Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 10:10   #661
katarzinka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość

katarzinka, już mi przychodziło do głowy, by zrobić rozeznanie w żłobkach okoliocznych, ale stwierdziłam, że nieeee, to za wcześnie, jednak widzę, że nie za wcześnie! Kurde, to ja juz miesiąc w plecy jestem, bo to trzeci miesiąc już
mam nadzieje, że u Ciebie w mieście będzie lepiej
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:13   #662
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
bylam dzis w sklepie z wozkami,gosciu powiedzial ze wozki tako to nr1 wsrod ostatnich dwoch lat i bardzo rzadko ktos go reklamuje. porzadna maszyna.

Ale ostrzegal mnie przed BABY MERC ze to szmelc sprowadzany z Chin-wystarczy poczytac opinie ze kolka odpadaja na ulicy
ja mam wózek Tako jumper x, kupiony był dla synka. I powiem wam, że jestem mega zadowolona z niego i nie żałuje, że taki wybraliśmy. Jest w przystępnej cenie. Naprawdę polecam. Tylko, że my kupywaliśmy bez tego nosidełka. Nosidełko/ fotelik kupiliśmy firmy recaro.
Stary 2012-03-02, 10:15   #663
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
z moich wózkowych faworytów zdecydowany nr 1 http://allegro.pl/tako-jumper-x-grat...172739660.html
Bardzo fajny wózeczek i w rozsądnej cenie.

Niesamowite jak niektóre z Was wcześnie wstają. Mnie nawet siki nie są wstanie obudzić.

Edytowane przez Agnus21
Czas edycji: 2012-03-02 o 10:17
Agnus21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:26   #664
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Anusia dzięki
W 15 tygodniu to się już na pewno dowiesz,mój dr powiedział że jak przyjde za miesiąc a to bedzie prawie połówka ciąży to już mi na 100% powie ale za tydzien na tym dokladnym usg może coś dojrzy bo strasznie ciekawa jestem
Ja przeczuwam chłopaka ale ostatnio rozmawiałam z moja ciocia i ona też miała takie przeczucia i wyszła dziewczynka,więc mylne przeczucia są może rodzinne Zobaczymy

Elmira mój dziadek co kilka miesięcy trafia do szpitala z powodu serca,ma wczepiony rozrusznik z którym były problemy i musi się odwadniać.Coś okropnego

Wózek kupujemy nowy,to moja pierwsza dzidzi i chyba bedzie ostatnia a jeśli nawet bedzie druga to za jakieś 10 lat więc chce zaszalec

Ja jak kaszle albo kicham to sobie siadam i trzymam sie za brzuch bo zdarza sie że kłujnie cosik albo jak się próbuje poprzeciagac rano to tez takie kłucie wzdłuż czuje

Enigmama ja się od wczoraj tak kiespkawo czuje,słabo mi i się chce ale jak sobie zjem to troche mi przechodzi.Niestety pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:31   #665
Enigmama
Raczkowanie

mi sie nawet jesc nie chce ale masz racje, gdyby słonce zaswieciło samopoczucie byłoby zupelnie inne,.....

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:46   #666
agutti
Przyczajenie

dzień dobry
Cytat:

też noszę soczewki (co prawda mniejsza moc). i marzy mi się korekta laserowa... kiedyś uzbieram, nie?
polecam warto uzbierać straszne sa pierwsze dni ale da się wytrzymać
koszt ok 4 tys. na oba oczka.

A mnie kusi farbowanie bo mam wstrętne odrosty i siwe włosy mi już widać. pytałam mojego gina czy można powiedział że do 12 tygodnia raczej nie bo po co sobie potem pluć w brodę jakby coś było nie tak chodzi o opary z amoniaku. Wczoraj pytałam fryzjerki bo mnie natchnęło na obcinanie i ta powiedziała żeby nie za często tak co 3 miesiące ze względu na smrodek amoniaku i żeby nie rozjaśniać bo to jeszcze gorsze opary wydziela znalazłam coś takiego na temat farbowania w czasie ciąży.

http://fryzury.wieszjak.pl/zabiegi-f...sie-ciazy.html

we wtorek mam badania genetyczne I trymestru to jeszcze tam zapytam. Trochę się ich boję tzn wyniku bo już stara jestem w tym roku będę miała 37 lat.

