Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 09:42   #4171
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem, nie mam pojęcia w czym będę chodzić
Wszystko ciasne, a z drugiej strony żal kasę wydawać na parę miesięcy

Od kilku dni mam mocne postanowienie żeby sporządzić listę czego nam brakuje do wyprawki, ale póki co klapa na całego...

Dziś mąż idzie do banku załatwiać kredyt konsolidacyjny, mam nadzieję, że się uda to w końcu moglibyśmy ruszyć z jakimiś zakupami ehh siedzę jak na szpilkach
no to wszystkie mamy ten problem, mi zostały dwa miesiące i szkoda mi pieniędzy na bluzki czy spodnie - bo przecież po ciąży trochę i tak brzuch spadnie. Kupiłam jedne spodnie na samym początku i na szczęście mam nadzieje wytrwają do końca- na razie dzielnie się trzymają i jakieś dwie bluzki, to wszystko - ale teraz robi się coraz cieplej i coś by się przydało na wierzch - ale po co? skoro i tak zaraz rodzę

no tak - bo to już chyba powoli czas się zaczyna, żeby kolkecjonować, prać i prasować - później będzie już tylko coraz ciężej z tym wszystkim

Powodzenia z Kredytem - bo wyprawka to fajna rzecz ale jak się ją robi wtedy kiedy ma się na nią siłę, a nie wtedy kiedy jest zastrzyg gotówki <jak w moim przypadku> i już nie ma się siły wybierać i szukać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:51   #4172
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
ja mojego od początku też nazywam pasożytem ale to chyba związane z uzależnieniem od House'a
Też tak mam. W końcu z drugiej strony to jakby nie patrzeć - uklad pasożytniczy jest.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Aa jeszcze miałam napisać, że wczoraj jak wracałam od lekarza to weszlam do takiego nowego bobo-marketu. chciałam zobaczyć co tam w ogóle jest, jakie wózki mają itp. Weszłam a tam zero ludzi, jedna ekspedientka, która tak się na mnie patrzyła, ze nie mogłam sie skupić na oglądaniu. W końcu poszłam na ubranka dziecięce a ona za mną i tak stała dosłownie 2 kroki ode mnie i patrzyła co ja ogladam. W końcu się wkurzyłam i wyszłam.
Nie wiem jak można być takim wścibskim, nie dziwię się, że tak w ogóle ludzi nie ma.
Nienawidzę takich nachalnych sprzedawców.

agata super, że z pasożytem wszystko ok. A skąd masz tę miarę centylową??

anulka to uważaj na siebie, żeby Ciebie też Filip nie zaraził.

Ja już po wizycie. I.... przeżyłam z M lekkie załamanie nerwowe. Lekarz powiedział, że dziewczynka. Więc generalnie zostaje dzidziuś i już nie będę sprawdzać, co tam sobie w brzuchu rośnie - tylko poczekamy na poród. Mamy na chwilę obecną remis w płci. Dzidziuś waży 1350g, obecnie to wg. OM 30/31 tc ,a wg. usg 29-30 tc. Termin porodu też mi się zmienił na 19 maja. Ogólnie pewne jest to, że jestem w ciąży - dobrze, że chociaż to się nie zmieniło.
A no i mam się zabrać do roboty jeżeli chodzi o morfologię, bo lekarz postraszył mnie transfuzją. Więc mam mocne postanowienie i będę się katowała sokiem z buraków.
Stary 2012-03-02, 09:52   #4173
libretka
Raczkowanie

