|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
To chyba chodzi o Biochemię Urody
jak się mylę to mnie poprawcie
|
|
|
|
#2462 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Kurcze ja bym rezygnowała, tymbardziej, że to wakacje z dziećmi. Coś musi być na rzeczy jeśli tyle negatywnych opinii jest. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuje przeżyć, bólu a później tej całej wyprawy do i ze szpitala! A co to za tragiczna dieta, na której jestes??? Cytat:
Cytat:
BU - biochemia urody http://www.biochemiaurody.com/testimonials.html A propos żłobka, za chwilę w ddtvn o tym, że dzieci oddane do żłobka rozwijały się lepiej niż te siedzące w domu z mamą....... Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-02 o 09:51 |
||||||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
alibany nie dieta odchudzająca, tylko taka typu : nie mam czasu gotować, to zjem frytki, i inne niezdrowe rzeczy. Ogólnie szczerze mówiąc to nic nie jem, nie ma czasu. No i kawa kawa kawa... A kiedyś leczyłam ostry refluks, i widać chyba się wrócił.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domek wstał, szaleje na podłodze a ja się idę szykować i jedziemy Muszę mu uzupełnić garderobę, bo wczoraj pochowałam kolejne rzeaczy
|
|||
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to faktycznie to jedzenie "niejedzenie" mogło spowodować takie bóle i ten refluks....Oby już nie wróciło!!! Ja jak nie ma tż to też potrafię tydzień obejść się bez obiadu, na śniadanie chleb z dżemem, na kolacje to samo, a na "obiad" makaron z cukrem i cynamonem i jak mam z jogurtem naturalnym. Drugi zestaw to ryż z jogurtem owocowym no chyba, że teściowa wpadnie z jakimś mięskiem, ale już zrobionym. Bo jak przywozi surowe, prosto od rzeźnika, to wszystko ląduje w zamrażarce, nie chce mi się dla samej siebie gotować!!
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzi w foteliku Thermobaby http://allegro.pl/thermobaby-krzesel...155743652.html Ale i tak ją trzeba pilnować bo skubana wstaje ![]() Kąpie ich sam tż, ja w tym czasie ogarniam chatę, robię mleko dla Lilki, przygotowuję wszystko do spania itd. Tż daje radę, poza Filipem i Lilką w wannie jest jeszcze milion zabawek, kubki, Lila ma swoją szczoteczkę i "myje" nią zęby których nie ma ![]() Filip jej pokazuje jak się myje, myje też Lilce plecy, brzuszek itd i generalnie uwielbia się z nią kąpać
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-02 o 10:00 |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
kinga juz zasmarkana, artur pół roku chorowal non stop, musielismy robic przerwe miesieczna, dostal sterydy wziewne i dzis nie choruje juz wlasciwie wcale (no, moze 1 do roku musze go w domu przetrzymac), bo wystarczy inhalacja by wyzdrowiał
|
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
właśnie ja też
mam wrażenie że z dnia na dzień urosła i nie mam w co jej ubrać (skąd ja to znam, swoją drogą )Marina co za pacany zadbaj kochana o właściwą dietę bo potem leczenie długie
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety zostało mi to i nie tknę np. mięsa, i wiele innych rzeczy. Są takie rzeczy, których nigdy nie miałam nawet w ustach, bo mie odrzuca, np. buraczki, kapusta, bigos, jakieś galeretki z mięsem, boże maskara ze mną jest
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-02 o 10:07 |
|
|
|
|
#2470 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na pocieszenie powiem Ci, że mojej Julci tez nie rusza jak wracam do domu ![]() ile masz wzrostu, bo ważymy podobnie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja córcia zostaje z tatą, więc nie mam żadnych obaw, ale moge się domyślić, co czujesz oddając dziecko do żłobka-zawsze to jest jakiś strach ![]() Teraz mam brac 1,5 tabletki(ostatnio jedną) i za miesiąc znowu krew i do kontroli. No żebyś wiedziała, że się dogadałyśmy o nie!!! ![]() Patik dzięki za posta odnosnie lekarza, ale mój też jest b.dobry, a jakbym miała dojeżdzać do Lbn, to na jedno by wyszło cenowo. Ja dzisiaj miałam ciężką noc, no ale cóż, takie uroki ale jakoś zyję, już się rozbudziłam![]() Dostałam dzisiaj od kolegów z pracy balona-takiego długiego |
|||||||
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!