Cytat:
Kalpana Bardziej mnie martwi to, że już mi się spodnie ledwo zapinają i nie wiem czy to możliwe, żeby brzuch mi już w 8 tygodniu urósł Nie wiem czy kupić rozmiar większe dżinsy, czy rozejrzeć się za ciążowymi....
mnie też od razu wybrzuszyło niby na stojaco to sie jeszcze zapinałam i było ok ale przy siadaniu to mnie wszystko uwierało tez sie nad ciążowymi zastanawiam. tylko o rozmiar się boję. W poprzedniej ciazy przytyłam 40 kg po pół roku wszystko spadło ale byłam jak mały pojazd opancerzony. Na razie przytyłam 3 kg. Ale obawiam sie że historia może sie powtórzyć bo w związku z ciążą rzuciłam palenie, tak jak poprzednio.

Dziewczyny jak sie podnosicie to nie "z brzucha" trzeba na boczek i się na rekach podciągnąć wtedy nie ma napinania brzusia.
agutti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:54   #667
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
bylam dzis w sklepie z wozkami,gosciu powiedzial ze wozki tako to nr1 wsrod ostatnich dwoch lat i bardzo rzadko ktos go reklamuje. porzadna maszyna.

Ale ostrzegal mnie przed BABY MERC ze to szmelc sprowadzany z Chin-wystarczy poczytac opinie ze kolka odpadaja na ulicy
Dzięki za namiar na te wózki. Poczytam jeszcze na forach opinie ale bardzo podoba mi się ten http://allegro.pl/ultralekki-roan-4r...095671023.html w kolorze fuchsia. I cena bardzo przyzwoita na 3 w 1 1510 zł z kosztami wysyłki już. I kółka ma i skrętne i pompowane. No, narazie mój lider poza Jane slalom pro ale ten jest dość drogi (musiała bym kupić używany)
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:57   #668
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ciężko Was nadrobić Prawie 8 h spędzam w pracy przed komputerem więc potem staram się ograniczać patrzenie w monitor.

Mdłości powoli mi przechodzą, zachcianek nie mam...
jedyne co mnie niepokoi to to, że mniej wiecej co 2 dni leci mi krew z nosa nie wiem o co chodzi

Krew z nosa w ciąży to normalne mądra książka mnie to powiedziałą ze sie śluzówki wysuszają bardzo w ciąży w nosie i naczynka poszeżają dlatego powinno sie zadbać o dobre nawilżanie powietrza w pokoju

A tak w ogóle to helouł!!!!
Byłam wczoraj u lekarza widziałam znowu dzidka spał sobie jak go zaczęliśmy podglądać ( przez bobra) no ale się obudził po chwili i se podskakiwać zaczął potem mamusi pomachła dwiema łapkami i tatusiowi jedną Tatuś sie ucieszył i był taki oprzejęty ze całą droge do domu tylko mówił o tym ze kocha dzidka i ze mu mówił "cześć tatusiu!! " hahahahaha i serduszko bije ślicznie nooo.... dzidek ma 25,5 mm malutkie rączki i nóżki i jest śliczny bardzo dziadek oglądał zdjęcie dzisiaj i przez lupe patrzył gdzie ma te nóżki bo ich nie widać tylko rączki hahahahaha a nóżki to takie tycie kropeczki zresztą zobaczcie same

od 9.marca zaczynamy do szkoły rodzenia chodzić,
20.03 USG genetyczne
2.04. kolejna wizyta u ginki

badania wszystkie oprócz cuktu są super ( cukier wysoki bo zezarłam drożdżówke o 4 nad ranem bo mi sie zachciało a zapomniałam ze ide na badania hahha i musze powtarzać ) a i toksoplazmoze musze jeszcze jakąś inną robić bo wychodzi ze przebyłam niedawno całkiem i trzeba zobaczyć czy nadal ją mam czy nie i czy trza antybiotyk zapodac czy nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zgłoszenie 3.jpg (39,5 KB, 58 załadowań)
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:58   #669
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agutti Pokaż wiadomość
dzień dobry

polecam warto uzbierać straszne sa pierwsze dni ale da się wytrzymać
koszt ok 4 tys. na oba oczka.

