|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() no tak - bo to już chyba powoli czas się zaczyna, żeby kolkecjonować, prać i prasować - później będzie już tylko coraz ciężej z tym wszystkim Powodzenia z Kredytem - bo wyprawka to fajna rzecz ale jak się ją robi wtedy kiedy ma się na nią siłę, a nie wtedy kiedy jest zastrzyg gotówki <jak w moim przypadku> i już nie ma się siły wybierać i szukać |
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
agata super, że z pasożytem wszystko ok. A skąd masz tę miarę centylową?? anulka to uważaj na siebie, żeby Ciebie też Filip nie zaraził. Ja już po wizycie. I.... przeżyłam z M lekkie załamanie nerwowe. Lekarz powiedział, że dziewczynka. A no i mam się zabrać do roboty jeżeli chodzi o morfologię, bo lekarz postraszył mnie transfuzją. Więc mam mocne postanowienie i będę się katowała sokiem z buraków.
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
Zawiozłam rano mocz do laboratorium ponieważ od wczoraj mam jakieś pieczenie, chyba cewki moczowej. Od rana też męczą mnie mdłości ijuz dwa razy wymiotowałam
Mam nadzieję że to nie jest żaden stan przedrzucawkowy, ciśnienie mam prawidłowe, chyba idę się położyć. |
|
|
|
#4174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo równie dobrze dlaczego nie miałabym - zamiast ochrzcić małego w KK - wprowadzić go do Kościoła protestanckiego czy też przysposobić do jeszcze innej wiary? |
|
|
|
|
#4175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra.... odpoczywaj!!!---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
robia chrzciny na 30 osob....zalatwiaja sale, hotel itp.... ludzie nie maja co z pieniedzmi robic...
|
||
|
|
|
#4176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się, jak kupowaliśmy z Mężem krawat jakiś czas temu ,w sam raz były wyprzedaże, więc i nachalność sprzedawców była wzmożona. Patrzymy sobie na jakiś krawat, ładny owszem, pani od razu zjawia się przy nas i mówi "wspaniały, prawda?". Na to my, że fajny i jeszcze tamten nam się podoba. Oo, tamten jest przepiękny!, mówi ekspedientka. A proszę zobaczyć, jaki ten jest śliczny! i ten! To są wszystko włoskie krawaty, więc są piękne i doskonałe! Do tej pory rechoczemy jak przechodzimy obok tamtego sklepu |
|
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- dzisiaj cos malo nas.... cisza.... weekend sie zbliza... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja obżeram się truskawkami maczanymi w cukrze i nie umiem sobie odmówić. Prowadzimy dosyć aktywny tryb życia, więc wierzę w to, że po urodzeniu syna raczej szybko wrócę do poprzedniego kształtu na razie mam +3kg (25tc)tylko rozstępów się boję, jedynie to mnie powstrzymuje przed żarciem na potęgę cukru. No i obawa przed cukrzycą
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ze śniadankiem i małą kawusią
bułeczka z pomidojkiem (jak mówi moja kuzynka) Mnie w nocy mała kopała jakoś dziwnie, bo po obu stronach brzucha!! Czyżby tak dziwnie się odwróciła?? Skąd masz tyle worów z ciuchami??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ważne by zdrowe było. ja nie mam 100% pewności, że mam dziewczynkę. choć już się nastawiliśmy... wrzucam body: body2.jpg body3.jpg body4.jpg body5.jpg body6.jpg body, które kupiłam chrześniakom w USA. Nie myślałam, że moje dzieciątko będzie je nosić body1.jpg i śpiochy, które mają ładnych parę lat. Nosiła je moja lalka spiochy.jpg |
||||
|
|
|
#4184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mogła mieć rączki na jednej stronie brzucha, nóżki na drugiej i machać całym zestawem ![]() mój tak robił podczas usg w 14 tygodniu, lekarz aż się wytrzeszczył, że taki mały, a tak szybko macha kończynami że tylko migają
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin porodu jeszcze chyba się może zmienić... Hm... w ogóle dziwnie... Ale z morfologią to rzeczywiście trzeba popracować skoro transfuzją straszą.... Cytat:
U nas brzydko i ponuro... Spać się chce a kawka już wypita... Może sobie herbatkę zrobię. |
||
|
|
|
#4186 |
|
Rozeznanie
|
Niunia32, ale masz tego towaru!
|
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
5 kg to niezbyt dużo, ale nie chcę jakichś zbędnych kilogramów, chcę przytyć tyle ile "muszę" a bez słodyczy jeszcze idzie przeżyć (chociaz czasami nie idzie
) do tej pory bardzo wolno mi przybywało ale teraz widzę po brzuchu, ze idzie to coraz szybciej. Na poprzedniej wizycie 1,5 tyg temu miałam 1,5kg na plusie od początku ciąży a teraz o tyle już więcej.Ostatnio już mi jakoś brzuch przeważa, ze wchodząc po schodach wywinęłam orła. Na szczęście nie na brzuch. |
|
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ide we wtorek,mam nadzieję że zrobi mi usg A jak nie to będe się musiała zapisać![]() Szczerze to wolałabym jakbym to ja była przeziębiona,nie lubie jak młody się męczy.Ogólnie nie jest zle,dopadł go straszny katar i ma gorączke.Teraz tylko patrzeć aż zacznie kaszleć i jakieś zapalenie płuc będzie miał.On często choruje na choroby układu oddechowego Ja wsunęłam dzisiaj na śniadanie 3 parówki grube z majonezem i keczupem. |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, ja też nie chcę przybrać sadła, tylko tyle, co potrzebuje dziecko
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
nooo....
mam teraz porozwalane ubranka na kanapie... muszę je posegregować rozmiarami... |
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Fonn chyba tak się ułożyła
czułam się jakbym miała w brzuchu bliźnięta
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Sorki, poprzednią wiytę miałam 3 tyg temu a nie 1,5tyg. Coś mi się źle napisało
![]() aga_bre no to nieźle Was zaskoczył lekarz
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
jej jak ładnie - nie dość że masz zastęp ubrań to jeszcze fajnych
![]() 5 kg - to bardzo mało ![]() co do cukru, ja miałam fazę na cukier i wszystko przez około 2 miesięcy, teraz jem - chyba tylko lody w ostateczności bo coś mi przestaje wchodzić dostałam Paczkę! mam wózek, proszki do prania, czapeczki i przewijak - kolor jest śliczny - czerwono czarny a ja jestem już spokojna, największe i najważniejsze rzeczy są już w domu, resztę powoli się zorganizuje
|
|
|
|
#4194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam sobie kupić słoik czekolady na kanapki takiej dwukolorowej i co teraz mogę słoik polizać Cytat:
my też chrzciny zrobimy w domu Cytat:
jestem tego samego zdania ![]() teraz kupiłam sobie dwie bluzki po 29zł tylko dlatego że w brzuchu się rozciągają i będą dobre po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie, że już wszystko przyjechało! Ja się boję zaglądać w kajet, bo już nie wiem co mam a czego nie... Przez to, że małż nie bierze się za pokój nie mogę się zorganizować z rzeczami... Ubranka mam poupychane w szafach, w reklamówkach, nieposegregowane... Sprzęty, butelki, pieluchy stoją w pudłach... Zaczyna mnie szlag trafiać... |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweńka - nie przerażaj mnie bo jak mówię sobie - 2 miesiące, to jakbym miała dużo czasu
jak mówię to już będzie 33 tydzień to mnie zimny pot zalewaco do ruszającego się brzucha - kapitalne uczucie, przeżywam je przez ostani tydzień i tak głupio się za każdym razem śmieje że niebawem mnie do psychiatrkowa wyślą
|
|
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż teraz moja dzidzia bardziej rusza się kiedy leżę na boku. Wcześniej ruszała się tylko i wyłącznie jak leżałam na placach.
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie mów bo dziewczyna co chodziła ze mną do położnej urodziła w 36t a ja nawet wózka nie mam ![]() mój TŻ jak patrzy na mój brzuch z przerażeniem mówi że kosmitka
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cisza, bo to przecież blady świt
ja na śniadanie dzisiaj tosty, na obiad mamy zaproszenie do teściowej na naleśniki, więc przynajmniej gotować nie muszę ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

ale to chyba związane z uzależnieniem od House'a
masakra.... odpoczywaj!!!
robia chrzciny na 30 osob....
ludzie nie maja co z pieniedzmi robic...

a ja nawet wózka nie mam