|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Na trzy godzinki Was zostawić i już nowy wątek i już 4 strony w nowym wątku.
Powiem Wam coś: Straszne gaduły jesteście... ... i ja również :P |
|
|
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy tak nie mieliśmy, to prędzej odwrotnie było, bo ja wcześniej zaczęłam pracować niż TŻ, ale jakby się coś stało i straciłabym pracę to nie wiem co bym zrobiła Cytat:
![]() ale w tej części nie wyjdziemy jeszcze za mąż, bo się skończy za 2 tygodnie pewnie Cytat:
![]() ![]() ale jesteście gaduły zostawić Was na chwilę a tu nowy wątek
|
|||
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Lecę na obiadek, bo znów się na za długo do komputera przyssałam.
![]() Pewnie wpadnę wieczorkiem na chwilę.
|
|
#95 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie zwróciłam uwagi i podpowiadam jeszcze na posty z poprzedniego watku, ale nie bede ich tu kopiować co by nie zaśmiecać.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, doczytalam Was, a teraz spadamy na kurs... 2,5 godziny..:/ chyba tam zasne,bo dzisiaj wogole zdechla jestem:/
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądałam sobie suknie z mojego regionu na we-dwoje.pl, do tej pory ograniczałam się tylko do allegro. I znalazłam dziewczynę, która sprzedaje San Patrick Calais w dodatku w moim rozmiarze. Strasznie się podjarałam, od razu napisałam maila a tu okazało się, że ogłoszenie już nieaktualne
Dlaczego ja nie zajrzałam tam wcześniej Edytowane przez fablous Czas edycji: 2012-03-01 o 17:21 |
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i super w końcu inny kolor niż fiolet ![]() Cytat:
![]() ladystar widziałam jeszcze w poprzednim wątku, że miałaś dylemat co do fryzury. Ja też chcę rozpuszczone, a żeby włosy nie skróciły szyi i odsłoniły kolczyki - z jednej strony założę włosy za ucho i puszczę na plecy, można też zebrać włosy asymetrycznie, na jedną stronę. Na sali koleżanka fryzjerka mi ewentualnie ładnie zwiąże w niski koński ogon i przewiąże kokardką. a ja zamówiłam grzebyczki z Etsy |
||
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja np. mam taką sytuację, że babsko z mojej pracy (swoją drogą wredne, zakłamane i plotkujące) wprasza mi się na ślub. Ja wiem, że nie mogę nikomu zabronić pójść do kościoła, ale jednak jej telefon z pytaniem "Kiedy ślub ?" (przy czym nic jej nie mówiłam, że się zaręczyliśmy) i maglowanie mnie co, gdzie, kiedy i zapewnienie, że będzie na ślubie, bo sobie już zapisałaCytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o kwestię zapraszania z dziećmi czy bez - zgadzam się z Tobą. Wesele nie jest imprezą dla dzieci. Rodzinę, to rozumiem, że głupio zaprosić bez dzieci na ślub i wesele (bo jakby nie patrzeć to rodzina), ale znajomych ? Na Twoim miejscu olałabym focha koleżanki. Chce, to przyjdzie, nie to nie.
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
końcowy to al. na stadion ok, to będziemy sie ugadywać dokładniej bliżej piątku
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mierzyłam wtedy Marisę ale ostatecznie się na nią nie zdecydowałam. Sęk w tym, że najbliższy salon w jakim mogłabym przymierzyć tą suknię to też Kraków. Jeśli się w niej nie odkocham to chyba wypad do Krakowa nieunikniony ![]() Jest jeszcze jedna możliwość. Ta dziewczyna z moich okolic, która sprzedawała suknię ma mi przesłać kontakt do dziewczyny, która ją od niej kupiła, bo też jest z Kielc. Jeśli wychodzi za mąż wcześniej, np. w maju czy czerwcu może będzie chciała mi ją później sprzedać. Ale to też duże ryzyko, bo jeśli w trakcie wesela ją uszkodzi lub cokolwiek to ja zostanę z niczym. A nie chciałabym 2 miesiące przed szukać gorączkowo nowej sukni.. No i nie wiem sama. Wiem, niestety ja też jestem nią oczarowana... Szukam w necie zdjęć real na PMkach, im więcej oglądam tym bardziej się zakochuję Dziś byłam też przy okazji w jednym z salonów u mnie w mieście i mierzyłam tą suknię. Góra do mnie nie przemawia ale dół ma bardzo ładny. Mimo, że bardzo mi się spodobała to jednak nie było tego "wow". Edytowane przez fablous Czas edycji: 2012-03-01 o 17:44 |
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Ale szalejecie z tymi postami ;D. Ciężko mi nadążyć za Wami. Widzę, że pojawił się temat dzieci na weselu. I chciałam Wam powiedzieć, że ja jestem smutna, że będzie tak mało dzieci u mnie! Uwielbiam dzieci na weselach, one dają taką radość, widać ile mają energii i zapału. A najlepsze jest to gdy rodzice chcą już jechać do domu a dziecko mówi "za chwilkę" . Sami mamy zamiar zorganizować jakieś zabawy dla dzieci. I osobiście nie wyobrażam sobie nie zapraszać ich bo przecież to jest moja/TŻa rodzina. No ale wiadomo, każdy ma inne odczucia co do tej sytuacji. I chcę by za parę lat np. Majeczka powiedziała: "u cioci i wujka było super na weselu" .
|
|
#105 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich dziewczyn, które również mają dziś 100 ddś -->
_________________________ _______________________ Przechodziłam dzisiaj obok Vistuli i patrze, a tu promocja już się skończyła _________________________ _______________________ ![]() _________________________ _______________________ _________________________ _______________________ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo dobrze zakochańcu jeden Cytat:
Cytat:
śpiochy śpią o 8:00 rano. Wstawałam o 5:00, ale nie miałam czasu rano do Was zajrzeć, jeszcze pociag mi zwiał i gonić go musiałam, ale dogoniłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
<- - - wysyłam pakietzadziałał? Cytat:
w sumie, niech sobie radzą jak chcą i niech nikt do mnie nie ma ale, bo pogryzę Cytat:
np Mam zaszczyt zaprosić Annę i Karola Kowalskich z córkami Igą i Moniką Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak można zaprosić kogoś, kto jest w brzuchu mamy? A jakby się coś nie udało, to było by przykro. To oni sobie wymyślili, że wezmą małego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skończyłam odpowiadać na stary wątek, teraz nowy |
|||||||||||||||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
fablous, krawcową nie jestem, ale wydaje mi się że można by było skrócić tę suknię tak żeby zachować dekoracje na dole tylko poprzez odprucie gorsetu, przycięcie spódnicy u góry i przyszycie z powrotem. Suknia jest w tym miejscu drapowana, więc wyglądałoby to naturalnie. Pytanie jak jest zapinana suknia, jak po całej długości np. z tyłu na suwak to już może być problem. Poza tym jakby spódnica sukni przesunęła się do góry to w tym miejscu byłoby więcej materiału niż przedtem i mogłoby to poszerzać biodra. Najlepiej obczaić dokładnie suknię i pogadać z krawcową. Ale jak to moja stwierdziła, wszystko jest możliwe. Ja zmniejszałam swoją z rozmiaru 42 amerykańskiego na 36 polskie
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
No luuuudzie
Zostawić Was na 1 dzień a tu 10 stron starego i 4 nowego wątku! Toż to trzeba jakiegoś protokolanta zatrudnić co będzie streszczał dla tych, które nie mają czasu nadrabiać ![]() Ech nie mam siły czytać wszystkiego... przepraszam Tż ma dziś urodzinki, ja dopiero do domku weszłam i jestem wykończona. No ale zaprosiłam go na urodzinową kolację I nawet zjem coś kalorycznego z tej okazji a w przyszłym tygodniu jadę na siłownię A coś widziałam, że był temat zapraszania z dziećmi/ bez. My na zaproszeniu dzieci nie wpisywaliśmy, ale przy dawaniu zamierzamy powiedzieć, że prosimy tylko przy potwierdzeniu o informację, czy dziecko będzie czy nie - zostawiamy tą decyzję rodzicom po prostu. Mi dzieci na weselu nie przeszkadzają bo ja nawiedzoną nauczycielką jestem
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak sie podoba, to ciagnac Tż i przymierzać
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zasadzie to mam jedną dobrą krawcową w okolicy, która szyje suknie ślubne. Mojej koleżance uszyła śliczną. I nie jest droga. Zaczyna mi nawet chodzić po głowie czy nie zdecydować się na uszycie według własnego projektu, czyli San Patrick Calias z drobnymi przeróbkami . Ale boję się jednego, że końcowy efekt będzie odbiegał od tego co sobie wyobraziłam. Cytat:
|
||
|
|
|
#112 | ||
|
Raczkowanie
|
O Wy niedobre! Zostawiłam wizaż tylko na jeden dzionek a tu proszę, nieładnie nieładnie...
Cytat:
![]() WoW bardzo fajna, widzę że zielony w modzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE 10o DDŚ WSZTSTKIM PM!!!!! Ja mam poprawiny i też zrezygnowałam z jakichkolwiek podziękowań dla gości, w pierwszej wersji mialo byc ciasto ale stwierdzilismy ze to będzie lato, gorąco a 2 dniowe ciasto nie będzie krótko mówiąc wyglądało najlepiej.... Widziałam ze przewinął się temat dzieci, ja tez nie jestem ich zwolenniczką na ślubach i na szczęscie dla mnie na moim weselu z mojej strony w wieku 2 - 5 bedzie ich tylko dwójka u Tż troche więcej ale za to starszych ![]() Co do weselno - kosmetycznych spraw byłam dzisiaj NA KWASACH... Poszłam do dermatolażki tak wstepnie dopiero się umówić na wizytę, poradzić się w paru sprawach a ona do mnie ze mozemy zrobic od razu no to czemu nie Trochę pieklo ale na razie wszystko pozytywnie, zapewniła mnie ze sa to delikatne kwasy i mogę normalnie funkcjonowac Byłam wcześniej pare razy na mikro ale efekt nie był proporcjonalny do ceny zobaczymy jak bedzie teraz...
|
||
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny w nowym wątku
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Siemanko
nie wiem czy to kwestia bezrobocia ale ciągle się kłóce ostatnio z tżetem:/
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o moja suknia
|
|
|
#116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
#2 Zrozumiałam... odniosłam się tutaj do Twojej wypowiedzi o tym, że dzieci będą problemem. Jeśli chodzi o Twoją sytuację - no to faktycznie średnio, bo też bym chyba nie dała zaproszenia nienarodzonemu dziecku... Cytat:
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też coś ostatnio sam z siebie zaczął przebąkiwać na jaką się piosenkę decydujemy A że mi opadło piosenkowe ADHD więc odpowiedziałam, że nie wiem. Był w lekkim szoku ![]() Boskie te zieloniutkie buciki |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny mam fatalny dzień... najpierw na pierwszych zajeciach oblałam się mlekiem nienawidzę mleka w czystej postaci i nienawidze jego zapachu cały rękaw mi świedział nawet perfumy nie działały... na drugich zajęciach pociekł mi po moich ulubionych spodniach kwas i teraz mam taką czarną krechę wypaloną na jednej nogawce
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej.
Przykro mi, nie nadrobię Was. Cały dzień spędziłam w Warszawie i nic nie załatwiłam. Miałam mieć badanie i jak pojechałam okazało się że zepsuty jest sprzęt i nie zrobią mi badania a ja brałam specjalnie wolny dzień A i mamy już klucze do mieszkania
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
a w kwestii dzieci na weselu ja sobie nie wyobrażam że miało by ich nie być. Dużo z was ma myślenie można zostawić z dziatkami. Moje dzieci niestety będą miały tylko jednych dziadków i niestety np moja mama nie da rady się zająć moimi dziećmi przynajmniej do pewnego wieku gdzie już tak się nie pilnuje bo po prostu sobie nie poradzi (nie może klękać schylać się ani dźwigać) z tatą moim by zostały ale różnie bywa. Zawsze zostaje opiekunka ale z tym też różnie bywa nie każde dziecko chce zostawać z opiekunką i nie każdy rodzic ma zaufanie. Ja ogólnie zapraszam wszystkie dzieci i znam te dzieci wiem jak zachowują się na weselach i mam nadzieję że bedzie wszystko ok. I nie wyobrażam sobie żeby miało ich nie być bo wiem jak sama sie cieszyłam będąc dzieckiem jak szłam z rodzicami na wesele
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

mój kolorek

nigdy tak nie mieliśmy, to prędzej odwrotnie było, bo ja wcześniej zaczęłam pracować niż TŻ, ale jakby się coś stało i straciłabym pracę to nie wiem co bym zrobiła
Hohoho, już 20 część, a jestem z Wami od pierwszej 
zostawić Was na chwilę a tu nowy wątek
ech 

i ze w tym miesiacu to maja jeszcze 3 wesela i nie znaja terminów - uznaję tą wypowiedź jako nie zaprosiłaś Nas z dzieckiem nie wiem czy przyjde - mam wykręt nie przyjdę - czy dobrze to odczytałam? Po za tym tak małe dziecko na weselu (?) troche głupio ale co mam zrobić ? dobrze zrobiłam ze nie zaprosiłam z dzieckiem? sama nie wiem już ale ta odp wydaje mi sie wykretna

Ja też ostatnio mam jakąś odnowę miłosną, czuje się jakbym się zakochała dopiero tydzień temu 

Zostawić Was na 1 dzień a tu 10 stron starego i 4 nowego wątku!