nocka dziś u nas wow obudził sie dopiero niunieczek o 5, zjadl i pospaliśmy do 7.30 ![]() nie pamiętam kiedy się tak wyspalam, o dziwo się nawet jakoś nie wybudzałam wcześniej, az mnie kosci bolą chyba z przespania ![]() Nataszka kciuki za złobek, a co do mleka to pijemy bebiko 2 zwykle i smaczny sen, R nie doradze nie mam doświadczenia. Zaneta kciuki i dla ciebie, może to faktycznie ząbki a ile już ma? głodna Emi na pewno nie chodzi, rób chwilowo po prostu jej mniej mleczka ja tak jakis czas robiłam bo denerwowalo mnie tez już że tyle się marnuje wylewa, rób np 90 zawsze można szybko dorobić jak posmakuje a się nie wyleje |
|
|
|
#2472 | |||
|
Raczkowanie
|
A moja karteczka z nr konta się znalazła
zostawiłam ją z tego wszystkiego wczoraj w Haniowej szafce w żłobku![]() Cytat:
Oby Cię już nie bolało Cytat:
Cytat:
i nawet dzisiaj jeszcze nie płakałam![]() Jeszcze 2 godziny i Hania będzie ze mną Wysprzątałam dom.. gary pozmywane.. i już mnie nosi, żeby po nią iść
|
|||
|
|
|
#2473 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiście nie jestem fanką instytucji :groupon, chcoiaż wiem ,że trafiają sie okazje. Ja bym nie ryzykowała, wolałabym jechać gdzieś gdzie mam pewny odpowiedni standard. Właśnie ze względu na dzieci. Cytat:
biedna, a czy przez to niejedzenie i nerwy nie nabawiłaś się problemów wrzodowych ?? Musisz o siebie zadbać Cytat:
Cytat:
nasza służba zdrowia ... ![]() Cytat:
super ,że tak w żłobku się fajnie zaaklimatyzowała a nocka pewnie czymś innym spowodowanaelika, lili bry mój łobuziak kończy dziś 8 miesięcy Aniaaa co to się Adasiowi stało ?? może go już coś boli przez ten cewnik ?? Ale i tak dzisiaj miał być wyjęty prawda?? Adaś i tak jest mega dzielnym chłopcem Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-03-02 o 10:17 |
|||||
|
|
|
#2474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zlikwidowała tą drzemkę o 18.30 albo ew. ją skróciła do 15-20 min. Cytat:
![]() Marinko mojego męża ostatnio pogotowie zabrało o 21, potrzymali go w szpitalu na obserwacji, podali leki i wypuścili do domu o 3 w nocy - też wracał pieszo ( 1,5 h )... Dzień dobry, U Nas dzisiaj również bardzo ładna noc. O 20 Szymon dostał UU. Obudził się o 22 i wypił 170 ml MM, później obudził się o 4 i wypił 100 ml MM ( chyba bardziej mu się chciało pić niż jeść ) i dospaliśmy do 7.30 ![]() Moje piersi powoli wracają do normalności Na koniec karmienia zażyczyłam sobie od męża nowy stanik, nową koszulę do spania i lampkę szampana
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
youyoy - no my bez fotelika i chyba nie kupie jak ma starczyc na chwile, jakos damy rade. u nas artur chlapie kinge woda i podrzuca zabawki jak ją myję
|
|
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Dla Szymona
![]() Zawsze jak Szymon świętuje, uświadamiam sobie, że za 3 dni moja kończy kolejny miesiąc ![]() |
|
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla Ciebie Szymonku od wizażowej cioci Magdy i Szymonka ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
#2478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() własnie dojadamy, zbieram manatki i też jedziemy tylko my przede wszytkim do ikei uzupelnić troche rzeczy do mieszkania i zakupic prezenty na weekend... |
|
|
|
|
#2479 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To mit![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2480 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie ostatnio bylo tak, ze zrozpaczona coraz czestszym nocnym wstawaniem zaczelam dawac mojej pannie kaszke na kolacje, dobijalam jeszcze UU i co?? I NIC. Nic a nic, zero zmian. Po czym cztery dni temu nie chcialo mi sie dac kaszki, dostala tylko UU i co?? przespala cala noc tzn 0d 20.00 do 5.00 , nastepnego dnia to samo. Juz myslalam, ze wchodzi nowy standard, ale nieeee![]() Nadmienie, ze wcale w te dwie nocki sie nie wyspalam, bo z kolei starsza miala jakies schizy, krzyczala, uciekala mi z lozka, przezywala cos a dzisiaj jak Mloda budzila sie 3 razy to tamta spala cala nocke - az mi sie ryczec chce, ze nie moga sie cholera ani razu tak zgrac, zeby mamusi dobrze zrobic Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow, ale Ci zazdroszcze!o kurcze, a to duzy chlopak gratulacje![]() klas ki:
|
||||||
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam taką nadzieję że synek odzwyczai się od "trzymania" cycusia w nocy ... ale to chyba nastąpi po zaprzestaniu karmienia
|
|
|
|
#2482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajny zestawik
|
||||
|
|
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niesamowicie szybko czas leci. Ja już sama nie wiem kiedy mam jej dawać MM ![]() Miała swój rytm jak jadła ładnie obiadki, kiedy przestała je jeść to w ogóle wszystko się odwróciło ![]() Bo zamiast obiadku po czasie dostała mleko, albo deserek. Jak zjadła 150ml kaszki z rana 8-9 to mogła nie jeść do 14-15 ![]() o 14-15 podawałam obiadek którego nie zjadła i o 15stej zjadła 80-120 ml, potem deserek i ok 17stej znowu mleko przy którym padała. OD jakiegoś czasu ma 2 drzemki jedną ok 10 albo 12 i może spać do 2h, potem ok 17stej do 18stej i o 19-19:30 kąpanie i nocne spanie pray którym wypija 120ml czasem 150ml ![]() Dzisiaj podałam z rana mleko zamiast kaszki,bo nie chce aby mi jadła dopiero o 14 obiadek potem ok 15:30 deserek bo chce jeszcze kaszke na podwieczorek wprowadzić... a nie wiem Martwi mnie to, że ona obiadków nie je a słoiczek owoców z dwoma łyżkami kaszy manny ma czasem za mało i chce więcej... Motam się w tym wszystkim. Cytat:
Ma 2 na dole i na bank coś u góry się dzieje, bo na pogotowiu mi powiedziała, że ma mocno spuchnięte dziąsła i czerwone, więc Ja obstawiam najbardziej zęby,ale męczące jest to ze nie chce jeść. Natka Ja muszę w ogóle menu albo kolejność dań zmienić, bo jak nie je obiadków to dostaje mleko i po mleku potrafi jeszcze deserkiem dojeść. Jakie macie pory karmienia i co robisz jak Domek nie zje obiadku? Czuję się zmęczona. Powinnam odpocząć a Ja okna umyłam. Mam ochotę na sałatkę owocową :mniam: |
||
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
alibany,Madziulka_17,mama d1,meszsares
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Dla Szymonka sto lat!!!!!!!!!!
![]() ![]() Wiem, wiem ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
BYłam wczoraj oglądać wózki
w moim bidnym mieście nie ma NUNY. Przymierzyłam damę do LIRY i nie wiem sama już czego chcę ![]() |
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi czemu deserek musi byc popołudniu?? Skoro rano je ok 8-9 (proponuje mleczko ) to podaj jej o 12 deserek-rozumiem,że owoce, potem o 13 obiadek , ok 16 daj jej kaszkę i na wieczór mleko. Mój jak zje rano po 9 to je najwczesniej o 13 i jest ok i jak naje się bardziej popołudniu to spi cała noc. Wczoraj też pisałyśmy o tym i myslę,że taki schemat jedzenia jest ok. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedze na tym BU i na biochemi kosmetycznej na wizazu i dostaje kota bo nie wiem co sie z tymi hydrolatami, olejami, kwasami robi... normalnie oczopląsu mozna dostac... ale fajne to
![]() moze ktos potrafina pw mi napisac z czym to sie je tak na szybko? (cera tłusta, naczynkowa, porowa, włosy przetłuszczajace sie, łamliwe - z wlosami to to prawie OMO neroli bede niedlugo próbowac, czekam az mi sie szampon i odzywka skonczy )
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-02 o 11:04 |
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Dobry
dla Szymka za 8 miesięcyNatka, widze problemy ze snem Domka, u mnie było podobnie. Sprawdziło się ograniczani spania po południu. Czyli jak Zuza ni uda sie na drzemkę o 17, to do 21 nie daje jej zasnąć, mimo że na końcu już płacze ze zmeczenia. O 21 kąpiel, butla i zasypia jak anioł Patik, ja do wózka ubieram Zuze w body długi rękaw, rajstopy na to kombinezon. I jak zimno to kocyk, jak nie to nie ![]() Reszte dopisze później, o
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

)

jak się mylę to mnie poprawcie

Nie ma praktycznie pozytywych opinie, same najgorsze, że ten hotel to nie hotel jakaś porażk, że tak ładnie wygląda tylko na zdjęciu, że 4 gwiazdki to tylko są w logo, a nie oznaczają one standardu (bo są 5 ramienne), że generalnie syf, grzyb, kiła i mogiła, mało jedzenia, niemiła obsługa itd.

) to melduję, że Hania dzisiaj zaliczyła 7 godzin w żłobku. i pani z niej zadowolona. hania tylko troszkę płakała jak sie obudziła. ale poza tym ładnie jadła, spała, i podobno baardzo sie lubi dzieciom przyglądać 

Hania napewno sobie świetnie radzi w żłobku
Tzn, on ma krótkie drzemki, ale cos za często hmm
gratulacje
klas ki: