|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
już nie mówiąc o tym, że możemy urodzić wcześniej. A co do skaczącego brzucha to ja też się ciągle do niego śmieję. Gorzej jak dostanę kopniaka. Wczoraj to się aż skuliłam z bólu w łóżku tak mi Mały przywalił
|
|
#4203 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
woow zazdroszczę Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
ehhhhh zawsze wszystko na ostatnią chwilę no ale trudno przecież nie będe się kłócić z uparciuchem a sama nie zrobię remontu |
||||
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim!
Byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi i mocz oddałam do badania, a teraz czuję się jakaś otumaniona...znowu szaro za oknem ale chociaż nie pada deszcz, myślałam, że się dzisiaj zagotuję w tej zimowej kurtce, ale w wiosenne płaszczyki nie zapnę się za chiny ludowe jeszcze teściowa dzwoniła do mnie, że chleb piecze i że jak mam ochotę i nic nie robię to, żebym przyszła to mi da pół chleba - to oznacza, że jej się nudzi i pewnie chce posiedzieć ze mną i pogadać, a ja tak tego nie lubię, bo nie mam za bardzo o czym z nią rozmawiać, a ona po raz setny będzie poruszać te same tematy... no ale cóż...muszę iść...niunia32 - masz pokaźne zbiory, może i ja się swoimi pochwalę, tylko dzisiaj słabe światło do robienia zdj. oj zbieram się powoli, im wcześniej pójdę do teściowej tym szybciej wrócę - mam nadzieję może ma coś słodkiego heheheale spaaać mi się chce.... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- no i dzisiaj zaczynamy 29 tc
|
|
|
|
#4205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w 25 tyg miałam plus 8 i nie wiem skąd te kolejne 7 się wzięło my na szczęście (albo niestety) w domu nic zmieniać nie będziemy, a szał na kupowanie ciuszków jakoś mi minął... Fajnie macie, że dostajecie ubranka po kimś, u mnie niestety z małych dzieci w rodzinie same dziewczynki, wśród przyjaciół będę pierwszą mamą, a jedyna kuzynka, która ma małego synka pewnie kazałaby mi płacić za ubranka
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dopiero wstałam coś nie miałam siły zrobić tego zupełnie wcześniej Dużo nabazgrałyście od wczoraj ![]() _agata gratuluję dużego chłopa ! Cytat:
Też zaliczam wszystkie kible jakie natrafię ja już mam lustrzycę nie widzę swojej mychy,a muszę ją trochę podkosić. No i generalnie bardzo się zastanawiam jak zrobię sobie dzisiaj pedicure bo brzuch mi dosyć dosadnie przeszkadza.ja mam skopane żebra z prawej strony... Mały już wyemigrował na lewą, ale wieczorami te żebra tak mnie napierdzielają, że masakra. Spanie na lewym boku też nie wchodzi w grę, bo po prostu boli. ja od początku ciąży przybralam 10 cm w biodrach ![]() Cytat:
Ja już mam 8,5 a jestem w 30 tygodniu.
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze 3 tygodnie temu, a może mniej, miałam trochę ponad 3 kg na plusie a od tego czasu przybyło mi już 2 kg, więc ogólnie masz 5,2 do przodu i mam wrażenie, że teraz szybko mi waga poleci do góry w tym ostatnim trymestrze.
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
znowu temat wagi.. ja sie nie wypowiadam ile już mam na plusie :/
|
|
|
|
#4209 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Tak mnie zastanawia ten nalot Zusu na chate ![]() Poniewaz, ja nie wstaje do domofonu ![]() Ci co roznosza ulotki, kiedys wyczaili,ze jestem, a co najgorsza wyczaili tez swiadkowie jechowy! W listopadzie spodziewalam sie kolegi, mial mi cos przywiezc za 5 min,no i za 5 min domofon, otowrzylam,potem drzwi i az mnie cofnelo, kiedy jakis dwoch facetow zapytalo mnie "Czy Bog jest ze mna w zyciu codziennym" Mysle sobie: jest - jak mowie np. "o moj Boze ale bałagan" itd
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady, ja też mam sporo, mimo tego, że starałam się zdrowo i normalnie odżywiać i dalej to robię,a oprócz tego ćwiczę i dużo się ruszam.
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż jak się dzisiaj oglądałam w lustrze to nawet bardzo mi się podoba ten mój brzuszek![]() Ja póki co kupiłam tylko 1 szt. Ale na szczęscie znajomi zwariowali na tym punkcie i przy okazji shopingu kupują coś dla mojego Stasia ![]() Tak wiec np. wczoraj przyszła paczka z Londynu z przepiękną bluzą z kapturem od 3 do 6 m-cy - dla prawdziwego rapera no i pierwsza biała koszula na święta - koleżanka nie mogła się powstrzymać przed zakupem. A ja grzecznie wszystko zbieram - przebieram i dokupię co mi brakuje w maju ![]() Ale wygląda na to ze nie wiele będę musiała. Moje nadgorliwe przyjaciółki które dopiero co urodziły na kupowały na zapas więc dostaję nowe sztuki
|
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4214 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4215 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Niunia, super te ciuszki!
Cytat:
Od razu się można pewniej poczuć, i oswoić z tym wszystkim.Do mnie teraz (jak już mam trochę rzeczy dla Malucha) dociera, co się faktycznie wydarzy w naszym życiu. A przypuszczam, że i tak jeszcze mocno tkwię w błogiej nieświadomości, jak to będzie ![]() Cytat:
![]() Gadam wtedy do niego, śpiewam i głaszczę. Coś niesamowitego ![]() Cytat:
hihihi Mój brat kiedyś skutecznie spławił Jehowych mówiąc, że jest satanistą...Ale faktycznie, gdyby zusowi przyszło do głowy... |
|||
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
witam,
wczorajsza wizyta u okulisty może pani rodzic normalnie znaczy sie sn, najfajniejsze jak mi zakropiła oczy i kazała poczekac na korytarzu więc wzięłam gazetkę i próbuję ogladac a moje oczy zachowyją się jakbym miała plusy więc tylko sobie pooglądałam większe obrazki bo tekstu nie widziałam , na szczęście w dal spokojnie widziałam więc jakoś do domu dojechałam te 3 kmdziś do mnie rodzice przyjadą a u nas w domu zawsze wszystko na błysk jest więc wczoraj jeszcze wieczorem myłam podłogi i prałam dywaniki z łazienki żeby im tylko pokazac że u nas wszystko ok i nie zarastamy brudemmama już mi zapowiedziała że przywiezie ciuszki dla księzniczki ale ona ma oko w sh do kupowania ciuszków więc pewnie lepsze niż polskie nówki będą, może ja tez coś dostanę bo jak to mama mówi masz byc elegancka czy to w domu czy na zewnątrz ( więc ostatnio dołożyli się mi do płaszczyka wiosennego bo przecież córka i niunia mają wyglądac ) |
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba pójdę na spacer. Fakt, że nie do końca się wyleczyłam, ale mnie już nosi. Już siedzę tydzień w domu
Myślicie że mam ubrać czapkę??Jest 7stopni... Mam tylko wełniane
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-02 o 11:41 |
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mi by się też takie nadgorliwe przydały, na szczęście ja nie mam mani kupowania ubranek, wzięłam kiedyś listę i zrobiłam te najpotrzebniejsze sztuk najmniej - bo pomyślałam ze może ktoś coś zaoferuje - na razie ofert brak, ale i tak nie zamierzam dokupować, bo dziecko szybko rośnie ![]() za to dzięki promocjom mam zestaw ciuszków od 0 - 18 miesięcy, każdego po trochu, więc jakby co to będę zakładać te większe gdyby pranie nie wyschło....hahahh
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Raczkowanie
|
W sumie dzisiaj jak już jestem po kontroli to się cieszę że otworzyłam.
Po pierwsze nie będę się musiała tłumaczyć gdzie byłam - ja na szczęście mam na zwolnieniu że mogę chodzić a ponoć jak się ma że trzeba leżeć to trzeba wytłumaczyć się gdzie sie było w momencie kontroli. Po drugie jak Panie zobaczyły mnie taką nieogarniętą, w piżamie ubrudzonej czekoladą, ze związanymi włosami bo nie myłam od 2 dni to nawet nie wchodziły o nic nie pytały tylko poprosiły o dowód i kazaly wracać do łóżka. I powiedziały że spisują kiedy termin porodu i odznaczą żeby mnie więcej nie nachodzić. A jakby mnie wezwali na kontrolę do ZUS - to wiadomo że człowiek się ubierze ładnie i makijaż to od razu inaczej to wszystko wygląda. A nie chciałabym się tłumaczyć czemu lekarz uważa że nie powinnam pracować. No i też sobie tak myślę że ja mam zwolnienie lekarskie od lekarza z prywatnej przychodni - gdzie wiadomo że zwolnienie dostaje się od ręki więc może dlatego zostałam skontrolowana. Przynajmniej mam to za sobą ![]() Mam tylko nadzieję że dostanę zasiłek... |
|
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee jak były 4 miesiące to ja dopiero zaczynałam chodzić po sklepach i szukać towarów w racjonalnych cenach.... masz czasu mnie do porodu zostały niecałe dwa - i do tego jeszcze jestem tu sama jak palec, więc musiałam się zebrać, biorąc pod uwagę że jestem w 8 miesiącu - nie mam ochoty prasować, przekładać i pakować torby jak bedę ledwo się ruszać. Dlatego ja chciałam mieć to już gotowe i wyprasowane poskładane i posegregowane... ![]() Cytat:
no to gratulację mamy - moja kiedyś powiedziała że dołoży się do wózka - nigdy to nie nastąpiło.... a raczej temat ucichł, a ja nie z tych którzy się upominają ![]() co do elegancji - też miałam taką nadzieję, bycia elegancką - ale jak pomyślałam ile ciuchy w ciązy kosztują to kupiłam sobie jedne jeansy i jedne dresy dla mamusiek i najczęsciej można mnie w tym zobaczyć trudno, kasa się u mnie nie wylewa przez okno, zatem trzeba sobie radzić jakoś
|
||
|
|
|
#4222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale szybko się z tej durnej myśli wyleczyłam ![]() A co myślicie o organizowaniu imprez przed porodem? Nawet nie wiem jak to się nazywa - ale jedna znajoma poprosiła żeby koniecznie ją zaprosić jak będe organizować a ja wielkie oczy co to wogóle jest. Słyszałyście coś o tym?? Jakie macie zdanie o takich imprezkach?? |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet na teraz nie mam cieńszej kurtki, bo tylko jedna mega zimowa mi pasuje Nie wiem czy mam wychodzić z domku ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Ja nie robię, bo wyglądałoby to tak, że oczekuję prezentów.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do bycia elegancką - ja skrzyknęłam koleżanki te w rozmiarze większym ode mnie że - kryzys mam w szafie i naznosiły mi różne sukienki, sweterki, bluzeczki - wszystkie w ich rozmiarach - teraz pasują na mnie jak ulał ![]() + spodnie ciążówki - w spadku po mamuśkach . Dokupiłam tylko rajstopy z podwójnym klinem takie grube żeby było ciepło i jestem elegancka - jak już wydostanę się z kanapy i piżamy - którą uwielbiam najbardziej
|
|
|
|
|
#4228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... a przy okazji - ja wywodzę sie z Polskiej tradycji gdzie jest Pępkowe po urodzeniu dziecka, a nie świętowanie przed;')---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
jak się nie mogę zapiąc zakładam szalik i już na szczęście u nas coraz cieplej to mam nadzieję że będę zamiast kurtki mogła nosić mój ulubiony długi sweter ala płaszczyk![]() Cytat:
fajnie mieć kogoś - o tym ciągle mówię, ja jestem tu jedna jak palec, nie mam ani bratowych, ani rodziców, ani przyjaciółek - wszyscy zostali w Polsce, a skoro nie mam to trzeba sobie jakoś radzić. Ja się nie przejmuję - zrobiłam wyprawkę na jaką było mnie satać, może nie było w tym tyle przyjemności ile miałabym gdyby z połową ktoś mnie odciążył a ja mogła przeznaczyć te pieniądze na coś innego - ale jestem z siebie dumna, że w tym wszystkim udało mi się kupić to co najważniejsze i mam już prawie gotowe
|
|||
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze znowu przekroczyłam limit cytowania i mi obcieło połowę postów, zaraz się pogubię co komu chciałam napisać
![]() Agata na zwolnieniu super - wczoraj o 9.00 rano miałam telefon z biura, bo czegoś tam nie mogli znaleść Plus jest taki, że więcej chodzę i się ruszam i nic mnie przez to nie boli ![]() Gdzie można sprawdzić tą siatkę centylową? ![]() Niunia fajne ciuszki, ale ich masz dużo, to moje 4 torby się nie umywają Kapukat wklej zdjęcia z paczki, a zwłaszcza wózka ![]() Clauudik jak chcesz spróbować z lumpkami to możesz odwiedzić w pierwszej kolejności taki jeden, który ja wczoraj odkryłam i jestem nim zachwycona. Wszystko na wieszaczkach, wycenione, rzeczy śliczne i w ogóle nie zniszczone, generalnie wygląda to jak normalny sklep. To jest taka buda zaraz na wprost pierwszego przystanku na Szujskiego - jakbyś jechała od Al. Solidarności, mijasz skrzyżowanie z Klikowską i wysiadasz na pierwszym przystanku na Szujskiego. Na wprost jest taka buda, wygląda z zewnątrz nieciekawie, ale zawartość ma super Jak się wciągniesz to podam Ci następne kolalizacje ![]() Nie pamiętam co chciałam więcej odpisać, muszę jednak opanować te cytowania ![]() Dzisiaj z rana wzięłam się za przeglądanie ciuszków, które mam i się przeraziłam trochę, bo jak wysypałam to wszystko to wyszła taka wielka kupa ). Już chyba nic więcej nie kupię na razie, bo mam wyrzuty sumienia - pilnujcie mnie Okazało się np. że mam 13 szt. body z krótkim rękawem i jeszcze 4 z długim, a byłam przekonana, że tak z 8 wszystkich ![]() Poniżej wklejam fotki, ale tylko niektórych ciuszków, tych fajniejszych Pobawiłam się i porobiłam zestawy, ale nawet idzie to spasować ze sobą, choć każda rzecz była kupowana oddzielnie. No i wszystko oprócz 2 pajacyków jest z ciuchów ![]() To na razie tyle, bo zaraz idę do fryzjerki
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem jest bardzo ciepło na dworze Mi to tak zwane "baby shower" chcą zorganizować koleżanki W ubiegłym roku byłam u jednej na czymś takim, z tym,że dla niej to była impreza niespodzianka. Sama z siebie raczej bym tego nie zrobila.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

już nie mówiąc o tym, że możemy urodzić wcześniej. A co do skaczącego brzucha to ja też się ciągle do niego śmieję. Gorzej jak dostanę kopniaka. Wczoraj to się aż skuliłam z bólu w łóżku tak mi Mały przywalił
na razie mam +3kg (25tc)
ja w 25 tyg miałam plus 8
coś nie miałam siły zrobić tego zupełnie wcześniej