A mnie kusi farbowanie bo mam wstrętne odrosty i siwe włosy mi już widać. pytałam mojego gina czy można powiedział że do 12 tygodnia raczej nie bo po co sobie potem pluć w brodę jakby coś było nie tak chodzi o opary z amoniaku. Wczoraj pytałam fryzjerki bo mnie natchnęło na obcinanie i ta powiedziała żeby nie za często tak co 3 miesiące ze względu na smrodek amoniaku i żeby nie rozjaśniać bo to jeszcze gorsze opary wydziela znalazłam coś takiego na temat farbowania w czasie ciąży.

http://fryzury.wieszjak.pl/zabiegi-f...sie-ciazy.html

we wtorek mam badania genetyczne I trymestru to jeszcze tam zapytam. Trochę się ich boję tzn wyniku bo już stara jestem w tym roku będę miała 37 lat.

mnie też od razu wybrzuszyło niby na stojaco to sie jeszcze zapinałam i było ok ale przy siadaniu to mnie wszystko uwierało tez sie nad ciążowymi zastanawiam. tylko o rozmiar się boję. W poprzedniej ciazy przytyłam 40 kg po pół roku wszystko spadło ale byłam jak mały pojazd opancerzony. Na razie przytyłam 3 kg. Ale obawiam sie że historia może sie powtórzyć bo w związku z ciążą rzuciłam palenie, tak jak poprzednio.

Dziewczyny jak sie podnosicie to nie "z brzucha" trzeba na boczek i się na rekach podciągnąć wtedy nie ma napinania brzusia.
A ja 36 w czerwcu Jak miło, że jest więcej dojrzałych mam Ja już po genetycznym USG i wszystko w normie. Przezierność karkowa 1,8
Na PAPPA nie idę.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:01   #670
agutti
Przyczajenie

Ja też w czerwcu ale rok więcej
Stary 2012-03-02, 11:17   #671
Kalpana
Zakorzenienie

Mnie też zaczęło nękać nocne sikanie Przed samym spaniem idę do łazienki, a w nocy i tak mnie budzi. Na szczęście tylko raz, ale pewnie z czasem będzie wstawanie po kilka razy.

Też myślałam o farbowaniu, ale tak mi wszyscy naopowiadali, żebym się nie farbowała, bo dzidzia będzie ruda, że mam wątpliwości.... Niby wiadomo, że farba nie ma nic wspólnego z kolorem włosów maluszka, bo to jest ustalone odgórnie, ale już takie głupie myśli, że lepiej nie ryzykować.... Rozjaśniałam włosy zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży (tzn. wtedy się już domyślałam, ale nie miałam pewności) i jak to po rozjaśnianiu bywa, kolor nie jest jeszcze taki, jaki bym chciała, a pod koniec kwietnia idziemy na wesele i chciałabym ładnie wyglądać....
Ciekawe, czy zmieszczę się w jakąś sukienkę, bo do kwietnia sporo czasu i pewnie brzuszek już będzie spory. Większość sukienek mam odcinanych pod biustem, bo z natury mam odstające sadełko, więc brzuszek się może zmieści, ale nie wiadomo ile mi przybędzie

Znalazłam fajne spodnie ciążowe, cena w porównaniu do sklepowych bardzo atrakcyjna, może któraś będzie zainteresowana. Chyba się na nie skuszę, bo wyglądają nieźle, w przeciwieństwie do większości workowatych ubrań ciążowych :/
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ha...162228314.html

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:27   #672
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień dobry Kochane
My już po śniadanku i spożywając wszelkie prochy zalecane na czas ciąży śmieszy mnie pewne stwierdzenie..
Że ponoć ciąża to nie choroba...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03478.jpg (34,5 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-03-02, 11:29   #673
Sojka1990
Zadomowienie

Fajowe te portki !!
Stary 2012-03-02, 11:33   #674
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie b. dużo pozytywnych opinii czytałam i ani jednej negatywnej nie znalazłam. wózek musi być bezpieczny dla dziecka i jak najwygodniejszy w użytkowaniu.
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32668058]
Enigmama ja się od wczoraj tak kiespkawo czuje,słabo mi i się chce ale jak sobie zjem to troche mi przechodzi.Niestety pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu[/QUOTE]
co to się dzieje... zaczynamy 2 trymestr a tu mdłości... też się dziś okropnie czuję - pewnie przez pogodę. Głowa boli, brzuch kłuje, niedobrze mi strasznie. Jeszcze pies mi zwymiotował i jak to sprzątałam to też nie wytrzymałam i dobrze, że zdążyłam do wc
i jeszcze sąsiedzi zza ściany i z parteru już od miesiaca robią remont i tak strasznie się tłuką, jakby mi pół domu skuwali. I tak tylko patrzę, czy mi ściana w dużym pokoju się nie sypie. uciekam zaraz na spacer bo już w domu nie wytrzymam...
Cytat:
na jutro z mamą jestem umówiona. kupiłam sobie delikatną farbę bez amoniaku (mam nadzieję, że blond mi w porządku wyjdzie, bo wcześniej jej nie używałam) i będzie farbowankotrzymajci e kciuki za dobry/ zadowalający efekt.
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Też myślałam o farbowaniu, ale tak mi wszyscy naopowiadali, żebym się nie farbowała, bo dzidzia będzie ruda, że mam wątpliwości.... Niby wiadomo, że farba nie ma nic wspólnego z kolorem włosów maluszka, bo to jest ustalone odgórnie, ale już takie głupie myśli, że lepiej nie ryzykować.... Rozjaśniałam włosy zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży (tzn. wtedy się już domyślałam, ale nie miałam pewności) i jak to po rozjaśnianiu bywa, kolor nie jest jeszcze taki, jaki bym chciała, a pod koniec kwietnia idziemy na wesele i chciałabym ładnie wyglądać....
żartujesz?? to jak wierzyć w to, że jak malujesz się będąc w ciąży, dziecko będzie transwestytą...

Sojeczko, moja codzienna dawka leków wygląda podobnie.... niemało tego

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-03-02 o 11:34
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:45   #675
agutti
Przyczajenie

Cytat:

na jutro z mamą jestem umówiona. kupiłam sobie delikatną farbę bez amoniaku (mam nadzieję, że blond mi w porządku wyjdzie, bo wcześniej jej nie używałam) i będzie farbowankotrzymajci e kciuki za dobry/ zadowalający efekt.
a jaką farbę kupiłaś? i napisz jutro koniecznie o efektach
Stary 2012-03-02, 11:46   #676
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

A u nas cudowna pogoda. Słońce świeci pięknie
Tak mi się dzisiaj nie chce w robocie siedzieć. Wyjdę z pracy to już słońce będzie się chowało...
No ale mamy piątek, będę mogła jutro kontynuować moje lekcje kucharzenia. Myślę o zrobieniu zupy z kalafiora jeszcze chyba nie jadłam.
Stary 2012-03-02, 11:51   #677
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz?? to jak wierzyć w to, że jak malujesz się będąc w ciąży, dziecko będzie transwestytą...

Sojeczko, moja codzienna dawka leków wygląda podobnie.... niemało tego
Nie wierzę w to, bo wiadomo, że głupie zabobony, ale jak mi każdy tak gada
Słyszałam, że w pierwszym trymestrze nie powinno się w ogóle farbować, bo szkodzi dziecku.
A u fryzjerki są farby bez amoniaku, czy trzeba się zdać na drogerię?

