|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
a przeprowadzka nie zając, nie ucieknie Napisałam do Asiki, że Cytrynka też nam się męczy. Kciuki mocne trzymam za obie ![]() i za dziewczyny, które już praktycznie w terminie ale emocje
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
!a dla agnes kciuki za ktg!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-02 o 10:01 |
|
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
POdziwiam was, że tak z rana już jesteście pełne zycia... ja to najchętniej bym teraz spała do poludnia....ale dziś muszę trochę ogarnąć mieszkanie, bo z koleżanką się umówiłam, a jutro przychodzi kolega Męża - umówiliśmy się na obiadek, a potem panowie mają sobie coś tam popracować.... Asika i Cytrynka trzymam kciuki , żeby się wszystko szybko sprawnie zaczęło i skończyło iżebyście miały swoje Maleństwa już ze sobą....a teraz idę chyba zrobić ciasto drożdżowe... bo mam ochotę na rogaliki z jabłkami i cynamonem |
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra powodzenia!!!
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra.. to samo co teraz u nas z tą aferą solną.. |
|
|
|
|
#1926 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki wizażu za 4 marca będzie ładna data, 4.03.12. 4-3-2 ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie urodziła, Biedulka, chyba na razie przeszły skurcze..
pytałam czemu nie przyspieszają oksytocyną - napisała, że nie bardzo chcą przyspieszac, bo jest w 37 tc.. Jak coś będę wiedziała to napiszę, potem muszę wyjsc na zakupy, ale jak wrócę to zdam relacje. A Asika też biedulka się namęczy.. Trzymamy kciuki za Nią! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-02 o 09:59 |
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli wciaz trza trzymac kciuki za Cytrynke i Asike. Plus Agabi wczoraj chyba miala miec cesarke, ciekawe czy juz tuli malego ?Na sniadanie wykonczylam nalesniki, fakt z tym sokiem z cytryny to bardzo po wyspiarsku, ostnio pierwszy raz jadlam i sie zakochalam |
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Dziś pospałam do 9 Nastawiłam pranie (I tura) wczoraj dostaliśmy cały karton ciuszków od TŻ kolegi po jego synie i to ZA DARMO )Zjadłam na śniadanie dwie kromki jedną z serem żółtym a drugą z topionym i coś brzuch mnie rozbolał i jakoś słabo się zrobiło Dzisiaj jeszcze jedziemy do mojej rodzinki, więc mam nadzieję że mi to przejdzie. Wczoraj poruszyłam temat imienia dla syna bo jeszcze nie mamy TŻ wcześniej chciał coś na M ale z tym to ciężko Nam wybrać bo dużo osób w rodzinie ma na M i nie chcemy aby się powtarzało. Więc zaproponowałam Kacper lub Oskar - TŻ się poważnie zastanawia nad Oskarem, więc może go wybierzemy Ale to jeszcze nie jest pewne.aaaa.... i jeszcze jak byliśmy wczoraj po te ubranka to dziewczynka tego kolegi od TŻ powiedziała że w ciąży przytyła 10 kg a po ciąży zrzuciła 18kg ich syn ma już prawie 6 miesięcy. więc pocieszające jest to że waga może Nam aż tak fajnie spaść
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-02 o 10:06 |
||
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() Kurcze ciekawe jak tam u dziewczyn, szkoda mi ich że się biedne męczą i nic się akcja do przodu nie posuwa, tzn teraz juz może być inaczej ![]() A ja wczoraj miałam babski wieczór z przyjaciółkami, super było, pośmiałyśmy jak szalone
|
|
|
|
#1931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
o to musze sprobowac, mialam je zrobic w Shrove Tuesday ale nie zrobilam, ale skoro polecasz to mzoe dzis upichce. posypane zwyklym cukrem czy cukrem pudrem? chyba zwyklym cukrem prawda? ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- hmm gdybym urodzila przed 18 marca (tutaj to Dzien Matki) to obchodzilam swoje pierwsze swieto juz naprawde niedlugo
|
||
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Sandra na poczucie kopniakow to zbyt ruchliwa jest ![]() tzn robi "tuli tuli" do brzuszka, i caluje, ale wtedy tez malenka jest spokojna, a jakby przytrzymac jej reke, to sie wyrywa i zaraz jest juz gdzie indziej ![]() jeszcze nie... Sandra dostenie prezent dopiero jak siostrzyczka przyjedzie do domu ![]() pewnie tak, ale chcialabym, zeby to bylo cos porzadniejszego ![]() ![]() Cytat:
generalnie od wczoraj wieczorem mam bardzo bolesne skurcze, bole podbrzusza takie, ze w nocy sie budzilam a miedzy 2.30-4.30 nie moglam w ogole spac (dopiero herbatka laktacyjna pomogla na troche rozluznienia - anyz, koper, kminek) i troche tylko ciagnie mnie od krzyza, ale bardzo malo a same skurcze dosc czeste, co 3-4-5 minut, ale nieregularne pewnie jesli ten stan mi sie utrzyma przez caly dzien, to pojedziemy z mezem na IP po jego pracy, niech zobacza co i jak, bo zwariowac mozna ![]()
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak tam Agabi? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- moj Tz wczoraj jak skladalismy ubranka ktore dostalismy od sasiadki, mowi do mnie...hmmm a moze jednak twoja mama to powinna do nas przyjechac na te pierwsze 2 tygodnie jak Hania sie urodzi, bo te ubranka takie malusie, jak my sobie poradzimy?
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-02 o 10:27 |
|
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana
właśnie wstałam zjadłam śniadanko, widzę że dziewczyny się męczą ASIKA I CYTRYNKA TRZYMAJCIE SIĘ MOCNO WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE =* wierzę w To mocno! Dzisiaj do babci na imieniny jadę placcckiiiii będą :p yeah!! Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-03-02 o 10:36 |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
herbatke kupilam gotowa, mieszanke anyz+koper+kminek... tylko ja nazywam laktacyjna, bo w sumie to samo wchodzi w jej sklad...
|
#1936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewuszki
Ja się witam i na 14 do szpitala na badania znikam. Nie urodzilam 29 a tak chciałam Pewnie przenoszę Jimiego!!! |
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec go zapytalam, co boisz sie? pamietaj ze jak nie chcesz byc przy porodzie to ja ciebie nie zmuszam, a on do mnie, ze ''nie co ty, ja bede dobry przy porodzie,tak jak ten maz kolezanki przy porodzie''. o Aaaggi meza chodzilo, bo wspomnialam.
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
ech! witam o poranku
chciałabym powiedzieć, że wybiła u mnie godzina 0 - skończył się suwaczek - no ale cóż niestety nic więcej z tego nie wynika - ciekawe kiedy się zacznie
|
|
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zycze, zeby rozwiazanie nastapilo jak najszybciej
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuski
podczytywalam Was wczoraj caly dzien,ale nawet nie miałam kiedy na spokojnie usiasc.. Wczoraj wizyta u lek.oczywiscie nie ma jeszcze mojego wyniku na paciorka ,a minal tydzien..Dostałam L4 już do daty porodu i skierowanie na USG na 9 marca(jesli oczywiscie wczesniej Młody nie postanowi wyjsc-czego sobie zycze )Potem wizyta w pracy i maraton spacerowy- to juz nie na moje sily ,tak mnie potem brzuch ciagnal i twardniał, że byłam zdechlak Widzę ,że akcja się toczy i dziewczyny tam czekaja/mecza się. trzymam mocno kciuki za Asike i Cytrynke i wlasnie ciekawe jak tam agabi. Agnes kciuki za dzisiejsze KTG, zeby Ci nikt niepotrzebnie cisnienia nie podniosl Emigra pewnie już jestes po wizycie czekam z niecierpliwoscią na info jak tam sytuacja się przedstawaGucia a Twoja druga córcia widzę dalej twardo siedzi bezpiecznie u mamy . Kciuki za postep,ale juz taki konkretny ![]() Dziewczyny, super zdjecia na mailu i mimo,ze na koncowce to takie pozytywne i usmiechnięte,. Kolejne sesje to już chyba z Maluszkami ![]() T.jedzie na delegacje na cały pn(mowi,ze pogada z Synem coby nie robił niespodzianki i nie wychodził akurat wtedy )...ale w razie "W" uprzedziłam kolezanke,ze będzie mi robić za akuszerke![]() Wiecie,ze ilekroc nie moge w nocy spac to wbijam sie z telefonu na forum..to juz uzaleznienie. Emocje wyczekiwania sa niesamowite i juz nawet T. sie pyta, kto tam dzis urodzil . A pomyslec,ze jeszcze nie tak dawno wydawało sie to wszystko tak odległe.W ogole musze się pochwalić, bo dostałam awans jestem w szoku,bo Szef coś przebąkiwał przed moim L4...ale nie robiłam sobie wielkich nadzieji, a tu ostatnio przyszły dokumenty do podpisu. Także miłe zaskoczenie mnie spotkało
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
popatrz, jak wszystko ładnie się układa
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za cytrynke i asika biedulki się męczą. Coś czuję że u mnie było by podobnie, bo od 10 do 2 w nocy miałam regularne skurcze co 5 minut, trochę bolesne ale nie bardzo więc czekałam aż się nasilą albo zrobią częstsze ale przystopowały i zrobiły się nie regularne więc stwierdziłam że idę spać a jak coś się będzie działo to na pewno się obudzę. Miłego dnia Kobietki ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- mravka gratulacje |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś rano jak rozmawiałam z mężem, powiedziałam, że czekam do środowej wizyty u lekarza i zaczynamy działać z wypędzaniem Ewelinki. Mam dość tych bólów rąk i mrowień. Dziś na noc wzięłam magnez i bolała tylko jedna ręka, ale tak, jakby mi ktoś dłoń wsadził we wrzątek. Właśnie Ewelinka macha rączką (ała!)
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
MRAVKA mam tak samo tz wstał rano do pracy o 5 a ja już za telefon i forum musi być obcykane czy coś się nie dzieje :p podchodzi patrzy i mówi "matko jedyna czy na sali jest lekarz" hahaha mówię cicho siedz :p a on do mnie jak to forum się nazywa to się zaloguje i będę się udzielać.. Haha :p nie dziwię się mu przychodzi z pracy co kolwiek by nie robił to ja siedzę w telefonie :p ale teraz kiedy przyszedł taki sądny miesiąc to nie da się nie siedzieć :p
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Myślałam, że dziewczyny się rozpakowały, ale jednak nie no nic, trzymam nadal kciuki żeby się im udało ![]() no i oczywiście kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() tż wczoraj złożył komodę dla małej, ale się okazało, że jest problem z jej postawieniem gdzieś w sypialni, więc trzeba zrobić małe przemeblowanie. ![]() dzisiaj jestem niewyspana nic mi się nie chce.Ale włączyłam kolejne ciuszki dla małej, jeszcze mam dwa prania, kocyk gruby i pościel, a potem dwa swoje prania, ręczniki i pościel. kiedy ja się odrobię z prasowaniem, to nie mam pojęcia.
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Śniło mi się dzisiaj że wyleciał mi czop śluzowy a ja zamiast jechać do kliniki to przypatrywałam się mu z każdej strony bo miał długość z 1.5 metra i wyglądał jak kroplówka..
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

a przeprowadzka nie zając, nie ucieknie 

!

mam nadzieję, że wszystko ok!

Czeka cały czas na swojego lekarza, bo nie było go na dyżurze. Jak coś to będzie pisać.

,a minal tydzien..Dostałam L4 już do daty porodu i skierowanie na USG na 9 marca(jesli oczywiscie wczesniej Młody nie postanowi wyjsc-czego sobie zycze
)
nic mi się nie chce.