Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 10:52   #4201
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja też już nie mam parcia na słodkie. Nawet lody mnie nie kręcą.

Świetnie, że już wszystko przyjechało!
Ja się boję zaglądać w kajet, bo już nie wiem co mam a czego nie... Przez to, że małż nie bierze się za pokój nie mogę się zorganizować z rzeczami... Ubranka mam poupychane w szafach, w reklamówkach, nieposegregowane... Sprzęty, butelki, pieluchy stoją w pudłach... Zaczyna mnie szlag trafiać...
doskonale znam to uczucie, zmuszenie R do pomalowania pokoju graniczyło z cudem, ale teraz chyba sam zdał sobie sprawę że to wszystko tak szybko nie idzie, a tu dziecko zaraz będzie.... uspokoiłam się dopiero dzisiaj, bo kij tam z niepomalowanym pokojem, ale chociaż rzeczy mam wszystkie te najważniejsze - łóżeczko, materacyk, wózek, przewijak i pościel do łóżeczka, wyprane ciuszki - teraz właśnie prasuje. Mam komode wystawioną na korytarz, druga przyjedzie z moją koleżanką z Dublina, taka mała na kocyki i pieluszki... zatem ja już prawie gotowa
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 10:59   #4202
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
jej jak ładnie - nie dość że masz zastęp ubrań to jeszcze fajnych

5 kg - to bardzo mało
co do cukru, ja miałam fazę na cukier i wszystko przez około 2 miesięcy, teraz jem - chyba tylko lody w ostateczności bo coś mi przestaje wchodzić

dostałam Paczkę! mam wózek, proszki do prania, czapeczki i przewijak - kolor jest śliczny - czerwono czarny a ja jestem już spokojna, największe i najważniejsze rzeczy są już w domu, resztę powoli się zorganizuje
Cytat:
Sliweńka - nie przerażaj mnie bo jak mówię sobie - 2 miesiące, to jakbym miała dużo czasu jak mówię to już będzie 33 tydzień to mnie zimny pot zalewa

co do ruszającego się brzucha - kapitalne uczucie, przeżywam je przez ostani tydzień i tak głupio się za każdym razem śmieje że niebawem mnie do psychiatrkowa wyślą
Super, że wszystko dotarło, na pewno jesteś spokojniejsza już dużo Bo te 2 miesiące jakoś tak dłużej brzmią niż jak myślę na tygodnie ile zostało już nie mówiąc o tym, że możemy urodzić wcześniej. A co do skaczącego brzucha to ja też się ciągle do niego śmieję. Gorzej jak dostanę kopniaka. Wczoraj to się aż skuliłam z bólu w łóżku tak mi Mały przywalił

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:04   #4203
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
nutella...mniam mniam, ale muszę się powstrzymywać od słodyczy, bo wczoraj wyszło, że już 5 kg więcej od początku ciąży a ostatnio coś sporo jem słodyczy.
tylko 5 kg??

woow zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
5kg od początku ciąży to chyba nie taki zły wynik
ja obżeram się truskawkami maczanymi w cukrze i nie umiem sobie odmówić. Prowadzimy dosyć aktywny tryb życia, więc wierzę w to, że po urodzeniu syna raczej szybko wrócę do poprzedniego kształtu na razie mam +3kg (25tc)

tylko rozstępów się boję, jedynie to mnie powstrzymuje przed żarciem na potęgę cukru. No i obawa przed cukrzycą
ja jestem + 7kg (25 tc) - od dzisiaj zero słodyczy

Cytat:
5 kg to niezbyt dużo, ale nie chcę jakichś zbędnych kilogramów, chcę przytyć tyle ile "muszę" a bez słodyczy jeszcze idzie przeżyć (chociaz czasami nie idzie ) do tej pory bardzo wolno mi przybywało ale teraz widzę po brzuchu, ze idzie to coraz szybciej. Na poprzedniej wizycie 1,5 tyg temu miałam 1,5kg na plusie od początku ciąży a teraz o tyle już więcej.

Ostatnio już mi jakoś brzuch przeważa, ze wchodząc po schodach wywinęłam orła. Na szczęście nie na brzuch.
Ja nawet nie wiem skąd te 7 kg. do 24 tc też miałam raptem + 4 kg i w ciągu 2 tygodni dodatkowe 3 kg - ale mieszczę się w normie więc mam nadzieję że tak ma być przecież nie będę się głodzić

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
doskonale znam to uczucie, zmuszenie R do pomalowania pokoju graniczyło z cudem, ale teraz chyba sam zdał sobie sprawę że to wszystko tak szybko nie idzie, a tu dziecko zaraz będzie.... uspokoiłam się dopiero dzisiaj, bo kij tam z niepomalowanym pokojem, ale chociaż rzeczy mam wszystkie te najważniejsze - łóżeczko, materacyk, wózek, przewijak i pościel do łóżeczka, wyprane ciuszki - teraz właśnie prasuje. Mam komode wystawioną na korytarz, druga przyjedzie z moją koleżanką z Dublina, taka mała na kocyki i pieluszki... zatem ja już prawie gotowa
Ja nie umiem wytłumaczyć mojemu że ostatni dzwonek na zmiany w mieszkaniu - i zakupy wyprawki - mówi że zdążymy w maju
ehhhhh zawsze wszystko na ostatnią chwilę no ale trudno przecież nie będe się kłócić z uparciuchem a sama nie zrobię remontu
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:12   #4204
begie13
Zadomowienie

Cześć wszystkim!

Byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi i mocz oddałam do badania, a teraz czuję się jakaś otumaniona...znowu szaro za oknem ale chociaż nie pada deszcz, myślałam, że się dzisiaj zagotuję w tej zimowej kurtce, ale w wiosenne płaszczyki nie zapnę się za chiny ludowe jeszcze teściowa dzwoniła do mnie, że chleb piecze i że jak mam ochotę i nic nie robię to, żebym przyszła to mi da pół chleba - to oznacza, że jej się nudzi i pewnie chce posiedzieć ze mną i pogadać, a ja tak tego nie lubię, bo nie mam za bardzo o czym z nią rozmawiać, a ona po raz setny będzie poruszać te same tematy... no ale cóż...muszę iść...

niunia32 - masz pokaźne zbiory, może i ja się swoimi pochwalę, tylko dzisiaj słabe światło do robienia zdj.

oj zbieram się powoli, im wcześniej pójdę do teściowej tym szybciej wrócę - mam nadzieję może ma coś słodkiego hehehe

ale spaaać mi się chce....

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

no i dzisiaj zaczynamy 29 tc

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:15   #4205
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
tylko 5 kg??

woow zazdroszczę

ja jestem + 7kg (25 tc) - od dzisiaj zero słodyczy

Ja nawet nie wiem skąd te 7 kg. do 24 tc też miałam raptem + 4 kg i w ciągu 2 tygodni dodatkowe 3 kg - ale mieszczę się w normie więc mam nadzieję że tak ma być przecież nie będę się głodzić

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja nie umiem wytłumaczyć mojemu że ostatni dzwonek na zmiany w mieszkaniu - i zakupy wyprawki - mówi że zdążymy w maju
ehhhhh zawsze wszystko na ostatnią chwilę no ale trudno przecież nie będe się kłócić z uparciuchem a sama nie zrobię remontu
ja w 25 tyg miałam plus 8 i nie wiem skąd te kolejne 7 się wzięło

my na szczęście (albo niestety) w domu nic zmieniać nie będziemy, a szał na kupowanie ciuszków jakoś mi minął... Fajnie macie, że dostajecie ubranka po kimś, u mnie niestety z małych dzieci w rodzinie same dziewczynki, wśród przyjaciół będę pierwszą mamą, a jedyna kuzynka, która ma małego synka pewnie kazałaby mi płacić za ubranka więc ja dziękuję. Może faktycznie zdołam się przekonać do sh...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:15   #4206
andzya
Zakorzenienie

hej ja dopiero wstałam coś nie miałam siły zrobić tego zupełnie wcześniej Dużo nabazgrałyście od wczoraj
_agata gratuluję dużego chłopa !

Cytat:
w nocy też już nie chodzę, raz tylko nad samym ranem, za to jak tylko wstanę i jadę na miasto zaliczam wszystkie toalety w okolicy i chyba nie zmieni się to do porodu
mam identycznie,a wcześniej w nocy na prawdę latałam dużo częściej. A z wyjściem do miasta to samo Też zaliczam wszystkie kible jakie natrafię

Cytat:
Jak pośladki i tył ud przyuważyłaś? Ja już swoich nie ogarniam...
ja już mam lustrzycę nie widzę swojej mychy,a muszę ją trochę podkosić. No i generalnie bardzo się zastanawiam jak zrobię sobie dzisiaj pedicure bo brzuch mi dosyć dosadnie przeszkadza.

Cytat:
Coś mnie boli z lewej strony w okolicach żeber...
ja mam skopane żebra z prawej strony... Mały już wyemigrował na lewą, ale wieczorami te żebra tak mnie napierdzielają, że masakra. Spanie na lewym boku też nie wchodzi w grę, bo po prostu boli.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Mierzyłam się wczoraj i równa ze mnie babka; moje wymiary do 95-95-95
ja od początku ciąży przybralam 10 cm w biodrach generalnie to pas 90cm-97 cm biodra. Nie wiem ile mam w biuście,boję się mierzyć

Cytat:
nutella...mniam mniam, ale muszę się powstrzymywać od słodyczy, bo wczoraj wyszło, że już 5 kg więcej od początku ciąży a ostatnio coś sporo jem słodyczy.
5 kg to nie jest źle Ja już mam 8,5 a jestem w 30 tygodniu.
Stary 2012-03-02, 11:20   #4207
begie13
Zadomowienie

Ja jeszcze 3 tygodnie temu, a może mniej, miałam trochę ponad 3 kg na plusie a od tego czasu przybyło mi już 2 kg, więc ogólnie masz 5,2 do przodu i mam wrażenie, że teraz szybko mi waga poleci do góry w tym ostatnim trymestrze.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:23   #4208
niunia32
Zakorzenienie

znowu temat wagi.. ja sie nie wypowiadam ile już mam na plusie :/

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:25   #4209
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Tak mnie zastanawia ten nalot Zusu na chate
Poniewaz, ja nie wstaje do domofonu
Ci co roznosza ulotki, kiedys wyczaili,ze jestem, a co najgorsza wyczaili tez swiadkowie jechowy! W listopadzie spodziewalam sie kolegi, mial mi cos przywiezc za 5 min,no i za 5 min domofon, otowrzylam,potem drzwi i az mnie cofnelo, kiedy jakis dwoch facetow zapytalo mnie "Czy Bog jest ze mna w zyciu codziennym" Mysle sobie: jest - jak mowie np. "o moj Boze ale bałagan" itd splawilam ich,ze musze wracac do lozka,ale i tak uczepili sie mnie. Raz przez domofon powiedzialam im,ze ich nie wpuszcze,ze musze lezec. Potem jak ktos dzwonil to juz nie podchodzilam, nikt do mnie nie przychodzi,a jak juz przychodzi,to sie wczesniej zapowiada. A poza tym mam lezec,to dlaczego mam wstawac?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:26   #4210
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze 3 tygodnie temu, a może mniej, miałam trochę ponad 3 kg na plusie a od tego czasu przybyło mi już 2 kg, więc ogólnie masz 5,2 do przodu i mam wrażenie, że teraz szybko mi waga poleci do góry w tym ostatnim trymestrze.
a z jaką wagą startowałaś?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
znowu temat wagi.. ja sie nie wypowiadam ile już mam na plusie :/
bez przesady, ja też mam sporo, mimo tego, że starałam się zdrowo i normalnie odżywiać i dalej to robię,a oprócz tego ćwiczę i dużo się ruszam.
Stary 2012-03-02, 11:27   #4211
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a z jaką wagą startowałaś?

bez przesady, ja też mam sporo, mimo tego, że starałam się zdrowo i normalnie odżywiać i dalej to robię,a oprócz tego ćwiczę i dużo się ruszam.
ja mam już 12 na plusie a to 29tc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:29   #4212
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
ja w 25 tyg miałam plus 8 i nie wiem skąd te kolejne 7 się wzięło

my na szczęście (albo niestety) w domu nic zmieniać nie będziemy, a szał na kupowanie ciuszków jakoś mi minął... Fajnie macie, że dostajecie ubranka po kimś, u mnie niestety z małych dzieci w rodzinie same dziewczynki, wśród przyjaciół będę pierwszą mamą, a jedyna kuzynka, która ma małego synka pewnie kazałaby mi płacić za ubranka więc ja dziękuję. Może faktycznie zdołam się przekonać do sh...
Uffff myślałam ze to tylko ja jestem jakimś nadzwyczajnie przybierającym na wadze monstrum Chociaż jak się dzisiaj oglądałam w lustrze to nawet bardzo mi się podoba ten mój brzuszek

Ja póki co kupiłam tylko 1 szt. Ale na szczęscie znajomi zwariowali na tym punkcie i przy okazji shopingu kupują coś dla mojego Stasia
Tak wiec np. wczoraj przyszła paczka z Londynu z przepiękną bluzą z kapturem od 3 do 6 m-cy - dla prawdziwego rapera no i pierwsza biała koszula na święta - koleżanka nie mogła się powstrzymać przed zakupem.
A ja grzecznie wszystko zbieram - przebieram i dokupię co mi brakuje w maju
Ale wygląda na to ze nie wiele będę musiała. Moje nadgorliwe przyjaciółki które dopiero co urodziły na kupowały na zapas więc dostaję nowe sztuki
Stary 2012-03-02, 11:32   #4213
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

5 kg - to bardzo mało
co do cukru, ja miałam fazę na cukier i wszystko przez około 2 miesięcy, teraz jem - chyba tylko lody w ostateczności bo coś mi przestaje wchodzić

dostałam Paczkę! mam wózek, proszki do prania, czapeczki i przewijak - kolor jest śliczny - czerwono czarny a ja jestem już spokojna, największe i najważniejsze rzeczy są już w domu, resztę powoli się zorganizuje
Poka,poka

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Uffff myślałam ze to tylko ja jestem jakimś nadzwyczajnie przybierającym na wadze monstrum Chociaż jak się dzisiaj oglądałam w lustrze to nawet bardzo mi się podoba ten mój brzuszek

Ja póki co kupiłam tylko 1 szt. Ale na szczęscie znajomi zwariowali na tym punkcie i przy okazji shopingu kupują coś dla mojego Stasia
Tak wiec np. wczoraj przyszła paczka z Londynu z przepiękną bluzą z kapturem od 3 do 6 m-cy - dla prawdziwego rapera no i pierwsza biała koszula na święta - koleżanka nie mogła się powstrzymać przed zakupem.
A ja grzecznie wszystko zbieram - przebieram i dokupię co mi brakuje w maju
Ale wygląda na to ze nie wiele będę musiała. Moje nadgorliwe przyjaciółki które dopiero co urodziły na kupowały na zapas więc dostaję nowe sztuki
poproszę mnie zapoznać z tymi koleżankami

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:32   #4214
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ja ide we wtorek,mam nadzieję że zrobi mi usg A jak nie to będe się musiała zapisać
Szczerze to wolałabym jakbym to ja była przeziębiona,nie lubie jak młody się męczy.Ogólnie nie jest zle,dopadł go straszny katar i ma gorączke.Teraz tylko patrzeć aż zacznie kaszleć i jakieś zapalenie płuc będzie miał.On często choruje na choroby układu oddechowego
Ja wsunęłam dzisiaj na śniadanie 3 parówki grube z majonezem i keczupem.
Wiesz co ja jak byłam mała to też cały czas miałam jak nie anginę to zapelenie oskrzeli albo krtani. Na szczeście nigdy nie miałam zapalenia płuc. Ale u mnie było to wywołane wiekszym niż u innych osób mianem gronkowca w jamie ustnej. Do dzisiejszego dnia mam tak, ze jakbym np. teraz poszła do lekarza to stwierdziłby zapalenie gardla, bo mam tego gronkowca. Może zrób Filipowi wymaz z gardła i spradź czy u niego nie ma tekigo problemu i można to antybiotykiem wyleczyć - ja tak miałam. I od długiego czasu już raczej nie choruję. Albo ewentualnie czasami przerośnięte migdałki lub krzywa przegroda nosowa powoduje czeste przeziębienia.

Cytat:

5 kg - to bardzo mało

Super. My jakoś w połowie marca zamówimy wózek. Tak myślę.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Ci co roznosza ulotki, kiedys wyczaili,ze jestem, a co najgorsza wyczaili tez swiadkowie jechowy! W listopadzie spodziewalam sie kolegi, mial mi cos przywiezc za 5 min,no i za 5 min domofon, otowrzylam,potem drzwi i az mnie cofnelo, kiedy jakis dwoch facetow zapytalo mnie "Czy Bog jest ze mna w zyciu codziennym" Mysle sobie: jest - jak mowie np. "o moj Boze ale bałagan" itd splawilam ich,ze musze wracac do lozka,ale i tak uczepili sie mnie. Raz przez domofon powiedzialam im,ze ich nie wpuszcze,ze musze lezec. Potem jak ktos dzwonil to juz nie podchodzilam, nikt do mnie nie przychodzi,a jak juz przychodzi,to sie wczesniej zapowiada. A poza tym mam lezec,to dlaczego mam wstawac?
Ja tak mam z firmą remontową. Pracują u sąsiada i wyczaili, że jestem w domu i nie chce im się szukać kluczy do bramy, czy tam nie mają i do mnie dzwonią. A co do zus-u to w razie kotroli oni zostawią w skrzynce wezwanie na stawienie się na kontroli.
Stary 2012-03-02, 11:33   #4215
pola_m
Wtajemniczenie

Niunia, super te ciuszki!

Cytat:
j

fajnie Od razu się można pewniej poczuć, i oswoić z tym wszystkim.

Do mnie teraz (jak już mam trochę rzeczy dla Malucha) dociera, co się faktycznie wydarzy w naszym życiu. A przypuszczam, że i tak jeszcze mocno tkwię w błogiej nieświadomości, jak to będzie

Cytat:

co do ruszającego się brzucha - kapitalne uczucie, przeżywam je przez ostani tydzień i tak głupio się za każdym razem śmieje że niebawem mnie do psychiatrkowa wyślą
ja też uwielbiam
Gadam wtedy do niego, śpiewam i głaszczę. Coś niesamowitego

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

hihihi Mój brat kiedyś skutecznie spławił Jehowych mówiąc, że jest satanistą...
Ale faktycznie, gdyby zusowi przyszło do głowy...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:34   #4216
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
No... A ja nie mogę się pozbierać i coraz większy stres mnie dopada... Ale prawie 4 miesiące jeszcze przede mną.
Stary 2012-03-02, 11:34   #4217
diablica071086
Zadomowienie

witam,
wczorajsza wizyta u okulisty może pani rodzic normalnie znaczy sie sn, najfajniejsze jak mi zakropiła oczy i kazała poczekac na korytarzu więc wzięłam gazetkę i próbuję ogladac a moje oczy zachowyją się jakbym miała plusy więc tylko sobie pooglądałam większe obrazki bo tekstu nie widziałam, na szczęście w dal spokojnie widziałam więc jakoś do domu dojechałam te 3 km

dziś do mnie rodzice przyjadą a u nas w domu zawsze wszystko na błysk jest więc wczoraj jeszcze wieczorem myłam podłogi i prałam dywaniki z łazienki żeby im tylko pokazac że u nas wszystko ok i nie zarastamy brudem

mama już mi zapowiedziała że przywiezie ciuszki dla księzniczki ale ona ma oko w sh do kupowania ciuszków więc pewnie lepsze niż polskie nówki będą, może ja tez coś dostanę bo jak to mama mówi masz byc elegancka czy to w domu czy na zewnątrz ( więc ostatnio dołożyli się mi do płaszczyka wiosennego bo przecież córka i niunia mają wyglądac )
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:35   #4218
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja chyba pójdę na spacer. Fakt, że nie do końca się wyleczyłam, ale mnie już nosi. Już siedzę tydzień w domu

Myślicie że mam ubrać czapkę??Jest 7stopni...
Mam tylko wełniane

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-02 o 11:41
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 11:47   #4219
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Poka,poka

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

poproszę mnie zapoznać z tymi koleżankami
pokaże jak tylko R wróci i mi go złoży w całość

no mi by się też takie nadgorliwe przydały, na szczęście ja nie mam mani kupowania ubranek, wzięłam kiedyś listę i zrobiłam te najpotrzebniejsze sztuk najmniej - bo pomyślałam ze może ktoś coś zaoferuje - na razie ofert brak, ale i tak nie zamierzam dokupować, bo dziecko szybko rośnie

za to dzięki promocjom mam zestaw ciuszków od 0 - 18 miesięcy, każdego po trochu, więc jakby co to będę zakładać te większe gdyby pranie nie wyschło....hahahh
Stary 2012-03-02, 11:50   #4220
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ale faktycznie, gdyby zusowi przyszło do głowy...
W sumie dzisiaj jak już jestem po kontroli to się cieszę że otworzyłam.
Po pierwsze nie będę się musiała tłumaczyć gdzie byłam - ja na szczęście mam na zwolnieniu że mogę chodzić a ponoć jak się ma że trzeba leżeć to trzeba wytłumaczyć się gdzie sie było w momencie kontroli.

Po drugie jak Panie zobaczyły mnie taką nieogarniętą, w piżamie ubrudzonej czekoladą, ze związanymi włosami bo nie myłam od 2 dni to nawet nie wchodziły o nic nie pytały tylko poprosiły o dowód i kazaly wracać do łóżka. I powiedziały że spisują kiedy termin porodu i odznaczą żeby mnie więcej nie nachodzić.
A jakby mnie wezwali na kontrolę do ZUS - to wiadomo że człowiek się ubierze ładnie i makijaż to od razu inaczej to wszystko wygląda.
A nie chciałabym się tłumaczyć czemu lekarz uważa że nie powinnam pracować.

No i też sobie tak myślę że ja mam zwolnienie lekarskie od lekarza z prywatnej przychodni - gdzie wiadomo że zwolnienie dostaje się od ręki więc może dlatego zostałam skontrolowana.
Przynajmniej mam to za sobą
Mam tylko nadzieję że dostanę zasiłek...
Stary 2012-03-02, 11:53   #4221
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
No... A ja nie mogę się pozbierać i coraz większy stres mnie dopada... Ale prawie 4 miesiące jeszcze przede mną.

eee jak były 4 miesiące to ja dopiero zaczynałam chodzić po sklepach i szukać towarów w racjonalnych cenach.... masz czas
u mnie do porodu zostały niecałe dwa - i do tego jeszcze jestem tu sama jak palec, więc musiałam się zebrać, biorąc pod uwagę że jestem w 8 miesiącu - nie mam ochoty prasować, przekładać i pakować torby jak bedę ledwo się ruszać. Dlatego ja chciałam mieć to już gotowe i wyprasowane poskładane i posegregowane...
Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam,
wczorajsza wizyta u okulisty może pani rodzic normalnie znaczy sie sn, najfajniejsze jak mi zakropiła oczy i kazała poczekac na korytarzu więc wzięłam gazetkę i próbuję ogladac a moje oczy zachowyją się jakbym miała plusy więc tylko sobie pooglądałam większe obrazki bo tekstu nie widziałam, na szczęście w dal spokojnie widziałam więc jakoś do domu dojechałam te 3 km

dziś do mnie rodzice przyjadą a u nas w domu zawsze wszystko na błysk jest więc wczoraj jeszcze wieczorem myłam podłogi i prałam dywaniki z łazienki żeby im tylko pokazac że u nas wszystko ok i nie zarastamy brudem

mama już mi zapowiedziała że przywiezie ciuszki dla księzniczki ale ona ma oko w sh do kupowania ciuszków więc pewnie lepsze niż polskie nówki będą, może ja tez coś dostanę bo jak to mama mówi masz byc elegancka czy to w domu czy na zewnątrz ( więc ostatnio dołożyli się mi do płaszczyka wiosennego bo przecież córka i niunia mają wyglądac )

no to gratulację mamy - moja kiedyś powiedziała że dołoży się do wózka - nigdy to nie nastąpiło.... a raczej temat ucichł, a ja nie z tych którzy się upominają
co do elegancji - też miałam taką nadzieję, bycia elegancką - ale jak pomyślałam ile ciuchy w ciązy kosztują to kupiłam sobie jedne jeansy i jedne dresy dla mamusiek i najczęsciej można mnie w tym zobaczyć trudno, kasa się u mnie nie wylewa przez okno, zatem trzeba sobie radzić jakoś
Stary 2012-03-02, 11:55   #4222
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
pokaże jak tylko R wróci i mi go złoży w całość

no mi by się też takie nadgorliwe przydały, na szczęście ja nie mam mani kupowania ubranek, wzięłam kiedyś listę i zrobiłam te najpotrzebniejsze sztuk najmniej - bo pomyślałam ze może ktoś coś zaoferuje - na razie ofert brak, ale i tak nie zamierzam dokupować, bo dziecko szybko rośnie

za to dzięki promocjom mam zestaw ciuszków od 0 - 18 miesięcy, każdego po trochu, więc jakby co to będę zakładać te większe gdyby pranie nie wyschło....hahahh
No dopiero zaczęłam doceniać te moje psiapsiółki - na początku się stresowałam że jak to moje dziecko ma nosić coś po kimś?
Ale szybko się z tej durnej myśli wyleczyłam

A co myślicie o organizowaniu imprez przed porodem?
Nawet nie wiem jak to się nazywa - ale jedna znajoma poprosiła żeby koniecznie ją zaprosić jak będe organizować a ja wielkie oczy co to wogóle jest.

Słyszałyście coś o tym??
Jakie macie zdanie o takich imprezkach??
Stary 2012-03-02, 11:55   #4223
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam,

Czyli muszę pójść do okulisty bez szkieł, tylko w okularach... Mam nadzieję, że się nie zabiję gdzieś po drodze, bo się tak odzwyczaiłam od chodzenia po dworze w okularach, że szok...
Stary 2012-03-02, 11:59   #4224
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
eee jak były 4 miesiące to ja dopiero zaczynałam chodzić po sklepach i szukać towarów w racjonalnych cenach.... masz czas
u mnie do porodu zostały niecałe dwa - i do tego jeszcze jestem tu sama jak palec, więc musiałam się zebrać, biorąc pod uwagę że jestem w 8 miesiącu - nie mam ochoty prasować, przekładać i pakować torby jak bedę ledwo się ruszać. Dlatego ja chciałam mieć to już gotowe i wyprasowane poskładane i posegregowane...

no to gratulację mamy - moja kiedyś powiedziała że dołoży się do wózka - nigdy to nie nastąpiło.... a raczej temat ucichł, a ja nie z tych którzy się upominają
co do elegancji - też miałam taką nadzieję, bycia elegancką - ale jak pomyślałam ile ciuchy w ciązy kosztują to kupiłam sobie jedne jeansy i jedne dresy dla mamusiek i najczęsciej można mnie w tym zobaczyć trudno, kasa się u mnie nie wylewa przez okno, zatem trzeba sobie radzić jakoś
Masz rację. Ja mam jedne pasujące dżinsy ciążowe które dostałam, dwa sweterki w większym rozmiarze-nie ciążowe,które sobie kupiłam w Pepco, bo tanie były, i parę rzeczy sprzed ciąży mi pasuje. Najbardziej martwi mnie to, że teraz jak wiosna przyjdzie nie mam co ubrać Nawet na teraz nie mam cieńszej kurtki, bo tylko jedna mega zimowa mi pasuje

Nie wiem czy mam wychodzić z domku

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
No dopiero zaczęłam doceniać te moje psiapsiółki - na początku się stresowałam że jak to moje dziecko ma nosić coś po kimś?

Nawet nie wiem jak to się nazywa - ale jedna znajoma poprosiła żeby koniecznie ją zaprosić jak będe organizować a ja wielkie oczy co to wogóle jest.

Słyszałyście coś o tym??
Słyszałam o takich imprezach ale raczej nie w Polsce Ja nie robię, bo wyglądałoby to tak, że oczekuję prezentów.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-02, 11:59   #4225
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałyście coś o tym??
Ja już nabieram wstrętu do ludzi, a przed porodem...? Zresztą ja nie taka postępowa jestem.
Stary 2012-03-02, 11:59   #4226
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Czyli muszę pójść do okulisty bez szkieł, tylko w okularach... Mam nadzieję, że się nie zabiję gdzieś po drodze, bo się tak odzwyczaiłam od chodzenia po dworze w okularach, że szok...
O jejku, to i ja muszę jechać w moich ohydnych okularach!! Też noszę szkła

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-02, 12:00   #4227
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
No ja liczę na to że moja dotrzyma słowa i zafunduje wnusiowi wózek

A co do bycia elegancką - ja skrzyknęłam koleżanki te w rozmiarze większym ode mnie że - kryzys mam w szafie i naznosiły mi różne sukienki, sweterki, bluzeczki - wszystkie w ich rozmiarach - teraz pasują na mnie jak ulał

+ spodnie ciążówki - w spadku po mamuśkach .

Dokupiłam tylko rajstopy z podwójnym klinem takie grube żeby było ciepło i jestem elegancka - jak już wydostanę się z kanapy i piżamy - którą uwielbiam najbardziej
Stary 2012-03-02, 12:05   #4228
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałyście coś o tym??
u nas to się nazywa Baby Shower i w zależności jakich masz znajomych - przychodzą przynoszą pieniądze, albo ubranka, albo jakieś rzeczy dla dziecka.... ja tego nie robię, przede wszystkim dlatego że moim znajomym musiałabym zagwarantować spanie - 10 osób w moim domu? nie dałoby rady, z resztą każdy wie że będę miala dziecko wiec jak chcą to mogą mnie pojedyńczo odwiedzić, a szykowanie jedzenia napojów i innych - to już nie ten etap ciąży. Ja wolę teraz spokój i ewentualnie dwie osoby na kawie, jakoś tłok mnie irytuje. Ale to moje zdanie .... a przy okazji - ja wywodzę sie z Polskiej tradycji gdzie jest Pępkowe po urodzeniu dziecka, a nie świętowanie przed;')

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Masz rację. Ja mam jedne pasujące dżinsy ciążowe które dostałam, dwa sweterki w większym rozmiarze-nie ciążowe,które sobie kupiłam w Pepco, bo tanie były, i parę rzeczy sprzed ciąży mi pasuje. Najbardziej martwi mnie to, że teraz jak wiosna przyjdzie nie mam co ubrać Nawet na teraz nie mam cieńszej kurtki, bo tylko jedna mega zimowa mi pasuje

Nie wiem czy mam wychodzić z domku
wychodź tylko się nie przejmuj co msza na sobie jak się nie mogę zapiąc zakładam szalik i już na szczęście u nas coraz cieplej to mam nadzieję że będę zamiast kurtki mogła nosić mój ulubiony długi sweter ala płaszczyk

Cytat:
A co do bycia elegancką - ja skrzyknęłam koleżanki te w rozmiarze większym ode mnie że - kryzys mam w szafie i naznosiły mi różne sukienki, sweterki, bluzeczki - wszystkie w ich rozmiarach - teraz pasują na mnie jak ulał

+ spodnie ciążówki - w spadku po mamuśkach .

Dokupiłam tylko rajstopy z podwójnym klinem takie grube żeby było ciepło i jestem elegancka - jak już wydostanę się z kanapy i piżamy - którą uwielbiam najbardziej

fajnie mieć kogoś - o tym ciągle mówię, ja jestem tu jedna jak palec, nie mam ani bratowych, ani rodziców, ani przyjaciółek - wszyscy zostali w Polsce, a skoro nie mam to trzeba sobie jakoś radzić. Ja się nie przejmuję - zrobiłam wyprawkę na jaką było mnie satać, może nie było w tym tyle przyjemności ile miałabym gdyby z połową ktoś mnie odciążył a ja mogła przeznaczyć te pieniądze na coś innego - ale jestem z siebie dumna, że w tym wszystkim udało mi się kupić to co najważniejsze i mam już prawie gotowe
Stary 2012-03-02, 12:07   #4229
rinco
Wtajemniczenie

Kurcze znowu przekroczyłam limit cytowania i mi obcieło połowę postów, zaraz się pogubię co komu chciałam napisać

Agata na zwolnieniu super - wczoraj o 9.00 rano miałam telefon z biura, bo czegoś tam nie mogli znaleść Poza tym budzę się przed 7.00 i nie chce mi się już spać, więc wstaję jak do pracy Plus jest taki, że więcej chodzę i się ruszam i nic mnie przez to nie boli Na razie mam co robić, więc się nie nudzę
Gdzie można sprawdzić tą siatkę centylową?

Niunia fajne ciuszki, ale ich masz dużo, to moje 4 torby się nie umywają

Kapukat wklej zdjęcia z paczki, a zwłaszcza wózka

Clauudik jak chcesz spróbować z lumpkami to możesz odwiedzić w pierwszej kolejności taki jeden, który ja wczoraj odkryłam i jestem nim zachwycona. Wszystko na wieszaczkach, wycenione, rzeczy śliczne i w ogóle nie zniszczone, generalnie wygląda to jak normalny sklep. To jest taka buda zaraz na wprost pierwszego przystanku na Szujskiego - jakbyś jechała od Al. Solidarności, mijasz skrzyżowanie z Klikowską i wysiadasz na pierwszym przystanku na Szujskiego. Na wprost jest taka buda, wygląda z zewnątrz nieciekawie, ale zawartość ma super . Tam są rzeczy tylko dla dzieci. Jakby Ci się spodobało to po przekątnej tego skrzyżowania, już przy Solidarności jest inny ciucholand, też buda, pisze na nim odzież zachodnia czy coś takiego, tam też jest dużo dziecięcych rzeczy i też w środku pełna cywilizacja Jak się wciągniesz to podam Ci następne kolalizacje

Nie pamiętam co chciałam więcej odpisać, muszę jednak opanować te cytowania

Dzisiaj z rana wzięłam się za przeglądanie ciuszków, które mam i się przeraziłam trochę, bo jak wysypałam to wszystko to wyszła taka wielka kupa (ciuchów oczywiście ). Już chyba nic więcej nie kupię na razie, bo mam wyrzuty sumienia - pilnujcie mnie Okazało się np. że mam 13 szt. body z krótkim rękawem i jeszcze 4 z długim, a byłam przekonana, że tak z 8 wszystkich I tak dalej...

Poniżej wklejam fotki, ale tylko niektórych ciuszków, tych fajniejszych Pobawiłam się i porobiłam zestawy, ale nawet idzie to spasować ze sobą, choć każda rzecz była kupowana oddzielnie. No i wszystko oprócz 2 pajacyków jest z ciuchów

To na razie tyle, bo zaraz idę do fryzjerki
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:07   #4230
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Myślicie że mam ubrać czapkę??Jest 7stopni...
Mam tylko wełniane

moim zdaniem jest bardzo ciepło na dworze

Mi to tak zwane "baby shower" chcą zorganizować koleżanki W ubiegłym roku byłam u jednej na czymś takim, z tym,że dla niej to była impreza niespodzianka. Sama z siebie raczej bym tego nie zrobila.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości