|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
my też nie śpimy od 5 znaczy ja nie śpie ![]() Cytat:
Podpinam sie , dziewczynki buziaki od Krystianka i jego mamy Buziaki dla wczorajszego solenizanta Dominika Cytat:
Moje dziecko samo jeszcze nie siedzi ja trzymam go na kolanach w pozycji siedzącej , żadnego obkładania poduszkami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzielny chłopczyk Cytat:
Krystianek ma zęba !!!!!!!!! prawdziwego nie wymyśliłam sobie . Znalazła go rehabilitantka i co mam jej kiecke kupić ![]() Witam |
|||||||||
|
|
|
#2402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
małego ubieram w body z dł rękawem, bluza cienka bawełniana, rajtuzy i kombinezon ( kombinezon bez polara od środka, w ogóle wystrzegam się polarowych ubrań i podszyć) oraz czapka i szaliczek Cytat:
Cytat:
Zuzia i Emilie za kolejne miesiącemój Żuczek śpi i z tej okazji coś skrobnęłam ...... nie bijcie ale czasu brak na częstsze udzielanie , ..... za dużo do nadrabiania
|
||||
|
|
|
#2403 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko Ala jeszcze nie staje, jedynie klęka przy leżaczku albo pudle z zabawkami więc upadków jeszcze dotkliwych nie ma Cytat:
A mamusi się nie dziwię, że peka z dumy! ![]() Cytat:
Jak Zosia zareagowała na Twój powrót do domu? Cytat:
Musielibyście pokombinować może by się udało co nieco poprzestawiać, by o tej 20 to już był sen nocny..... Cytat:
Cytat:
za zęba. Heh no rehabilitantce jak nic kiecka się należy Naciągnij tż i powiedz, że to Ty wypatrzyłaś ![]() Witam!! U nas miły dzionek, tylko gdzies ta wiosna uciekła Na spacerze złapal nas deszcz, więc szybko zawinęłyśmy do domu. Ala tak jakby dzisiaj mówiła ta-ta-ta-ta ale tak cichutko, słodziutko Przyszły mi kosmetyki z BU Nataszkaaa jak pobyt małej w żłobku? Bo chyba nie pisałaś po powrocie?? Współczuje mandatu, mam nadzieje, że druga połowa dnia już znacznie lepsza!!!! Zazdroszcze Wam wszystkich już zaplanowanych wyjazdów, wakacji. My w tym roku tez pewnie gdzies wybędziemy. ale to raczej będzie spontaniczny wyjazd z dnia na dzień, bo jak już pisałam z tż praca, ciężko coś wcześniej zaplanować. |
||||||
|
|
|
#2404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i brawa za ząbka ![]() Cytat:
![]() A to krzesełko (co chyba Adrji pytała) mi też się podoba
|
|
|
#2405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za opinie no wlasnie jeszcze zapomnialam dodać że 20o/300 to nie 500 czy jeszcze więcej, jak na cene krzeselka to jeszcze wydaje się znośnie... Telik a druga opcja to chyba najbardziej podoba mi się to fp co wy macie, wklejałaś kiedyś chyba tak? tylko powiedz czy ta nożka tego krzesełka to się jakoś składa łatwo to gdzies złożyć wstawić czy to zagięcie u dołu jest nie złożenia ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- tak, ja pytalam jakos te poduszeczki do mnie może nie przemawiają ale pomyslałam ze można nawet uszyc taka samemu z jakiegoś fajnego materialu
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam znowu. Bylam na wycieczce z TZ w Piasecznie ogladalismy auto, ale nie kupilismy bo sie nie oplacalo, ale po drodze wpadlismy do rodziny w okolicach Tarczyna i wlasnie wrocilismy. |
|||
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Emi
![]() dla Krystianka za ząbki
|
#2409 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to w końcu miniemyśle, że można zaliczyć ![]() Cytat:
ale żeby gdzieś poduchami ją podpierać to nie robiłam tego.dziś spacer zaliczony zupkę moją jako tako zmęczyla (brokułowa) ... może jednak potem napisze więcej jak mała zaśnie idę zrobić jej kolacyjkę dodam tylko tyle, że zabieram się za siebie i chyba spróbuję zmierzyć się z south beach'em i joga co środę |
||
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zabka a za kiecke W poniedzialek ide na 7 do pracy - juz mam stresa i dola![]() Co do wozkow, moj ma z przodu palak do trzymania sie, dodatkowo mam do wpiecia taka podstawke, ze jest uchwyt aby kubek wpiac i cos polozyc na niej. Podnozek tez mam regulowany, spacerowke mozna montowac przodem i tylem. Jedyny minus waga 11 kg |
|
|
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
Gapa ze mnie
Emilie i Zuzia ![]() |
|
|
|
#2412 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
Dziekuje że o nas pamiętacie, to bardzo miłe Ja jestem, żyje i bardzo brakuje mi pisania z Wami postaram się chociaż raz dziennie do Was zajrzeć ! Zuzia Was pozdrawia
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje w imieniu Emi :
![]() ![]() ![]() ![]() dla każdej z osobna !Dama dała mi dzisiaj popalić, wyprawiła sobie "Mamo jest impreza marudzimy " nie chciała jeść mleka, 3 butle poszły do zlewu ! Na noc zjadła tylko 100ml... padnięta jestem okropnie, do tego serce mnie tak kuje,że aż mi nie dobrze.Zmęczona jestem.Co do menu damy. Ja już pojęcia nie mam, raz je raz nie je. Szlak mnie powoli trafia ! dzisiaj w nocy miała bóle brzuszka, obstawiam kasze mannę - muszę poobserwować. I też coś muszę zmienić, bo mam nerwy już. |
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga! Będzie egoistycznie o mnie i to wyłącznie marudzenie.
Doła mam. Pierwszy dzień w pracy do 17. W domy byłam przed 18. Miałam jakieś dwie godziny żeby pobawić się z Domkiem, przy czym jak wróciłam to miałam wrażenie, że moja nieobecność go nie ruszyła. TŻ przesunął mu trochę drzemkę, tak że wstał po 17tej, żebym miała trochę więcej czasu na pobycie z Małym. Dominik był przekochany. Śmiał się do mnie, zaczepiał, nawet przy usypianiu wypluwał butelkę, żeby do mamy się pouśmiechać. Padł teraz. A jak teść zadzwonił do mnie jak byłam w pracy, że Dominik mówi "dadada" czy "dziadziadzia" to miałam łzy w oczach. Ale nie ze szczęścia. Z zazdrości? Przykro mi było? Sama nie wiem. Chcę pracować, ale chcę z nim spędzać więcej czasu. Taka ze mnie teraz będzie weekendowa mamusia. A w domu kiedy co zrobić ![]() Z dobrych wieści. Waga pokazuje pewną 6 z przodu Zaczynałam dietę z wagą 77,7 kg (szczęśliwa liczba ) a teraz mam jakieś 69 kg.Ale dalej wyglądam jak wieloryb.
|
#2416 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet już dziś robiłam przymiarkę "na sucho", po domu... Tylko ta wersja spacerowa tako jest taka jakaś wielgachna jak... kombajn moje dziecię się w niej topi ![]() Zamiast wieczornego cycka Maja dostała kaszkę na mleku modyfikowanym. Zjadła 150 ml i cyca już nie chciała... Zobaczymy, jaka będzie noc... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
zanim nadrobię ile sie da (bo nie mam za dużo czasu ) to melduję, że Hania dzisiaj zaliczyła 7 godzin w żłobku. i pani z niej zadowolona. hania tylko troszkę płakała jak sie obudziła. ale poza tym ładnie jadła, spała, i podobno baardzo sie lubi dzieciom przyglądać także mi lżej na serduchu i juz się nie zamartwiam. po powrocieze żłobka znowu Hania się do mnie przytulała mocno (oczywiście najpierw musiała dopaść cyca ), "wycałowała", "naopowiadała" mi w swoim języku jak było u "cioci" po czym poszla spać ![]() nataszko jak u Was?? jak Hania się sprawowała?? jak Ty dałaś radę?? lecę nadrabiać bo pewnie pisałaś... |
|
|
|
#2418 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale po trzech dniach się przestawiła.Moze jak Domek się przebudzi, to nie wyciągaj go z łóżeczka, zostaw przygaszone światło, może zaśnie z powrotem. Jak zacznie płakać to nie wyciągaj go z łóżeczka, tylko go pogłaszcz i posiedź przy nim, nie mów nic do niego. Myślę że zakmini, że jak jest pora spania to spać trzeba i juz ![]() Cytat:
no i gratuluję zębolkaK. już wykąpana śpi. Dzisiaj kot ugryzł Karolcię no ale nie upilnowałam i pociągnęła go za ogon, ma na rączce odbite cztery kły.Tak się zastanawiam, czy nie powinnam czasem kota jakos przebadać, w końcu do weterynarza zabrać na szczepienia może jakieś - właścicielki kotów -proszę o radę dodam, że to mieszkaniowy kotek jedzący tylko kocią karmę (chociaż dziś mi zwinął kawałek mięska, który ugotowałam K. do zupki ).No i jak juz wczesniej wspomniałam, zabieram się za flaczkowaty brzuszek, galaretowate uda i cierpiący kręgosłup. Czyli dietka, ćwiczenia, peelingi, kremiki Plan jest szczytny tylko ciekawe jak z realizacją, jak mam czas ledwo wziąć prysznic i coś zjeść. Szanowny mąż wraca zmęczony z pracy, chwilkę się zajmie K. i zaraz gdzieś ucieka - to na siatkę, to "akurat tak się złozyło, że kumpel..." resztę sobie dopowiedzcie. I tak cały boży dzień K. na moich "rękach", łącznie z kąpielą i usypianiem. Czas to zmienić, bo się wykończę. Dlatego cieszę się, że do pracy wracam - jest pretekst do zmian. Aha jeszcze wam powiem, że zostawiłam K. ostatnio teściom na 3 godzinki w ramach przyzwyczajania, bo to oni się nią zajmę, jak wrócę do pracy. No i martwię się trochę, bo teściowa, co to trójkę odchowała, ma "cudowne" metody wychowawcze. Na początek się mnie spytała co jej dać do picia - słabą herbatkę osłodzoną? ja mówię - nie - wodę. A ona - osłodzoną? ech... Kiedyś chciała juz jej rosłół dawać z makaronem, taki wiecie, co my jemy, oburzyła się jak jej powiedziałam, że na to jeszcze dużo za wcześnie. Musiałam ją skłąmać, że pediatra tak zaleciła, to jakoś przyjęła do wiadomości. No nic to, jakoś to przeżyjemy. Mam nadieję, że mimo wszystko teściowa uszanuje moje metody wychowawcze. Najważniejsz, że K. bardzo ich lubi i zawsze uśmiechnięta w ich towarzystwie. Chociaż tym się nie martwię. To się rozpisałaaaam |
|||
|
|
|
#2419 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8:30-9:30 pobudka 11-12 drzemka (1 h) 15-16 drzemka (do 40 min, czasem to tylko 20 min) 18:30-19 drzemka (do 40 min, czasem nawet mu się zdarza 1,5h jeśli się położy o 18) 20 kąpiel Po kąpieli 30 min drzemki i się budzi, zasypia dopiero 23-24... Jakoś tak za dużo śpi Tzn, on ma krótkie drzemki, ale cos za często hmmCytat:
Alibany dziękuję Tobie również Cytat:
![]() Cytat:
dla Krystka.Cytat:
Zaglądaj do nas Cytat:
Myślę, że z czasem się przyzwyczaicie do nowej sytuacji. Teraz jest Ci ciężko, bo początki są cieżkie. Ja sobie nawet na obecną chwilę nie wyobrażam, żebym mogła Domka zostawić
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-01 o 20:49 |
||||||
|
|
|
#2420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
Lilka nie miała dziś popołudniowej drzemki, nie spała od 14 więc po kąpieli padła jak mucha. Cytat:
![]() Ja byłam już nawet umówiona z tatuażystką jakoś w listopadzie (koleżanka tżta) ale zdarzył mi się ten wypadek co sobie nogi wrzątkiem poparzyłam ![]() Przełożyliśmy to wiec na później, teraz nogi wygojone a jakoś brak czasu na zmobilizowanie się bo ostatnio wszystkie weekendy mamy zaajęte. Cytat:
może skróć jej tę popołudniową drzemkę do pół godziny? Lila po południu śpi 15minut, czaasem pół godziny i wtedy już ją budzę bo wiem że będzie problem z zaśnięciem... taka wyrodna matka ze mnie ![]() Cytat:
a będzie jeszcze lepiejCytat:
![]() Podobnie robimy z Filipem, wychodzimy rano na dwó żeby się wybiegał i wracamy do domu na spanie ![]() Cytat:
Doskonale wiem co czujesz bo po powrocie do pracy po Filipie miałam identycznie. Nie było mnie w domu od 8 do 18.30-19, wracałam i zaraz trzeba go było kąpać. Okropnie się czułam z tym..
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wagi to gratuluję i zazdroszczę !!!! oj,żebym ja miała tyle samozaparcia ![]() Cytat:
dla Hani !! dla Krystka za ząbka a co do kiecki to ja bym poszła jeszcze dalej- pierścionek dla rahabilitantki ja wykończona po zrobieniu km na rowerku , zgadnijcie co mnie boli ![]() Natka kąpiemy go ok 18:30 , ale nie codziennie . W dzień kiedy nie ma kąpieli po prostu bawimy się z nim i trzymamy tych samych godzin. Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-03-01 o 20:53 |
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natko jak dla mnie to zdecydowanie powinnaś usunąć tę ostatnią drzemkę Ale myślę że od 16 przetrzymanie go do np 18:30 nie byłoby problemem, potem kąpiel i od 19 może już spac na noc)
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, i właśnie do 19 wytrzymuje , ba ma nawet siły walczyć w łóżeczku 2 drzemki wydają mi się w zupełności wystarczające |
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę utraty wagi. Ważę 77,5 teraz. Mam 2 na plusie. Straszne to jest. Też wyglądam i czuję się jak wieloryb. A nie mam siły coś ze sobą zrobić. Ciągnie mnie do słodkiego jak cholera. Idę spać. Żegnam. |
||
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
Jestem..
i naskrobię Wam długiego posta.. a co![]() brumek - nie ma to jak złote rady.. porażka.. ja nie wiem jak te wszystkie ciotki wychowywały swoje dzieci mi się ostatnio "oberwało", że w zimie Hania nie ma rajstopek pod spodniami tylko skarpetki.. i jak to tak z gołymi nogami.. i bez rękawiczek? Jak ja mogę![]() marzena_S - tylko nie bij :prosi no kurcze.. aż mi wstyd, że z tym kinem nie dotarłam.. ale może jakieś spotkanie na kawce? ![]() Natka_ - ale przystojniacha z Dominika piwnooka77 - ale narobiłaś smaka na pierogi ruskie.. ja chcę te od mojej babci a ja kojarzę baby cafe blisko kupca.. ostatnio przejeżdżałam obok i fajnie to wyglądało.. i zazdroszczę wyjazdu.. też bym gdzieś chętnie pojechała.. może jakieś miejsce w aucie dla matki pragnącej snu i ciszy? nie będę przeszkadzać, ja będę tylko spać w tym pięknym miejscu ![]() patik87 - ja ubieram Hani spodnie, pod spodem tylko skarpetki + butki, a na górze body z długim i kurteczka cieńka z polarkiem w środku, czapka, kocyk i lecimy zanetaa88 - stoo lat dla Emilie agadus, patik87, Madziulka_17, dziubek79, meszsares, Stronczek27, youyou, JustPi, Natka_, Vaniliova11 dziękuję Wam za miłe słowa wsparcia Lili 83 - no właśnie jak mnie złapali to próbowałam ich jakoś na litość wziąć, ale po czasie samej mi się chciało z tego śmiać i już doopa Scio - zdrówka życzę i gratulacje z okazji wakacyjnego wyjazdu.. ja w zeszłe wakacje pierwszy raz odwiedziłam Hel i jestem zakochana w tym miejscu.. w ogóle w całym półwyspie.. przecudowne miejsce adrji - Wy pijecie Bebiko 2R? Jeśli tak to gęste ono jest? dziubek79 - ja Hanię sadzam sobie na kolanach często.. albo w takiej pół siedzącej pozycji na poduchach czasem siedzi.. nie wiem, czy dobrze robię, ale ona lubi Lili 83 - straszna historia z tą kobietą.. masakra brumek - niestety policjantów nie ruszyła moja historia, że pierwszy raz zaprowadziłam córkę do żłobka.. młodzieniaszki jedne nie rozumieją takich problemów 83monia - to się tatuś ucieszył z pomachania córci co? słodkie takie widoki są youyou - hotel wygląda imponująco.. super wczasy się Wam zapowiadają Vaniliova11 - gratuluję ząbka Sloneczko555xxx - ja kiedyś dostałam za pasy 50zł.. a tu mi dzisiaj powiedzieli, że powinnam dostać 200zł ale dali TYLKO 100.. łaskawcy aania_20 - brawo dla dzielnego Adasia jacieeeee - nie smuć się kochana.. każda z nas, kiedy wróci do pracy będzie się musiała z tym zmierzyć.. każda z nas by chciała być z dzieckiem non stop i widzieć wszystkie jego nowe umiejętności.. wiem, co przeżywasz bo sama już Hanię posyłam do żłobka i serce mi się rozdziera.. tysiąc myśli czy dobrze robię.. że nie będę czegoś widziała.. że nie będzie już tak za mną jak do tej pory.. musimy wierzyć, że będzie dobrze, bo inaczej zwariujemy alibany, pieleszka dziękuję, że pytacie jak było.. No więc.. poszłam po Hanię po 11.. musiałam chwilę czekać bo jadła obiadek akurat.. czekam, czekam i nagle wychodzi ciocia z Hanią na rękach.. zapłakaną serce mi stanęło.. od razu ją wzięłam na ręce.. przytuliła się i tak szlochała chwilkę.. boooże.. ładnie się ubrałyśmy, poprzytulałyśmy jeszcze i spacerkiem do domu.. po drodze już gadała, piszczała aż w końcu słodko zasnęła..Pani powiedziała, że było nieźle.. troszkę płakała.. miała problem z zaśnięciem i krótko spała.. i mało zjadła rano kaszki, obiadek już lepiej.. W domu dostała deserek, potem mleko, pospała ładnie, pośmiała się.. a ja nie mogłam się od niej oderwać.. moja najkochańsza na świecie taka.. Z tego wszystkiego posiałam kartkę ze żłobka z numerem konta do wpłat.. pechowy dzień mam dziś jak nic ![]() Aniołek słodko już śpi.. mam nadzieję, że dzisiaj noc będzie lepsza.. bo przez tego zęba nie śpimy już 3 noce dobrze.. |
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Krystka
![]() jacieeee - biedna Ty a nie moglabys przejsc na mniejszy etat, chocby na 7/8, zeby godzine wczesniej z pracy przychodzic..??Nataaszkaa - Tobie tez wspolczuje, jak moja cora plakala pierwsze kilka dni przy oddawaniu do zlobka to myslalam, ze oszaleje, wiec wiem co czujesz
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-01 o 22:02 |
|
|
|
#2427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jacieee wiem co czujesz, mam to samo i serce mnie boli. Przeczytalam was po lebkach bo zmeczona jestem straznie.ZUza i Emi gratulacje
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On mi prawie zawsze w aucie zasypia, a w sumie dużo z nim jeźdżę ![]() |
||
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam - z przerwą na kapanie i ululanie Hanki bo zaczęła marudzic przez sen...
jacieee będzie dobrze ![]() nataszko ![]() dziubku co do rozwoju to ja też przestałam czytać już co powinno, a czego nie zwłaszcza, że Hania daleko za murzynami...przyjdzie jej czas to się wszystkiego nauczy mnie bardziej martwi to, że ona tak mało mi przybiera - 350 g na miesiąc. właśnie byłam ją zważyć we wtorek i na wadze 7875 g... pediatra kazała się nie martwić bo widocznie taka jej uroda..ale z drugiej strony ze względu na wadę ma zalecone przybieranie na wadze, a jej to tak marniutko wychodzi. mimo podtuczania jej słodkimi kaszkami brumku Tymek na pewno się przełamie z jedzieniem.tylko widocznie zajmie mu to więcej czasu niz innhym dzieciom. Hani zajęło miesiąc... ale się udało!!!! chociaż moje UU tonadal jej najwieksza pokarmowamiłość ![]() youyu, żanetka - zazdroszczę Wam zaprzestania karmienia... ja bardzo lubię karmić, ale coraz bardziej mnie to męczy... co tu dużo gadać - chciałabym całkowicie wrócić do "normalności" (zawsze mówiłam, że ja z tych wyrodnych mamuś )...ale Hania jeszcze nie gotowa do odrzucenia UU... więc i ja poczekam. ale daję jej czas do 10 miesiącacos jeszcze chciałam, ale już mi wyleciało z łepetyny.. idę spać bo rano trzeba wstać do pracy ![]() kolorowych snów przypomniało mi się buziaki dla Zuzy i Emi!!! vaniliova gratuluję krystkowego ząbka!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-03-01 o 22:30 |
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak się nie wyśpi pod wieczór, to jest nieznośna .Kubę też kładę o 21.00, tzn. Tż kładzie. Czasami o 20.00 Tż jeszcze nie ma w domu, wtedy musiałabym Kubę samego zostawić na dole i iść małą kłaść. To mi raczej nie pasuje . On przez spanie w przedszkolu przed 22.00 nie zaśnie .---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Uwaga lecę prywatą: Shira!!! Słońce Ty moje najdroższe, przesyłka przyszła - czekam na maila z kosztami! W pierwszej chwili nie wiedziałam, co do czego, ale Tż mi wyjaśnił . Sprawdziło się! I chyba faktycznie lepiej niż Frida Ciągle zapominałam napisać .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

)

my też nie śpimy od 5 znaczy ja nie śpie 
ale miła "ciocia" ją wzięła.. ajjj będę ryczeć
ja trzymam go na kolanach w pozycji siedzącej , żadnego obkładania poduszkami
Nastawiłam się na ogromny ryk przy zmianie opatrunku, zwłaszcza że pan doktor mu cewnik troszkę mocniej wcisnął. A ten nic! Patrzył na lekarza z zaciekawieniem, rozglądał się wokoło, a potem jeszcze panu doktorowi "pa pa" zrobił
dzielny chłopczyk
a ja nie zapomniałam jak się parcuje 
klask i:
Nie da się go za cholerę przestawić, już mu próbowała jakoś drzemki w dzień poprzestawiać, pory jedzenia, no nic. Nie wiem gdzie robię błąd
Na spacerze złapal nas deszcz, więc szybko zawinęłyśmy do domu. Ala tak jakby dzisiaj mówiła ta-ta-ta-ta ale tak cichutko, słodziutko 

i dola

nie chciała jeść mleka, 3 butle poszły do zlewu ! Na noc zjadła tylko 100ml... padnięta jestem okropnie, do tego serce mnie tak kuje,że aż mi nie dobrze.Zmęczona jestem.
Zaczynałam dietę z wagą 77,7 kg (szczęśliwa liczba
dodam, że to mieszkaniowy kotek jedzący tylko kocią karmę (chociaż dziś mi zwinął kawałek mięska, który ugotowałam K. do zupki