Zawiozłam rano mocz do laboratorium ponieważ od wczoraj mam jakieś pieczenie, chyba cewki moczowej. Od rana też męczą mnie mdłości ijuz dwa razy wymiotowałam
Mam nadzieję że to nie jest żaden stan przedrzucawkowy, ciśnienie mam prawidłowe, chyba idę się położyć.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 09:55   #4174
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Fonn też raczej nie będziemy chrzcili dziecka, mój mąż jest ateistą, rodzice go ochrzcili i zmuszali do chodzenia do kościoła. On ma teraz do nich żal o to i stwierdził że nie zrobi tego swojemu dziecku. Na początku się z tym nie zgadzałam bo ja "niby" wierząca (niepraktykująca) jestem, czułam duże parcie na to że w naszym kraju trzeba ochrzcić dziecko, doszło do tego że nie rożmyślałam o tym w kwestii wiary tylko obowiązku, ale mąż dużo ze mną o tym rozmawiał i w końcu przekonał mnie do swoich racji.
No właśnie, to parcie mnie przeraża i wiem, że będę musiała niestety dysktuować na ten temat z częścią rodziny. Ja rozumiem i szanuję to, że ktoś jest wierzący, że modli się i chodzi do kościoła i jakoś tą wiarę w sobie czuje na co dzień. We mnie niestety nie ma tego ani grama, taka jestem. I dlaczego tego uszanować tamta strona nie chce? Dlaczego to ich racja jest lepsza , dlaczego muszę ochrzcić dziecko? Na to pytanie nie usłyszałam do tej pory innej odpowiedzi niż: bo dziecko musi być ochrzczone, bo mu się to przyda, bo wszyscy tak robią, bo wy też jesteście ochrzczeni. Żadna z tych odpowiedzi mnie nie przekonuje ani nie uważam ich za poważny argument. Tak samo nie spodziewam się, że mój syn będzie miał do mnie żal, że go nie ochrzciłam. Moją rolą będzie tak wychować dziecko, żeby umiało ono samo decydować o sobie. Jeśli dorośnie i uzna, że chce być częścią Kościoła czy innej wiary, poprę go w temacie sakramentów. Ale szopki (nie chcę nikogo urazić, jako szopkę traktuję chrzest/komunię robione tylko po to, aby rodzina się cieszyła, bez własnej wiary i przekonania) fundować małemu od urodzenia nie zamierzam.
Bo równie dobrze dlaczego nie miałabym - zamiast ochrzcić małego w KK - wprowadzić go do Kościoła protestanckiego czy też przysposobić do jeszcze innej wiary?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:00   #4175
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Zawiozłam rano mocz do laboratorium ponieważ od wczoraj mam jakieś pieczenie, chyba cewki moczowej. Od rana też męczą mnie mdłości ijuz dwa razy wymiotowałam
Mam nadzieję że to nie jest żaden stan przedrzucawkowy, ciśnienie mam prawidłowe, chyba idę się położyć.
jak to? wymiotujesz w tak zaawansowanej ciazy? masakra.... odpoczywaj!!!

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
No właśnie, to parcie mnie przeraża i wiem, że będę musiała niestety dysktuować na ten temat z częścią rodziny. Ja rozumiem i szanuję to, że ktoś jest wierzący, że modli się i chodzi do kościoła i jakoś tą wiarę w sobie czuje na co dzień. We mnie niestety nie ma tego ani grama, taka jestem. I dlaczego tego uszanować tamta strona nie chce? Dlaczego to ich racja jest lepsza , dlaczego muszę ochrzcić dziecko? Na to pytanie nie usłyszałam do tej pory innej odpowiedzi niż: bo dziecko musi być ochrzczone, bo mu się to przyda, bo wszyscy tak robią, bo wy też jesteście ochrzczeni. Żadna z tych odpowiedzi mnie nie przekonuje ani nie uważam ich za poważny argument. Tak samo nie spodziewam się, że mój syn będzie miał do mnie żal, że go nie ochrzciłam. Moją rolą będzie tak wychować dziecko, żeby umiało ono samo decydować o sobie. Jeśli dorośnie i uzna, że chce być częścią Kościoła czy innej wiary, poprę go w temacie sakramentów. Ale szopki (nie chcę nikogo urazić, jako szopkę traktuję chrzest/komunię robione tylko po to, aby rodzina się cieszyła, bez własnej wiary i przekonania) fundować małemu od urodzenia nie zamierzam.
Bo równie dobrze dlaczego nie miałabym - zamiast ochrzcić małego w KK - wprowadzić go do Kościoła protestanckiego czy też przysposobić do jeszcze innej wiary?
wczoraj rozmawialam z kolezanka.... robia chrzciny na 30 osob....
zalatwiaja sale, hotel itp.... ludzie nie maja co z pieniedzmi robic...
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:00   #4176
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Aa jeszcze miałam napisać, że wczoraj jak wracałam od lekarza to weszlam do takiego nowego bobo-marketu. chciałam zobaczyć co tam w ogóle jest, jakie wózki mają itp. Weszłam a tam zero ludzi, jedna ekspedientka, która tak się na mnie patrzyła, ze nie mogłam sie skupić na oglądaniu. W końcu poszłam na ubranka dziecięce a ona za mną i tak stała dosłownie 2 kroki ode mnie i patrzyła co ja ogladam. W końcu się wkurzyłam i wyszłam.
Nie wiem jak można być takim wścibskim, nie dziwię się, że tak w ogóle ludzi nie ma.
Cudownie
Przypomniało mi się, jak kupowaliśmy z Mężem krawat jakiś czas temu ,w sam raz były wyprzedaże, więc i nachalność sprzedawców była wzmożona.
Patrzymy sobie na jakiś krawat, ładny owszem, pani od razu zjawia się przy nas i mówi "wspaniały, prawda?". Na to my, że fajny i jeszcze tamten nam się podoba. Oo, tamten jest przepiękny!, mówi ekspedientka. A proszę zobaczyć, jaki ten jest śliczny! i ten! To są wszystko włoskie krawaty, więc są piękne i doskonałe!
Do tej pory rechoczemy jak przechodzimy obok tamtego sklepu
Stary 2012-03-02, 10:05   #4177
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudownie
Przypomniało mi się, jak kupowaliśmy z Mężem krawat jakiś czas temu ,w sam raz były wyprzedaże, więc i nachalność sprzedawców była wzmożona.
Patrzymy sobie na jakiś krawat, ładny owszem, pani od razu zjawia się przy nas i mówi "wspaniały, prawda?". Na to my, że fajny i jeszcze tamten nam się podoba. Oo, tamten jest przepiękny!, mówi ekspedientka. A proszę zobaczyć, jaki ten jest śliczny! i ten! To są wszystko włoskie krawaty, więc są piękne i doskonałe!
Do tej pory rechoczemy jak przechodzimy obok tamtego sklepu

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

dzisiaj cos malo nas.... cisza.... weekend sie zbliza...
Stary 2012-03-02, 10:08   #4178
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

dzisiaj cos malo nas.... cisza.... weekend sie zbliza...
Ciągle trwa pora śniadaniowa

Ja na przykład wciągam właśnie kanapkę z nutellą.
Stary 2012-03-02, 10:10   #4179
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

ja juz dawno po sniadaniu, zawsze jem z mezem, a juz wsunelam pol prince polo
Stary 2012-03-02, 10:13   #4180
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

nutella...mniam mniam, ale muszę się powstrzymywać od słodyczy, bo wczoraj wyszło, że już 5 kg więcej od początku ciąży a ostatnio coś sporo jem słodyczy.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:18   #4181
fonn
Rozeznanie

Cytat:
nutella...mniam mniam, ale muszę się powstrzymywać od słodyczy, bo wczoraj wyszło, że już 5 kg więcej od początku ciąży a ostatnio coś sporo jem słodyczy.
5kg od początku ciąży to chyba nie taki zły wynik
ja obżeram się truskawkami maczanymi w cukrze i nie umiem sobie odmówić. Prowadzimy dosyć aktywny tryb życia, więc wierzę w to, że po urodzeniu syna raczej szybko wrócę do poprzedniego kształtu na razie mam +3kg (25tc)

tylko rozstępów się boję, jedynie to mnie powstrzymuje przed żarciem na potęgę cukru. No i obawa przed cukrzycą
Stary 2012-03-02, 10:22   #4182
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam ze śniadankiem i małą kawusią bułeczka z pomidojkiem (jak mówi moja kuzynka)
Mnie w nocy mała kopała jakoś dziwnie, bo po obu stronach brzucha!! Czyżby tak dziwnie się odwróciła??

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ooo matko... wysypałam właśnie 3 wór z ciuchami. jest sporo niebieskich ciuszków, ale co tam. nie widzi mi się cały czas różowe ubranka ubierać
Skąd masz tyle worów z ciuchami??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:24   #4183
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz dawno po sniadaniu, zawsze jem z mezem, a juz wsunelam pol prince polo
mój snickers nie wytrzymał do drugiego śniadania. :P

Cytat:
wczoraj rozmawialam z kolezanka.... robia chrzciny na 30 osob....
zalatwiaja sale, hotel itp.... ludzie nie maja co z pieniedzmi robic...
u nas chrzciny będą na 25 osób - nasi rodzice i rodzeństwo. a;e bez przesady, hotel??? sama myślałam, o restauracji, ale chyba jednak zrobimy w domu. wiem, że mama mi pomoże wszystko przygotować. Już się zapowiedziała.