Ja na szczęście mam tylko Folik i syrop na kaszel

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-03-02 o 11:52
Stary 2012-03-02, 11:55   #678
lukrecja_25
Wtajemniczenie

marwi mnie ta toksoplazmoza
Stary 2012-03-02, 12:03   #679
agutti
Przyczajenie

Cytat:
Słyszałam, że w pierwszym trymestrze nie powinno się w ogóle farbować, bo szkodzi dziecku.

Ja na szczęście mam tylko Folik i syrop na kaszel
Dobry fryzjer powinien mieć takie farby, ale w drogeriach tez ich pewnie nie brak, w sumie nie szukałam jeszcze bo nie mam kiedy sie wybrać na moje nieszczęście mieszkam w lesie tato pożyczył ode mnie auto bo jego się zepsuło i jestem uziemiona na zwolnieniu jestem od prawie 2 miesiecy bo w pracy mam ciągły kontakt z zasmarkańcami i innymi ludźmi począwszy od skunksów w walonkach na elegancikach kończąc więc złapanie czegoś jest wielce prawdopodobne ponadto na początku miała plamienia i bóle w podbrzuszu i musiałam lezeć.
Z leków biore Duphaston na szczęście ostatnie 2 opakowania i witaminki dla ciężarówek.
A u mnie słoneczko pojawia sie i znika
Stary 2012-03-02, 12:04   #680
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką farbę kupiłaś? i napisz jutro koniecznie o efektach
casting l'oreala - co prawda opinie są różne, ale nie znalazłam (przynajmniej do tej pory) ciekawej kolorystycznie i bezamoniakowo alternatywy, więc wypróbuję to.
Cytat:
gadaniem i dobrymi radami tego typu się nie przejmuje i szczerze to mam je głęboko gdzieś.... Wierzę w CO innego a nie w przesądy, zabobony itp. I jakoś szkody mi to nie przynosi. Pamiętam, jak przed ślubem moja teściowa wariowała na punkcie zabobonów - żebym np. buty wystawiła na parapet zapewniając sobie ładną pogodę. Pogoda była piękna choć buty spokojnie leżały w pudełku w szafie na dodatek były to taneczne sandałki (szczęście przez palce ma uciekać ponoć), w bukiecie miałam kalie (które wg teściowej przynoszą pecha, bo to kwiaty cmentarne), miałam biżuterię z pereł i kryształów (perły maja symbolizować łzy i nieszczęśliwe życie). I tak się na te wszystkie "świetne rady" wypięłam i teraz tym bardziej nie zamierzam sobie nimi głowy zawracać.
Moim zdaniem, jak ktoś wierzy w czarne koty itp to wszystko działa na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Bo sorry, ale jakiś niewinny czarny kot nieszczęścia zapewnić mi nie może. Co jak co, ale nigdy nie uwierzę w "moc" sprawczą przedmiotów, zwierząt...

do 12tc faktycznie nie powinno farbować się włosów, ale z zupełnie innych powodów - w tym okresie większość kobiet jest szczególnie wrażliwa na zapachy, więc po co się dodatkowo katować? w niektórych farbach znajdują sie szkodliwe, dla tak małego rozwijającego sie najintensywniej w tym okresie dziecka, substancje.
jak jest z farbą u fryzjera nie wiem. praktycznie cały czas farbuję w domu. nie zniosłabym "zapachu" u fryzjera (ja akurat zażyczyłabym sobie farbę bez amoniaku, ale już kobieta na fotelu obok może mieć zwykłą z amoniakiem, więc na jedno by wyszło)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:08   #681
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A u nas cudowna pogoda. Słońce świeci pięknie
Tak mi się dzisiaj nie chce w robocie siedzieć. Wyjdę z pracy to już słońce będzie się chowało...
No ale mamy piątek, będę mogła jutro kontynuować moje lekcje kucharzenia. Myślę o zrobieniu zupy z kalafiora jeszcze chyba nie jadłam.
ja mam brzydką pogodę a też mi się nie chce siedzieć w pracy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:14   #682
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
gadaniem i dobrymi radami tego typu się nie przejmuje i szczerze to mam je głęboko gdzieś.... Wierzę w CO innego a nie w przesądy, zabobony itp. I jakoś szkody mi to nie przynosi. Pamiętam, jak przed ślubem moja teściowa wariowała na punkcie zabobonów - żebym np. buty wystawiła na parapet zapewniając sobie ładną pogodę. Pogoda była piękna choć buty spokojnie leżały w pudełku w szafie na dodatek były to taneczne sandałki (szczęście przez palce ma uciekać ponoć), w bukiecie miałam kalie (które wg teściowej przynoszą pecha, bo to kwiaty cmentarne), miałam biżuterię z pereł i kryształów (perły maja symbolizować łzy i nieszczęśliwe życie). I tak się na te wszystkie "świetne rady" wypięłam i teraz tym bardziej nie zamierzam sobie nimi głowy zawracać.
Moim zdaniem, jak ktoś wierzy w czarne koty itp to wszystko działa na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Bo sorry, ale jakiś niewinny czarny kot nieszczęścia zapewnić mi nie może. Co jak co, ale nigdy nie uwierzę w "moc" sprawczą przedmiotów, zwierząt...

do 12tc faktycznie nie powinno farbować się włosów, ale z zupełnie innych powodów - w tym okresie większość kobiet jest szczególnie wrażliwa na zapachy, więc po co się dodatkowo katować? w niektórych farbach znajdują sie szkodliwe, dla tak małego rozwijającego sie najintensywniej w tym okresie dziecka, substancje.
jak jest z farbą u fryzjera nie wiem. praktycznie cały czas farbuję w domu. nie zniosłabym "zapachu" u fryzjera (ja akurat zażyczyłabym sobie farbę bez amoniaku, ale już kobieta na fotelu obok może mieć zwykłą z amoniakiem, więc na jedno by wyszło)
Wiem, rozumiem. Też uważam, że przedmioty nie mogą wpłynąć na szczęście czy nieszczęście człowieka. Chodzi mi tylko o to,że jak tak wszyscy chórem dają takie "dobre rady", to człowiek już sam nie wie co ma myśleć.
Babcia męża, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży, to od razu powiedziała, żebym nie kupowała nic dziecku, bo poronię Dopiero pod koniec ciąży, w 8-9 miesiącu i to tylko te najpotrzebniejsze rzeczy. I jak tu nie zwariować? To pewnie z wielkim brzuchem będę latać po sklepach i szukać wyprawki, albo lepiej jak już skurcze mnie złapią. A resztę zaraz po wyjściu ze szpitala, z maleńkim dzieckiem na ręku, w dodatku w październiku, kiedy może być albo ładna pogoda, albo paskudna

Też myślałam, żeby sama farbować, ale nie wiem czy jasny blond mi teraz złapie....

K

Sz
Stary 2012-03-02, 12:15   #683
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ufff, wróciłam od dentysty. Nie było tak źle. Przedemną jeszcze 4 wizyty Jeden ubytek, ale trzeba plomby poprawić, bo brzydko wyglądają. Poleciałam do dentysty, bo teściowa mnie nastraszyła, że jej to zęby strasznie się popsuły w ciąży, wtedy nie zadbała i a teraz ma jakie ma. Ale Pani stomatolog, powiedziała, żebym się nie przejmowała, bo mam bardzo zdrowe zęby, tylko osad jabym 2 paczki papierosów paliła. Skąd to stwierdzenie to ja nie wiem

Lukrecjo dzidziuś słodziutki... te bobaski w brzuszkach są przecudne...

Ja o mdłościach zapomniałam, dobrze się czuje, tylko apetyt mam straszny - jak go ujarzmić? Znów pewnie przytyje, ahh.

W świętokrzyskim słonka nie ma... ale ciplutko, więc na spacer można się przejść.
Stary 2012-03-02, 12:17   #684
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
casting l'oreala - co prawda opinie są różne, ale nie znalazłam (przynajmniej do tej pory) ciekawej kolorystycznie i bezamoniakowo alternatywy, więc wypróbuję to.

Podpisuje sie pod tym co napisalaś prawą i lewą
A co do farbowania, urodziłam dwie córki, zdrowe a wlosy w ciazy farbowalam. Ale nie potępiam czekania do 12 tygodnia, bo lepiej dmuchać na zimne. To najwazniejszy czas.

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-03-02, 12:20   #685
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Babcia męża, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży, to od razu powiedziała, żebym nie kupowała nic dziecku, bo poronię Dopiero pod koniec ciąży, w 8-9 miesiącu i to tylko te najpotrzebniejsze rzeczy. I jak tu nie zwariować? To pewnie z wielkim brzuchem będę latać po sklepach i szukać wyprawki, albo lepiej jak już skurcze mnie złapią. A resztę zaraz po wyjściu ze szpitala, z maleńkim dzieckiem na ręku, w dodatku w październiku, kiedy może być albo ładna pogoda, albo paskudna
Hehe, to kupuj rzeczy i się im nie przyznawaj. Uważam, że lepiej dawkować zakupy, bo jak się nazbiera na koniec to będzie ciężko wyrobić finansowo.
Stary 2012-03-02, 12:21   #686
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ufff, wróciłam od dentysty. Nie było tak źle. Przedemną jeszcze 4 wizyty Jeden ubytek, ale trzeba plomby poprawić, bo brzydko wyglądają. Poleciałam do dentysty, bo teściowa mnie nastraszyła, że jej to zęby strasznie się popsuły w ciąży, wtedy nie zadbała i a teraz ma jakie ma. Ale Pani stomatolog, powiedziała, żebym się nie przejmowała, bo mam bardzo zdrowe zęby, tylko osad jabym 2 paczki papierosów paliła. Skąd to stwierdzenie to ja nie wiem

Lukrecjo dzidziuś słodziutki... te bobaski w brzuszkach są przecudne...

Ja o mdłościach zapomniałam, dobrze się czuje, tylko apetyt mam straszny - jak go ujarzmić? Znów pewnie przytyje, ahh.

W świętokrzyskim słonka nie ma... ale ciplutko, więc na spacer można się przejść.
dzięki chociaż ty jedna zauważyłaś i jeszcze mi powiedz ze sie mam nie martwi ć toksoplazmozą bo sie martwie i będzie gitara
Stary 2012-03-02, 12:22   #687
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Czy w ciąży można brać znieczulenie u dentysty?
Ja bym się przeszła kontrolnie, ale bez znieczulenia i tak nie zrobię żadnego zęba.
Stary 2012-03-02, 12:25   #688
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
marwi mnie ta toksoplazmoza
Musisz zrobić te konkretne badania, wtedy powinno się wyjaśnić co z tą tokso. Myślę, że nie ma się czym martwić, bo pewnie przechodziłaś wcześniej.

Cytat:
Ja używam tej farby odkąd pojawiła się na rynku. Nie niszczy mi włosów, nie śmierdzi, kolor wychodzi naturalny. Ale ja przyciemniam tylko włosy delikatnie, więc jestem zadowolona z niej. Używam Brązu albo mroźnej czekolady. Wczoraj byłam u fryzjera, obcięłam włosy, ale farbować będę dopiero za jakieś 2 tygodnie
Stary 2012-03-02, 12:31   #689
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
dzięki chociaż ty jedna zauważyłaś i jeszcze mi powiedz ze sie mam nie martwi ć toksoplazmozą bo sie martwie i będzie gitara
Moje malusie tez miało takie patyczki/nóżki a tokso sie nei przejmuj, jesli jest wykryte i leczone, moja kuzynka miała, byla pod lupą lekarza i na lekach ale urodziła zdrową córeczke ładnych kilka lat temu. A mzoe sie okaze ze juz nie masz, mialas tylko Igg i Igm czy tylko jeden?

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-03-02, 12:38   #690
lukrecja_25
Wtajemniczenie

właśnie mam tak:

IgM - ujemny
IgG - 35,40 ( zakres ref. wyniki ujemne do 1,60/szara strefa -1,6 - 3,00/ wynik dodatni od 3,00)

i mi zleciła IgG awidność zrobić za 3 tygodnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości