|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Kurcze a ja nawet nie wiem gdzie u mnie w mieście są jakieś fajne ciucholandy...
niunia może Ty mi pomożesz w tej kwestii? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle - to dobrze, że wizyta się udała
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że z Sebastianem ok.! |
||
|
|
|
#4144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to chyba związane z uzależnieniem od House'a
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że nie znalazłam tam nic dla siebie jak szukałam ciążowych ciuchów. na T pod biedronką też jest fajny. na Z na ryneczku, na przeciw spółdzielni jest mały sklepik. byłam tam może kilka razy... popytam bratowe, one się lepiej znają na ciucholandach :P maż mi przytachał z auta ciuszki. o matko.. kiedy te dziecko w tym wychodzi??? na szczęście różne rozmiary są. postaram się wrzucić jakieś foto jutro Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2012-03-01 o 22:12 |
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
rinco, widzę, że i Twój malec do góry nogami
![]() Jak Ci na zwolnieniu? Ja idę 14 marca na wizytę, może wezmę... ![]() No... ten... synek. Dzięki dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
No niech będzie półpasożyt
|
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata, super, że masz już takiego dużego pasożyta!
Gratulacje!
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie boli z lewej strony w okolicach żeber...
|
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Może dzidzia się rozpycha
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest szansa, że nie będzie wielkoludem przy porodzie. Później niech sobie rośnie Pewnie dziecko.
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście wieczorkiem
ja idę spać. Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie robię zdj ubrankom bo chyba cały wątek bym zajęła hmm a może zrobię parę fotek, no zobaczę![]() dzięki za info o ciucholandach i czekam na więcej
|
||
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pora zmykać... Melduję się jutro!
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Agata - pięknie, duży chłopiec, ciekawe czy mój się ułożył główką w dół, bo to powoli najwyższy czas!
ja przespałam pół dnia, jak się położyłam żeby odpocząć to się nie mogłam dobudzić do teraz - ale strasznie to było męczące dla mnie. Zakupocholiczki - gratuluję zakupów a tak apropos ciucholandów, ostanio czytałam artykół, że rzeczy używane wielokrotnie przez dzieci są dużo bezpieczniejsze niż nowe które kupujemy, bo wyprane wielokroteni pozbywają się wszystkich wybielaczy i chemi, najlepsze ubranka były kiedyś, jak dzieci nosiły je w rodzinach jedno po drugim
|
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe co u Perse...
Gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Agata mój też jest niby w środku normy wagowej, tak ginka powiedziała jak się zapytałam. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Myślałam o niej dzisiaj, strasznie długo się nie odzywa szkoda że nie mamy do niej nr. tel.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-02 o 00:09 |
||
|
|
|
#4158 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w kazdym badz razie tam gdzie ja bede rodzic maja taka praktyke ![]() Cytat:
nadrabiam fajnym szalem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmmm, ciekawe dobrze wiedziec bo ja wiele rzeczy bede miala uzywanych
|
|||||
|
|
|
#4159 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry
Byłam wczoraj na wizyce u tego nowego lekarza. Nie było usg, bo powiedział, że w szpitalu robione miałam 2 tyg temu, więc nie będziemy robić, tylko badanie zwykłe i ktg. Wrazenia pozytywne, jakoś tak pewniej się czułam, bo to ordynator i raczej nie słyszałam o nim złych opinii. Wypytałam czy nie muszę jakiś badań jeszcze zrobić, bo nie chciałabym żeby coś było przegapione, popatrzył w te badania co mam, w kartę ciąży...no i pytam o glukozę, bo mówię, że lekarz wcześniejszy nie widział potrzeby żeby ją robić. Na co on mi powiedział, że zobaczymy jak teraz wyjdą mi wyniki cukru we krwi (dał mi skierowanie) bo od glukozy się odchodzi i jeśli będą ok to nie będziemy robić tego obciążenia. No i powiem Wam, ze chyba już odpuszczę skoro drugi lekarz mi tak mówi, tym bardziej, że ten jest jednym z lepszych w moim mieście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
nakupowałam już takich cudeniek, że szok, sweterki Disney'a za 4-5zł, kiedyś taką fajną bluzę z kubusiem puchatkiem, dużo ubrań też firmy next, które są praktycznie jak nówki.Cytat:
Cytat:
Wiesz co, mój ma nogi pod samymi żebrami, może ze 3 dni temu opuścił je trochę niżej, ale wcześniej kopał gdzie popadło. Zresztą dziecko teraz ma między 20-30cm, więc malutkie już nie jest. no własnie, ciekawe jak tam żyje. |
|||||
|
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rośnie zdrowo chłopaczek.Swoja drogą ja czuję że ty z pracy pójdziesz na porodówke![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() Filip mi się przeziębił
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
mnie z prawej strony.
Agata już ładny kawał chłopa nosisz ![]() ooo matko... wysypałam właśnie 3 wór z ciuchami. jest sporo niebieskich ciuszków, ale co tam. nie widzi mi się cały czas różowe ubranka ubierać |
|
|
|
#4162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzius ma pupcie na moim zolodku ![]() fajnie,ze dostajesz tyle ciuszkow, ja musialam wszystko kupowac. |
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, ze wszystko w porzadku, kawal chlopa rosniejak wogole idzie urzadzanie mieszkania/domu? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- oj, pogoda teraz jest zdradliwa strasznie
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam teraz z niecierpliwością na moją dostawę - kurier dzwonił że do około 9 będzie!!! wreszcie będę mogła spokojnie dokończyć malowanie, posprzątać i zrobić prasowanie i już się nie martwić że największe rzeczy nie przyjdą na czas ![]() u nas wczoraj wiosna była, dzisiaj pogoda jakby późna jesień i weź tu człowieku coś zaplanuj! |
|
|
|
|
#4166 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
My już po śniadanku leżymy teraz w łóżeczku, staram się oszczędzać bo porządnie mnie wczoraj te bóle wystraszyły Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Wszystko ciasne, a z drugiej strony żal kasę wydawać na parę miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
Ha ha my też używamy formy pasożyt a najczęściej Alien lub Obcy ![]() Ja jakoś też nigdy nie mogę niczego znaleźć w lumpeksach. Ostatnio podobało mi się kilka zestawów na allegro, myślę, że tam uda mi się coś znaleźć ![]() Od kilku dni mam mocne postanowienie żeby sporządzić listę czego nam brakuje do wyprawki, ale póki co klapa na całego... ![]() Dziś mąż idzie do banku załatwiać kredyt konsolidacyjny, mam nadzieję, że się uda to w końcu moglibyśmy ruszyć z jakimiś zakupami ehh siedzę jak na szpilkach
|
|||
|
|
|
#4167 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak pracowałam na etacie i to pracodawca odprowadzał (bądź co bądź z mojej wypłaty) składki za mnie do ZUS, to jakoś mniej przykro było, bo nie widziałam tych pieniędzy ![]() Tak naprawdę to astronomiczne kwoty wychodzą rocznie "od łebka" do państwowej kasy na ubezpieczenie zdrowotne, ja np. w ciągu roku zapłacę około 3000 zł składek biorąc pod uwagę, że mam też prywatną opiekę medyczną (od kilku lat opłacam sobie abonament w prywatnej firmie, chcąc uniknąć stania w kolejkach z ludźmi, z których każdy ma pierwszy numerek oraz terminów na "za pół roku"), ze służby państwowej korzystam sporadycznie i raczej aż takiej kwoty rocznie państwo na moje zdrowie nie wydaje. No ale płacić trzeba, więc płacę. W tym roku trochę sobie odbiję, za poród i zasiłek macierzyński ![]() No i drugie tyle rocznie leci na emeryturę, której też pewnie w życiu nie zobaczę. Gdybym sobie tą składkę na ubezpieczenie społeczne (w tej chwili prawie 630 zł za m-c) wpłacała co miesiąc na oprocentowany rachunek, to bym na emeryturze mogła zostać szejkiem a tak to dupa, za przeproszeniem.Cytat:
![]() Stałam dwa dni temu na poczcie żeby odebrać awizowany list, kolejka na 10 czy 12 osób, więc zapytałam kto ostatni, zgłosiła się jakaś młoda kobieta, więc ja na to, że będę za panią i usiadłam na krześle tuż obok kolejki. W międzyczasie weszło jeszcze kilka osób, żadna się nie "wkolejkowała", tylko stanęli wianuszkiem dookoła kolejki. Kiedy "moja pani" była już druga do okienka, wstałam, podchodzę i mówię, że jakby co to ja stoję za tą panią. I wielki ryk i atak na mnie, że my stoimy też za tą panią i to przed panią! Na co "moja pani" : to ja panią przepusczę, nalegam. Zgodziłam się i podziękowałam, a cały ten rząd bab prawie mnie i tę kobietę zeżarł. Brrrrr. Cytat:
![]() po czym wcieram w siebie kremy. To samo wieczorem. Póki co nic nowego nie ma, ale się obawiam ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam taki pogląd na nazywanie dziecka przezwiskami , że jak mówię o własnym dziecku, które kocham i noszę jeszcze w brzuchu, to mogę i pasożytem je nazwać. Ale jak ktoś inny próbuje używać "nieładnych" słów w odniesieniu do mojego dziecka, to już nie pozwalam. Przykład: ostatnio osoba z rodziny w jakiejśtam rozmowie ze mną i moim mężem zadała pytanie: "jak wam idzie szykowanie pokoju dla gnoja?". No ja dziękuję, gnojem to może kiedyś własne dziecko będzie nazywać - i wtedy już nic mi do tego. Ale ja sobie nie życzę.Od tej osoby usłyszałam też w podobnych rozmowach o tasiemcu tudzież soliterze. I jasne, gnój i pasożyt to inny kaliber. Ale uważam mówienie tak o dziecku, które jest w moim brzuchu za brak szacunku - i do dziecka, i do mnie. Zamiłowanie tej osoby do wypowiadania się o ludziach w ten sposób też mnie nie przekonuje i nie uznaję tego za tłumaczenie. Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-03-02 o 09:46 |
||||
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh ogladam DDTVN, a tam perfekcyjna pani domu pokazuje swoja hacjende. ludzie to maja dobrze
az sie rozmarzylam, jak zobaczylam jej ceglany kominek |
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Aa jeszcze miałam napisać, że wczoraj jak wracałam od lekarza to weszlam do takiego nowego bobo-marketu. chciałam zobaczyć co tam w ogóle jest, jakie wózki mają itp. Weszłam a tam zero ludzi, jedna ekspedientka, która tak się na mnie patrzyła, ze nie mogłam sie skupić na oglądaniu. W końcu poszłam na ubranka dziecięce a ona za mną i tak stała dosłownie 2 kroki ode mnie i patrzyła co ja ogladam. W końcu się wkurzyłam i wyszłam.
Nie wiem jak można być takim wścibskim, nie dziwię się, że tak w ogóle ludzi nie ma. |
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Ale pospałam dzisiaj... Dopiero szamię śniado ![]() Mierzyłam się wczoraj i równa ze mnie babka; moje wymiary do 95-95-95 ![]() Agata, fajnie, że z Twoim dzieciakiem wszystko ok ![]() Niunia, super z tymi ciuszkami. No i dobrze, jak dziewczynka nie jest cała tylko na różowo ![]() Ja też w zasadzie, chyba ubranka (przynajmniej na początek) żadnego nie kupię... wszystko dziedziczymy po starszych kuzynach i kuzynkach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

ostatnio jak u niej byłam to chyba mniej płaciłam 

13.08.2011
. Przytylam 1,8kg 
w kazdym badz razie tam gdzie ja bede rodzic maja taka praktyke 
biorąc pod uwagę, że mam też prywatną opiekę medyczną (od kilku lat opłacam sobie abonament w prywatnej firmie, chcąc uniknąć stania w kolejkach z ludźmi, z których każdy ma pierwszy numerek oraz terminów na "za pół roku"), ze służby państwowej korzystam sporadycznie i raczej aż takiej kwoty rocznie państwo na moje zdrowie nie wydaje. No ale płacić trzeba, więc płacę. W tym roku trochę sobie odbiję, za poród i zasiłek macierzyński