Cytat:
z mdłościami bym poszła do lekarza a nawet do szpitala.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. I.... przeżyłam z M lekkie załamanie nerwowe. Lekarz powiedział, że dziewczynka. Więc generalnie zostaje dzidziuś i już nie będę sprawdzać, co tam sobie w brzuchu rośnie - tylko poczekamy na poród. Mamy na chwilę obecną remis w płci. Dzidziuś waży 1350g, obecnie to wg. OM 30/31 tc ,a wg. usg 29-30 tc. Termin porodu też mi się zmienił na 19 maja. Ogólnie pewne jest to, że jestem w ciąży - dobrze, że chociaż to się nie zmieniło.
A no i mam się zabrać do roboty jeżeli chodzi o morfologię, bo lekarz postraszył mnie transfuzją. Więc mam mocne postanowienie i będę się katowała sokiem z buraków.

ważne by zdrowe było.
ja nie mam 100% pewności, że mam dziewczynkę. choć już się nastawiliśmy...

wrzucam body:
body2.jpg
body3.jpg
body4.jpg
body5.jpg
body6.jpg
body, które kupiłam chrześniakom w USA. Nie myślałam, że moje dzieciątko będzie je nosić
body1.jpg

i śpiochy, które mają ładnych parę lat. Nosiła je moja lalka
spiochy.jpg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:25   #4184
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mnie w nocy mała kopała jakoś dziwnie, bo po obu stronach brzucha!! Czyżby tak dziwnie się odwróciła??
Cześć
mogła mieć rączki na jednej stronie brzucha, nóżki na drugiej i machać całym zestawem

mój tak robił podczas usg w 14 tygodniu, lekarz aż się wytrzeszczył, że taki mały, a tak szybko macha kończynami że tylko migają
Stary 2012-03-02, 10:25   #4185
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
O rety...
Termin porodu jeszcze chyba się może zmienić... Hm... w ogóle dziwnie...
Ale z morfologią to rzeczywiście trzeba popracować skoro transfuzją straszą....
Cytat:
Odpoczywaj, może te mdłości od jakiegoś zatrucia...

U nas brzydko i ponuro... Spać się chce a kawka już wypita... Może sobie herbatkę zrobię.
Stary 2012-03-02, 10:27   #4186
fonn
Rozeznanie

Niunia32, ale masz tego towaru!
Stary 2012-03-02, 10:27   #4187
8ewus8
Zadomowienie

5 kg to niezbyt dużo, ale nie chcę jakichś zbędnych kilogramów, chcę przytyć tyle ile "muszę" a bez słodyczy jeszcze idzie przeżyć (chociaz czasami nie idzie ) do tej pory bardzo wolno mi przybywało ale teraz widzę po brzuchu, ze idzie to coraz szybciej. Na poprzedniej wizycie 1,5 tyg temu miałam 1,5kg na plusie od początku ciąży a teraz o tyle już więcej.

Ostatnio już mi jakoś brzuch przeważa, ze wchodząc po schodach wywinęłam orła. Na szczęście nie na brzuch.
Stary 2012-03-02, 10:31   #4188
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam. W końcu z drugiej strony to jakby nie patrzeć - uklad pasożytniczy jest.

Nienawidzę takich nachalnych sprzedawców.

agata super, że z pasożytem wszystko ok. A skąd masz tę miarę centylową??

anulka to uważaj na siebie, żeby Ciebie też Filip nie zaraził.

Ja ide we wtorek,mam nadzieję że zrobi mi usg A jak nie to będe się musiała zapisać
Szczerze to wolałabym jakbym to ja była przeziębiona,nie lubie jak młody się męczy.Ogólnie nie jest zle,dopadł go straszny katar i ma gorączke.Teraz tylko patrzeć aż zacznie kaszleć i jakieś zapalenie płuc będzie miał.On często choruje na choroby układu oddechowego
Ja wsunęłam dzisiaj na śniadanie 3 parówki grube z majonezem i keczupem.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:32   #4189
fonn
Rozeznanie

Cytat:
5 kg to niezbyt dużo, ale nie chcę jakichś zbędnych kilogramów, chcę przytyć tyle ile "muszę" a bez słodyczy jeszcze idzie przeżyć (chociaz czasami nie idzie ) do tej pory bardzo wolno mi przybywało ale teraz widzę po brzuchu, ze idzie to coraz szybciej. Na poprzedniej wizycie 1,5 tyg temu miałam 1,5kg na plusie od początku ciąży a teraz o tyle już więcej.

Ostatnio już mi jakoś brzuch przeważa, ze wchodząc po schodach wywinęłam orła. Na szczęście nie na brzuch.
O, to rzeczywiście niezły przyrost.
Zgadzam się z Tobą, ja też nie chcę przybrać sadła, tylko tyle, co potrzebuje dziecko ale też z drugiej strony jeśli mam ochotę na smakołyk, to go zjem. Oczywiście ten pierwszy, ósmego już nie
Stary 2012-03-02, 10:36   #4190
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia32, ale masz tego towaru!
nooo....
mam teraz porozwalane ubranka na kanapie... muszę je posegregować rozmiarami...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:37   #4191
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Fonn chyba tak się ułożyła czułam się jakbym miała w brzuchu bliźnięta

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-02, 10:39   #4192
8ewus8
Zadomowienie

Sorki, poprzednią wiytę miałam 3 tyg temu a nie 1,5tyg. Coś mi się źle napisało
aga_bre no to nieźle Was zaskoczył lekarz
Stary 2012-03-02, 10:40   #4193
kapukat
Zakorzenienie

jej jak ładnie - nie dość że masz zastęp ubrań to jeszcze fajnych

5 kg - to bardzo mało
co do cukru, ja miałam fazę na cukier i wszystko przez około 2 miesięcy, teraz jem - chyba tylko lody w ostateczności bo coś mi przestaje wchodzić

dostałam Paczkę! mam wózek, proszki do prania, czapeczki i przewijak - kolor jest śliczny - czerwono czarny a ja jestem już spokojna, największe i najważniejsze rzeczy są już w domu, resztę powoli się zorganizuje
Stary 2012-03-02, 10:42   #4194
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

nie rób smaka
ja chciałam sobie kupić słoik czekolady na kanapki takiej dwukolorowej i co teraz mogę słoik polizać

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
mój snickers nie wytrzymał do drugiego śniadania. :P

u nas chrzciny będą na 25 osób - nasi rodzice i rodzeństwo. a;e bez przesady, hotel??? sama myślałam, o restauracji, ale chyba jednak zrobimy w domu. wiem, że mama mi pomoże wszystko przygotować. Już się zapowiedziała.

z mdłościami bym poszła do lekarza a nawet do szpitala.

ważne by zdrowe było.
ja nie mam 100% pewności, że mam dziewczynkę. choć już się nastawiliśmy...

wrzucam body:
Załącznik 4533952
Załącznik 4533953
Załącznik 4533954
Załącznik 4533955
Załącznik 4533956
body, które kupiłam chrześniakom w USA. Nie myślałam, że moje dzieciątko będzie je nosić
Załącznik 4533951

i śpiochy, które mają ładnych parę lat. Nosiła je moja lalka
Załącznik 4533950
no no jakie zbiry pokaźne
my też chrzciny zrobimy w domu

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no to wszystkie mamy ten problem, mi zostały dwa miesiące i szkoda mi pieniędzy na bluzki czy spodnie - bo przecież po ciąży trochę i tak brzuch spadnie. Kupiłam jedne spodnie na samym początku i na szczęście mam nadzieje wytrwają do końca- na razie dzielnie się trzymają i jakieś dwie bluzki, to wszystko - ale teraz robi się coraz cieplej i coś by się przydało na wierzch - ale po co? skoro i tak zaraz rodzę

no tak - bo to już chyba powoli czas się zaczyna, żeby kolkecjonować, prać i prasować - później będzie już tylko coraz ciężej z tym wszystkim

Powodzenia z Kredytem - bo wyprawka to fajna rzecz ale jak się ją robi wtedy kiedy ma się na nią siłę, a nie wtedy kiedy jest zastrzyg gotówki <jak w moim przypadku> i już nie ma się siły wybierać i szukać

jestem tego samego zdania
teraz kupiłam sobie dwie bluzki po 29zł tylko dlatego że w brzuchu się rozciągają i będą dobre po porodzie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

5 kg - to bardzo mało
co do cukru, ja miałam fazę na cukier i wszystko przez około 2 miesięcy, teraz jem - chyba tylko lody w ostateczności bo coś mi przestaje wchodzić

dostałam Paczkę! mam wózek, proszki do prania, czapeczki i przewijak - kolor jest śliczny - czerwono czarny a ja jestem już spokojna, największe i najważniejsze rzeczy są już w domu, resztę powoli się zorganizuje
super że wózek już jest bo dziś kapukat kończymy 32t

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:44   #4195
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Fonn chyba tak się ułożyła czułam się jakbym miała w brzuchu bliźnięta
też tak się ostatnio czułam, mój chłopiec też łupał w kilku miejscach na raz

lubię leżeć na plecach z odsłoniętym brzuchem i patrzeć, jak się brzuch rusza/uwypukla tam, gdzie mały kopie
Stary 2012-03-02, 10:47   #4196
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

5 kg - to bardzo mało

Ja też już nie mam parcia na słodkie. Nawet lody mnie nie kręcą.

Świetnie, że już wszystko przyjechało!
Ja się boję zaglądać w kajet, bo już nie wiem co mam a czego nie... Przez to, że małż nie bierze się za pokój nie mogę się zorganizować z rzeczami... Ubranka mam poupychane w szafach, w reklamówkach, nieposegregowane... Sprzęty, butelki, pieluchy stoją w pudłach... Zaczyna mnie szlag trafiać...
Stary 2012-03-02, 10:50   #4197
kapukat
Zakorzenienie

Sliweńka - nie przerażaj mnie bo jak mówię sobie - 2 miesiące, to jakbym miała dużo czasu jak mówię to już będzie 33 tydzień to mnie zimny pot zalewa

co do ruszającego się brzucha - kapitalne uczucie, przeżywam je przez ostani tydzień i tak głupio się za każdym razem śmieje że niebawem mnie do psychiatrkowa wyślą
Stary 2012-03-02, 10:51   #4198
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
też tak się ostatnio czułam, mój chłopiec też łupał w kilku miejscach na raz

lubię leżeć na plecach z odsłoniętym brzuchem i patrzeć, jak się brzuch rusza/uwypukla tam, gdzie mały kopie
Też to lubię. Niesamowite uczucie i słodki widok chociaż teraz moja dzidzia bardziej rusza się kiedy leżę na boku. Wcześniej ruszała się tylko i wyłącznie jak leżałam na placach.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-02, 10:52   #4199
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Sliweńka - nie przerażaj mnie bo jak mówię sobie - 2 miesiące, to jakbym miała dużo czasu jak mówię to już będzie 33 tydzień to mnie zimny pot zalewa

co do ruszającego się brzucha - kapitalne uczucie, przeżywam je przez ostani tydzień i tak głupio się za każdym razem śmieje że niebawem mnie do psychiatrkowa wyślą

nawet nie mów bo dziewczyna co chodziła ze mną do położnej urodziła w 36t a ja nawet wózka nie mam

mój TŻ jak patrzy na mój brzuch z przerażeniem mówi że kosmitka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:52   #4200
clauudik
Rozeznanie

Cisza, bo to przecież blady świt ja na śniadanie dzisiaj tosty, na obiad mamy zaproszenie do teściowej na naleśniki, więc przynajmniej gotować nie muszę

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ja ide we wtorek,mam nadzieję że zrobi mi usg A jak nie to będe się musiała zapisać
Szczerze to wolałabym jakbym to ja była przeziębiona,nie lubie jak młody się męczy.Ogólnie nie jest zle,dopadł go straszny katar i ma gorączke.Teraz tylko patrzeć aż zacznie kaszleć i jakieś zapalenie płuc będzie miał.On często choruje na choroby układu oddechowego
Ja wsunęłam dzisiaj na śniadanie 3 parówki grube z majonezem i keczupem.
Chyba najgorzej jak się mały tak męczy, a Ty musisz patrzeć na to i niewiele można zrobić. Trzymajcie się cieplutko

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości