Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 23:31   #241
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki...

Marylko zdjęcia boskie

p.s. no i nie mam świadkowej.....
A co się stanęło
Stary 2012-03-01, 23:39   #242
a u d r e y
Wtajemniczenie

Ziel no więc widzisz... jak w tym dowcipie:
Przychodzi matka do pośrednika pracy i mówi: Proszę mi znaleźć pracę dla mojego syna, skończył zawodówkę, ale jakoś mu nie idzie szukanie pracy ... Na co pośrednik mówi: mamy ofertę na budowie: 3,5 tysiąca na rękę. Na co matka: Oj nie nie, za dużo, co on by robił z takimi pieniędzmi?
Więc pośrednik mówi: To mamy pracę dla kuriera, 2 tys na rękę...
Matka: nie,nie, tyle pieniędzy mu we łbie poprzewraca...
Więc pośrednik mówi: To jest jeszcze oferta pracy w hipermarkecie na kasie, 1500 zł na rękę...
Na co matka mówi: Nie, to za dużo, nie macie takiej oferty żeby najniższą krajową dostał? Boje się że zgłupieje od ty;u pieniędzy..
Na co pośrednik mówi: Paaaniii! Żeby najniższą krajową dostał to by musiał mieć wyższe wykształcenie

Dziewczyny pamiętacie może linka do tego sprzedawcy z ETSY który NENA wklejała z tymi zajedwabistymi kolczykami? Takimi wielkimi kamieniskami?
Stary 2012-03-01, 23:42   #243
__Paulinka__
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny!

jestescie szalone - tyle powiem

no i TZ , tak jak pisalam, wybieral dzisiaj piosenke na pierwszy taniec... wybral jakies 3, zaczelismy do nich tanczyc i nic nam nie podpasowalo... albo za wolne, albo za szybkie i tak jakoś nic nie wpadlo nam w ucho. Zadzwonil wiec do babki ktora prowadzi indywidualne lekcje pierwszego tanca i w kwietniu bedziemy chodzic:P

na auto do slubu tez dzisiaj patrzal, jest duzo ofert i bedzie dzwonil w najblizszym czasie, bo czekamy jesczez na info od kumpla, ktory byc moze zalatwi jakies super auto za tanioche

ehh z tymmoim TZ... wjechalam dzisiaj na Niego troche, ze wszystko zalatwiam ja, a On tylko przytakuje. On mowil, ze za bardzo sie tym stresuje, ze mamy wszystko co najlepsze, ze przeciez wszedzie jezdzil ze mną, zalatwil rabaty tak to prawada.. ale mowi Mu, zeby chociaz raz mnie zaskoczyl i zrobil cos zupelnie sam. No i siadl do kompa i po 5 minutach zawolal mnie, dostawil mi krzeslo do kompa i mialam Mu powiedziec jakie autko chce miec, pokazalam Mu autka ktore mi sie podobają, a resztą zajmie sie ON. Ahh.. wiecie co On ma racje, powinnam wyluzowac. Swiat nie nie zawali jak cos bedzie nie pod kolor, pierwszy taniec tez nie decyduje o jakości calego wesela.
Ogolnie jak widze, ze niektore z Was mają 50 dni do ślubu to mnie ciarki przechodzą.. a wkurza mnie to, ze ja nie moge sobie rozlozyc tych rzeczy co są do kupienia.. tylko wszystko doslownie bedziemy musieli kupic te 2 tygodnie w kwietniu..:/ TZ uz dzisiaj mi powiedzial, ze pozyczy od szwagra jedno auto, ja biore drugie i zalatwaimy tak sprawy, bo inaczej sie nie wyrobimy
sorry za to wypracowanie, ale jakos tak mnie naszlo:/

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na chwile. mam problem z zaproszeniami. Piszecie
Sz. Jana Kowalskiego z osoba towarzysząca
czy
Sz. Jana Kowalskiego wraz z osoba towarzysząca
mysle, ze obie opcje poprawne, ja pisalam "z"
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Hallo...hallo

Witam was kochane w nowym watku
Mam dla was niespodzianke, tylko nikomu nic....

Dostalismy kilka fotek z naszego slubu na Dominikanie

No i oczywiscie dziele sie nimi z wami, choc nikt oprocz was ich widzial nie bedzie, nawet najblizsza rodzinka, chcemy dopiero pokazac na weselu. Dlatego zamieszczam tylko na jakis czas, prosze ich nie rozpowszechniac To jest top secret

ahhhhhhh jak cudnie
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
paczcie ją jaka cwaniara nie ma sprawy macie to jak w banku co 3 dzień podsumowanko kiedy zaczynam?

boooosko aż się popłakałam! Cudnie!!
praca od zaraz, jakie wynagrodzenie panią interesuje?
Cytat:
Napisane przez tildi Pokaż wiadomość
Hej ! nieśmiało podczytuje Was od jakiegoś czasu Sama planuję właśnie swój ślub i wesele 27.10 i szukam u Was inspiracji.
Potrzebuję porady ponieważ już od jakiegoś czasu próbuję się zdecydować na fotografa i nie mogę wybrać spomiędzy tych dwóch:
http://blog.krzysztofkisala.com/
http://maciejchudy.blogspot.com/
Zaznaczę, że jeden jest tańszy o 1000 zł i daje w pakiecie więcej zdjęć... Pomożecie mi wybrać? Tylko plis nie piszcie, że Wam się nie podobają bo się załamię Wiem, że to już ostatni moment, żeby to załatwić
PS. Przysięgam, nie mogę za Wami nadążyć jestem na stronie 150 poprzedniej części!

witaj mi sie bardziej podoba foto nr 1
Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
marylko super zdjęcia

Dziewczyny ja się chyba z Wami pożegnam na jakiś czas. W sobotę będziemy chcieli się przenieść i będę bez internetu. Ale obiecuję, że jak będę u rodziców to będę do Was zaglądać. I na pewno zdam relację ze ślubu łącznie ze zdjęciami. A zostało nam 51 dni.

Więc trzymam kciuki za Wasze przygotowania weselne i wszystkie inne osobiste rzeczy.

Eh smutno mi będzie bez Was.

dla każdej z Was
mam nadzieje, ze bedziesz do nas zaglądac najczesciej jak bedziesz mogla 3mam kciuki, zeby wszystko sie Wam ladnie ulozylo
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

Ale jesteście gaduły tyle stron w jeden dzień
Moja lista gości o której wczoraj wspominałam( odmowy) dziś znów się powiększyła Ręce mi do podłogi opadły z bez silności i nie wiem co mam dalej robić moja lista rezerwowych jest już cała obdzwoniona i nie wiem kogo jeszcze mam zapraszać Może któraś z was jest chętna przyjść na moje wesele pytam poważnie
bu....:/ tez bym przyjechala, ale tyle kilosó wnas dzieli,ze bym musiala chyba juz dzisiaj wyjechac

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Witam i ja w nowej części

Kilka dni mnie nie było, ale posypała mi się sytuacja z pracą przez ten czas... Już nie będę na pełny etat, tylko na pół Muszę szybko znaleźć jakieś miejsce gdzie będę mogła dorobić, bo tak to mnie nawet na opłacenie mieszkania nie będzie stać...
Prawdopodobnie w poniedziałek już powiedzą mi ostatecznie na jakich warunkach zostanę i po tym będę zastanawiać się co dalej
mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy z pracką
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Wróciłam z urodzinowej kolacji z Tż, się obżarłam jak świnia

marylka fan-ta-stycz-nie! Re-we-la-cyj-nie! Fe-no-me-nal-nie! Istny cud!! Słów brakuje!!

Wiecie co? CHyba z Tż zamiast podróży poślubnej zaklepiemy sobie jakieś romantyczne 3 dni w którymś SPA w Polsce Też będzie miło :P Tylko muszę znaleźć jakiś fajny hotel tego typu
swietny pomysl ze SPA bedzie relax na calego a to po slubie bedzie najwazniejsze
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nattiv

Wiecie co? Praca w Polce mnie zaczyna przerażać, wiem że można całkiem dobrze zarobić, ale ostatnio spotkałam się z kolegą z liceum i zaczęliśmy gadać o sytuacji itp... i jestem szczerze przerażona. Stracił pracę, jest na zaocznych na 2 roku licencjatu i szuka czegokolwiek. Znalazł ogłoszenie na złomowisku, miał pracować przy pile, segregować metale kolorowe, zwykłe itp, dźwigać te wszystkie rzeczy.. cały dzień na placu, w zimie upał w lecie skwar i nie zgadniecie! Dawali mu 6.50 na rękę... po 10 hdziennie, 5 dni w tyg. Czyli miesięcznie 1300 zł. I wziął chłopak bo co miał zrobić?
Ja mam trochę inną perspektywę bo mój tata całe życie najpierw w szylingach a teraz w euro zarabia, ale jak widzę jakie płace są w polsce za zajęcie które w austrii miałby człowiek płacone tyle samo tylko w euro... to mnie trzęsie...
niestety taka prawda:/ jak teraz slysze jak czlowiek wykwalifikowany nie moze znalezc pracy, albo taką za grosze to mam ochote komuś przylozyc.. i decyzję wyjazdu z kraju uważam za najsuszniejszą z dotychczasowych w moim zyciu.

Cytat:
Dzięki za kciuki...

Marylko zdjęcia boskie

a co sie stalo?? siostra znowu coś zazdrości?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:43   #244
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Praca w Polce mnie zaczyna przerażać, wiem że można całkiem dobrze zarobić, ale ostatnio spotkałam się z kolegą z liceum i zaczęliśmy gadać o sytuacji itp... i jestem szczerze przerażona. Stracił pracę, jest na zaocznych na 2 roku licencjatu i szuka czegokolwiek. Znalazł ogłoszenie na złomowisku, miał pracować przy pile, segregować metale kolorowe, zwykłe itp, dźwigać te wszystkie rzeczy.. cały dzień na placu, w zimie upał w lecie skwar i nie zgadniecie! Dawali mu 6.50 na rękę... po 10 hdziennie, 5 dni w tyg. Czyli miesięcznie 1300 zł. I wziął chłopak bo co miał zrobić?
Ja mam trochę inną perspektywę bo mój tata całe życie najpierw w szylingach a teraz w euro zarabia, ale jak widzę jakie płace są w polsce za zajęcie które w austrii miałby człowiek płacone tyle samo tylko w euro... to mnie trzęsie...
Moj tata tez w austrii od dawien dawna i tez mam podobnie ja Tyz z tym przeliczaniem... I w sumie wlasnie z tego powodu nawet odechciewa mi sie szukac pracy tlumaczac sobie ze to co zarobie tutaj w dwa miesiace, tam odrobie sobie w intensywene 3-4 tygodnie..
Przerazaja mnie polskie zarobki serio.. i jeszcze najmniej placa w pracach w ktorych najbardziej trzeba sie otyrac

Marylko- RAJ!!!!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:44   #245
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Hej ! nieśmiało podczytuje Was od jakiegoś czasu Sama planuję właśnie swój ślub i wesele 27.10 i szukam u Was inspiracji.
Potrzebuję porady ponieważ już od jakiegoś czasu próbuję się zdecydować na fotografa i nie mogę wybrać spomiędzy tych dwóch:
Zaznaczę, że jeden jest tańszy o 1000 zł i daje w pakiecie więcej zdjęć... Pomożecie mi wybrać? Tylko plis nie piszcie, że Wam się nie podobają bo się załamię Wiem, że to już ostatni moment, żeby to załatwić
PS. Przysięgam, nie mogę za Wami nadążyć jestem na stronie 150 poprzedniej części!
Witaj Mnie bardziej podobają się zdjęcia tego pierwszego pana, ale jeśli cena jest dla Was istotna, to ten drugi też robi ciekawe zdjęcia

Cytat:
Ryczeć mi się chce tylko
Nie dość, że nawet umowy żadnej nie mam i nie ponoszą dodatkowych kosztów ze mną związanych to jeszcze mi będą etat skracać...

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:47   #246
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

niestety taka prawda:/ jak teraz slysze jak czlowiek wykwalifikowany nie moze znalezc pracy, albo taką za grosze to mam ochote komuś przylozyc.. i decyzję wyjazdu z kraju uważam za najsuszniejszą z dotychczasowych w moim zyciu.
a potem sie ciesza ze niskie bezrobocie jak wszyscy za granica
Kurcze, ale by mieli zdziwko jakby wszyscy zjechali do polski... i zapisali sie na bezrobocie..

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

a wiecie ze sa juz kuchenne rewolucje ?

i dziekuje w sprawie tych zaproszeń
wogole mam same luki w odmienianiu nazwisk
Musze kiedys siąść porządnie nad tym

Nattiv

kocur- co sie stalo?

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-03-01 o 23:50
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:53   #247
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny pamiętacie może linka do tego sprzedawcy z ETSY który NENA wklejała z tymi zajedwabistymi kolczykami? Takimi wielkimi kamieniskami?

http://www.etsy.com/shop/DesignByKar...on_id=10580729
o to chodzi?
Stary 2012-03-01, 23:54   #248
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia
paczcie ją jaka cwaniara nie ma sprawy macie to jak w banku co 3 dzień podsumowanko kiedy zaczynam?
praca od zaraz, jakie wynagrodzenie panią interesuje?
wolontariat, już wcześniej było mówione, a Madziuniusia nic nie mówiła, że je nie pasuje, więc zaakceptowała, już nie ma odwrotu
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:59   #249
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dokładnie o to!

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
wolontariat, już wcześniej było mówione, a Madziuniusia nic nie mówiła, że je nie pasuje, więc zaakceptowała, już nie ma odwrotu
sama weszła w to bagno a każde nie zdanie raportu będzie groziło wątkową ekskomuniką
Stary 2012-03-02, 00:03   #250
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
a potem sie ciesza ze niskie bezrobocie jak wszyscy za granica
Kurcze, ale by mieli zdziwko jakby wszyscy zjechali do polski... i zapisali sie na bezrobocie..

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

a wiecie ze sa juz kuchenne rewolucje ?

i dziekuje w sprawie tych zaproszeń
wogole mam same luki w odmienianiu nazwisk
Musze kiedys siąść porządnie nad tym

Nattiv

kocur- co sie stalo?
hehe do Polski na bezrobocieto co oni tam płacą to nawet na waciki nie starczy:/ Mój TZ chwilowo tez ma przestuj w pracy, ale dostaje tutaj norweskie bezrobotne.ale nawet tylko za ta kase bylibysmy w stanie tutaj przezyc i jeszcze odlozyc . Wiec porownania wogole nie ma.

Kuchenne rewolucje dzisiaj juz tez oglądalam, dobrze, ze wkoncu te powtorki sie konczą

Ja tez mialam problemy z tymi nazwiskami,wkoncu przysiadlam, wszystko odmienilam, ale po tym tak mi mózg parowal, ze nie wiem czy amietasz, ale zastanawialam sieb czy pisze sie Ewe czy Ewę

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:

aaa no taaaak Madziuniusia chyba nie przeszytała tego co bylo napisane małym druczkiem i liczy, ze zbije kokosy ale odwrotu nie ma
Stary 2012-03-02, 00:08   #251
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
aaa no taaaak Madziuniusia chyba nie przeszytała tego co bylo napisane małym druczkiem i liczy, ze zbije kokosy ale odwrotu nie ma
Umowę należy przeczytać
Madziuniusia zdeklarowałą się do raportu co trzeci dzień, ale myślę, że łatwiej jej będzie codziennie raport składać.
Damy jej jakieś wolne do umowy? Nie bądźmy takie złe, dostanie od nas 2 dni okolicznościowego
Stary 2012-03-02, 00:17   #252
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Umowę należy przeczytać
Madziuniusia zdeklarowałą się do raportu co trzeci dzień, ale myślę, że łatwiej jej będzie codziennie raport składać.
Damy jej jakieś wolne do umowy? Nie bądźmy takie złe, dostanie od nas 2 dni okolicznościowego

no.. ewentualnie te 2 dni okolicznosciowego na ślub może dostac, bo jak akurat wypadnie, ze ma zrobić razport w dniu swojego slubu, to dopiero by bylo wyobrazacie sobie madzie jak ma skladac przysiege i mowi:"Poczekaj chwile, zrobie tylko krotki raport na wizaż i mozemy dokonczyc "

A jak będą sie sypać nasze relacje w okresie letnim, to ja nie wiem jak Ona to zrobi, zeby streścic każdą relacje
Stary 2012-03-02, 00:20   #253
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
no.. ewentualnie te 2 dni okolicznosciowego na ślub może dostac, bo jak akurat wypadnie, ze ma zrobić razport w dniu swojego slubu, to dopiero by bylo wyobrazacie sobie madzie jak ma skladac przysiege i mowi:"Poczekaj chwile, zrobie tylko krotki raport na wizaż i mozemy dokonczyc "

A jak będą sie sypać nasze relacje w okresie letnim, to ja nie wiem jak Ona to zrobi, zeby streścic każdą relacje
aha i nie może się zwolnić, ani też zaniedbywać raportowania
praca dożywotnia
Stary 2012-03-02, 00:53   #254
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

hej dziewczyny
dzisiaj cały dzień poza domem więc nie miałam okazaji jak sie odezwać
byliśmy dziś w urzędzie i mamy termin: 22.09 godzina 17:00
bardzo się cieszę
oglądaliśmy tez obrączki - mam kilka faworytów muszę jeszcze się zastanowić.
Obiecuję że jutro was nadrobię
a teraz dobranoc papa
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 06:06   #255
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem rocznik '90 I też niektórzy znajomi i rodzina mówią, że to za wcześnie. Ale kurde ile mamy czekać ? jesteśmy z tż prawie 6 lat razem (w sierpniu będzie). Im dłużej to będziemy odwlekać tym bardziej przyzwyczaimy się do takeigo wygodnego życia bez zobowiązań a tego nie chcę. Chcę z nim zamieszkać i założyć rodzinę. A to czy mam 20 czy 40 lat nie ma tu znaczenia.
Poza tym..
wiem coś na temat "po co się tak spieszyć?" Pfff ten tekst należy głównie do moich kuzynek 30-letnich, które są niezamężne

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Co do zapraszania rodzin z dziećmi u nas to rożnie było przy większej liczbie gości zwykle nie zapraszało się dzieci a na mniejsze już tak albo po prostu na poprawiny byliśmy zapraszani. Nie sądzę, że to jest nie grzeczne nie zapraszać dzieci. No pomyślcie chciałybyście ganiać na weselu za swoim dzieckiem i patrzeć czy nie zniknęły lub nic mu się nie stało ?? Nie przesadzajmy...

Pozdrawiam
słuchaj, ale każdy ma swoją wizję zabawy na weselu i nie powinno się decydować o tym. Może rodzice jako rodzina dziecka chcą właśnie całe wesele bawić się ze swoim dzieckiem i też wyjdą zadowoleni. Trzeba ludziom dać wybór. Każdy jest dorosły i albo to będzie świadoma decyzja, że zabierają dziecko, bo chcą, albo zostawią dziecko z kimś. A może jak nie mają z kim zostawić dziecka to pójdą chociaż na troche na to wesele i się później zwiną? Ja podtrzymuje- jest to niegrzeczne.

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku. Cały dzień w robocie więc odzywam się dopiero teraz. No to co? Dziś do ślubu równe 100 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!A o to moja tablica:

Cytat:
Mam umówiony makijaż !!! Juuuhuuu!

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku

Ale jesteście gaduły tyle stron w jeden dzień
Moja lista gości o której wczoraj wspominałam( odmowy) dziś znów się powiększyła Ręce mi do podłogi opadły z bez silności i nie wiem co mam dalej robić moja lista rezerwowych jest już cała obdzwoniona i nie wiem kogo jeszcze mam zapraszać Może któraś z was jest chętna przyjść na moje wesele pytam poważnie
Ojj Lubcia... matko jak Ci współczuje...

Cytat:

Kilka dni mnie nie było, ale posypała mi się sytuacja z pracą przez ten czas... Już nie będę na pełny etat, tylko na pół Muszę szybko znaleźć jakieś miejsce gdzie będę mogła dorobić, bo tak to mnie nawet na opłacenie mieszkania nie będzie stać...
Prawdopodobnie w poniedziałek już powiedzą mi ostatecznie na jakich warunkach zostanę i po tym będę zastanawiać się co dalej
Trzymaj się małą Trzymam kciuki, żeby sie ułożyło wszystko

Cytat:
Przychodzi matka do pośrednika pracy i mówi: Proszę mi znaleźć pracę dla mojego syna, skończył zawodówkę, ale jakoś mu nie idzie szukanie pracy ... Na co pośrednik mówi: mamy ofertę na budowie: 3,5 tysiąca na rękę. Na co matka: Oj nie nie, za dużo, co on by robił z takimi pieniędzmi?
Więc pośrednik mówi: To jest jeszcze oferta pracy w hipermarkecie na kasie, 1500 zł na rękę...
Na co matka mówi: Nie, to za dużo, nie macie takiej oferty żeby najniższą krajową dostał? Boje się że zgłupieje od ty;u pieniędzy..
Na co pośrednik mówi: Paaaniii! Żeby najniższą krajową dostał to by musiał mieć wyższe wykształcenie

Dziewczyny ja tu wszystko przeczytałam jak mnie wkopałyście ooo znalazłam lepsze rozwiązanie;P Kto u nas jest największą gadułą?:P Kicia, Madzia, Ziele? Ja będę robić raporty jak będę w pracy, a w resztę dni któraś z gaduł

Uciekam się szykować do pracy:P W zasadzie to powinnam za sekunde wychodzic a ja se siedze i wizaż nadrabiam uzależnienie
Stary 2012-03-02, 07:07   #256
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale miałam sen Pamiętacie, że prosiłam Was o kciuki na wczorajszą radę pedagogiczną? Śniło mi się, że zadzwoniła do mnie koleżanka z tego przedszkola i powiedziała, żebym zwijała manatki, bo oni mnie tam nie chcą

A tak poza tym witam się piątkowo Znowu minął tydzień, znowu weekend na zajęciach i znowu jestem zmęczona, ale co tam grunt, że do ślubu coraz bliżej
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 07:14   #257
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku. Cały dzień w robocie więc odzywam się dopiero teraz. No to co? Dziś do ślubu równe 100 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!A o to moja tablica:

Cytat:

pokłóciłaś się z siostrą?

Zostały mi 2 miesiące do ślubu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 07:38   #258
madzia2306
Zakorzenienie

witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 07:39   #259
maruda80
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Ale gaduły z was
Nie miałam siły was nadrabiać, tak pędzicie.
W Kraku szaro i buro za oknem.
Kawa musi być.

Marylko
fotki cudne rzeczywiście jak z romantycznego filmu.
Napatrzeć się nie mogę... bardzo optymistyczne i radosne.

Co do spraw ślubnych byłam wczoraj u kosmetyczki, umówiłam się na oczyszczanie twarzy, potem przed ślubem tylko henna.

Wręczyliśmy już 3/4 zaproszeń, zostało tylko kilka szt. dla osób które mieszają dość daleko. Jak na razie oprócz najbliższej rodziny nikt nie potwierdził obecności, maja czas do końca marca.

Kuzyna 15-letnia córka zagra nam na skrzypcach w kościele, kuzyn sam wyszedł z propozycją (dziewczyna chodzi do szkoły muzycznej i grała już na ślubach) więc jak dla mnie super niespodzianka bo się zupełnie nie spodziewałam

Pozdrawiam, życzę dobrego dnia

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:06   #260
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Zostały mi 2 miesiące do ślubu

no to teraz skończyły się żarty

koocurek co siostra zrobiła
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:08   #261
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Hallo...hallo

No i oczywiscie dziele sie nimi z wami, choc nikt oprocz was ich widzial nie bedzie, nawet najblizsza rodzinka, chcemy dopiero pokazac na weselu. Dlatego zamieszczam tylko na jakis czas, prosze ich nie rozpowszechniac To jest top secret
Przepiękne zdjęcia
Ja chcę jeszcze...plissssssss
Co do butów, też mam katastrofę, szukam ciągle fioletowych, jest ich garstka w tym sezonie i szlak mnie trafia. Są nawet pomarańczowe i żółte buty, a fioletowych zero. W ogóle nie ma ich widocznie w modzie na te wakacje

tildi obstawiam, że ten drugi fotograf jest droższy i bardziej mi sie mimo wszystko jego zdj podobają, widać, że ma pomysły. Ale ten pierwszy też nie jest zły. Też ma ładne zdjęcia, podobają mi się. Więc kogokolwiek wybierzesz, będzie dobrze, tylko no, jest różnica cenowa. Decyzja należy do was

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:32   #262
nena1984
Zakorzenienie

hej

Koocuur
- znowu coś siostra nawywijała??

widzę, że była mowa o problemach z pracą. Niestety jak jest, każdy wie. Nie ma chyba jakiejś złotej recepty na sukces. Dobry wybór kierunku, też tego nie gwarantuje. Najlepiej zacząć praktyki, staże lub jakieś drobne zlecenia już w czasie studiów. Do tego języki, certyfikat i najlepiej wymiana zagraniczna. Ja po takim właśnie dorobku dostałam zaraz po studiach najniższą krajową w jednej z krakowskich kancelarii, a to i tak był sukces, bo przynajmniej pracowałam w zawodzie, bo znajomi nawet tego nie mieli i pracowali jako kelnerzy/kasjerki. Pracowałam od 8 do 18 i do tego w weekendy, a dodam że moja firma zajmowała się najgorszym syfem, czyli super technicznymi sprawami o których nikt nie miał pojęcia (tlen medyczny, wiązki butli gazowych i inne takie cuda, które do tej pory śnią mi się po nocach). Nadto niemiła atmosfera w pracy, wieczny lęk przed szefem sprawiły, że po roku nie wytrzymałam i odeszłam stamtąd. Co było zbawienne dla mojego stanu ducha.
Ale nie ma to tamto, każde doświadczenie kształtuje, nawet za minimalną krajową, a i na przyszłość w CV będzie co wpisać. Także dziewczyny nie załamujcie się, bierzcie co jest lub rozkręcajcie własne biznesy w oczekiwaniu na lepsze.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:40   #263
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

heheheh dooobre!

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
witam się z wami w nowym wątku
ale się wczoraj wkur.... pamiętacie jak wam mówiłam że nie możemy z tżtem zamieszkac ze sobą przed ślubem bo tata ma takie a nie inne przekonania? ostatnio brat tżta przyszedł do nich z wieścią że chce się wyprowadzic i wynajmowac mieszkanie ze swoją dziunią... i co? NIC!!! rodzice nic nie powiedzieli i prawdopodobnie braciszek już niedługo się wyprowadzi!! szlak mnie jasny trafia! jak my to nie mogliśmy kuźwa a on może wszystko!!!
kochana, widzisz... czasami rodzice i teściowie nie traktują wszystkich dzieci jednakowo, u mnie też tak jest, Wspolczuje

dziewczyny, robicie oczepiny? Jak tak, to planujecie jakieś tradycyjne zabawy, czy coś oryginalnego, nowego? Ja przyznam, że nigdy oczepin nie lubiłam, ale chyba zrobimy, zeby ludzie się pobawili. Choć bez obmacywania i łapania, bo tego NIE ZNOSZĘ, a już bylam na weselach, gdzie łapali się za cyce, tyłki i krocza.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:41   #264
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Hallo...hallo

Przeslincznieeeeeeeeeee:l ove:
Tez pokazalam Tż A on mi na to "ale musza byc dziani"

Jestem dzis tak bardzo senna ze cos okropnego!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:46   #265
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Witaj dla mnie ten pierwszy
Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
marylko super zdjęcia

Dziewczyny ja się chyba z Wami pożegnam na jakiś czas. W sobotę będziemy chcieli się przenieść i będę bez internetu. Ale obiecuję, że jak będę u rodziców to będę do Was zaglądać. I na pewno zdam relację ze ślubu łącznie ze zdjęciami. A zostało nam 51 dni.

Więc trzymam kciuki za Wasze przygotowania weselne i wszystkie inne osobiste rzeczy.

Eh smutno mi będzie bez Was.

dla każdej z Was
Odwiedzaj nas jak najczęściej!!!
Cytat:

żeby wszystko było ok!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Wróciłam z urodzinowej kolacji z Tż, się obżarłam jak świnia

marylka fan-ta-stycz-nie! Re-we-la-cyj-nie! Fe-no-me-nal-nie! Istny cud!! Słów brakuje!!

Wiecie co? CHyba z Tż zamiast podróży poślubnej zaklepiemy sobie jakieś romantyczne 3 dni w którymś SPA w Polsce Też będzie miło :P Tylko muszę znaleźć jakiś fajny hotel tego typu
No to też super pomysł! My nie planowaliśmy nic wielkiego ale ostatnio moi rodzice oświadczyli że na prezent ślubny dają nam 7 tys na podróż poślubną!!!! Nie mogliśmy się nacieszyć i ostatnio też przeglądamy biura podróży i zamarzyły nam sie CHINY!!!!!! oczywiście drugie tyle bedziemy musieli dołożyć ale stwierdziliśmy ze drugi raz taka okazja się nie powtórzy i nikt nam nie da tyle kasy a na razie odkładać bardzo nie musimy bo mieszkanie i auto już mamy
Cytat:
Dzięki za kciuki...

Marylko zdjęcia boskie

Co się stało??????
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale miałam sen Pamiętacie, że prosiłam Was o kciuki na wczorajszą radę pedagogiczną? Śniło mi się, że zadzwoniła do mnie koleżanka z tego przedszkola i powiedziała, żebym zwijała manatki, bo oni mnie tam nie chcą

A tak poza tym witam się piątkowo Znowu minął tydzień, znowu weekend na zajęciach i znowu jestem zmęczona, ale co tam grunt, że do ślubu coraz bliżej
Sny tłumaczy się na odwrót
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ale gaduły z was
Nie miałam siły was nadrabiać, tak pędzicie.
W Kraku szaro i buro za oknem.
Kawa musi być.

Marylko
fotki cudne rzeczywiście jak z romantycznego filmu.
Napatrzeć się nie mogę... bardzo optymistyczne i radosne.

Co do spraw ślubnych byłam wczoraj u kosmetyczki, umówiłam się na oczyszczanie twarzy, potem przed ślubem tylko henna.

Wręczyliśmy już 3/4 zaproszeń, zostało tylko kilka szt. dla osób które mieszają dość daleko. Jak na razie oprócz najbliższej rodziny nikt nie potwierdził obecności, maja czas do końca marca.

Kuzyna 15-letnia córka zagra nam na skrzypcach w kościele, kuzyn sam wyszedł z propozycją (dziewczyna chodzi do szkoły muzycznej i grała już na ślubach) więc jak dla mnie super niespodzianka bo się zupełnie nie spodziewałam

Pozdrawiam, życzę dobrego dnia

A ja się z Wami witam i żegnam zarazem bo wracamy dzisiaj z Tż do domu a internet mam tam lichy także bywajcie weekendowo i nie piszcie za wiele! Bo jak ja Was nadrobię...
Ps. Wrócę z fotkami
Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:00   #266
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Pracuję z babką w biurze, która pochodzi z Rucianego, jak to ona mówi
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ooo a ja znam nawet jedna osobe z rucianych

Dziewczyny za zestawienia no i studniowki

o prosze jaki swiat mały jest

hejka z rana
dostalam @ i umieram

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:07   #267
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
heheheh dooobre!

kochana, widzisz... czasami rodzice i teściowie nie traktują wszystkich dzieci jednakowo, u mnie też tak jest, Wspolczuje
wiesz co szkoda nam słów, oboje z tżtem stwierdziliśmy że on był za dobry i za potulny i teraz za to płaci, a braciszek sobie robi co chce... jedyny z tego plus że jak się brat wyprowadzi to będzie wkońcu cisza i porządek w domu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:09   #268
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dzień dobrrry!

Marylko, aaaaaaaaa! CUDOWNIE, BAJECZNIE, GENIALNIE! Mieliście piękny ślub, nie dziwię Ci się, że już nie masz weny a przygotowywanie polskiego wesela po takich przeżyciach. Chociaż myślę, że np. w kościele udzieli się Wam ta niezwykła atmosfera i przeżycia też będą niepowtarzalne, tylko po prostu inne Na pewno wszystko ogarniesz.

Lubciu, przykro mi, że tak wiele osób Ci odmówiło. Gdyby Wrocław nie był na drugim końcu PL, to z chęcią byśmy z TŻtem przyjechali do Was. Pamiętaj jednak, że to nie ilość osób na weselu decyduje o tym, czy będzie udane. Nawet przy kilkunastu osobach można się świetnie bawić i jestem pewna, że Wasze wesele będzie bardzo udane. Głowa do góry!

Madziuniusia, to kiedy teraz idziesz do hotelu? Ja czekam na sprawozdanie, hehehe!

Misiak, udanej przeprowadzki! Wracaj do nas szybko.

Muffinko, kciuki dla Ciebie!

Kilianna, my robimy oczepiny, ale krótko, zwięźle i na temat, bez żenujących zabaw. Na razie nic nie wymyślam, bo mój wodzirej to kopalnia świetnych pomysłów, więc po prostu na spotkaniu 2 tygodnie przed weselem ustalimy przebieg całego wesela, w tym również jak mają wyglądać oczepiny i voila! Tym się akurat nie martwię, bo wiem, że chłopaki potrafią poprowadzić zabawę na poziomie i żadnego obmacywania by nam nawet nie zaproponowali.

Agis, super podróż będziecie mieli!

A propos, my właśnie przedwczoraj podjęliśmy z TŻtem decyzję o tym, co chcemy na prezent, bo też pewna osoba z mojej rodziny dała nam wybór: $ lub frrrrrrr na wycieczkę . Nie wiemy, gdzie pojedziemy, bo to ma być dla nas tajemnica prawie do samego końca, ale wiemy, że gdzieś daleko i nie w EU Oboje jesteśmy podekscytowani, bo sądząc po tym, gdzie ta osoba wcześniej podróżowała, to myślę, że będzie to miejsce, do którego sami pewnie długo byśmy się nie wybrali...

Zmykam do pracy, pa!
Stary 2012-03-02, 09:11   #269
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
o prosze jaki swiat mały jest

hejka z rana
dostalam @ i umieram
Ruciane tez dobrze znam bo spędzałam tam praktycznie całe wakacje przez kilka lat.
Ślicznie tam jest, marzy mi się by jeszcze tam kiedyś wakacyjnie zajrzeć.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:13   #270
patollek
Raczkowanie

dzień doberek

dziękuję Dziewczyny za wszystkie opinie na temet mojej skromnej tabliczki buziolki
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości