|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
)Wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Aguśka JA też myślę, że pójdzie Ci szybciej i b edzie suoer poród i tego Ci życzę!...znacznie szybciej niż np. mi!! lub innym którym nawet skurcze nie powodują zmian w szyjce!
Ale na 100% to nigdy nic nie wiadomo...lekarz na pewno ocenia sytuację na podstawie doświadczeń a to już b. dużo ale poród zawsze może być zupełnie inny niż zakładamy my i lekarz... dlatego trzeba być po prostu gotową na wszystko i pozytywnie myśleć! Ja Ci troszkę zazdroszczę ( ale aby nie zapeszyć życzę Ci najlepszego porodu jak może być! ) fajnie bo wiesz czego możesz się spodziewać bo to już 2 poród,w dodatku wiesz kiedy...i wiesz że już się coś dzieje...a Ja nie wiem nic... u mnie może być tak, że skurcze nie ruszą szyjki i będę mieć kroplówkę...czyli męczarnia z wywoływaniem!ale jesteśmy dzielne i przetrwamy wszystko!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-03-01 o 15:56 |
|
|
|
#1773 |
|
Wtajemniczenie
|
No i nie pospalam w rezultacie bo przyszla sasiadka (tzn mieszka pod lasem, ale tutaj 5 domow na krzyz wiec sasiadka) bez zapowiedzi i przyniosla mi cala reklamowke ciuszkow dla dzidzi, bo jej corka urodzila chyba 2 miesiace temu, i juz te ubranka na 0-3 miesiaca za za male, wiec zostaly dla mnie w spadku, co prawda po chlopcu , ale w wiekszosci sa neutralne i sztuk 34!! pajacyki i bodziaczki i ciesze sie bo wiekszosc rozpinana po calosci a nie nakladane przez glowke, pachnace, ale wrzuce zaraz do pralki i wypiore jeszcze raz i wrzuce do suszarki. tylko miejsce musze znalezc na te ciuszki. a obawialam sie ze mam za malo ubranek i troszke mialam wyrzuty sumienia ze poskapilam pieniedzy na wlasne dziecko
slodkasne male ubranka spac mi sie przez nie odechcialo i zabieram sie do roboty
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W poprzedniej ciazy tez mialam bolesne skurcze takie jak Ty jednak nie bolaly az tak ![]() Ja mysle, ze bedziesz miala szybki porod, bo Twoja macica jest dobrze wycwiczona i kiedy pojawi sie bol na @ to ruszy wszystko pelna para i szybciutko urodzisz. Ja jeszcze mysle dodatkowo nad opieka nad Filipkiem, bo maz musi wziac wolne na srode ktos musi sie caly dzien zajac małym (na szczescie bedzie to moja mama) no i gdyby sie nie udalo to musimy myslec o czwartku i piatku jeszcze. No ale mam nadzieje ze sie uda. Ja wlasnie tez wiem co mnie czeka i dlatego mam wiekszego stresa
|
|
#1775 | |
|
Gang Iren
|
Dziekuje
U mnie tak samo 16 stopni dzis! Cytat:
![]() ![]() A ja dziesiaj od rana mam dzien w kuchni. Zrobilam juz 2 salatki:gyros i taka ze wszystkiego:ser,szynka,ku kurydza,ogorek,fasola itd. 2 ciasta upieczone,no i golabki na obiad dochodza. Mam dzis wene kulinarna ![]() Po obiedzie idziemy do parku,bo za pieknie zeby siedziec w domu. No i nie trzeba kurtek zimowych juz zakladac
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Tesciowa po mnie przyjechala, zawiozla do siebie po autko wiec pojechalam na zakupy szybko i oto jestem
strasznie bola mnie dlonie - kazda jedna kostka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
mnie pieką stopy okropne uczucie...
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1779 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
super, że do Ciebie przyjedzie, przy cc też wolałabym swojego lekarza![]() śliczny! Cytat:
moja w 34 tc (33t 3d) ważyła 1950 g Cytat:
Cytat:
jakie staniki kupiłaś?
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysl jednak wydaje mi sie, ze to pomoze na chwilke
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak już wiem ![]() takie http://allegro.pl/85c-zestaw-2-szt-b...110895503.html |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka synek już duży, może wychodzić...ale fajnie że już za chwilkę będzie z Wami..No i pocieszające jest jak lekarz mówi że poród szybko pójdzie
Lenka super że wszystko ok po wizycie i hemoglobinka wzrosła Aaagga synuś super przystojniak i fajne fotki na mailu. ![]() Asika trzymam kciuki! Cotton mój w 32 t 5 dniu ważył ok. 2 kg. Joanaros mój w ciągu dnia co kilka godzin chwilkę się porusza, za to w nocy szaleje jak zły...dziś nie dał mi pospać od 1 do 4 z małymi przerwami... Meg gratuluje decyzji ślubnej...super!!! Cytrynka ale fajnie...może się lada chwila rozkręci...trzymam kciuki! Jolka a jakie staniki kupowałaś i czemu jesteś niezadowolona, bo ja właśnie będę zamawiac i nie chcę się naciąć. MegMakeUp gratuluję ślubu Pempek powodzenia na wizycie! |
|
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ujastek bardzo mi się spodobał bo nie jest molochem tylko przytulnym szpitalem wczoraj jak byliśmy na KTG urodziło się jakieś dziecko nie słyszałam żadnych krzyków matki tylko płacz dziecka ![]() Sale przedporodowe są pojedyncze z łazienkami, leżałam na takiej podpięta do KTG, mąż się położył się na kanapie stojącej obok, jak przyszła położna sprawdzić jak moje badanie, popatrzyła na niego i sie uśmiechnęła, mój mąż z tekstem "ja następny " a ona "dobrze tylko najpierw zrobimy lewatywę" to mąż "to ja jednak zrezygnuję" i wszyscy się uśmialiśmy
|
|
#1784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka ja tez jestem niezadowolona ze swoich stanikow, bo kupilam nieusztywniane, i piersi sa splaszczone w nich, niepodtrzymane (wiadomo) i nie bede juz wiecej kupowac takich stanikow, juz wole zwykle kupic, usztywniane i zdejmowac jedno ramiaczko i wystawiac cyca na swiat niz chodzic niezadowolona. u mnie piersi musza byc podtrzymane i usztywnione a nie jakies takie rozmemlane, nie wiem jak to bedzie podczas karmienia bo pewnie sa obolale. dlatego jade sobie kupic w poniedzialek normalne biustonosze 36d, bo tych do karmienia nie znosze.
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
taaak
jak zobaczył w jednym pokoju fotel porodowy to stwierdził że mu się słabo zrobiło
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Monia ja tez nie mogę nieusztywnianych staników i dlatego zamawiam ten
http://allegro.pl/elegancki-odpinany...160762558.html Mam nadzieję że będzie ok
|
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
ja ze swoich staników jestem nawet zadowolona jesli mozna tak powiedziec o bawelnianych miekkich stanikach
http://allegro.pl/hm-biustonosze-do-...119946018.html takie kupilam.I tak wole usztywniane i jak mi sie juz biust unormuje to kupie sobie ladne usztywniane, a w ogole to tesknie za czasami ,kiedy moje piersi byly niewielkie i moglam sobie chodzic bez. Ja juz po obiadku, naszlo mnie dzis na mizerie i kotleta, poznije zjadlam cala czekolade truskawkowa i cos bym jeszcze zjadła
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie materiał ok, ale wymierzyłam się i według ich wymiarów mają pasować, a nie pasują tzn pasują są dobre, ale po bokach czuję luz i zapięcie za wysoko mam. Nie wiem co teraz robić z tym fantem. |
|
|
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Ostatnio podczytuje Was przy nocnym karmieniu ok. 3 w nocy więc się nie udzielam przez telefon W tym tygodniu jest u nas moja mama-więc dopiero teraz Was nadrobiłam, bo nie mogłyśmy się nagadać ![]() Dzisiaj Ewunia skończyła 2 tygodnie! Czas leci niesamowicie a malutka jest coraz bardziej aktywna, coraz dłużej skupia wzrok i potrafi przewrócić się z boczku na plecki i z powrotem! Pięknie karmimy się piersią i wogóle jest fajnie ![]() Wielkie gratulacje dla nowych mamuś ![]() Pozdrawiamy ciepło! |
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam je tylko na czas szpitala i do spania bo nie lubię spać w usztywnianych a tak na dzień będę nosić swoje normalne ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad mam mięso mielone muszę je jakoś wykorzystać, a nie chcę kotletów mielonych bo były ostatnio. Spaghetti to już ostatnie wyjście, ale może coś innego ?
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
moze pulpety w sosie pomidorowym
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też to mam ![]() Czy długo po porodzie te dolegliwości mijają? Dziś po nocy miałam tak opuchnięte palce, że się przestraszyłam
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja już po wizycie - szyjka jeszcze nie zgładzona do końca, ale mam rozwarcie na prawie 3 cm!!!!!!!!! ). Córa słusznej linii - waży prawie 4 kg (dokładnie 3800g), więc widmo cesarki się nade mną unosi....ale się cieszę bo myślałam, ze mi powie: szyjka długa, zamknięta i w ogóle końca nie widać![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1795 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
3mam kciuki za wszystkie przygotowujące się do porodu! |
|||
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zycze wam szybkiego rozpkowania
bo im szybciej wy sie rozpakujecie tym szybciej my z pozniejszymi terminami
|
#1798 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajnie, że się Mała ładnie chowa i że jest fajnie ![]() ach jak ja bym już chciała być na Twoim miejscu... ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak za duże, a mierzyłam się i wychodziło że dobre nie będę wymieniać bo stracę na wysyłki ;/ jakoś ujdą i tak mają być tylko do spania. lazani nie umiem nie robiłam nawet, tortilla odpada a do gołąbków nie mam kapusty hymmm więc póki co albo pulpety albo spaghetti mi zostaje. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- to chyba bardziej jako przystawka jakaś
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.