmy, ale przy dawaniu zamierzamy powiedzieć, że prosimy tylko przy potwierdzeniu o informację, czy dziecko będzie czy nie - zostawiamy tą decyzję rodzicom po prostu. Mi dzieci na weselu nie przeszkadzają bo ja nawiedzoną nauczycielką jestem

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:25   #108
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie raz już mieliśmy taki wypad do Krakowa, też podyktowany moją chęcią przymierzenia sukni . Mierzyłam wtedy Marisę ale ostatecznie się na nią nie zdecydowałam. Sęk w tym, że najbliższy salon w jakim mogłabym przymierzyć tą suknię to też Kraków. Jeśli się w niej nie odkocham to chyba wypad do Krakowa nieunikniony
Jest jeszcze jedna możliwość. Ta dziewczyna z moich okolic, która sprzedawała suknię ma mi przesłać kontakt do dziewczyny, która ją od niej kupiła, bo też jest z Kielc. Jeśli wychodzi za mąż wcześniej, np. w maju czy czerwcu może będzie chciała mi ją później sprzedać. Ale to też duże ryzyko, bo jeśli w trakcie wesela ją uszkodzi lub cokolwiek to ja zostanę z niczym. A nie chciałabym 2 miesiące przed szukać gorączkowo nowej sukni.. No i nie wiem sama.

Wiem, niestety ja też jestem nią oczarowana... Szukam w necie zdjęć real na PMkach, im więcej oglądam tym bardziej się zakochuję . Jest jest tylko jeden problem, zastanawiam się czy w ogóle skrócenie tej sukni byłoby możliwe tak żeby zachować te dół z piórkami? Jak myślicie? Wtedy musiałaby chyba być skracana od góry ale nie wiem w jaki sposób.

Dziś byłam też przy okazji w jednym z salonów u mnie w mieście i mierzyłam tą suknię. Góra do mnie nie przemawia ale dół ma bardzo ładny. Mimo, że bardzo mi się spodobała to jednak nie było tego "wow".
Ladny ma doł, ale tamta jest o wiele ładniejsza A jak sie podoba, to ciagnac Tż i przymierzać

Franuś
Stary 2012-03-01, 18:52   #109
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No luuuudzie Zostawić Was na 1 dzień a tu 10 stron starego i 4 nowego wątku! Toż to trzeba jakiegoś protokolanta zatrudnić co będzie streszczał dla tych, które nie mają czasu nadrabiać
Chcesz, to możemy się zatrudnić w ramach wolontariatu. Potem sobie wpiszesz w cv: protokolantka na wizażu
Stary 2012-03-01, 18:55   #110
Kabriela
Zadomowienie

Cytat:
Kocurku A czym się zajmujesz w ogóle?

Blacky idąc tropen naszej Pani z nauk- NIE JESTŚCIE MAŁŻEŃSTWEM DOPÓKI NIE zrobicie tego przed Bogiem

KRZESEŁKOWIE GIRLS!! Z jakiego papieru robicie krzesłka? Bo wydrukowałam sobie wzór, fajnie mi to całkiem wyszło i chyba vbędę działać
A czy mogłabyś pokazać skan? Bo ja już jedno zrobiłam i nadal mam wątpliwości...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:01   #111
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
fablous, krawcową nie jestem, ale wydaje mi się że można by było skrócić tę suknię tak żeby zachować dekoracje na dole tylko poprzez odprucie gorsetu, przycięcie spódnicy u góry i przyszycie z powrotem. Suknia jest w tym miejscu drapowana, więc wyglądałoby to naturalnie. Pytanie jak jest zapinana suknia, jak po całej długości np. z tyłu na suwak to już może być problem. Poza tym jakby spódnica sukni przesunęła się do góry to w tym miejscu byłoby więcej materiału niż przedtem i mogłoby to poszerzać biodra. Najlepiej obczaić dokładnie suknię i pogadać z krawcową. Ale jak to moja stwierdziła, wszystko jest możliwe. Ja zmniejszałam swoją z rozmiaru 42 amerykańskiego na 36 polskie
Myślę, że dla dobrej krawcowej nic trudnego
W zasadzie to mam jedną dobrą krawcową w okolicy, która szyje suknie ślubne. Mojej koleżance uszyła śliczną. I nie jest droga. Zaczyna mi nawet chodzić po głowie czy nie zdecydować się na uszycie według własnego projektu, czyli San Patrick Calias z drobnymi przeróbkami . Ale boję się jednego, że końcowy efekt będzie odbiegał od tego co sobie wyobraziłam.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ladny ma doł, ale tamta jest o wiele ładniejsza A jak sie podoba, to ciagnac Tż i przymierzać
Muszę zacząć myśleć jak go przekupić żeby pojechał ze mną

Stary 2012-03-01, 19:15   #112
Agis88
Raczkowanie

O Wy niedobre! Zostawiłam wizaż tylko na jeden dzionek a tu proszę, nieładnie nieładnie...
Cytat:
Witam sie i ja.....

Cytat:
WoW bardzo fajna, widzę że zielony w modzie
Cytat:
a ja zamówiłam grzebyczki z Etsy

Cytat:
Sukienka nie w moim stylu (mam szerokie biodra i źle w takich wyglądam) ale gdyby była to księzniczka to byłoby ekstra bardzo ładna koronka

GRATULACJE 10o DDŚ WSZTSTKIM PM!!!!!

Ja mam poprawiny i też zrezygnowałam z jakichkolwiek podziękowań dla gości, w pierwszej wersji mialo byc ciasto ale stwierdzilismy ze to będzie lato, gorąco a 2 dniowe ciasto nie będzie krótko mówiąc wyglądało najlepiej....
Widziałam ze przewinął się temat dzieci, ja tez nie jestem ich zwolenniczką na ślubach i na szczęscie dla mnie na moim weselu z mojej strony w wieku 2 - 5 bedzie ich tylko dwójka u Tż troche więcej ale za to starszych

Co do weselno - kosmetycznych spraw byłam dzisiaj NA KWASACH... Poszłam do dermatolażki tak wstepnie dopiero się umówić na wizytę, poradzić się w paru sprawach a ona do mnie ze mozemy zrobic od razu no to czemu nie Trochę pieklo ale na razie wszystko pozytywnie, zapewniła mnie ze sa to delikatne kwasy i mogę normalnie funkcjonowac Byłam wcześniej pare razy na mikro ale efekt nie był proporcjonalny do ceny zobaczymy jak bedzie teraz...
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:19   #113
MARGIDA
Wtajemniczenie

witam dziewczyny w nowym wątku

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:26   #114
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Siemanko
nie wiem czy to kwestia bezrobocia ale ciągle się kłóce ostatnio z tżetem:/
Stary 2012-03-01, 19:29   #115
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:

o moja suknia

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:30   #116
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Przechodziłam dzisiaj obok Vistuli i patrze, a tu promocja już się skończyła

Nie zrozumiałaś. Zaproszenia już dawno rozdane, do dzisiaj czekam na potwierdzenia. Zaproszenia robiłam przed świętami Bożego Narodzenia. Mały był w brzuchu. Chcieliśmy dać zaproszenie przed urodzeniem, ale mały urodził się 3 tygodnie wcześniej.
Jak można zaprosić kogoś, kto jest w brzuchu mamy? A jakby się coś nie udało, to było by przykro. To oni sobie wymyślili, że wezmą małego
#1 na stronie internetowej Vistuli są jeszcze promocje jak coś. Tylko trzeba rozmiar znać.
#2 Zrozumiałam... odniosłam się tutaj do Twojej wypowiedzi o tym, że dzieci będą problemem. Jeśli chodzi o Twoją sytuację - no to faktycznie średnio, bo też bym chyba nie dała zaproszenia nienarodzonemu dziecku...

Cytat:
Myślę, że dla dobrej krawcowej nic trudnego
W zasadzie to mam jedną dobrą krawcową w okolicy, która szyje suknie ślubne. Mojej koleżance uszyła śliczną. I nie jest droga. Zaczyna mi nawet chodzić po głowie czy nie zdecydować się na uszycie według własnego projektu, czyli San Patrick Calias z drobnymi przeróbkami . Ale boję się jednego, że końcowy efekt będzie odbiegał od tego co sobie wyobraziłam.
Muszę zacząć myśleć jak go przekupić żeby pojechał ze mną
Suknia przepiękna!!! Ja krawcowym trochę nie ufam więc też byłabym ostrożna... chyba że masz jakąś super zaufaną...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:30   #117
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
o matko, ale jedziecie z koksem ja na starym wątku napisalam, ale patrze, ze to ponad 5000 post i nowy wątek sie zacząl

hehe

uwaga przełom: Mój TZ zaczal szukac piosenki na pierwszy taniec
Szaleństwo. Mój też coś ostatnio sam z siebie zaczął przebąkiwać na jaką się piosenkę decydujemy A że mi opadło piosenkowe ADHD więc odpowiedziałam, że nie wiem. Był w lekkim szoku
Cytat:
Boskie te zieloniutkie buciki
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:30   #118
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

w pełni popieram. Zwłaszcza dziewczyny, które mają 22-23 lata, po co się spieszyć z dzieckiem, jeśli nie ma dobrych ku temu warunków

popieram ja sama chciała bym mieć już dziecko ale co z tego jak nie mogła bym zapewnić mu wszystkiego co najlepsze.

dziewczyny mam fatalny dzień... najpierw na pierwszych zajeciach oblałam się mlekiem nienawidzę mleka w czystej postaci i nienawidze jego zapachu cały rękaw mi świedział nawet perfumy nie działały... na drugich zajęciach pociekł mi po moich ulubionych spodniach kwas i teraz mam taką czarną krechę wypaloną na jednej nogawce i trochę podrażnioną skórę... no dzień do dupy totalnie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:33   #119
misiak17
Wtajemniczenie

Hej hej.

Przykro mi, nie nadrobię Was.

Cały dzień spędziłam w Warszawie i nic nie załatwiłam. Miałam mieć badanie i jak pojechałam okazało się że zepsuty jest sprzęt i nie zrobią mi badania a ja brałam specjalnie wolny dzień . Zapisałam się na kolejny termin ... dzień przed ślubem.

A i mamy już klucze do mieszkania . Byłam tam na chwilę zanieść jakieś rzeczy. Idę się wykąpać i zajrzę do Was może jeszcze.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:34   #120
(kicia)
Zakorzenienie

a w kwestii dzieci na weselu ja sobie nie wyobrażam że miało by ich nie być. Dużo z was ma myślenie można zostawić z dziatkami. Moje dzieci niestety będą miały tylko jednych dziadków i niestety np moja mama nie da rady się zająć moimi dziećmi przynajmniej do pewnego wieku gdzie już tak się nie pilnuje bo po prostu sobie nie poradzi (nie może klękać schylać się ani dźwigać) z tatą moim by zostały ale różnie bywa. Zawsze zostaje opiekunka ale z tym też różnie bywa nie każde dziecko chce zostawać z opiekunką i nie każdy rodzic ma zaufanie. Ja ogólnie zapraszam wszystkie dzieci i znam te dzieci wiem jak zachowują się na weselach i mam nadzieję że bedzie wszystko ok. I nie wyobrażam sobie żeby miało ich nie być bo wiem jak sama sie cieszyłam będąc dzieckiem jak szłam z rodzicami na wesele
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości