Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 22:20   #3571
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
To będzie miała wiele imion, tak jak w tych brazylijskich serialach

Co do diety - ja kupiłam light i czuję trochę różnicy, nie jest taki zbity i treściwy jak normalny... I tak zamierzam jeść go tylko 1 łyżeczkę dziennie. Dziś z dietą było ok. Zjadłam zawijaski z sałaty i chudej szynki+maly ostry ogórek kiszony, a teraz delikatną jajecznicę i drobiową parówkę. Ale właśnie nie wiem co z parówkami, kiedyś jadłam drobiowe od czasu do czasu...

parówki wbrew pozorom bardzo tuczą, bo są nafaszerowane różnościami. Ja jak tylko je dodawał do diety to waga stała, a jak nie jadłam to leciała w dół. Lepiej je zastąpić czymś innym. A zawijaski bardzo lubiłam i omlety na śniadanie
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja nie mówię, że jest normalne... to jest nienormalne, chore i nadaje się do leczenia.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 -------

Apropo spraw związanych z ginekologiem, to w poniedziałek zaczynam monitoring cyklu i drżę... ale pewnie nie mam owulacji.
będzie dobrze trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Np. ja

Byle nie pocztą

Bika i Żabciu, super, że wizyty udane

A ja mam jutro gina, powinien mi dać coś na wywołanie Chodzę na NFZ. U niego akurat jest spoko, koleżanka chodziła pierwszą ciążę do niego prywatnie bo liczyła, że przy porodzie będzie miała lepiej i stwierdziła, że traktuje tak samo pacjentki prywatne i te na NFZ. Drugą ciążę chodziła do niego na NFZ i potwierdziła

Znów padnięta jestem, praca, potem korki i ten nieszczęsny stepper, ale mam satysfakcję, że ćwiczyłam

A jutro mam urlop i nic nie mówię mężowi, wróci z nocki to będzie miał niespodziankę Pewnie pomyśli, że zaspałam do pracy
Brawo że poćwiczyłaś ja tez trochę pobiegałam na bieżni że zaraz idę spać bo wykończona jestem. Ja też dzisiaj sama.

właśnie dużo z was chodzi na nfz do gina i trochę zazdroszczę bo jak sobie pomyślę ile się płaci prywatnie. ale cóż zrobić, u mnie nie ma dobrych lekarzy na nfz, praktycznie tylko jeden przyjmuje i do tego beznadziejny a ci lepsi tylko prywatnie.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:24   #3572
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 cz. 6

Dziewczyny, idę jutro do lekarza, jest coraz to gorzej, sama się nie wyleczę a nie chcę maluszkowi zaszkodzić.

Jeszcze się z mama pokłóciłam, i to nie pierwszy raz w tym tygodniu, TŻ już się przyzwyczaił, że jak wracam od mamy to 3 na 4 razy mam zapłakane oczy. Tak jest jak mama ma inna wizję szczęścia dla mnie niż ja sama.

I piję mleko z miodem, nawet słodkie, dobre.
Czuję się mlecznie rozdziewiczona

Dobranoc Kochane ;*
Stary 2012-03-01, 22:28   #3573
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, idę jutro do lekarza, jest coraz to gorzej, sama się nie wyleczę a nie chcę maluszkowi zaszkodzić.

Jeszcze się z mama pokłóciłam, i to nie pierwszy raz w tym tygodniu, TŻ już się przyzwyczaił, że jak wracam od mamy to 3 na 4 razy mam zapłakane oczy. Tak jest jak mama ma inna wizję szczęścia dla mnie niż ja sama.

Dobranoc Kochane ;*
dobranoc zdrówka życze

Łukaszek
Stary 2012-03-01, 22:34   #3574
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dobra wizyte.

Ja tylko powiem tyle na temat rodzicow tej malej Madzi. Ok rozumiem nieszczesliwy wypadek kazdemu moze sie zdarzyc ale kurcze wtedy dzwoni sie na pogotowie , policje probuje sie reanimowac dziecko i ma sie na dzieje ze bedzie ok. A nie .. wymysla sie scenariusz zostawia taka mala kruszynke w opuszczonym budynku na -20 stopniowym mrozie pod gruzami i sterta liscie ( dla mnie juz to nie miesci sie w glowie ) Jak mogla przez tak dlugi czas plakac i udawac ze nie wie co sie dzieje z malutka jak dobrze wiedziala gdzie ja zostawila. Jak dla mnie ona nie ma serca i tyle. I gdyby Rutkowski jej nie przycisnal pewnie do teraz by sie nie przyznala co sie stalo ... A ludzie dalej biegali by z ulatkami i szukali malej. Nie jestem do konca przekonana czy maz nie byl w to zamieszany. Rozmawialam z moim mezem i on powiedzial ze by mnie znienawidzil gdybym mu takie cos zrobila nie mowie tutaj o nieszczesliwym wypadku ( jesli to naprawde mialo miejsce ) ale o tym ze patrzyla mu w oczy i klamala ze ktos porwal maja.

Jak dowiedzialam sie o tym mieszkaniu to az rece mi opadly .. Dostaja mieszkanie za free, prace i tyle musza sie martwic o jedzenie A co oni rak i nog nie maja zeby zapracowac sobie na wlasnie mieszkanie? Ile jest taki rodzin ktore maja chore dzieci na wozkach i mieszkaja w 5 osob w jednym pokoju z olbrzymim grzybem na scianie i wtedy nikt o nich nie mysli.

Dobrze ze Rutkowski im jeszcze wakacji na Chorwacji nie zalatwil

I jeszcze ich wywiad w gazecie gdzie mowia ze " narazie zadnego dziecka nie planuja" no zesz ku*** tacy ludzie nie powinni miec wiecej dzieci !!!!!!!!!!!!!!
moge sie pod tym podpisac obiema rekami i nogami

brak mi slow poprostu

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:37   #3575
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
parówki wbrew pozorom bardzo tuczą, bo są nafaszerowane różnościami. Ja jak tylko je dodawał do diety to waga stała, a jak nie jadłam to leciała w dół. Lepiej je zastąpić czymś innym. A zawijaski bardzo lubiłam i omlety na śniadanie

będzie dobrze trzymam kciuki

Brawo że poćwiczyłaś ja tez trochę pobiegałam na bieżni że zaraz idę spać bo wykończona jestem. Ja też dzisiaj sama.

właśnie dużo z was chodzi na nfz do gina i trochę zazdroszczę bo jak sobie pomyślę ile się płaci prywatnie. ale cóż zrobić, u mnie nie ma dobrych lekarzy na nfz, praktycznie tylko jeden przyjmuje i do tego beznadziejny a ci lepsi tylko prywatnie.
ja właśnie mam kłopot z mięsem bo ogólnie jem tylko pierś z kurczaka i nie znam zbyt wielu sposobów, żeby ją przyrządzić... może jutro coś pokombinuje. Parówki o wiele ułatwiły by mi sprawę, ale nie o to chodzi, żeby iść na łatwiznę, więc może w końcu nauczę się robić mięsne dania zwijaski są super, a jajka ja niestety rano nie przełknę, nie wiem czemu, na samą myśl mnie mdli

masz własną bieżnię czy chodzisz na siłownię? mnie TŻ kiedyś kupił orbitreka, bo na siłowni lubiłam na nim ćwiczyć, ale ten nie jest magnetyczny i źle się jeździ, stoi u rodziców

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 22:39   #3576
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie mam kłopot z mięsem bo ogólnie jem tylko pierś z kurczaka i nie znam zbyt wielu sposobów, żeby ją przyrządzić... może jutro coś pokombinuje. Parówki o wiele ułatwiły by mi sprawę, ale nie o to chodzi, żeby iść na łatwiznę, więc może w końcu nauczę się robić mięsne dania zwijaski są super, a jajka ja niestety rano nie przełknę, nie wiem czemu, na samą myśl mnie mdli

masz własną bieżnię czy chodzisz na siłownię? mnie TŻ kiedyś kupił orbitreka, bo na siłowni lubiłam na nim ćwiczyć, ale ten nie jest magnetyczny i źle się jeździ, stoi u rodziców
piersi moesz jesc z warzywami zapiekane, z pieczarkami itp.
Mozna zrobic klopsiki, jakies roladki itp
Stary 2012-03-01, 22:52   #3577
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Aż się człowiek lepiej czuje po takich ćwiczeniach, tylko czemu tak trudno się zmobilizować
A Ty masz bieżnię w domu?

Stokrotko, zauważyłaś, że mamy ze wszystkim podobnie

Cytat:

Dobranoc Kochane ;*
Uuuuu, zdrówka
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:01   #3578
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
piersi moesz jesc z warzywami zapiekane, z pieczarkami itp.
Mozna zrobic klopsiki, jakies roladki itp
właśnie ja nie umiem takich cudów robić nienawidzę gotować... z piersi z kurczaka, to tylko kawałeczki smażę na patelni albo wrzucam do rękawa i do piekarnika

-26kg

Stary 2012-03-01, 23:05   #3579
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ja nie umiem takich cudów robić nienawidzę gotować... z piersi z kurczaka, to tylko kawałeczki smażę na patelni albo wrzucam do rękawa i do piekarnika
no widzisz...a tyle pysznosci mozna zrobic
Stary 2012-03-01, 23:07   #3580
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja na ich miejscu trafiłabym do psychiatryka a nie zamki zwiedzała. I nikt mi nie powie, że "każdy inaczej przeżywa stratę" bo dla mnie to nie jest normalne co oni robią. Ale tego, że są prekursorami nie da im się odmówić - żaden celebryta nie wypromował się jak do tej pory ze śmierci swojego dziecka
Dokladnie ...

Cytat:

Dobranoc Kochane ;*
dobrze ze idziesz do lekarza

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 23:17   #3581
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

ja już nie pamiętam co dokładnie jadłam z mięsa, ale mi wtedy mama gotowała i bardzo dbała o moją dietę i mnie rozpieszczała pysznościami Wiem, że rano jadłam codziennie (przez pól roku) jajecznice a na weekend omleta, w przerwie w pracy jadłam serek wiejski a o 14 obiad- albo zupę, bo jadłam normalnie, tylko dostosowaną do diety albo mięso lub rybę. Poszukam jutro na kompie czy nie mam zapisanych jakiś przepisów bo coś kiedyś miałam.

Co do bieżni to chodzę na siłownię 2 razy w tygodniu ale bardziej dla towazystwa bo tak na spokojnie mogę sobie z przyjaciółką pogadać. Az wstyd bo zamiast chudnąc to grubnę

Cytat:
Aż się człowiek lepiej czuje po takich ćwiczeniach, tylko czemu tak trudno się zmobilizować
A Ty masz bieżnię w domu?

Stokrotko, zauważyłaś, że mamy ze wszystkim podobnie

Uuuuu, zdrówka
jak pisałam wyżej nie mam bieżni w domu, tylko na siłownię chodzę.

I zauważyłam coś w tym jest

Łukaszek
Stary 2012-03-01, 23:37   #3582
onyks
Zakorzenienie

Uciekam spać, dobrej nocy
Stary 2012-03-02, 00:11   #3583
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
ale skąd to Kasia, już wie? przecież ona w ciąży równo ze mną
tak, tak ja juz sie dowiedzialam 14 lutego w walentynki ze bedziemy mieli synusia U nas akurat gin. ma super sprzet i od razu bylo widac, a byl to tydz.15+3 i jeszcze powiedziala,ze na 100%

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A no i żeby było śmieszniej, to na nfz ten lekarz będzie przyjmował tylko w czwartki od 13 - 14 czyli w czasie kiedy mam zajęcia, no ale trudno będę je przekładać, bo następna wizyta już 22 marca o 13
ja pamietam, ze tez nie bylam zadowolona z 1 wizyty u mojej gin. calkiem inaczej sobie to wyobrazalam, ze ze mna usiadzie i wszystko dokladnie omowimy, a ona mi tez tylko USG zrobila i potem reszta zajela sie pielegniarka nawet sie zastanawialam, czy nie zmienic lekarza, ale dalam jej 2 szanse i juz na nastepnej wizycie bylo lepiej

zakupy niestety sie nie udaly nie znalazlam zadnych fajnych i w miare niedrogich spodni, a jak byly w niezlej cenie to kolor, albo fason mi nie odpowiadal. Ach musze chyba pojechac do innego miasta, bo tu wcale wyboru nie ma dla ciezarnych
ide spac, ostatnio jakos szybko padam
DOBRANOC
Stary 2012-03-02, 05:44   #3584
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

CZEŚĆ laski ja znowu z doskoku, kurna nie mam czasu normalnie, jeszcze czytać to ok, bom na bieżąco, ale odpisać to mogę w sumie jak mały śpi, bo tak to mi tu wciska wszystko i klapę zamyka
Bika - szkoda, że tak wszyło na tej wizycie, ale nie martw się, czasem lekarz ma gorszy dzień (niestety odbija się to na pacjentkach).... ja też chodziłam do takiego jednego (w sumie super fachowiec), ale jazdy czasem też odstawiał, a to czekałam kilka godzin aż przyjedzie, a to humor nie taki, a to usg nie chciał zrobić, a to za mało mi mówił.... ale generalnie wiedział co robi i dzieki niemu donosiłam synka może daj mu jeszcze jedną szansę, a jak nie to poszukaj kogoś innego

Jezuuuu ja jeszcze tyyyle do wizyty mam a objawów - 0
mdłości no to ok, wiedziałąm, ze mnie ominą, choć wierzcie mi czasem wolałabym je mieć dla świętego spokoju Ja już zaczęłam 10 tydzień i strasznie się boję o tę ciążę cycki nie bolą... ehhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 07:53   #3585
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry

Melduję, że @ przyszła więc miesiąc staranek można rozpoczynać
mrowinko proszę o przeniesienie mnie o poziom wyżej
Stokrotka24 1c.s, OM 02.3 nast. @ ok. 02.04

Ale cudownie to napisać

Łukaszek
Stary 2012-03-02, 08:04   #3586
tomalinka
Wtajemniczenie

Onyks, Stokrotka fajne że ćwiczycie ja też się staram regularnie.. od 2 tygodni;p Ciekawe czy uda mi się trochę poprawić wygląd i wzmocnić kręgusłup przed ciążą. W sumie zostało 3 miesiące

A takie pytanie do ciężarnych.. czy cellulit się powieksza w ciazy? Bo to moja prawdziwa zmora..

Stokrotk0 - super, że już możecie sie starać!!!! Oby się Wam szybciutko udało troszeczkę Wam zazdroszczę
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:07   #3587
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Aaby, spokojnie, ja póki w ciąże nie zaszłam to też mocno zielona byłam a nawet dłużej, bo dopiero gdzieś w połowie zaczęłam się w temat wgryzać
Uff

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
ja też jestem kompletnie zielona ale myślę, że jak już nam się uda to w trakcie ciąży trochę się wyedukujemy;p

No a co do wyprawki to też nie sądziłam że to tyle kasy. Zawsze myślałam że wiadomo wózek, łóżeczko, fotelik to duży koszt ale reszta to już pikuś. A tu Madzia pisze że ok. 2000 zł
Musimy, bo będą te nasze Bąble biedne z nami

Kurczę, ta wyprawka to jakiś kosmos jest! Ja myślałam, że te podstawowe rzeczy typu wózek czy łóżeczko są drogie, ale widzę, że i te drobiazgi jak się zbierze do kupy, to dadzą kilka tysięcy
Orientuje się któraś z Was, ile trzeba mniej więcej liczyć na te rzeczy pozostałe (mówię o ciuszkach, pieluszkach, maściach itp., bez wózka, łóżeczka, pościeli, wanienki...)?

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
E tam. Kazda z nas to przejdzie. Myslisz ze ja zachodzac w ciaze mialam inne wyobrazenie niz Ty? czlowiek mysli ze kilka ubranek, pieluszek, wozek, lozeczko i to wystarczy a tymczasem okazuje sie ze potrzeba o wiele wiecej drobiazgow fakt, ze bez wielu z nich mozna sie obejsc, ale trzeba przyznac ze jednak sie przydaja
Dlatego hasam sobie po takich forach jak to, co by się psychicznie przygotować

Cytat:

Co do spraw dzieciowych, to już parę lat udzielam się w klubie młodych mamusiek, jakoś jestem z nimi zżyta i czytałam je od początku ich ciąż praktycznie jak rozmawiały na temat wyprawek, potem opieki nad maluchami itd. Teraz jak moja siostra urodziła małego albo idę do kogoś w odwiedziny, gdzie jest małe dziecko, to z młodą mamą gadam o pieluchach, karmieniach, kremach, pielęgnacji jakbym sama miała bobasa aż się wszyscy na mnie dziwnie patrzą czy czegoś nie ukrywam czasem muszę się hamować, żeby nie wyszło, że daje jakieś rady, a sama jestem nie dzieciata i się niby chciałam powymądrzać
Możesz porad udzielać
Ja też od jakiegoś czasu podczytuję wątki mamusiowe, i jak czytałam o przejściach porodowych, to wszystkie włoski mi stawały. I nie chodzi mi o ból, bo na to każda kobieta mniej lub bardziej jest przygotowana. Ale o to, jak traktują w szpitalu, jakie problemy są w pierwszych dniach. Nigdy nie pomyślałabym np., że moje dziecko może mieć kiedyś problem z zassaniem piersi. Przecież to niby takie naturalne!
Także bardzo się cieszę, że są takie fora i z przyjemnością je czytam, bo wydaje mi się (a przynajmniej mam nadzieję), że nie będę się aż tak stresować, jeśli coś się będzie działo, bo będę wiedziała, że to się zdarza, to nie przytrafia się tylko mnie...
A tutaj będę czerpać wszystkie rady starankowo-ciążowo-pourodzeniowe

Wczoraj byliśmy u małej Mai - ależ ona słodka Oczywiście instynkt znów bucha Porozmawiałam sobie trochę z kumpelą i niestety potwierdza, że na porodówce kobieta jest traktowana mega przedmiotowo, a atmosfera jest tam jak w piekarni - co chwila tylko wychodzą z pieca świeże bułeczki.
Poza tym trzeba naprawdę trafić na położną z prawdziwego zdarzenia, bo inaczej można depresji się nabawić...

Chciałabym już takiego bąbla

Maja ma 7 m-cy i oczywiście pół dużego pokoju to jej plac zabaw. Nie wiem, gdzie my upchniemy to wszystko w naszych niecałych 40 metrach

baobabek, na pewno wszystko jest w porządku Nie stresuje się, bo to szkodzi Wam obojgu

I cieszę się, że po wizytach wszystko u Was ok

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 08:17   #3588
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
CZEŚĆ laski ja znowu z doskoku, kurna nie mam czasu normalnie, jeszcze czytać to ok, bom na bieżąco, ale odpisać to mogę w sumie jak mały śpi, bo tak to mi tu wciska wszystko i klapę zamyka
Bika - szkoda, że tak wszyło na tej wizycie, ale nie martw się, czasem lekarz ma gorszy dzień (niestety odbija się to na pacjentkach).... ja też chodziłam do takiego jednego (w sumie super fachowiec), ale jazdy czasem też odstawiał, a to czekałam kilka godzin aż przyjedzie, a to humor nie taki, a to usg nie chciał zrobić, a to za mało mi mówił.... ale generalnie wiedział co robi i dzieki niemu donosiłam synka może daj mu jeszcze jedną szansę, a jak nie to poszukaj kogoś innego

Jezuuuu ja jeszcze tyyyle do wizyty mam a objawów - 0
mdłości no to ok, wiedziałąm, ze mnie ominą, choć wierzcie mi czasem wolałabym je mieć dla świętego spokoju Ja już zaczęłam 10 tydzień i strasznie się boję o tę ciążę cycki nie bolą... ehhh
nic się nie martw będzie dobrze ciesz się dobrym samopoczuciem i juz 10 tydzień, ale szybko to leci

Cytat:
Onyks, Stokrotka fajne że ćwiczycie ja też się staram regularnie.. od 2 tygodni;p Ciekawe czy uda mi się trochę poprawić wygląd i wzmocnić kręgusłup przed ciążą. W sumie zostało 3 miesiące

A takie pytanie do ciężarnych.. czy cellulit się powieksza w ciazy? Bo to moja prawdziwa zmora..

Stokrotk0 - super, że już możecie sie starać!!!! Oby się Wam szybciutko udało troszeczkę Wam zazdroszczę
dziękuję
ja też mam duży celulit ale już będę z nim walczyć po ciąży, bo teraz się nie opłaca, ale nie wiem czy się powiększa w ciąży, rozstępy to na pewno się robią ale też nie u każdej

Łukaszek
Stary 2012-03-02, 08:43   #3589
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Melduję, że @ przyszła więc miesiąc staranek można rozpoczynać
mrowinko proszę o przeniesienie mnie o poziom wyżej
Stokrotka24 1c.s, OM 02.3 nast. @ ok. 02.04

Ale cudownie to napisać
Aaaaaa ja też chcę Będę trzymać kciuki

Cytat:

Ja też mam straszny cellulit, jak kiedyś ćwiczyłam regularnie na stepperze to trochę mniej widoczny był, a jak przestałam to znów wyskakiwał

Ale mam koleżankę masażystkę i ona robi masaż drenujący antycellulitowy, dziewczyny!!..mówię Wam, szok! Zrobiłam sobie zdjęcie przed i po, bo miałam serię 10 i nie mogłam uwierzyć. Dlatego po ciąży na pewno będę się masować
Stary 2012-03-02, 09:02   #3590
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie,

Lekko, na prawdę z lekka was nadrobiłam. Przepraszam

Strong mądra kobieta z Ciebie, idź do lekarza. Nie ma co ryzykować!

Amani, Stokrotka jeśli chodzi o parówki to wybierajcie te dla dzieci Mają najwięcej mięsa w mięsie i unikajcie tych, które puchną w czasie gotowania.

Ja też się "dietuję", to znaczy dieta to chyba za dużo powiedziane,ale staram się jeść zgodnie z moją grupą krwi. Od tygodnia się tego trzymamy z mężem. Mąż już schudł a ja jeszcze się nie ważyłam.

Amani pierś z kurczaka to chyba najprostsze do przygotowania, jak pokroisz w kostkę to możesz podać z każdym możliwym sosem, możesz też przesmażyć ułożyć na piersi pieczarki i wrzucić do piekarnika i mnóstwo masz możliwości

Bika cieszę się, że Emilka/Emil ładnie rośnie! Oby tak dalej
Przykre jest to, że lekarz nie miał dla Ciebie czasu. Nie wiem czy wynika to z tego, że byłaś na NFZ czy nie, ale nie fajnie. Mam nadzieje, że z następnej wizyty będziesz zadowolona!

Magda a Ci kurierzy to chyba już pomału powinni do Ciebie przyjeżdżać. A jak się źle czujesz nadal to może weź to wyleż a nie biegaj do pracy, na angielski itp. Zdrowie najważniejsze!

Stokrotka powodzenia! Trzymam kciuki!

Żabcia super, że wizyta udana!

Ilonka a Ty wczoraj też miałaś wizytę? I ktoś nam jakieś zdjęcie obiecał

Zapowiada się dzisiaj fajny dzień. Wczoraj posprzątałam mieszkanie, więc weekend to czyste lenistwo! A dzisiaj idziemy na kolacje na miasto Ale się cieszę!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:20   #3591
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa ja też chcę Będę trzymać kciuki

Ja też mam straszny cellulit, jak kiedyś ćwiczyłam regularnie na stepperze to trochę mniej widoczny był, a jak przestałam to znów wyskakiwał

Ale mam koleżankę masażystkę i ona robi masaż drenujący antycellulitowy, dziewczyny!!..mówię Wam, szok! Zrobiłam sobie zdjęcie przed i po, bo miałam serię 10 i nie mogłam uwierzyć. Dlatego po ciąży na pewno będę się masować
dzięki tobie tez już tylko miesiąc został, szybko minie zobaczysz. Zawsze myślałam, że takie masaże nic nie dają, ale jak u ciebie były efekty to może i ja kiedyś po ciąży spróbuję

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Amani, Stokrotka jeśli chodzi o parówki to wybierajcie te dla dzieci Mają najwięcej mięsa w mięsie i unikajcie tych, które puchną w czasie gotowania.

Ja też się "dietuję", to znaczy dieta to chyba za dużo powiedziane,ale staram się jeść zgodnie z moją grupą krwi. Od tygodnia się tego trzymamy z mężem. Mąż już schudł a ja jeszcze się nie ważyłam.

Zapowiada się dzisiaj fajny dzień. Wczoraj posprzątałam mieszkanie, więc weekend to czyste lenistwo! A dzisiaj idziemy na kolacje na miasto Ale się cieszę!
o faktycznie te parówki dla dzieci są podobno zdrowsze. Słyszałam właśnie, ze ta dieta wg grupy krwi też działa i kiedyś już myślałam o niej tylko jest mały problem, ja nie wiem jaką mam grupę krwi trzymam kciuki za wasze efekty. Ale masz dobrze, że nie musisz sprzątać, mnie tez trochę ominie bo jutro idę do pracy i jak przyjdę to pewnie tz już coś tam posprząta i zawsze to mniej zostanie A co będziecie jeść na kolację?

Ale mi się nie chce iść do pracy, lenia mam

Łukaszek
Stary 2012-03-02, 09:25   #3592
Amani
Zakorzenienie

hej!!!!!!!!!!!!!!
Przyznaje, że czytałam po łepkach.
Wybaczcie mi ten jeden raz bo...............:
DOSTALIŚMY WIZY NA 10 LAT!!!!!!!!!!

-26kg

Stary 2012-03-02, 09:29   #3593
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
o faktycznie te parówki dla dzieci są podobno zdrowsze. Słyszałam właśnie, ze ta dieta wg grupy krwi też działa i kiedyś już myślałam o niej tylko jest mały problem, ja nie wiem jaką mam grupę krwi trzymam kciuki za wasze efekty. Ale masz dobrze, że nie musisz sprzątać, mnie tez trochę ominie bo jutro idę do pracy i jak przyjdę to pewnie tz już coś tam posprząta i zawsze to mniej zostanie A co będziecie jeść na kolację?

Ale mi się nie chce iść do pracy, lenia mam
Stokrotko ja stwierdziłam, że warto spróbować. Dieta nie jest dla mnie wielce męcząca, więc mi to pasuje Moja sis też zaczęła tydzień temu, także będziemy mięli porównanie efektów

No nie muszę sprzątać, bo wczoraj ogarnęłam Została mi tylko podłoga do umycia, ale to szybko przelecę

A co do kolacji to jeszcze nie wiem. Na pewno pójdziemy do włoskiej restauracji, bo mąż ma ochotę na pizze, a że ja teraz nie jem mięsa to coś wegetariańskiego

Stary 2012-03-02, 09:29   #3594
agnusek22
Wtajemniczenie

Witam się i zmykam, bo czuję się nie najlepiej

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:30   #3595
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
hej!!!!!!!!!!!!!!
Aaaaa, super! GRATULACJE!!!!!!!!

Stary 2012-03-02, 09:31   #3596
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
hej!!!!!!!!!!!!!!
łał super

Łukaszek
Stary 2012-03-02, 09:44   #3597
Amani
Zakorzenienie

dzięki, ja dalej nie umiem uwierzyć w ogóle się nie nastawiałam na aż 10 lat czadowo

-26kg

Stary 2012-03-02, 09:48   #3598
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
hej!!!!!!!!!!!!!!
Super! Gratulacje!
Moja siostra ze szwagrem też byli wczoraj i też dostali na 10 lat

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:50   #3599
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje!
Moja siostra ze szwagrem też byli wczoraj i też dostali na 10 lat
dzięki to super, nie wiedziałam, ze tak często teraz dają od razu na 10

-26kg

Stary 2012-03-02, 10:30   #3600
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Dzień dobry ;*

Tomalinko
, mi się cellulit powiększył, ale nie wiem czy to wina ciąży czy raczej tego, że jem na co tylko mam ochotę a i ćwiczyć jakoś też się nie mogę zabrać.

Amani, ładna wiadomość od rana, gratuluję dziesięciolatki

Agnusku, co się dzieje? ja mam wizytę na 12, to Cię wezmę ze sobą na kontrolkę

Gucia0987, zazdroszczę tak samo wysprzątanego mieszkania , ale też kolacji na mieście, najedzcie się zdrowo też bym poszła ale my teraz na wszystko oszczędzamy, nowy dom, dziecko, i jeszcze non stop jakieś nie przewidziane koszty, auto, choroby itp. Tak więc naprawdę zazdroszczę ale pozytywnie

Stokrotko, trzymam gorąco kciuki

Aaby, rzeczywiście kosmos, ja już listę swoją zrobiłam i jak na to patrzę , to mnie to przeraża, ale nie wiem ile ok. jak pokupuję to się podzielę, pozatym te koszty mogą być różne bo zależy czy ktoś ma po kimś ubranka, czy potrzebuję łóżeczka czy nie, i kupę innych rzeczy które są dla jednych niezbędne dla innych całkiem zbędne. ja np. z Listy wyprawkowej Madzi, kilka rzeczy wykluczyłam, bo w moim warunkach jakie mam w domu, nie wszystko mi potrzebne.

Kasia, to ja tego nie wiedziałam, że Twój maluszek już lulusia pokazał Widzisz tu się nasze ciąże różnią, chyba pierwszy raz to może u mnie też będzie Kamilek

jak pisałam na 12 idę do lekarza,a TŻ oddaje dziś krew więc, będą czekolady

a teraz robię sporządzam bilanse firmowe, nuda.
Maluszek kopię od rana bardzo, intensywnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości