|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
chciałabym się nie przeterminować
i urodzić po 21marca i przed 1kwietnia![]() koleżanka przytyła w ciąży 20kg, urodziła 21stycznia i na dzień dzisiejszy waży 1kg mniej niż przed ciążą ładnie co? 10kg zeszło jej od razu po wyjściu ze szpitala, a reszta tak jakoś no i już nie karmi co najlepsze. |
|
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
a i tak mam przeczucie, że chyba dane jest mi przeterminować się
|
|
|
|
#1894 | |||||
|
Gang Iren
|
Wy tu o jedzeniu,a ja mimo ze taka objedzona bylam,to z miejsca czytajac zrobilam sie glodna
![]() A najadlam sie dzisiaj salateczek,kielbasekgolab ki na obiad,ciasta. I apropo truskawek upieklam biszkopt z masa budyniowa i truskawkami z galaretka.I pojadlam tych truskawek i o dziwo pyszne sa! Bylam na dlugim spacerze z rodzinka. A na jutro jesli od rana bedzie cieplo zastanawiamy sie czy nie zrobic Wiki wolnego od szkoly i nie pojechac gdzies na wycieczke,pozwiedzac cos,zabawic sie.Mam nadzieje,ze uda sie to zrealizowac.Bo w sumie taka ostatnia szansa w trojke jeszcze ![]() Cytat:
![]() Super,ze malutka dobrze sie rozwija i ze nie macie problemow. Cytat:
![]() Niedlugo pewnie sie zacznie ![]() Super wiesci Cytat:
![]() Juz niedlugo pewnie dzidzia sie pojawi. Cytat:
U mnie w rodzinie nie ma alergii,a to tez powinno sie brac pod uwage. Cora moja na nic nie miala alergii. Cytat:
Wiec nie wiem na ile sprawdzone sa dane,ze ta alergia moze wystapic. Czy sa gdzies statystyki ile na ile dzieci ma alergie?
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ojej, kolejna mamusia rodzi! Pewnie dzidzia Cytrynki pojawi się już tego wieczoru
Tż zrobił nam na kolację hot dogi i wciagnęłam dwa, teraz tak obczajam co by tu na deser? Myślę o domowym budyniu kakaowym...Kakao mam, bo zakupiłam na jutrzejszy wypiek brownies, więc chyba sobie zaraz zrobię
|
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie pozarlam nalesniki z sokiem z cytryny i cukrem
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam jeszcze jednego naleśnika czekoladowego (wyszły średnie, kiepsko się je smażyło :/ lepiej zrobić normalne ciasto naleśnikowe i dodać kakao). Do tego kiwi zjadłam i na razie mi starczy.
Teraz mi gorąco (organizm chyba przetwarza jedzenie) A teraz czas na prysznic
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
no to bardzo po angielsku...no u Ciebie po irlandzku
![]() a tak mily gest ze strony sasiadki, to w sumie tez znajoma nasza, jest trenerka psow na polowanie, wiec czasami tez z nia pracujemy.ubranka juz poprane i wysuszone w suszarce wiec jak uprasowane, poskladalam i jutro uloze w komodach - troche na dole a troche w sypialni na gorze. nie ma to jak Was nadrabiac po 10 w nocy - matko wszystko o jedzeniu ![]() a mi tak sie chcialo slodkiego, zjadlam banana i posmarowalam go dzemem, po chwili wypilam szklanke wody z sokiem, wlalam go wiecej niz zwykle i bylo slodko i mnie zmulilo i zachcialo mi sie pizzy, ale w lodowce byly tylko extra hot, wiec zjadlam sobie frytki z ketchupem ''z piekla rodem'' i popilam maslanka![]() oby Cytrynka jak najszybciej urodzila!! Rybka super ze ok wszystko!! Dobrej nocki
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
Cziqua a moglabys podrzucic zdjecie czapeczki na szydelku?
Piszecie o takich smakolykach ze slinka leci.... Trzymam kciuki za szybki rozwoj akcji u Cytrynki. Powodzenia! |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki,
ja już jak zwykle na nogach ale dzisiaj z większym powerem bo juz ubrana po śniadaniu i kawce bo koło dziewiątej chciałam jechać na zakupy sobotnie żeby jutro mieć swięty spokój i chciałam jeszcze posprzątać zobaczymy co z tego wyjdzie.Jak myślicie dostanę w sklepie kalafiora?? |
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka jeszcze w dwupaczku, w nocy miała nieregularne skurcze, a teraz się uspokoiło, więc to chyba jeszcze nie czas.
Trzymamy kciuki! ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
A ja już drugą noc nie śpie, mąż to samo.. co się dzieje..? |
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez tego nie wydadzą
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
Cytrynka wspolczuje mam nadzieje ze akcja jednak sie rozwinie ![]() Karolca jesli bedziesz jadla po kilka truskawek a nie kilogramy napewno nie bedzie to miec wplywu na mleko i dziecko ![]() pempek to ciekawe ty pierwsza urodzisz czy ja bede miec cesarke ?nowaken u mnie podobnie power niesamowity az sie sama dziewie sobie U mnie ostatnie przygotowania i porzadki w niedziele ma wpasc rodzina na obiad i posiedziec z dziecmi jak maz odwozic bedzie mnie do szpitala DZis dzien dla mnie , mama zabiera dzieciaki do siebie po poludniu wiec musze ufarbowac wlosy , zrobic nogi i szanowna pania wygolic do ciecia bo nie hcce zeby polozne mnie potem obrabialy Piekny dzien mamy wiec spacerek wskazany Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2012-03-02 o 07:30 |
|
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
Witam panie z samego rana. Mam nadzieję, że jest nas tak mało, bo reszta ładnie śpi...
Nie rozumiałam o co wam chodzi z tymi bezsennymi nockami, bo ja muszę jeszcze w dzień strzelić drzemkę, ale od kilku dni nie śni mi się nic, albo mam tak męczące sny, że ciężko doczekać rana... Mam nadzieję, że Cytrynka jednak się rozpakuje bezpiecznie, o ile pamiętam jest na terminie. Co z Asiką??? Co do smakołyków: na śniadanie szef kuchni poleca rogalika z masełkiem, konfiturami i kakao ![]() a na drugie sernik limonkowy z czekoladą i duuuuże cappuccino. aaaaaaaa. ![]() ![]() ![]() kto się przyłącza?
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Może czuwacie żeby czegoś nie przegapić
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana
widze ze Cytrynka jeszcze nierozpakowana ... A juz myslalam! Ja od wczoraj wieczor mam bole malpowe - chwilami dosyc mocne, ale nocke przespalam bez problemu ... mialam rano problem z grubsza wc, a to dlatego ze czulam mocny nacisk, a nie umialam przec
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Zdążyłam już wpakować w siebie jogurt, banana i całą czekoladę a później się dziwię,że tyłek rośnie Cytrynka kciuki za rozpakowanie,żeby poszło szybko i bezboleśnie ![]() Ja dzisiaj czuję się dobrze i mam nadzieję,że tak zostanie bo muszę jutro do szkoły jechać ....
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1908 | |||
|
Gang Iren
|
Hej dziewczynki!
Jednak robimy dzisiaj mlodej wagary i jedziemy na wycieczke. Mam nadzieje,ze pogoda dopisze.Na razie jest ok,ale czasem szybko sie to zmienia.To juz chyba ostatni raz gdzies dalej pojedziemy w takim skladzie.Potem juz bedzie z nami maly towarzysz ![]() Ja nie mam tego problemu.Tu wszystko jest przez caly rok i kalafior i rzodkiewka,maliny,wisnie, borowki,truskawki ![]() Cytat:
A jak samopoczucie,ze za chwile bedziesz potrojna mama? Cytat:
Ja z checia Mniam ![]() Cytat:
zeby sie zaczelo,poszlo szybko,sprawnie i bezbolesnie.
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynka kciuki żeby szybko był finał
![]() emigra zgodnie z zamówieniem ![]() u mnie poranek rozpoczął się od 2 seryjek bóli krzyżowych... i na razie cisza ![]() dziś znów mam ktg Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-03-02 o 08:56 |
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki wywolujace rozwarcie, zgladzajace szyjke i przyspieszajace porod zacisniete!!!!![]() a tak w ogole to dzien dobry, tez juz myslalam ze Cytrynka urodzila, tez trzymam za nia kciuki. u mnie dzis chlodniej i taka mgla ze nic nie widac. |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
za ktgTez mysle co u cytrynki.Mam nadzieje,ze juz po i sie nie meczy. Rybka super zdjecia.Tylko brzuszek,ty szczuplutka.I jaka czadowa bluzeczka!
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz w UK np. mnostwo mlodych ziemniaczkow jest w sklepach, wygladaja przepieknie. te mlode ziemniaczki byly zbierane w lipcu/sierpniu 2011, a w czerwcu byly spryskane chemia aby wieksze nie rosly tylko mialy rozmiar mlodych ziemniakow,pozniej sa przechowywane w tzw ''cold stores'' i teraz sa sprzedawane jako mlode ziemniaki takze niestety to co kupujemy w sklepach niewiele ma wspolnego ze zdrowymi warzywami i witaminkami. moja kolezanka mowi ze ona sie dziwi ze sie tak zle czuje ciagle vo przeciez je tak zdrowo - same warzywa i owoce...wiec jej mowie, ze to nic nie znaczy, bo zdrowe to one by byly, jakby sobie je w ogrodku posadzila a nie kupowala w marketach.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-02 o 09:09 |
|
|
|
|
#1913 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj jadłam i na dzisiaj też mam porcje jakieś wieści od cytrynki i agabi??
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka wygladasz slicznie!!!
|
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Ja w przeprowadzkowym ferworze oczywiście jak wrócę do żywych to będę miała kupę nadrabiania
![]() Właśnie pędzę z informacjami najświeższymi wieściami od Asiki: czeka na badanie wód płodowych, a mianowicie ich koloru (czy nic nie grozi dziecku, bo rozwarcie 1,5cm i nie postępuje) i jeśli będzie ok to puszczą ją do domu. Skurcze ma cały czas, ale nieregularne i raczej do zniesienia chociaż ją martwią, bo boli jak na okres i ktg skurcze pokazuje, ale nie ma postępu w rozwarciu. Wg nich do porodu jeszcze co najmniej tydzień, a ona wymęczona już i nie ma humoru Czeka cały czas na swojego lekarza, bo nie było go na dyżurze. Jak coś to będzie pisać.Kurcze muszę doczytać co z Cytrynką mam nadzieję, że wszystko ok!
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguskaa poza tą biegunką miałam bóle jak na okres ale takie delikatne tylko, a dzis od rana mdłości
![]() ale nam sie ta Cytrynka tam namęczy, chyba nie jest to nic przyjemnego jak się akcja nie rozwija ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- o i u Asiki też nic nie dziwie się że jest wymęczona
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,żeby się jednak porozwierało. I tak apropos przypomniało mi się co dziewczyny na ginekologii robiły, żeby poród przyspieszyć. Pomijając gorące prysznice i łażenie po schodach, wsuwały tony pieprzu i oglądały kabarety,żeby śmiechem wytrząść dziecko ![]() pojawiały się też wizje wezwania męża, żeby zmiękczył szyjkę prostangladynami ale nie było żadnego sex-pokoju na ten cel ![]() aalegna, 40 tc a Ty się nie zbierasz? a sio, rodzić!
Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-03-02 o 09:37 |
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
2 lata temu pracowalam w innym rejonie UK u kobietki ktora miala 40 lat i wlasnie urodzila 3 dziecko i ktoregos dnia poszlysmy na spacer, dom byl miedzy dosc duzymi wzgorzami zktorych bylo widac morze - widok piekny ale aby tam wejsc trzeba bylo sie nadyszec. no i Juliet mowila ze przed porodem codziennie po 2x wchodzila na te wzgorza i w dol i nic to nie pomoglo a wzgorza byly takie ze ani zasiegu tam nie bylo ani nic, i sie dziwilam jak ona tam chodzila przed porodem, gdzie ja majac (wtedy) dobra kondycje cala zadyszana bylam.
|
||
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
oj nawet nie wiesz jak bardzo bym już chciała
w poniedziałek mam wizytę to sie dowiem co tam u małego słychać czy wyjdzie w terminie czy nie
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
![]() myślałam że to może pełnia, bo wtedy zawsze kiepsko sypiam, ale pełnia dopiero 8 mego bodajże. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- ja chętnie..!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

i urodzić po 21marca i przed 1kwietnia

W tym tygodniu jest u nas moja mama-więc dopiero teraz Was nadrobiłam, bo nie mogłyśmy się nagadać 

mam nadzieję, że wszystko ok!