|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje P Z dnia na dzień coraz więcej. Radość dla ciała - zmora dla duszy. PROSZE O OPINIE !!
![]() Ś: 1,5 bułki; pół z serem, pół z polędwicą , pół z dżemem malinowym; kawa zbożowa z cukrem NUTRIDRINK IIŚ: jogurt naturalny z brzoskwinią, musli, suszoną żurowiną; grzanka z kromki chleba wielozbożowego z dżemem ; sok pomarańczowy O: talerz barszczu z warzywami z kromką chleba wielozbożowego ; gołąbek, pieczone ziemniaki w foli (3) , marchew z groszkiem , buraki, sok PO OBIEDZIE jabłko P: jogurt naturalny z brzoskwinią , musli , żurawiną suszoną ( tak mi zasmakowało , że zjadłam znowu )K: bułka włoska; pół z serkiem turek, pół z 2 plastrami szynki, kromka chleba pszennego z dżemem malinowym; herbata z miodem i cytryną Chyba lepiej nie ? |
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U :
1* 2 kromki chleba wieloziarnistego z masłem, szynką z kurczaka, rzodkiewką i musztardą; kawa zbożowa 2* kawałki drożdżowego rogala zalane ciepłym mleczkiem z cynamonem gruszka, kiwi 3* barszcz czerwony z całymi buraczkami i wkrojoną marchewą 4* łazanki z pieczarkami, brokułem i kurczakiem 5* 2 porządne kawały strucli z owocami
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
R'ka?
![]() I owsianka (5 łyżek płatków, 2 łyżki wiórków kokosowych, serek wiejski, pół banana) II dwie kanapki chleba ciemnego z dynią, serkiem homo, łyżką siemienia i łyżką słonecznika III 2 kotlety sojowe, kalafior gotowany, kasza jęczmienna IV reszta serka homo z garścią mieszanki (bakalie, daktyle itp.) trening taki 10min. na youtube, ale intensywny, pół godzinki biegania V 5 łyżek tuńczyka, pomidor ?
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
R
17 godzin w podróży.................: mur:
i jak??????????/
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyyyyyszne wszystko! Dzisiejsze U/R : I owsianka z bananem na mleku II duża grahamka z masłem, szynką, pomidorem; jabłko III duża porcja warzyw na patelnię, dwa kawałki indyka w przyprawach IV jogurt naturalny z wkrojoną pomarańczą i orzeszkami ziemnymi V omlet z 2 jajek z szynką i plastrem sera + 30 minut aerobów, z czego 20 interwałowo
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
mój pierwszy jadłospis R:
I.kromka chleba żytniego, twaróg półtłusty 60g ze szczypiorkiem sól, pieprz i jabłko II.surówka z białej kapusty z oliwą z oliwek,cytryną i pietruszką III.2 szt. pierników katarzynki bez czekolady IV.2szt. ziemniaków pieczonych mała noga od kurczaka i skrzydełko pieczone do tego sałata lodowa parę liści z octem balsamicznym V.Kromka żytniego chleba, twaróg 50g jak rano, 50g jogurtu do tego garść mrożonych malin i płatki migdałów oraz pół łyżeczki miodu Do tego 1,5 l wody niskogazowanej, w międzyczasie ogródek kiszony i kostka gorzkiej czekolady
|
#1807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no troszkę bo dołożyłaś kromke do kolacji ale brakuje tluszczu i białka np jajka, ryby wędzone, o i orzechy jedz
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze R :
I musli samorobne(płatki owsiane , otręby) 3 łyżki , 1/2 jabłka , łyżka pestek słonecznika, jogurt naturalny II 2 kromki chleba ciemnego posmarowane masłem, szynka drobiowa, sałata, ogórek zielony III 1/2 jabłka,marchewka, 2 chlebki ryzowe, łyzka pestek dyni IV ryż(niestety biały) 3 łyzki, schabowy duszony, sałatka z buraczków, oliwy z oliwek, cebuli i jabłka trening : skakanak, stepper, ćwiczenia dywanowe razem 1 godz.( od razu po treningu 1/2 banana ) V po 1/2 godziny pasztet domowy z dziczyzny, 1/2 kostki twarogu chudego z łyżką miodu Nie wiem czy pasztet z dziczyzny to jest dobre źródło białka, ale robiła go moja mama więc nie jest kupny. Uśmiecham się o ocenę.!!!!!! Dzisiejsze R to podobnie I musli, zamiast jabłka - gruszka II 2 kromki chleba graham z masłem, twarogiem chydym, ogorkiem, sałatą, papryką III 1/2 gruszki,marchewka, 2 chlebki ryzowe, łyzka pestek slonecznika IV tak jak poprzedniego dnia TRENING rowerek interwałowo 40 minut, ( od razu po treningu 1/2 banana ) V twarożek wiejski TEŻ PROSZĘ O OCENĘ Do picia w ciągu dnia : 4 szkl. herbaty zielonej, 2 szkl. owocowej lub zwykłej z cytryną+ 1/2 łyżeczki cukru, 2 szkl. wody z plasterkiem cytryny, 2 szkl. kawy z mlekiem bez cukru w tym 1 inka Edytowane przez StokrotkaMM Czas edycji: 2012-03-01 o 11:30 |
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1810 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
uwazaj na banany---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
znow, slabe bialko potreningowo, poza tym robienie interwałów 40 minut mija się z celem - Dlaczego mija się z celem.
Poza tym 1/2 łyżeczki cukru dodaję tylko do herbaty z cytryną, a do innych nie . Muszę poprawić ten jadłospis.... A ta przekaska totak aby coś zjeść, bo do tej pory jadłam tylko 3 posiłki i więcej nie dam rady przed obiadem. A po treningu to tym bardziej ciężko coś mi wcisnąC, ten serek to i tak ponad moje siły. |
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, mianowicie mogę 5 kromek chlebka takiego 200 g policzyć jakby to były 3 duże, czy raczej nie mogę tyle zjeść?
|
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejszy jadłospis taki trochę nieudany i wymuszony, ale niech będzie.
ŚnI, 12:00: (odgapiłam!) leniwe pierogi, tylko zamiast mąki dałam mieszankę otrąb z cukrem i cynamonem, jabłko O, 15:00: to samo, co wyżej (pusta lodówka;/) P, 18:30: serek wiejski z zielonym ogórkiem (może dorzucę kromkę chleba, jako, ze przedtreningowo, hm?) bieganie K, ok 22:00: jajecznica na szynce drobiowej, może jakieś pestki słonecznika.
http://ninthwitch-urodowo.blogspot.com/ Zapraszam na raczkującego bloga o urodzie. Kosmetyki, recenzje, domowe spa ![]() M. Edytowane przez dreamfield Czas edycji: 2012-03-01 o 16:53 |
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
Moje ostatnie U znow pominiete ;d wiec kolejne:
I razowe placuszki wytrawne (bez jajek) z pieczarkami, wedliną z piersi indyka, przyprawą bułgarską, ogórkiem, rzodkwią, ketchupem i szczypiorem 300ml soku wielowarzywnego z chilli II zielone curry z kurczakiem, ziemniakami, zieloną papryką, kalafiorem i zielonym groszkiem w strąkach - pikantne z duża iloscia imbiru III serek homo z granatem, kawalkiem kiwi i prazonymi nerkowcami IV duża grahamka na ciepło z roladką z wedzonego łososia nadzianego pasta rybną z sezamem, z sosem chilli i ogórek konserwowy do picia 2xkawa, woda, herbaty owocowe i mięta I owsianka z płatków owsianych, orkiszowych i łyżki otrąb na szklance mleka 2% z jabłkiem, resztą granatu, prażonym słonecznikiem i kokosem w kosteczkach II sałatka - kuskus, cieciorka, zielony groszek, marynowana ostra papryczka, wedzony łosoś w plastrach, oliwki, natka pietruszki III ryba po grecku - dorsz IV parfait - warstwy: -jogurt nat - pomelo - domowa granola bananowa - twarożek - musli bezcukrowe z rodzynkami - troche startego jabłka - twarożek - płatki żytnie - twarożek - łyzeczka konfitury różanej |
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny cz na kolacje mogę jeść 5 łyżek otrębów pszennych+ jedna owsianych płatków zalanych wrzątkiem tak żeby wsiąkło do tego jabłko pokrajane w kosteczkę kilka rodzynków do tego i kilka plasterków banana suszonego ,z dwa orzechy włoskie pól pomarańcza albo kiwi i z tego taką jakby sałatkę??
przy RRRRRRRRR
Edytowane przez ja321 Czas edycji: 2012-03-01 o 17:05 |
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tę miksturę możesz lekko zmodyfikować, czyli zredukować ilość cukru i dorzucić białko (np. serek wiejski jest bardzo smaczny w owsiance) i przerzucić na pierwsze śniadanie. Ogółem węglowodany raczej staramy się jeść najpóźniej do obiadu. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi!
|
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za odp no właśnie też tak sb myślałam ale schudłam na tym około6 do 7 kg od 31 01 2011 i boję się ze przytyje na tych białkach a takie kolacje jadłam w lutym |
|
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam już kiedyś tu swój jadłospis, ale chyba mi nie wstawiło, więc to mój pierwszy
R (chyba): I: dwie kromki chleba tostowego, chuda wędlinka i pomidor; zielona herbata (wstałam niestety za późno i z domu wyszłam bez niczego, musiałam się obyć długo na samej wodzie) II: Bułka z rzodkiewką i kefir IV: jogurt owocowy V: za chwilkę idę przygotowywać tosty z serem i końcówką rannego pomidora |
|
|
|
#1819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem żadną wyrocznią. Nabiał może faktycznie utrudniać chudnięcie, ale trochę rybki, czy kuraka, czy szyneczki nie powinno zaszkodzić. Białko pobudza metabolizm do pracy, dlatego jest zalecane na redukcji. Ja lubię robić jajecznicę na dużej ilości szynki bez tłuszczu z jakimś szczypiorkiem, czy ogórkiem. Natomiast jeśli ta wieczorna dawka cukru i węglowodanów nie przeszkadza Ci w chudnięciu, w sumie czemu by nie? Tutaj musiałaby się wypowiedzieć osoba mądrzejsza ode mnie, ale ja bym nie ryzykowała takich kolacji.
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ja321 Czas edycji: 2012-03-01 o 18:31 |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a, okej, to rozumiem z tą herbatą. no mi tez jest ciezko cos zjesc po treningu nie raz, ale trzeba to robic
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o ocenkę - wyszłam z wprawy, nie wiem czy jest ok :/
R Zjadłam śniadanie koło 10, a potem się kimnęłam do 13, więc II śn nie było. I. Dwie kromki chleba razowego z drobiową wędliną + kawa z mlekiem II. Kasza gryczana z sosem pieczarkowym (bulion, pieczarki, pół jogurtu na, dwie łyżeczki mąki) + pierś z kurczaka III. 3 wafle ryżowe posmarowane dżemem niskosłodzonym + kawa z mlekiem IV. Makrela wędzona - około 200 gramowa + kromka razowca Mam nietolerancję laktozy, mogę spożywać nabiał w znikomych ilościach, dlatego piję kawę z mlekiem i w posiłkach stajam się nie jeść.
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A oto dzisiejsze P Ś: duuża bułka maślana z dżemem malinowym, serek wiejski; kawa zbożowa z cukrem IIŚ: kanapka z dwóch kromek chleba wielozbożowego z szynką; sok cappy ( tu słabo , ale wciąż nie potrafie jeść przy ludziach w szkole ) O: barszcz z warzywami , ryż z gulaszem z kurczaka w sosie orzeszkowym, brokuły; sok P: jogurt naturalny z bananem i płatkami cheerios ( niestety mało płatków bo się skończyły ) całość posypałam kakao K: bułka kajzerka ; pół z szynką, pół z serkiem turek, kromka chleba pszennego z szynką , jajko na twardo ; herbata z miodem i cytryną I chyba właśnie wyszło troche za mało , to pewnie pochrupie jeszcze jabłko. I jak się prezentuje ? A i jutro na obiadek ryba
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie
Śniadanie: Duża grahamka: 1/2 z kremem kokosowym, 1/2 z masłem, szynką i pomidorem; serek homogenizowany z tartym jabłkiem; cynamonem i migdałami; kawa z mlekiem. Śniadanie2: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, kiełbasą drobiową, roladą ustrzycką, sosem czosnkowym i rzeżuchą. Obiad: 2 krokiety z kapustą i grzybami; kubek barszczu czerwonego; salaterka surówki. Podwieczorek: Serek wiejski z bananem, kakao, otrębami i rodzynkami; kawa z mlekiem. Kolacja: Fasolka po bretońsku; kromka orkiszowego chleba z masłem; marchewka. Edytowane przez Becia012 Czas edycji: 2012-03-01 o 20:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

)

pyyyyyszne wszystko! 
ale brakuje tluszczu i białka np jajka, ryby wędzone, o i orzechy jedz